Dodaj do ulubionych

inwestycja Solak Inwest - Zdunow

IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.05.06, 10:32
Czesc
Prosze bardzo o jaiekolwiek informacje na temat inwestycji, dewelopera i
okolicy (Podgorze, okolice Borku Faleckiego)
Zastanawiam sie nad kupnem tam mieszkania ale nie jestem a Krakowa
Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: krakuska Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: 62.233.163.* 10.05.06, 15:19
      Mieszkam niedaleko, działkę obejrzałam, okolica fajna - na razie. Bloki Solaka
      to dopiero początek, według planu zabudowy (też go widziałam) wokół ma powstać w
      najbliższych latach całe osiedle, głównie ośmiopiętrowce (różni deweloperzy). To
      oznacza, że przez kilka lat ma się zagwarantowane mieszkanie na placu budowy.
      Jeśli to cię nie zraża, to samo miejsce jest w porządku - w miarę ciche, dobra
      komunikacja (tramwaje od Zakopianki, a w przyszłości z drugiej strony ulica
      Nowoobozowa), niedaleko park, szkoła, przedszkole itp.
      O samej firmie niestety nic nie wiem.
      • Gość: skoz Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: *.2-0.pl 12.05.06, 00:53
        plan zabudowy?? o co dokładnie ci chodzi? bo miejscowego planu zagospodarowania
        na tym terenie nie ma wiec co rozumiesz przez pojęcie plan zabydowy? Masz na
        mysli plany inwestycyjne innych firm deweloperskich? Skąd te dane o
        ośmiopiętrowcach? Bo mnie się wydawało ze tam bedzie raczej 4-kondygnacyjna
        zabudowa, przynajmniej tak wynika z ofert na "dominium.pl"

pozdrawiam
        • Gość: krakuska Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: 62.233.163.* 18.05.06, 00:22
          Tak, chodzi o plany inwestycyjne innych deweloperów. Właśnie w biurze Solaka je
          widziałam - będą tam i bloki 4-piętrowe, i 8-piętrowe, ale w najbliższym
          sąsiedztwie rzeczonej inwestycji Solaka - te ostatnie, czyli wysokie. Wiadomo,
          że nie są to na razie konkretne inwestycje, ale raczej nie należy się łudzić, że
          wokół kobylastego bloku Solaka powstaną tylko małe bloczki. Szkoda, bo kiedyś ta
          część Borku Fałęckiego miała wyłącznie niską zabudowę, maks trzykondygnacyjną.
          • Gość: precesja Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: *.autocom.pl 19.05.06, 14:27
            zapytajcie tylko czy developer zorganizował drogę wyjazdową do tej inwestycji.
            I niech Was nie zwodzą pokrętne odpowiedzi. Bo własnie brak takowej drogi
            blokuje budowę.
            • Gość: breslauer Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:50
              już kiedyś pisałem o tym miejscu w Borku Fał. Są to niezabudowane od ponad 100
              lat obszary pomiędzy gęstą zabudową jednorodzinną. Ciekawe dlaczego została
              taka dziura? Chyba wiem: płynie tam niewielki ciek w niewielkiej dolince i
              mikroklimat tej dolinki jest fatalny, zawsze wilgoć, mgły i kilka stopni
              chłodniej, szczególnie w nocy. Polecam przejść się tam późnym wieczorem,
              poczujecie to na własnej skórze, dosłownie.
              • Gość: skoz Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: *.2-0.pl 19.05.06, 22:57
                często chodziłam po tej łące z psem- równiez wieczorami- i nie poczułam zednego
                "fatalnego mikroklimatu"- wręcz przeciwnie :) Myśle, że nie ma się co doszukiwać
                na siłe jakiś dziwnych powodów dlaczeko tam jeszcze nic nie wybudowali- bo
                takich terenów w okolicy było niedawno bardzo dużo. Włascicielami tych terenów
                byli mieszkańcy okolicznych domów - a mało kto buduje sobie 2 domy w tym jeden
                na środku łąki-bez drogi- tym bardziej w czasach (jak piszesz 100 lat temu)
                kiedy bezpośrednio przy Podhalańskiej i Zdunów były jeszcze wolne tereny ;)
                No ja się nad ta inwestycją poważnie zastanawiam ( miszkałam w okolicy i chętnie
                tam wróce) Pozwolenie juz chyba mają wiec droga dojazdowa musi być. Jak macie
                wiecej informacji na temat tej inwestycji to piszcie.
                Pozdrawiam

• Gość: yanek Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:35
              droga jest gotowa, od ulicy Zudnów na wysokości rzeczki, jest już utwardzona
              kamieniem, więc w czym problem?
              • Gość: yanek Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:19
                i jeszcze jedno, wytłumacz mi proszę jak można dostać pozwolenie na budowę nie
                dyponując dojazdem do drogi publiecznej?
    • an_ki Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow 20.05.06, 12:53
      Hej ja mam mieszkać na tym osiedlu - tylko, że w bloku budowanym przez
      spółdzielnię mieszkaniową, to bedzie jeden z tych niskich bloków.
      Zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34292
      chętnie porozmawiam z przyszłymi sąsiadami.
      • Gość: ania Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:42
        powodzenia współczuję
        • an_ki Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow 31.05.06, 12:10
          ?? czego współczujesz ??
          • Gość: xx Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: *.chello.pl 20.08.06, 22:16
            Co dalej z tą inwestycją? Macie jakieś info
            • an_ki Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow 20.08.06, 22:31
              Ruszyła i rośnie, rośnie...
      • niteczka111 Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow 21.08.06, 12:41
        an_ki napisała:

> Hej ja mam mieszkać na tym osiedlu - tylko, że w bloku budowanym przez
        > spółdzielnię mieszkaniową, to bedzie jeden z tych niskich bloków.
        > Zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34292
        > chętnie porozmawiam z przyszłymi sąsiadami.

Pozdro! Chyba będziemy w przyszłości sąsiadami - LSM?:)No i mam nadzieję, że
        już w najbliższej przyszłości:)A Twoje forum już nie jest aktywne. W każdym
        razie - troszkę na forum przestraszyli mnie tymi 8 piętrami w okolicy ale z
        tego co się orientuje i tak dość blisko naszego bloku buduje Solak swój budynek
        więc i tak się nic nie poradzi... a czy rzeczywiście jest tam jakaś wilgoć i
        zimne wieczory?? może zresztą i fajniej - troszkę wiejskie klimaty:)...Czekam
        na jakieś info - na jakim jesteśmy etapie?:)
        • an_ki Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow 21.08.06, 14:42
          Witam sąsiadkę - nie mam pojecia czemu forum jest nieaktywne - chyba czymś
          komuś podpadłam ;-)
          Byłam na budowie oczywiscie "przypadkiem" i widzę, ze ładnie pracują, byłam
          koło 18ej a oni właśnie kończyli pracę.
          Mam nadzieję, że już niedługo bedę stały ściany mojego "M", mam mieszkać na
          parterze, stąd taka nadzieja. We wrześniu mamy mieć jakieś spotkanie to moze
          poinformują nas co do terminów, bo szczerze mówiąc już mam dosć obecnego,
          wynajmowanego mieszkania.

Pozdrawiam
          Anka K.
          • niteczka111 Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow 22.08.06, 08:38
            Droga Sąsiadko!Przydałoby się nam chyba nasze własne forum -może więcej
            sąsiadów by się odnalazło?:)ja troszkę wyżej będę mieszkać niż Ty więc chyba na
            swoje ściany jeszcze poczekam..oj..szkoda, że do 20 nie pracowali:)
            • an_ki Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow 22.08.06, 12:46
              Mówisz, masz!
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42309Zapraszam!
              • an_ki Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow 22.08.06, 12:47
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42309
                no - teraz chyba zadziała :-)
                • Gość: ???????? Re: inwestycja Solak Inwest - Zdunow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:39
                  ale tam się nic nie dzieje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka