Dodaj do ulubionych

w obronie listonoszy

24.11.06, 17:55
tak na nas narzekacie a sami jako odbiorcy jestescie niegrzeczni wrecz
chamscy.podam przykład dzwonie domofonem coby wejsc do klatki,zasada jest
taka ze dzwoni sie do tego do którego jest jakis list np;zwykły i co? facio z
pierwszego pietra mi otwiera i szczeka ze dzwonie do niego a jemu nic nie
przyniosłem,tyle tylko ze ja mu przyniosłem lis do skrzynki bo nie mam
obowiazku listu zwykłego mu dostarczyc osobiscie.
Obserwuj wątek
    • istna Re: w obronie listonoszy 24.11.06, 18:07
      Ryzyko zawodowe każdego zawodu, w którym ma się jakikolwiek kontakt z ludźmi,
      listonoszu. I nie pisz "sami jako odbiorcy jestescie niegrzeczni wrecz chamscy",
      bo zwracając się w ten sposób do wszystkich forumowiczów, obrażasz wielu z nich.
      • dukat78 Re: w obronie listonoszy 24.11.06, 18:28
        bez urazy ale taka jest prawda

wszystkich urazonych przepraszam
        • Gość: klient poczty Re: w obronie listonoszy IP: *.chello.pl 26.11.06, 21:59
          Nie przepraszaj."Uderz w stól a nożyce się odezwą".Sam bylem światkiem
          chamskiego zachowania wobec niewinnego listonosza.A strajkują PRACOWNICY POCZTY
          nie tylko listonosze.Są największą i najlepiej zorganizowaną grupą pracowników
          poczty dlatego tylko o nich głośno.
    • lander3 Re: w obronie listonoszy 27.11.06, 00:18
      dukat78 napisał:

> tak na nas narzekacie a sami jako odbiorcy jestescie niegrzeczni wrecz
      > chamscy.podam przykład dzwonie domofonem coby wejsc do klatki,zasada jest
      > taka ze dzwoni sie do tego do którego jest jakis list np;zwykły i co? facio z
      > pierwszego pietra mi otwiera i szczeka ze dzwonie do niego a jemu nic nie
      > przyniosłem,tyle tylko ze ja mu przyniosłem lis do skrzynki bo nie mam
      > obowiazku listu zwykłego mu dostarczyc osobiscie

mieszkam na parterze i mam listonosza ,który non stop do mnie dzwoni domofonem
      choć i tak nie ma dla mnie żadnego lisu. Dla świętego spokoju dałem mu pin ,aby
      mógł bez problemu wchodzić do klatki i otwierać sobie drzwi , ale ten mimo to
      nie napisze brzydko !!!!!!! non stop do mnie wciska przycisk mówiąć POCZTA ,
      moim zdaniem niektórzy listonosze są upośledzeni bo i tak nie umieja zapamietać
      4 cyfr ,które otworza mu drzwi do klatki , a jak już gość nie ma pamięci to
      zapisałby sobie te 4 cyfry na kartce i miałby spokój , ale cóż ciemnota na
      poczcie pracuje i tyle. Ja już temu panu drzwi nie otworzę chyba ,że ma coś dla
      mnie do doręczenia.
      • Gość: Juzek Re: w obronie listonoszy IP: *.range86-140.btcentralplus.com 27.11.06, 00:30
        Listonosze powinni zarabiac 2000 pln .Popieram.
        • Gość: Irek Re: w obronie listonoszy IP: *.chello.pl 27.11.06, 07:24
          Ale nie zarobią, bo Poczta zbankrutuje płacąc tyle odszkodowań za szkody wynikające z niedoręczania ważnych i terminowych przesyłek.
          Sam bym podał ich do sądu, gdyby nie przypadek, że kolega mi powiedział o takim samym piśmie, które ja powinienem też dostać (u niego strajk się zaczął dzień później czy jak) i gdyby nie to, że nie stać mnie na sąd, bo zarabiam jeszcze mniej niż listonosz (a wykonuję pracę również "zaufania publicznego").
          • Gość: człowiek Re: w obronie listonoszy IP: *.chello.pl 27.11.06, 20:52
            "Praca zaufania publicznego"-czyli jestes kapusiem!!! Więc bardzo daleko ci do
            listonoszy.
      • Gość: iza Re: w obronie listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 09:04
        inteligencją to Ty nie grzeszysz, sądzisz że listonosz wchodzi tylko do Twojej
        klatki? przecież klatek ma co najmniej kilkadziesiąt i gdyby tak do każdej
        chciał pamiętać PIN, albo mieć ściągę z PIN-ami, to ....... (sam sobie dopowiedz)
        • zielonki Re: właśnie usłyszałem, że oni 30.11.06, 16:48
          Właśnie usłyszałem, że oni tak naprawdę strajkują przeciw PIS-owi, który wsadził
          miernotę na prezesa z zadaniem wygospodarowania etatów dla działaczy. Poczta
          Polska miała być taką dojna krową i przetrwalnikiem dla aktywistów. Tyle, że
          zrobił to nieudolnie i przyczepił się NIK. Będzie chryja, a może i kiedyś
          komisja nawet?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka