t.t 07.01.03, 12:09 Czy ktoś z was może mi wyjaśnić, o co chodziło toyocie, gdy umieszczała takie hasło na naszych ulicach? Pani w dziale kontaktów z klientem powiedziała mi, że to tak zwana "gra słów". Dla mnie to tylko błąd ortograficzny:) /T Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gph Re: TOYOTA GÓROM !! 07.01.03, 12:34 t.t napisał: > Czy ktoś z was może mi wyjaśnić, o co chodziło toyocie, gdy umieszczała takie > hasło na naszych ulicach? Pani w dziale kontaktów z klientem powiedziała mi, > że to tak zwana "gra słów". Dla mnie to tylko błąd ortograficzny:) > /T no bez przesady. może nie najwyższych lotów, ale jakieś tam hasło reklamowe jest. czekam tylko na "góry toyocie"... Odpowiedz Link Zgłoś
t.t Re: TOYOTA GÓROM !! 07.01.03, 12:49 Diego masz rację, ale gdyby na tym plakacie jakieś góry były... Albo gdyby go w górach wieszali. A tak to żadnego sensu nie ma - błąd ortograficzny i tyle:) /T Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: TOYOTA GÓROM !! 07.01.03, 13:33 t.t napisał: > Diego masz rację, ale gdyby na tym plakacie jakieś góry były... Albo gdyby go w > > górach wieszali. A tak to żadnego sensu nie ma - błąd ortograficzny i tyle:) > /T a gdzie plakat widziałąś/widziałeś/widziało(ś)?? jak w Krakowie - to w górach! - zapytaj kogokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silije Re: TOYOTA GÓROM !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.03, 13:38 Zwróciłes uwagę na hasło i plakat? - Zwróciłeś! I o to właśnie chodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: TOYOTA GÓROM !! 07.01.03, 13:42 Gość portalu: silije napisał(a): > Zwróciłes uwagę na hasło i plakat? - Zwróciłeś! > I o to właśnie chodzi. he he... o to chodzi??? chyba żartujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: TOYOTA GÓROM !! 07.01.03, 13:45 Gość portalu: silije napisał(a): > Zwróciłes uwagę na hasło i plakat? - Zwróciłeś! > I o to właśnie chodzi. > Pozdrawiam Nie zwróciłem uwagi i wcale niczego takiego nie widziałem. Niemniej nie do końca można się zgodzić z Twoją teoria. To zbytnie uproszczenie. Mimo że o to chodzi aby była to forma zauważalna i właśnie zwracająca uwagę to... Widzisz mówi się o elegancji, że powinna być niewymuszona i zwracająca uwagę. Ale to nie znaczy, ze należy popijać herbatkę w dobrym lokalu z odcykniętym daleko małym paluszkiem głośno posiorbując. Mimo, że może to być niewymuszone i zwracające uwagę. trudny Natomiast gra słów rzeczywiście jest trafiona w tej toyotowej prowokacji, a czy lepsza czy gorsza? To rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: TOYOTA GÓROM !! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 07.01.03, 15:06 Na pewno jakiś copywriter z kolorowymi włosami w Warszawie został pochwałe zarządu - biedny dyrektor analfabeta (daj Boże obcokrajowiec)przeczytał: "Toyota górom" i pomyślał: Boże, jakie to genialnie proste. Prostota przekazu prawie jak w "Kokakola to jest to", a tu...! . I posłał maila do całej rodziny w Łomży: Kochani, jezdem górom nad całom konkurencjom i jezdem orginalny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: TOYOTA GÓROM !! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 07.01.03, 15:08 Na pewno jakiś copywriter z kolorowymi włosami w Warszawie został pochwałe zarządu - biedny dyrektor analfabeta (daj Boże obcokrajowiec)przeczytał: "Toyota górom" i pomyślał: Boże, jakie to genialnie proste. Prostota przekazu prawie jak w "Kokakola to jest to", a tu...! . I posłał maila do całej rodziny w Łomży: Kochani, jezdem górom nad całom konkurencjom i jezdem orginalny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silije Re: TOYOTA GÓROM !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.03, 15:48 Trudno się z Tobą nie zgodzić Trudny (szacuneczek!)w kwestii elegancji, niemniej podtrzymuję swoją opinię co do reklamy. W końcu znam swój fach ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: TOYOTA GÓROM !! IP: *.abo.wanadoo.fr 13.01.03, 20:18 Widzialam ta reklame przy Zakopiance. Szczerze mnie rozsmieszyla. Zauwazcie ze teraz wieszkosc politykow, dziennikarzy czy tzw "zwyklych ludzi" popelnia ten blad ortograficzny w mowie i zewszad slychac: oni mowiOm, oni piszOm itp .Moze ta reklama da nam po prostu cos do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita1 Re: COROLLA GÓROM !! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 21:22 ...brzmi haslo!!!Bardzo ladna reakcja Szanowni Konsumenci! Nieswiadomie identyfikujecie jeden z modeli z marka! Zamieszczacie kilkanascie (w tym i moj) wypowiedzi! Bardzo ladnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś