Dodaj do ulubionych

Zblizenia - Plac Zydowski

IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 15:45
Bylem tam wczoraj zaj.....te miejsce. Bardzo fajny wystroj, masa miejsca i
wielkie okna na ogrodek wiec nie ma mowy o wedzarni ala nadeta Alchemia,
wszedzie wygodne kanapy wiec siedziec mozna godzinami sam ogrodek tez spory i
bardzo wygodny, widac ze ktos wpakowal tam sporo pracy i kasy. Ciekawe co tam
bylo wczesniej- kamienice jeszcse nie jedno w sobie kryja:)
Obserwuj wątek
    • Gość: nebi Re: Zblizenia - Plac Zydowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 19:10
      Bylem tam niedawno na piwku po pracy - miejsce sympatyczne, z glosnikow saczyla
      sie piosenka Depeche Mode. Ogrodek tego klubu jest idealny dla osob lubiacych
      odpoczac od rzeszy turystow przemieszczajacych sie po Placu Nowym znajduje sie w
      oficynie. pozytywne miejsce.
      • Gość: Maciek Re: Zblizenia - Plac Zydowski IP: *.chello.pl 17.06.06, 19:22
        tak, tak nie ma to jak darmowa reklama kiedy knajpie się nie wiedzie...bo i
        pomysłu na nią brak...
        • mr.lordi Re: Zblizenia - Plac Zydowski 17.06.06, 20:02
          Gdzie przy Placu Nowym jest wejscie do tego lokalu i w jakich cenach jest
          piwo ??
          • Gość: nebi Re: Zblizenia - Plac Zydowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 10:48
            Do knajpy wchodzi sie z lewej strony "Drukarni na Kazimierzu" - tak jakby w rogu
            placu. Piwko kosztuje 6 żł.
        • Gość: Foxy Re: Zblizenia - Plac Zydowski IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 21:40
          Tia Polska mentalnosc- tylko krytyka uchodzi i malkontenctwo i do tego jeszcze
          spiskowa teoria dziejow:)))
        • Gość: nebi Re: Zblizenia - Plac Zydowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 10:44
          jeslo o mnie chodzi to nie zadna reklama - bywam od swieta na Kazimierzu i
          akurat tam sie zatrzymalem (wszedzie byl tlum ludzi). Jesli pisalbym o Łubu albo
          Carycy to wtedy by była reklama:)
    • amberville7 Re: Zblizenia - Plac Zydowski 19.06.06, 16:07
      beznadziejna knajpa - zero klimatu,
      nota bene to jedna z trzech nowych knajp na pl. nowym (skandale, tajemniczy
      ogród), które kompletnie do kazimierza nie pasują
      • Gość: nebi Re: Zblizenia - Plac Zydowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 20:01
        Na czym polega kazimierski klimat? ciemno jak w norze a w tle leci Edith Piaf?
        • Gość: nieteges Re: Zblizenia - Plac Zydowski IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.06.06, 14:31
          Gość portalu: nebi napisał(a):

> Na czym polega kazimierski klimat? ciemno jak w norze a w tle leci Edith Piaf?

Możliwe, choć to spore uproszczenie. W tych "nowych" knajpach jest też zupełnie
          inna (niż jeszcze parę lat temu) na Kazimierzu publika: jakaś taka wyraźnie
          bardziej plastikowa. Też mieszkam na placu i nigdy w tych knajpach nie byłem.
          Najwyraźniej coś mnie w nich zniechęca, a przynajmniej nie zachęca. Widać nie
          mieszczę się w targecie. Inna sprawa, że mi to zupełnie nie przeszkadza. Niechaj
          zakwita tysiąc kwiatów ;-)
      • Gość: Foxy Re: Zblizenia - Plac Zydowski IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:42
        amberville7- zgaduje ze nie czesto bywasz na Placu Zydowskim- skoro okreslasz
        tajemniczy ogrod jako nowa knajpe- w roznych mutacjach jest tam od lat.
        • amberville7 Re: Zblizenia - Plac Zydowski 20.06.06, 22:30
          "od lat" to jest Alchemia, Singer, Drukarnia i Kolory a ten spad z Brackiej
          jest na pl. najwyżej 1,5 roku!
          Na Pl. Nowym mieszkam - więc źle zgadujesz.
          Pozdrawiam
          • m.in Re: Zblizenia - Plac Zydowski 27.06.06, 01:53
            nie przesadzajcie z tym "od lat"
            pare latek to jeszcze nie "od lat"

solidnieszą tradycją na "żydzie" moze wykazac sie tylko Singer i Alchemia
            powstałe przed modą na kazimierskie picie
            reszta to: "za alchemią panny sznurem" ;-)
    • kati_p Re: Zblizenia - Plac Zydowski 19.06.06, 22:03
      Kanapy na + !
    • marceliszpak Re: Zblizenia - Plac Zydowski 19.06.06, 23:58
      a ja tam lubie zblizenia , milo urzadzona knajpa na popoludniowa kawe. nie
      wszystkie lokale na kazimierzu musza byc zadymione i obbdrapane (mimo ze tez je
      lubie). zblizenia maja tylko kompletnie do dupy szyld , a poza ty jest naprawe
      ok, polecam
      • Gość: Foxy Re: Zblizenia - Plac Zydowski IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:44
        jesli chodzi o logo to zgadzam sie na 100% nie zacheca do wejscia - a moze to i
        dobrze?
      • swing :-))) 06.07.06, 14:23
        zachęcona niektórymi wpisami z niniejszego wątku byłam w zbliżeniach ostatnio
        kilka razy - zgadzam się, że za wystrój należy się im duży plus, ogródek
        jeszcze mało zarośnięty, ale przyjemny :-)
        ogólnie nie miałabym zastrzeżeń, gdybym, będąc tam ostatnim razem z dwiema
        kolezankami, nie została razem z lekka zignorowana przez kelnerkę - trochę to
        było dziwne, ale może to efekt jakiegoś niedogadania tych kilku osób, które
        obsługiwały ogródek... poza tym jednym przypadkiem - co do obsługi mam raczej
        miłe wrażenia :-)
        jeśli chodzi o szyld nieefektowny - właśnie go zlikwidowali dobudowując
        wejście, które na razie wdziałam tylko w stanie surowym, ale na pewno ciężko je
        przeoczyć ;-)
        • marceliszpak Re: :-))) 07.07.06, 12:20
          tak , zmieniaja wejscie i zapowiada sie ze bdzie ok
          • peteen Re: :-))) 07.07.06, 12:53
            marceli, mój ulubiony szpaku, gdzie ja mogę nabyc tę waszą słynną książkę, w
            której maczałeś piórka?
            • marceliszpak Re: :-))) 07.07.06, 15:09
              peteen napisał:

> marceli, mój ulubiony szpaku, gdzie ja mogę nabyc tę waszą słynną książkę, w
              > której maczałeś piórka?

tutaj:)
              www.empik.com/showobject.jsp?objectId=370527¤tCategory=1020400

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka