Gość: Linka z nh IP: *.chello.pl 23.01.07, 23:53 Na ul. Andersa o godinie 18 nie było jescze adnej piaskarki: była kilkucentymetrowa wartstwa śniegu, a samochody ledwo hamowały przed prejściem dla piesych. To samo na Al. Pokoju. A nawet gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gagoo Re: Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.pl.tesco-europe.com 24.01.07, 09:31 o 18 to jeszcze pikus - chociaz mialam niezly ubaw wracajac z pracy, gdy okazalo sie ze ulice typu Wadowicka, Konopnickiej, Dietla sa nietkniete przez tzw. Sluzby natomiast wokol Plant jezdzilo sie po mokrych, czarnych jezdniach... :) Wieczorem pojechalam z mezem do kina (Multikino) i dalej okazywalo sie ze Sluzby maja kierowcow gleboko gdzies... 29 Listopada, Opolska, Bora-Komorowskiego, Dobrego Pasterza plugu czy piaskarki nie widzialy od poprzedniego roku... Pelno rozjezdzonego sniegu, slisko i pusto - prawie zadnych samochodow... Nie rozumiem sposobu dzialania i pracy ludzi ospowiedzialnych za utrzymanie drog w Krakowie. Bo ze w godzinach szczytu ciezko jest odsniezyc, to Ok - z tym moge sie zgodzic, ale zeby nie wyjechac cala dostepna flota poznym wieczorem i w nocy, kiedy miasto jest puste??!!?? Nie chcialo sie, bo i tak pada caly czas wiec napada??? A jakby sola dobrze posypac to by sie przeciez topilo, tak?? Dzisiaj rano wyszlam z nadzieja ze jednak w nocy sie ruszyli... Ale oczywiscie plonne to byly nadzieje... Na ulicach tony sniegu (bo przeciez gdzies trzeba usuwac snieg z chodnikow, a dozorcy - w przeciwienstwie do drogowcow - wywiazuja sie ze swoich obowiazkow), auta slizgaja sie w korkach a trasa pokonywana normalnie w najwyzej kwadrans dzisiaj jechalam 40 minut (okolice Rynku-Wadowicka)...I nie musze chyba dodawac, ze nie widzialam po drodze ANI JEDNEJ piaskarki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany Gagoo-jeszcze jedna idiotka kierowca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 10:13 Posłuchaj Pani ekspertko od siedmiu boleści od spraw zimy - drogowcy nie są od łAPANIA śNIEGU W RęCE, tylko od usuwania skutków opadów. Dla twojej wiadomości ul, Bora Komorowskiego, Wadowicka i inne krajowe były w tym roku wielokrotnie sypane materiałem zapobiegającym śliskości,to że ty ich nie widziałaś, nie oznacza, że ich nie ma - sprzet nie jest po to, zeby go widzieć, tylko, żeby działał! A taka jedna kretynka wyjedzie na 2 minuty na Bora i NIE WIDZIAłA PIASKARKI! CZYLI JEJ NIE MA! Wiesz, ile dróg jest w Krakowie? 1500!!! Na każdej masz widzieć sprzęt? Na pewno bedzie tam czekał, aż łASKAWA PANI HRABIANKA SIE TAM POJAWI! bez pozdrowien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Gagoo-jeszcze jedna idiotka kierowca! IP: *.pl.tesco-europe.com 24.01.07, 10:47 A wydaje Ci się Panie zorientowany, że działa??!!?? To chyba nie widziałeś stanu krakowskich ulic... Nie widac ani piaskarek ani - niestety - skutków ich pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czołgista Re: Gagoo-jeszcze jedna idiotka kierowca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:25 Zaraz pan "zorientowany" wyjaśni ci, że jak jest zima, to musi padać śnieg i ulice muszą być śliskie - takie jest odwieczne prawo natury, pani kierowniczko. A my oczywiście grzejemy na całego !... ;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Gagoo-jeszcze jedna idiotka kierowca! IP: *.uci.agh.edu.pl 24.01.07, 12:41 To chyba Tobie , zorientowany wydaje się, że jesteś hrabia. Łap się za łopatę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linka z nh Re: Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.chello.pl 24.01.07, 10:16 Poodwoływali podobno kilka egaminów na prawo jazdy. Ale dla mnie to niepojęte jest! Przecież odpowiedzialni za odśnieżanie, chwalili sie, że piaskarki stoją i czekają aby je użyć, a tymczasem, gdy przyszło co do czego, to wyszło, że organizacji żadnej nie ma! A synoptycy apowiadali, że będzie padać snieg! Od po poludnia. Dawno się im tak prognoza nie sprawdziła jak wczoraj! Powinni być gotowi jeszcze zanim zaczęło padać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:48 a jak rano jechalo sie na Ruczaju... porazka. dojazd do centrum zajal mi ponad godzine!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:22 wczoraj o 19 wracałam samochodem z centrum Krakowa do Wieliczki, dzis rano odwrotny kierunek. Nie widziałam ani jednej piaskarki czy pługu i drogi były nietknięte. Normalnie droga dom - praca zajmuje mi 30 min, wczoraj i dziś to była ponad godzina. Opady zapowiadane od kilku dni z dokładnością co do godziny a ekipa pana Tajstera jak co roku nic nie robi. Nie jestem w stanie pojąć tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czołgista Re: Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:27 Na szczęście pan Tajster nie kieruje już akcją Zima... Gdyby kierował, wtacałabyś nie 1 godzinę ale 4 ! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:34 nie wiedziałam! i przepraszam pana Tajstera! ale i tak dalej jestem załamana ta sytuacją. Za to nie mogę się już doczekać nart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.autocom.pl 24.01.07, 22:34 Gość portalu: gość napisał(a): > Za to nie mogę się już doczekać nart. To przypnij i zasuwaj do pracy... zamiast samochodem ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t0 Nie drogowcy, ale kierowcy są winni! Letnie opony! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:25 właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Nie drogowcy, ale kierowcy są winni! Letnie o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:37 Dobrze ze są ferie bo ruch byłby większy. Poza tym mieszkam przy Tynieckiej i widziałem wczoraj od 19.00 pługi i trochę to dało.Opady sa tak duże że już 5 razy odgarniałem chodnik i zaraz musza iść znowu. Nareszcie zima się zlitowała bo nasze dzieci maja ferie...Chyba modlitwy górali odniosły skutek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajpik Policja: Zima jednak zaskoczyła drogowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:49 powiem w skrócie ! niedorozwoje umysło to kierownictwo tej firmy a debile to zatrudniani kierowcy jedni gniją za biurkami i niedowidzą przez okno a drudzi pędz powaleni 60km/h po ulicach 3 m szerokości !!! w skrócie to nieporozumienie zresztą jak inne firmy komunalne w naszym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulu gula "nie potrafili wyhamować na śliskiej drogi" IP: 219.83.47.* 24.01.07, 16:09 "W większości kierowcy nie potrafili wyhamować na śliskiej drogi" Polska język, trudna język... Dawno tak bzdurnego zdania nie czytałem:) Czy w Gazecie pracują jeszcze jacyś korektorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: "nie potrafili wyhamować na śliskiej drogi" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:22 Przecież każdy inteligentny wie, powinno być "na śliskiej drodze". Zwykła literówka. Dlaczego na siłę robisz z siebie głupka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helen na chodnikach-nie lepiej IP: *.ghnet.pl 24.01.07, 16:14 okropne co się dzieje na chodnikach-jezdnie musiały "odśnieżyć się same" a rozjeżdzony śnieg ułożył się wzdłuż krawężników. i nikt z tym nic nie zrobił. wysepki tramwajowe w okropnym stanie, przejścia dla pieszych też. w rezultacie chodziłam dziś po kostki w wodzie. starsi ludzie mieli dużo problemów. gdzie się podziali dozorcy i inni ludzie od odśnieżania chodników?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerda Re: na chodnikach-nie lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:24 A kto są "ludzie od odśnieżania chodników"? To są tacy specjaliści? Jak ci przeszkadza śnieg na chodnikach, to weź łopatę i pomachaj nią trochę. Przyda ci się. Odpowiedz Link Zgłoś