IP: *.itsoft.pl 14.09.06, 07:26
Czy słyszeliście coś o tym developerze, czy mieliście z nim do czynienia?
ostatnio wpadła mi w oko ich oferta, a są dosyć nowi na rynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Okland IP: *.tktelekom.pl 14.09.06, 15:38
      Byl watek juz na forum o jakiejs ich inwestycji na Lubomirskiego ;-)
      • Gość: Magda Re: Okland IP: *.itsoft.pl 15.09.06, 07:45
        wiem, że juz to było, ale niestety niewiele się dowiedziałam:( wiec szukam
        pomocy dalej
        • Gość: zawiedziony Re: Okland IP: *.crowley.pl 15.09.06, 19:22
          Jesli znaja sie tak samo na "budowlance" jak na oknach , to nie polecam. O
          montażu okien nie mają bladego pojęcia, a serwis techniczny... szkoda gadać.
    • Gość: rytm Re: Okland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:24
      brzmi jak producent okien
    • Gość: heer Re: Okland IP: *.unregistered.net.exatel.pl 03.01.07, 09:37
      oknoplast rules!!!
      • Gość: były Re: Okland IP: 80.50.68.* 03.01.07, 16:22
        pracowałem tam kiedyś. To niezłe przekręty. Walili lewe faktury aż miło, 1/3
        produkcji szła bokiem. Ale główny mózg tych operacji niejaki Sławomir D.
        sprzedał udziały. Więc teraz może być inaczej?
        • Gość: mike Re: Okland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 18:47
          Dostałem własnie umowe przedwstepną i jest sporo problematycznych kwesti -
          wogóle nie ma kar za spoznienie sie np.z oddaniem budynku(a było to we
          wczesniejszej umowie przedwstepnej) - tak to oni mogą i ten budynek budowac i
          5lat
          • zdravo Re: Okland 28.01.07, 13:16
            we wtorek chce podpisac z Oklandem umowę przedwstępna-notarialną.paragraf 13,punkt 1, mowi o karze dla developera,gdy przekroczy termin zakończenia budowy
            • Gość: wasko Re: Okland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 13:27
              Jeżeli chodzi o kary umowne, to są to odsetki ustawowe od wpłaconej sumy dla dewelopera w przypadku przekroczenia terminu
              zakończenia budowy (odbiór potwierdzony przez inspektora budowy). Dla strony kupującej kara w przypadku odstąpienia od umowy
              to 5% odstępnego od ceny.
              Czy są to standardowe kary? i czy wystarczające?
              • Gość: paweł Re: Okland IP: *.chello.pl 29.01.07, 21:19
                --------------------------------------------------------------------------------
                Ja też mam wątpliwości co do tej umowy, szczególnie waloryzacji ceny. W takiej
                formie na razie nie podpisuje. Dajcie znac co myślicie, może razem uda się
                wynegocjować korzystniejszą formę
                tel. 604 717 404, wasko75@o2.pl
                • Gość: mike Re: Okland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:23
                  Dokładnie - - nagle w umowie zniknelo ze powyzej 5% wg wskaznia Gusu trzeba
                  dopłacic róznice a teraz jest 0%!!!!!!!!!!!! co oznacza ze wciagu roku trzeba
                  doplacic za mieszkanie 200tys ok 15tys!!!! Ja tez nie wiem czy podpisac bo to
                  mnie rozwaliło...poza tym dowiedziałem sie ze koszt budowy 1m2 to ok 2200 a nie
                  jak prezes mówi ok3500!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka