Dodaj do ulubionych

Bzdura lutego

IP: 149.156.15.* 05.02.03, 10:14
Jak tu nie krytykowac i nie wysmiewać MPK skoro sami gole strzelają?

Nie ma tego w oficjallnym dziale komunikaty ale dzisiaj zobaczyłem żółte
tablice na trasie 125/425 z mniej więcej taką treścią:

Mpk uprzejmie informuje że od 08.02.03 autobusy linii 425 w kierunku
Biskupińska-
Obserwuj wątek
    • tymon2 Re: Bzdura lutego 05.02.03, 10:24
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Jak tu nie krytykowac i nie wysmiewać MPK skoro sami gole strzelają?
      >
      > Nie ma tego w oficjallnym dziale komunikaty ale dzisiaj zobaczyłem żółte
      > tablice na trasie 125/425 z mniej więcej taką treścią:
      >
      > Mpk uprzejmie informuje że od 08.02.03 autobusy linii 425 w kierunku
      > Biskupińska-
    • kuba203 Niech żyje przejrzysty układ komunikacyjny 05.02.03, 12:15
      No nie wytrzymam...
      Czy my naprawdę musimy brać przykład z GOPu?! Nie ma naprawdę miast z lepszą
      organizacją komunikacji, na których można się wzorować?!
      Tyle powiem, że się zawiodłem...
      Napisze im ktoś mejla (BEZ BLUZGÓW), czy ja to powinienem zrobić? :))
      • tymon2 Re: Niech żyje przejrzysty układ komunikacyjny 05.02.03, 13:02
        Ty napisz do MPK może będziesz lepiej potraktowany.
        • Gość: Locutus Pisz, pisz, ale... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.02.03, 01:57
          Tow. Prezes zabronił krytyki ;-) A poważnie - przecież to się scyzoryk w
          kieszeni otwiera, najpierw jak się prosiło o warianty #115 do Marszowca, to
          argumentowali, że warianty są niepożądane, bo ludzie nic nie wiedzą, a teraz
          sami odstawiają takie bydło... może czytelności na przystankach to nie
          pogorszy, ale wprowadza jakiś taki ogólny zamęt. Ktoś tam w MPK chyba ma
          zatwardzenie ;-)
    • lech20 BUCHACHACHA 05.02.03, 12:57
      Dobry żart - sądzę, że to jakiś błąd drukarski. Może chcieli zmienić
      trasę "425" i jej numer, ale doszło do "errora" w kompie i tak poszło w świat.
      No cóż, pomysł "zbyrusowaty".
      • kuba203 Re: BUCHACHACHA 05.02.03, 13:09
        Bez jaj, chyba takich błędów drukarskich nie robią, bo to by jeszcze gorzej o
        nich świadczyło.
        Najbardziej optymalnym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie 2 rozkładów w 1, ale bez
        żadnego mieszania w numeracji, bo ludzie ogłupieją... Po prostu wystarczy
        napisać numer linii na rozkładzie 125/425 (tak się robi np w Niemczech, jeśli
        kilka linii ma długi wspólny odcinek trasy, np tramwaje jadące do wspólnej
        końcówki), w stronę Szpitala nie ma problemu, a w stronę Płaszowa wystarczy
        kursy linii 425 oznaczyć 'A - linia 425, kurs do ul. Biskupińskiej', czy
        jakkolwiek w ten sposób. Pasażer chcący jechać do Złocienia znajdzie sobie kurs
        bez tej literki, a dla całej reszty, jadącej bliżej, będzie to lepsze
        rozwiązanie, bo nie będą musieli patrzyć na 2 rozkłady.
        • Gość: Locutus Re: BUCHACHACHA IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.02.03, 02:00
          Zamętu jakoś specjalnie by to nie zmniejszyło, a tylko zadziałałoby ujemnie na
          moje odczucia estetyczne... jeśli już coś chcą zrobić, to niech nie robią nam
          linii pseudojednokierunkowych, tylko zostawią samą #125 z wariantowymi kursami
          do Biskupińskiej i już.
    • tymon2 Re: Bzdura lutego 05.02.03, 13:14

> Jak tu nie krytykowac i nie wysmiewać MPK skoro sami gole strzelają?
      >
      > Nie ma tego w oficjallnym dziale komunikaty

Jest już na stronie internetowej MPK
    • joseph.007 Re: Bzdura lutego 05.02.03, 13:24
      Hmm, już raz jechałem do Niepołomic autobusem linii "231", który z boku miał
      napis "146", a w środku za kierowcą - "113". Ale to było jeszcze za głębokiej
      komuny, więc pewnie chodziło o to, żeby imperialistyczni szpiedzy nie mogli
      trafić pod kombinat w Nowej Hucie. Ciekawe co teraz może byc przyczyną?
      • kuba203 Re: Bzdura lutego 05.02.03, 13:29
        joseph.007 napisał:

> Ciekawe co teraz może byc przyczyną?

Może to zajezdnia w Płaszowie ma takie strategiczne znaczenie? ;))
        • lech20 BOZIU 05.02.03, 13:46
          I jak tu nie krytykować MPK, przecież ta zmiana jest naprawdę DEBILNA !!!
          Ja tego inaczej określić nie mogę, naprawdę.
          Szastają pieniędzmi na takie bzdury, a na inne potrzeby brak jest funduszy.
          Jeśli chodzi o połączenie rozkładów to:
          1) co to za problem popatrzyć w dwa rozkłady
          2) jak już coś to tak jak proponuje Kuba, kursy wykonywane przez "425" oznaczyć
          jako A a w legendzie wyjaśnienie.
          Boże ty widzisz i chyba się ze śmiechu przewracasz - zresztą ja też.
          W związku z powyższym proponuję, aby pod Lotem "3" przebierała się od razu
          w "13".
    • Gość: Clint Re: Bzdura lutego IP: Odrzanska4:* 05.02.03, 14:00
      Czyli jak ?? Wjezdzajac na przystanek Golikowka 425 przebiera sie w 125?? !!
      Czy prosto z petli 425 robi sie w 125 ?? Na to wychodzi ze 125 ma 3 petle ;P
      • Gość: Clint Re: Bzdura lutego IP: Odrzanska4:* 05.02.03, 14:03
        Albo jeszcze lepiej, wymysla niedlugo ze wystarczy tylko linia 125, ktora od
        czasu do czasu bedzie jechac na Biskupinska, a czasem na Os.Zlocien, tak jak
        niegdys 114 do Kampusu.
        • Gość: mouset Re: Bzdura lutego IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.02.03, 14:42
          Ciesze się z waszych wniosków bo już myslałem że jestem czepialski, przyczyną
          najprawdopodobniej jest ch eć "ułatwienia" , skoro tak proponuję aby skomasować
          linie 132 i 172 , 157 i 158, 114 i 194 itd albo jak w PKS kierunek i przez,
          nikt się wtedy nie pogubi, dobrze że sumując 106 i 2091 wychodzi aż 12 kursów
          na godzinę do Kobierzyna
        • Gość: kuba203 Re: Bzdura lutego IP: *.net 05.02.03, 17:08
          Gość portalu: Clint napisał(a):

> Albo jeszcze lepiej, wymysla niedlugo ze wystarczy tylko linia 125, ktora od
          > czasu do czasu bedzie jechac na Biskupinska, a czasem na Os.Zlocien, tak jak
          > niegdys 114 do Kampusu.

Tak już by było logiczniej...
          • Gość: ADAŚ NIE MOGĘ, PO PROSTU NIE MOGĘ IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 17:22
            Naprawdę chłopaki, ja już nie wytrzymam. Co oni wymyślają w MPK ???
            A potem się dziwić, że jestem "anty".
            Ten pomysł z "425" jest po prostu idiotyczny !!!
            Złóżmy się na telewizor dla tych, którzy wymyślają cudeńka. Zamiast pierdzieć w
            stołek i tworzyć takie bujdy w godzinach pracy, będą sobie mogli ten czas
            poświęcić na oglądanie seriali południowo-amerykańskich albo telezakupów Mango.
            Śmiać i płakać mi się chce, a także nie kryję słów oburzenia, że na takie
            pierdoły wydaje się pieniądze.
            No cóż odważę się to nazwać "po imieniu" - KRETYNIZM MIESIĄCA. A to, że komuś
            podpadnę to już mnie nie interesuje. Takie jest moje zdanie i basta.
            • Gość: mouset Re: NIE MOGĘ, PO PROSTU NIE MOGĘ IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.02.03, 18:08
              Gdy MPK w tym tempie będzie do nas jechac z idiotyzmami to plebiscyt Kretyn
              Roku będzie musiał miec dwie części
              • Gość: Locutus Plebiscyt "Kretyn Miesiąca"? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.02.03, 02:09
                Hehehehe... no cóż, pozostaje mi się tylko zgodzić z wami, a nastepnie udać na
                Długą i czekać aż mi trzynastka przyjedzie z Krowodrzy Górki...
                • Gość: mouset Re: Plebiscyt 'Kretyn Miesiąca'? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.02.03, 07:47
                  A wszystko z Bieżanowa niech będzie 13-ką, nawet 502 jako za tramwaj
          • Gość: aa Re: Bzdura lutego IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 19:06
            W taki razie 428 w jedną stronę, też do piachu!
            Albo uczymy się alfabetu i na wzór 239 dojdziemy do wariantu A,B,C,..Z
            • Gość: mouset Propozycja na marzec IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.02.03, 19:41
              Mousetowe Przedsiębiorstwo Komunikacyjne informuje Pasażerów że z dniem 13.03.03
              wprowadza się zmiany w numeracji autobusów odjeżdżających z pętli CAHTS i Al
              Przyjaźni:

Wprowadza się jednolite oznaczenie 182 dla odcinka CAHTS - Olsza II,
              autobusy oznaczone literą G kursują przez hipermarket Geant,
              autobusy oznaczone literą D kursują ul Dobrego Pasterza
              kursy oznaczone literą A kończą sie na Al Przyjaźni

dotychczasowe pętle zastepuje się oznaczeniami:
              M Mydlniki
              B Bronowice Nowe
              N Bieżanów Nowy
              C Chełm
              K Nowy Kleparz

Życzymy Miłej podróży
              • Gość: ADAŚ Propozycja na marzec IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 20:29

> Mousetowe Przedsiębiorstwo Komunikacyjne informuje Pasażerów że z dniem
                13.03.0
                > 3
                > wprowadza się zmiany w numeracji autobusów odjeżdżających z pętli CAHTS i Al
                > Przyjaźni:
                >
                > Wprowadza się jednolite oznaczenie 182 dla odcinka CAHTS - Olsza II,
                > autobusy oznaczone literą G kursują przez hipermarket Geant,
                > autobusy oznaczone literą D kursują ul Dobrego Pasterza
                > kursy oznaczone literą A kończą sie na Al Przyjaźni
                >
                > dotychczasowe pętle zastepuje się oznaczeniami:
                > M Mydlniki
                > B Bronowice Nowe
                > N Bieżanów Nowy
                > C Chełm
                > K Nowy Kleparz
                >
                >
                > Życzymy Miłej podróży

A ŚWISTAK NA TO N I E M O Ż L I W E ? ? ?
    • malopolanin Chcieli podejść psychologicznie pasażerów 05.02.03, 21:18
      Odpowiedź jest bardzo prosta - chcą zwiększyć frekwencję w 425, bo wbrew ich
      przewidywaniom, po puszczeniu przez Kotlarski nadal jeździ pusty. Tymczasem
      rozumują tak: ludzie zobaczą na Lipskiej i pod Tandetą, że 125 w kierunku
      Rydygiera ma aż 6 kursów rano, to puszczą 115 i poczekają na 125. Tymczasem
      zamiast takich podchodów frekwencję można zwiększyć bardzo prosto: 115, 125
      PRZEZ KOTLARSKI, 425 PRZEZ DĄBIE!
      • Gość: mouset Serwinopropaganda IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.02.03, 21:52
        Goebbels przy specach z MPk to był cienki Bolek, zaraz Krakowska zapieje z
        zachwytu cytując Filomenę jak to zwiększono częstotliwość 125
        • Gość: Locutus ROTFL IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.02.03, 02:13
          Ano... tak pewnie będzie, no w końcu zwiększyli tę częstotliwość w stronę
          Szpitala Rydygiera prawie dwukrotnie, nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka