Dodaj do ulubionych

fabryka żarówek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:39
to pierwsze skojarzenie z oglądu Galerii Krakowskiej wieczorową porą, a za
dnia cały kompleks przypomina sarkofag w Czarnobylu, wciśnięty na chama
pomiędzy secesyjne kamienice, budynek starego dworca i pałacyk dawnej poczty
Obserwuj wątek
    • Gość: norek a wam się podoba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:20
      to coś...
      • swing Re: a wam się podoba? 16.11.06, 19:31
        nie
        też tęsknimy za pawilonem udającym dworzec autobusowy (ze szczególnym
        uwzględnieniem jego stylowych toalet) za niedocenianą restauracją smok, w pełni
        niesamoobsługowymi sklepami typu społem i radosnymi szeregami budek, które
        umożliwiały podziwianie w całej pełni urody zabytkowego budynku poczty
        jeśli coś pominęłam to przepraszam
        ;-P
        • mopek1 Re: a wam się podoba? 16.11.06, 19:34
          no i dawny pijacko-bandycki klimacik ulicy Pawiej... nie do odzyskania... ehh
          łza się w oku kręci!
        • qoobaq Re: a wam się podoba? 16.11.06, 19:34
          jak na moj gust pasuje rownie intensywnie jak ten budynek na rogu Jana i rynku,
          lub pomnik Skargi. Tylko jest jeszcze ochydniejszy. Nie mozna bylo w projekcie
          uwzglednic w jakim otoczeniu sie to znajdzie? Zasymilowac, ze tak powiem z
          otoczeniem
        • Gość: norek był sobie smok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:52
          a teraz jest architektoniczny i urbanistyczny syf
    • Gość: sebastian gorzej, ze te korki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:37
      Ja uwazam, za skandaliczne, ze oddali to do uzytku zanim nie zostala ukonczona
      cala budowa łącznie z ulicami. To co sie dzieje na westerplatte wola o pomste
      do nieba. Dojazd do pracy zajmuje mi godzine dluzej niz zwykle, czasem wiecej.
      • swing Re: gorzej, ze te korki... 16.11.06, 19:45
        do pracy, to wiadomo... (swoją drogą współczuję) ale w ostatni poniedziałek
        stałam na Westerplatte _w_korku_ o 22.30!
        • Gość: Sebastian Re: gorzej, ze te korki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:55
          A owszem! Zdarza mi sie ze trzeba jechac po jakies papiery czy projekty
          wieczorem i to tez jest koszmar bo ludność widzac dzika podnietę w spacerowaniu
          po sklepach wali całymi tabunami w kierunku dworca. Wole nie wyobrazac sobie co
          bedzie przed swietami...U nas w firmie to spowodowalo straszna dezorganizacje.
          Klienci sie do nas spozniaja, my sie spozniamy do klientow. niektorzy ludzie
          sobie odpuszczaja jak sie dowiaduja gdzie mamy siedzibe "bo nie beda stac w
          korkach". koszmar.
    • Gość: norek powinni z tym dojechać aż do Lubicz, a co?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:55
      a do Radziwiłłowskiej zrobić ruchomą kładkę z podświetlanym trotuarem
      • qoobaq Re: powinni z tym dojechać aż do Lubicz, a co?! 16.11.06, 19:58
        Ale mogli by nieco ulagodzc ten wizerunek stwiajac na czubku taka ladna
        wieeeeelka jodle, wszak juz jest polowa listopada i czas zadbac o dekoracje
        swiateczne...
        • kikoo1 Re: powinni z tym dojechać aż do Lubicz, a co?! 16.11.06, 20:00

• kikoo1 Kraków zmienia się nie tak jak powinien 16.11.06, 20:04
          Póki co zniszczono klimat wokoło dworca.
          Co jest teraz planowane do zepsucia?
          • Gość: Sebastian Re: Kraków zmienia się nie tak jak powinien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:07
            Sluchaj, miasto musi sie zmieniac na nowoczesne. nie mozna zyc tylko piekna
            przeszloscia i klimatem bo to nie skansen, ale to wszystko powinno byc
            przemyslane. jak mozna wrabac taki wielki sklep w centrum jak nie ma do niego
            rozsądnego dojazdu.
            • kikoo1 Re: Kraków zmienia się nie tak jak powinien 16.11.06, 20:15
              Po co podróznym luksusowa galeria w drodze do pociągu? Oni woleliby sobie
              w biegu kupić precelka, butelkę wody, gazetkę. Sylweta galerii jest okropna i
              przygniata urokliwy dworzec. Takie zmiany psują miasto.
              • Gość: Sebastian Re: Kraków zmienia się nie tak jak powinien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:21
                ja pod tym kątem nie patrzylem na sprawę. Dla mnie istotne jest jakie to
                wprowadzilo koszmarne utrudnienia. Z galerii korzysc dla mnie zadna - po
                sklepach nie chodze, podrozuje autem. jednym turystom czy podroznym sie pewnie
                podoba, innym nie, ale to akurtat mnie jest obojetne.
    • Gość: norek od Pawiej to bydlę jeszcze jakoś wygląda… IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:09
      ale od strony Lubicz to jest (pomijając już wszystko inne, w tym tę idiotyczną
      elewację) wyjechana stanowczo za głęboko (względem tylnej pierzei placu)
      architektoniczna hucpa
      • Gość: erron Re: od Pawiej to bydlę jeszcze jakoś wygląda̷ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 06:15
        luksusowa galeria przy dworcu to jak kwiatek przy kożuchu. Oczekuje się, że
        podrózni z walizami wskoczą na chwilkę, by nabyć kilka sztuk drogiej odzieży
        czy wytwornych kosmetyków? Pewnie nie. A zatem to te dwie grupy - podrózni
        i kupujący - w jakiś sposób sobie w okolicy dworca przeszkadzają.
        • Gość: norek miejsca u nas nie za wiele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 09:37
          a to cudo nie stoi wyłącznie „przy dworcu”, ale też przy rynku, plantach etc.,
          czyli po prostu w centrum, i niechby sobie już stało, ale nie tak rozwalone i
          upstrzone
    • Gość: norek dlatego obecnym włodarzom miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 09:47
      co to podobno (o Jezus Maria!) „wiedzą co dalej” należałoby już chyba
      podziękować
    • kikoo1 Stanowczo podziękować, 17.11.06, 09:55
      zanim nam przerobią Sukiennice na galerię 2, poprowadzą autostrady przez
      osiedla i Lasek Wolski, a Skałki Twardowskiego zmienią w wielki lunapark.
    • luckystrike Re: fabryka żarówek 17.11.06, 12:04
      a ja będę kontrowersyjny i powiem , ze mi się podoba . Nie uczęszczam tam,
      pracuje w pobliżu , więc ma to dla mnie raczej więcej wad , ale podoba mi się !
      • kikoo1 Re: fabryka żarówek 17.11.06, 13:59
        na szczście bywm tam rzadko, albowiem nie przepadam za "całym tym zgiełkiem"
        • Gość: polon Re: fabryka żarówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:27
          szkoda Krakowa,ratujmy miasto przed prezydentem Jackiem
    • tempe ta fabryka żarówek 17.11.06, 22:36
      taka niemilusińska jest
      klociasto ciu ciu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka