Dodaj do ulubionych

Linia specjalna 45

04.04.03, 21:05
11 i 12 kwietnia (piątek i sobota) w godzinach 9-17 na trasie Pl. WW
Świętych - Plac Centralny (przez Al. Pokoju) będzie kursowała linia specjalna
45, obsługiwana tramwajem niskopodłogowym NGT6. Wszystko z okazji Dni Ziemi.
Szczegóły na www.mpk.krakow.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Re: Linia specjalna 45 IP: *.zim.citynet.pl 04.04.03, 22:27
      pavlack napisał:

> 11 i 12 kwietnia (piątek i sobota) w godzinach 9-17 na trasie Pl. WW
      > Świętych - Plac Centralny (przez Al. Pokoju) będzie kursowała linia specjalna
      > 45, obsługiwana tramwajem niskopodłogowym NGT6. Wszystko z okazji Dni Ziemi.
      > Szczegóły na www.mpk.krakow.pl
      ale czy ta linia będzie obsługiwana tylko przez ngt6kr???
      nie puszczą żadnego muzealnego jak rok temu???
      • pavlack Re: Linia specjalna 45 04.04.03, 23:00
        Gość portalu: misiek napisał(a):

> ale czy ta linia będzie obsługiwana tylko przez ngt6kr???

Tak, NGT6 (a nie NGT6Kr). I z komunikatu wynika, że będzie to jeden wóz (czyli
        częstotliwość pewnie raz na godzinę albo rzadziej ;-P)

> nie puszczą żadnego muzealnego jak rok temu???

Raczej nie.
        • Gość: misiek Re: Linia specjalna 45 IP: *.zim.citynet.pl 04.04.03, 23:06
          pavlack napisał:

> Gość portalu: misiek napisał(a):
          >
          > > ale czy ta linia będzie obsługiwana tylko przez ngt6kr???
          >
          > Tak, NGT6 (a nie NGT6Kr). I z komunikatu wynika, że będzie to jeden wóz

skoro wóz z niemiec ( na testach ) oznaczony był symbolem ngt6dd to krakowski
          to ngt6kr ( kr- od Kraków ) jakby nie było wiadomo :-)

(czyli
          > częstotliwość pewnie raz na godzinę albo rzadziej ;-P)
          >
          > > nie puszczą żadnego muzealnego jak rok temu???
          >
          > Raczej nie.
          >

To może przynajmniej 2015 wyślą na tę linię?! :-)
          • Gość: Locutus Wagon 2015 na 45 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.04.03, 23:23
            NIEPOPRAWNY OPTYMISTA...
            • pavlack Re: Wagon 2015 na 45 05.04.03, 13:14
              Gość portalu: Locutus napisał(a):

> NIEPOPRAWNY OPTYMISTA...

A czemu? Masz jakieś potwierdzone informacje?
          • pavlack Re: Linia specjalna 45 05.04.03, 13:13

> > Tak, NGT6 (a nie NGT6Kr). I z komunikatu wynika, że będzie to jeden wóz
            >
            > skoro wóz z niemiec ( na testach ) oznaczony był symbolem ngt6dd to krakowski
            > to ngt6kr ( kr- od Kraków ) jakby nie było wiadomo :-)

Nie, nie i jeszcze raz nie. To, że wóz z Niemiec był NGT6DD, to nie znaczy, że
            nasz ma być NGT6Kr. Tak samo ja mógłbym sobie nazwać go NGT6n-b (bo niebiesko-
            biały). Polecam spojrzeć na tabliczkę znamionową w którymś z naszych Skunksów -
            tam jak byk stoi NGT6 (i to jest oznaczenie producenta). Tu jest fotka:
            www.psmkms.ipx.pl/tramwaje/ngt6e.jpg
            > To może przynajmniej 2015 wyślą na tę linię?! :-)

Fajnie by było :D
    • Gość: ADAŚ BOMBA NA "14" IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 15:37
      Gdyby "14" kursowała tak jak kiedyś z Bronowic do Pl. Centralnego mogłaby być
      obsługiwana bombami.
      Szkoda, że nie ma tramwaju, który skręca z Andersa w lewo na Kocmyrzowskim do
      Ronda Czyżyńskiego
      • pavlack Re: BOMBA NA '14' 05.04.03, 15:41
        Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Gdyby "14" kursowała tak jak kiedyś z Bronowic do Pl. Centralnego mogłaby być
        > obsługiwana bombami.

A co z Rondem Mogilskim? :D
        • Gość: ADAŚ BOMBA NA '14' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 16:00
          pavlack napisał:

> A co z Rondem Mogilskim? :D

Coś Ci się Pavlack pomieszało. "14" kursowała koło Poczty i Grzegórzecką. Nie
          jeździła przez Mogilskie.

• pavlack Re: BOMBA NA '14' 05.04.03, 16:03
            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Coś Ci się Pavlack pomieszało. "14" kursowała koło Poczty i Grzegórzecką. Nie
            > jeździła przez Mogilskie.

Faktycznie :-)
      • Gość: mouset Re: BOMBA NA '14' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.04.03, 09:27
        A nie mówiłem? Jednak ta bombka pod Rydygierem 2 miesiace temu coś oznaczała!
        Koncepcję psuje jednak Mogilskie
        • pavlack Re: BOMBA NA '14' 06.04.03, 12:37
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> A nie mówiłem? Jednak ta bombka pod Rydygierem 2 miesiace temu coś oznaczała!
          > Koncepcję psuje jednak Mogilskie

Miejmy nadzieję, że je wkrótce przebudują :D
          Ale wtedy jest jeszcze jeden problem - ul. Lubicz... no chyba, że mają zamiar
          zrobić nową linię z Mistrzejowic przez Jana Pawła II lub al. Pokoju, później
          tunelem pod dworcem i do Kamiennej.
    • balsen Re: Linia specjalna 45 22.04.03, 18:07
      Może mi ktoś powiedzieć (bo zapomniałem) co jest w tej nowej hucie związanego
      z obchodami dnia ziemi?
      • pavlack Re: Linia specjalna 45 22.04.03, 18:12
        Wystawa Ekologiczna w al. Róż.
        • Gość: mouset Re: Linia specjalna 45 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.04.03, 19:02
          Czego?
          • pavlack Re: Linia specjalna 45 22.04.03, 19:12
            Eeee? O co Ci chodzi??? :D
            • Gość: mouset Re: Linia specjalna 45 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.04.03, 19:16
              No co będzie na tej wystawie!!??
              • Gość: Locutus Re: Linia specjalna 45 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.04.03, 00:29
                Może gołe modelki protestujące w ten sposób przeciwko noszeniu futer
                naturalnych :-P
                • Gość: mouset Re: Linia specjalna 45 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.04.03, 07:32
                  Lepiej jak bedą jeździć boimba te modelki
              • pavlack Re: Linia specjalna 45 23.04.03, 14:11
                Skąd mam wiedzieć co będzie na wystawie? :D
                • Gość: mouset Re: Linia specjalna 45 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.04.03, 16:45
                  Tak tylko pytam, myślałem że wiesz, ja nawet nie wiedziałem że w ogóle jest
                  wystawa, myslałem że tramwaj sam z siebie
                  • pavlack Re: Linia specjalna 45 23.04.03, 17:18
                    Hehe :D Sam z siebie to niestety nie pojedzie, jeszcze motorniczego potrzeba ;-P
                    • Gość: mouset Re: Linia specjalna 45 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.04.03, 18:08
                      Pasazerów też wypadałoby mieć
                      • Gość: Locutus Re: Linia specjalna 45 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.04.03, 00:13
                        Z tymi pasażerami to w MPK żadna reguła - patrz #428, czy linie do Pleszowa :-P
                        • pavlack Re: Linia specjalna 45 24.04.03, 15:26

> Z tymi pasażerami to w MPK żadna reguła - patrz #428, czy linie do Pleszowa :-
                          P

Coś się tak tego uwziął? Co ludzie też powinni mieć jakiś transport.
                          Moje twierdzenie (zapewne błędne, ale postąpię tak samo jak Ty):
                          Z tymi pasażerami to w MPK żadna reguła - patrz 183 czy 143.
                          • Gość: misiek Re: Linia specjalna 45 IP: *.zim.citynet.pl 24.04.03, 18:16
                            Już jutro zobaczymy bombe na #45 a dopiero dziś na całej trasie wywieszono
                            tabliczki i rozkłady dwudniowej linii 45.
                            • Gość: ADAŚ Re: Linia specjalna 45 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 19:50

> Już jutro zobaczymy bombe na #45 a dopiero dziś na całej trasie wywieszono
                              > tabliczki i rozkłady dwudniowej linii 45.

O ile wcześniej główny meteorolog nie obwieści załamania pogody - hehehe
                          • Gość: Locutus Re: Linia specjalna 45 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.04.03, 02:18
                            #143 czy #183 nie jeżdżą puste, poza tym są jedynymi liniami obsługującymi
                            tamte trasy. A #428 - dubluje #128 i to w dodatku w dosyć bezsensowny sposób...
                            no ale pewnie teraz, chociaż wielokrotnie użytkownicy tego forum praktycznie
                            jednomyślnie uznali, że #428 DO PIACHU, w ramach zemsty za Twierdzenie Lokiego
                            będziesz mi udowadniał głupotę każdego mojego poglądu... a niech Ci na zdrowie
                            wyjdzie...
                            • pavlack Re: Linia specjalna 45 25.04.03, 20:48

> #143 czy #183 nie jeżdżą puste,

No napisałem przecież, że moje twierdzenie jest błędne :D
                              A #428 tez nie jeździ puste.

> poza tym są jedynymi liniami obsługującymi
                              > tamte trasy. A #428 - dubluje #128 i to w dodatku w dosyć bezsensowny
                              > osób...

Linie dublujące (bisowe, szczytowe czy jak je tam zwał) są po to, żeby
                              wspomagać inne linie na najbardziej obciążonej trasie. I 428 taką rolę spełnia.

> no ale pewnie teraz, chociaż wielokrotnie użytkownicy tego forum praktycznie
                              > jednomyślnie uznali, że #428 DO PIACHU, w ramach zemsty za Twierdzenie
                              Lokiego
                              > będziesz mi udowadniał głupotę każdego mojego poglądu...

Nie, to nie jest w ramach zemsty. Po prostu w obecnej sytuacji 428 jest
                              potrzebne, czy tego chcesz czy nie. I nie jest mozliwe, tak jak pisał Michał
                              Wojtaszek, połączenie kursującego co 18 minut 192 z kursującym co 12 minut (i
                              do tego tylko w szczycie) 428.

> niech Ci na zdrowie
                              > wyjdzie...

Zapewne wyjdzie, bo śmiech to zdrowie :-)
                              • Gość: mouset Linia specjalna 428 IP: *.cm-uj.krakow.pl 29.04.03, 18:09
                                pavlack napisał:

> Linie dublujące (bisowe, szczytowe czy jak je tam zwał) są po to, żeby
                                > wspomagać inne linie na najbardziej obciążonej trasie. I 428 taką rolę
                                spełnia.
                                Nie spełnia, bo zwykle jedzie puste, może na 5 kursów jeden jest przydatny

> Nie, to nie jest w ramach zemsty. Po prostu w obecnej sytuacji 428 jest
                                > potrzebne, czy tego chcesz czy nie. I nie jest mozliwe, tak jak pisał Michał
                                > Wojtaszek, połączenie kursującego co 18 minut 192 z kursującym co 12 minut (i
                                > do tego tylko w szczycie) 428.
                                To tak jakbym słyszał Serwin&Co, jest mozliwe, pod warunkiem że częstotliwość
                                narzuci 192, zaoszczędzenie jednego autobusu zrównoważy poza szczytowe kursy, a
                                przynajmniej będą ludzie korzystać odciążając 124, 152, 501, 511
                                • pavlack Re: Linia specjalna 428 29.04.03, 19:53

> Nie spełnia, bo zwykle jedzie puste,

Bzdura. Codziennie widuję ten autobus (stojąc na przystanku) a czasem nim
                                  jeżdżę. I wiem co piszę.
                                  • Gość: Locutus Re: Linia specjalna 428 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 30.04.03, 02:05
                                    Jak do tej pory gadaliśmy o likwidacji #428, to było oki. Hasła "#428 DO
                                    PIACHU" chwytały się. A teraz nagle co? #428 nabrało znaczenia strategicznego?
                                    Zresztą niedługo pojawią się tam scanie CN94UB - tylko muszę się jeszcze nieco
                                    poszlajać z aparatem :-P
                                    • Gość: mouset Re: Linia specjalna 428 IP: 217.96.109.* 03.05.03, 21:05
                                      A nie łaska Many puścić, przecież to strategiczna linia!!!!!!!
                                      • Gość: Locutus Re: Linia specjalna 428 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.05.03, 23:31
                                        Z manami to byłaby lekka przesada... chociaż kto wie... może jutro sfocę
                                        jakiegoś, jak tak bardzo chcecie (ale wolę zrobić niskpodłogowca na #139, a
                                        zostało mi mało zdjęć w aparacie). W każdym razie CN94UB wyprorokowałem i
                                        uwieczniłem natychmiast po spełnieniu się proroctwa...
                                        • kuba203 Re: Linia specjalna 428 04.05.03, 12:38
                                          Niedługo kierowcy będą uciekać na sam Twój widok, taki będziesz znany z tego
                                          focenia wyświetlaczy ;))
                                          • Gość: mouset A może....... IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.05.03, 14:43
                                            ........kupimy Lokiemu wyświetlacz? Nie będzie musiał focić, powyświetla sobie
                                            w pokoju :)
                                            • kuba203 Re: A może....... 04.05.03, 14:44

> ........kupimy Lokiemu wyświetlacz? Nie będzie musiał focić, powyświetla
                                              sobie
                                              > w pokoju :)

Dobry pomysł, Loki, kiedy masz urodziny? ;))
                                              • Gość: mouset Re: A może....... IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.05.03, 14:48
                                                Jak będzie drogo to może wyżebramy jakiś film ze scanii
                                                • Gość: Locutus OKI :-D IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.05.03, 01:23
                                                  3.08. :-P

A dzisiaj sfociłem PS141 na #174 i PE183 na #184 :-P
                                                  Na szczęscie na razie panowie kiermani, którzy wykazują się wobec mnie dużą
                                                  cierpliwością (tylko w jelczu M121MB raz się pluł, jak go poprosiłem o #183 -
                                                  mówił, że nie ma tego w kompie, bo ten tabor tam nie jeździ, a gdy mu
                                                  udowodniłem, że jest, to zapytał, czy chce mi się zdjęcia na takie pierdoły
                                                  marnować) i życzliwością będą mogli sobie odpocząć - skończył mi się film, a
                                                  nie przwiduję kupna nowego w najbliższym czasie...
                                                  • Gość: mouset Re: OKI :-D IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 05.05.03, 11:24
                                                    krótki 174 to faktyczna sensacja
                                                  • kuba203 Re: OKI :-D 05.05.03, 18:56

> krótki 174 to faktyczna sensacja

No, jedynie co łikend można taki zobaczyć :DD
                                                  • Gość: mouset Re: OKI :-D IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.05.03, 20:45
                                                    Wow! Ja jestem na etapie M181 na 174 w weekendy
                                                  • Gość: Locutus Re: OKI :-D IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.05.03, 00:12
                                                    To było parę lat temu... ze dwa? Teraz jeżdżą 120M, no i jedna scania CN94UB :-
                                                    P ale ta ostatnia tylko na zarządzenie ;-)
                                                  • Gość: mouset Re: OKI :-D IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.05.03, 09:18
                                                    M121 nie ma ani jednego? zdziry!
                                                  • Gość: Locutus Re: OKI :-D IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.05.03, 23:30
                                                    Nie ma nie ma... a najbardziej mnie wkurwiają scanie OmniCity na zadupiu (#172)
                                                    gdy w ścisłym centrum miasta na #124 paradują przepiękne CN113ALB (lubię te
                                                    busy, ale chyba wiecie o co mi chodzi)...
                                                  • Gość: mouset Re: OKI :-D IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 07.05.03, 11:25
                                                    Daliby Omni na 112 do Tyńca, buuuuuu
                                                  • Gość: Locutus Re: OKI :-D IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.05.03, 00:55
                                                    Gdyby nie to, że nie potrafię się tak wcześnie zerwać, to dołapałbym to #439 i
                                                    poprosił gościa o wrzucenie na wyświetlacz #112 - i byłaby fotka... taka jak
                                                    inne wrzucone przeze mnie na amsnet...
                                                  • Gość: mouset Loki? IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 08.05.03, 10:00
                                                    A może zerwałbyś sie do Brzoskwini na 5.25
                                                  • Gość: Locutus Re: Loki? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 09.05.03, 02:38
                                                    Filma już nie mam. A scanię to mogę sfocić w Kampusie UJ z odpowiednimi
                                                    inskrypcjami na wyświetlaczu... tylko trza to tak zrobić, żeby tła nie było
                                                    widać...
                                                  • Gość: mouset Re: Loki? IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 09.05.03, 09:01
                                                    Ta z Brzoskwini stoi na Bronowicach jakieś pól godziny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka