Gość: tt Bezkarność na dwóch kółkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:41 Niestety,w Polsce nic nie działa jak należy.Wszystkie służby państwowe i lokalne np.Straż Miejska pozorują tylko działania i najlepsze są w tłumaczeniach , że nic nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rroberto Bezkarność na dwóch kółkach IP: *.Red-217-125-119.staticIP.rima-tde.net 25.10.06, 14:54 oni moze by tak zamiast "policji"poslac tam dzieciaki z przedszkola z procàmi oni napewno by sobie z tymi nowobogackimi nie dorobkiami poradzili bez klopotu.policja po prostu sie ich boi !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bezkarność na dwóch kółkach IP: *.chello.pl 26.10.06, 21:18 Słuchajcie, to jest pomysł. W internetowych sklepach militarnych można kupić za niewielkie pieniądze profesjonalne proce. Może powinien to być podstawowy ekwipunek każdego tustysty i jak spotka w lesie debila na motorze to ... Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna debile... 25.10.06, 15:07 ręce opadają... debile do potęgi. aż się pisać nie chce. turyści sami pwoinni rozłożyć na szlakach kolczatki skoro banda debili jak zwykle w tym kraju jest bezkarna i robi co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Motocrossowcy rozjeżdżają góry i ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:08 To moze niech ktos wreszcie pomysli o zrobieniu legalnego toru motocrossowego gdzies pod Krakowem? Wszyscy sie oburzaja ze motocyklisci "panosza" sie po szlakach i niszcza przyrode - prawda, ale co na ich miejscu Ty bys zrobil? A moze lepiej zeby mlodzi (i nie tylko) ludzie z braku zrozumienia dla nowych sportow, oraz braku inicjatywy ze strony miast dot. budowy legalnych tras zaczeli chodzic na mecze, bic sie, niszczyc przystanki/znaki etc? Nie jestem motocyklista ale rozumiem ich problemy gdyz to samo dzieje sie z kolarstwem grawitacyjnym w naszym "pieknym" kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: Motocrossowcy rozjeżdżają góry i ludzi 25.10.06, 15:14 och och och, biedni gó..arze i faceci z kryzysem wieku średniego... nie mają gdzie jeździć. no jak mi ich żal. no pewnie, niech rozjeżdżają ludzi, kwiatuszki i krzaczki na szlakach skoro to lubią i ich to podnieca. chyba ważniejsza w "tym pięknym kraju" byłaby sieć dobrych ścieżek rowerowych - skorzystałoby na tym więcej osób niż jakas grupa debili napaleńców. jak ich stać na takie hobby niech spadają na weekend za granicę i tam sobie jeżdżą na specjalnych torach a nie zasmradzają tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Motocrossowcy rozjeżdżają góry i ludzi 25.10.06, 18:20 Gość portalu: Maciek napisał(a): > Wszyscy sie oburzaja ze motocyklisci "panosza" sie po szlakach i niszcza > przyrode - prawda, ale co na ich miejscu Ty bys zrobil? Nie jeździłbym tam gdzie NIE WOLNO !!! Są w Polsce tory motocrossowe, są organizowane zawody - niech tam się wyżywają i pokażą co potrafią. Tym bardziej, że te leśne ścieżki, po których jeżdżą powodując zagrożenie zdrowia i życia oraz trując, nie stanowią żadnego wyzwania... A co do toru w okolicach Krakowa - jest mnóstwo żwirowni i trochę starych kamieniołomów - tam możecie się wykazać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabczanin motocrossowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:15 Tak sieją postrach także w Rabce - podobno Zdroju. Kilka tygodni temu nad Poniczanką crossowiec przejechał psa. Policja oświadcza, że nie może ich złapać bo są to pojazdy nierejestrowane. A przecież kilka razy dziennioe z rykiem przjeżdżają pod onami komisariatu na ul. Podhalańskiej i jeżdżą po centrum Zdroju.A crossowe rykowisko na Polczakówce i w Dolinie Lubońskiego Potoku to zgroza! Myślę, że samymi zakazami nie uporządkuje się tego dzikiego zjawiska. Mandaty, egzekwowanie wożenia motocykli na przyczepkach, wydzielenie crossowisk na odludzie np. na terenach po przemysłowych ... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: motocrossowcy 25.10.06, 15:22 zapraszam do Zalesia Górnego i Lasów Chojnowskich pod Warszawą.. nie dajemy rady pięciu terrorystom. w każdą sobotę i niedzielę ( czasem w tygodniu) strach wyjsć na ulicę... czy naprawdę, nie ma żadnych przepisów dotyczących hałasu i szybkosci z jaką mozna poruszac sie po drogach i lasach takimi pojazdami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: motocrossowcy IP: 80.53.77.* 25.10.06, 15:24 > Poniczanką crossowiec przejechał psa. człowieku wiesz ile psów zostaje codziennie rozjechanych przez pojazdy silnikowe?!! > Policja oświadcza, że nie może ich złapać > bo są to pojazdy nierejestrowane. A przecież kilka razy dziennioe z rykiem > przjeżdżają pod onami komisariatu na ul. Podhalańskiej i jeżdżą po centrum > Zdroju. może niech policja zacznie łapać wszystkich którzy mają kosiarki samobierzne bo też stwarzaja zagrożenie i nie są zarejestrowane i ile hałasu robią... do rzeczy motorem ala krosowym a raczej enduro można jeździć po mieście i innych drogach publicznych pod warunkiem że sprzęt zarejestrowany i ubezpieczenie ważne więc o co tyle szumu? a czy wy wiecie że do motoru krosowego podobne są motory enduro i supermoto (takie enduro drogowe)? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: motocrossowcy 25.10.06, 18:33 Gość portalu: rabczanin napisał(a): > Tak sieją postrach także w Rabce - podobno Zdroju. Kilka tygodni temu nad > Poniczanką crossowiec przejechał psa. Policja oświadcza, że nie może ich złapać > bo są to pojazdy nierejestrowane Podaj mi nazwiska tych policjantów !!! Skoro tak twierdzą, to ja ściągam tablice z mojego blachosmroda i mam w d... kodeks drogowy i wszystko !!! :))) A tak apropos tematu, to w tej dziedzinie jesteśmy za Rumunią bo tam quady muszą być rejestrowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domino Quad to 4 kółka, nawet z Kaczystanie IP: *.mddp.pl 25.10.06, 15:26 czyli taki mini-traktor z turbo-doladowaniem. A to moze zabic duzo szybciej i skuteczniej niz niejeden samochod. Gratuluje egzekwowania prawa w Kaczystanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta kilka kolczatek powinno rozwiazac sprawe. IP: *.botany.gu.se 25.10.06, 15:34 A czemu nie wolno stosowac kolczatek? Kilka polozonych w zmiennych miejscach i towarzystwo sie samo wyniesie. Oczywiscie wczesniej wywiesic ostrzezenia. A jak ktos sobie zrobi krzywde to jego sprawa - przeciez w ogole nie powinno go tam byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: kilka kolczatek powinno rozwiazac sprawe. IP: 80.53.77.* 25.10.06, 15:36 Naucz czytać zwierzaki i małe dzieci i dopiero zacznij takie akcje uskuteczniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: kilka kolczatek powinno rozwiazac sprawe. IP: *.botany.gu.se 25.10.06, 15:51 Male dzieci nie chodza po lesie same. A kolczatki moga byc tak skonstruowane zeby nie byc zagrozeniem dla zwierzat (tepe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeeS moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:44 ja powiem krotko turysci maja szlaki rowerzysci tez a my to co ? dajcie nam kawalek terenu jakas traske w strone gor i bedzie ok my tez ludzie tez chcemy zyc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: moto 25.10.06, 16:02 a póki nam nie dacie to mamy was w d*** i będziemy dalej rozjeżdżać turystów bo takie nasze prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: moto 25.10.06, 17:29 o! wreszcie jakis zainteresowany sie odezwał. powiedz mi proszę, czemu jeżdżenie "bez tłumików" sparwai wam taka frajdę? przecież jeździcie w kaskach, wiec wszyscy oprócz was jedynie ten hałas słyszą? Kazdy ma jakies hobby, ja np lubię głosno słuchac muzyki, najchętniej w ogrodzie ale mam na uwadze sąsiadów i okoliczną faunę... wiec tego nie robię!!! słyszałem też o naturystach, którzy domagaja się dla siebie szlaków górskich! fajne ale czy konieczne? czemu domagasz sie specjalnych praw dla siebie? czemu cały boży swiat ma sie dostosowywać do garstki crossowców? ten typ motoru/pojazdu powinien być używany według swojego pierwotnego zastosowania, czyli na torach żużlowych.I TYLKO TAM!!! hałas motoru i cisza przyrody to mało kompatybilne zestawienie? nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: moto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:13 Szkoda że tak mało o tym wiesz, ale fajnie że chcesz sie dogadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Rozpinać stalowe linki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:48 to nie sposob bo zabijesz kogos i pojdziesz siedziec a poza tym to rodzi chore sytuacje wy nas linkami to my nie po drodze tylko po burakach bedziem jezdzic rozumiesz buraku co do ciebie gadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Rozpinać stalowe linki! IP: 83.220.104.* 03.01.09, 19:30 Gość portalu: motocyklista napisał(a): wy nas linkami to my nie po drodze tylko po burakach bedziem jezdzic > rozumiesz buraku co do ciebie gadam Jak wpadniesz na linkę to już nie będziesz gadał i po burakach jeżdził, buraku i o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tees dajcie nam teren IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:53 dajcie nam troche terenu i bedzie spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: dajcie nam teren IP: *.botany.gu.se 25.10.06, 16:01 Kup (wynajmij) sobie teren (np. jakas halde) i bedzie spoko. Czy majac bron tez powinnam sie zwrocic do panstwa: urzadcie mi strzelnice bo bede trenowac na ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: dajcie nam teren IP: 80.53.77.* 25.10.06, 16:07 > powinnam sie zwrocic do panstwa: urzadcie mi strzelnice bo bede trenowac na > ulicy? juz wiem dlaczego tak naskakujecie na motocyklistów, bo wszyscy chcecie strzelać a nie macie gdzie ... prawda? może zacznijcie od władz w mieście w którym mieszkacie ... przed wyborami to dobry okres, może i strzelnice powstaną jak grzyby po deszczu po tym artykule ps. i oby tory enduro też powstały no i ścieżki dla motorów też i parki dla trialowców ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: dajcie nam teren IP: *.botany.gu.se 25.10.06, 16:13 Nie kazdy jest bezdusznym egoista. Dla wiekszesci gory i lasy powinny pozostac ciche - bez strzelnic, krosow i smrodu. To takze miejsce dla zwierzat, nie jestesmy na Ziemi sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość dajcie nam teren - mówisz - masz IP: *.tpnet.pl 25.10.06, 16:42 dla pajaców na dwóch kółkach jest tylko jeden teren - na Montelupich Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: dajcie nam teren - mówisz - masz 25.10.06, 18:35 Gość portalu: Gość napisał(a): > dla pajaców na dwóch kółkach jest tylko jeden teren - na Montelupich Albo w Kobierzynie ;))) Tam se mogą urządzać slalomy między pawilonami... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seet Re: dajcie nam teren IP: 83.220.104.* 03.01.09, 19:34 Gość portalu: tees napisał(a): > dajcie nam troche terenu i bedzie spoko Choć byście nie wiem ile terenu dostali to i tak nie będzie spokoju, bo jednemu będzie za daleko a innemu za mało górek. Jesteście poprostu pojebusy z którymi szkoda czasu na rozmowy tylko należy Was karać w taki, lub inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa motocross IP: *.axelspringer.pl 25.10.06, 15:58 to samo dzieje sie w kasach w okolicach warszawy. ciekawa jestem co jeszcze musi sie stac, zeby sie jakies tzw.sluzby zainteresowaly tym na powaznie. chyba musialby zginac pod kolami chocby jeden kaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kastrator Re: Mam pomysł IP: 83.220.104.* 03.01.09, 19:40 Wystarczy jedno zarządzenie dające myśliwym w lesie, prawo do strzelania w niszczących las i zagrażających bezpieczenstwu innych. Ku zadowoleniu wszystkich problem sam szybko się rozwiąże, bez zakłócania błogostanu miejscowej policji i dodatkowych kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Stalowa linka obcina glowe jadacemu. 25.10.06, 16:16 Stalowa linka obcina glowe jadacemu. Stalowa linka, od drzewa do drzewa, obcina glowe jadacemu. Takie metody byly stosowane juz w czasie II wojny swiatowej. Spokojni grzybiarze, spacerowicze i turysci unikneliby smierci i w spokoju mogli odpoczywac. Odpowiedz Link Zgłoś
martino wystarczy powiesić w kilku miejscach żyłkę 25.10.06, 16:36 wędkarską. Efekt gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok A ja mam sposób na tych chuliganów IP: *.comarch.com 25.10.06, 16:40 Nastepny raz jak bede jechal w Gorce zabiore tasme klejaca szara. Dalej sobie domyslcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: A ja mam sposób na tych chuliganów IP: 80.53.77.* 26.10.06, 08:46 > Nastepny raz jak bede jechal w Gorce zabiore tasme klejaca szara. Dalej sobie > domyslcie... co zaśmiecał będziesz pseudo ekologu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus nie mam nic do motocyklistów, mam do pseudo... IP: *.chello.pl 25.10.06, 16:46 ...motocyklistów, czyli debili którzy: 1. łamią prawo wjeżdżając na tereny leśne (żeby drogą leśną można było jeździć, musi być ona UDOSTĘPNIONA DO RUCHU KOŁOWEGO i w ten sposób oznakowana, wszystkimi pozostałymi po prostu NIE WOLNO JEŹDZIC) 2. Niszczą dziedzictwo przyrodnicze naszego kraju, a zwlaszcza wjeżdżają na tereny objęte ochroną prawną (rezerwaty!), przez co znów ŁAMIĄ PRAWO. 3. Zagrażają innym ludziom - na szlaku turystycznym PIESZYM, o ile nie prowadzi on SZOSĄ, turysta pieszy nie musi się rozglądać nerwowo na boki, bo motocyklista raczy tamtędy jechać. Otóż ten turysta jest u siebie, zgodnie z funkcją szlaku (po to go do cholery wytyczono, żeby po nim łazić!). Ktoś tu całe oburzenie społeczne sprawą skwitował jako głosy zakompleksiałych impotentów przeciwko wszystkim którzy mają jaja. Rozumiem że jaja ma tylko ten, który wkraczając do lasu wypełnia go jazgotem motoru czy odpalonego na cały regulator radia, pod żadnym pozorem nie słucha śpiewu ptaków, nie podpatruje zwierzyny, nie ogląda roślin ani krajobrazu, nie omija przechodzącej przez drogę żaby, no i w ogóle wystrzega się tego rodzaju "pedalstwa". Zgadłem? Podsumowując - turystów pieszych czy rowerzystów którzy niszczą swoje otoczenie, łamią prawo i zagrażają innym, uważam za takich samych debili i szkodników jak zachowujących się tak motocyklistów. Zamiast oburzać się na ludzi "chorych z nienawiści" róbcie tak, żeby nikt was nie musiał nienawidzieć. NIE SZKODŹCIE - to proste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus i wzywam oponentów do odpowiedzi IP: *.chello.pl 25.10.06, 16:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal cross IP: 209.170.168.* 25.10.06, 16:48 Jak zwykle w Polsce jest problem. Ludzie jezdza na dziko po lasach bo nie ma profesjonalnych motoparkow. Moze nadlesnictwa wydzielilyby tereny dla fanow motocrosa i zbieralyby pieniadze za wstep. Bylaby kasa na sadzonki i lepsze pensje dla lesnikow. Sam jezdze na motocrosie, mam ta przyjemnosc ze w kraju w ktorym mieszkam sa do tego wydzielone tereny. Spotykamy sie na 400 hektarach lasu i nikomu nie przeszkadzamy, jest pole namiotowe, prysznice, sklep itp itd Polecam Pana, z nadlesnictw i policji inne rozwiazania bo mandatami i tak nikogo nie przestraszycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Motocrossowcy rozjeżdżają góry i ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:33 PRZYGŁUPY W NIEBIESKICH MUNDURKACH DO ROBOTY MARSZ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta crossy w Gorcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:47 bylem w ostatni weekend w Gorcach i motocrossowcow jest tam pelno ! jezdza po lasach dowolnie. szlaki turystyczne sa rozjezdzone, ochydne, wygladaja jak drogi dojazdowe na budowe dla ciezkich maszyn. motory robia mnostwo huku i zostawiaja po sobie paskudny smrod. motocyklisci sa bezczelni, na uwagi reaguja chamstwem i agresja. wymiguja sie jakims chorym sloganem, ze im tu wolno jezdzic bo oni maja tutaj swoje lasy i musza do nich dojezdzac... w okolicach Turbacza, Maciejowej, od strony N. Targu i Rabki jest ich najwiecej. w schroniskach wychylaja kilka piwek i jezdza dalej. sa niebezpieczni, trzeba przed nimi uciekac z drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer motocrossowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:51 Motocrossowcy, WON z lasu i szlaków turystycznych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalnie żyć to są troglodyci IP: *.48-210-81.netia.com.pl 25.10.06, 18:12 bydleta na dwóch kółkach (dotyczy to wyłacznie bydlaków) winni odpowiadać jak bandyci uzbrojeni w broń palną. Czy rozjadą kogoś czy nie. Las i góry powinny pozostac oazą ciszy raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx kpiny jakies IP: *.aster.pl 25.10.06, 18:12 to sa kpiny czepiaja sie ludzi ktorzy robia to co kochaja !1 robia to w lasach bo nie mam gdzie jak by te hore panstwo zapewniło miejsce dla takich ludzi jak my gdzie mozna robic to co sie kocha to by nie by`ło takich sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaradny Re: kpiny jakies IP: *.48-210-81.netia.com.pl 25.10.06, 18:14 na takich bandziorów znajdzie się lekarstwo, rozcągnięty stalowy drut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedofil Re: kpiny jakies IP: *.autocom.pl 26.10.06, 09:24 Gość portalu: xxx napisał(a): > to sa kpiny czepiaja sie ludzi ktorzy robia to co kochaja !1 robia to w lasach > bo nie mam gdzie jak by te hore panstwo zapewniło miejsce dla takich ludzi jak > my gdzie mozna robic to co sie kocha to by nie by`ło takich sytuacji Ja koham kohać małe dziewczynki i musze robić to w lasach bo hore państwo nie hce dać mi miejsca gdzie można robić to co sie koha... łeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocrosowiec wawa Motocrossowcy rozjeżdżają góry i ludzi IP: 82.160.171.* 25.10.06, 18:15 wszyscy ludzie ktorzy nie sa zwiazani z tym sportem mysla ze my tylko szkodzimy a my robimy to co kochamy poprostu oddajemy sie naszej pasji tak samo jak inni swoim np. zbieranie grzybów !!a za te wypadni jest odpowiedzialne państwo ktore nie potrafi zapewnic nam miejsca gdzie mozemy spokojnie bez problemów uprawiac ten sport nie martwiac sie ze z za rogu wyjdzie nam 70-cio letni człowiek i bedziemy miec problemy!! to jest pasja taka jak inne potrzebuje zrozumienia i powaznych decyzji i kroków naszego żądu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świniom nie Re: Motocrossowcy rozjeżdżają góry i ludzi IP: *.48-210-81.netia.com.pl 25.10.06, 18:19 Koniecznie, taką cholerę trzeba rozstrzelać i to nawet bez decyzji rządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_dziewczynki Stalowe linki to prosty skuteczny sposób polecam 25.10.06, 18:24 Pamietacie jak rok czy dwa lata temu zginął na jurze jeden amator adrenaliny na skuterze śnieżnym - najechał na rozciągnięty łańcuch między drzewami. Myśle że normalni ludzie, którzy chcą mieć w lesie spokój, mogą tak sie obronić przed kretynami na motorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx motocross Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.aster.pl 25.10.06, 18:42 a jak bys jechal jachala zamochodem po drodze i ktos by rozciagnol linke miedzy drzewami i naprzyklad by zginelo twoje diecko w tym wypatku fajnie co wiec pomyslcie ze my terz jestesmy ludzmi a nie myslcie terz o tym ze poprostu nie ma gdzie jezdzic torów jest niewystarczajaca ilosc zastanowcie sie co robicie i jak jakis mondry rozciagnie linki niech wie ze bedzie mial kogos na sumieniu do konca zycia i pomysli ze jego rodzine moze spotkac tosamo w innych okolicznosciach Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole 25.10.06, 21:03 Zgodnie z przepisami, prawo do prowadzenia pojazdów mechanicznych powinna mieć osoba wykazująca umiejętności czytania i pisania. Ortografia twojego postu dowodzi czegoś wręcz przeciwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.autocom.pl 25.10.06, 21:23 Gość portalu: xxx motocross napisał(a): > a jak bys jechal jachala zamochodem po drodze i ktos by rozciagnol linke miedzy > drzewami i naprzyklad by zginelo twoje diecko Diecko, zrozum, że samochód na drodze MA PRAWO się znaleźć, więc nikt o zdrowych zmysłach nie będzie rozciągał linki w poprzek. Natomiast po lesie ŻADEN POJAZD MECHANICZNY NIE MA PRAWA JEŹDZIĆ, więc ktos kto ten zakaz łamie i wjeżdża do lasu, robi to na SWOJĄ WYŁĄCZNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ i tylko do siebie może mieć pretensje za wszelkie wynikłe z tego skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxmotocross Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.aster.pl 26.10.06, 02:15 dziecko to moze ty jestes ale zastanatiam sie czy jestes taki glupi czy prosty zreszta nie wnikam bo nieobchodzi mnie to ale twoje rozumowanie napewno nie wykazuje ze jestes zrownowazony psychicznie a dziecku nawet niedorownuje dziecku a raczej zaliczany jestes do grupy ludzi plytkich co nic nie maja i zazdroszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.autocom.pl 26.10.06, 09:31 Kochany, ty może zamiast rozjeżdżać lasy weź się za naukę języka ojczystego i zasad ortografii bo z taką ich znajomością jaką tu prezentujesz możesz nie zdać egzaminu końcowego w podstawówce. A tak w ogóle, to prawo jazdy można u nas dostać dopiero od 17 roku życia, jakim więc prawem 15-letnie i młodsze małolaty dopuszczane są do prowadzenia pojazdów mechanicznych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxmotocross Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.aster.pl 26.10.06, 10:16 a jesli o to chodzi czy wiesz ze istnieje cos takiego jak licencja motocross i nawet 13letnie chlopaczki startuja w zawodach a jesli chodzi o ortografie to jestem tyzgrafikiem co nie znaczy ze jestem gorszy i uposledzony jak polowa debile co tu pisza oczywiscie nieurazajac wszystkich ktozy tu pisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.autocom.pl 26.10.06, 10:25 Gość portalu: xxxmotocross napisał(a): > a jesli o to chodzi czy wiesz ze istnieje cos takiego jak licencja motocross I ta licencja uprawnia do prowadzenia motocykli ???... :-0 Bo w Prawie o Ruchu Drogowym nic na ten temat nie ma... > i nawet 13letnie chlopaczki startuja w zawodach Aha... a te zawody to są chyba gdzieś rozgrywane, a więc są miejsca gdzie można legalnie, zgodnie z prawem pojeździć... Więc dlaczego kłamałeś, że MUSICIE jeździć po lasach bo nie ma gdzie ???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxmotocross Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.aster.pl 26.10.06, 12:09 licencja nie uprawnia do jazdy po ulicach tylko do mozliwosci startowania w zawodach i jesli chodzi tu o motocykle motocrossowe a ja wlasnie jezdze na takim nie podlegaja rejestraci i homologaci bo sa zaglosne bez swiatel itd.itp.wiec mozna jezdzic tylko w wyznaczonych miejsca cym sa tory motocrossowe a motocykl trzeba dowiesc na przyczepce i spowrotem tak samo ale ze tych torow jest tak malo i panstwo nawed nie mysli zeby cos z tym zrobic to bedzie dochodzic do takich incydentow ja mam tor pod nosem a jak mam ochote to pakuje motor na pake i jade na inny tor ale nie powiem ze nie lubie pojezdzic po bezdrozach to jade nad wisle i tam po rozlewiskach szaleje ile wlezie w blosie piachu tam gdzie nawet na piechote bym sie nie pchal ale jak widze np.wedkarzy albo spacerowiczow na drodze to zwalniam bo wiem ze nie jest przyjemnny kusz i piach w zebach wiec szanuje tez innych a co do klamania to niewszyscy maja pieniadze zeby startowac i placic sklatki klubowe i naprawde tory mozna na palcach policzyc jesli np.sa oddalone o dziesiatki albo i setki km od domu i jesli by podlesnitstwo wyznaczylo jakies tereny i pobierola oplate albo abonament za korzystanie z takich miejsc to nie byloby takich incydentow i nie mazna podciagac pod wszystkich debili wszystkich motocrossowców botak naprawde to polowa ludzi pisze tu takie glupoty i co swiadczy o ich glupocie i plytkosci bezrozumienie dla innych i braku toleranci ale to jest niestety jeszcze kraj 3 swiata wiec nie ma co sie dziwic ze ludzie rozciagaja linki miedzy drzewali bo to jest dopiero debilizm jak mozna robis cos takiego a spotkalem sie z tym i az nie wierzylem ze w takim miejscu przyszlo do glowy cos takiego zrobic a to miejsce bylo maprawde oddalone od cywilizaci conajmniej 5 km i to nad brzegiem wisly gdzie jezdzimu po rozlewiskach i przy zjezdzie wlasnie na nie byla taka linka komu to przeszkadza ze tam jezdzimy jezeli nawet w kaloszach noga staje w blocie bez sesu i nie mow mi ze to jest najleprzy pomysl na rozwiazanie tego problemu i jesli ktos jest naprawde myslacy to moze zebrac 15 osob bo od takiej ilosci osob mozna zalozyc stowazyszenie i ubiegac sie o wyznaczenie takiego miejsca tylko trzeba powalczyc i to nie malo moj kolega wybudowal na wlasnym terenie tor i tak ludzie nazekaja nasylaja zielonych itp.itd.poprostu jak masz cos czego inni nie maja to sie rodzi spor a ludzie poprostu sa zawistni bo jak oni po dupie dostaja to dlaczego ci co maja to nie moga dostac to wynika z plytkosci naszego spoleczenstwa . pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole 26.10.06, 13:04 No toś wypłodził epistołę... ;))) Więc muszę cię pociąć... :) Gość portalu: xxxmotocross napisał(a): > licencja nie uprawnia do jazdy po ulicach tylko do mozliwosci startowania w > zawodach i jesli chodzi tu o motocykle motocrossowe a ja wlasnie jezdze na takim nie podlegaja rejestraci i homologaci bo sa zaglosne bez swiatel itd.itp.wiec mozna jezdzic tylko w wyznaczonych miejsca cym sa tory motocrossowe A więc sam przyznajesz, że NIE MOŻNA jeździć po lasach... > ale ze tych torow jest tak > malo i panstwo nawed nie mysli zeby cos z tym zrobic to bedzie dochodzic do > takich incydentow Chłopie, zrozum, że komunizm skończył się 17 lat temu (pewnie cię jeszcze na świecie nie było) i państwo nie musi nic myśleć, żeby komuś robić przyjemność !!! ja mam tor pod nosem a jak mam ochote to pakuje motor na pake > i jade na inny tor ale nie powiem ze nie lubie pojezdzic po bezdrozach Ale bezdroża to niekoniecznie muszą być lasy, czy inne obszary chronione !!! Ja też lubię poszaleć po bezdrożach (mam terenówkę) i jakoś robię to BEZ łamania prawa, więc można jeśli się tylko CHCE... > a co do klamania to niewszyscy maja pieniadze zeby startowac > i placic sklatki klubowe Takie motorki nie są chyba tanie, więc chyba biedacy ich nie kupują... ? I jak ktoś kupuje, to jego, a nie państwa problemem jest, gdzie może ZGODNIE Z PRAWEM z takiej zabawki korzystać... > jesli by podlesnitstwo > wyznaczylo jakies tereny i pobierola oplate albo abonament za korzystanie z > takich miejsc to nie byloby takich incydentow Szczerze wątpię - zawsze znalazłoby się trochę cwaniaków, którzy dalej jeździliby po lasach... Bo po co mieliby płacić, skoro mogą gdzie indziej za darmo... ? A że "gdzie indziej" nie wolno ? A ch... i nie mazna podciagac pod > wszystkich debili wszystkich motocrossowców Jak już parę razy pisałem nie podciągam wszystkich lecz tylko tych, co dewastują lasy i inne obszary chronione. > ale to jest niestety jeszcze kraj 3 swiata Właśnie takie bezprawne zachowania są charakterystyczne dla krajów 3 świata - w kraju cywilizowanym za taką jazdę po lesie dostałbyś tak po kieszeni, że do końca zycia by cię to oduczyło łamania prawa... > jesli ktos jest > naprawde myslacy to moze zebrac 15 osob bo od takiej ilosci osob mozna zalozyc > stowazyszenie i ubiegac sie o wyznaczenie takiego miejsca tylko trzeba powalczyc No to na co czekasz ??? A może sam uważasz, że nie jesteś naprawdę myślący ?... ;) > moj kolega wybudowal na wlasnym terenie tor i tak ludzie nazekaja > nasylaja zielonych itp.itd. A z jakich powodów narzekają ? poprostu jak masz cos czego inni nie maja to sie > rodzi spor a ludzie poprostu sa zawistni bo jak oni po dupie dostaja to dlaczeg > o > ci co maja to nie moga dostac to wynika z plytkosci naszego spoleczenstwa . > pozdrawiam :) Eeee, marudzisz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxmotocross Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.aster.pl 26.10.06, 15:15 my zebralismy sie i zorganizowalismy miejsce gdzie jezdzimy a jesil chodzi o komunizm to bardzo dobrze wiem co sie dzialo w tamtych czasach bo zyje na tym swiecie 32 lata wiec nie mow mi co sie dzialo bo babcia cie jeszcze w kolysce bujala :)ja marudze ja mam grzie jesdzic ale nie wszyscy maja grzie i nie nazekam bo niewidze problemu zapakowac motocykle i gdzies pojechac ale nie wszyscy maja przyczepy i samochody a starey motocykl motocrossowy mozna kupic tanio nie mowie tu o nowych motocyklach bo to jest wydatek parunastu tysiecy wiec nie kazdego stac jeszcze na przyczepa i na samochod ale linki nie sa dobrym roswiazaniem pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.autocom.pl 26.10.06, 18:03 Gość portalu: xxxmotocross napisał(a): > my zebralismy sie i zorganizowalismy miejsce gdzie jezdzimy No więc zamiast marudzić i skamleć "niech państwo da" opisz zainteresowanym jak sie zorganizować i jak załatwić sprawę ! Skoro wam się udało, to innym też może... No i jest to przykład na to, że można uprawiać ten sport w zgodzie z prawem (tak domniemuję) i jest gdzie to robić poza lasami, tylko trzeba chcieć... a jesil chodzi o > komunizm to bardzo dobrze wiem co sie dzialo w tamtych czasach bo zyje na tym > swiecie 32 lata wiec nie mow mi co sie dzialo bo babcia cie jeszcze w kolysce > bujala :) Hehehe, nie wróżę ci kariery jasnowidza... ;)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enduro man Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:11 gniewko_syn-ryba kim ty jesteś złośliwy nudziarzu. Dopuść zarozumialcze że pojawiają sie nowe sporty i prawo musi się zmieniać a decydenci reagować. Wypadki zdarzają się wszędzie i są elementaem naszego życia. Ty lupisz sobie poszaleć ternowym samochodem i jesteś pewny że nie łamiesz prawa - dobrze badź pewny ale ja mam spore wątpliwości co do ciebie. Lasy to oaza spokoju - po stokroć tak. Lecz trzeba być wyrozumiałym i otwartym na nową rzeczywistość. Linki, kije i łańcuchy nic nie załatwią. Twoje i moje perorowanie na forum też. Motocykli bedzie coraz więcej i w końcu tacy ludzie jak ty spraią że staną się niebezpieczni ale nie dlatego że jeżdżą po lasach ale dlatego że będą musieli sie bronić przed samosądem i ciemnotą a są to ludzie odważni i nie bojący sie ryzyka dlatego radzę się zastanowić zanim rozwiesi się stalową czy wędkarską linkę lub podniesie się kamień. Świat się zmienia i trzeba nauczyć się wzajemnej akceptacji. Turyści mają rację ale swoje pretensje niech kieruja do władz i radnych. Motocykliści wysiągnijcie wnioski - porawcie się, starajcie się jeździć tak by jak najmniej przeszkadzać ale nie dajcie się zastraszyć. Pamietajcie że prawo ulega ciagłym zmianom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.autocom.pl 26.10.06, 18:54 > gniewko_syn-ryba kim ty jesteś złośliwy nudziarzu. Jak sam napisałeś, złośliwym nudziarzem... ;) > Dopuść zarozumialcze że > pojawiają sie nowe sporty i prawo musi się zmieniać a decydenci reagować. Dopuszczam ale z jakiej racji prawo miałoby zezwalać na dewastację lasów, rezerwatów itp. ?... Załózmy, że zmieni się prawo i pozwoli jeżdzić motocyklom po lasach. Wtedy podniosą raban właściciele terenówek, że co to oni gorsi ? Że tesz MUSZĄ gdzieś jeździć itp. itd. Prawo zmieni się na ich korzyść. No to odezwą się właściciele czołgów (można całkiem niedrogo kupić w Agencji Mienia Wojskowego), że też by chcieli oddawać się swojemu hobby i trochę poszaleć po lasach... A te lasy nie są ani z gumy ani ich odpornośc nie jest nieograniczona, spaliny są trujące nie tylko dla ludzi ale także dla zwierząt i roślin w tym i drzew... Ale czy muszę tłumaczyć takie oczywistości ?... > Wypadki zdarzają się wszędzie i są elementaem naszego życia. Jednak gdyby opisani w tekście motocykliści przestrzegali prawo i nie jeżdzili tam gdzie im nie wolno, to do wypadku by nie doszło. Ty lupisz sobie > poszaleć ternowym samochodem i jesteś pewny że nie łamiesz prawa - dobrze badź > pewny ale ja mam spore wątpliwości co do ciebie. A ja nie mam bo po lasach i rezerwatach nie jeżdżę - jest jeszcze mnóstwo terenu, gdzie można to robić, a wiele polnych dróżek jest nieporównanie trudniejszych niż te leśne ścieżki, które rozjeżdżacie (przynajmniej jeśli idzie o tę bandę debili dewastujących i zasmradzających Tyniec). Lasy to oaza spokoju - po > stokroć tak. Kiedy jednak w lesie pojawia się horda endurni, to już przestaje tą oazą być... :((( Lecz trzeba być wyrozumiałym i otwartym na nową rzeczywistość. Znasz ten kawałek Dezertera ?... ;))) Jak nie to posłuchaj... :-P > Linki, kije i łańcuchy nic nie załatwią. Twoje i moje perorowanie na forum też. Problem rozwiązałoby skuteczne egzekwowanie obowiązującego prawa przez upoważnione organy tak jak to jest w cywilizowanym świecie i jeśli o mnie chodzi, to będę się starał to na owych organach wymóc. Nie pochwalam radykalnych środków w rodzaju linek, kolczatek, czy innych pułapek - nie wiem dlaczego przypisuje mi się takie intencje... > Turyści mają rację ale swoje pretensje niech kieruja do władz i > radnych. Tak - ja będę kierował pretensje do władz i radnych, i innych instytucji, że są tak nieskuteczne w zwalczaniu nielegalnego procederu i będę domagał się większej skuteczności ! > Motocykliści wysiągnijcie wnioski - porawcie się, starajcie się jeździć > tak by jak najmniej przeszkadzać Tzn. nie jeżdzijcie tam gdzie wam nie wolno i problem przestanie istnieć. Proste. > ale nie dajcie się zastraszyć. Pamietajcie że prawo ulega ciagłym zmianom. Jak ulegnie tak, że pozwoli jeżdzić po lasach itp., to wtedy będziecie mogli ale póki co NIE POZWALA, więc przestrzegajcie prawa. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enduro man Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:59 gniewko, znam ten typ, jestes niezadowolony z faktu ze zwiekszyła sie liczba motocyklistów w lesie. Przecież tak nie można, trzeba surowo zabronić jazdy na najczęściej uczęszczanych szlakach wywiesić tablice informacyjne a nie wymagać żeby nastoletni chłopcy znali prawo. Tak by mozna zabraniać jeżdzić ludziom na rolkach przy bulwarach bo zderzenie 70 kg dorosłego człowieka jadącego 20km/h z dzieckiem o wadze 10 kg może być śmierytelne. Nie wszystkie ścieżki w lesie są szlakami, nie wszystkie lasy są chronione. Opamiętaj się w swojej zajadłości. Na tym forum wypowada się wielu motocyklistów którzy proponują wydzielenie tras motocyklowych i są za to krytykowani. Oni też płacą podatki. Zarzuca się im że są bogaci i co z tego, może dlatego są warto zainteresować się tą grupą i umozliwić jej uprawianie tego sportu. Naprawdę nie jesteśmy zainteresowani wjerzdżaniem na turbacz możemy pojeżdzić w innych miejscach lasów jest nie mało a i niejedna gmina mogłaby przyciagnąć zainteresowana rzeszę motocyklistów oferujac im odpowiednią infrastukturę. Nie lubię ludzi takich jak ty, twojego drwiącego tonu nieznoszącego sprzeciwu. Przez ludzi takich jak ty podsycana jest wzajemna niechęć która powoduje przykre w skutkach konsekwencje. Do was drodzy koledzy motocykliści apeluję omijajcie tereny blisko wyciagów i popularnych szlaków. Są miejsca gdzie nie spotyka się pieszych turystów (lub można ich uprzedzić że są na trasie dla motorów i nie są to żadne ścisłe rezerwaty przyrody, gdzie lokalna ludnośc nie ma nic przeciwko motocyklistom. Przecież są szlaki konne gdzie nieradziłbym zpuszczać się ani grzybiarzom ani rodzinom z dziećmi bo rozpędzony w lesie koń którego nie słychać jest groźniejszy od motocyklisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.autocom.pl 26.10.06, 21:31 Gość portalu: enduro man napisał(a): > gniewko, znam ten typ, jestes niezadowolony z faktu ze zwiekszyła sie liczba > motocyklistów w lesie. Nie - jestem niezadowolony z tego, że nawet jeden motocyklista wjeżdża nielegalnie do lasu ! Jeśli jesteś z Krakowa, to przejedź się na Górę Pychowicką i zobacz jak wygląda po uprawianiu tego "sportu"... A jeśli nie jesteś, to zrobię parę fotek i wyślę ci na priva... Jest to teren parku krajobrazowego... Przecież tak nie można, trzeba surowo zabronić jazdy na > najczęściej uczęszczanych szlakach wywiesić tablice informacyjne a nie wymagać > żeby nastoletni chłopcy znali prawo. Myślę, że po tej dyskusji wielu małolatów zda sobie w końcu sprawę, że to co robią jest sprzeczne z prawem. Ciekaw jestem ilu z nich weźmie to sobie do serca, a ilu oleje jako "zgredziarskie nudy"... Tak by mozna zabraniać jeżdzić ludziom na > rolkach przy bulwarach bo zderzenie 70 kg dorosłego człowieka jadącego 20km/h z dzieckiem o wadze 10 kg może być śmierytelne. Chyba przesadzasz... z 20 km/h mozna łatwo wyhamować... Natomiast 250 kg pędzące z prędkością 50 km/h w zderzeniu z dzieckiem, to pewna śmierć dziecka ! :( Nie wszystkie ścieżki w lesie są > szlakami, nie wszystkie lasy są chronione. Nie wiem, czy do ciebie (i innych) jeszcze nie dotarło, że wjazd pojazdami mechanicznymi do JAKIEGOKOLWIEK LASU, o ile nie jest to droga publiczna, jest zabroniony ??? I nie ma tu żadnego znaczenia, czy jest to ścisły rezerwat, czy nie ! Opamiętaj się w swojej zajadłości. Nie jestem "zajadły" - domagam się tylko przestrzegania obowiązującego prawa. Nic ponad to... N > a > tym forum wypowada się wielu motocyklistów którzy proponują wydzielenie tras > motocyklowych i są za to krytykowani. Oni też płacą podatki. Zarzuca się im że > są bogaci i co z tego, może dlatego są warto zainteresować się tą grupą i > umozliwić jej uprawianie tego sportu. Naprawdę nie jesteśmy zainteresowani > wjerzdżaniem na turbacz możemy pojeżdzić w innych miejscach lasów jest nie mało > a i niejedna gmina mogłaby przyciagnąć zainteresowana rzeszę motocyklistów > oferujac im odpowiednią infrastukturę. No to zamiast biadolić na tym forum weźcie się do roboty i załatwcie sobie to, o czym piszesz ! Może ja mam to za was robić ???... Nie lubię ludzi takich jak ty, twojego > drwiącego tonu nieznoszącego sprzeciwu. A mnie to g.... obchodzi... :-P Przez ludzi takich jak ty podsycana jest > wzajemna niechęć która powoduje przykre w skutkach konsekwencje. BNzdury wypisujesz - nie mam nic przeciwko motocyklistom o ile nie jeżdżą tam gdzie im nie wolno. Ot wsio... Do was drodzy > koledzy motocykliści apeluję omijajcie tereny blisko wyciagów i popularnych > szlaków. Są miejsca gdzie nie spotyka się pieszych turystów (lub można ich > uprzedzić że są na trasie dla motorów Co to są "trasy dla motorów" i gdzie się takowe znajdują ???... i nie są to żadne ścisłe rezerwaty > przyrody, gdzie lokalna ludnośc nie ma nic przeciwko motocyklistom. Przecież są > szlaki konne gdzie nieradziłbym zpuszczać się ani grzybiarzom ani rodzinom z > dziećmi bo rozpędzony w lesie koń którego nie słychać jest groźniejszy od > motocyklisty. Wiesz co ? Może mnie przekonałeś, że prawo jest dla frajerów i trzeba je olewać dopóki nie zostanie zmienione. Tak więc i ja zacznę szaleć swoją terenówką po lasach (też pojazd mechaniczny jak motocykl) i może się przypadkiem zdarzyć, że wypadnie mi zza zakrętu jakiś endureń, a ja nie zdążę wyhamować. Jak myślisz, jaki będzie skutek takiego bliskiego spotkania... ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Stalowe linki to prosty skuteczny sposób pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:35 Straszny bełkot. Słyszałeś coś o znakach interpunkcyjnych ? To są kropki i przecinki. Przydałoby się ich w twoich wypocinach kilkadziesiąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmk cross IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:46 Najlepiej porozwieszac linki i kogos zabic...Ciekawe czy kretyni majacy takie pomysly wiedza, ze za rozciagniecie linki pomiedzy drzewami na szlaku, niewazne czy jest ona rozwieszona z zamiarem ZABICIA motocyklisty, rowerzysty czy pieszego, bo i dla nich moze sie to zle skończyc, grozi kara za USIŁOWANIE ZABÓJSTWA Z PREMEDYTACJĄ!!! Ludzie żyjemy podobno w cywilizowanym kraju a Wy takie bzdury wypisujecie.Od wymierzania kary jest Policja i inne tego typu slużby a nie ktoś działający samowolnie z linką, struną, żyłką czy kijem.Po prostu czytając te bzdury ręce człowiekowi opadają że żyje w takim kraju:frustratów,imbecyli,chamów,bezmózgowców...oczywiście nie można tutaj generalizować że wszyscy tacy są (odnosi się to zarówno do obywateli naszego kraju jaki i do motocyklistów bo i wśród nich są kretyni, przez kórych zapewne wynikła ta cała sprawa)Sam od wielu lat jeżdze na motorze i jakoś nie zdarzyło mi sie żeby ktokolwiek miał do mnie o to pretensje...Poprostu wystarczy myśleć w czasie jazdy...idą piesi-zwalniam- reszcie grupy daje się sygnał do zwolnienia i po sprawie...jakieś zasady przecież obowiązują...Ale zazwyczaj mamy doczynienia z "łebkami", którym rodzice kupili motorki i wydaje im sie ze im wszysko wolno...będąc szczerym przyznam że faktycznie takie zachowanie ma miejsce i nie dziwie się ludziom, którzy mają o to do nas pretensje...Ale POMYŚLCIE!!! nie wiadomo kto trafi na taką linkę,kłode,wykopany dół czy kogo uderzycie kijem...NIE WIADOMO KOGO NAJPRAWDOPODOBNIEJ ZABIJECIE!!!Może to być poważny, niewinny człowiek robiący to co kocha i postępujący według zasad tak, oby innym jak najmniej przeszkadzac...miejcie pretensje do tych co faktycznie szaleją i nie zwracają uwagi na innych a NIE DO WSZYSTKICH!!!temat przygotowania torów, szlaków dla motocyklistów pomijam bo w tym kraju stworzenie czegos takiego jest niemożliwe...Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonfa Re: cross IP: 81.219.149.* 25.10.06, 21:18 Czy do ciebie debilu dotrze w końcu, że nie wolno wjeżdżać do lasu motorami, samochodami, bez względu na to, czy jedziesz pomału i subtelnie, żeby nie uszkodzić ludzi?. Kretyńskie argumenty o brakach torów aż zachęcaja do zakładania już nie linek, które możesz zauważyć, ale strun od fortepianu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara motocross IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 19:32 ku.. ludzie zostawcie biednych motocrossistów !!! Oni nie mają gdzie trenować :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: husk . IP: 80.51.229.* 25.10.06, 19:37 czytam te wszystkie posty i nie wiem czy sie śmiać czy płakać... tak sie składa ze mam taki motorek i często sobie śmigam po lesie itp chociaz wiem ze to nielegalne bo w mojej miejscowości nie ma toru itp. co prawda jeżdze najczesciej w takich miejscach gdzie ludzka stopa od dawna nie stała, staram się nikomu nie zagrażać, jak widzę jakiś turystów to zawsze zwalniam, ale co widze na ich twarzach? agresję, zamiast się uśmiechnąć i "podziękować" że nie kazałem im wskakiwać do krzaków to oni wymachują do mnie łapami, nawet zdarzyło się ze ktos kiedys rzucił kamieniem... Czy to według was jest normalne? I co ja sobie wtedy moge pomyśleć? np. to ze nastepnym razem kiedy bede koło nich przejeżdzał to odkrece gaz do końca i pozasypuje gnoji- jak kuba bogu tak bóg kubie. I podobnie jak ja myśli większość motocrossowców. Ale gdyby taki turysta uśmiechnął sie do mnie i pomachał ręką to bym ucieszony i zadowolony z siebie pojechał dalej, i podejrzewam gdyby każdy turysta tak reagował na nas (oczywiscie mowie tutaj o tych którzy mają troszke oleju w głowie i zwalniają jak widzą ludzi) to motocrossowcy nie byli by tak agresywni, stali by się bardziej przyjaźnie nastawieni do turystów którzy tez by ich odbierali przyjaźnie. Proste. Kwesti tego ze smiganie po lesie jest nielegalne nie poruszam, po prostu w polsce nie ma innej możliwosci i pozostaje tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: . IP: *.autocom.pl 25.10.06, 20:23 Gość portalu: husk napisał(a): > czytam te wszystkie posty i nie wiem czy sie śmiać czy płakać... Czytam ten twój post i nie wiem, czy śmiać się, czy płakać tak sie składa > ze mam taki motorek i często sobie śmigam po lesie itp chociaz wiem ze to > nielegalne bo w mojej miejscowości nie ma toru To ja se kupię wyścigówkę F1 i będę śmigał po twojej miejscowości bo nie ma w niej toru F1... Oczywiście będę to robił tak, żeby nie przeszkadzać przechodniom, czyli w nocy... ;-P > jak widzę jakiś turystów to zawsze zwalniam, ale co widze na ich > twarzach? agresję, zamiast się uśmiechnąć i "podziękować" że nie kazałem im > wskakiwać do krzaków Wielkie dzięki, łaskawco !!! :-PPP Może jeszcze kwiatami powinni cię witać za łamanie przez ciebie prawa ?... to oni wymachują do mnie łapami, nawet zdarzyło się ze ktos > kiedys rzucił kamieniem... Czy to według was jest normalne? Wg mnie to najzdrowsza w świecie reakcja na debilizm... > I co ja sobie wtedy moge pomyśleć? To ty w ogóle potrafisz myśleć ?... > np. to ze nastepnym razem kiedy bede koło nich przejeżdzał to > odkrece gaz do końca i pozasypuje gnoji- jak kuba bogu tak bóg kubie. A oni następnym razem przeciągną linkę w poprzek... > Kwesti > tego ze smiganie po lesie jest nielegalne nie poruszam, po prostu w polsce nie > ma innej możliwosci i pozostaje tylko to. Bzdury piszesz - są liczne zawody, wystartuj i pokaż co potrafisz, a nie dewastuj lasów ! A przy okazji, może zdradzisz co wy lejecie do silników ? Bo jak taki crossmen przejedzie, to smród spalin trzyma się pół dnia i oddychać nie można ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: husk Re: . IP: 80.51.229.* 25.10.06, 20:44 widac ze nie potrafisz korzystac z mózgu, zamiast zrozumiec co napisałem to piszesz mi tu jakies bezsensowne odpowiedzi, nie dziw sie ze motocrossowcy zachowuja sie tak a nie inaczej jak widzą takichcw..i jak ty na szlaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: . IP: *.autocom.pl 25.10.06, 21:12 Gość portalu: husk napisał(a): > widac ze nie potrafisz korzystac z mózgu Jako osoba pozbawiona tego organu nie możesz się wypowiadać w tej kwestii... > zamiast zrozumiec co napisałem Zrozumiałem - niewiele zresztą było do rozumienia... > piszesz mi tu jakies bezsensowne odpowiedzi, nie dziw sie ze motocrossowcy > zachowuja sie tak a nie inaczej jak widzą takichcw..i jak ty na szlaku. Przyjmij więc do wiadomości, że jak następnym razem spotkam w lesie motokrosowców (a może i ciebie samego), to zrobię użytek zarówno z mózgu jak i komórki oraz cyfrówki, i będę upierdliwie pilnował egzekwowania obowiązującego w Polsce prawa. I nie płacz, że musisz łamać prawo bo inaczej się nie da - da się: są tory off-road (np. przy trasie olkuskiej po lewej stronie jadąc od K-wa), hałdy na Śląsku, stare kamieniołomy i żwirowiska. A jak ci tego mało, to poproś starego, żeby ci kupił kawałek gruntu i sam se taki tor zrób. Jak tatusia stać na drogie zabawki, to nie będzie to dla niego na pewno jakiś wielki wydatek... ;))) No i nie odpowiedziałeś mi, jakiego to smrodliwego paliwa używacie, że cuchnie gorzej niż z 20 Syrenek... ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: husk Re: . IP: 80.51.229.* 25.10.06, 23:12 jestem troche za stary zeby ojciec mi kupował cos, na wszystko sam zarobiłem nawiasem mowiąc, mam nadzieje ze sie kiedys spotkamy na leśnym szlaku, zobaczymy czy wtedy bedziesz taki cwany jak przed monitorem, a ta cyfrowka moze ci utkwić daleko w twoimcw..owym tyłku. A co do oleju do mieszanki, hmm według mnie rozkoszny zapach, alecw..om moze wydawac sie smierdzacy. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: husk Re: . IP: 80.51.229.* 25.10.06, 23:16 widze ze mnie cenzura dopadła, określiłem ten typ jako C.W.E.L a co do torów, hmm niekażdego bawi jazda w kółko, to tak samo jak ty bys chodził cały czas do okoła stołu w pokoju i nie wychodził na dwór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: . IP: *.autocom.pl 26.10.06, 09:56 Gość portalu: husk napisał(a): > a co do torów, hmm niekażdego bawi jazda w kółko Taaa ? A jazda w kółka po lesie już bawi ???... Ja spotykam debili w takich lasach, które można obejść piechotą w 20 minut... A co do torów - udało ci się przejechać choć jeden do końca ?... Brałeś udział w jakichś zawodach ?... Które miejsce zająłeś ?... Pochwal się swoimi prawdziwymi osiągnięciami... Jeździć po lesie gładkimi wydeptanymi ścieżkami każdy głupi potrafi... to tak samo jak ty bys chodził > cały czas do okoła stołu w pokoju i nie wychodził na dwór Widzę, żeś ty Warsiawiak (bo u nas w Krakowie mówi się "na pole"), więc jest raczej mało prawdopodobne, że się w lesie spotkamy... No i co to za sztuka jeździć po płaskich mazowieckich lasach... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: . IP: *.autocom.pl 26.10.06, 09:46 Gość portalu: husk napisał(a): > mam nadzieje ze sie kiedys spotkamy na leśnym szlaku, zobaczymy > czy wtedy bedziesz taki cwany jak przed monitorem, a ta cyfrowka moze ci utkwić > daleko w twoimcw..owym tyłku. Hm... to jest chyba groźba karalna... Nie dość, że debil świadomie łamie prawo, to jeszcze mi grozi, hehehe... Ja też mam nadzieję, że się spotkamy na leśnym szlaku (na którym nie masz prawa się znaleźć z motorkiem) i że będziesz chciał zrealizować swoje groźby bo wtedy bekniesz nie tylko za łamanie przepisów o ruchu drogowym ale także za pobicie, a w pierdlu poznasz w pełni znaczenie słowa cw.l... Tam tacy ładni kolesie w skórzanych kombinezonach kojarzą się jednoznacznie... ;)))))))))))))) A co do oleju do mieszanki, hmm według mnie > rozkoszny zapach, W takim razie mam propozycję - zamiast zmuszać innych do wdychania tych "rozkosznych zapachów" wbrew ich woli, zamknij się w garażu, uszczelnij wszystkie szpary, uruchom swój motorek, przystaw nos do rury wydechowej i delektuj się "rozkosznym zapachem" do oporu... ;-PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP Będzie jednego debila w lasach mniej i te trochę odetchną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partyzant Re: . IP: *.chello.pl 26.10.06, 23:43 Miałem kilka okazji z taimi hojrakami rajdowcami jak ty. Za każdym razem okazywało się że jesteście mocni tylko w gębiie. Nawet w trzech na jednego okazaliscie sie cykorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: . IP: 80.53.77.* 26.10.06, 09:04 > No i nie odpowiedziałeś mi, jakiego to smrodliwego paliwa używacie, że cuchnie > gorzej niż z 20 Syrenek... ;-PPP takiego samego jak złodzieje drzewa używaja do swoich pił motorowych (tyczy się 2T) no i takiego samego jakie lejesz do swojego super samochodu (tyczy się 4T) PS. po mieście chodzę pieszo a i tobie polecam spacerkiem po chodniku a przyzwyczaisz się do zapachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: . IP: *.autocom.pl 26.10.06, 18:58 Gość portalu: Marek napisał(a): > no i takiego samego jakie lejesz do swojego super samochodu Ja do swojej supermaszyny leję dizla i choć ma ona już ponad 10 lat, to nawet w 1/1000 moje spaliny tak nie śmierdzą jak z tych dwukółek... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enduro man Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 20:02 wiekszość maszyn to czterosówy jeżdżące na normalnym paliwie. Oczywiście dwusówy "śmierdzą" ale nie są bardziej szkodliwe dla środowiska niż diesle. Odpowiedz Link Zgłoś