Gość: sky_blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 22:27 Rada Rozwoju Krakowa ??? !!!...aż się spociłemm..tu trzeba działać - a nie gawędzić.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oblatywacz budyniu A....ale o co wogle chodzi z tą Radą Starszych ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik interesu Chodzi o to, aby inwestorzy postępowali dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:20 odwrotnie niż uchwali taka Rada, bo inaczej zbankrutują .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Chodzi o radę ekspertów zamiast polityków. IP: *.ghnet.pl 16.10.06, 23:44 Tylko tyle Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Według mnie 17.10.06, 23:42 chodzi tu o ekipę, która ma blade pojęcie, na czym Kraków polega. W obecnej Radzie Miasta na 43 osoby jest może ze sześc, które w ogóle wiedząw czym biorąudział. Reszta do zwolnienia. Nie dziwię się gościowi myślącemu o prezydenturze, że nie zamierza paktować z b.ucami. Głosy na Terleckiego i na Szczypińskiego się w I turze wzajemnie zablokuja, a Lassota to jest człowiek, który 4 lata temu, (po całej kadencji gołasiowej przerwy)nie wygrał z Majchrem o mały włos. O 1495 głosów. On nie dość, że może wejśc do II tury - w przeciwieństwie do pozostałych kandydatów, to jeszcze może wygrać z Majchrem w bezpośrednim starciu II tury. Tym razem już bez Okońskiego i bez jemu podobnych. Same pieniądze nie wystarczą. Panie Józefie - ma pan mój głos. Proszę trzymać geszefciarzy z dala od siebie - a wizjonerów blisko. Wtedy coś z tego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Dodatkowo Lassota zapowiedział prawdziwe konsultac IP: *.ghnet.pl 18.10.06, 00:07 je społeczne. Czyli na etapie tworzenia praw i regulacji, a nie na odczep jak organizajce społeczne dostają coś, co i tak już jest przyklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Gość się zwyczajnie uczy 18.10.06, 00:11 - i to szybko. Ponadto, w przeciwieństwie do swoich wybitnych konkurentów - ma zdolność ( i skłonność) do słuchania ludzi mądrzejszych od siebie. A to duża zdolność. I rzadka, zwłaszcza w Polsce, w któej wszyscy się najlepiej na wszystkim znają, a szczególnie dobrze na piłce nożnej polityce i na tym kto ile ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dokładnie Re: To jest wizjoner! IP: 81.219.149.* 16.10.06, 23:23 Szybkie połączenie Śląska i Krakowa, stworzenie aglomeracji o gigantycznym potencjale, jak znam Lassotę ma kilka innych doskonałych pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.C.P. Kraków przespał Centrum Wstawienniczo - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:31 Targowe. miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,3679013.html a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor tu jest poprawny link... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:39 miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,3679013.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smollar Wybory. Start Józefa Lassoty do prezydentury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 00:07 DOBRE POMYSŁY!! POPIERAM W PEŁNI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Wybory. Start Józefa Lassoty do prezydentury IP: 80.50.251.* 17.10.06, 01:22 Głosujemy na Niego choć trudno będzie konkurować z kolporterem na śląsku "targi w krakowie" czy "Chemobudowa" przespały szanse, kielce będą umacniać swe targi, mają nawet zakusy na targi organizowane w krakowie, chcą je przenieść do kielc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fly_away a szkoda..jak kiedyś minie takie duże.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 08:27 zainteresowanie Krakowem, jak jest obecnie to odczują to lokalni przedsiębiorcy. Sporo budowanych ostatnio hoteli moze mieć problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Odbierze głosy PO-wcom IP: *.su.krakow.pl 17.10.06, 07:41 To dobrze, że startuje odbierze trochę głosów PO-wcom. A dodatkowo odbierze trochę kasy sponsorom ze starej gwardii. I tak z SLD-Majchrem i PIS-Terleckim nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Odbierze głosy PO-wcom IP: *.um.krakow.pl 17.10.06, 07:58 kto to jest Terlecki? Co zrobił dla Krakowa? Niech już lepiej zostanie i IPN i grzebie w teczkach. Taki facet to klęska dla rozwoju miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Jako jedyno może wygrać z Majchrowskim. IP: *.filg.uj.edu.pl 17.10.06, 09:50 A obecny prezydent to niestety kolejne lata stagnacji i haosu. Jego ekipa jest kopromitująca. Odpowiedz Link Zgłoś
grochemosciane Dajcie spokój! Są siebie warci! 17.10.06, 21:57 Wybór między Majchrem a Lassotą, to jak w II turze: między diabłem a belzebubem: obaj się schowają za Tajsterem, a ten będzie tylko kasę im pobierał... Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Przykro mi to pisać 17.10.06, 23:35 ...ale nie masz pojęcia o czym piszesz. To, że nie masz pojęcia, moze wynikać z tego, że nie śledzisz polityki samorządowej w Krakowie i nie wiesz kto gra z kim, a kto z kim nie gra. Nigdy. I tak sugerowanie małżeństwa Lassoty z Tajsterem jest zwykłą (ppardon) brednią. Z Tajsterem już nikt nie zrobi małżeństwa, bo on każdego pogrąży dzięki swojej niereformowalności. Ponadto zadarł już ze wszystkimi, także i z takimi, którzy mają dobrą pamięć i długie ręce (Policja, MPK). A wyniki ma g.....ne. Nawet konia można czegoś nauczyć - czego dowodem Renata Beger (porównajcie Panią Renatkę z dzisiejszego Teraz MY, z tą gąską, która siadywała w komisjach śledczych), a Pana Jana niczego się nauczyć nie da. Inne klimaty. Pan Jan sam wszystko wie. Przecież to on utopił Majchra. Jeśli PiS rzeczywiście wyciagnie z szuflady cośna Majchra tużprzed wyborami, to będzie to zapewne coś z dokonań Janeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex-legis Ten Pan nic nie zrobił dla Krakowa i nie zrobi!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:51 Panie Lassota bądź Pan obiektywny przez dwie kademcje nic nie zrobiłeś dla Krakowa a dla siebie sporo mam wymienić Twoje i Rodzinki interesy?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fastum Re: Ten Pan nic nie zrobił dla Krakowa i nie zrob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:56 A wymień , wymień tylko się podpisz ,żeby było kogo scigać za pomówienie Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Coooś Ty... 18.10.06, 00:01 ...cienizna, do tego słabo poinformowany. Nie poda. Jak Pan Józef stoi finansowo po poprzednich wyborach, i gdzie ta jego fortuna? Zawracanie głowy. Wystarczyło czytać gazety. Ale nasz rozmówca gazet nie czyta. A szkoda. Firmy windykacyjne dochodziły należności za plakatowanie. Wszyscy o tym wiedzieli. tylko nie nasz rozmówca. Bo nasz rozmówca WIE, że Pan Józef dorobił się fortuny. A tych windykatorów to sobie pewnie podpuszczał. Tak - dla hecy. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Kolo Lex-legis 17.10.06, 23:57 wymieniaj. Już raz sprawdziłam Twoje rewelacje. Ciekawe, czy te także są podobnej natury. Dla przeciwwagi dodam, ze Lassota jest JEDYNYM prezydentem, który dzięki umiejętnemu doborowi ludzi zrobił dla Krakowa COKOLWIEK. A reszta bandy tylko się ślizgała na tym, co jego zarząd przygotował. Oraz to skutecznie zepsuła - jak np Tishmana. Albo kredyt na szybki tramwaj. Nie bij piany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk No i teraz za Józkiem znowu szykuje się zawodowa IP: *.ghnet.pl 18.10.06, 00:05 ekipa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bodajze Re: Są już jakieś przymiarki? 18.10.06, 10:27 Lassota dostanie smieszny wynik w wyborach. Tak jak każdy "bezpartyjny" kandydat, zagłosuje na niego 2-4% krakowian. Miał swoje 5 minut i co zrobił?? Wielkie NIC! to za jego czasów i dzieki niemu panowie Meysztowicz, Shoen, Gerlich założyli firmę sprzetająca wielkie centra handlowe. A dlaczego te hipermarkety podpisały umowy z nimi? A kto dawał w mieście zgody na te hipermarkety? A Pani Bielecka i jej interesy? I Co pan Lassota nic o tym nie wiedział a Ci ludzie to nie było jego zaplecze w UW i w radzie miasta Prosze...ten pomysł LAssoty z kandydawaniem jest obliczony na to że dostanie te 2% głosów które przekaże w II turze w zamian za wiceprezydenta. Prawda jest taka że kupczy poparciem ludzi dla stołka i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Powiem Ci tak, PT znawco... 19.10.06, 22:57 Jeśli chcesz przeżyć kampanię wyborczą tak, jak Ci się to należy, to umów się ze mną do notariusza, każde połozy na stole 1000 PLN i złożymy oświadczenie woli, że jak Lassota dostanie mniej niż 15% w I turze, to Ty bierzesz z depozytu 2000 PLN, a jak dostanie więcej, to ja biorę. Wchodzisz? To by było o arytmetyce wyborczej. A co do meritum, to zrobiłeś w swoich rewelacjach tyle błędów merytorycznych, że musiałabym wydać majątek, by Cię wyedukować. Tobie koledzy naopowiadali bzdur i nawet nie wiesz, jak się pisze nazwisko Schoen.I Goerlich. Milczenie interlokutora może oznaczać także brak cierpliwości dla głębokiej niewiedzy oponenta, a nie tylko brak argumentów - jak Ci się wydaje. Mówiąc grzecznie wiesz nadzwyczaj mało. To się Twoim rówieśnikom czasami zdarza. Dlaczego ja Ci mam tłumaczyć, co zrobił Lassota? Powinieneś sam to wiedzieć, jeśli myslisz o powaznym dialogu. A nie wiesz. Opowiadania szwagrów i kuzynów nie zastąpią osobistego doświadczenia. Jeśli zaś chcesz się czegoś dowiedzieć, to musisz być zwyczajnie grzeczny. Proste? Napaść nie poszerza wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bodajze Re: Powiem Ci tak, PT znawco... 23.10.06, 10:51 bez jaj z tym notariuszem:) co to za pomysły? hehe widze że nastąpiłem na odcisk To, że nie napisałem poprawnue nazwisk Tomasza Schoena, Krzysztofa georlicha czy Jerzego Meysztowicza oraz Ewy Bieleckiej nie zmienia faktu ile kasy zyskali na inwestycjacj miejskich które Lassota zatwierdzał. Droga Helenko firma Aspen sprząta wszystkie hipermarkety powchodziła do nich od samego początku, we władzach aspen jest od początku meysztowicz, schoen i georliuch. lassota wydawał zgode na budowe hipermaketów a tamci to byli NAJBLIZSI wspólpracownicy, radni rmk, wicewojewoda, wiceprezydent krakowa. Te powiązania są tak oczywiste że ślepy tylko nie chce widzieć. A te grunty w mieście kupowane chwilę wczesniej zanim na dane tereny miały wejśc Geant, Krakchemia i stacje paliw... i kto je kupował???? hehe Helenko trzymasz z ludźmi którzy mają trochę grzeszków i bronisz ich, co pracujez dla nich? Odpowiedz Link Zgłoś
karaczi Re: Powiem Ci tak, PT znawco... 23.10.06, 12:38 Co prawda nie wiem jakie biznesy robil JÓzek lassota, ale o ten 1000 to bym się założył. Też sądze, ze 15 % to nierealny wynik Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 A moja propozycja miała charakter osobisty 23.10.06, 14:34 , i skierowana była do "Bodajze". Jako ograniczona w czasie. No i jak widzisz poskutkowało, bo się poddał i pękł. Tak bywa, kiedy ktoś powie "sprawdzam". Nie miej mi więc za złe, że jej (tej propozycji) nie rozszerzam (c: Odpowiedz Link Zgłoś
karaczi Re: A moja propozycja miała charakter osobisty 23.10.06, 15:13 Szkoda 1000 zł by mi się przydał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bodajze Re: Są już jakieś przymiarki? 19.10.06, 19:15 Helenko17 i jak nie odpiszesz mi? Co okazuje się że brak argumentów by bronić Lassoty... Czepiać się innych to łatwo ale jak się samemu ma coś na sumieniu to się już nie jest chętnym do rozmowy:) he he miłego weekendu Helenko Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Są już jakieś przymiarki? 23.10.06, 11:50 Właśnie)) Czepiać sie łatwo!! Oj łatwo! a zwłaszcza zza klawiaturki. ale u notariusza z z kobietą się spotkać nie chcesz... Taki stan, bodajże, strachem sie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
bodajze Re: Są już jakieś przymiarki? 23.10.06, 13:19 Nie zarabiam tyle co helenka, nie stać mnie żeby na parę tygodni odłożyć tysiąc złotych gdziekolwiek. A cała ta gadka z notariuszem słuzy tylko odwróceniu uwagi od prawdziwych dokonan lassoty Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 No i ładnie przepadłeś. 23.10.06, 14:30 A swoją drogą ta koncepcja o wpływie osobistego interesu na stan poinformowania wydaje się dość ciekawa. Nowa, ale ciekawa. Dalej błędy w każdej frazie. A Helenka nie ma interesów wspólnych z żadnym z wymienionych Panów. I nie miała. Lasota nie był w Unii Wolności. Wstapił doniej na krótko i dośc późno. Aspen nie sprząta wszystkich sklepów i jest oddziałem firmy niemieckiej. Już. Kontrakty negocjuje się poza Polską. jest zakładem pracy chronionej i ma ofertę podatkową nie do przebicia. Zabrał się za rzeczy, za które nikt inny brać się nie chciał. A co z sieciami, które weszły tu po czasach prezydentury J. Lassoty (większość)? Napaść nie poszerza wiedzy. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć, to musisz byćzwyczajnie grzeczny. W przeciwnym razie otrzymasz wyłącznie plewy. A że łykasz je - jak widać, bo wierzysz w każdą bzdurę - bez kłopotu, więc życzę smacznego. To co wie Helenka nie dla każdego jest przeznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
bodajze Re: No i ładnie przepadłeś. 23.10.06, 14:43 Aspen była zakładana jako zakład pracy chronionej a pracują tam w większości zdrowi ludzie i przez lata dzięki temu płacili Panstwu duzo niższe podatki - dzięki że poruszyłaś tą kwestie. Aspen nie jest oddziałem firmy niemieckiej tylko pare lat temu udziały w niej kupiła firma niemiecka - aspen pozyskała inwestora Aspen na poczatku lat 90-tych załozyli meysztowicz i georlich a potem wzięli do społki schoena Aspen jest obecna we wszystkich hipermarketach ktore wchodziły za lassoty Aspen jest obecna w większosci centrów handlowcyh (teraz to już nie efekt układów tylko biznesowy) Lasota był posłem z ramienia UW całą kadencje, a jak został prezydentem? z ramienia komitetu Twoje Miasta ktore tworzyła UW - tylko dla pozoru wtedy lassota był bezpartyjny Jak zwykle helenko mieszasz wszystko a fakty sa proste I nie jestem niegrzeczny a teza "że trzeba być grzeczny żeby się coś dowiedzieć"? skąd to wzięłaś z zajęc z przedszkola?:) Odpowiedz Link Zgłoś
karaczi Re: No i ładnie przepadłeś. 23.10.06, 15:16 Ale może Lassota nie wiedział, albo nie mogł zapobiec takim praktykom? Odpowiedz Link Zgłoś
pasiasty76 Re: No i ładnie przepadłeś. 23.10.06, 15:27 Zeby nikt mi z was nie glosowal na niego. Gosc przypiał się do Cracovii, a parę lat temu nie znał nazwiska anie jednego piłkarza. Zresztą do dziś próbuje mącić w klubie. Na emeryturę- a nie znowu do złoba. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Re: No i ładnie przepadłeś. 26.10.06, 00:16 Puk, puk, puk... zapraszamy do reklamy. Aspen powstał w 1996 ( to ten słynny poczatek lat 90-tych) a J. Lassota przestał być prezydentem w 1998. Opowiadaj dalej. Rewelacja. Był posłem Z LISTY Unii Wolności. A to nie znaczy, że był jej członkiem. (vide sen. Kozłowski) Jej członkiem został dośc późno. Ale nie stety nie wiesz w jakich okolicznościach. I z jakiego mianowicie powodu. Nie wiesz także - bo i skąd - dlaczego Lassota nie był członkiem ani UD ani UW. Opowieści o tym kto NAPRAWDĘ pracował w Aspen zostaw może do Cioci na imieniny. Bo Tobie się wydaje - a ja wiem. I ten stan mnie męczy. PFRON potrafi pilnować pieniędzy. "...Firma od 1998 roku jest częścią międzynarodowego koncernu Zehnacker GmbH - niemieckiego lidera w branży profesjonalnego utrzymania czystości, higieny szpitalnej oraz gastronomii i żywienia zbiorowego - cateringu kontraktowego..." Oczywiście działalnośc we wszystkich prawie miastach wojewódzkich to także wpływy Lassoty - prawda? Ale takie subtelności nie do każdego trafiają. Ucz mnie dalej.I dalej wytykaj mi, że coś pomieszałam, lub że nie wiem tego, co wiem. Będzie wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek514 Re: No i ładnie przepadłeś. 24.10.06, 16:16 ha ha ha dodam od siebie, że jak Pan Prezydent przecinał wstęgi to zanim juz stali ludzie z aspen wjeżdzający maszynami do sprzątania a obok stali Panowie właściciele Aspen wymienieni juz na forum. Oh Krakowie ludzie tu zrobili biznesy na początku lat 90tych... Pozdrawiam tych którzy w tamtych czasach byli za młodzi lub za starzy na biznes, pierwsi teraz sa na zmywaku w Irlandii a drudzy biorą emerytury po 500 zł:( Odpowiedz Link Zgłoś
patrykkiwaczek Re: No i ładnie przepadłeś. 26.10.06, 09:45 Pan Lasota jest wielkim społecznikem :-) Zamknął droge dla ruchu samochodowego żeby mieszkańcy jego kochanego miasta nie jeżdzili obok jego domu i nie zakłucali ciszy ogniska domowego ich kochanego "prezydenta". Boże chroń nas od takich prezydentów, burmistrzów, radnych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Nastepny znawca komunikacji - może Tajster? 26.10.06, 22:41 Nie "zakłucali" - kłuc, kłuc. To coś z hippiki? Umów się ze mną niecnoto na małą przejażdżkę - Ty mi pokażesz, która to mianowicie ULICA KOŁO domu J. Lassoty została jakoby zamknięta, a ja Ci opowiem, kto i dlaczego zamknął sobie prywatną działkę wzdłuż cmentarza pychowickiego. Ale nie był to J. Lassota. Miasto, by urządzać publiczną drogę, musi w tym celu nabyć grunty. Ale to szczegół. Później porównamy wyniki i - tradycyjnie już, po 1000,00 PLN. Wchodzisz? Za dużo czasopism dla fryzjerek - lepiej się przerzucić na coś poważniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś