Dodaj do ulubionych

Widziane 11.04.2003

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 17:17
Dziś do Wieliczki jeden przedszkolak (na szczęście ja nim nie jechałem) oraz
kibelek - plastik, ale już ten bardziej cywilizowany.
Ponadto w Dzienniku od paru dni ukazują się rozkłady linii nocnych. I tak
dzisiaj jest "604", którą obsługuje prywaciarz. Tabor - ford transit.
Rano na "24" 926+927+928.
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 19:57
      A na 883+884 reklama Muratora - czy to jakaś nowa reklama? Bo pierwszy raz ją
      widziałem dzisiaj :D
      • Gość: ADAŚ Widziane 11.04.2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 20:05
        pavlack napisał:

> A na 883+884 reklama Muratora - czy to jakaś nowa reklama? Bo pierwszy raz ją
        > widziałem dzisiaj :D

Nie, nie - Nowa nie jest. Z pół roku już chyba jeździ.
        • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 22:16
          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Nie, nie - Nowa nie jest. Z pół roku już chyba jeździ.

Heh, ja to mam refleks :D
    • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 21:59

> Dziś do Wieliczki jeden przedszkolak (na szczęście ja nim nie jechałem) oraz
      > kibelek - plastik, ale już ten bardziej cywilizowany.

EN57-003 i 1806, zaliczyłem dziś obydwa :)) Qrde, dlaczego takie złomy dają,
      ten 003, jak sam numer wskazuje, nie jest już pierwszej młodości :((
      • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 22:17
        Kuba! Ty żyjesz? :D
        • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 22:19
          pavlack napisał:

> Kuba! Ty żyjesz? :D

Hihi, do jutra żyję :DD
          Pozdrawiam wszystkich, którzy się o mnie martwili :))
          • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 22:25
            kuba203 napisał:

> Hihi, do jutra żyję :DD

A co będzie jutro? ;-P

> Pozdrawiam wszystkich, którzy się o mnie martwili :))

:D
            • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 22:31
              pavlack napisał:

> A co będzie jutro? ;-P

Wyniki egzaminu :DD
              • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 22:32
                Hehe, w takim razie życzę Ci, żebyś zdał :D
                • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 22:35
                  pavlack napisał:

> Hehe, w takim razie życzę Ci, żebyś zdał :D

Dzięki :DD W sumie to 4 termin, pasowałoby zdać :))
                  • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 22:37
                    kuba203 napisał:

> Dzięki :DD W sumie to 4 termin, pasowałoby zdać :))

Hehe :D Trzeba było się wcześniej uczyć, a nie tramwajami jeździć!!! ;-P
                    • Gość: ADAŚ Re: Widziane 11.04.2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 22:41
                      pavlack napisał:

>
                      > Hehe :D Trzeba było się wcześniej uczyć, a nie tramwajami jeździć!!! ;-P
                      Pan Kuba to nie tylko tramami się wala. Czasem pociąg, a czasem jakieś autko -
                      hihihi
                      Poza tym to kujon - zda ten egzamin.
                      • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 22:44

> Poza tym to kujon - zda ten egzamin.

No nie, wypraszam sobie!!!
                        • Gość: ADAŚ Re: Widziane 11.04.2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 22:45
                          kuba203 napisał:

>
                          > > Poza tym to kujon - zda ten egzamin.
                          >
                          > No nie, wypraszam sobie!!!

No i patrzcie - przyznał się.
                          • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 22:46

> No i patrzcie - przyznał się.

Hę?
                            • Gość: ADAŚ Widziane 11.04.2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 22:47
                              kuba203 napisał:

> > No i patrzcie - przyznał się.
                              >
                              > Hę?

Hę ??? - raczej hehehehehe
                              • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 11.04.03, 23:02

> Hę ??? - raczej hehehehehe

Hę?
    • Gość: ADAŚ Widziane 11.04.2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 22:55
      Na "18" #920 nadal z reklamą.
      Ze względów estetycznych prosimy nie łączyć z 919. Ten proponuję przypiąć do
      917+918 i skierować na 13-04.
      • Gość: autokom Re: Widziane 11.04.2003 IP: *.net.autocom.pl 12.04.03, 14:53
        Moje spostrzeżenia z wczoraj:

-13-05 dwuwagonowa
        -786 solo na 11
        -825+826 stał w zajezdni z tablicami "Jazda Próbna"
        -919 i 173+543 były widziane w nowych image`ach. Z daleka widząc 173+543
        myślałem że 124+524 zmartwychwstał. Jednak ten odcień niebieskiego trochę
        jaśniejszy. Oczywiście po powrocie do domu pierwsze co zrobiłem to zapisałem na
        stronce zmiany w malowaniu tych wagonów (zawsze tak robię)
        -Na 275 dzisiaj był 120M
        Ponadto na listę debilnych kierowców do kierowców BF265 i PS061 dopisuję
        jeszcze kierowcę DF336 (Numer służbowy 4210)
        • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 16:25
          Gość portalu: autokom napisał(a):

> -Na 275 dzisiaj był 120M

Sfocony :DD

> dopisuję
          > jeszcze kierowcę DF336 (Numer służbowy 4210)

Która brygada dziś, i czym się zasłużył? :))
          • Gość: autokom Re: Widziane 11.04.2003 IP: *.net.autocom.pl 12.04.03, 17:45
            kuba203 napisał:

> Gość portalu: autokom napisał(a):
            >
            > > -Na 275 dzisiaj był 120M
            >
            > Sfocony :DD
            >
            > > dopisuję
            > > jeszcze kierowcę DF336 (Numer służbowy 4210)
            >
            > Która brygada dziś, i czym się zasłużył? :))

Właściwie mogę ci to powiedzieć w poniedziałek na uczelni ale powiem to
            publicznie. Może ogląda to forum ktoś z zajezdni wola. Otóż było to w piątek
            brygada 245-01 14:09 z Bukowa. Przyjechałem na pętle w Bukowie. Wysiadłem i
            krążyłem wokół autobusu, żeby znaleźć dogodne miejsce do sfocenia. Przez ten
            czas gościu w ogóle nie spuszczał ze mnie wzroku co krępowało mnie do wyjęcia
            aparatu. W końcu wsiadłem z powrotem do wozu. Po jakimś czasie kierowca wysiadł
            i poszedł do wiaty zapalić peta. Wykorzystałem tą okazję ,oddaliłem się trochę
            i sfociłem busa. On oczywiście to zauważył i coś krzyknął w moją stronę. Ja
            obszedłem autobus dookoła wsiadłem i udawałem, że nie słyszałem. Gościu
            krzyknął do mnie z kabiny, że nie mam prawa tego fotografować bo to jest POJAZD
            SŁUŻBOWY zamknął drzwi żebym nie uciekł (oprócz mnie i jego w autobusie nikogo
            nie było) i żądał ode mnie danych osobowych na dowód w sądzie i zaczął straszyć
            policją. Ja oczywiście nie dałem mu żadnych danych osobowych i zażądałem żeby
            mi pokazał gdzie jest napisane, że nie można focić autobusów. Na to on
            zadzwonił do dyspozytorni, oczekując potwierdzenia swojego zdania na co dostał
            odpowiedź, że fotografowanie autobusów nie jest zabronione. Potem widać było na
            jego twarzy zakłopotanie bo skończyły mu się argumenty i na koniec powiedział
            tylko ,żeby najpierw pytać się czy można sfotografować autobus (chuj
            pierdolony) potem wrócił do kabiny i pojechaliśmy spowrotem. Wysiadłem na rynku
            w Mogilanach i sfociłem go ponownie :)
            Oto jaka jest z tego nauczka:
            -unikać sytuacji: Przyjazd na pętle wysiadka tylko żeby zrobić zdjęcie i powrót
            tym samym kursem
            -unikać sytuacji gdy w zasięgu wzroku i w autobusie poza kierowcą nie ma żywej
            duszy
            A tak w ogóle czy ktoś pytał się kierowcy czy wolno fotografować (nawet gdy
            fotografuje się jadący autobus)
            • Gość: mouset Uwaga ćwoki!!!!!!! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.04.03, 19:50
              Ja z kolei miałem takową sytuację: spisując brygadę 194-03 Sz P kierowca
              widział to i schował rozpis mrucząc że to jego i nie jest do odpisywania, był
              bardzo zdumiony nazajutrz gdy prowadził poranny 177...... hihihi
            • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 20:51

> Oto jaka jest z tego nauczka:
              > -unikać sytuacji: Przyjazd na pętle wysiadka tylko żeby zrobić zdjęcie i
              powrót
              >
              > tym samym kursem

A przyjazd autem na pętlę, obejście autobusu naokoło, zrobienie zdjęcia, i
              odjazd z pętli? ;))
              Żartuję, ale teraz poważnie: dobrze, że gość sam zadzwonił na dyspozytornię,
              bo gdybym to ja został tak zbluzgany, zrobiłbym to sam. Przyznam się, że do
              tej pory w aż tak drastycznej sytuacji się nie znalazłem, choć kto wie, czy ów
              przesympatyczny kierowca z Zelkowa by się nie rzucał, gdybym się znalazł w
              jego "zasięgu", a tak to tylko mógł pomruczeć coś pod moim adresem.

> -unikać sytuacji gdy w zasięgu wzroku i w autobusie poza kierowcą nie ma
              żywej
              > duszy

Z tym bywa gorzej, w takich sytuacjach zwykle pytam, czy można, jeszcze nie
              spotkałem się z odmową, jedynie z mruczeniem typu "a na co to panu, ale jak
              pan już koniecznie musi, to proszę".

> A tak w ogóle czy ktoś pytał się kierowcy czy wolno fotografować (nawet gdy
              > fotografuje się jadący autobus)

Trudno pytać o cokolwiek kierowcę jadącego autobusu, gdy się jest na
              zewnątrz :)) Ale zdarza mi się pytać, jak to opisałem wyżej.
              • Gość: ADAŚ Widziane 11.04.2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 20:56
                kuba203 napisał:

> A przyjazd autem na pętlę, obejście autobusu naokoło, zrobienie zdjęcia, i
                > odjazd z pętli? ;))
                > Żartuję,

Tjaaa, żartujesz sobie ???? hihihi
                • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 21:37

> Tjaaa, żartujesz sobie ???? hihihi

Noooooo ;))))))))))))))
            • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 21:22

> Przyjechałem na pętle w Bukowie. Wysiadłem i
              > krążyłem wokół autobusu, żeby znaleźć dogodne miejsce do sfocenia. Przez ten
              > czas gościu w ogóle nie spuszczał ze mnie wzroku co krępowało mnie do wyjęcia
              > aparatu.

Hehe też nie lubie jak jestem sam i kierowca się na mnie gapi :D Ale jak się
              jest w kilka (chociażby dwie) osób, to jest lepiej :D

>Gościu
              > krzyknął do mnie z kabiny, że nie mam prawa tego fotografować bo to jest
              > POJAZD SŁUŻBOWY

ROTFL :D

zamknął drzwi żebym nie uciekł (oprócz mnie i jego w autobusie nikogo
              > nie było) i żądał ode mnie danych osobowych na dowód w sądzie i zaczął
              straszyć
              >
              > policją. Ja oczywiście nie dałem mu żadnych danych osobowych i zażądałem żeby
              > mi pokazał gdzie jest napisane, że nie można focić autobusów. Na to on
              > zadzwonił do dyspozytorni, oczekując potwierdzenia swojego zdania na co
              dostał
              > odpowiedź, że fotografowanie autobusów nie jest zabronione. Potem widać było

Hahaha dobrze mu tak :D

> Oto jaka jest z tego nauczka:
              > -unikać sytuacji: Przyjazd na pętle wysiadka tylko żeby zrobić zdjęcie i
              powrót

Na takie podmiejskie pętle (w celu zrobienia jednego zdjęcia) to ja jeżdżę w
              lecie na rowerze i natychmiastowo się oddalam ;-P

>
              > tym samym kursem
              > -unikać sytuacji gdy w zasięgu wzroku i w autobusie poza kierowcą nie ma
              żywej
              > duszy

Czemu? :D
              Ja robiłem dwa tygodnie fotki nocne na pętli Czyżyny PKS (byłem ze statywem
              oczywiście :D) i czasami nie było nikogo oprócz mnie i kierowcy i się nie
              rzucali :D

A jakby co to jest rada - dzwonić na dyspozytornię (995) i już :-) Oczywiście
              należy głośno i wyraźnie powiedzieć coś w tym stylu "Na pętli w XXXX kierowca
              autobusu linii XXX nr taborowy XXXXX właśnie zabrania mi zrobienia zdjęcia
              autobusu i jeszcze przy tym grozi" :D Kierowca na pewno wymięknie :-P

> A tak w ogóle czy ktoś pytał się kierowcy czy wolno fotografować (nawet gdy
              > fotografuje się jadący autobus)

Nie. I nie zamierzam ;-P
              1) To nie jego autobus
              2) Fotografowanie pojazdów KM nie jest zabronione
              • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 21:34
                pavlack napisał:

> Czemu? :D
                > Ja robiłem dwa tygodnie fotki nocne na pętli Czyżyny PKS (byłem ze statywem
                > oczywiście :D) i czasami nie było nikogo oprócz mnie i kierowcy i się nie
                > rzucali :D

Bo w ciemnościach nie było Cię widać :DD

> Nie. I nie zamierzam ;-P

Ja czasem pytam, bo tak jest chyba kulturalniej, a i nie lubię słuchać bluzgów
                pod swoim adresem. Jeszcze nigdy nikt mi nie zabronił :))
                • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 22:01
                  kuba203 napisał:

> Bo w ciemnościach nie było Cię widać :DD

Było, było :D

Akurat te fotki mam jeszcze zeskanowane:

www.komunikacja.z.pl/jelcz121/dj674.jpghttp://www.komunikacja.z.pl/omniprzeg/pe184.jpg

> > Nie. I nie zamierzam ;-P
                  >
                  > Ja czasem pytam, bo tak jest chyba kulturalniej, a i nie lubię słuchać
                  bluzgów
                  > pod swoim adresem. Jeszcze nigdy nikt mi nie zabronił :))

No, faktycznie czasem się można zapytać :-)
                  • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 22:03
                    I jeszcze takie rady, wygrzebane z archiwum pl.misc.transport.miejski:
                    "No jak wiadomo fotografowanie KM nie jest zabronione, czyli jest dozwolone
                    :) ale niektorzy ludzie w naszym kraju chca byc wazni mowia ze to i ze owo :)
                    Wyjatkiem jest fotografowanie na bazie -> tu trzeba miec zgode ;)
                    A wiec, co zrobic jesli ktos ci mowi ze nie wolno?
                    Jest na to duzo sposobów, zacznijmy od najzuchwalszego :)
                    - najlepsza obrona jest atak - gdy widzimy ze komus nasze focenie niezbyt
                    sie podoba to zanim zdazy wyrazic swoje oburzenie musimy zagadac go pierwsi.
                    Na przyklad pytaniem: "a dokąd prowadzi ta bocznica i która z nich to do
                    Wojcieszowa (czy gdzieś tam". Oczywiscie pytanie mozna zmienic w zaleznie od
                    potrzeb. Jesli koles nie jest total burakiem to sobie pogadamy i w
                    miedzyczasie sobie popstrykamy foty. Testowane przeze mnie na stacji w
                    Marciszowie.
                    - unik taktyczny - sprowadzenie rozmowy na inne tory, czyli zagadanie
                    czlowieka, tez jesli nei bedzie total burak to koles odstapi od zabraniania,
                    tego nie testowalem ale mysle ze tez jest skuteczne jak metoda 1wsza.
                    - "moze pan zejsc z kadru?" - ta metoda powoduje ogolne rozbicie
                    zabraniajacego.
                    Jak dziala zobaczcie sami. Jesli jednak bedzie ci machal przeszczepami przed
                    obiektywem i jesli do tego przez to schrzanisz ujecie to mozna wyjsc z
                    tekstu: "zjepsul mi pan zjecie! i co ja w gazecie pokaze??" -
                    i takie tam lekkie narzekanie, przy czym czeba troche pobiadolic to
                    sie moze odczepi.
                    - na przetrzymanie - odpowiadamy "zaraz chwile, nie mam czasu bo musze
                    zdjecie zrobic" -> robimy zdjecie i mowimy ze wiecej nie bedziemy, wazne
                    zeby nie dopuscic go do glosu :) jesli wlezie w kadr przechodzimy do
                    biadolenia.
                    - na Boga lub dyrektora - wdajemy sie w rozmowe i po pytaniu "kto nam
                    pozwolil" odpowiadamy "ja". Jesli sie zrobi to pewnie to nastapi male
                    dezorient zabraniajacego :) - testowane na ulicy Jana z KOlna w Gdansku.
                    - na cudzoziemca - mozna udac inastranca ;))
                    - na olewke - udawac ze sie nie slyszy ;)
                    - na chama - opierdolic go ze zabrania
                    - na sluzbiste - poprosic o numer sluzbowy
                    - na dresa - obic mu ryja"

Szczególnie ostatnie jest dobre :D
                    • Gość: mouset Re: Widziane 11.04.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.04.03, 22:06
                      Na dresa to wydrapać mu coś na szybie, mazakiem po siedzeniu lub porżnąć
                      siedzenie
                      • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 22:13
                        I jeszcze żeby wszystko było jasne:
                        Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych

Art. 81. 1. Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim
                        przedstawionej. W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest
                        wymagane, jeżeli osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie.

2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:

1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z
                        pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności
                        politycznych, społecznych, zawodowych,

2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie,
                        krajobraz, publiczna impreza.

I tutaj punkt 2) jest kluczowy, bo można zarówno uznać autobus za element
                        krojobrazu (razem z kierowcą) oraz jako fragment zgromadzenia (ale to wtedy
                        tylko, gdy jest ktoś oprócz kierowcy :D)
                        • Gość: mouset Re: Widziane 11.04.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.04.03, 22:15
                          Kierowccy od biedy można zamazać na zdjeciu paszczę
                    • kuba203 ROTFL :)) n/t 12.04.03, 22:14
                      • Gość: mouset Re: ROTFL :)) n/t IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.04.03, 22:20
                        ROTFL to jest ten burok z Bukowa
                  • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 22:15
                    pavlack napisał:

> Akurat te fotki mam jeszcze zeskanowane:

Oba linki nie działają :((
                    • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 22:20
                      kuba203 napisał:

> pavlack napisał:
                      >
                      > > Akurat te fotki mam jeszcze zeskanowane:
                      >
                      > Oba linki nie działają :((

sprobuj tak:

wil.linux.krakow.pl/~pavlack/jelcz121/dj674.jpg
                      wil.linux.krakow.pl/~pavlack/omniprzeg/pe184.jpg
                      • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 22:24
                        Teraz działa :))
                        Czy ten wil w adresie to ma coś wspólnego z PK? :))
                        • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 22:27
                          kuba203 napisał:

> Teraz działa :))

I jak sie podobają? :D

> Czy ten wil w adresie to ma coś wspólnego z PK? :))

Zapytaj Jaracza (czasami się tu pojawia :-), to dzięki niemu mam miejsce na tym
                          serwerze :D
                          • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 12.04.03, 22:59
                            pavlack napisał:

> I jak sie podobają? :D

Ładne :))

> Zapytaj Jaracza (czasami się tu pojawia :-), to dzięki niemu mam miejsce na
                            tym
                            >
                            > serwerze :D

A on ma coś wspólnego z PK?
                            • pavlack Re: Widziane 11.04.2003 13.04.03, 13:38
                              kuba203 napisał:

> > Zapytaj Jaracza (czasami się tu pojawia :-), to dzięki niemu mam miejsce n
                              > a
                              > tym
                              > >
                              > > serwerze :D
                              >
                              > A on ma coś wspólnego z PK?

Nie wiem, zapytam sę go przy okazji :D
                              • kuba203 Re: Widziane 11.04.2003 13.04.03, 15:44
                                pavlack napisał:

> Nie wiem, zapytam sę go przy okazji :D

Jak się pojawia na forum, to mogę sam to zrobić, chyba, że Ty go znasz
                                osobiście :))
              • Gość: mouset Re: Widziane 11.04.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.04.03, 21:55
                Jakiś przewrażliwiony, może stracił premię za przepał lub nadspieszenie
        • Gość: ADAŚ Widziane 11.04.2003 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 18:17

> -13-05 dwuwagonowa

A o której ją widziałeś, bo ja widziałem UFO na tej brygadzie.
          • Gość: autokom Re: Widziane 11.04.2003 IP: *.net.autocom.pl 12.04.03, 18:43

> Gość portalu: autokom napisał(a):
            >
            >
            > > -13-05 dwuwagonowa
            >
            > A o której ją widziałeś, bo ja widziałem UFO na tej brygadzie.
            Koło 16 pod pocztą główną skład 921+922
    • Gość: Jakub K. Re: Widziane 11.04.2003 IP: 213.25.129.* 13.04.03, 13:46

I tak
      > dzisiaj jest "604", którą obsługuje prywaciarz. Tabor - ford transit.
      >
      I tak nieźle, bo niedawno była jeszcze... nyska
      • Gość: mouset Re: Widziane 11.04.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 13.04.03, 21:47
        Nysa może być , ale robur to już przegięcie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka