Dodaj do ulubionych

Olewanie przystanków

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.01.03, 20:54
Zdarzyło mi się to kilka razy - kiedyś (jeszcze zanim się wzięli za roboty
przy Wielickiej) jechałem #204 z Wieliczki do siebie - jak wiecie mieszkam w
Bieżanowie, chciałem więc sobie wysiąść na skrzyżowaniu z Małą Górą i
Kosocicką... no i sobie nie wysiadłem, bo pan kierowca się nie zatrzymał -
udało mi się wysiąść dopiero pod CPN-em... innym razem jechałem #183 i facet
nie stanął na przystanku Bieżanó Cmentarz, a ja właśnie tam wysiadam... na
szczęście po opieprzu zatrzymał się chwilę dalej. Opowidzcie i wy o swoich
traumatycznych przeżyciach z omijaniem przystanków. Kuba coś kiedyś już pisał
o #183 omijającym wieczorną porą dwa przystanki (dawna podmiana ze #163,
jeszcze na starej trasie).
Obserwuj wątek
    • Gość: Clint Re: Olewanie przystanków IP: Odrzanska4:* 06.01.03, 21:06
      Mi kiedys sie T2 nie zatrzymal na Borsuczej jak chcialem do Tesco pojechac ;))
      Matka objechala kierowce pozniej, a on twierdzil ze sie zatrzymal :)
      • Gość: mouset Re: Olewanie przystanków IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.01.03, 21:52
        Kierowcy 177 permanentnie nie zatrzymują melonów na Kuźnicy Kołł. II a także na
        Siewnej na 477 hołota często mija ten drugi stop jadąc na skróty Natansona
    • yzb Re: Olewanie przystanków 07.01.03, 23:01
      Mnie sie takie rzeczy akurat nie zdarzaja, poza jednym, jak kiedys dawno temu
      jak byl remont Wielickiej, to koles w 184 sie pomylil i zamiast jechac do
      Matecznego tak jak jezdzi teraz, to pojechal na skroty przez Slawka.
      Aha, jeszcze raz widzialem, jak koles w 201 nie wjechal na "rondo" w Sidzinie.
      Zatrzymal sie dalej jak go ludzie zaczeli gonic :D Bylo to w wakacje o jakiejs
      chorej godzinie (chyba 6 rano) i byla to Scania (wlasnie, a propos watku
      7.01.2003 - wtedy tez Plaszow byl na 201 hm..).
      Mnie raczej irytuje zatrzymywanie sie przez kierowcow na wszystkich
      przystankach bez zadnej potrzeby kiedy widza, ze nikt nie chce wysiadac ani
      wsiadac. Szczegolnie irytujace jest to jak wracam z jakiejs wiochy wieczorem,
      albo o rozmaitych porach na przyst. Malborska w kier. Biezanowa - tam co drugi
      raz nikt nie wysiada ani nie wsiada.
    • Gość: kuba203 tel. 995 IP: *.biezanow.net 08.01.03, 22:15
      To jest numer alarmowy dyspozytorni, jest tylko jedna rada... Dzwonić,
      dzwonić, dzwonić, zaraz, jak tylko coś jest nie tak! Wtedy jest szansa na
      udupienie kierowcy (wyciągnięcie konsekwencji), inaczej, raczej takich szans
      nie ma...
      Inna rzecz, jeśli uda Ci się jednak gdzieś dopaść kierowcę, to też spytaj co
      jest, mógł się pomylić lub nie zauważyć, że ktoś wysiada/wsiada, wtedy ja się
      nie czepiam, a jeśli zaczyna gadać, że przecież się zatrzymał, no to już
      telefon w dłoń (zapamiętać nr boczny autobusu, brygadę w miarę możliwości,
      takoż samo z numerem służbowym kierowcy) :)
      • Gość: havi Re: jak nie ma nikogo to jedź dalej!!! IP: *.wmgalicja.krakow.pl 10.01.03, 13:46
        to bardzo dobrze że kierowcy widząc że nikogo nie ma na przystanku, lub nikt
        nie stoi przy drzwiach jadą dalej (powinien być taki zwyczaj w kraku) zdażają
        się pojedńcze przypadki( wspomniane przez mouseta 477 na K.K. i
        ul.stojałowskiego gdzie są 2 przystanki na których rzdko późną porą ktoś
        czeka), w kielcach (mam tam rodzinkę) jest właśnie tak że jak kierowca
        popatrzy w lusterko i nikogo nie widzi przy drzwiach, oczywiście wtedy gdy
        autobusem jedzie kilka osób, patrzy też na przystanek i jeżeli nikogo nie ma
        to zapina czwórkę i wali dalej bez głupiego bezsensownego zatrzymania
        otw/zamk. drzwi i włączania się do ruchu ku uciesze jadących że szybciej
        dojadą do celu...i nikt nie ma tego za złe mpk.

• Gość: mouset nie ma nikogo to jedź dalej! a jak jest to stań !! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 10.01.03, 19:50
          Zwłaszcza na naszej linii 177 , i tak do KK I jada wszyscy , melon więc
          wszystko widać a kierowcy są uczynni, np w piątek przed swiętami jechałem
          pierwszym 477 o 13.50 i już po skrecie z Dożynkowej w KK kierowca zatrzymał się
          i zaczekał na biegnące od Witkowic dzieci
          • Gość: havi Re: nie ma nikogo to jedź dalej! a jak jest to st IP: *.wmgalicja.krakow.pl 10.01.03, 23:51
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> Zwłaszcza na naszej linii 177 , i tak do KK I jada wszyscy , melon więc
            > wszystko widać a kierowcy są uczynni, np w piątek przed swiętami jechałem
            > pierwszym 477 o 13.50 i już po skrecie z Dożynkowej w KK kierowca zatrzymał
            się
            >
            > i zaczekał na biegnące od Witkowic dzieci

...no widzicie, a tak psioczycie...
            mi też się zdarza że kierowca 247 pod tosem zaczeka na mnie dobiegającego z
            wywieszonym językiem
            • Gość: mouset Re: nie ma nikogo to jedź dalej! a jak jest to st IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 10.01.03, 23:58
              A na mnie ostatnio nie zaczekał jak wysiadałem ze 105, a szkoda że szmaciarz
              miał brudny tył z numerem
              • Gość: havi Re: zaczekaj na biegnących...!!! IP: *.wmgalicja.krakow.pl 11.01.03, 00:04

> A na mnie ostatnio nie zaczekał jak wysiadałem ze 105, a szkoda że szmaciarz
                > miał brudny tył z numerem

ja też tak miałem z 287, najpierw 105 puściła go specjalnie na światłach a
                później, otworzył jak melon odjeżdzał...tam pod tosem powinien być przystanek
                podwójny!!!!! jakoże jest to ważny punkt przesiadkowy.
                • Gość: mouset Re: zaczekaj na biegnących...!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.01.03, 00:14
                  On jest podwójny, a ta hołota nie moze tego zrozumieć , czasami 105 bardziej
                  zależy żeby nas zabrali, paranoja
                  Apropos KK jeździłeś ostatnio dużymi wozami na 177 podczas mrozów? Mnie
                  najbardziej podobała się scania z Płaszowa na 477, mogłaby jechac na codzień bo
                  bez problemu się wyrabiała na zakrętach.
                  Natomiast dziś był koszmar 177 spóźniony o 16 minut na kursie o 16.24 i 24
                  minuty na kursie o 17.06 z Klepoarza
                  • Gość: havi Re: zaczekaj na biegnących...!!! IP: *.wmgalicja.krakow.pl 11.01.03, 00:29

> On jest podwójny, a ta hołota nie moze tego zrozumieć , czasami 105 bardziej
                    > zależy żeby nas zabrali, paranoja
                    > Apropos KK jeździłeś ostatnio dużymi wozami na 177 podczas mrozów? Mnie
                    > najbardziej podobała się scania z Płaszowa na 477, mogłaby jechac na codzień
                    bo
                    >
                    > bez problemu się wyrabiała na zakrętach.
                    > Natomiast dziś był koszmar 177 spóźniony o 16 minut na kursie o 16.24 i 24
                    > minuty na kursie o 17.06 z Klepoarza

...tak widziałem,(nieststy nie jechałem,ale w którąś niedzielę przed świętami
                    widziałem także 120M na 287) te scanie to moje ulubione autobusy(wolę je niż
                    krótkie omnicity),przede wszystkim chyba za przyjemny dzwięk silnika,
                    stosunkowo duże przyspieszenie nawet jak jest full nabity,i tak w ogóle...to
                    fajny bus
                    dziś z naszymi małymi busikami nie miałem problemów( 287 o 15.01 przyjechał
                    punktualnie, gorzej było dziś na alejach i czarnowiejskiej na której uległ
                    awarii któryś m181 na 173i spowodował korek autobusów aż do alei ale wypuścił
                    ludzi i powoli odjechał)
                    • Gość: mouset Re: zaczekaj na biegnących...!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.01.03, 00:38
                      Ale z naszymi busikami trzeba pomajstrowac w rozkładzie bo w 477 o 13.55 są
                      pustki gdyż dzieci wychodzą 30 minut wcześniej i idą na piechtę, a z kolei w
                      16.42 też pustawo bo jedzie w stadzie
                      • Gość: havi Re: zaczekaj na biegnących...!!! IP: *.wmgalicja.krakow.pl 11.01.03, 00:45

> Ale z naszymi busikami trzeba pomajstrowac w rozkładzie bo w 477 o 13.55 są
                        > pustki gdyż dzieci wychodzą 30 minut wcześniej i idą na piechtę, a z kolei w
                        > 16.42 też pustawo bo jedzie w stadzie

słów nnnnoormalnie brak...13.55 i 13.59 (477 i 287)(!!!) aha jeszcze 16.13 i
                        16.04
                        • Gość: mouset ze szkoły IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.01.03, 09:44
                          Gość portalu: havi napisał(a):

> słów nnnnoormalnie brak...13.55 i 13.59 (477 i 287)(!!!) aha jeszcze 16.13 i
                          > 16.04

A tu sie mylisz bo 477 13.55 wiezie dzieci z Mackiewicza a 287 z Witkowic
                          natomiast 287 o 16.13 leci p. Mackiewicza już
        • Gość: 144s Re: jak nie ma nikogo to jedź dalej!!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 11.01.03, 09:39
          Gość portalu: havi napisał(a):

> to bardzo dobrze że kierowcy widząc że nikogo nie ma na przystanku, lub nikt
          > nie stoi przy drzwiach jadą dalej
          Pomyśl co by się stało gdy by wg. tej zasady nie zatrzymał się na kilku
          kolejnych przystankach? Jak do tego ma się rozkład jazdy? Co z tymi którzy
          przychodzą na przystanek punktualnie?
          • Gość: mouset Re: jak nie ma nikogo to jedź dalej!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.01.03, 09:45
            Pomyśl jak masz autobus raz na godzinę co jest grane zwłaszcza że strefa jak
            wyjedzie z miasta łatwo nadrabia te kilka minut spóźnienia
            • Gość: 144s Re: jak nie ma nikogo to jedź dalej!!! IP: *.ksk.net.pl / 192.168.2.* 11.01.03, 09:48
              Nie bardzo rozumię o jakim spóźnieniu mówisz? To raczej pasażer się spóźni....
              • Gość: mouset Re: jak nie ma nikogo to jedź dalej!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.01.03, 09:57
                A nie pomyślałeś że pasażer spóźnił się bo pierwszy autobus jest b. spóźniony,
                tak jest właśnie na trasie 105 i strefy z przystanku Opolska TOS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka