Gość: will IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.03, 21:41 Czy ta miłość jest odwzajemniona ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rita Re: Wrocław uwiebia Kraków !!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 21:47 a jaka jest przyczyna takiego uwielbienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
grabex Re: Wrocław uwiebia Kraków !!! 07.03.03, 23:16 Domyślam się, ze uwielbienie to spowodowane jest odpowiedziami na pytanie, które pojawiło sie na forum jakiś czas temu odnoścnie tego, jakie miasta lubią krakowianie. Wrocław pojawiał sie prawie we wszystkich postach, a to chyba coś znaczy. Chciałem tylko powiedzieć, że Wrocław jest pięknym miastem i pretenduje do miana "drugiego Krakowa", jeżeli chodzi o klimat Starego Miasta i ogólną atmosferę przychylności do "obcych". Brawo, tak trzymać!!! Pozdrowienia, Grabex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Wrocław uwiebia Kraków !!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 23:43 Kraków chyba nie ma nic przeciwko takiemu uwielbieniu, tymbardziej , że w czasie powodzi Wrocławia , Kraków skutecznie i ochoczo pomagał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: Wrocław uwiebia Kraków !!! IP: *.markom.krakow.pl 08.03.03, 09:32 OCZYWIŚCIE!! odwzajemniona! za Rynek, za Plac Solny, za ZOO, za Parki - zwłaszcza za ogród japoński, za knajpy, za LUDZI!!! i za conajmniej 100 różnych innych rzeczy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Kraków uwiebia Wrocław !!! 08.03.03, 10:19 Gość portalu: will napisał(a): > Czy ta miłość jest odwzajemniona ? Odwzajemniona i to bardzo. Ktoś wspomniał o temacie, gdzie podawaliśmy jakie miasta lubimy najbardziej, ja podałem Toruń ale oczywiście nie jest to pełna lista :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor_Hiszpan Re: Wrocław uwiebia Kraków !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 11:02 Gość portalu: will napisał(a): > Czy ta miłość jest odwzajemniona ? Witaj Will, ta miłość jest odwzajemniona SILNIE.Tonajlepsze słowo. Mój szanowny kolega "t" ujął sedno sprawy. Wrocław jest niezwykły. Można tu zasunąć niezły wykład, ale nikt tegonie przeczyta. Zatem w skrócie: za ludzi, za więź - w tym za niezwykłą więź popopwodziową - za Zdrojewskiego, za inwestycje, za piekne kobiety(co oczywiście nie oznacza, że Krakowiankom coś dolega), za lwowskie korzenie, za przyjaźń między narodami (na poważnie, np z Niemcami), za panoramę, za "Odrę" teraz i w przeszłości, ZA NIEBIESKIE TRAMWAJE, za losy synagogi "Pod Bocianem" i - za sympatię do Krakowa.pzdr DH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana willi, serdecznie Cię pozdrawiam (n/t) IP: *.krakow.pl 08.03.03, 18:12 Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Wrocław uwiebia Kraków !!! 08.03.03, 18:17 Nic dziwnego przecież znaczna część wrocławian ma lwowskie (a więc galicyjskie korzenie)...Tak że mentalność może być podobna, a nawet fajniejsza (wschodni rozmach) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: will Kraków-piąta pora roku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.03, 18:38 Nasze miasta to prawdziwe perły kraju. Klimat obu naszych grodów tworzą właśnie ludzie, którzy są na prawdę wyjątkowi. A poza tym dla mnie Kraków zawsze będzie na równi z takimi miastami jak Praga czy Budapeszt, zresztą waszego miasta nie trzeba reklamować...chociaż podoba mi się to hasło, które ostatnio uslyszałem: "Kraków-piąta pora roku" rewelacyjne, pozdrowienia Will z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_ Re: Wrocław uwiebia Kraków !!! 08.03.03, 19:08 I ja się dołączam z wyrazami szczerej sympatii dla pięknego Wrocławia i wszystkich miłych ludzi którzy tam mieszkają :) Odpowiedz Link Zgłoś