daro993 19.01.07, 23:07 Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie ul. Morelowa. Zainteresowanych wymianą spostrzeżeń zapraszam do dyskusji mailowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bob Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie IP: 80.50.51.* 24.01.07, 11:13 Witam, zastanawia mnie kolejne opóźnienie...pomijam tłumaczenie developera, że brakuje ludzi u podwykonawcy. Może problem tkwi w źle wykonanej elewacji drewnianej w budynku A? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
daro993 Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie 24.01.07, 17:50 Proponuję korespondencję mailową. Bardzo łatwo można założyć konto na www.gazeta.pl Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basil fawlty Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie IP: *.ghnet.pl 02.02.07, 11:41 proszę o więcej informacji na temat źle wykonanej elewacji a także przyczyny opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basil fawlty zniszczona elewacja IP: *.ghnet.pl 05.03.07, 08:53 Szanowni Państwo, chcę poinformować o efektach oględzin jakich na ul. morelowej dokonał rzeczoznawca. Cała elewaja nadaje się do wymiany. Na warstwę ocieplenia z wełny mineralnej położono jedynie cienki materiał izolacyjny Corowin. Na nim bezpośrednio ułożono deski. Deski ułożone są b. niestarannie. W wielu miejscach już się powykrzywiały. Kompletnie brak jes zabezpieczeń przed dostawaniem sie wody pod deski i do izolacji cieplnej. Doprowadzi to w najbliższej przyszłości do zamoknięcia i zagrzybienia budynku. Dodatkowo krótkie daszki balkonów sprawiają że woda cieknie po ścianach (widoczne zacieki oraz odpadający tynk). Dotego dochodzi dużo innych niedoróbek. Miejmy nadzieję, że obecne opóźnienie wynika z konieczności wyegzekwowania wymiany elewacji przez nierzetelnego wykonawcę. warao@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Szwajcar" :-) Cały ten Zasada Developer ma budowę w nosie IP: *.citynet.pl 05.07.07, 20:23 i chyba to jest jedyna przyczyna opóźnień. Panowie fakt jest taki, że osiedle sprzedali i zajeli się kolejnymi tematami które sprzedają pod nazwą Acar. Wiedzą ze nikt się nie wycofa bo ceny nieruchomości wzrosły, nieźle zarobili. Może mają nadzieję że ludzie odbiorą mieszkania wcześniej czy później bo nie będa czekali latami, a poprawiać bo im się nie opłaca. Na budowie kręci się paru chłopków i sieje trawniki. Przy okazji ci którzy kupili parkingi podziemne mogą już wymieniać auta na amfibie:-) no i zaszczepić się na grzyba bo pleśń na ścianach już się pojawiła z tego co wiem w kilku miejscach. Śmiech tylko budzi ich reklama nowych inwestycji. Brednie pt. solidność terminowość, doświadczenie itp Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Cały ten Zasada Developer ma budowę w nosie 06.07.07, 12:11 > Przy okazji ci którzy kupili parkingi podziemne mogą już wymieniać auta na > amfibie:-) no i zaszczepić się na grzyba bo pleśń na ścianach już się pojawiła > z tego co wiem w kilku miejscach. No nie mówcie że tam są parkingi podziemne? ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: zniszczona elewacja IP: *.citynet.pl 17.07.07, 11:54 Gdyby tak było to już by wymienili. Myślę że Acar zamierza wcisnąć ten bubel mieszkańcom, lawirować przez okres gwarancji a potem niech się rozsypie. Deski elewacyjne są przykręcone zwykłymi, czarnymi śrubami. Skorodują w rok. W kilku mieszkaniach jest ponoć grzyb, pewnie już się leje pod elewcje. Dziwię się ze im po prostu nie wstud oddawać takiej chałtury. Wygląda na to że nikt tej budowy nie nadzoruje, ew. ma to głęboko w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
szachista1 Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie 03.03.07, 20:17 chetnie sie przyłączę do dyskusji, mam mieszkanie na tym osiedlu i niepokoi mnie problem z drewnianymi obiciami segmentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie IP: 80.50.51.* 05.03.07, 08:50 Mnie niepokoi fakt, że z tymi elewacjami od 3 miesięcy nic nie jest robione, zarówno w budynku A jak i B. Nie wiem czy się sądzą z podwykonawcą czy szukają nowego ale takiej chałtury to dawno nie widziałem. Rzekomy termin oddania to na raczej nie bedzie marzec, przypuszczam że koniec kwietnia jak dobrze pójdzie więc dochodzi kwestia karnych odsetek - wie ktoś coś?. Bedąc na miejscu zwróciłem jeszcze uwagę że kostka brukowa połozona przy budynku A wzdłuż drogi wjazdowej pozostawia wiele do życzenia (chodzi o różnice w szerokości).Nie wiem czy będą coś z tym robic jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basil fawlty Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie IP: *.ghnet.pl 05.03.07, 09:01 takich braków jak płyty na drodze dojazdowej przy budynku A jest niewiarygodnie dużo, zarówno na zewnątrz jak i w mieszkaniach. Zastanawia też to dlaczego na budowie nic się nie dzieje. chyba nie ma możliwości obejścia przez dewelopera punktu umowy o płaceniu kary za opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
daro993 Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie 05.03.07, 22:21 Bob, podaj jakiegoś maila kontaktowego do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie IP: 80.50.51.* 06.03.07, 08:11 Witam, moj mail bobchem@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: UWAGA Mieszkancy os Szwajcarskiego- Oszustwo!! IP: *.gprs.plus.pl 13.11.07, 19:54 Drodzy, Ja sie wlasnie dowiedzialam co sie swieci. Otoz zylam w blogiej nieswiadomosci az dzis jeden z sasiadow zadzwonil i sie dowiedzialam ze nasz developer podzielil dzialke na cztery i nam zmniejszyl udzial w gruncie - przeczytajcie dobrze projekt aktu notarialnego. Chca postawic przed budynkiem A jeszcze jeden! To co mamy w umowach przedwstepnych to jest zupelnie co innego niz w projekcie aktu notarialnego. Proponuje sie zmailowac, zdzwonic i dzialac! agnes_polak@hotmail.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś