Gość: HNG IP: 195.150.163.* 27.10.06, 00:03 widze, ze PIS wchodzi do gry w wielkim stylu. :). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarema6 Re: Zaczęło się! 27.10.06, 10:38 Kracika załatwił Majchrowski ze swymy prawniczymi kolesiami Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Szanowny Panie/Szanowna Pani 27.10.06, 11:44 w przedmiotowej sprawie , a mianowicie powiązania jednego Pana z drugim Panem - to ( wg posiadanych przez mnię informacji) może być prawda. Niestety. Uprzedzałam o tym, jak tylko wykosili z listy Pana Marszałka S. I upchli na to miejsce Pana Tomka Szy. A że Pisiorki się tym posłużyli? Samiśmy sobie winni. Trzeba było przedtem sprawdzać. Przypadku Kracika mieszać z tym jakościowo ani rzeczowo nie nalezy, bo woltę sądową Panu Burmistrzowi wykręcił raczej Pan Profesor O. z Panem Profesorem M. A nie Pisiorki. Pan Profesor O. wydaje się być w te sądowe klocki bardzo dobry. Tak mówią ci, co się znają. I dlatego miły rozmówco Przysiądź i przypomnij sobie co mówiła Helenka o najmożliwszym z sojuszy. (skks mówił toż samo): najmożliwszym z sojuszy jest sojusz Pisiorków Z Panem Profesorem M. Czas pokaże kto miał rację. H. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Szanowny Panie/Szanowna Pani 27.10.06, 13:55 helenka17 napisała: > Samiśmy sobie winni. > Trzeba było przedtem sprawdzać. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galahad Re: Zarzuty z kandydatem PO w tle IP: *.eranet.pl 27.10.06, 01:14 Nie rozumiem. GW sama atakowala PO i aktualnie opisuje korupcjogenna sytuacje. Pytanie sie nasuwa, dlaczego miasto nie kupilo od razu od Akademii ROlniczej tej dzialki? No ja wiem, ze wtedy mogl byc inny zarzad miasta - ale jesli ta dzialka byla warta kupienia - to mozna bylo ja kupic za nizsze pieniadze. A co do sledztwa - uwazam, ze powinno sie toczyc niezalenie od wyborow, ale z drugiej strony ciesze sie ze wyborcy poznali chociaz rabek prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler_wyborczy akcje Lassoty idą w górę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 02:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-tam Re: akcje Lassoty idą w górę ... IP: *.e.krakow.pl 27.10.06, 02:56 Na niego też znajdą paragraf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor A co z działkami na Pasterniku? IP: *.autocom.pl 27.10.06, 06:30 To przecież Zarząd miasta, personalnie z wiceprezydentem Zorskim, pozbył się udzizałów w spółce MAGRO i piękny teren uzyskał znany krakowski biznesmen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otco Ja też głosuję na Lassotę, ale chciałbym, żeby wyg IP: *.ghnet.pl 27.10.06, 08:37 rał głosami wyborców, a nie z powodu prokuratorskich decyzji. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian od kur Ja wiedziałem, że tak będzie, aha, aha... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 08:54 Aż śmieszne, jak łatwo pod rządami PiS zostać jasnowidzem i przewidywać artykuły prasowe. Ziobro musiał coś zrobić jeszcze przed pierwszą turą żeby zwiększyć szansę kandydata PiSu. Majchrowski już był i było oczywiste, że następny będzie najgroźniejszy kandydat- Tomasz Szczypiński z PO. Widzę to tak: przez najbliższy tydzień będą spekulacje medialne podgrzewane lakonicznymi wypowiedziami prokuratury w stylu "coś się będzie działo". A w ostatnim tygodniu, tuż przed wyborami, zostaną przedstawione zarzuty przeciwko kandydatowi PO. Po kilku miesiącach okaże się, że nie ma wystarczających dowodów i sprawa zostanie zamknięta. A więc załatwili człowieka, choć przez "przypadek", za co może nawet przeproszą. Eee nie, nie przeproszą. No to wyborcy, zobaczymy czy się nabierzecie na ten prosty chwyt z oskarżeniami:) Ja wiedziałem, że tak będzie- aha, aha:) Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Re: Ja wiedziałem, że tak będzie, aha, aha... 27.10.06, 11:50 Kolega nie wziął śpiworka? (c: Diagnoza trafiona wg mnie. Ale spodziewam się także małego kopniaczka w Majchrowskiego. Chyba, że PiS już z nim ułozony. Czego z kolei nie wykluczam, bo politycznie Panom nie jest do siebie tak daleko. Jesli w czasie najbliższych 10 dni nie kopną Majchrowskiego, tzn że karty rozdane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deratyzator Niestety niezależnie od orientacji IP: *.su.krakow.pl 27.10.06, 07:54 Nawet uczciwi ludzie zostali wciągnięci przez układy biznesowe do korupcjogennych gierek. I nie chodzi tu o orientację polityczną. Do wszystkich umieli dojść. Uczciwych nie dopuszczali do stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3efg Re: Niestety niezależnie od orientacji IP: 83.175.180.* 27.10.06, 08:11 po co im uczciwi na stołkach? wówczas wówczas są tylko problemy a tak przychodzi biznesmen i pyta ile i dlaczego tak drogo i sprawa idzie do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan brawo PIS! IP: 213.17.168.* 27.10.06, 08:01 trzeba czyścić kraj z przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikołaj Re: brawo PIS! tylko uważajcie na swoich... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 08:57 bo jak wam już zabraknie przeciwników, to żeby robić politykę będziecie musieli atakować tych, którzy zostali- czyli swoich:) Bo trzeba będzie jakoś podtrzymać sondarze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karampuck Może PiS zacząłby od Krakowskiego Parku Technolog. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 09:42 ...i drobniutkiej sprawy jaką było stworzenie w tej małej firmie nowego, niepotrzebnego stanowiska płatnego 13 000 zł (5 średnich) dla niekompetetnej kobiety z "kręgu Ziobry". Dla mnie to kryminał, ale dla Pisowczyków to nic, bo to przewalenie kasy dla swoich, więc nie przeszkadza porykiwać "oczyścić kraj z przestępców" i dalej spokojnie przewalać publiczną kasę. Powodzenia, hau, hau. Odpowiedz Link Zgłoś
stoppis a co z Gosiewskim? 27.10.06, 08:02 zmarnował 3 mln zł na budowę niepotrzebnej stacji kolejowej, czy tez będzie miał zarzuty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: investfield ten region niebawem stanie się zapleczem dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 08:58 dla firm w Warszawie i na Śląsku a także sam będzie się intensywnie rozwijał..stacja będzie potrzebna.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakwoianka wybory, wybory, wybory smorządowe 2006 IP: 195.150.112.* 27.10.06, 08:52 Kampania wyborcza się właśnie zaczęła. To trochę dziwne, że akurat w tym gorącym okresie przedwyborczym pojawiły się jakieś nowe dowody w sprawie... Stary i sprawdzony (niestety) numer jednego z konkurentów pana Szczypińskiego.Którego? Wszyscy wiemy o jaką partię chodzi. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qg Re: wybory, wybory, wybory smorządowe 2006 IP: 83.175.180.* 27.10.06, 09:35 jest to oczywistą konsekwencją naszych wad pamięciowych gdyby podano wcześniej fakty , zapominamy o tym i kandydat dostaje głosy choć nie powinien wobec podejrzeń o przestępstwo lepiej nie wybierać podejrzanego a oni już mieli swoje 5 minut i teraz powinni zrobić miejsce innym a nie tkwić dozywotnio na wikcie podatników Odpowiedz Link Zgłoś
jarema6 Zarzuty z kandydatem PO w tle 27.10.06, 10:37 Ciekawy jestem ile procent od transakcji dostali pod stołem. Klimowicz też startuje do rady miasta a wtedy był asystentem prezydenta Zorskiego.Ładne towarzycho startuje do rady miasta za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
zambro A co z zatrzymanymi "bznesmenami" 27.10.06, 12:00 Tak to enigmatycznie podano, że trudno się domyśleć, że to chodzi o b.prezesa Spółdzielni Mieszkaniowej "Ziemia Krakowska" i jego początkowym kompanem do wieeeeeeelkich przekrętów. Zaczynam wierzyć w sprawiedliwość. A - że przy okazji -oberwie Szczypiński, Zorski i Klimowicz to już małe piwko. Odpowiedz Link Zgłoś
splendor3 Nie tylko kandydat PO, ale również i inny 28.10.06, 09:20 Ciekawe dlaczego tylko wzięli się za kandydata PO, skoro nie tylko on miał kontakty z tymi pseudo biznesmenami. Niejaki pan Ryszard T. również z nimi prowadził interesy pod koniec lat 90 - tych, a co ciekawsze ci "biznesmeni" przeprowadzili dla tego pana generalny remont jego domku znajdującego się w okolicach cmentarza przy ul.Bierzanowskiej nie pobierając za to ani złotówki. Ciekawe co otrzymali od niego w zamian?????? Jeśli już są tacy prawi i sprawiedliwi i nie używają prokuratury do polityki to niech się też i tą sprawą zainteresują. Prawda też jest taka, że gdyby doszło do koalicji PO - PiS to ta sprawa nie była by tak rozdmuchana i zapewne ukręcili by łeb sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
reporter24 W Marszalkowskim U. jest gorzej 29.10.06, 11:56 Tylko niewielki fragment tego, co PO robi od dawna marszalkowski.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś