Dodaj do ulubionych

Derby niesmaku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 01:19
zwierzęta normalnie... mózgi to oni chyba przed stadionem zostawili jeśli w
ogóle Bozia dała im je w zestawie... jestem kibicem Wisły ale tak samo jak
głupota bandytów Cracovi poraża mnie też głupota tych naszych pożal się Boże
debili... ehh

tu chyba pod tym względem nie będzie normalnie...
Obserwuj wątek
    • Gość: wella Derby niesmaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 01:28
      warto tez rzuviv okiem na zachowanie piłkarza Wisły Nikoli M.
      img79.imageshack.us/img79/2297/miajlovicqt7.jpg
      pozdrawiajacego sektor Cracovii
      • king-dong igrzyska bandytyzmu. Dlaczego misimy to znosić? 30.10.06, 18:29
        Może zakazać tego typu bandyckich rozrywek. Piłka nożna to rozrywka dla
        potencjalnych bandytów. Tak jest na całym Świecie.
    • Gość: Darek 'Psychologia tłumu' sie klania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 02:02
      Byłem na meczu, ludzie odpowiedzialni za bezpieczenstwo na meczach NIE MAJA
      POJECIA o panowaniu nad wieksza grupa podekscytowanych ludzi
      o organizowaniu trudnych psychologicznie wydarzeń
      Le Bona na allegro mozna kupic za marne 13 zetow
      polecam
      • Gość: piotruś Re: 'Psychologia tłumu' nie " debili" !!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 30.10.06, 06:48
        to nie jest tłum to są debile, które już wchodzą z myślą o zadymie, brat mojej
        koleżanki nie chciał iść, ma 18 lat, a starsi mu powiedzieli że jeżeli nie
        pójdzie to wpier... dostaną, mają iść i zadyme zrobić, to gdzie ten tłum,
        wszystko jest zaplanowane, mam jeszcze pytanie jak długo będziemy płacić za
        ochroną, za transport tych bydlaków??? mnie się wcale to nie podoba, a termin
        mecz o "podwyższonym ryzyku" co to znaczy? to zamknąć w cholerę taki stadion,
        ludzie którzy chcą żyć normalnie są w większości...!!! dajmy wreszcie znać
        naszym włodarzą, że mamy dość wyrzucania pieniędzy na debili!!!
    • Gość: Gosc Derby niesmaku IP: *.29.pxs.pl 30.10.06, 07:55
      Ja już nawet nie chcę komentować tego, co ci bandyci, błędnie określani
      pseudokibicami, wyrabiają. Może należałoby ich zebrać wszystkich w jednym
      miejscu, a wypuścić tylko jednego, który przetrwa... Ale przyznam szczerze, że
      czegoś tu nie rozumiem. Dlaczego na wiosnę Cracovia została ukarana karą
      finansową i zakazem udziału publiczności w 2 meczach za przeszkadzanie piłkarzom
      Wisły w rozgrzewce, głowę świni w barwach Wisły, wulgarny doping i palenie
      szalików, a teraz delegat PZPN twierdzi, że za zranienie trenera Ćmikiewicza
      Wiśle grozi kara finansowa, nie biorąc w ogóle pod uwagę kary za wulgarny
      doping, grożenie oficjelom Cracovii na trybunach i palenie szalików. Czyżby krew
      człowieka na stadionie liczyła się mniej niż krew świni, groźby wobec zawodników
      były po stokroć gorsze niż groźby wobec działaczy? Przyznam, że nie rozumiem
      tego tym bardziej, że to już drugi incydent w tym roku, kiedy na stadionie Wisły
      naruszona zostaje nietykalność cielesna członków ekipy gości (wcześniej pobici
      zawodnicy Arki), a nie pamiętam, kiedy ostatnio czytałem o podobnym wydarzeniu
      na stadionie Cracovii.

Czy ktoś lepiej zorientowany wyjaśni mi o co chodzi? Może to pochodna walki z
      układem - przecież Cracovia jest klubem miejskim, a wiadomo kto jest prezydentem?
      • Gość: Pawel Re: Derby niesmaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 08:08
        A WYSłAć ICH W CHOLERĘ WSZYSTKICH DO AFGANISTANU W STYCZNIU.

• Gość: pn Re: Derby niesmaku IP: *.net.autocom.pl 30.10.06, 19:00
        Jesteś (chyba??) inteligentny wiec Ci coś napiszę , a ty sam wyciągnij wnioski.
        Porównując naszą sytuację polityczną do relacji między klubami w Krakowie,
        Cracovie można porownać do PiS. PiS - to banda nieudaczników, która jedynie co
        potrafi to robić zamęt, a nie rządzić. Za wszystkie swoje kopleksy, kłopoty i
        brak kompetencji oskarża postkomunę, opozycję, grypę trzymającą władzę, itp.
        Wszyscy są winni tylko nie oni sami.
        Wisełka natomiast to "SLD". Twardy "beton", ubecy, konfidenci i największe zło
        jakie chodziło po tej ziemi - przynajmniej w mniemaniu PiS-u. Tylko cały ten
        PiS nie widzi, że SLD to już nie Miler, Oleksy czy Cimoszewicz, a Olejniczak i
        wielu innych młodych fajnych ludzi, którzy za komuny to bawili się w
        piaskownicy.
        Reasumując jeśli jesteś za PiS to pewnie ucieszysz się z tego porównania. Jeśli
        nie, to pewnie zrozumiesz aluzję! Ja po tych derbach zdecydowanie zagłosowałbym
        za SLD, choć na codzień jestem wielkim zwolennikiem PO.

PS
        Patrząc na naszych sterników. Kwaśniewskiego mimo, że miał wiele wpadek
        (np. "miętkie kolana") też wolę od Kaczyńskiego, który w rok nas skompromitował
        na maxa. Wszyscy inteligenti zrozumieją wszystkie porówania:)
        • Gość: Gosc Re: Derby niesmaku IP: *.29.pxs.pl 30.10.06, 21:12
          Nie bardzo Cie rozumiem, a jeżeli jednak, to jestem przerażony. Wprawdzie
          porównanie sytuacji do polityki wydaje mi się mocno nieadekwatne, ale idźmy tym
          tropem. Zwłaszcza, że jak widzę poglądy polityczne mamy zbieżne. Jednakże co
          innego poglądy, a co innego trzeźwa ocena sytuacji. Czy wszystko, co wymyśli SLD
          jest mądre, bo wymyśliło to SLD, a wszystko co wymyśli PiS jest głupie, bo
          wymyśliło to PiS? Taki sposób myślenia nie przystoi osobie inteligentnej,
          krytycznie oceniającej rzeczywistość i interpretującej ją na własny rachunek.
          Taki sposób myślenia nie przystoi świadomemu obywatelowi RP (bez wyboru numeru
          porządkowego), lecz jest charakterystyczny dla tzw. twardego elektoratu,
          myślącego tak jak wódz każe. Taki sposób myślenia to wreszcie idealne
          odwzorowanie filozofii Kalego. I tu zostawmy wreszcie politykę i przejdźmy do
          naszych sędziwych klubów. Znajomy podesłał mi dziś porównanie stanowiska Zarządu
          Wisły po wiosennych derby. Porównałem je ze stanowiskiem Cracovii i doszedłem do
          wniosku, że zostało właściwie przepisane. A zatem Cracovia domaga się tego
          samego czego domagała się Wisła. Teraz należy zadać pytanie, czy sytuacja była
          identyczna lub co najmniej podobna. Czy:
          - doszło do zagrożenia zdrowia członków ekip gości? (tak, w obu przypadkach)
          - kibice wyzywali przeciwnika i wznosili hasła rasistowskie? (tak, w obu
          przypadkach)
          - doszło do znieważenia barw klubowych? (tak, w obu przypadkach)
          - spiker zbyt słabo reagował na zachowanie kibiców? (tak, w obu przypadkach)
          To oczywiście nie wszystko, ale dochodzę do wniosku iż podobieństw jest bardzo,
          bardzo wiele. Skoro tak, wydaje się racjonalnym podobne ukaranie obu klubów. I z
          tego co zrozumiałem, właśnie takiej postawy oczekuje Cracovia. Nie rozumiem
          zatem informacji o tym, że Wisła ukarana będzie jedynie finansowo. Rozumiem taką
          karę w sytuacji, gdyby kibice Wisły byli dotychczas aniołkami. Ale tak nie jest-
          było wszak pobicie zawodników Arki po meczu. Pytanie więc brzmi - o co chodzi?
          Czy w grę wchodzą jakieś układy - może nawet polityczne? Czy też jest to po
          prostu pochodną utartego stereotypu, który kibica Cracovii każe od razu nazwać
          bandytą. Jeżeli jest to stereotyp - to mamy do czynienia z działaniami wedle
          przytoczonej na wstępie zasady SLD - zawsze dobrze, PiS - zawsze źle.

No chyba że wydarzenia na stadionie Wisły były inne, niż to opisuje Cracovia.
          Chyba że:
          - trener Ćmikiewicz nie został zraniony, ale sam sobie nabił guza
          - nie było wyzwisk i rasistowskich okrzyków
          - nie palono szalików Cracovii
          - spiker nie reagował, bo nie miał na co reagować itd. itp...
          Czy znajdzie się ktoś, kto wprost zaprzeczy tym wydarzeniom?

Zauważ, że nie komentuje zachowania kibiców Cracovii. Nie komentuje, bo nijak ma
          się ono do zachowania gospodarzy. Nijak, to znaczy wymaga osobnego ocenienia i
          surowego ukarania - czego, nie wątpię Zarząd Wisły dopilnuje.

A co do bandytów: bardzo bym chciał usiąść kiedyś wspólnie z przyjaciółmi -
          kibicami Wisły i Cracovii na derby i w spokoju obejrzeć mecz, a potem wspólnie
          pójść na piwo. Ale aby to się stało, należy wyplenić to bandyctwo ze stadionów.
          Bez względu na to do jakich barw się przyznaje.

PS. Sztuka konwersacji jest bardzo potrzebna w życiu. Pamiętaj jednakże, aby nie
          obrażać interlokutora - nawet nie wprost - lecz dyskutować z nim na argumenty.
          Bo inaczej wystawiasz świadectwo samemu sobie. Chyba wiesz do czego piję...
    • Gość: francjosef Re: Derby niesmaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 08:25
      Pingwin... nie obrażaj zwierząt!!!
    • Gość: bikenbok Re: Derby niesmaku IP: 62.121.129.* 30.10.06, 08:46
      a za pieniądze na ochrone tych bandytów zbudowac im duzo zakładów pracy, dzie
      cały dzień siłla swych mięsni napedzali b elektrownie... ohydy mi przychodzado
      głowy jak na to patrzę. po co "kontrolowany" pokaz meskiej siły i głupoty?
    • Gość: papież Derby niesmaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:26
      Derby Krakowa. Kilkannaście tysięcy Kowalskich czuje moc! Na codzień zapieprz w
      pracy za 1500 brutto i poczucie niespełnienia i bycia na marginesie, ale derby
      napełnia gęby tych małych, nieistotnych istot złowieszczą dumą. Zaraz sie
      zacznie niszczycielska działalność gdy 10 000 zakompleksionych Kowalskich
      wydostanie się na miasto jak chmura szarańczy... Jeśli masz coś cennego
      człowieku chowaj czym prędzej bo Cię masy ogołocą....

• mulla_komar Kiedy ciotki z Wisly i Cracovii plakaly na mszy 30.10.06, 09:51
      za JPII i pitolily o pojednaniu mielismy ze znajomymi niezly ubaw, bo malo kto
      z nas wierzyl ze te malpy wezma odpowiedzialnosc za swoje slowa.
      W zasadzie to moznaby zamknac stadion z kibicami w srodku a potem z CKMu, albo
      jakas bombke. Bylby spokoj.
    • Gość: hatred Re: Derby niesmaku IP: *.mofnet.gov.pl 30.10.06, 10:36
      do trzech razy sztuka... najpierw D. Baggio, potem piłkarze Arki teraz
      Cmikiewicz... ciekawe czy tym razem zamkną im stadion czy znów uda się starymi
      układami zatuszować wszystko??
      • Gość: Rydwan Re: Derby niesmaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 12:56
        Oni jak zwykle niewinni. PZPN i Jurczyński coś wymyślą, a kolego Kordyl
        uzasadni to opinii publicznej. Żenada.
    • Gość: b Vipy IP: *.elektro.agh.edu.pl 30.10.06, 11:46
      A co na to te tzw. vipy? Czy na meczu byl np. posel Ras, fan Cracovi, kolega
      profesorka F. albo radny Okonski, czy przeydent Lassota? Ich trzeba postawic
      przed opina publiczna.
      • Gość: gosc Re: Vipy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 12:17
        Byl poseł Fedorowicz, fan Wisły. I radny Olszówka, takoż "fan". Jak stawiać, to
        wszystkich.
      • Gość: ul. Wiślna Re: Vipy IP: *.agh.edu.pl 30.10.06, 12:36
        a Janek Nowicki, a dyrektor Fedorowicz,
        a byli wiślaccy piłkarze z B. Zającem na czele?
        wymień obie strony?

a może trzeba Ciebie postawić przed opinią uczelni?

kim jesteś na wydziale EAIiE?
        mało masz pracy że stukasz na czacie?
        a potem przyjdziesz na zajęcia zielony albo "pachnący" koniakiem
        bo sobie dla kurażu podlałeś?
        • Gość: b Re: Vipy IP: *.elektro.agh.edu.pl 30.10.06, 13:03
          Bynajmniej nie jestem fanem zadnej z druzyn. Po prostu, dziwi mnie postawa
          ludzi znanych, ktorzy siedza obok zwyklych bandytow i noc nie robia. I stad
          moze tylko napisalem o kibicach Cracovii, bo widzialem zachowanie kiboli
          siedzacych wlasnie kilka metrow od trybuny vipowskiej. Dodam, ze widzialem w
          TV, bo na mecze nie chodze.
          A zupelnie nie rozumiem Twojej agresji... Milego dnia i spokoju zycze!
          • Gość: ul. Wiślna Re: Vipy IP: *.agh.edu.pl 30.10.06, 13:15
            a gdzie tu agresja, czy pytajnik jest jej symbolem?
            ja muszę przyznać że nie rozumiem Twoich pretensji dla ludzi obecnych na
            trybunie, czyżby to oni mieli nawoływać do "gazowania Żydów"?
            Dodam, że chodzę na mecze, jestem fanem Cracovii,
            ale jak śpiewa-ją/my "I w białą gwiazdę mierz" to ja się nie odzywam bo uważam
            to za nieswoje pragnienia i dążenia. Mam zamiar też zabierać swoją córkę, jak
            tylko skończy 5 lat. Nie będę ją chował pod kloszem, niech przeżyje wspaniałe
            emocje sportowe, ale zobaczy też zachowania tłumu, zezwierzęcenie, zmianę
            spokojnego adiunkta w wulgarnego chama. Już jej często mówię że tytuł naukowy
            nie równa się kulturze bycia, i żeby nie myślała że chłop albo sprzątaczka jest
            mniej wartościowa od profesora czy prawnika.
            Odwzajemniam życzenia spokoju, tego nigdy za dużo

pracownik Wydziału FiIS
    • Gość: Franey Derby niesmaku IP: *.ernet.m4.pl 30.10.06, 14:19
      Po prostu ich wszystkich trzeba wyp...c na Sybir!! a tam niech sie juz sami
      pozabijaja debile!!
    • Gość: Rece opadaja Posty bijace rekord glupoty IP: *.hist.uj.edu.pl 30.10.06, 15:37
      Do "panow": Gosc, Hartred, Rydwan... To juz nie tylko glupota wynikajaca z
      faktu posiadania mozgu w paski i najzwyczajniejszych w swiecie kompleksow - to
      juz totalny brak poczucia rzeczywistosci. Klubik z Kaluzy znany jest z
      najbardziej zwyrodnialego kibolstwa. Dostal kare za burdy w Zabrzu, a mimo to
      wspanialomyslna Wisla zgodzila sie wpuscic 750 okazow tejze dziczy na wlasny
      stadion, z poparciem klubu kibica Bialej Gwiazdy itp. W dowod wdziecznosci
      bydlo pasiaste niszczylo krzeselka, a zaczelo to robic gdy padl gol na 2-0, a
      wiec dlugo przed momentem, gdy buraki wislackie w sektorze C emblematy srednio
      sympatyczne palic zaczeli. Teraz dwor jasnie pana profesora oskarza, powodzenia!
      • Gość: ul. Wiślna Re: Posty bijace rekord glupoty IP: *.agh.edu.pl 30.10.06, 17:39
        człowieku Twój nick to chyba opis reakcji na Twoje poglądy.
        To nie wspaniałomyślna Wisła się zgodziła na wejście kibiców Cracovii tylko
        PZPN. Poza tym burd w Zabrzu nie było, nawet Ekstraklasa SA nie udowodniła tego
        dowodami, oparła się na wątpliwych przesłankach. To pierwsze. Po drugie to
        buraki wiślackie, jak ich nazywasz, cała I połowę zachowywało się w nikczemny
        sposób? Palenie szalików (co jest niesympatycznego w biało-czerwonych
        pasach-znasz swoją flagę i godło?), przepychanki (delikatnie mówiąc) z ochroną,
        rzucanie butelkami, monetami, skaleczenie trenra (!!!), obrażanie zarządu Cracovii?

Piszesz że "klubik z Kaluzy znany jest z najbardziej zwyrodnialego kibolstwa."

Co to za stereotypy powtarzasz? Chcesz się pocieszysz zasłaniając kibiców Wisły
        poręcznym przykładem co świadczy być może o ograniczeniach wynikających z
        kompleksu wyższości.
        Co z tego że jesteście nieźli w Polsce piłkarsko, w Europie nie istniejecie.
        A kibiców macie takich jakich sobie zarząd wychował, niestety, w niczym nie
        górują nad "bydłem pasiastym", jak piszesz w przypływie intelektualnym.
      • Gość: kfc Re: Posty bijace rekord glupoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:54
        Gość portalu: logujący się z portaliu "hist.uj.udu.pl" nazywający się "Rece
        opadaja" napisał):

> Do "panow": Gosc, Hartred, Rydwan... To juz nie tylko glupota wynikajaca z
        > faktu posiadania mozgu w paski i najzwyczajniejszych w swiecie kompleksow -
        > to
        > juz totalny brak poczucia rzeczywistosci. Klubik z Kaluzy znany jest z
        > najbardziej zwyrodnialego kibolstwa. Dostal kare za burdy w Zabrzu, a mimo to
        > wspanialomyslna Wisla zgodzila sie wpuscic 750 okazow tejze dziczy na wlasny
        > stadion, z poparciem klubu kibica Bialej Gwiazdy itp. W dowod wdziecznosci
        > bydlo pasiaste niszczylo krzeselka, a zaczelo to robic gdy padl gol na 2-0, a
        > wiec dlugo przed momentem, gdy buraki wislackie w sektorze C emblematy
        > srednio
        > sympatyczne palic zaczeli. Teraz dwor jasnie pana profesora oskarza,
        > powodzenia
        > !

Drogo Przedmówco
        - jeżeli logujesz się z portalu "hist.uj.edu.pl"
        to oznacz, że masz coś wspólnego z historią i Uniwersytetem Jagiellońskim.
        Proszę, nie kompromituj wspaniałej uczelni - w szsczególności zaś Wydziału
        (Instytutu) Historii. Na Twoje słownictwo i zwroty oraz obrazę innych należy
        spuścić zasłonę milczenia - spróbuj wypowiedzieć je przy swoch władzach
        uczelni, Wydziału, swoich profesorach, dostaniesz zasłużoną nagrodę. Bo chyba
        nie jesteś tak obłudny, że inaczej zachowujesz się przy nich, a inaczej pisząc
        pod pseudonimem w Internecie? "Rece opadają..." istotnie, ale gdy się czyta to,
        co Ty piszesz. Więc tylko co do pewnych faktów: jak możesz, związany z
        historią, pisać o wie.ce zasużonym dla polskiego sportu i Polski klubie "klubik
        z Kaluzy"? A czy Ty - historyk - nioe wiesz, z jakim to resortem była przez 40
        lat związana Wisła i temu zawdziecza swoją dzisiejszą siłę? Nie wiesz ile
        kantów było przez te lata? To się zapoznaj z historią... A warto też zapoznać
        się z teraźniejszością. Karygodnego łamania krzeseł przez grupkę chuliganów
        nie można porównać ZE ZRANIENIEM CZŁOWIEKA (a mówi Ci coś fakt, żę był to
        Ćmikiewicz)? A co symbolizuje palenie szalików? Za większością z nich ukryci są
        pobici ludzie... Szaliki te pochodzą z rozboju i kradzieży - wierzysz w to, że
        ci, co je palili, kupili je w sklepie i dali złotówkę na znienawidzony klub
        Cracovię? A co do zwyrodniałego kibolstwa... Najsłynniejsze afery NA STADIONIE
        tioc hyba nie na Cracovii... Gdzie to nozem w głowę dostał Dino Baggio? A gdize
        pobito piłkarzy Arki? Zgadnij, koteczku....
    • Gość: pasiaczka :) TYLKO PASYY !!! :):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:42
      Biednii kibicee Wisły !! Jak zawsze oni sa bez winyy !! Srały muszki!!! to oni
      sami sobie zaczynali !! A pozatym kazdy to powie Cracoviaa rzadzi w Krakowiee
      !!!!!!!!!!!! TYlko PASyy !!!
      • Gość: Rece opadaja Blondynizm nie jest zarazliwy IP: *.hist.uj.edu.pl 30.10.06, 15:48
        tak tak, zidiociala blondynico, rzadzi, powiedz jeszcze, ze wlasnie wczoraj
        przeszlismy na czas letni i mamy srodek wiosny. To jest wlasnie kibolstwo
        kałużańskie, za dwa lata beda pewnie tam gdzie ich miejsce - czyli w trzeciej
        lidze, ale dalej beda bredzic o jakims rzadzeniu. A majac na podoredziu takie,
        pozal sie Boze, fanki z blond wlosami i mozgami w paski, beda lazic po miescie
        i udawac, ze sa kibicami jakiegos naprawde powaznego klubu sportowego. Zenada!
        • Gość: x Re: nie ma się co gorączkować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:37
          To nie są bandyci, to są dziciaki z ADHD wychowane w bezstresowej atmosferze.
      • Gość: xxx Re: TYLKO PASYY !!! :):) IP: 62.233.163.* 30.10.06, 21:45
        Najbardziej rozbrajają mnie takie szmnacicha klubowe co przychodzą na mecze z
        tymi pajacami w dresach.Jakbyś sie szanowała to nie zawracałabyś sobie głowy
        takimi pierdołami,bo nie wierzę ze jesteś taka fanką futbolu,to tylko wpływ
        twojego tępego srodowiska osiedlowego.Szanująca sie dziewczyna nie pcha sie do
        tego bydła,bo ma to w doopie.Takie jak ty nie mają za grzosz klasy....to zwykłe
        scierwa są co sie puszczają z tymi łysymi kretynami,oraz ładują z nimi wóde
        dając przy tym publicznie popisy z łaciny.A Feeeee!!nie dotknął bym takiej
        nawet kijem!
    • Gość: krk Statystyczny kibic piłki nożnej to chuligan wiele IP: *.kolornet.pl 30.10.06, 18:55
      razy notowany, bez zębów, po zawodówce. Dlatego ja nie interesuje się tym
      sportem dla nizin społecznych.
    • Gość: qwer Derby niesmaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:09
      Stadion Wisły od dawna był szkołą chamstwa. Niestety wielu to lekceważyło. A
      kidy wypowiedzą się piłkarze? Oni też po meczu podbiegają do trybun i kłaniają
      się ,,kibicom", dziękują im.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka