Gość: msnbetterthan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 12:23 "internauci z całego świata mogą sprawdzić, co dzieje się w pięknym, starym mieście na południu Polski" "magicznym" - dodajmy... _____ Apartments Krakow Krakow Accommodation Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lookaazz Do Agnieszki z Doolina IP: 194.125.126.* 29.06.06, 16:35 Może przeczytasz. Trzy razy byłem w Doolinie i nie widziałem żadnej Polki pracującej tam. To naprawdę maleńka osada. Szczęśliwym trafem też jestem z Łagiewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inter_Mediolan Re: Do Agnieszki z Doolina IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.06.06, 18:56 o jakim Doolinie piszesz? tym gdozinę jazdy od Shannon niedaleko Moheru? bo jesli o tym to w najbliższej okolicy pracuje mnóstwo Polek, m.in. w miejscowych B&B (służę adresami i telefonami - moja siostra pracuje tam od 11 maja), wiele pracuje w okolicy przy opiece nad dizećmi a mówj znajomy przez 3 miesiące pomagał w osadzie pod Doolin jakiemus staruszkowi prowadzić gospodarstwo i murować kamienny murek, no i fajnie że jestes z Łagiewnik, tylko z których? w Polsce mamy ich 28: Łagiewniki wieś 2600 osób woj. dolnośląskie pow. dzierżoniowski gmina Łagiewniki kod 58-210 Łagiewniki Małe wieś 830 osób woj. śląskie pow. lubliniecki gmina Pawonków Łagiewniki Wielkie wieś 700 osób woj. śląskie pow. lubliniecki gmina Pawonków tel. 0-34 kod 42-772 Łagiewniki wieś 590 osób woj. świętokrzyskie pow. kielecki gmina Chmielnik Łagiewniki wieś 570 osób woj. łódzkie pow. wieluński gmina Czarnożyły Łagiewniki wieś 510 osób woj. wielkopolskie pow. krotoszyński gmina Kobylin kod 63-740 Nowe Łagiewniki wieś 340 osób woj. łódzkie pow. zgierski gmina Zgierz kod 99-333 Łagiewniki Kościelne wieś 320 osób woj. wielkopolskie pow. gnieźnieński gmina Kiszkowo kod 62-272 Łagiewniki wieś 300 osób woj. wielkopolskie pow. koniński gmina Grodziec kod 62-580 Łagiewniki wieś 270 osób woj. świętokrzyskie pow. buski gmina Busko-Zdrój Łagiewniki wieś 250 osób woj. kujawsko-pomorskie pow. inowrocławski gmina Kruszwica Łagiewniki wieś 230 osób woj. lubelskie pow. lubelski gmina Niemce Łagiewniki wieś 220 osób woj. wielkopolskie pow. kościański gmina Kościan Stare Łagiewniki wieś 210 osób woj. łódzkie pow. zgierski gmina Zgierz Łagiewniki wieś 190 osób woj. wielkopolskie pow. poznański gmina Pobiedziska kod 62-010 Łagiewniki wieś 190 osób woj. kujawsko-pomorskie pow. włocławski gmina Włocławek Łagiewniki wieś 160 osób woj. zachodniopomorskie pow. łobeski gmina Resko Łagiewniki wieś 130 osób woj. mazowieckie pow. płocki gmina Bodzanów Łagiewniki Górne wieś 130 osób woj. wielkopolskie pow. koniński gmina Sompolno Łagiewniki wieś 100 osób woj. łódzkie pow. tomaszowski gmina Tomaszów Mazowiecki Łagiewniki wieś 90 osób woj. łódzkie pow. radomszczański gmina Kodrąb Łagiewniki Średzkie wieś 80 osób woj. dolnośląskie pow. średzki gmina Udanin Łagiewniki wieś 70 osób woj. łódzkie pow. sieradzki gmina Złoczew Łagiewniki (Łódź) osiedle/dzielnica woj. łódzkie pow. Łódź gmina Łódź Łagiewniki Małe (Łódź) osiedle/dzielnica woj. łódzkie pow. Łódź gmina Łódź Łagiewniki (IX) (Kraków) osiedle/dzielnica woj. małopolskie pow. Kraków gmina Kraków Łagiewniki (Kraków) osiedle/dzielnica woj. małopolskie pow. Kraków gmina Kraków Łagiewniki (Bytom) osiedle/dzielnica woj. śląskie pow. Bytom gmina Bytom a ile w Irlandii jest Doolin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lookaazz Re: Do Agnieszki z Doolina IP: 212.2.168.* 29.06.06, 23:24 Ostatnio byłem w Doolinie (tak tak, koło klifów) w lutym. Od tego czasu musiało się tam wiele zmienić. Odnośnie Łagiewnik Krakowskich to panuje jakiś dziennikarski bełkot. Odkąd stały się znane dzięki sanktuarium, to dziennikarze rozpisują się "podkrakowskie Łagiweniki" itp. A świadczy to tylko o niekompetencji, bo wystarczy spojrzeć na mapę Krakowa, by przekonać się gdzie leżą Łagiewniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadyjski Krakus Re: Internetowe kamery śledzą Kraków IP: *.sympatico.ca 29.06.06, 17:41 Bardzo prosze podac strony Internetowe,na ktorych moglbym zobaczyc moje ukochane miasto.Mieszkam w Kanadzie prawie 16 lat i chcialbym tam sie znalezc (w Krakowie)o kazdej porze,poniewaz tesknota zawsze pozostaj.Jesli mozliwe strone Internetowe Zakopanego,Tatr,Babiej Gory,okolic Krakowa itp.Dziekuje bardzo na zawsze wierny staremu gniazdu. Andrzej/London/Kanada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Internetowe kamery śledzą Kraków IP: *.chello.pl 29.06.06, 20:08 www.krakow.pl/kamera/? A sam chciałbym prosić o linka do tej kamerki autocomu (bo zdaje się zmienił firmę na "aster") i znaleźć nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur - Poirytowan do Kanadyjczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 20:29 Podaje ci stronę to: www.krakow.plZ drugiej strony aż mnie krew zalewa, jak czytam Twojego posta - bo chyba Ci się udzieliła "błyskotliwość" panująca na kontynencie amerykanskim... Genralnie zasada jest prosta: misto = www.miasto.pl a jak nie w polsce tylko np. w niemczech to www.miasto.de - poza tym sa wyszukiwarki jak www.google.com czy .pl ... Pozdrawiam (oby patriotyzm i tesknota wzmocnily troche Twoją chec poszukiwania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inter_Mediolan Link do najlepszej kamerki z Rynku Głównego!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.06.06, 22:05 znalazłem! oto ona: www.krakow.aster.pl/www/index.html?m=3&sm=5&ssm=2&p=3 musisz miec zainstalowane skrypty Java 2 (do pobrania jako jakies tam formanty ) Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Link do najlepszej kamerki z Rynku Głównego!! 30.06.06, 09:52 no proszę, a jednak się da. ta na stronie autocomu jest fajna :) Samochody jeżdżą, więc DA SIĘ zamontować taką kamerę :) To tylko miasto Kraków odstawia wieś, pokazując obraz w stylu "rybie oko". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Link do najlepszej kamerki z Rynku Głównego!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:27 dokladnie na www.krakow.pl to nie kamera tylko zdjecie,ktore niewiadomo czy wogloe sie zmienia...a w dodatku krzywe,chyba ze zamiezeniem jest uwypuklanie krzywizny wiezy ratuszowej:) Odpowiedz Link Zgłoś