Dodaj do ulubionych

Apartamenty na olszy

19.08.06, 12:35
Czy ktoś coś wie na ten tematy, bo usłyszałam od znajomego że mają budować
apartamentowiec przy Lublańskiej ale nic więcej nie wiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: kr Re: Apartamenty na olszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 14:16
      Ja bym się tak nie podniecał. Teraz żaden dev nie buduje bloków mieszkalnych
      tylko same "apartamentowce".
    • Gość: ania Kto bedzie budowal IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.08.06, 17:07
      Mozecie podac ktory developer z gory dziekuje
      • callman Re: Kto bedzie budowal 19.08.06, 18:09
        Z tego co znalazłem w internecie to budować ma zamiar firma Prembud. Zresztą
        zobacz sobie na ich stronę internetową.
        • amortyzator apartamenty olsza 21.08.06, 11:12
          Oglądałem ten projekt i dzwoniłem do biura żeby się czegoś dowiedzieć.
          Lokalizacja jest niezła choć Lublańska nie należy do spokojnych ulic, zwłaszcza
          teraz przy remoncie ronda. Budynek jest ładny ale ceny mają wysokie. Szukam dla
          siebie czegoś małego w tej okolicy ale albo nic już nie ma wolnego albo budują
          w takich cenach że hej. Pytanie ile bedą kosztować mieszkania za rok? Kiedy te
          oszalałe ceny się zatrzymają?
          • Gość: kr Re: apartamenty olsza IP: *.ghnet.pl 21.08.06, 23:44
            I jeszcze jedna "atrakcja": w rejonie stacji Statoil do Lublańskiej dojdzie
            linia tramwajowa Rakowice-Mistrzejowice.
    • waderka Re: Apartamenty na olszy 20.08.06, 12:51
      Orientowaliśmy się w sprawie tego "apartamentowca" - ktoś tu chyba oszalał. Jest
      to trójkątny blok skierowany czubem w stronę Lublańskiej, wciśnięty (dosłownie)
      na malutkiej działeczce pomiędzy stacją benzynową Statoil, jakimś budynkiem
      Meteor (?) i trzema wieżowcami. Pani z biura usilnie nas próbowała przekonać,
      jakże jest to prestiżowa lokalizacja. Apartamentem jest zwane mieszkanko 56,5 m2
      za cenę 375 tysięcy. Za mieszkanie 68 metrowe z tarasem wychodzącym na Lublańską
      zapłacić trzeba 466 tysięcy złotych. Biorąc pod uwagę bliskość Lublańskiej i
      jedyną osłonę budynku przez 3 topole ceny są, delikatnie mówiąc, szalone. I ten
      apartament 56,5 m2!!! Moim zdaniem to jakieś nieporozumienie.
      • Gość: kr Re: Apartamenty na olszy IP: *.ghnet.pl 21.08.06, 11:52
        56,5 ...
        68 ...
        To Ty duże widziałaś.

Tam mają "apartamenty" nawet o powierzchni 24,5m2 (słownie: dwadzieścia
        cztery!). To są slumsy a nie apartamenty.

Zaś co do nazewnictwa - jakiś czas temu jak jeszcze rozważaliśmy kupno
        mieszkania wybraliśmy się na giełdę w Sokole. Firma sprzedawała apartamenty.
        Czym się różniły od tych tutaj? Podstawowa rzecz: sprzedawane były TYLKO I
        WYŁACZNIE w pełni wykończone. Firma motywowała to - i słusznie - tym, że nie
        może pozwolić na to, aby w apartamentowcu część osób już mieszkała a druga część
        wykańczała swoje mieszkania - bo byłoby to uciążliwe dla pozostałych.
        • Gość: boyek Re: Apartamenty na olszy IP: *.profix.local / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:03
          Racja - nazwa apartament o pow 30 m2 - to jest hol w rawdziwym apartamencie-
          czy normalna nazwa - bloku mieszkalneg juz nie działa? jak sie nie nazywa
          apartament to sie pewnie nie sprzeda za 8 000 pln.m2
          • neja Re: Apartamenty na olszy 21.08.06, 12:55
            Jak szukacie na Olszy to może zajrzyjcie na inwestycję Budomatu. Wprawdzie nie
            jest to Olsza ale:
            - Tez szukalismy na Olszy i poza 4 Koronami we wtedy chorych cenach, które teraz
            porównując do obecnych byłyby całkiem OK nic ciekawego nie było.
            - Interesowaliśmy się inwystycją ale po wejsciu na kiepską stronę i mailu
            założonym na wp !!! przestaliśmy się szybciutko interesować
            - Koniec końcow zdezydowaliśmy się na cichy 4 piętrowy budynek Dobrego
            Pasterza/Dominikańska - od strony Dominikańskiej właśnie

Może części z Was się też coś tam jeszcze uda wybrać ?

P.S. Jakie ceny za metr w "apartamentach" Olsza ?
            • sparek Re: Apartamenty na olszy 23.08.06, 10:52
              Jaki adres na wp? Właśnie patrze i jest mail firmowy? Strona też jest oki. Nie
              ma tylko informacji o cenach. Może pomyliłaś inwestycje? Swoją drogą pytałem w
              Budomacie ale nic szczególnego nie mają. Potrzebuję małe mieszkanie w dobrej
              lokalizacji na wynajem.
        • wolumek Re: Apartamenty na olszy 21.08.06, 16:08
          Wiesz co "kr" ja tam ostatnio dzwoniłem i dowiedziałem się że sprzedają zarówno
          normalne zwykłe małe i średnie mieszkania, jak i apartamenty a apartamenty
          olsza jest nazwą inwestycji. Teraz pojedzyncze budynki o podwyższonym
          standardzie wykończenia oraz o wyglądzie odbiegającym od typowego bloku nazywa
          sie apartamentowacami. Zupełnie inna sprawą jest cena. Ale spodziewam się że i
          tak mieszkania sprzedadzą od kopa.
          • neja Re: Apartamenty na olszy 23.08.06, 12:11
            sparek, ja sie interesowalam ta inwestycja na poczatku roku i wtedy byl adres na
            wp na bank :) - teraz jest juz firmowy i pojawila sie nazwa. W Budomacie zostaly
            resztki wiec moze faktycznie 15/72 jak policzylam moze nie byc juz w czym
            wybierac ale chyba jakies 70 m zostalo i po 50 rowniez - to akurat na wynajem ;)
            • sparek Re: Apartamenty na olszy 23.08.06, 12:24
              50m2 to za dużo dla mnie bo szukam czegoś do 40m2. Właśnie patrzyłem na plany
              tych apartamentów olsza i maja ciekawe mieszkanka w tym metrażu ale jeszcze nie
              sprzedają tylko rezerwują. Ale jakbyś coś wiedziała o takim mieszkaniu to
              napisz bo Prembud odda to nie wcześniej niż w połowie 2008 r. a chętnie kupię
              coś oddawane wcześniej. Ceny w sumie są wszędzie podobnie szalone więc w tej
              lokalizacji nie mam co szukać taniej.
              • neja Re: Apartamenty na olszy 23.08.06, 12:44
                dam znac jak tylko cos mi wpadnie w oko.
                BTW bede sprzedawala w przyszlym roku swoje 36 m z widokiem na panorame krk
                (sasiedztwo Parku Wodnego i Geanta) - w pelni urzadzone zabudowa kuchni full
                plus szafy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka