Gość: wokas0 IP: 89.124.39.* 08.07.06, 17:35 Czy wie ktos cos o nowych inwestycjach mieszkaniowych w krakowie,w miare tanich.Prosze o sugestie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miastowy Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 21:09 nie ma tanich:) na szczęscie bo sama wiocha sie ty sprowadza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:22 A od kiedy to pieniadze ida w parze z wychowaniem? To, że mieszkania są drogie, to nie znaczy, że się wprowadzi tam śmietanka towarzyska. Prędzej "elyta", której słoma z butów wystaje. Wieś to nie ubiór, to sposób myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 62.29.136.* 11.07.06, 11:36 POPIERAM Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 11.07.06, 12:13 Może wróćmy do meritum, co? Ktoś wie cos o nowych inwestycjach w Krakowie? Ja również jestem zainteresowana, ceny to rzecz drugorzędna na ten moment, bo wiadomo, że co dla jednego tanie, to dla drugiego może być drogie. A może ktoś poradzi gdzie szukac takich "bardzo wczesnych" ofert - bo wszystkie oferty, które znajduję dotyczą lokalizacji/bloków, gdzie wszystkie lub prawie wszystkie mieszkania są już wykupione. Odpowiedz Link Zgłoś
alena30 Re: Nowe inwestycje w krakowie 11.07.06, 12:28 Na targach mieszkań w Krakowie. Tam są oferty, których jeszcze nigdzie nie ma. Można też dzwonić samemu do developerów i pytać o nowe inwestycje. Ja właśnie w taki sposób kupiłam mieszkanie. Znalazłam je na targach i następnego dnia od razu biegłam podpisać umowę rezerwacyjną. Dostałam po niższej cenie za m2 i w dodatku nikt mnie nie ponaglał, byłam pierwsza osobą podpisującą umowę. Do tego wybór miejsca garażowego, pełny luksus. A teraz mieszkania podrożały o 200zł na metrze i jak dali info na internecie to się niezły sajgon zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Zainteresujcie się terenme po ogródkach działkowyc 11.07.06, 12:43 Wzdłuż Lublańskiej jadać w stronę Opolskiej. Znam faceta co brał udział w likwidowaniu tych działek (ścinał drzewa). Od byłych właściciel dowiedział się że teren sprzedał zakon i mają tam budować kilka bloków. Może blisko Lublańskiej ale z drugiej strony jest park. Chyba najlepiej podejść na miejsce i podpytać. Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Zainteresujcie się terenme po ogródkach dział 11.07.06, 12:44 To tez jest pomysł, dzięki wielkie za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 11.07.06, 12:44 Alena, dzieki serdeczne za info. A wiesz może coś więcej na ten temat? W jakich terminach odbywają się te targi i gdzie? Może masz jakis adres strony na ten temat? Wrzuciłam te targi w googla, ale wyskakują mi cały czas tylko targi w Warszawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniobiorca Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.06, 12:46 Targi byly w marcu, ma ktos jakas bardziej up to date propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uptodate Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.selfip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:30 Targi będą we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 11.07.06, 13:35 A można wiedzieć skąd masz te informacje? I dokładnie kiedy mają byc te targi? Może jakiś link? Z góry dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś
alena30 Re: Nowe inwestycje w krakowie 11.07.06, 19:01 O ile sie nie mylę, to 9-10 września i 21-22 październik. Najlepiej poszukać informacji na KRN, Dominium, Gratka itp. A targi org. Stowarzyszenie Budowniczych Domów i Mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarS Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:41 Dodam w Sokole na Piłsudskiego. Tam też właśnie w ubiegłym roku znalazłem swoje M i pod koniec tego będę się wprowadzał :) Obecnie zaczynają kolejny blok ale już dużo mieszkań jest sprzedanych. www.miechowianka.krakow.pl/strona.php Pozdrawiam i życzę udanego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniobiorca Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:43 Dziekuje za odpowiedz. Mam nadzieje, ze watek bedzie "zyl" i dowiemy sie o nowych inwestycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 11.07.06, 21:26 Wrzesień brzmi nieźle :) Jeszcze raz bardzo dziękuję, na pewno będę się orientować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 89.124.38.* 04.08.06, 21:17 Waderka- mam pytanie, czy bedziesz na tych targach? Bo ja jestem w irlandii i troche nie bede mogł tam pujsc;) Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 06.08.06, 23:54 Zdeecydowanie będę :) Poszukiwania mieszkania trwają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 89.124.38.* 04.08.06, 21:31 www.pro-arte.pl/TARGI/TARGI.htm Sprawdzcie sobie ten link organizatora targów Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 11.07.06, 22:34 A wie ktoś może coś na temat planowanej inwestycji na ulicy Wodnej? Jakieś ceny, terminy? Z ogłoszenia prasowego wiem, że ma tam budować Activ, ale z ich badziewnej strony niczego nie można się dowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 89.124.38.* 07.08.06, 14:32 Moze dała bys mi jakis cynk odnosnie nowych-tanich inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 08.08.06, 09:47 Ależ ja właśnie sama ich szukam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 89.124.38.* 08.08.06, 18:45 Mam rozumieć ze dasz mi jakiś cynk;) Szczerze mówiąc liczył bym na to i byłbym Ci za to wdzięczny. Mam nadzieję że nie bedzie to dla Ciebie kłopot, skoro szukasz też coś dla Siebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 89.124.38.* 16.08.06, 21:50 Cos czuje ze mi nie pomozesz;( Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 16.08.06, 22:42 Jak coś będę wiedzieć to pomogę :) Na razie się urlopuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 89.124.38.* 18.08.06, 21:45 Jak narazie dziekuje. Ja wyjezdzam w czwartek na urlop ale nie jak wszystcy z polski, ja jade do polski na urlop;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 89.124.38.* 07.09.06, 20:57 Targi juz juz;) Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 08.09.06, 13:03 ... a konkretnie w Sokole na Piłsudskiego 27, w najbliższą sobotę i niedzielę - od 10 do 18. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vnvn Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:13 Alez wy jesctescie naiwni... Wszystkie oferty ktore beda na targach w wiekszosci dostepne sa w internecie krn, dominium i w dzienniku polskim dodatek srodowy. Czekajcie dalej az zbudzicie sie z reka w nocniku. Ceny rosna z tygodnia na tydzien. a mieszkania sprzedaja sie jak swieze buleczki. Zmarnowaliscie wiele cennego czasu. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenomaniak Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:11 jak ceny rosna jak już spadaja - wczoraj wynegocjwałem z po..ebanym właścicielem 5,5 tys chciał 6,5 za surowy stan - /m2 na ruczaju w nowym bloku- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vnvn Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:20 Po pierwsze mowilem o rynku pierwotnym, ty kupiles na wtornym, albo przez cecsje umowy. To faktycznie mozesz sie cieszyc, bo trafiles na frajera, ktory mial noz na gardle i Ci sprzedal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 08.09.06, 13:09 Sorry, kolego (koleżanko?), ale bardzo się mylisz. Strony internetowe, dodatki wszystkie gazetowe przerabialiśmy co tydzień - w kółko te same oferty, często juz nieaktualne lub zostają nędzne resztki, mieszkania najdroższe i najmniej atrakcyjne. Podczas rekonesansu po deweloperach w mielu miejsach dowiedzieliśmy się, że "na razie nic nie wiadomo, ale we wrześniu na targach już powinny być jakieś informacje" - chodziło właśnie o planowane inwestycje. Z moich doświadczeń wynika, że akurat lato to nie jest najlepszy moement na szukanie ofert z rynku pierwotnego - boom ofert jest na wiosnę (w lecie zostają już tylko wyżej wspomniane "nędzne resztki") i właśnie jesienią. Oczywiście trzeba się liczyć z dalekim terminem oddania mieszkań, ale cóż... Ja na targach będę na pewno, mimo tego, że już znaleźliśmy coś dla siebie - będę tam chociażby po to, żeby dostać od banków korzystniejsze oferty kredytowe, bo i banki tam się wystawiają, z różnymi promocjami, np. obniżką prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vnvn Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 16:04 Z calym szacunkiem, ale nie do konca jest tak jak napisalas. Byc moze jest kilka firm, ktore czekaja na targi, aby wystawic swoje nowe inwestycje, ale sa i takie, ktore nie czekaja na targi. Przykladem jest miechowianka na ul. strzelcow. Cena nie jest strasznie wygorowana, ale formy platnosci i termin oddania to jest dramat: teraz platne 15%, w chwili otrzymania pozwolenia na budowe doplata do 50%!!! Jeszcze lopaty nie wbija i juz trzeba wplacac im 50% to jest jakis absurd i do tego II Kwartal 2009 rok-oddanie budynku!!! Ale niestety jest taka a nie inna sytuacja na rynku. W miare dobre oferty ma Krakoin na ul. Reduty, ale nie wiem czy juz nie sprzedali wszystkiego. Poza tym kto chcialby mieszkac kilkanascie metrow od cmentarza? W niedlugim czasie ma ruszyc sprzedaz mieszkan na ul. Zbrojarzy (Ruczaj) firma Bonarka i faktycznie konsmet na ul. Kuznicy Kołłatajowskiej. I na pewno jakies inwestycje przedstawia nowi mali deweloperzy. Polecam Kurier Nieruchomosci, badz KRN (dwutygodniki) Znajdziesz tam oferty, ktorych w sieci nie znajdziesz Pozdrawiam i powodzenia, moze akurat cos znajdziecie On Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vnvn Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:59 No i co kolezanko, kto mial racje??? Ciedzicie cicho, bo nic nowego na rynku nie bylo... Obserwujcie ogloszenia w necie a dobrze na tym wyjdziecie, a nie czekajcie na jakies targi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 19.09.06, 11:58 Polecam koledze lekturę mojego posta poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc44 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 151.193.220.* 27.10.06, 17:39 te, madrala, chyba ci sie sie nudzi, jesli sam kupowales mieszkanie to dobrze rezumiesz iz w necie sa w 90% nieaktualne oferty, dzwonisz i sie dowiadujesz ze juz wszystko sprzedane. podenerwuj innych, zajmij sie czyms pozytecznym, ludziom nie przeszkadzaj. p.s. czytalem ten watek akurat przypadkiem i trafilem na twoja niepowazna wypowiedz, prosze wszyscy czytajacy nie czytajcie sieci tylko dzwoncie po developerach - inaczej nic nie kupicie. Odpowiedz Link Zgłoś
klotylllda Re: Nowe inwestycje w krakowie 28.10.06, 16:51 chyba nie wiesz jak dzialaja deweloperzy...wykupuja iles tam z rzedu ogloszen w gazetach placa z gory ( jest taniej) i nikt nie wycofuje ogloszen bo mieszkania sie sprzedaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hub Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:50 kuznica koll. Konsmet, nowy blok ma powstac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 213.134.191.* 08.09.06, 21:49 wz dla ul. pielegniarek , sosnowieckiej, zakopiańskiej, poznanskiej .... długa lista .............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.autocom.pl 10.09.06, 16:18 Jakies nowe inwestycje byly na targach? Nie mialem czasu aby sie wybrac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 89.124.39.* 14.09.06, 22:54 Waderka no i masz cos dla mnie tak jak mi "obiecałas";) Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 15.09.06, 11:49 Owszem, obiecałam, więc proszę - to pobieżna lista deweloperów, u których moim zdaniem warto się zainteresować ofertą: - AKTIV – na Okulickiego - DOKTOR Q BUD – mają plany budowy mieszkań gdzieś w okolicy Balickiej chyba - KONSMET - BOCIANIE GNIAZDO NA SIEWNEJ – chyba... - LEOPARD – właśnie zaczęli sprzedaż mieszkań, radzę się szybko dowiadywać - FRONTON – ale dalekie terminy oddania - MULTIDOM – mieszkania na Starym Prokocimiu, ale dużo juz wykupionych - UNIVERS – tylko ich polityka spłat jest do bani - powiedziano nam o nieprzekraczalnym i nienegocjowalnym terminie 3 tygodni od momentu podpisania umowy (i wpłaty 10 000 opłaty rezerwacyjnej) do wpłaty pierwszej transzy w wysokości chyba 25%... więc z kredytem pewnie byłyby problemy - SEMACO – to za jakiś czas, wiem że kupili działkę w świetnej lokalizacji, okolice Plazy na Dąbiu, ale kiedy cos się tam ruszy - nie wiadomo - DK DEVELOPMENT – budują na Pilotów, ale ceny straszne.. - SM GRODZKA – budują na ulicy Szybisko - BIGMAR – na Zakrzowieckiej I wreszcie DOMY NA PLUS - my się tam zdecydowaliśmy... Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Nowe inwestycje w krakowie 15.09.06, 12:02 aha, i jeszcze activ sprzedaje też już mieszkania na Wodnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 89.124.38.* 16.09.06, 15:54 Super. Dzieki, zabieram sie za wyszukiwanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONRAD Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.ists.pl 16.09.06, 16:50 Także Prembud przy ul. Bosaków. Inwestycja ma sie nazywać Apartamenty Olsza. Ide w poniedziałek się czegoś dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genek Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 17:35 Witam W jakiej lokalizaji jest ta nowa inwestycja Leoparda na , kórej zaczeli sprzedawać mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 213.134.191.* 16.09.06, 19:23 dębniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:04 Bryksy mają niezłą ofertę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 08:23 S.M. Staszica sprzedaje mieszkania na ul. Sodowej, blisko zalewu Zakrzówek. Mają już pozwolenie na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 26.10.06, 22:25 No dobra a teraz kto zna jakies tanie inwestycje w krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 213.134.191.* 26.10.06, 22:33 ul. bochenka, okulickiego, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sdf Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 81.219.149.* 27.10.06, 19:13 Myślenice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 213.134.191.* 27.10.06, 20:27 swoszowice jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wokas0 Re: Nowe inwestycje w krakowie IP: 89.124.38.* 19.11.06, 00:33 Nie rozpedzilliście się? Ja wiem ze w rzeszowie to jest 2000zł za metr. Interesuje nas wszystkich KRAKÓW!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś