Dodaj do ulubionych

Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie

19.01.07, 23:07
Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie ul. Morelowa. Zainteresowanych
wymianą spostrzeżeń zapraszam do dyskusji mailowej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bob Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie IP: 80.50.51.* 24.01.07, 11:13
      Witam,
      zastanawia mnie kolejne opóźnienie...pomijam tłumaczenie developera, że brakuje
      ludzi u podwykonawcy. Może problem tkwi w źle wykonanej elewacji drewnianej w
      budynku A?
      Pozdrawiam.
      • daro993 Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie 24.01.07, 17:50
        Proponuję korespondencję mailową. Bardzo łatwo można założyć konto na www.gazeta.pl
        Pozdrawaim
      • Gość: basil fawlty Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie IP: *.ghnet.pl 02.02.07, 11:41
        proszę o więcej informacji na temat źle wykonanej elewacji a także przyczyny
        opóźnień.
      • Gość: basil fawlty zniszczona elewacja IP: *.ghnet.pl 05.03.07, 08:53
        Szanowni Państwo,
        chcę poinformować o efektach oględzin jakich na ul. morelowej dokonał
        rzeczoznawca.
        Cała elewaja nadaje się do wymiany. Na warstwę ocieplenia z wełny mineralnej
        położono jedynie cienki materiał izolacyjny Corowin. Na nim bezpośrednio
        ułożono deski. Deski ułożone są b. niestarannie. W wielu miejscach już się
        powykrzywiały.
        Kompletnie brak jes zabezpieczeń przed dostawaniem sie wody pod deski i do
        izolacji cieplnej. Doprowadzi to w najbliższej przyszłości do zamoknięcia i
        zagrzybienia budynku.
        Dodatkowo krótkie daszki balkonów sprawiają że woda cieknie po ścianach
        (widoczne zacieki oraz odpadający tynk).
        Dotego dochodzi dużo innych niedoróbek.
        Miejmy nadzieję, że obecne opóźnienie wynika z konieczności wyegzekwowania
        wymiany elewacji przez nierzetelnego wykonawcę.
        warao@interia.pl
        • Gość: "Szwajcar" :-) Cały ten Zasada Developer ma budowę w nosie IP: *.citynet.pl 05.07.07, 20:23
          i chyba to jest jedyna przyczyna opóźnień. Panowie fakt jest taki, że osiedle
          sprzedali i zajeli się kolejnymi tematami które sprzedają pod nazwą Acar.
          Wiedzą ze nikt się nie wycofa bo ceny nieruchomości wzrosły, nieźle zarobili.
          Może mają nadzieję że ludzie odbiorą mieszkania wcześniej czy później bo nie
          będa czekali latami, a poprawiać bo im się nie opłaca. Na budowie kręci się
          paru chłopków i sieje trawniki.
          Przy okazji ci którzy kupili parkingi podziemne mogą już wymieniać auta na
          amfibie:-) no i zaszczepić się na grzyba bo pleśń na ścianach już się pojawiła
          z tego co wiem w kilku miejscach.
          Śmiech tylko budzi ich reklama nowych inwestycji. Brednie pt. solidność
          terminowość, doświadczenie itp
          • martvica Re: Cały ten Zasada Developer ma budowę w nosie 06.07.07, 12:11
            > Przy okazji ci którzy kupili parkingi podziemne mogą już wymieniać auta na
            > amfibie:-) no i zaszczepić się na grzyba bo pleśń na ścianach już się pojawiła
            > z tego co wiem w kilku miejscach.

No nie mówcie że tam są parkingi podziemne? ROTFL!
        • Gość: Waldek Re: zniszczona elewacja IP: *.citynet.pl 17.07.07, 11:54
          Gdyby tak było to już by wymienili. Myślę że Acar zamierza wcisnąć ten bubel
          mieszkańcom, lawirować przez okres gwarancji a potem niech się rozsypie. Deski
          elewacyjne są przykręcone zwykłymi, czarnymi śrubami. Skorodują w rok. W kilku
          mieszkaniach jest ponoć grzyb, pewnie już się leje pod elewcje.
          Dziwię się ze im po prostu nie wstud oddawać takiej chałtury. Wygląda na to że
          nikt tej budowy nie nadzoruje, ew. ma to głęboko w d....
    • szachista1 Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie 03.03.07, 20:17
      chetnie sie przyłączę do dyskusji, mam mieszkanie na tym osiedlu i niepokoi
      mnie problem z drewnianymi obiciami segmentów.
      • Gość: Bob Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie IP: 80.50.51.* 05.03.07, 08:50
        Mnie niepokoi fakt, że z tymi elewacjami od 3 miesięcy nic nie jest robione,
        zarówno w budynku A jak i B. Nie wiem czy się sądzą z podwykonawcą czy szukają
        nowego ale takiej chałtury to dawno nie widziałem. Rzekomy termin oddania to na
        raczej nie bedzie marzec, przypuszczam że koniec kwietnia jak dobrze pójdzie
        więc dochodzi kwestia karnych odsetek - wie ktoś coś?. Bedąc na miejscu
        zwróciłem jeszcze uwagę że kostka brukowa połozona przy budynku A wzdłuż drogi
        wjazdowej pozostawia wiele do życzenia (chodzi o różnice w szerokości).Nie wiem
        czy będą coś z tym robic jeszcze...
        • Gość: basil fawlty Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie IP: *.ghnet.pl 05.03.07, 09:01
          takich braków jak płyty na drodze dojazdowej przy budynku A jest niewiarygodnie
          dużo, zarówno na zewnątrz jak i w mieszkaniach.
          Zastanawia też to dlaczego na budowie nic się nie dzieje.

chyba nie ma możliwości obejścia przez dewelopera punktu umowy o płaceniu kary
          za opóźnienia.
          • daro993 Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie 05.03.07, 22:21
            Bob, podaj jakiegoś maila kontaktowego do dyskusji.
            • Gość: Bob Re: Szukam przyszłych sąsiadów Os. Szwajcarskie IP: 80.50.51.* 06.03.07, 08:11
              Witam, moj mail bobchem@poczta.onet.pl
        • Gość: Agnes Re: UWAGA Mieszkancy os Szwajcarskiego- Oszustwo!! IP: *.gprs.plus.pl 13.11.07, 19:54
          Drodzy,

Ja sie wlasnie dowiedzialam co sie swieci. Otoz zylam w blogiej
          nieswiadomosci az dzis jeden z sasiadow zadzwonil i sie dowiedzialam
          ze nasz developer podzielil dzialke na cztery i nam zmniejszyl
          udzial w gruncie - przeczytajcie dobrze projekt aktu notarialnego.
          Chca postawic przed budynkiem A jeszcze jeden! To co mamy w umowach
          przedwstepnych to jest zupelnie co innego niz w projekcie aktu
          notarialnego. Proponuje sie zmailowac, zdzwonic i dzialac!
          agnes_polak@hotmail.co.uk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka