jottka 25.01.03, 22:42 szłam sobie szewską i minął mnie samochód, który w róznych miejscach miał wypisaną nazwę firmy + 'ochrona aktywna' tzn że co - biją z góry??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WIOLA333 Re: ochrona aktywna IP: *.ds3.agh.edu.pl 25.01.03, 22:49 że aktywnie zbierają haracze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: ochrona aktywna IP: *.it.volvo.se / 172.20.6.* 27.01.03, 13:55 To jest firma produkująca mydło antybakteryjne. Aktywna ochrona przez 24 godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Re: ochrona aktywna 27.01.03, 14:24 może to dla odróżnienia od ochrony pasywnej (=biernej), czyli emerytowanych dziadków i byłych funkcjonariuszy esbecji i milicji, którzy d..ę nadstawiali przez te kilka lat służby, a teraz by się chcieli troszkę zdrzemnąć na portierni? Czyli takie dawne ORMO ("w razie draki ORMO w krzaki" jak głosił znany sloganik) :) ochrona aktywna jakoś dziwnie kojarzy mi się z grubymi karkami wygolonych na łyso drechów, którzy chronią aktywnie kijem bejzbolowym. Pisałem kiedyś o nowosądeckiej firmie, która jeżdzi radiowozami z napisem "Elitarna Agencja Ochrony Biznesu". To chyba harcerzyki z tej samej chorągwi :) No i takie chłopaczki założyly sobie może firmę, żeby bić legalnie :) Przypuszczam, że biją nie tylko z góry ale z innej strony też pewnie biją :))) Odpowiedz Link Zgłoś