Gość: ja IP: *.chello.pl 20.10.06, 23:07 przyjechal sobie na wycieczke na koszt podatnika ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Premier nie boi sie jeździć do Nowej Huty IP: 87.239.58.* 21.10.06, 08:12 Ilu premierów zapusciło sie do Nowej Huty, inni tą dzielnice olewają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płuco Re: Premier nie boi sie jeździć do Nowej Huty IP: *.veranet.pl 21.10.06, 10:40 I dlatego ruch na ulicach NH został przez kilkdziesiąt minut sparaliżowany bo TWIX przyjechał! Bliźniakom STANOWCZE NIEEEEE! nie życzymy sobie KACZORÓW w NH i Krakowie! Panom już dziękujemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareck Haniebna postawa Dziwisza w Krakowie IP: 83.238.122.* 21.10.06, 08:22 sterowany przez agentów SB sam nie potrafi podjąć zadnej sensownej decyzji. Kopie swego najlepszego kaplana na rozkaz Fidelusa, Bielanskiego, Pieronka i im podobnych. Takiej miernoty na stolcu biskupim Kraków dawno nie miał i pewnie jeszcze długo mieć nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: Haniebna postawa Dziwisza w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 08:56 Przy całym szacunku dla Księdza Kardynała, bycie wieloletnim osobistym sekretarzem Wielkiego Człowieka (kogokolwiek) jest NAJGORSZĄ kwalifikacją do sprawowania funkcji przywódczych. Idealny sekretarz jest człowiekiem drugiego planu, bez własnych ambicji, ustępliwym, skrupulatnym, cichym, pozbawionym indywidualizmu, niesamodzielnym w działaniu, niedecyzyjnym w sprawach zasadniczych itp. Czy ktoś powie, że jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borewicz nikt tu kaczki w krakowie nie chce !!! IP: *.autocom.pl 21.10.06, 09:28 d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Ja chce Pana premiera Kaczyńskiego w Krakowie!!!! IP: *.acn.airbites.pl 21.10.06, 09:30 Spadaj pajacyku z tym chamskim komentarzykiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmm Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu IP: *.ghnet.pl 21.10.06, 09:31 Jestem zdegustowany tą wizytą!Chodzi mi nie o meritum a o otoczkę czyli orszak pana premiera.Czy nasz premier musi po Polsce włóczyć się z całą watahą BOR- wików?Wczoraj w Krakowie naliczyłem 12 samochodów obstawy naszego premiera.O 10 za dużo.To raz.Dlaczego na jego przejazd trzeba blokować pół miasta i powodować przez to totalny bałgan komunikacyjny?To dwa.Czego on się obawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 10:09 Na przykład takich nienawistników jak jkmm Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Re: Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu 21.10.06, 18:30 Z tymi 12 samochodami ochrony to podłe kłamstwo. Cała kolumna liczyła mniej :-) Po co takie bolszewickie kłamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok wawelski Re: Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 21:00 Moglby go wciagnac do lochow pod Rynkiem jacek M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Pismaczko Kursa - opisuj a nie komentuj chamsko!! IP: *.acn.airbites.pl 21.10.06, 09:32 Dobry rzetelny dziennikarz opisuje, a nie dodaje swoje kąśliwe chamskie komentarzyki!!! Trochę pokory złośliwa zolzo z GW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Pismaczko Kursa - opisuj a nie komentuj chams IP: 212.2.99.* 21.10.06, 10:40 Popieram i jeszcze raz popieram!!!! cala prawda o Kursie! Odpowiedz Link Zgłoś
grochemosciane Ta wizyta... 21.10.06, 10:50 Mam mieszane uczucie jak poprzednik: dobra wizyta, ale pompa psuła dobre wrażenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HKS Re: Ta wizyta... IP: *.compower.pl 21.10.06, 11:29 Wreszcie premier, który odwiedził Nową Hutę. I miał odwage wesprzeć ks. Zaleskiego. Brawa dla Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Ta wizyta... IP: *.wolfson.cam.ac.uk 21.10.06, 12:53 tez uwazam, ze wizyta byla potrzebna i ze GW tutaj ze swoimi zlosliwosciami po prostu nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu 21.10.06, 12:58 Oto priorytety polskiej polityki. Do Lahti przyjechali premierzy wielu krajów. Ale nasz premier pojechał sioboe ksiazki ogląąć, bo on przecięż nie bardzo lubi cudzoziemców. wystarczyło wysłać swojego dublera w postaci prezydenta i po sprawie. A czy ks. Zaleski to bohater narodowy czy znacząća postać żzycia politycznego i puiblicznego w kraju że premier musi mu dodawac otuchy? a innym to już nie musi? A moze ci co szukaja pracy, domu, opieki tez potrzebuja wsparcia, a nie tylko szeroregowy kapłan diecezjalny, który z wąśćiwą sobie pycha i arogancja brykluje w środowiskach medialnych jako inkwizytor. Skoro premier walcyz z agentami to musiała wesprzeć duchownego, któemu te sie marzy inkwizycja. A może pan premier na targach książki szukał jakiegos poradnika jak sprawować włązę w spóśób nie pzprowski? i jak mówic żeby być zrozumianym? a może szukał publikacji ze słóami hymnu państwowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Premier..... IP: 212.244.186.* 21.10.06, 16:34 Makabi_ popieram cię ! A może jest jeszcze jedno wyjaśnienie: ja mam wrażenie , że obok ks.Zaleskiego jest jakiś albo były ubek, albo ktoś z Opus Dei, który odgrywa rolę przyjaciela, a faktycznie robi wszystko, aby rękoma Zalewskiego skłócić ze sobą cały episkopat. A wtedy na czele polskiego koScioła stanęłaby frakcja o.Rydzyka jako jedynego czystego... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu 21.10.06, 16:01 Coraz weselej. Teraz pan premier zaczyna zrażać sobie jedną z ostatnich, jeszcze nie obrażonych grup społeczeństwa - Kościół (a przynajmniej jego władze). Miło popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Pomieszanie informacji z chamskim komentarzem IP: *.crowley.pl 21.10.06, 16:52 Wstyd! To ma być dziennikarstwo informacyjne? Chamskie komentarze o "Alegro", teksty takie jak "I słusznie. Bo po cóż obok siebie dwie bliźniaczo podobne literki?". Co to ma być do cholery?! Dajcie informację, a obok, wyraźnie zaznaczony, komentarz. Zniżacie się do poziomu dzienników białoruskich. Nawet w GW za czasów Michnika takie łamanie zasad dziennikarstwa nie byłoby tolerowane. Teraz w GW bardziej cenione jest pałkarstwo niż dziennikarstwo. Standardy wyznaczają Cuchnowski czy Pacewicz. Dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Pomieszanie informacji z chamskim komentarzem IP: *.chello.pl 21.10.06, 17:06 Tak czy tak, a chamstwo to nie takie oglądamy ostatnimi czasy i jakoś ścieka po nas: Zaleskiemu dwa zdania "otuchy" - właściwie to pobożne życzenia - a z kardynałem tajna narada 40 minutowa, albo i negocjacje co do poparcia (z pozycji siły, po to właśnie było uprzednie "spotkanie" z Zaleskim). Najlepiej więc odwracać uwagę w stronę "poziomu dziennikarstwa" w formie istnego nalotu (tak, Cześku, to do ciebie lub tych, co cię nakręcili), byle nie dopuścić do głosu pytania o przedmiot spotkania. Tak bogiem a prawdą to kardynał też miał w ręce atut, może nawet z autografem... Rozmowa zapewne miała wobec tego konstruktywny, wręcz państwowotwórczy charakter i przebieg. Nieprawdaż, Czesiu? Ale ciebie może to nie interesuje, co? Wolisz myśleć i wymieniać opinie o Pacewiczu lub Czuchnowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Re: Pomieszanie informacji z chamskim komentarzem 21.10.06, 18:28 Z tymi "dwoma zdaniami otuchy" to pitolisz trzy po trzy. Jesteś ofiarą manipulacji GW. Gdybyś czytał lub oglądał inne, uczciwsze relacje to wiedziałbyś, że było trochę inaczej. Ofiarą manipulacji p. Kursy padły też np. zdania ks. Zaleskiego, w których dziękował Kaczyńskiemu za pomoc, którą ten mu niósł w 1985 roku po esbeckich napadach na niego. Właśnie Kaczyński organizował akcję Komitetu Helskińskiego w obronie księdza oraz nagłaśniał sprawę tych napadów. Nie pasuje to do nagonki na Kaczyńskich robiącej z nich gomułkowców, leninowców czy ubeków, więc oczywiście p. Kursa ocenzurowała te wypowiedzi ks. Zaleskiego oraz odpowiedzi premiera. Cieszę się, że premier odważnie stanął po stronie ks. Zaleskiego, po stronie Prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu IP: *.autocom.pl 21.10.06, 19:54 "I słusznie. Bo po cóż obok siebie dwie bliźniaczo podobne literki?" Pogratulować przestrzegania kardynalnej dziennikarskiej zasady rozdzielania informacji od komenatrza. Poza tym informacja o podpisywaniu książki powina się chyba znaleźć w tekście o Targach Ksiązki: jak "Allegro" ma się w zestawieniu z passusem o poparciu dla księdza Zaleskiego? A potem płaczecie, jak "Wyborczej" zarzuca się brak obiektwizmu (delikatnie rzecz biorąc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu IP: *.atol.com.pl 21.10.06, 20:44 ks. Zalewskiemu jest zdrowyrozsądek potrzebny a nie premier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horhe Ludzie dalibyście sobie siana IP: *.net.autocom.pl 21.10.06, 21:41 i wzielibyście się do jakiś normalnych zajęc. Ksiadz Zalewski to, ksiądz Zalewski Tamto....dokąd jeszcze będzie się to ciągło. I tak to histori już nie zawróci. Polacy zamist wziaśc sie do normalnego życia ciągle wracają do histori, jacy my biedni jacy my poszkodowani....Ludzie dajta se siana i weźta sie do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu IP: *.chello.pl 21.10.06, 22:42 Kwa,kwa,kwa-mowi pan premier,kra,kra,kra-kowski ksiadz.Dziennikarz pisze jak kura pazurem.Rodacy-uczmy sie ptasich jezykow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brudny2002 Gleboko tkwijcie we wierze! 21.10.06, 23:34 Ojcze Zalewski. We wierze ze ubekow nalezy scigac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ap Nie jestem zwolennikiem PISu,ale irytuje mnie IP: *.devs.futuro.pl 22.10.06, 14:08 dziennikarski brak umiaru. W Polsce chyba taka moda nastała, że o premierze czy prezydencie nie da się napisać artykułu bez zjadliwości. A dziennikarz ma być obiektywny. Ironizmy "pań dziennikarek" są na naprawdę żenującym poziomie. To miał być artykuł, nie list do koleżanki, drogie panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 18:02 Pogonić kaczorowatą mendę z Krakowa, bedę głosował w tych wyborach samorządowych by nie dopuścić PiSiorów, LPR i Samooborony do władzy w grodzie Kraka, wystarczy tej hołoty we władzach krajowych!!!Panie prof. Majchrowski bedę głosowął na Pana, proszę kandydować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlad Re: Premier dodaje otuchy ks. Zaleskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 19:24 Chcę tylko poprzeć księdza Zalewskiego,cały ten biskupi stolec i całe to kuryjne gumno nie jest mi do niczego potrzebne.Księdzu Zaleskiemu dziękuje w imieniu mojej chorej matki i swoim własnym,dziękuję za pomoc w trudnych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś