fromagreatheight 07.06.06, 20:59 Kto by chciał mieszkać w tej szklano-stalowej klatce ? A może to taka forma obozu dla pracowników biur ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: masahuku Ja mam taki pomysł aby przywiązać do niego długie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:17 liny, pociągnąć i przewrócić go na bok. Byłby straszny jazgot i huk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farba bardzo prosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:03 zeby wygrał alboi Libeskind albo Foster ;) Odpowiedz Link Zgłoś
podpantoflem Re: bardzo prosze 07.06.06, 23:08 Czy doczekam czasów, że nazwanie budynku (...) Tower, (...) Point, (...) Park albo (...) Plaza będzie obciachem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus Re: bardzo prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 20:11 To jest czysta forma wiesniactwa przywieziona z Warszawy. Co za bezsens! Tak jakby nie mozna normalnie po polsku nazwac budynku. A najsmieszniejsze sa polaczenia nazwy polskiej i angielskiej - np. Babka Tower albo Bokserska Centre. Kurna, nie przynoscie nam Warszawki do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
joemama Re: bardzo prosze 08.06.06, 22:11 no co Ty ?! Chcesz mieszkać w Biskupinie ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacg Re: bardzo prosze 09.06.06, 00:17 ludzie!!! tego potwora trzeba rozebrac!!!!!!!!!!!!!!!!!! niszczy panorame starego krakowa gorzej od kominow elektrocieplowni!!!!!! tam nie moze stac wysokosciowiec, niech buduja takie rzeczy wzdluz al. armii krajowej (wjazd do centrum od zachodu, sa juz tam biurowce kilka nawet ladnych, powstanie wzdluz tej czteropasmowki wizytowka nowego krakowa takze jako miasta biznesu, przedsieborczosci, idacego do przodu), mozna skupic kilka punktowcow przy budynku bph na podgorzu bo dobrze stoi (ladne zamkniecie wylotu starowislnej), ale nie tam gdzie szkieletor!!!! spojrzcie chociazby na zdjecie do tego artykulu!!! nie mozna wtykac wiezowcow na chybil trafil w zabytkowe miasto! w zadne zreszta nie mozna czegos wtykac bez sensu. czy w tym kraju nigdy nie bedzie planowania przestrzennego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stig Re: bardzo prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 10:21 A odp. się od Armii Krajowej. Już nieźle oberwała. Niekończące dzięki za brak planu miejscowego. Miałem fajny widok na lasek , kopiec etc, etc a teraz tylko Galileo. Pomiotowi rośnie drugi brat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minor co za debilizm robic 10 rzeczy w 1 zamiast zeby IP: *.autocom.pl 07.06.06, 23:57 po prostu zrobic tam tylko hotel albo biura co byloby extra rozwiazaniem tymbardziej ze nie ma takiego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich parking! IP: *.net.autocom.pl 08.06.06, 00:22 a samochody niech stoją w pionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek dziwne pomysły ma Duda IP: *.chello.pl 08.06.06, 09:02 czegoś tu nie rozumie , firma pana Dudy zatrudnia chyba z 10 architektów i chca robić konkurs architektoniczny, pomysłów nie maja? stać ich na lupno tego złomu za 30 mln a pomusłów nie ma ? Pierwszy raz słysze żeby firma zajmująca sie projektowaniem chciała robić konkurs na projekt... To co oni umieja jesli sami boją sie zaprojektować? Podejrzany ten konkurs, pewnie chcą za frajer zebrac dobre pomysły a projekt sami sobie na koniec narysuja - po prostu ukradną legalnie czyjś pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek banan To jasne jak słońce że to nie ich pieniądze IP: *.krakow.pl 08.06.06, 10:40 na mój nos to jest jakiś przekręt, gdyż od lat wiadomo, że budynek nadaje się wyłącznie do rozbiórki, i to koszt tej rozbiórki jest powodem, iz szkieletor nas ciągle straszy. Dodatkowo już kilka poważnych firm próbowało się nim zając, ale bez skutku. Konkurs jest po to zeby potem wymusić na władzach miasta zgodę na zwycięski projekt - no jak mogą się przeciwstawić projektowi Fostera albo kogoś tej klasy. Myslę że ten "zwycięzca" już dawno jest wybrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _qb Re: Co dalej z krakowskim "szkieletorem"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 16:46 ja bym bardzo chetnie zmaieszkal.........najlepiej w stanie w jakim obecnie sie znajduje.zaprojektowac tam kilka loftow dla mlodych ludzi.......najlepsza miescowka w krakowie bez dwoch zadan, a przy tym pomnik ulomnych czasow ,ktore (obserwujac niezwykle sprawne dzisiejsze inwestycje ) jak widac jeszcze nie minely. piekna spreawa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adorationofthemagi Re: Co dalej z krakowskim "szkieletorem"? IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.06, 20:05 a ja bardzo lubię szkieletorka. od urodzenia mieszkam w jego najbliższej okolicy i widząc go z dowolnego miejsca w mieście zawsze wiem w którą stronę do domu. będzie mi niewymownie przykro jeśli go zburzą albo opakują w szklane ściany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Co dalej z krakowskim "szkieletorem"? IP: 86.40.5.* 12.06.06, 22:16 no cóż, ja też go widzę z okna mojego krakowskiego mieszkania i nie będę płakał jak go rozbiorą, no ale o gustach się nie dyskutuje... a tak o ekononomii - budynek o takiej proporcji core/net lettable nie ma prawa obronić się na rynku, obawiam się że prace konkursowe pójdą w stronę zwiększenia masy. Odpowiedz Link Zgłoś