Gość: Parole IP: *.pp.com.pl 30.03.03, 18:21 Co sądzicie o projektowanych zmianach (chodzi mi o tłoki oraz nowe wodziczki) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marceliszpak Re: Spalinowe silniki okrętowe ! 30.03.03, 18:28 Gość portalu: Parole napisał(a): > Co sądzicie o projektowanych zmianach (chodzi mi o tłoki oraz nowe > wodziczki) ? mysle ze ten pomysl jest kompletnie przelomowy , wniesie to nowa jakosc do silnikow, a tym samym srawi ze nasza ziemia bedzie lepszym miejscem do zycia lepsze silniki wplyna na nizsze ceny transportu a tym samamym wreszcie nie beda glodowaly dzieci w afryce , jestem za !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parole Re: Spalinowe silniki okrętowe ! IP: *.pp.com.pl 30.03.03, 20:32 I tu jest Twój błąd !!!!!!! po pierwsze łożyska międzywodzikowe ulegają szybkim korozjom, co jest szczególne widoczne, w angielskiej flocie dalekomorskiej, po drugie konserwcja tych łożysk, - jest tu wymagany specjalny smar A02 Srets - w Polsce w ogóle nie produkowany. Z drugiej strony jak zaczniemy jego produkcję, to na apewno nie będzie opłacalna (za mały rynek) p trzecie turbiny spalinowe w poslkich statkach nie spełniają norm UE !!! Warto więc dokładnie to przemyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.forum Re: Spalinowe silniki okrętowe ! 30.03.03, 21:24 No rzeczywiście jest to nie lada problem. Ja bym proponował wymianę łożyskowanych tłoków z modelu Xdaw2-134b na Erw-2344, do tego olej zmienił na silikonowo - syntetyczno - naturalny, najlepszy w takiej konfiguracji byłby oczywiście AAS-9910 C-50, co nie ulega żadnym wątpliwościom. Wtedy oczywiście należałoby wymienić końcówkę wału napędzającego na (jak na moje oko) tak o ok. 34,349% większej dopuszczalnej sile tarcia. Wtedy będzie jazda. Będzie good. Очиен харашо. Po co my wogóle gadamy o tak oczywistych rzeczach? :))) Odpowiedz Link Zgłoś