Gość: bluszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:59 Remontowali, remontowali, a teraz poustawiali krzesła. Czy jakiś sensowny cel przyświecał autorowi projektu, bo mnie się obecny wystrój nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen Re: Krzesła na Placu boh. Getta 21.05.06, 22:30 nie wiem, czy to pisałeś (aś) serio, doprawdy nie wiem... ale skoro serio, to znaczy, że nie słyszałaś nigdy o getcie, konkursie, krzesłach, a nawet o haniebnym zachowania majchrowskiego skoro są pomnikiem, to nie traktuj ich jak "wystroju" placu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Krzesła na Placu boh. Getta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:20 a ja uważam, że to bardzo dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Krzesła na Placu boh. Getta 22.05.06, 10:16 Pomysł bardzo dobry, ale wykonanie już nie za bardzo. Po kiego grzyba one są rozmieszczone tak równomiernie. I wszystkie tej samej wysokości... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzinator Re: Krzesła na Placu boh. Getta 22.05.06, 10:33 powinny byc poprzewracane.Oczywiście z opinia mieszkańców protestujacych przed tworzeniem kolejnego pomnika pod oknami(gdzie czuja sie jak na cmentarzu) nikt sie nie liczył. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Krzesła na Placu boh. Getta 22.05.06, 10:37 Jest niewątpliwie lepiej niż było. Tylko trzeba było to troszkę bardziej dopacować. A tak, to trochę zmarnowany pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Powiedz to Janowi Klajsterowi 22.05.06, 16:35 a napewno się ucieszy. Jak to klajster. Oczywiście, że ZDiK g... obchodziło to, jak projekt zostanie wykonany. Któryś mędrek napisał tu, że podobno nieliczono się z opinią mieszkańców. I owszem - to nieprawda. Ale że mędrek nie jest mieszkańcem Podgórza, więc wie tyle, ile zobaczy z Wiślnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulipan 26 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulipan A krzesła po Innuitach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 12:59 Kiedy będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: Krzesła na Placu boh. Getta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:37 Te krzesła powinny być poprzewracane, rozrzucone, bo wtedy rzeczywiście oddawałyby dramat ludzi w getcie i to, jak ich wypędzono do obozu w Płaszowie. Tak równiutko ustawione kojarzą mi sie tylko z wojskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: był taki ktoś Re: Krzesła na Placu boh. Getta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:15 pytanie - dlaczego ? Oto właśnie chodziło, o postawienie takiego pytania - dlaczego ? Kto szuka odpowiedzi ten znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 A Polska powinna być bogatym krajem 22.05.06, 16:37 - ale że nagrodzony został projekt z "niepoprzewracanymi" krzesłami, więc są "niepoprzewracane". Oczywiście wiemy, że Twój projekt byłby lepszy, ale nie wiem, czy zdążyłaś go zgłosić do konkursu? Bo jeśli nie - to ten konkurs trzeba chyba unieważnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Właściwie to powinienem od razu uprzedzić IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.05.06, 18:38 wetkniecie nosa h17,bo to juz klasyka że kiedy o żydach mowa ta zawsze musi swoje 3 grosze,jeśli o opinie mieszkańców chodzi to h17ta łże,lepiej jestem zorientowany w Pogdórzu jak na Wislnej a jesli chodzi o ścisłość(Wiślna to symbol) mam nawet wycinki z gazet (prócz GW) gdzie mieszkańcy okolic Placu Zgody byli oburzeni stawianiem im kolejnego cmentarza jako pejzarzu widokowego przed oknami,co do projektu to trudno powiedziec ,ilu fachowców tyle opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
o13y no to proszę 22.05.06, 21:28 zapytać u źródła czyli tu www.podgorze.pl/ czy są oburzeni, a nie pp xyz z gazety cytować krzesła miały być mniej "uładzone", ale tak jest właśnie wskutek konsultacji A cmentarza to-to żadną miarą nie chce przypominać- proponuję bardziej uważną wycieczkę na Plac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: no to proszę to żródło z mętną wodą jest IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.05.06, 21:38 Ponadto wysycha jakby coraz szybciej i szybciej a krzesła zaczynają skrzyp pić ! Gdyby to Forum odwiedzali normalni ludzie zadałbym pytanie do mieszkańców Placu Zgody i wtedy udzielono by prawdziwej odpowiedzi i z prawdziwego żródła nie skazonego kłamstwem i obłudą. Odpowiedz Link Zgłoś
o13y mój drogi 22.05.06, 21:51 androny tosię łatwo plecie Próbowałeś podziałać? - a źródło i owszem Może i Jazzinatora nie pytali osobiście To trzeba było samemu sie zgłosić zaprotestować dymu narobic, że krzesła be są Ale tu trzeba minimum czasu i wysiłku poświęcić popisać na forum prościej Ale od tego sie nic nie zmieni Akapit o skażeniu jest fatalny stylistycznie, choć początek był obiecujący :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Nie jestem twoim drogim i nie o styl toczy sie spó IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.05.06, 22:42 rrrr lecz o to by.......dawniej od 13tej podawano z zakąską dzisiaj lepiej sie to komponuje od h17tej fajfoclock w Feniksie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rock wiesz co, jazzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:01 no dokładnie to, cw..u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator [...] IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 23.05.06, 19:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulipan A Holokaust Eskimosów? Przepraszam Innuitów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:54 A kuku! Tu Radio Nuuk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: A Polska powinna być bogatym krajem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 08:58 Czy pisałam, że zgłaszałam jakiś projekt do konkursu?? Nie wmawiaj mi kobieto swoich urojeń :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulipan 26 Domagam się ochrony obywateli ter.zamorskich Danii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:04 Natychmiastowej ochrony! Nie jesteśmy kimś gorszym od Żydów a cierpimy bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Dobrze się bawisz? IP: *.pnet.com.pl 23.05.06, 13:18 The Inuits’ subsistence traditions are threatened, they inform us, by catastrophic warming caused by our wanton use of fossil fuels. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Przeczytaj Bluszczyku, i oceń (sam siebie) 22.05.06, 16:44 Autorzy rewitalizacji podgórskiego placu docenieni. Biuro Projektowe Lewicki i Łatak zostało wyróżnione w prestiżowym konkursie architektonicznym. European Prize For Urban Public Space to wyróżnienia ufundowane siedem lat temu przez organizacje architektoniczne z Hiszpanii, Wielkiej Brytanii, Finlandii, Francji i Austrii. Co dwa lata trafia do twórców projektów przywracających do życia miejskie przestrzenie publiczne. W tym roku jury obradujące w Barcelonie doceniło projekt rewitalizacji pl. Bohaterów Getta autorstwa Biura Projektowego Lewicki Łatak. Krakowska realizacja otrzymała jedno z dwóch wyróżnień. Zwyciężyli ex aequo Chorwaci za projekt realizowany w mieście Zadar i Holendrzy pracujący dla władz miejscowości Zaanstad. - Polska piłka nożna nie istnieje na rynku światowym, tak jak i Polska architektura. A nam udało się zaistnieć - cieszył się z sukcesu Piotr Lewicki, współautor zwycięskiego projektu, którego znakiem rozpoznawczym jest 70 krzeseł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: Najbardziej to nie mogę jak... IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.05.06, 21:19 Masz takie prawo w d....kracji ! wolno Ci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulipan 26 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Ostrzegałem Cie Tulipan że H alabarda Cie zetnie? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.05.06, 21:43 Uznano że Twój nikczemny tekst nawoływał do giewałtu i przemocy a to jest tu karane przez ściecie,no chyba że nawolujesz aby giewałt obrócic przeciwko nikczemnym ciemnogrodzianom i moherowym babkom,wtedy hey,do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek W momencie oddawania placu do użytku-po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:44 remoncie-przy zejściach z pzystanków,były zamontowane jakieś duże wyświetlacze. Zaraz po tzw."oddaniu"-je zdemontowano.Co to było?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulipan A co z piknikiem? A z Eskimosami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 23:57 Czuję że kopa mi dojrzewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulipan A krzesła po Innuitach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:00 No co z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Tu masz IP: *.pnet.com.pl 23.05.06, 13:14 canada.archiseek.com/unbuilt/manitoba/winnipeg/cmfhr/charlescorrea_associates/1_lge.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulipan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Krzesła na Placu boh. Getta IP: *.wolfson.cam.ac.uk 23.05.06, 22:37 wnioskujac na podstawie jakosci wykonania wczesniejszych remontow w krakowie mozna sie spodzeiwac ze te metalowe krzesla zaczna rdzewiec po jakims miesiacu; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tulipan Mam nadzieję. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:33 Akuku tu radio z Nuuku! Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Krzesła na Placu boh. Getta 23.05.06, 23:49 na początku t nowa aranżacja placu getta była dla mnie dziwaczna, hermetyczna, ale do przyjęcia - natomiast gdy poznałem stojącą za nią historię, gdy nabrała głębi - o, to JEST poruszające, niezwykłe miejsce, zagospodarowanie przestrzeni naprawdę znakomite i tylko jedna uwaga wobec tego: brak opisania historii stojącej za tym projektem na samym placu, tak, żeby ten opis rzucał się w oczy dziś takich ignorantów jak ja jest przecież sporo ;) Odpowiedz Link Zgłoś