Dodaj do ulubionych

Forumowe bicie piany !

17.05.06, 13:22
W ramach poszanowania wolności słowa i wolności wyrażania poglądów różni
zakompleksieni i psudotolerancyjni pseudoliberałowie sieją nienawiść i
pogardę w stosunku do osób o odmiennych poglądach politycznych i obyczajowych.
Żeby podlizać się lewackiej Europie i nie odbiegać od bieżącej linii
programowej SLD-PO, gotowi są obsmarować Polskę, Polaków, naszą tradycję
i kulturę.
Wykreowane przez komercyjne media takie pojęcia jak homofobia czy
antysemityzm są dla nich argumentem na wszystko, nawet na katar sienny...
Dziwne zjawisko - o homofobii , antysemityżmie, ksenofobii (dla
niezorientowanych:niechęć w stosunku do cudzoziemców - gdzie, w Posce???)
czy nietolerancji - ludzie dowiadują się nie w drodze empirii własnej a
poprzez wiadome stacje telewizyjne, gazety lub czasopisma......
Sprawy te nasilają się szczególnie teraz, gdy wszystko idzie
ku dobremu......
Obserwuj wątek
    • lumpenliberalny_cienias kikoo1 na straży "wolności" 17.05.06, 13:28
      w ramach kulturalnej dyskusji: zakompleksieni i psudotolerancyjni
      pseudoliberałowie, sieją nienawiść i pogardę, gotowi obsmarować Polskę

a z drugiej strony: wszystko idzie ku dobremu

niniejszeym uznaję cię, kikoo1, połączeniem łukaszenki i kim dzong ila - ta
      sama retoryka!
      • kikoo1 Wolność to nie jest pojęcie zarezerwowane dla PO 17.05.06, 13:37
        Podziwiam twój niepokalany obiektywizm....
        A wszystko idzie ku dobremu w naprawianiu Naszego Państwa, to może trochę być
        nie całkiem oczywiste dla niektórych cieniasów....
        • mrug Re: Wolność to nie jest pojęcie zarezerwowane dl 17.05.06, 13:42
          Ale jak juz będzie całkiem dobrze to nam powiecie?
          Bo się możemy nie zorientować...
          • lumpenliberalny_cienias Re: Wolność to nie jest pojęcie zarezerwowane dl 17.05.06, 13:47
            nirwany się nie osiąga, do niej się dąży
            jak już pisiaki dojdą do świetlanego jutra, natychmiast rozpoczną marsz do
            jeszcze lepszego pojutrza!
            • kikoo1 Re: Wolność to nie jest pojęcie zarezerwowane dl 17.05.06, 13:57
              A ty dokąd zmierzasz, cieniasie?
              Mroczna tajemnica?
            • Gość: jazzinator Re: Wolność to nie jest pojęcie zarezerwowane dl IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 17.05.06, 16:11
              Kiko ,ONI nie przyjmuja żadnych argumentów,rozmawiamy z robotami na tym
              forum,jedna uwaga; czy zauważyłaś że ile razy ktos trafi ich w dziesiatke to
              zawsze zabiera głos H17ta? reszte sobie sama dopowiesz.Pozdrowienia
              • Gość: kiko Re: Wolność to nie jest pojęcie zarezerwowane dl IP: *.net.autocom.pl 17.05.06, 20:32
                Tak, masz rację jazzinatorze. Zdumiewające, żadnych ale to absolutnie żadnych
                argumentów, tylko bluzgi i wymysły, jak zwykle zresztą.
                Ciekawe, skąd u nich takie bezpardonowe przekonanie, że mają rację? No skąd?
                I nigdy żadnych wątpliwości???
                PS.
                Nasunęło mi porzekadło o pewnym zwierzęciu, które nigdy nie ma watpliwości.
                To zdaje się to samo, co nie zmienia poglądów. B. polityczne zwierze!
        • Gość: Ija Im gorzej tym lepiej - czyje to hasło? IP: *.chello.pl 18.05.06, 09:35
          Popatrz na purpuratów, jacy wypasieni. Za wyjątkiem paru, no - może kilku (Macharski, Nosol). A tak ich prześladowano!
    • gph a skąd to kiko skopiowałaś? 17.05.06, 13:49

brzmi trochę jak wybitny intelektualista Legutko.

:D
      • kikoo1 gph już tak ma :(( 17.05.06, 13:55
        widzisz gph, myślenie nie boli...Spróbuj....
        • gph ty mnie kiko do myślenia nie zachęcaj. 17.05.06, 14:25
          sama rusz szarą komórką a nie małpuj i przepisuj zanawców układu.
    • Gość: misio Re: Forumowe bicie piany ! IP: *.244.146.83.ip.tnp.pl 17.05.06, 14:17
      co idzie ku dobremu ???
      podatki ida w gore , wszedzie wrogowie , uklady , u wladzy ortodoksi i populisci
      , kosciol wplatany w polityke ,jak nigdy w historii III RP ; autorytet wladzy
      jest wykpiwany na kazdym kroku - spontanicznie przez obywateli ; kaczynski mowi
      o stabilizacji , w ktora chyba nawet on do konca nie wierzy ; wszedzie pozory
      dzialan , zamiast merytorycznych decyzji ; buduja IV RP smieszne , papierkowe
      panstwo , dekretujace najmniejszy skrawek publicznego i prywatnego zycia ;
      moralny kolos na glinianych nogach , ktory w pierwszej kolejnosci pochlonie i
      zniszczy najwierniejszych jego wyznawcow......zeby chociaz ziobro stadionowej
      holocie pokazal, gdzie jej miejsce
    • swing to prowokacja! 17.05.06, 14:24
      zwracam uwagę na sformułowanie "lub czasopisma"
      ;-)
      • gph Re: to prowokacja! 17.05.06, 14:26
        swing napisała:

> zwracam uwagę na sformułowanie "lub czasopisma"
        > ;-)

grupa trzymająca włądzę się zmieniła
        więc wszystko jest na swoim miejcu
        lub łżeczasopisma również :D
        • Gość: arek chyba nie prowokacja IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 15:53
          jak znam kiko to sobie zażartowała. no i racji dużo ma, z tolerancjo
          to u was towarzysze nie za bardzo
          • peteen Re: chyba nie prowokacja 17.05.06, 15:55
            fakt, z tolerancjo u nos ubogo
            towarzyszka kiko, to wi...
    • helenka17 No bez urazy Kiko, 17.05.06, 16:01
      ...ale przecież to są straszne kocopoły!
      Autor nawalił tam tyle bzdur i zwykłych zmyśleń, że nawet polemizować nie ma z
      czym.
      Nie mów mi, że się pod tym podpisałaś z innych powodów niż powody kijowo-mrowiskowe?
      H.
      • Gość: Kupiec KIKO tak z ciekawości jesteś jakimś działaczem PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 16:21
        ???
        • Gość: kiko Re: KIKO tak z ciekawości jesteś jakimś działacze IP: *.net.autocom.pl 17.05.06, 20:24
          Nie, nie jestem działaczem, Michale K., zaledwie skromnym kibicem
          sceny politycznej.
          Pozdro!
      • Gość: kiko Re: No bez urazy Kiko, IP: *.net.autocom.pl 17.05.06, 20:44
        Żadnej urazy Helenko, tylko prośba. Zbij te argumenty punkt po punkcie, w
        sposób możliwie obiektywny i spokojny, rzeczowy. Azaliż same bzdury???
        A choćby kwestia Waszej tolerancji - te bluzgi powyżej mają być jej przykładem?
        A tak na marginesie, uderz sie w piersi i powiedz, czy zwykli ludzie stali się
        jak za dotknięciem czarodziejskiej różdzki nagle homofobami? Geje raczej nie
        zamieszkują blokowisk...Ta cała heca i te ordynarne i prowokacyjne marsze
        sterowne przez komercję i przez srodowiska gejowskie zach. Europy, o co tu
        chodzi??? Przy okazji, słyszałam, ze moda na homoseksualistów w świecie już
        mija, Polska, jak zwykle, spózniona. Śmieszne, nie?
        • helenka17 A mogę jutro? 18.05.06, 00:16
          • kikoo1 Re: A mogę jutro? 18.05.06, 09:21
            Oczywiście Helenko, jak najbardziej.
            A co sądzisz o czyszczeniu szeregów PO i usunięciu, jak to określił Rokita,
            warszawskiej koterii?
            • helenka17 Re: A mogę jutro? 18.05.06, 10:13
              Nie wygląda to na zły objaw, bo afera mostowa nie jest wymysłem - ale faktem. I
              jeśli ktoś chce robić politykę, to musi sobie oczyścić przedpole z min.
              Przeciwpiechotnych i przeciwpancernych tez.
              H.
              • kikoo1 Re: A mogę jutro? 18.05.06, 17:48
                A główne meritum, Helenko? Dotyczące tytułowego postu?
                Rozumiem, że zbierasz materiały i przygotowujesz odpowiednie argumenty.
                Ciężka sprawa, coo?
                • helenka17 Kiko? 18.05.06, 19:22
                  "jutro" się jeszcze nie skończyło - a ja nie żyję z przebywania tutaj (c:
                  Cierpliwości.
                  H.
    • qoobaq a zupelnie hipotetycznie 18.05.06, 19:44
      jesli dajmy na to ktoregos dnia okaze sie w sposob jednoznaczny i nie budzacy
      jakichkolwiek watpliwosci, ze "dokonania " pisu i ich kolegow okazaly sie wielka
      , monstrualna lipa, i wtedy , kiedy nawet najzagorzalsi zwolennicy kaczek beda
      sie z politowaniem na ich widok w glowe pukac...No wiec czy wtedy zalozysz watek
      gdzie zlozysz rzeczowa i konstruktywna samokrytyke za te peany, ktore od pol
      roku wyspiewujesz ?
      • kikoo1 Re: a zupelnie hipotetycznie 18.05.06, 20:28
        Zawsze Kubeku głoszę prawdę i tylko prawdę, bo < takie są moje obyczaje>.
        ( S. Żeromski, zgadnij w jakim utworze? )
        • Gość: otóż nie Re: a zupelnie hipotetycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:28
          łżesz i to wybitnie koniunkturalnie
          • kikoo1 Re: a zupelnie hipotetycznie 18.05.06, 20:31
            Nie zaśmiecaj wątku, nie kłam i spadaj po prostu!!!
            • Gość: otóż nie Re: a zupelnie hipotetycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:34
              jesteś przefarbowanym komuchem, wszyscy to wiedzą
              • kikoo1 Re: a zupelnie hipotetycznie 18.05.06, 20:44
                Bodajże 40 % wyborców głosowało na SLD po niesławnych rządach p. Buzka, ale
                srodze się rozczarowało, jak wiesz. Ja też!
                I dziś Lewica jest wspierana kilkoma procentami zaledwie...Nie sposób już
                łączyc z nią i PO jakiekolwiek nadzieje.
                :((
                Kibicowałam onegdaj nie tyle SLD, co Unii Pracy, która się również ośmieszyła
                i zmarginalizowała. I mojej winy w tym zupełnie nie było. Uwierz mi.
                • Gość: otóż nie Re: a zupelnie hipotetycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:46
                  no, ale skok od Cimoszewicza do Kaczyńskiego to juz prawdziwy majstersztyk
                  • kikoo1 Re: a zupelnie hipotetycznie - otóż nie!!! 18.05.06, 21:10
                    Tak gadasz, jakbyś nie wiedział, że wybieraliśmy między Tuskiem a L. Kaczyńskim.
                    A Tuska brać pod uwagę zupełnie nie mogłam z powodów, które niejednokrotnie
                    wyłuszczałam na tym forum.
              • Gość: jazzinator do otóz nie! jacy wszyscy nie rozsmieszaj nas! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 18.05.06, 20:59
                wszyscy w czworo? no może pięcioro w porywach,mów za siebie politowania godny
                człowieczku,ponadto jesli komus zarzucasz kłam to przynajmniej daj tego jakiś
                choćby mały przykładzik.
                • Gość: otóż nie Re: do otóz nie! jacy wszyscy nie rozsmieszaj nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:01
                  fakt, że dwóch, czy trzech palantów dorwało się do kompa w kawiarence
                  internetowej też niczego nie udowadnia, dzis ty, jutro kto inny
        • qoobaq Re: a zupelnie hipotetycznie 18.05.06, 21:17
          nawet nie bede probowal - organicznie nie znosze Zeromskiego
          • kikoo1 Re: a zupelnie hipotetycznie 18.05.06, 21:24
            No to szkoda, ogary poszły w las...
      • Gość: jazzinator Sorry że sie wtracam,ale jakos nie przypominam IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 18.05.06, 20:55
        sobie aby Kiko piała peany na cześć PiSu,cały czas natomiast stara sie wykazac
        zło które ucynili poprzednicy z nadzieja na poprawę jaka daja politycy z poza
        układu okragłego mebelka,oczywiście wszystko jest mozliwe ,także i to iż
        roztrwonia oni pokładane w nich nadzieje,ale za to chyba nalezy ICH krytykować.
        Samokrytyka była modna w latach 50 tych wiec nie powinienes Qoobaq do niej
        tesknic w XXI wieku.
        • kikoo1 Re: Sorry że sie wtracam,ale jakos nie przypomina 18.05.06, 21:06
          Jazzi, Jesteś wspaniały, tylko dlaczeo o n i nic nie rozumieją???
          Albo tak wspaniale udają Greka, albo....
          Nie, to niemożliwe, aż strach pomyśleć.....................
        • qoobaq Re: Sorry że sie wtracam,ale jakos nie przypomina 18.05.06, 21:26
          bo piala glownie jesienia jak ciebie tu jeszce nie bylo ( na szczescie). A
          nadzieje w pisiakach moga co najwyzej nieroby pokladac, ktore licza na darmowa
          przejazdzke na cudzych podatkach. Wyzej ujawnione wczesniejsze sympatie Kiko, tj
          UP i SLD tez zdaja sie potwierdzac, ze mimo przytaczanych przykladow rozsadsnych
          zadow poza granicami RP konsekwentnie trzyma sie niesprawiedliwej i utopijnej
          idei panstwa socjalnego. Uklady, spiski, masoni, cyklisci i zakon syjonu - to
          wszystko ma jedna zbiorowa nazwe : pa-ra-no-ja. No ale w sumie najlatwiej
          znalezc wroga publicznego naktoergo sie zwali odpowiedzialnosc za wlasna
          niekompetencje. Ja jestem nie na bierzaco, zechcesz mi laskawie przedstwic te
          spektakularne sukcesy marcinkiewicz i kolegow ? Ale konkretnie bez ogolnikow
          • Gość: jazzinator Re: Sorry że sie wtracam,ale jakos nie przypomina IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 18.05.06, 21:35
            Powiem szczerze ,nie moge,czekam i obserwuje choc nie specjalnie sledzę
            wydarzenia,staram sie na wlsnej skórze i w zyciu codziennym odczuwac zmiany na
            lepsze lub gorsze.Do tej pory było coraz gorzej,teraz w tak krótkim czasie
            nawet nie oczekuje że cos odczuję ,chwila moment nie tak kąśliwie ,stracilem
            juz tyle lat to moge jeszcze troche poczekać? nie sądzisz Qoobaq?
            • qoobaq Re: Sorry że sie wtracam,ale jakos nie przypomina 18.05.06, 21:55
              nie, nie sadze. slowacja mogla sie rozpedzic a my nie ? i na co chcesz czekac,
              az wszytko pojdzie na becikow, bucikowe i inne zapomogi ? Kiedys Margaretka,-
              taka pani co byla premierem w UK powiedziala - nie doslownie bo nie pamietam
              cytatu, ze laburzystom skonczyly sie pieniadze do rozdawania i teraz czas na
              torysow, zeby zarobili nastepne - to bylo na poczatku zadow konserwatystow - Uk
              wyszlo na swoje i socjalisci znow sie dorwali do wladzy - tyle ze w wyniku
              swoich poczynan znacznie traca na popularnosci. Tylko my sie jakos niczego nie
              mozemy nauczyc i czekamy i czekamy i czekamy - nie wiadomo na co. Rozdawanie
              pieniedzy, ktorych nie ma to nie sukces, to tylko kielbasa wyborcza,
              krotkowzrocznosc i bezczelnosc. Jakie jest teraz bezrobocie w polsce ? Duzo
              spadlo od 2004 ? Bo powinno wziawszy pod uwage ilu nas wyjechalo
    • Gość: jazzinator do Qubusia! na szczeście jesienia juz bylem ! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 18.05.06, 21:36
      • kikoo1 do Qubusia! 18.05.06, 22:11
        Kubusiu! Każdy gra takimi kartami, jakie mu się przydarzają! Cieszę się, że
        w Anglii jest Ci nieżle! Ja życia poza Polską sobie nie wyobrażam, choć był
        taki moment, że mogliśmy się urządzić w RPA. Bardzo to mnie,pamiętam,onegdaj
        przestraszyło. Min. dlatego, że wolę Wielki Wóz od Krzyża Południa...
        A Państwo po to jest, żeby się min. opiekowało społeczeństwem, a układy (jednak
        są)już zaczynają się chwiać. Przejrzyj choćby dzisiejsze wątki....
        • Gość: jazzinator Re: do Qubusia! jeszcze słówko! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 18.05.06, 22:21
          Mylisz sie oceniajac iz czekam z zalozonymi rekami że dostane,nic nie chce
          dostac,pragne jednak ażeby Rżąd RP stworzyl mi takie warunki abym mógł uczciwa
          pracą i bez kombinowania godnie zyc,nie martwiac sie o niezaplacone rachunki i
          ciagle ukrywane podatki do zaplacenia i abym nie musial pracowac na darmozjadów
          lub pierdzistolkow salonowych.
          • qoobaq Re: do Qubusia! jeszcze słówko! 18.05.06, 22:29
            no to pis twoich oczekiwan nie spelni - z samego zalozenia programowego. A do
            Kiko - nie jest zadaniem panstwa prowadzic za reke obywateli przez cale zycie
            tylko nauczyc ich chodzic i pzwoic isc tam gdzie chca - innaczej, dac albo wedke
            albo rybe - nas uparcie dokarmiaja ryba, na dodatek nieswieza i mala. I panstwu
            szanownemu wydaje sie ,ze najlepiej wie jak lapac ryby (w cudzym stawie
            hodowlanym). Nic bardziej blednego
            • Gość: kiko Re: do Qubusia! jeszcze słówko! IP: *.net.autocom.pl 18.05.06, 22:36
              Kubusiu, nie martw się tak o nas. Jakoś sobie radzimy!
              Jest dobrze, a nawet Bosko!!!
              • qoobaq Re: do Qubusia! jeszcze słówko! 18.05.06, 22:44
                to tylko twoja subiektywna opinia
                • Gość: kiko Re: do Qubusia! jeszcze słówko! IP: *.net.autocom.pl 18.05.06, 22:50
                  Kazda opinia jest subiektywna, Kubusiu.
                  Jest Bosko, Bosko, naprawdę!
                  • qoobaq Re: do Qubusia! jeszcze słówko! 18.05.06, 22:55
                    twoja opinia to tzw wyjatek potwierdzajacy regule, nie slyszalem podobnej od
                    nikogo...
                    ale przypomina mi to cos takiego:
                    70% polskiej mlodziezy z optymizmem patrzyw przyszlosc, pozosatalych 30 nie stac
                    na narkotyki
                    • Gość: kiko Re: do Qubusia! jeszcze słówko! IP: *.net.autocom.pl 18.05.06, 23:05
                      Kubusiu, a ja myślałam, że Ty się ucieszysz, że jest mi Bosko!
                      Ale i tak Cię lubię (dosyć) i pozdrawiam.
                      :))
                  • Gość: Irek Re: do Qubusia! jeszcze słówko! IP: *.chello.pl 19.05.06, 08:28
                    Czytaj: papiesko...
                • Gość: jazzinator Re: do Qubusia! jeszcze słówko! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.05.06, 10:00
                  Tak jaki twoja jest tylko subiektywna a to tzw,załozenie to tez chyba jedynie
                  twoje "nogi na noge" myslalem ze wiecej tego oleum wlano ci do głowy ale chyba
                  za duze masz spalanie.
                • Gość: jazzinator Do Kiko! mój Boze co za belkot otrzymałas ! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.05.06, 10:09
                  Ktos kto w jednym zdaniu uzywa trzukrotnie tego samego wyrazu(zdanie} nie
                  powinien nazywac pastuchem innych ,tym samym zaprzecza własnym wypowiedziom w
                  dalszej czesci tego czegos co naprawde trudno okreslic inaczej jak mielonym z
                  kapusta i burakiem.Gratulujemy temu forum helenki.No to ziuu
    • helenka17 Odpowiedź dla Kiko. 19.05.06, 09:45
      Zgodnie z zapowiedzą:

> W ramach poszanowania wolności słowa i wolności wyrażania poglądów różni
      > zakompleksieni i psudotolerancyjni pseudoliberałowie sieją nienawiść i
      > pogardę w stosunku do osób o odmiennych poglądach politycznych i obyczajowych.

Autor tego zdania zrobił w pierwszej części zdania dokładnie to, co krytykuje w
      drugiej części zdania. Otóż nie ma dialogu z osobą, która mimo zacnego wieku nie
      posiadła sztuki polemiki, a sadzi się na taktownego polemistę.
      Tak samo, jak nie ma dialogu z pastuchem z Wiślnej. Pastuch z wiślnej może
      wypisywać cokolwiek zechce - a dialogu i tak nie ma. Proste? Proste.

> Żeby podlizać się lewackiej Europie i nie odbiegać od bieżącej linii
      > programowej SLD-PO, gotowi są obsmarować Polskę, Polaków, naszą tradycję
      > i kulturę.
      Żeby merytorzycznie twierdzić, że PO podlizuje się lewackjiej Europie trzeba być
      zaperzonym analfabetąpolitycznym, pozbawionym zdolności do analizy danych.
      Jakiżzwiązek poglądy PO i ludzi w niej się udzielających mają z lewicą lub
      lewactwem?
      Liberalizm i lewica przeczą sobie wzajemnie ( w histowii doktryn zawsze tak
      było) i tłumaczenia błędów na tak prymitywnym poziomie nie wchodzą w rachubę.

> Wykreowane przez komercyjne media takie pojęcia jak homofobia czy
      > antysemityzm są dla nich argumentem na wszystko, nawet na katar sienny...

Jakim nieukiem być trzeba, by sądzić, że pojęcie antysemityzmu zostało
      wykreowane przez komercyjne media?

> Dziwne zjawisko - o homofobii , antysemityżmie, ksenofobii (dla
      > niezorientowanych:niechęć w stosunku do cudzoziemców - gdzie, w Posce???)

Czy człowiek zadający niby-retoryczne pytanie o homofobię w Polsce,(w stosunku
      do cudzoziemców) nie daje przypadkiem świadectwa zwykłej niewiedzy?

> czy nietolerancji - ludzie dowiadują się nie w drodze empirii własnej a
      > poprzez wiadome stacje telewizyjne, gazety lub czasopisma......

Przecież ta fraza to czysty idiotyzm. Jakże człowiek ma się dowiadywać o tym
      wszystkim drogą empirii włąsnej? Czy o położeniu murzynów w Stanach
      Zjednoczonych przed Wojną Secesyjną także mieliśmy się dowiadywać drogą empirii
      własnej? Czyktoś z nas był osobiście obecny podczas konferencji w Wannsee,
      masakry w Amritsarze, czy w innych znanych miejscach? Oczywiście, że polegamy na
      przekazie. Zawsze tak było. Empiria własna ograniczona jest silnie
      niemożliwością przebywania równoczesnie w kilku miejscach.

> Sprawy te nasilają się szczególnie teraz, gdy wszystko idzie
      > ku dobremu......

Niestety, mimo wysiłków rozmaitych rządowych idiotów nie uznam, że wszystko
      idzie ku dobremu w kraju, w którym skazany przestępca kryminalny jest
      wicepremierem rządu. Spektakularne aresztowania to nie wszystko. Mimo
      spektakularnych aresztowań ta koalicja nadal opiera się na przestępcach
      dowiedzionych , skazanych i obciązonych tytułami egzekucyjnymi. Oraz na
      przestepcach, którzy biura poselskiego prowadzonego w lokalu wynajetym od gminy
      używają do ukrywania się przed policją. Czy to wymaga komentarzy?
      I to tylko żeby się ograniczyć do przykładów czytelnych dla wszystkich. Jest
      także wiele przykładów czytelnych nader, ale nie dla wszystkich. Dzieje siętak z
      powodów, których tu wyjasniaćnie zamierzam. Ale to jednocześnie nie oznacza, że
      te przykłady nie istnieją.
      >
      • skks Re: Odpowiedź dla Kiko. 19.05.06, 10:17
        Zakrzyczeć rzeczywistość!!
        1000 razy powtórzone: "jest dobrze" w oczach kiko zmienia otaczającą
        rzeczywistośc w sielankowy swiat stworzony przez PiS.
        A to PiS doprowadził Kryminalistę do stanowiska premierowskiego, faszystę do
        ministerstwa szkolnictwa, innego do ministerstwa wędkarstwa,
        Magistra wróżbiarstwa na stołek Marszałka Sejmu IV RP.

I oczywiście Najważniejsze: Powołano CBA!!! Będą igrzyska!!
        Tak naprawdę tylko Ziobro coś robi... aresztuje złodzieji i słusznie!
        Jak wsadzi Ciesielskiego to ma u mnie głos w najbliższych wyborach.
      • kikoo1 Re: Odpowiedź dla Kiko. 19.05.06, 13:49
        Generalnie, Droga Helenko, nadal się z Tobą nie zgadzam, pozostaję przy moim
        oglądzie spraw i rzeczy. Toteż tylko parę lużnych uwag nt.
        1.Konfiguracja PO-SLD jest znamienna przecież i przed nikim nieukrywana.
        Liberalizm i lewica to rzeczywiście sprzeczności, toteż taki to i liberalizm,
        i tym dziwniejsze są te wzajemne sympatie...
        2. Czym są ciągłe biadolenia w mediach, jak to teraz nas postrzega Europa,
        jeśli nie paskudnym wazeliniarstwem? Brr..
        3.Do czynnego i masowego antysemityzmu potrzeba dwóch stron. A Żydów w Polsce
        pratycznie już nie ma... I niby jak on, ten antysemityzm, się w praktyce
        przejawia, chyba że szmoncesy...
        4 Empiria własna - każdy człowiek chyba zna swój poziom i rodzaje tolerancji.
        Nie musi w tym celu włączać telewizora, żeby się o tym dowiedzieć, coo?
        5.A jednak idzie ku dobremu, mimo wszystko...
        --

Fascynująca jest ta dezintegracja zmysłowego poznania, kiedy napotyka brutalną
        prawdę i czmycha w popłochu, zastępując realność mirażami i budując kruche
        bufory, mające chronić przed atakami zbyt przerażającej egzystencji!
        • helenka17 Popatrz na to z boku: 19.05.06, 15:00
          kikoo1 napisała:

> Generalnie, Droga Helenko, nadal się z Tobą nie zgadzam,
          Jeśli sięze mnąnie zgadzasz, to podważ proszę to, co napisałam. Ale nie wg
          klucza:"co się komu..." tylko rzeczowo.

pozostaję przy moim
          > oglądzie spraw i rzeczy. Toteż tylko parę lużnych uwag nt.
          > 1.Konfiguracja PO-SLD jest znamienna przecież i przed nikim nieukrywana.
          > Liberalizm i lewica to rzeczywiście sprzeczności, toteż taki to i liberalizm,
          > i tym dziwniejsze są te wzajemne sympatie...

Cop to znaczy, że że jakaśkonfiguracja jest znamienna? Co mianowicie ma
          znamionować? Czy z racji zapisania czegoś mamy to uznać za dowiedzone? To, że
          obie partie, (których posłowie, przypominam, zostali wybrani w
          pięcioprzymiotnikowych wyborach i są przedstawicielami najwyższej władzy)nie
          zgadzająsię na to, co robi w polskiej polityce PiS nie oznacza, że
          współdziałają. Tylko, że się obie nie zgadzają. Podstawowym błędem domorosłych
          komentatorów jest przypisywanie tym partiom współpracy, podczas kiedy obie nie
          zgadzają się z innych powodów. Z jakich powodów SLD się nie zgadza - to mniej
          więcej wiemy. Oni na ład i porządek w zyciu publicznym nie zgadzają się mniej
          więcej od swojego powstania w 1943.Przypisywanie PO ideowego współdziałania z
          SLD świadczy niestety o zwykłym nieuctwie. Samo już wymienianie ich ciurkiem
          ośmiesza autora. Policz, ilu członków zwykłego PZPR jest dziśw PiS, LPR lub
          Samoobronie - a ilu w Platformie. Tylko policz.

> 2. Czym są ciągłe biadolenia w mediach, jak to teraz nas postrzega Europa,
          > jeśli nie paskudnym wazeliniarstwem? Brr..

Przepraszam, ale chyba dawno nie byłaś w Europie. Te - jak to nazywasz -
          biadolenia są zwykłym opisem stanu faktycznego. Polska kompromituje się na
          arenie międzynarodowej, a recenzentem tego ma być Andrzej Lepper? Tak? Czy może
          Bogdan Pęk?

> 3.Do czynnego i masowego antysemityzmu potrzeba dwóch stron. A Żydów w Polsce
          > pratycznie już nie ma... I niby jak on, ten antysemityzm, się w praktyce
          > przejawia, chyba że szmoncesy...

Rzeczywistość falsyfikuje twoje poglądy , i to po kilkanaście razy
          dziennie.Antysemityzm ( o którym w tytułowym tekście ani słowa - to skąd się
          nagle wziął?) bez Żydów jest nie tylko polskim zjawiskiem, i pozwól, że
          zwolnięsięz tłumaczenia Ci, czy antysemityzm w Polsce istnieje, czy też nie.
          Prawdziwym kłopotem jest to,że PiS uczynił sobie z antysemityzmu oręż w walce
          politycznej WłASNIE DLATEGO, że jego doradcy trzeźwo oszacowali poziom
          zainteresowania statystycznego Polaka krajaka - i Polaka-Polandziarza - czynnym
          antysemityzmem. Ten poziom jest wysoki. Odsyłam do badań, bo mi się o faktach
          dyskutować nie chce. Antysemityzm w Polsce jest zjawiskiem głęboko
          nieracjonalnym i NAWYKOWYM.

> 4 Empiria własna - każdy człowiek chyba zna swój poziom i rodzaje tolerancji.
          > Nie musi w tym celu włączać telewizora, żeby się o tym dowiedzieć, coo?

Zmiana tematu niestety. Nie o tym była mowa. Mowa była o funkcji informacyjnej
          środków przekazu. Oczywiście , że Ty sama - i topo wielekroć w ciągu doby -
          czerpiesz jedyne i wyłączne informacje o tym, lub tamtym z mediów, bo zwyczajnie
          nie na wszystko masz pogląd. Podważanie mediów jako źródła informacji jest
          ciekawym poglądem, a przerzucanie poznania na osobistą empirię cofa nas w
          poznaniu o jakieś...niech policzę... Marco Polo i dwór Wielkiego Chana... 800
          lat. Dziś śmiało posługujemy się przekazem. Problemem jest natomiast to, że nie
          każdy ma intelektualną gotowość do zmiany poglądów w obliczy faktów. Takim
          faktem jest np. w Polsce nieobecnośc Żydów, która nie skutkuje zanikiem
          antysemityzmu.
          > 5.A jednak idzie ku dobremu, mimo wszystko...

A konkretnie, to co masz na myśli? Wildsteina w Telewizji, Leppera z Giertychem
          w w Rządzie (Parada! - mój pupil), czy zwolnienie Cezarego Mecha z roli nieco
          zbyt wielkiej, jak na zakrystiana?

H.
          > --
          >
          > Fascynująca jest ta dezintegracja zmysłowego poznania, kiedy napotyka brutalną
          > prawdę i czmycha w popłochu, zastępując realność mirażami i budując kruche
          > bufory, mające chronić przed atakami zbyt przerażającej egzystencji!
        • helenka17 Uzupełnienie dot. Liberalizmu 19.05.06, 15:18
          A zatem jeśli liberalizm jest potrzebny do opisu PO, to się go używa, ale jesli
          nagle się okaże, że z tego powodu PO nie pasuje do SLD, to okazuje się, że tak
          naprawdę, to nie jest żaden liberalizm... Kiko..., może odrobina szacunku dla
          rozmówcy?
          Toż już Ci kiedyś napisałam, że takie fikołki Schopenhauer opisał w 1831.
          Czy każdą próbę odwrócenia uwagi mam Ci wytykać?
          Od czasu, kiedy wskazałam, że 123 nie został przez nikogo zaatakowany z racji
          poglądów religijnych, to juz mi się nie chce punktować każdego Twojego
          potknięcia - czy to logicznego, czy merytorycznego.
          Swobodne przenosiny pomiędzy poziomami ogólności, które często praktykujesz, są
          może dobre wobec licealistów, albo wobec Dżezika, bo ten nawet nie wie o co
          chodzi. Ale nie każ mi za każdym razem Ci tego wykazywać, zgoda?
          H.
          • Gość: jazzinator Otoz Jazzik wie o co chodzi tylko skróty sa za tru IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.05.06, 16:29
            dne ,wiec wychodzi na to ze h17 nie wie o co chodzi jazzikowi lub nie chce
            wiedziec a sprawa jest o wiele mniej skomplikowana.
            "Okrągły Stół" to bezpieka,wszyscy popierajacy ten układ w magdalence to
            agentura,trudno uwierzyc że taki "festiwal" udal sie bezpiece a jednak.
            Tlum agentow działał i działa na zasadach jeden za wszystkich..dlatego ludzie
            moga uwierzyc ze ten i ów byl agentem,lecz z pewnoscia nie uwierzą ze wszyscy.
            Skad A.Michnik wiedzial kogo oglosić autorytetem moralnym? stad że w 89 on sam
            oraz Ajnenkiel,Kroll i Holzer byli wpuszczeni do archiwów SB przy pomocy
            Krzysztofa Kozłowskiego(sekretarza redakcji TP)tak wiec Michnik nie piastujac
            żadnego stanowiska byl jednym z najbardziej wpływowych polityków,majac te dane
            na temat wielu osób (piastujacych)mógł wymuszac obsadzanie autorytetów
            moralnych na posady np.redaktorskie,by potem jednym telefonem z grożbą wymuszac
            własciwe zachowania sie gazety czy TV.Na tym a nie na uroku osobistym polegała
            jego siła.I oczywistym jest ze byl przeciwnikiem lustracji co widac obecnie jak
            szybko jego wplywy zanikają.Wszystkie przemiany historyczne przebiegalyby
            szybciej i ładniej gdyby lustracja przebiegla na poczatku i nie musielibysmy
            teraz taplać sie w tym bagnie.Nazewnictwo zas liberalne lewicowe ,prawicowe
            itp.bzdury to tylko na uzytek tych co nie maja o niczym pojecia,z czego
            skrzetnie korzystaja takie helenki tworząc trylogie lub z g..opere i az
            zachłystujac sie swoją madroscia.Kiko nie wpuszczaj sie w te maliny bo ksiazke
            obie napiszecie i nic z tego nie wyniknie.W zyciu licza sie tylko fakty lub
            poezja.
            • Gość: kiko Jazzinatorze! IP: *.net.autocom.pl 19.05.06, 17:03
              Trafiłam właśnie na Twój post i doznałam dużej ulgi po tym dzisiejszym męczącym
              nieco forumowym dniu. Jasne, że masz rację, komunistom chodziło o to by oddając
              władzę, zatrzymać ile się da. A szare społeczeństwo zostało zmanipulowane po
              raz kolejny. I to bronienie się przed lustracją do dziś, do upadłego i na
              wszystkich możliwych frontach z Kościołem włącznie.
              Taka to niby niemożność, takie czekanie na Godota... I też takie dorabianie
              teorii do niecnych praktyk, które są właśnie min. obnażane. I niech wreszcie
              ktoś zrobi z tym porządek i miejmy nadzieję, że będzie to być może PiS i że to
              się wreszcie uda!
              • helenka17 Ano właśnie. 19.05.06, 18:39
                Nie chciałam przeszkadzać. Ale teraz, kiedy już Państwo wymienili poglądy, to
                może bym się doczekała jakiejś rzeczowej odpowiedzi?
                H.
                • kikoo1 Re: Ano właśnie. Helenko! 19.05.06, 18:53

• kikoo1 Re: Ano właśnie. Helenko!! 19.05.06, 18:55
                  Spójrz niżej proszę. Oto ona, odpowiedż ! Godz. 16,49
                  • qoobaq Re: Ano właśnie. Helenko!! 20.05.06, 17:53
                    1.Jak jestes na stronie, ktora chcesz zalinkowac - kliknij prawym klawiszem
                    myszki w pasku wyszukiwarki jakiej uzywasz - pewnie microsoft bo o firefoxa cie
                    nie podejrzewam
                    2. Jak wyskoczy okienko - nacisnij kopiuj
                    3, wejdz do postu ktory piszesz, kliknij prawym klawiszem myszki w miejscu gdzie
                    chcesz wkleic link, nacisnij "wklej"
                    Sprawdz to, chwile zajmie oswojenie sie z nowa umiejetnoscia a twoje posty
                    nabiora nowgo, profesjonalnego wygladu. Przeciez to " spojrz , post z 16.29"
                    jest zenujace - zwlaszcza, ze siedzisz tu na tyle dlugo, ze juz sie powinnas
                    nauczyc. Oczywiscie starcisz pare minut i bedzie o kilka absurdalnych postow
                    mniej ale mysle ze bedziemy z tym mogli zyc
          • Gość: kiko Re: Uzupełnienie dot. Liberalizmu IP: *.net.autocom.pl 19.05.06, 16:49
            Helenko, daleko mi do doskonałości i być może, atakowana zewsząd na różnych
            frontach, zapominam o tym i owym. Np. o co chodzi z tym 123?
            Liberalizm dobry czy zły winien być w pewnym stopniu sterowany, tak mówią
            również w zach. Europie. A ty na jakiej podstawie masz przekonanie, że
            liberalizm to jest to? Ta lojalność wobec PO, bierze się pewno min. stąd, że
            wsród forumowiczów jest trochę członków PO, a że to partia wodzowska, sama
            rozumiesz...
            Jeśli chodzi o antysemityzm, to zawsze zastanawiał mnie najbardziej jeden fakt,
            dlaczego już od starożytności i dlaczego na taką skalę? Mam na myśli
            perspektywę historyczną..I jeszcze, dlaczego to w tej chwili wytyka się go
            bardziej Polakom, niż Niemcom? Bo oni wciąż słono się wypłacają a my nie
            mamy z czego?
            Znamienna konfiguracja - toż to taka figura stylistyczna, mniej wiecej ...
            Pogląd na moją tolerancję czerpię jednak sama z siebie i nie będzie mi jej
            żadne medium wyznaczało. Generalnie postrzegam się jako osoba tolerancyjna
            lubię spokój i złoty środek. Nie lubię być pod presją żadnej nachalnej
            propagandy, nawet tej progejowskiej czemu zreszta niejednokrotnie dawałam
            tu wyraz.
            To może na razie tyle, bo nie chcę cię zbytnio zanudzać moją trochę
            chaotyczną wypowiedzią.
            • skks Re: Uzupełnienie dot. Liberalizmu 19.05.06, 17:10
              Przepraszam, że się wcinam ale:

> A ty na jakiej podstawie masz przekonanie, że liberalizm to jest to?
              Bo to jest TO!!
              Bo nie jest to rozdawanie publicznych pieniedzy, bo nie jest to obiecywanie
              gruszek na wierzbie, bo nie jest to budowanie 3mln mieszkań.
              Bo to jest danie ludziom swobody działania, bo to jest danie ludziom do rąk
              praw i OBOWIĄZKÓW.

> wsród forumowiczów jest trochę członków PO, a że to partia wodzowska,
              Kiko!! nie kompromituj sie proszę!!

> Nie lubię być pod presją żadnej nachalnej propagandy, nawet tej
              > progejowskiej.

Dziś własnie w RM ktoś powiedział, że im ktoś głośniej drze ryj przeciwko gejom
              to tym bliżej ma doń:). Bo obroną osobników o rozchwianej seksualniości, którzy
              boją się przyznać do swojego biseksualizmu, jest właśnie nachalna, werbalna
              homofobia.
              • Gość: kiko Re: Uzupełnienie dot. Liberalizmu IP: *.net.autocom.pl 19.05.06, 17:30
                Wczoraj w TV tak okreslili PO w związku z wyrzuceniem tzw. warszwskiej koterii-
                partia wodzowska. Też się zdziwiłam, ale sprawy biegną tak szybko, że czasem
                trudno nadążyć.
                Gubię sie o co ci chodzi z tą rozchwianą seksualnością? Ja ,jako osoba bez
                wyobrażni, czuję sie w porzo.
            • helenka17 Oczywiście, że mogę bez końca 19.05.06, 19:08
              rozwijać nowe tematy, zamiast zamykać nowe.
              Nie mniej jednak pozwól sobie powiedzieć, że Twoja odpowiedź, jakkolwiek pełna
              pasji oraz nadinterpretacji, licznych supozycji i niedomówień - jest odpowiedzią
              nie na temat. Nie ma ona związku z tym, o co pytam. I Ty doskonale o tym wiesz.
              Czekam dalej.
            • helenka17 "On rozeprze się wygodnie 19.05.06, 19:57
              Obie ręce włoży w spodnie
              Śmieje się i kiwa głową
              Jakby mówił <gadaj zdrowo!>"

I tak własnie wyglądają te dialogi. Howgh

Gość portalu: kiko napisał(a):

> Helenko, daleko mi do doskonałości i być może, atakowana zewsząd na różnych
              > frontach, zapominam o tym i owym. Np. o co chodzi z tym 123?

A powiedz TY mi Kiko,dlaczego Ty przenosisz na mnie skutki ataków innych osób na
              Ciebie? Czy ja moje przenoszę na Ciebie? Nie. No to proszę o wzajemność. Ja Cię
              już od daaaawna nie atakuję. A za innych nie odpowiadam.

> Liberalizm dobry czy zły winien być w pewnym stopniu sterowany, tak mówią
              > również w zach. Europie. A ty na jakiej podstawie masz przekonanie, że
              > liberalizm to jest to?

A na jakiej to mianowicie podstawie przypisujesz mi takie poglądy? A gdzież ja
              napisałam, że liberalizm to jest to?
              Pokaż.
              Rozmowa dot. liberalizmu toczyła się na inny temat, a nie na temat tego, jakie
              JA mianowicie mam poglądy. Dla mnie liberalizm to przede wszystkim WOLNY RYNEK
              (nie mylić z wolną amerykanką). A wolny rynek panuje we wszystkich
              cywilizowanych krajach świata.

Ta lojalność wobec PO, bierze się pewno min. stąd, że
              > wsród forumowiczów jest trochę członków PO, a że to partia wodzowska, sama
              > rozumiesz...

No to czy rozmawiamy o lojalności wobec PO, o liberalizmie, czy o tym, że
              chwilowo rozmawiam z Tobą o czymś innym? Partia wodzowska?
              Ciekawy sposób ustalania prawdy, bardzo ciekawy.
              A zatem z faktu, że jeden gość, (wywalony właśnie z PO, więc ma w tym interes,
              przypominam) powiedział o PO do mediów ,
              że PO jest partią wodzowska, ma wynikać, że jest?
              A jesli ja powiem (na przykład), że PiS jest partią faszystowsko-antysemicką, to
              także z tego wyniknie, że jest? Tak?!
              Przyjmijmy więc, przez wzgląd na szacunek dla logiki dwuwartościowej, że jeśli
              ktoś coś powiedział, to znaczy, że POWIEDZIAł. A nie, że tak JEST.

> Jeśli chodzi o antysemityzm, to zawsze zastanawiał mnie najbardziej jeden fakt,
              >
              > dlaczego już od starożytności i dlaczego na taką skalę?

Aha? No to jest ten polski antysemityzm, czy go nie ma? Bo przed chwilą go nie
              było. To skąd się nagle wziął??

Mam na myśli
              > perspektywę historyczną..

W perspektywie historycznej z grubsza wiadomo, dlaczego tak było. Mam tu usadzić
              wykład? O twierdzy Masada? O zburzeniu światyni? W każdej epoce było tak z
              innych powodów. Ponadto oczywiście, co doskonale wiesz, antysemityzm nie
              dotyczył każdego miejsca na świecie. Nie był znany ani w Indiach (ogromna
              diaspora w Kerali, po zburzeniu światyni - a na brak konfliktów Indie nigdy nie
              narzekały), ani w Chinach. No to pół świata już mamy. A czy w Stanach
              Zjednoczonych to antysemityzm jakiś taki bardziej popularny jest? Nie słyszałam.
              A może w południowej Ameryce? A może w Holandii albo w Belgii? A może na
              Wegrzech? A może w Rosji Sowieckiej albo w krajach skandynawskich?
              Otóż nie: antysemityzm jest bardzo poularny w niektórych krajach Europy, oraz w
              krajach islamskich. Bynajmniej nie tylko tych, którym państwo Izrael rozwaliło
              parokrotnie mordę na drobne kawałki dokładnie w tym momencie, kiedy sądziły, że
              zepchną Izrael do morza. A i to nie zawsze, bo taki kalifat kordobański był
              jedną z najbardziej tolarancyjnych monarchii w historii, dlatego np naprodukował
              tyle znakomitej architektury.

I jeszcze, dlaczego to w tej chwili wytyka się go
              > bardziej Polakom, niż Niemcom? Bo oni wciąż słono się wypłacają a my nie
              > mamy z czego?

To jest pogląd dobry na jarmark - bez urazy. Dzieje się tak przede wszystkim
              dlatego, że Niemcy wzieli na siebie tę winę. To, że płacą jest tylko dodatkiem.
              Niemcy (poczytaj Wiesenthala) zamienili w koszmar życie niejednego już
              nazisty.Niemcy a nie kto inny rozwalili Odessę. Niemcy wsadzają do pudła za
              kłamstwo oświęcimskie , i to bez żartów. Niemcy są oczywiście warci swoje, nie
              mam złudzeń. Zamordowali mi dziadka, mimo, że nie był Zydem. Ale akurat w
              sprawie antysemityzmu zrobili dużo. Szczególnie w czasie ostatnich 40 lat, bo
              wcześniej bywało róznie. Ale nie mówią, że problemu nie ma.
              A my? Co Polacy zrobili w sprawie swojego antysemityzmu? Połączyli go z
              zarzutami wobes stalinowskich oprawców. A co z antysemityzmem O. Kolbego? A co z
              antysemityzmem starszym i młodszym od II wojny i stalinizmu? Może go nie ma, co?

> Znamienna konfiguracja - toż to taka figura stylistyczna, mniej wiecej ...
              > Pogląd na moją tolerancję czerpię jednak sama z siebie i nie będzie mi jej
              > żadne medium wyznaczało. Generalnie postrzegam się jako osoba tolerancyjna
              > lubię spokój i złoty środek.

Niestety - bardzo nie lubisz Żydów, co byłaś uprzejma sama przyznać, nie mam
              amnezji. To się nazywa "uprzedzenia z powodu narodowości"

Nie lubię być pod presją żadnej nachalnej
              > propagandy, nawet tej progejowskiej czemu zreszta niejednokrotnie dawałam
              > tu wyraz.

To, czy jesteś pod presją propagandy, zależy wyłacznie od Ciebie. Podobnie jak
              to, czy odróżniasz prawdę od fałszu, oraz na ile Twoje intencje są czyste.

> To może na razie tyle, bo nie chcę cię zbytnio zanudzać moją trochę
              > chaotyczną wypowiedzią.

Ona nie jest chaotyczna, ona jest nie-na-temat.
              H.
              • kikoo1 Re: "On rozeprze się wygodnie 19.05.06, 20:02
                akurat z antysemityzmem żle trafiłas, lubię szereg literatów, naukowców ,
                zwykłych polskich po prostu nie znam...
                • helenka17 Ekstra 19.05.06, 20:06
                  - a co do reszty?
                • helenka17 Halllo!! 20.05.06, 15:03
                  Tu oczekuje się odpowiedzi w dialogu nt tekstu tytułowego, o którą to odpowiedź
                  sama prosiłaś.
                  Śmiało.
    • fnoll jest super, więc o co ci chodzi? 19.05.06, 14:16
      ci, co twierdzą inaczej, to reakcyjni spiskowcy na usługach wiadomych sił!

;D
    • kikoo1 Re: Forumowe bicie piany ! 20.05.06, 17:32
      Helenko, mam prośbę. Umówmy się ewentualnie na mniejsze porcje tematyczne.
      Wiesz, w natłoku wątków i ostatnich spraw, trochę się pogubiłam z ciągłością
      n/ rozmów. Dziękuję z góry za zrozumienie.
      k.
    • Gość: wer. Re: Forumowe bicie piany ! mętnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 18:11
      mętnie tłumaczysz
      linkowanie jest o wiele prostsze

www.mozilla-europe.org/pl/products/firefox/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka