Dodaj do ulubionych

Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców

IP: *.chello.pl 23.01.07, 23:53
Na ul. Andersa o godinie 18 nie było jescze adnej piaskarki: była
kilkucentymetrowa wartstwa śniegu, a samochody ledwo hamowały przed prejściem
dla piesych. To samo na Al. Pokoju. A nawet gorzej.
Obserwuj wątek
    • Gość: gagoo Re: Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.pl.tesco-europe.com 24.01.07, 09:31
      o 18 to jeszcze pikus - chociaz mialam niezly ubaw wracajac z pracy, gdy okazalo
      sie ze ulice typu Wadowicka, Konopnickiej, Dietla sa nietkniete przez tzw.
      Sluzby natomiast wokol Plant jezdzilo sie po mokrych, czarnych jezdniach... :)
      Wieczorem pojechalam z mezem do kina (Multikino) i dalej okazywalo sie ze Sluzby
      maja kierowcow gleboko gdzies... 29 Listopada, Opolska, Bora-Komorowskiego,
      Dobrego Pasterza plugu czy piaskarki nie widzialy od poprzedniego roku... Pelno
      rozjezdzonego sniegu, slisko i pusto - prawie zadnych samochodow... Nie rozumiem
      sposobu dzialania i pracy ludzi ospowiedzialnych za utrzymanie drog w Krakowie.
      Bo ze w godzinach szczytu ciezko jest odsniezyc, to Ok - z tym moge sie zgodzic,
      ale zeby nie wyjechac cala dostepna flota poznym wieczorem i w nocy, kiedy
      miasto jest puste??!!?? Nie chcialo sie, bo i tak pada caly czas wiec napada???
      A jakby sola dobrze posypac to by sie przeciez topilo, tak??
      Dzisiaj rano wyszlam z nadzieja ze jednak w nocy sie ruszyli... Ale oczywiscie
      plonne to byly nadzieje... Na ulicach tony sniegu (bo przeciez gdzies trzeba
      usuwac snieg z chodnikow, a dozorcy - w przeciwienstwie do drogowcow - wywiazuja
      sie ze swoich obowiazkow), auta slizgaja sie w korkach a trasa pokonywana
      normalnie w najwyzej kwadrans dzisiaj jechalam 40 minut (okolice
      Rynku-Wadowicka)...I nie musze chyba dodawac, ze nie widzialam po drodze ANI
      JEDNEJ piaskarki...
      • Gość: Zorientowany Gagoo-jeszcze jedna idiotka kierowca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:13
        Posłuchaj Pani ekspertko od siedmiu boleści od spraw zimy - drogowcy nie są od
        łAPANIA śNIEGU W RęCE, tylko od usuwania skutków opadów. Dla twojej wiadomości
        ul, Bora Komorowskiego, Wadowicka i inne krajowe były w tym roku wielokrotnie
        sypane materiałem zapobiegającym śliskości,to że ty ich nie widziałaś, nie
        oznacza, że ich nie ma - sprzet nie jest po to, zeby go widzieć, tylko, żeby
        działał! A taka jedna kretynka wyjedzie na 2 minuty na Bora i NIE WIDZIAłA
        PIASKARKI! CZYLI JEJ NIE MA! Wiesz, ile dróg jest w Krakowie? 1500!!! Na każdej
        masz widzieć sprzęt? Na pewno bedzie tam czekał, aż łASKAWA PANI HRABIANKA SIE
        TAM POJAWI! bez pozdrowien.
        • Gość: kierowca Re: Gagoo-jeszcze jedna idiotka kierowca! IP: *.pl.tesco-europe.com 24.01.07, 10:47
          A wydaje Ci się Panie zorientowany, że działa??!!?? To chyba nie widziałeś stanu
          krakowskich ulic... Nie widac ani piaskarek ani - niestety - skutków ich pracy...
          • Gość: czołgista Re: Gagoo-jeszcze jedna idiotka kierowca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:25
            Zaraz pan "zorientowany" wyjaśni ci, że jak jest zima, to musi padać śnieg i
            ulice muszą być śliskie - takie jest odwieczne prawo natury, pani kierowniczko.
            A my oczywiście grzejemy na całego !... ;)))))))))))
        • Gość: ela Re: Gagoo-jeszcze jedna idiotka kierowca! IP: *.uci.agh.edu.pl 24.01.07, 12:41
          To chyba Tobie , zorientowany wydaje się, że jesteś hrabia. Łap się za łopatę
          lepiej.
      • Gość: Linka z nh Re: Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.chello.pl 24.01.07, 10:16
        Poodwoływali podobno kilka egaminów na prawo jazdy. Ale dla mnie to niepojęte
        jest! Przecież odpowiedzialni za odśnieżanie, chwalili sie, że piaskarki stoją
        i czekają aby je użyć, a tymczasem, gdy przyszło co do czego, to wyszło, że
        organizacji żadnej nie ma! A synoptycy apowiadali, że będzie padać snieg! Od po
        poludnia. Dawno się im tak prognoza nie sprawdziła jak wczoraj! Powinni być
        gotowi jeszcze zanim zaczęło padać.
    • Gość: anka Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:48
      a jak rano jechalo sie na Ruczaju... porazka. dojazd do centrum zajal mi ponad godzine!!!
    • Gość: gość Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:22
      wczoraj o 19 wracałam samochodem z centrum Krakowa do Wieliczki, dzis rano
      odwrotny kierunek. Nie widziałam ani jednej piaskarki czy pługu i drogi były
      nietknięte. Normalnie droga dom - praca zajmuje mi 30 min, wczoraj i dziś to
      była ponad godzina. Opady zapowiadane od kilku dni z dokładnością co do godziny
      a ekipa pana Tajstera jak co roku nic nie robi. Nie jestem w stanie pojąć tej
      sytuacji.
      • Gość: czołgista Re: Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:27
        Na szczęście pan Tajster nie kieruje już akcją Zima... Gdyby kierował,
        wtacałabyś nie 1 godzinę ale 4 ! ;)))
        • Gość: gość Re: Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:34
          nie wiedziałam! i przepraszam pana Tajstera! ale i tak dalej jestem załamana ta
          sytuacją. Za to nie mogę się już doczekać nart.
          • Gość: gniewko_syn_ryba Re: Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.autocom.pl 24.01.07, 22:34
            Gość portalu: gość napisał(a):

> Za to nie mogę się już doczekać nart.

To przypnij i zasuwaj do pracy... zamiast samochodem ;PPP
    • Gość: t0 Nie drogowcy, ale kierowcy są winni! Letnie opony! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:25
      właśnie
      • Gość: krakus Re: Nie drogowcy, ale kierowcy są winni! Letnie o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:37
        Dobrze ze są ferie bo ruch byłby większy.
        Poza tym mieszkam przy Tynieckiej i widziałem wczoraj od 19.00 pługi i trochę to
        dało.Opady sa tak duże że już 5 razy odgarniałem chodnik i zaraz musza iść znowu.
        Nareszcie zima się zlitowała bo nasze dzieci maja ferie...Chyba modlitwy górali
        odniosły skutek...
    • Gość: snajpik Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:49
      powiem w skrócie ! niedorozwoje umysło to kierownictwo tej firmy a debile to
      zatrudniani kierowcy jedni gniją za biurkami i niedowidzą przez okno a drudzi
      pędz powaleni 60km/h po ulicach 3 m szerokości !!! w skrócie to nieporozumienie
      zresztą jak inne firmy komunalne w naszym miescie
    • Gość: zulu gula "nie potrafili wyhamować na śliskiej drogi" IP: 219.83.47.* 24.01.07, 16:09
      "W większości kierowcy nie potrafili wyhamować na śliskiej drogi"

Polska język, trudna język... Dawno tak bzdurnego zdania nie czytałem:) Czy w
      Gazecie pracują jeszcze jacyś korektorzy?
      • Gość: belfer Re: "nie potrafili wyhamować na śliskiej drogi" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:22
        Przecież każdy inteligentny wie, powinno być "na śliskiej drodze". Zwykła
        literówka. Dlaczego na siłę robisz z siebie głupka?
    • Gość: helen na chodnikach-nie lepiej IP: *.ghnet.pl 24.01.07, 16:14
      okropne co się dzieje na chodnikach-jezdnie musiały "odśnieżyć się same" a
      rozjeżdzony śnieg ułożył się wzdłuż krawężników. i nikt z tym nic nie zrobił.
      wysepki tramwajowe w okropnym stanie, przejścia dla pieszych też. w rezultacie
      chodziłam dziś po kostki w wodzie. starsi ludzie mieli dużo problemów. gdzie
      się podziali dozorcy i inni ludzie od odśnieżania chodników?!?!
      • Gość: Gerda Re: na chodnikach-nie lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:24
        A kto są "ludzie od odśnieżania chodników"? To są tacy specjaliści? Jak ci
        przeszkadza śnieg na chodnikach, to weź łopatę i pomachaj nią trochę. Przyda ci
        się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka