04.01.07, 21:11
Dziś nasza kochana poczta z Kobierzyńskiej pobiła rekord. Znalazłam dziś w
skrzynce listy ze stemplem z 16.grudnia.wysłane w Olsztynie.Dwa tygodnie na
jakieś 500 kilometrów, to można by piechotą pokonać.Całe szczęście,że to nie
były żadne rachunki.Też macie takie doświadczenia z naszą kochaną pocztą?
Obserwuj wątek
    • qlka05 Re: Poczta!!! 04.01.07, 21:35
      heh, no mi rachunki za telefon przychodzą wtedy kiedy na necie się pojawi już
      kolejna faktura do zapłacenia :>
      • lulabea Re: Poczta!!! 04.01.07, 21:40
        Dzwoniłam dziś na Kobierzyńską i bardzo miłą Pani powiedziała mi,że oni dostają
        pocztę już opóźnioną z oddziału 2 poczty krakowskiej i mimo pisania codziennych
        raportów dotyczących poczty opóźnionej nic nie można zrobić.Po tej rozmowie
        miałam wrażenie,że żyję (bez obrazy oczywiście!) w przysłowiowej Mongolii.
        • pragowicz Re: Poczta!!! 05.02.07, 11:29
          Mi natomiast na Kobierzyńskiej Pani poiedziała, że OE obsługuje oddział na
          Szuwarowej.
    • retinol Re: Poczta!!! 05.01.07, 12:11
      my dostalismy wczoraj kartki na świeta wysłane tydzień przed świętami
      bez komentarza
      • midorosz Re: Poczta!!! 05.01.07, 12:49
        Ja podobnie - dwa tygodnie skrzynka była pusta - a tu nagle wczoraj napchana po
        brzegi. I to przesyłki wysyłane od mniej więcej połowy grudnia. Możliwe że to
        sprawa szczytu świątecznego i nie wyrobili. Albo się listonoszowi nie chce
        chodzić...
        • xezaq Re: Poczta!!! 08.01.07, 09:07
          Ja w piątek dostałem kartki świąteczne, wszystke na raz. Wszystkie datowane
          (wysyłka) na 15-20 grudnia, połowa z nich to priorytety (w kopertach). No szlag
          człowieka bierze, bo z cenami robią co chcą a z jakością uzług jeszcze gorzej.
    • geoanja Re: Poczta!!! 05.01.07, 12:57
      hehe do mnie tez 2 dni temu przyszla karta swiateczna z 19 grudnia... tyle czasu szla z... Rybnika!!!!!!! 130 km!!!!!!!!

HAHA nie wiem czy sie smiac czy plakac
      • schumifly Re: Poczta!!! 06.01.07, 18:15
        U mnie to samo 19 XII - 4 XII z Warszawy... Ręce opadają.
        • schumifly Re: Poczta!!! 06.01.07, 18:16
          19 XII - 4 I znaczy się, to przez te opadnięte ręce...
          • franeknordgreen Re: Poczta!!! 08.01.07, 09:45
            U mnie podobne opóźnienia, a szczytem wszystkiego było odesłanie paczki z
            zagranicy z dopiskiem "brak numeru mieszkania", gdy numer mieszkania był
            wpisany pod nazwiskiem adresata jako apartment nr ... Pod spodem oczywiście
            ulica, numer bloku, poniżej kod, miasto i w końcu kraj.
            Chyba największy głupek rozumie słowo apartment... ale nie w Polsce
    • n6260 Re: Poczta!!! 08.01.07, 10:37
      chyba wszyscy mamy ten sam problem :)
      ja tez ostatnio musialem dzwonic na PP na Kobierzynskiej (dokladnie 4 stycznia
      rano) - naczelniczka obiecala ze sprawdzi i oddzwoni do mnie, ale nie
      oddzwonila.
      na szczescie po pracy wieczorem juz wszystko bylo w skrzynce wiec jej
      odpuscilem.
      w tym przypadku priorytety wyslane 29 rano szly troche dluzej niz 1 dzien
      ale to i tak spoko w porownaniu do tego co mialem wczesniej - jedna faktura 3
      dni przed terminem platnosci do mnie dotala a druga juz po terminie platnosci
      jeden dzien ...

daje UPP na Kobierzynskiej ostatnia szanse - przy kolejnej wpadce nie bede
      dzwonil tylko bede im wysylal reklamacje poleconym.
      i dokladnie po uplywie 14 dni od daty wyslania bede dzwonil i opieprzal ze nie
      dostalem odpowiedzi a jak mi sie bedzie bardzo nudzic (tak z czystej
      bezinteresownej zlosliwosci) to zglosze to do odpowiednich organow ;)
      moze wtedy zaczna dostarczac poczte na czas i placic listonoszowi jakies
      sensowne pieniadze zeby chcialo mu sie przychodzic do pracy ...

tak wiec piszcie reklamacje bo na "gebe" to PP moze sie wyprzec ;)
      • xezaq Re: Poczta!!! 09.01.07, 08:43
        Popatrz w regulamin jaki mają czas na rozpatrzenie reklamacji. Jeśli nie ma -
        ustawowe 30 dni. Jeśli po tym czasie reklamacja nie jest rozpatrzona, to ne
        dzwonisz z czystej złośliwości, tylko zgodnie z prawem REKLAMACJA JEST ZASADNA!
        A więc dzwonisz poinformować ich, że czekasz na satysfakcję, której domagałeś
        się w reklamacji.
        • n6260 Re: Poczta!!! 11.01.07, 15:59
          fakt ze nie zagladalem do regulaminu ale az to zrobie tak na wszelki wypadek.
          co do zasadnosci to niezaleznie od terminu - czy bedzie to 14 czy 30 dni - masz
          racje.
          jezeli nie poinformuja o sposobie jej zalatwienia uznaje sie reklamacje za
          przyjeta :)
    • geoanja Re: nowy rekord.. 08.01.07, 11:37
      hej witajcie...
      u mnie padl nowy rekord
      kartka wyslana 16 grudnia w gdyni doszla do mnie 6 stycznia!!!!!
      porazka 3 tygodnie!!!!! kartki z wietnamu potrafia dojsc w 7-10 dni!!!!!!
      Anka
      • makitheman Niestety nowy rekord 09.01.07, 14:56
        Krynica 15 styczeń mama wrzuca kartkę świąteczną, 8 styczeń OE otwieram kartkę - jakie miłe
        wspomnienie świąt...
        odległośc od Krakowa 150 km 24 dni!!! To daje 0,26 km/h!!! Ślimakowa poczta!!!
        • retinol Re: Niestety nowy rekord 09.01.07, 16:27
          20 grudnia andrychów (godzina samochodem!!!), kartka doszła 8 stycznia. wczoraj
          tez koleżanka z częstochowy dostała kartkę ode mnie (wysłana 18 grudnia).
          • lulabea Tak pracują listonosze! 09.01.07, 18:53
            • lulabea Re: Tak pracują listonosze! 09.01.07, 18:58
              Dziś miałam kolejną przygodę związaną z pocztą.Dokładnie o 12:20 sprawdzałam
              skrzynkę na listy i było puściutko.Poszłam więc do domu i tam czekałam na
              przesyłkę, która dziś powinna nadejść.kilka minut po 16 wychodzę z mieszkania,
              zaglądam do skrzynki i co?Oczywiście jest awizo!!! Dodam,że mam sprawny dzwonek
              i po prostu nie mozliwe jest,żeby ktoś w tym czasie dzwonił do drzwi,a żebym
              tego nie słyszała.Moje dziecko w tym czasie spało, więc było jak makiem
              zasiał.Nie rozumiem jak można się tak zachować!
              • carmann Re: Tak pracują listonosze! 09.01.07, 23:47
                dzis dostalem list z 20tego oraz zaproszenie...niestety po dacie:(
                Tak tu sie dzieje od poczatku. No,ale czy my z tym coś robimy?:)Pozdrawiam
              • xezaq Re: Tak pracują listonosze! 10.01.07, 09:41
                Trochę z innej beczki ale nic mnie już nie zdziwi.
                Oczekiwałem kiedyś na paczkę wysłaną kurierem. Troche sie niecierpliwilem bo
                juz tydzien szla. Dzwonie sprawdzic co z nią - wydana kurierowi. Dzwonie do
                kuriera, pytam kiedy bedzie bo pracuję. Powiedział, że przywiezie między 17.00
                a 18.00. No to siedze w domku i popijam herbatke, oglądam tv czekając na
                kuriera. W pewnym momencie patrze na zegarek - prawie 19:00. Dzwonię do firmy,
                sprawdzam status paczki - adresata nie zastano.
                Dzwonię do kuriera i pytam czy wie gdzie w Krakowie jest ul. Guttenberga - "a
                skąd mam wiedzieć" - usłyszałem. Ano - skąd? "Bo pół godziny temu, ciulu
                [wymoderowałem] byłeś ponoć u mnie z paczką?" - Oops....zonk.
              • julaa Re: Tak pracują listonosze! 10.01.07, 10:31
                listonoszowi nie chce się jeździć wyżej niz na drugie piętro. Mnie kiedy
                próbował przekonać do usługi "zostawiania listu poleconego w skrznynce"
                (niektórzy maja takie naklejki na skrzynkach). Gdy stanowczo odmówiłam, był co
                najmniej niezadowolony (!sic)
    • geoanja w spr listonoszy 10.01.07, 11:13
      a wiecie co?

z tymi awiazami to ejst tak ze LISTONOSZE NIE NOSZA PZRESYLEK KTORE NIE MIESZCZA SIE W ICH TECZKACH.

tez kiedys mialam awanture o pzresylke na ktore czekalam. bylam chora i zdychalam wrecz w lozku. przesylke nadano mi priorytetem i miala byc w piatek i jak w koncu po raz kolejny zeszlam do skrzynki bylo awizo... chora nie mialam co sie wlec na poczte dzwonie tam a pani spokojnie mi mowi ze niestety nie ma mozliwosci dostarczenia pzresylki moge sobie ja sama odebrac (tego dnia lub po weekendzie!!! z racji choroby nie bylo mowy o tym abym gdiekolwiek wychodzila a nie mialam nikogo pod reka aby mi to odebral... pilna przesyla szla dobe z drugiego konca polski aby utknac do poneidzialku an poczcie. kiedt wpadlam tam w poniedzialek dowiedzialam sie ze listonosze NIE NOSZA pzresylek wiekszych nich listy bo maja za duzo mieszkan do odiwedzenia i nie zabraliby wsyztskich pzresylek... no coz pozostaje wiec dalej odbierac samemu poczte wieksza niz list na poczcie lub oczekiwac ze poczta w koncu zatrudni wiecej listonoszy...
      • lulabea Re: w spr listonoszy 10.01.07, 13:38
        Moja przesyłka była właśnie wielkości listu, więc powinna do mnie dotrzeć.Z
        drugiej strony za to płacą listonoszom,żeby nosili wszystkie przesyłki, a nie
        wybrane.dziś zadzwoniłam więc na Kobierzyńską,żeby zapytać czy takie
        funkcjonowanie poczty na naszym osiedlu jest normą (tzn opóźnienia listów, nie
        dostarczanie przesyłek).I dowiedziałam się,że mamy nowego listonosza, który się
        uczy,więc prośba o zrozumienie.Ale coś mi się wydaje,że jak on zaczyna od
        niesolidnej pracy i oszustw, to może być jeszcze gorzej.Niestety!
      • pragowicz Re: w spr listonoszy 05.02.07, 11:41
        Jakoś mi to tłumaczenie socjalizmem zalatuje. Przecież poczta ma dostarczać
        paczki. Jest gdzieś napisane, że większych nie dostarcza?
        Mają cennik uzależniony od wymiarów paczek, pojazdy. Więc chyba Pani próbowała
        się wycwanić. To że listonosz nie nosi większych... OK. Ale to nie argument. Do
        auta większą paczkę już można wsadzić. Tak mi kiedyś dostarczali.
    • zuzanka17 Re: Poczta!!! 02.02.07, 11:19
      Wczoraj znalazłam w skrzynce list polecony.
      Ciekawe, kto podpisał jego odbiór???
      U kogoś jeszcze listonosz zostawia polecone w skrzynkach?
      • lolo_cog Re: Poczta!!! 03.02.07, 11:17
        CZesc!
        JA rowniez znalazlem w mojej skrzynce list polecony!!! Az mnie zmrozilo jak to
        ujrzalem - nie moglem uwierzyc jak to mozliwe, ze listonosz zostawia przesylke
        polecona bez potwierdzenia odboru przeze mnie... Pani na poczcie na Chmielencu
        zapytala czy nie ustanawialem dyspozycji do pozostawiania poleconych w skrzynce
        (oczywiscie nigdy takiej uslugi nie ustawialem). Pani odpisala numer przesylki,
        adres i powiedziala ze wyjasni sprawe i skontaktuje sie ze mna telefonicznie.

Widze jednak ze nie byla to przypadkowa pomylka tylko totalna olewka!!!
        • xezaq Re: Poczta!!! 05.02.07, 08:36
          Podobna rzecz działa się nagminnie w miejscu, gdzie poprzednio mieszkałem (inne
          miasto). Sprawę rozwiązałem szybko. Otóż zacząłem kupować na allegro jakieś
          deobnostki, gadzety za parę groszy i przysyłali mi to właśnie listami
          polecinymi. Ja to zbierałem i wciskałem kit, że nie doszło. Nadawca załatwiał
          sobie wtedy odszkodowanie - bo nie mieli jak wyjaśnić, że nie mają
          pokwitowanego odbioru.
          Acha, zalecam cierpliwość - trzeba tak co najmniej z 10 razy, żeby ktoś na
          poczcie się zorientował że coś robią nie tak.

Pozdrawiam.
          • pragowicz Re: Poczta!!! 05.02.07, 11:43
            Dobre. :)
            • carmann Re: Poczta!!! 07.02.07, 18:12
              ja czekam na listy po 2 tygodnie i juz wiem ,ze to dla nich norma. Skargi nie
              pomogly,na dodatek jest nowy listonosz ,ktory za to ,ze go ściagnąłem -zrywa
              naklejke o zakazie wrzucania smieci do skrzynki i nadal mi wrzuca te cholerne
              reklamy. Ostatnio znalazlem awizo,a w domu siedzialem caly dzien - to w te pedy
              na poczte i im to rzucielem - musial sobie jeszcze raz przydreptac:) ....bo
              wychodze z psem i list juz sobie w skrzynce leży:) Jak dlugo im na to
              pozwolimy,tak dlugo beda uprawiac te swoja malopolska maniane:) Pozdrawiam.Andrzej
    • prosia Re: Poczta!!! 08.02.07, 09:39
      Kurcze, widzę, że nie tylko mnie pan listonosz łaskaw był włożyć polecony do
      skrzynki... Myślałam, że padnę kiedy otworzyłam skrzynkę i znalazłam w niej
      polecony z zawartością wartą ponad 100 zł... Dość często mi się też zdarza, że
      znajduję w skrzynce awizo, tyle że powtórne, chociaż pierwszego nie było... Co
      oznacza, ze przez tydzień przesyłka leżała sobie na poczcie. Teraz czekam na
      polecony priorytet, który wysłany został 31 stycznia...
      • qlka05 Re: Poczta!!! 08.02.07, 11:58
        prosia napisała:

>Dość często mi się też zdarza, że
        > znajduję w skrzynce awizo, tyle że powtórne, chociaż pierwszego nie było... Co
        > oznacza, ze przez tydzień przesyłka leżała sobie na poczcie.

hehe,ja znalazłam awizo powtórne mimo tego iż polecony dawno z poczty odebrałam :]
        na jednym i drugim była data kiedy to ani na chwilę nie wyszłam z domu, ale
        oczywiście poleconego wnieść na górę się nie chciało... no cóż.
    • daw2kop Re: Poczta!!! 08.02.07, 16:01
      Ja miałem fajna historie z poczta. w moim bloku mieszka Pan o podobnym do mojego
      nazwisku. Dostalismy awizo z poczty na kobierzynskiej mniej wiecej tego samego
      czasu. ja nie odbieralem paczki bo pojechalem na swieta do domu. sasiad poszedl
      na poczte dostal paczke a w domu okazalo sie ze to nie do niego. wrocil na
      poczte i dostal swoja przesylke. ja po switetach poszedlem z awizo i czekalem
      chyba z godzine az panie znajda moja paczke. dopiero znalazly jak przypomniala
      im sie smieszna historia sprzed kilku dni. porazka
      • xezaq Re: Poczta!!! 09.02.07, 08:19
        Bo tam siedzą małpy. One mają komputery, ale chyba tylko do grania, po
        korzystać z nich nie potrafią.
    • qlka05 Re: Poczta!!! 15.02.07, 13:28
      boszzzz, listonosz chyba powinien nosić okulary a jeżeli nosi to powinien sobie
      chyba sprawić mocniejsze !!

numer mieszkania okej, ale który blok to już chyba wszystko jedno !! ??

a to już nie pierwszy raz.

chyba trzeba zacząć samemu bawić się listonosza i odnosić listy do odpowiednich
      skrzynek !!

• qlka05 Re: Poczta!!! 02.03.07, 15:40
      czy ktoś z Was jest w posiadaniu numeru telefonu na pocztę na Kobierzyńskiej i
      na Chmieleńcu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka