Dodaj do ulubionych

Zmienić pracę??

13.07.06, 23:05
Witam, mam do was pytanie - pracuje w jednym z urzędów w Krakowie i zarządzam ważnym dla tego urzędu projektem wartym kilkanascie milionów złotych - dostaje za to na rekę 1690 złotych/mies., wiecej nie dostanę. Czy powinienem zmienić pracę?
Obserwuj wątek
    • polski0001 Re: Zmienić pracę?? 13.07.06, 23:09
      Tak idz na budowe za 1000 !!!!
      • megas1 Re: Zmienić pracę?? 14.07.06, 09:15
        Budowę już zaliczyłem - i zarabiałem tam duuużo więcej niż 1000. Chciałem
        pracować w zawodzie - ale jak widać sie nie da - Kraków podrożał i najwyraźniej
        trzeba wyjechać, skoro nie moge się tu utrzymać.
        • Gość: anulcia Re: Zmienić pracę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 09:33
          niestety ja też pracuje w budżetówce i zarabiam jeszcze mniej niż Ty(niestety
          nie w Krakowie)...podobno w urzędach marszałkowskich finansowo jest
          lepiej...jesli nie boisz się zaryzykować to szukaj czegoś lepiej płatnego.
    • Gość: asa Re: Zmienić pracę?? IP: *.ksw.edu.pl 14.07.06, 09:37
      szukać możesz ale czy znajdziesz? Ciesz się że ją masz bo na twoje
      miejsce 'czycha' na pewno co najmniej kilka osób...
      • Gość: anulcia Re: Zmienić pracę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 09:42
        Pracodwacy zawsze tak mówią: jak się nie podoba to mozna się zwolnić, na
        Pana /Pani miejsce mam kilkanaście podań!!! Tylko zastanowic się trzeba jak
        długo musi wdrażać się nowy pracownik i ile pieniedzy kosztowac bedzie jego
        przeszkolenie, i czy okaże się naprawdę dobrym fachowcem w swojej dziedzinie? a
        biorą c pod uwagę fakt, że coraz wiecej osób wyjeżdż do pracy za granicę grono
        fachowców nam sie znaczenie zawęża.
        • megas1 Re: Zmienić pracę?? 14.07.06, 11:41
          Własnie tego doświadczamy - był organizowany nabór na człowieka z wiedzą
          informatyczną i jak uslyszał, że ma dostać 1400 brutto to umarł prawie ze
          śmiechu. A i tak się nie dostał bo nie wiedział ile jest województw w Polsce :D
          • Gość: anulcia73 Re: finanse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:34
            To rzeczywiście zaproponowali ciekawe wynagrodzenie.
            Ale z wynagodzeniami tak jest...wszyscy wiemy że kwalifikacje (umiejętności,
            wykształecenie) to jedno a wynagrodzenie to zupełnie inna kwestia.
        • Gość: tak Re: Zmienić pracę?? IP: *.chocz.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:04
          złożyć wypowiedzenie a dopiero później pracodawca się budzi, że nie ma kim Cię
          zastąpić i dopiero zaczynaja się poważne rozmowy
          • Gość: Paw1 Re: Zmienić pracę?? IP: 212.105.239.* 18.07.06, 14:15
            Pracodawcy tez maja limitowane fundusze plac i wszystko zalezy od tego
            jak mocny jest twoj szef zeby sie wyklocic o podwyzke dla ciebie
            jezli mu na tobie rzeczywiscie zalezy . Szefowlem kiedys zespolowi
            informtykow i zostalem psotawiony w bardzo trudnej sytuacji . Moj
            najlepszy pracownik zagrozil odejsciem jezeli nie dostanie podwyzki i
            faktycznie podwyzka mu sie nalezala bo byl najlepszy i jego
            produktywnosc byla dwukrotnie wyzsza niz innych . Poszedlem do swojego
            szefa proszac o extra pieniadze , szef mi powiedzial jak chcesz to
            oddaj mu twoja podwyzke . Oddalem mu podwyzke , ktora byla planowana
            dla mnie ale rowniez zrezygnowalem z pracy w tej firmie .
            Powiedzialem szefowi ze jest palant i podcina galaz na ktorej
            siedzi i na znak protestu odszedlem . Oczywiscie moglem sobie na to
            pozwolic bo mialem kwalifikacje z ktorymi nie mialem problemu ze
            znalezieniem roboty . Reasumujac , uwazam ze najwiekszymi " assets"
            firmy sa jego pracownicy ale tez nie ma ludzi niezastapionych . Wielu
            pracownikom wydaje sie sie ze sa niezastapieni jak odejda to firma
            padnie
    • Gość: wredna Re: Zmienić pracę?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:27
      Jak tyle dostajesz, to i tak masz dobrze :)))
      Lepiej siedź na tyłku, bo gdzie indziej możesz tyle nie dostać :P
      1500 brutto na przykład :P
      • sfrustrowany_tym_co_widzi Re: Zmienić pracę?? 18.07.06, 13:55
        własnie....
        siedz i nie marudz...
        zarabiasz jak na polskie warunki całkiem niezle
        • Gość: lEn Re: Zmienić pracę?? IP: *.leuk.ses-americom.net 18.07.06, 14:16
          bzdura - spoko to jest co najmniej 3000 na reke
        • megas1 Re: Zmienić pracę?? 18.07.06, 16:05
          Tzn. na jakie? PGRu na północy Polski, czy królewskiego miasta Krakowa, gdzie po
          Warszawie sa najdroższe mieszkania w Polsce? Tak się składa, że jakoś nie mam
          ochoty mieszkać z mamusią do końca swoich p... dni. Dzięki mojej robocie właśnie
          mają prace, ci którzy zarabiaja po 3000 i więcej i się tu sprowadzają - bo to
          oni w końcu chapną te kilkanaście baniek - ja to wiem i dlatego mnie to wkurza.
          • Gość: Mino Re: Zmienić pracę?? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:22
            Sam sobie odpowiedziales- skladaj wymowienie i szukaj czegos za 3000PLN. Nie
            wiem czemu ale budzetowka kojarzy mi sie z brakiem odpowiedzialnosci,
            przeciagiem w drzwiach o godz. 16.00 i wieczna kawusia.Mowiac szczeze z
            podobnymi poborami (3200PLN)dostalem kredyt na calkiem mile mieszkanko w
            szczezonym kondominium w "gettcie" klasy srednie krakowa czyli Ruczaju- wiec i
            w Kraku mozna.
            • megas1 Re: Zmienić pracę?? 18.07.06, 19:52
              He, he wiem o czym piszesz - akurat tak się składa, że sam jestem często klientem dla własnego urzędu i innych również (z racji prowadzonej inwestycji) i nie zawsze wszystko idzie od ręki, choć wydaje się banalnie proste. I k... wica człowieka bierze.
            • Gość: Tomikk Kondominium w Krakowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 20:32
              To chyba jakiś kawał ;) Jedyne kondominia z prawdziwego zdarzenia jakie
              widziałem w Polsce są w Warszawie. W Krakowie są tylko nowe bloki ogrodzone
              murem z kamerami dookoła. Megalomania krakowska.
          • Gość: lEn Re: Zmienić pracę?? IP: *.leuk.ses-americom.net 18.07.06, 18:38
            ja mowie minimum, a nie ze tyle zarabiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka