Dodaj do ulubionych

Univers???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:07
Czy zauważyliście, że w ostatnim dodatku GW nie ma już reklamy Universu? Że
nie będzie ich na targach w hali Wisły... Że chyba już nie mogli wymyślić
nowej daty oddania Zielonego Ruczaju...
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • tonika11 Re: Univers??? 11.05.06, 19:30
      Ale jest ich reklama w dodatku srodowym do Dziennika Polskiego. Termin
      realizacji zielonego ruczaju I etapu - grudzien 2006. osiedle " za fortem" na
      klinach tez ten sam termin. I jeszcze 2 inwestycje w przygotowaniu. Skoro jak,
      tu na forum, czytam maja trudnosci z budowaniem i utrzymaniem terminow po co
      jeszcze chwytac inne sroki za ogon? Dziwne.
      • Gość: laki Re: Univers??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:59
        Nie wiem jak "zielony ruczaj", ale termin oddania koniec 2006 "za fortem" jest
        jak najbardziej realny. Byłam tam ostatnio i chłopcy ostro jadą z III piętrem.
        • Gość: tiaa potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: *.pool82107.interbusiness.it 15.05.06, 04:37
          Wiec nie taki ten Univers zly...
          • Gość: yeti Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:59
            a za to na zielonym ruczaju nic się nie dzieje i termin 2006 jest absolutnie
            nierealny...
            wg mnie ta firma to porażka-trzymać się z daleka!!!
            • Gość: wred Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: *.ghnet.pl 20.05.06, 23:05
              E tam ... przesadzasz. Ruczaj ma byż Zielony. I JUŻ jest.
              Jak trawa co go porasta :D
              • Gość: univers Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:47
                Univers to najlepszy deweloper na świecie, wszystkie niedowiarki są do dupy.
                Jak fajnie być frustratem i nie mieć nic lepszego niz pisanie na anonimowym
                forum - tzn. nie mam panienki, nie mam kolegów, nie mam co z sąbą zrobić a tu
                wśród bandy anonimowych debków mogę się wymądzrzać. Dzięki Benek że mamy forum!
                • Gość: kr Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: *.ghnet.pl 31.05.06, 08:24
                  Twój nick mówi wszystko. Tylko że opinia pracownika firmy o tym że jego firma
                  jest najlepsza pod słońcem jest g. warta.
                  Wolę być niedowiarkiem i kończyć właśnie budowę domu, niż dowiarkiem firmy
                  univers i przyglądać się jak inwestycja "Podgórki Tynieckie" (sama w sobie
                  naprawdę ciekawa, z przemyślanymi rozwiązaniami) najpierw ma termin IV kwartał
                  2005, potem II 2006 a teraz jest "w przygotowaniu". Bardzo interesujące!
                  Potencjalni klienci powinni o tym wiedzieć. Firma ich nie poinformuje o ciągłym
                  przeciąganiu terminów i w ostateczności wycofywaniu się z realizacji.
                  No chyba że informujecie?
            • nawoja1 Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem 31.05.06, 14:16
              dzieje sie , niestety, bo budowa sąsiaduje z naszym osiedlem, pracuja od 07:00-
              19:00 , czasami tez późno w nocy. Za chwile bedą wychodzić z fundamentów , ale
              termin - koniec 2006 na pewno nierealny !
              • Gość: laki Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 18:38
                co ty chrzanisz???
                Termin koniec 2006 to jest ta część co robią III piętro i wygląda na to że
                faktycznie zdążą pod warunkiem że utrzymają obecne tempo.
                A Ty bredzisz o jakimś wychodzenie z fundamentów???
                To co kopią dziury w ziemi to jest termin oddania dopiero 2007.
                • Gość: shaddock Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: *.comarch.com 06.06.06, 17:27
                  Sam bredzisz. Czytaj uważnie - post dotyczy osiedla "Zielony Ruczaj" a nie "Za
                  Fortem".
                • Gość: tomek Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: 217.8.182.* 11.09.07, 21:41
                  Tak to racja zresztą jak ktoś jest niedoinformowany co do budowy universu to
                  niech sobie wejdzie na stronę internetową i tam wszystko jest opisywane. bzdury
                  chyba na tym forum sama ich konkurencja hehe piszą i podrzegają do rozmów ja
                  kupuje za fortem bo tylko mnie na to stać i sledzę co się dzieje przez stronę
                  internetową univers-krakow.pl/index.php?id=4
            • Gość: kwiecień 2007 Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: *.ppp.eranet.pl 07.01.07, 10:47
              nie wiem skąd wzieliście termin realizacji grudzień 2006. Ja mam w umowie
              zapisane kwiecień 2007 (1wszey etap)!!!! i termin realizacji 1wszego etapu jest
              jak najbardziej realny !!! Budynek juz dawno stoi, 2 tyg. temu robili dach a
              czesc instalacji wod.-kan była już gotowa w listopadzie!
              • Gość: kr Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:03
                Weź poprawkę, że odpowiadasz na post z maja ubiegłego roku (osiem miesięcy temu).
                A akurat Univers przoduje w przepychaniu terminów.
                Podgórki Tynieckie miały początkowo być w IV kwartale 2005, potem II 2006, a
                obecnie są "w przygotowaniu" (chyba że coś się zmieniło).
                Cieszymy sie tylko, że nie zdecydowaliśmy się na zakup. Bo zamiast mieszkać w
                nowym domu patrzylibyśmy na pola i łąki.
            • Gość: bet Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: 217.8.182.* 11.09.07, 21:31
              Te wszystkie historie to już historia niestety bolesna dla universu i dla nas
              kupujacych ale dziś z tego co obserwuję ja i moi znajomi wielka zmiana na plus
              na stronie universu informacje o przebiegu inwestycji własny generalny wykonawca
              univers bud . Myslę że wporę się univers przeorganizował i zrezygnował z awbudu
              jako wykonawcy. Tak że możemy spac spokojnie !!!!!!!!!
            • Gość: kapitan Re: potwierdzam, bylismy ogladac przed wyjazdem IP: 217.8.182.* 11.09.07, 21:43
              bzdury opowiadasz chłopie chyba nie masz co robić czytam cie i sam nie wierzę.
              Po co czytac te brednie nielepiej wejść na ich stronę internetową tam wszystkie
              wyjaśnienia.
        • Gość: klient Univers Re: Univers??? IP: *.eranet.pl 04.06.06, 15:43
          kupiłem mieszkanie na os. Zielony Ruczaj 1 etap i w umowie przedwstęnej mam
          zapiz że mają oddać do 30 kwietnia 2007 !!! (W folderach początkowych pisali że
          termin oddania 1wszego etapu to wczesień 2006). Monitoruje co jakiś czas budowe
          i idzie im to dosyć szybko. W lutym był tylko dół pod fundamenty a tydzień
          temu jak byłem to już wychodzili z ziemi (ściany pareru stoją). bodynki mają
          mieć 3 piętra także myśle że zdążą.
          Pozdrawiam;
          Klient.
          • Gość: klient Univers Re: Univers??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:34
            Na to, że wyrobią się w terminie nie licz, kupiliśmy mieszkanie na Bartla oś.
            Pod Fortem miało być oddane w XI 2006 ale będzie I 2007. Też obserwowaliśmy jak
            to im wszystko szybko niby idzie i w biurze też do lipca 2006 mówili,że będzie w
            terminie i to bujdy. Znajomy kupił na Europejskim mieli oddać w II 2007, a
            jednak oddają w XII 2006. Podwykonawca Universu, nie ma doświadczenia w takich
            dużych inwestycjach. Jak w umowie sobie zapisali dwa terminy oddania oddadzą w
            tym drugim.
            • Gość: wujo Re: Univers??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:34
              Biorąc pod uwagę praktyki Universu to i tak inwestycja na Bartla to wielki
              sukces:). Przynajmniej pierwszy etap będzie oddany prawie w terminie. Gratuluję
              Ci odwagi, że kupiłeś od nich. Tym razem chyba się opłaciło.
              • cypisek771 Re: Univers??? 03.01.07, 21:39
                Odnosnie Univers....Mam pytanie...Czy moglby sie ktos odezwac, kto podpisal z
                nimi umowe przedwstepna (najlepiej na II etap) ??
                Powiem szczerze ze umowa jest napisana w dosc chaotyczny i ciezki do
                zrozumienia sposob....Poza tym w umowie nie zostal ujety standard wykonczenia
                mieszkania :-/
                Bede wdzieczny za odpowiedzi :)
                Pozdrawiam
                • Gość: Pan-Y Re: Univers??? IP: *.ppp.eranet.pl 07.01.07, 10:55
                  Ja podpisałem umowę przedwstępną na 1 etap. Standart wykończenia mieszkania
                  został ujęty BARDZO DOKŁADNIE (4 strony umowy). Nie sądze żeby charakter umów
                  na 2gi etap nagle się zmienił...
                  Sądze że to wypowiedź pracownika konkurencji,
                  Pozdrawiam;
                  P
                • Gość: gaga Uważajcie na Univers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:56
                  Jeszcze takiej historii nie przeżyłam jak żyję ,a żyję już niemało.Podpisałam
                  umowę rezerwacyjną z nimi na szeregówki przy ul.Podgórki Tynieckie 2 lata
                  temu .I choć umowa rezerwacyjna dawała mi możliwość wycofania się z
                  niej ,miałam problemy z odzyskaniem 10 tys. kwoty rezerwacji.Skończyło się w
                  sądzie .Rok sprawę przedłużali jak się tylko dało ,poszłam na ugodę. NIE WOLNO
                  IŚĆ Z NIMI NA UGODĘ ,BO I TAK NIE ODDADZĄ PIENIĘDZY ,A ODSETKI WAM PRZEPADNĄ -W
                  ZWIĄZKU Z UGODĄ .Pieniądze ostatecznie odzyskał komornik .Są nieustannie w
                  sądzie ,firma pączkuje raz są UNIVER DEVELOPMENT ,innym razem UNIVERS
                  DEVELOPER ,albo po prostu UNIVERS.STRZEŻCIE SIĘ ICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: simi13 Re: Univers??? IP: 217.8.182.* 11.09.07, 21:34
        tak z tego widać że univers się rozwija i to dość prężnie.
    • Gość: univers Re: Univers??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:16
      http://216.239.59.104/search?q=cache:gU2lnxDHFPEJ:www.uokik.gov.pl/download/Z2Z4L3Vva2lrL3BsL2tzZ19weXRhbmlhLnYwLzI3NC8xLzEvZGVjeXpqYV9ucl9ya3I3XzIwMDdfel9kbmlhXzE2LjAyLnBkZg+univers+krak%C3%B3w+szwai&hl=pl&ct=clnk&cd=9&gl=pl

praktyki universu
      • Gość: Beti Re: Univers??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 22:50
        Ojej podawali ceny lokali netto, a nie brutto, faktycznie
        przestępstwo. Niewątpliwie nie ma w Krakowie dewelopera mającego coś
        więcej na sumieniu...
        • Gość: gosc Re: Univers??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 15:17
          ojej po czym nie ooddawali przez 3 lata , ojej
          • Gość: Beti Re: Univers??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 19:56
            3 lata oddawali (być może szczegółów nie znam), ale oddali, pewnie
            to mogło być wkurzające. Śledziłam link, bo myślałam, że tam jakiś
            smakowity kąsek będzie a tu tylko takie wieści. Co do niefajnych
            praktyk deweloperów, to o miano lidera walka toczy się ostra a moim
            prywatnym faworytem jest Leopard, który sprzedawał aktami
            notarialnymi inwestycję przy Ślicznej i nie będąc właścicielem
            nieruchomości kazał sobie już połowę ceny wpłacać, na etapie umowy
            przedwstępnej a teraz odstąpił od umowy i nie będzie juz tej
            inwestycji kupował. A ludzie już 50% wpłacili ... to już nie jest
            kwestia opóźnień, czy chamskich odzywek pracowników. Ta branża w
            ogóle pełna jest kosmitów i gości co to "jeszcze wczoraj był
            fryzjerem a dziś jest deweloperem" to jak ma być. A takich sytuacji
            jak mają klienci Loparda będzie więcej, bo deweloperzy dawno
            przestali się liczyc z kosztami i myślą, że ceny będą rosły w
            nieskończoność i jeszcze nie wiadomo jaki zysk osiągną. Prawie cała
            branża deweloperska, może poza spółkami giełdowymi działa wyłącznie
            na ryzyko nabywców lokali i banków kredytujących.
            • Gość: zzz Re: Univers??? IP: *.ists.pl 04.09.07, 17:25
              No i wg Ciebie to jest normalne? Jeśli wszyscy będą cicho siedzieć i
              chować głowe w piasek to będzie coraz gorzej. W innych zachodnich
              krajach czy też USA każdy deweloper, który stosowałby takie praktyki
              nie miałby co robić juz na rynku nieruchomości. A Ty Beti takimi
              wypowiedziami dajesz poniekąd przyzwolenie na takie działania
              deweloperów. No chyba, że stoisz "po drugiej stronie" pozdr
              • Gość: Beti Re: Univers??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 21:47
                Aktualnie nie jestem po żadnej "stronie". Ceny rynkowe już dawno
                wyeliminowały mnie z rynku w roli potencjalnego nabywcy, chociaż
                jakbym zaniżyła koszty utrzymania do 200 zł to może stać by mnie
                było na kredyt na zakup wymarzonych 30 m2 :-)))... które spłaciłabym
                już po 30 latach oddając na ten cel 75% zarobków, chyba więc
                poczekam na bardzej sprzyjające warunki, nie mam zamiaru pompować
                spekulacyjnej bańki. Oczywiście nie uważam tego co się dzieje na tym
                rynku za normalne, ale sytuację może zmienić chyba tylko jakieś
                spektakularne bankructwo, dopóki coś takiego się nie wydarzy
                powszechne będzie udawanie, że wszystko jest OK.
      • Gość: Juli Re: Univers??? IP: 217.8.182.* 11.09.07, 21:22
        A ja kupiłem ood universu już 2 mieszkania i rzeczywiści była zmiana terminu ale
        o takich praktykach pierwsze słyszę. Zawsze podawano mi cenę brutto i w reklamie
        tez podają cenę brutto. Z tego co wiem a informacje mam z dobrej ręki problemy
        spowodował generalny wykonawca awbud to firma jak się okazało zamiast budowac za
        pieniądze universu realizowała swoje inwestycje tz inwestycje Art Development a
        uniwersowi
        tylko sciemniała choć univers płacił słonno awbud dalej nie budował i tracił
        płynność finansową a co dalej za tym idzie to wszycy wiedzą univers nie mógł na
        czas oddawać inwestycji. Poza tym awbud cały czas podnosił universowi stawki za
        pracę a ten zgadzał się zeby budowa szła. Ja też się obawiałem że jak awbud
        dalej będzie działał to wreszcie univers podniesie nam ceny . Ale okazał się
        firmą ferplej nie podnasząc cen i nie wypowiadając nam umów. Tak że oceniam go
        na dobrego developera. A ten generalny awbud to już niedługo podziała jeśli
        bedzie miał takie praktyki. Zresztą mój blok realizuje już univers bud a to
        firma universu więc na pewno będzie i realizuje zgodnie z terminami. A zapomniał
        bym część budów została odebrana awbudowi na korzyść univers bud więc univers
        działa i to nieźle
    • Gość: Zeus Re: Univers??? IP: 217.8.182.* 11.09.07, 21:37
      Ja byłem w sobotę w hali sokoła przy piłsudzkiego i univers ma nowe stoisko jest
      tez na ich stronie internetowej
      • Gość: obserwator Klakierzy zatrudnieni przez Univers? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 23:16
        W temacie cisza, a tu nagle w ciągu 10 minut TRZY RÓŻNE OSOBY wychwalają
        Univers. Ciekawostka? No chyba tak, jeżeli weźmie się pod uwagę, że wszystkie
        trzy wpisy niby trzech osób są z tego samego adresu: IP: 217.8.182.*
        • Gość: zzz Re: Klakierzy zatrudnieni przez Univers? IP: *.ists.pl 12.09.07, 16:37
          na poście o budowie na Bartla też zachwala Uniwers z tego samego IP
          217.8.182

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka