Dodaj do ulubionych

.... a może secesja Małopolski

IP: *.chello.pl 29.08.06, 21:04
Tak sobie siedze i kombinuje, dopóki stolica Polski była w Krakowie, bylismy
potęgą Europejską, od przeniesienia stolicy do Wa-wy zaczęły sie złe czasy dla
Polski a szczególnie dla Krakowa. Wjewództwo Małopolskie ma dostateczny
potencjał aby stać się niepodległym państwem.Warszawa i tak nas nie lubi od
choćby sprawa wysiudania Krakowa z organizacji MŚ, czy też "Oskubali Kraków".
Jest to również szansa dla Tarnowa, Nowego Sącza, Nowego Targu, które ostatnio
podupadają, a tak stały by się znowu miastami wojewódzkimi. Na razie mam dwa
głosy za, kto jescze ? Wybory lokalne niebawem, może by tak przy okazji
referendum.
Obserwuj wątek
    • zielonki Nie wiem co0 na to Secesja. 29.08.06, 21:05
      Ale może się nie będzie sprzeciwiać.
    • mrug Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:07
      I korytarz do morza...
      • zielonki Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:09
        Egejskiego, jeśli można wybierać.
        • Gość: Moja Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.chello.pl 29.08.06, 21:11
          korytarz jest nazywa się Wisła i prowadzi do Bałtyku :)
          • zielonki Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:14
            Co Bałtyk?
            To świństwo!
            To już lepiej luksusową przez chlebek.
            • Gość: Moja Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.chello.pl 29.08.06, 21:16
              Faktycznie... zapedziłem się sorry, a tak btw jak już uzyskamy niepodległość, to
              browar mamy, fajki też, a jakis monopol ?
              • zielonki Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:18
                Monopol kartoflany.
                Na zachodzie mówią w skrócie: kartel.
                • zielonki Re: .... a może kartofle z akcyzą 29.08.06, 21:22
                  są jakieś przeciwskazania?
                  • Gość: Moja Re: .... a może kartofle z akcyzą IP: *.chello.pl 29.08.06, 21:23
                    ... no w zasadzie nieee, ale żytko byłoby lepsze.
                    • zielonki Re: .... a może kartofle z akcyzą 29.08.06, 21:33
                      Aaa, to na zapojkę.
            • emelem1 Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 22:56
              zielonki napisał:

> Co Bałtyk?
              a jest jeszcze takie coś w sklepie monopolowym?
    • skks Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:24
      Ja chcę WOLNEJ i NIEPODLEGŁEJ Małopolski.
      • Gość: Moja Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.chello.pl 29.08.06, 21:26
        to znaczy mamy już trzy głosy ?
        • zielonki Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:27
          skks jest znowu nawalony!
          Jak to mówią: wypoczęty.
          • skks Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:28
            upalony, mówią:)
            • zielonki Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:31
              u-czego?
        • skks Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:27
          Pięć!
          Ja występuje w trzech osobach:)
          • zielonki Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:29
            Sarenka była platoniczna?
            • skks Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:33
              Sarenka mnie olała, jak usłyszała, że Subarkę pod...li to po cholerę się z
              golasem samochodowym zadawać, ha?
              • zielonki Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:34
                Normalka.
                Mogłeś chociaż SHL-kę kupić.
                • skks Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:37
                  Teraz pokochałem WARSZAWĘ garbuskę.
                  Albo Wołgę - czarną, tę starą okrągłą.
                  Warszawa już się remontuje a Wołgi szukam!
                  • zielonki Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:41
                    Była do sprzedania ta sławna syrena z bebechami porsche. A przyznaję na Wołge
                    spoglądam z zainteresowaniem też. Ale musi być czarna, na błysk.
                    • skks Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:43
                      CZARNA i ma się błyszczeć jak psu jajka!!
                      A chromu i niklu to jej nie pożałuje:)
                      Fele będą też pochromowane:)
                      I muszę znaleść takie opony z białym "otokiem".
                      • Gość: Moja Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.chello.pl 29.08.06, 21:48
                        Widziałem kiedyś Warszawę garbusa (pabieda), czarny metalic i chrom, rewelka
                        mówie Wam rewelka !
                      • zielonki Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:49
                        ŁOŁ!
                        A dasz się przejechać?
                        • Gość: Moja Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.chello.pl 29.08.06, 21:50
                          Widziałem nie znaczy mam, ale też bym sie przejechał
                          • skks Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:53
                            No właśnie o taką polską Pobiedę mi lata!
                            No nie, żebym był jakiś taki co "nowej" Warszawy nie szanuje... ale musi być
                            stara i to z silnikiem dolnozaworowym!
                            Co to był za gang:)
                            A paliła 22/100km - zielonej.
                            Uczyłem się na takiej z tatą jeżdzić:)
                            • Gość: Moja Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.chello.pl 29.08.06, 22:00
                              Ja niestety nigdy takim autkiem nie jeździłem, ale jeżdziłem Junakiem z wózkiem
                              to też COŚ :)
                              • skks Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 22:05
                                Ja Panonią:)
                                Ale junak z wózkiem to jest więcej niż pepsi!!
                              • skks Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 22:07
                                A w Warszawie z przodu jest kanapa od drzwi do drzwi:)
                                Wajchę do biegów założyli w kierownicy!!
                                Strasznie mi się taka kanapa podoba:))))
                                W swojej obłoże miękkim materiałem by w d..e nie koliło:)
                                • Gość: Moja Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.chello.pl 29.08.06, 22:11
                                  No oczywiscie taka kanapa to podstawa, umozliwia np "bezkolizyjnego" loda i to w
                                  czasie jazdy ! A to to nawet więcej niz pepsi bez cukru !
                                  • skks Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 22:12
                                    Ufff rozmarzyłem się:)
    • cortez.the.killer Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia 29.08.06, 21:28
      Kaczyńscy.Może poczekać do następnych wyborów,a narazie przenieść stolicę do
      Skarżyska.
      • Gość: Moja Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia IP: *.chello.pl 29.08.06, 21:31
        Odpada Skarżysko to Kieleckie, ale zaraz czyżby już podboje zagraniczne ? No
        nieźle idzie.
      • skks Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia 29.08.06, 21:32
        Kaczyńskie sobie Warszawę upatrzyły to i nie Waszawiacy się martwią...
        My mamy swoje Macherne problema.
        Ronda, mosty do nikąd, remonty.
        Ale by było miło pierwszą wizytę Prezydenta Wolnego Kraju "MALOPOLSKA"
        złożyć w Uni.
        A Prezydenta zniewolonej przez Kaczyńskich Polski zaprosić dopiero po Łukaszence!
        • Gość: Moja Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia IP: *.chello.pl 29.08.06, 21:35
          Zaraz, zaraz nie wspominałem że w nowej WOLNEJ MAŁOPOLSCE Kaczyński wraz z kopia
          zapasową to persona non grata !
          • zielonki Re: Widzisz! 29.08.06, 21:36
            Już następuje zawłaszczenie.
          • skks Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia 29.08.06, 21:39
            "...nie wspominałem że w nowej WOLNEJ MAŁOPOLSCE Kaczyński wraz z kopia
            zapasową to persona non grata.."

A czy ja mówię, że grata?
            Ja tylko proponuję by po Łukaszence a nie przed Bushem:)
            • Gość: Moja Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia IP: *.chello.pl 29.08.06, 21:47
              Zgoda, w ramach utrzymywania dobrosąsiedzkich... no popatrz dogadujemy się :))
              • skks Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia 29.08.06, 21:50
                :))
                Ale Edgar ma zakaz wjazdu!

No to może jaką konstytucje walniemy?
                A ta WOLNA MAŁOPOLSKA to będzie monarchią konstytucyjną czy może "zwykła"
                demokracja z sejmem, senatem i Prezydentem?
                • zielonki Re: Dobrze myślicie! 29.08.06, 21:59
                  Rzeczpospolita Krakowska wiele nie przetrwała lat. Ale nie każdy miał prawa
                  wyborcze, co z definicji eliminuje PIS i Samoobronę!
                • Gość: Moja Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia IP: *.chello.pl 29.08.06, 22:07
                  No to temat do rozważań jest... Obawiam się jednak, ze jeżeli chcemy pozostać w
                  Unii to cesarza nie bardzo mozemy sobie zafundować. Myślę, ze prezydent który za
                  wszysko odpowiada głową byłby do zakceptowania. O, na przykład kadencja kończy
                  się osądem społecznym połączonym z nowymi wyborami. Jeżeli gosci nawalił to
                  szafot albo jakaś inna piekna forma zejscia.
                  • skks Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia 29.08.06, 22:10
                    Ludzki bądź.
                    Każden jest omylny../na swoją rzecz oczywizda/
                    Jak Prezydent będzie ch..o rządził i zajmie się tylko bogaceniem siebie i swojej
                    rodzinki to się mu wszystko zabierze a jego do smoka za nogę przywiąze.
                    • Gość: Moja Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia IP: *.chello.pl 29.08.06, 22:14
                      No dobrze ale smok zieje ogniem za SMS-a a taki eks-prezydent co niby ma robić
                      za SMS-a ?
                      • skks Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia 29.08.06, 22:17
                        Nooooooo zaraz..... pomyślę.....
                        Np" wysyłasz eska na 9234 za dwa złocisze i widzisz jak byłego P.Prezydenta prąd
                        - taki delikatny po d..ie kopie.
                        Taki slapstik..
                        • Gość: Moja Re: Razem z urzędami,przyjadą do Krakowa bracia IP: *.chello.pl 29.08.06, 22:25
                          dobre, albo w promocji smok zieje ogniem w to samo miejsce w które bezpromocji
                          prąd kopie.
    • broton Re: .... a może secesja Małopolski 29.08.06, 21:49
      ... jestem za ZA ...
      • kocinos Re: .... a może secesja Małopolski 30.08.06, 00:33
        Oj tak, tak, tak... Ten dostęp choćby do Adriatyku i Tatry po drodze... Ten
        smok... Ech....
        • Gość: Staropolski Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.prenet.pl 30.08.06, 00:46
          Ziemie Krakowską najpierw zjednoczcie bo królewskie tradycje Krakowa
          nierozerwalnie się z nią wiążą dlatego Częstochowa i Żywiec muszą wrocic do
          macierzy! Ech czasy Galicji Was zmieniły i po królewskiej tradycji Ziemi
          Krakowskiej niwiele zostało skoro wystarczy wam taki ochłap jak Tarnów ,ktory
          przed rozbiorami nawet w królewsko-stołecznym Województwie Krakowskim nie leżał.
    • helenka17 Re: .... a może secesja Małopolski 30.08.06, 01:03
      Jak Kwach pierszy ras został presynidem, to my takie robili, wizy do Galicji i
      piknic na granicy Ces. Ros. w Bibicach (tylko bez gupich skojarzeń proszę). Mam
      taką wizę do dziś.

Co zaś do komętarza hist. to przeniesienie spowodowało odpływ KASY, za dworem,
      bo dwór, to była kasa. Całkiem jak dziś.
      Rujnację zasię sprawił szwedzki potop, bo oni nam skasowali, o czym się
      taktownie nie mówi - wszystkie zamki. Zostały tylko te na Śląsku i Prusach (z
      tych dzisiejszych). A też i nagrabili, co się da, bo u siebie przec nie mieli.
      Biedny jaki-taki Śwed. Nic nie miał. Nawet IKEA też nie niał.Ani Volvo. No to
      co? Miał nie brać?
      Kiedy Czarniecki ich wypuścił z Krakowa, to w nagrodę wywieźli co się dało, w
      tym z samego Wawelu 90 wozów różności. Na galary, z galarów na statki - i do
      siebie. Zorientowałam się z czasem, od kogo sowieci się tego nauczyli.
      Od Śwedów.
      Co moje do do siebie.
      • Gość: Moja Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.chello.pl 30.08.06, 18:32
        No dobrze pogadaliśmy, a teraz konkretnie kto za referendum ? Bo to chyba trzeba
        mieć ze 100 tys podpisów. Nie wiem czy sie uda, ale jakie zamieszanie wywołać
        można. A przedewszystkim wywołać zainteresowanie.
        • Gość: Irek Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.chello.pl 30.08.06, 18:54
          Jestem za.
          Także za tym przywiązywaniem do smoka i żganiem prądem za smsa. Zrobi się trybunał, który będzie orzekał, którego pierwszego. A tak w ogóle to na przemian. Okaże się przy okazji - nie pierwszy raz zresztą nauka pocznie się w Krakowie - że do resocjalizacji wcale nie trzeba zabijać, jak to stosują na Mazowszu. Ci z morderczymi ciągotami już się tam przenieśli...
          • krakauerr Re: .... a może secesja Małopolski 30.08.06, 19:29
            Jedna Małopolska jak na zamieszczonej w linku mapce no może jeszcze Lublin
            dodać i Radom jako rdzenne miasta Małopolski!
            img506.imageshack.us/img506/7981/moje6alt9zv.jpg
            • Gość: Moja Re: .... a może secesja Małopolski IP: *.chello.pl 30.08.06, 20:27
              No wyjatkowo śmiała koncepcja ! toż to sie całkiem spory kraj robi. To moze,
              idąc za ciosem, pomysleć aby WOLNA MAŁOPOLSKA kończyła się tak z pięćdziesiąt
              kilometrów za Lwowem ! O, i od razu mozna by inwestycje narodową mieć budowa
              kolei Krakowsko-Lwowskiej, ze o autostradzie nie wspomnę.... hm mocarstwowość
              się we mnie budzi żeby nie rzec imperializm !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka