Dodaj do ulubionych

Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Roweckiego

IP: *.stb.ubr09.brad.blueyonder.co.uk 19.02.07, 20:02
Witam serdecznie.
Mam pytanie do osób które zarezerwowały mieszkanie w tym bloku.Chodzi mi
o zweryfikowanie informacji, które podają panie pracujące we "Frontonie". Ja
podpisałem umowę rezerwacyjną w kwietniu 2006 ( wraz z opłatą rezerwacyjną
5 tys. zł). 3 miesiące później firma miała mieć juz pozwolenie na budowę
i miało nastapić podpisanie umowy przedwstępnej, do czego nie doszlo, gdyż
pojawiły się problemy z droga dojazdową. Dzwoniłem regularnie co jakis czas,
aby upewnić kiedy problem zostanie rozwiązany. O pozytywnym wyniku rozprawy
dotyczącej drogi dojazdowej dowiedziałem się w grudniu 2006. Poinformowany
wówczas zostałem, że - " nie ma już żadnych formalnych przeszkód, które
odwlekły by otrzymanie pozwolenia na budowę i rozpoczęcie inwestycji powinno
być w lutym 2007". Jak się dowiedziałem parę dni temu, pozwolenia na budowę
wciąż nie ma (ma byc podobno w kwietniu 07). Sytuacja robi się coraz bardziej
niepokojąca,więc jeśli ktoś ma informacje w dotyczące tej inwestycji to bardzo
proszę o podzielenie się nimi.

Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: kr Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:44
      Obawiam się, że możecie mieć problem z tą inwestycją. Zgodnie z przygotowanym
      planem zagospodarowania obszar na którym Fronton chciał stawiać budynek jest
      przeznaczony na zieleń publiczną. Fronton zgłosił wniosek o przeznaczenie tego
      terenu na budownictwo mieszkaniowe, wskazując że dostał już WZ. Wniosek ten
      został odrzucony. Więc raczej szanse na otrzymanie pozwolenia na budowę są zerowe.
      Więcej szczegółów:
      Informacje o planie dla obszaru Ruczaj-Zaborze:
      www.bip.krakow.pl/?dok_id=1484&sub_dok_id=1484 - zakładka "projekt planu".
      Informacje o rozstrzygnięciach zgłoszonych do niego uwag:
      www.bip.krakow.pl/?id=207&sub=zarzadzenie&query=ROK%3D2007%26NUMER%3D748%26WAR%3D
      • Gość: meadan Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki IP: *.cable.ubr09.brad.blueyonder.co.uk 05.06.07, 17:15
        Witam.
        Teraz to już naprawdę nie wiem co myśleć, bo wysłałem zapytanie do Wydziału
        Architektury i Urbanistyki w Krakowie - czy Fronton ma mozliwość uzyskania
        pozwolenia na budowę biorąc pod uwagę plan zagospodarowania przestrzennego , na
        co oni odpowiedzieli iż to przedsiębiorstwo nie ma
        żadnego wniosku dotyczącego pozwolenia na budowe budynków wielorodzinnych.
        Zaczynam powoli współczuć sobie.
        • Gość: Michał Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki IP: *.chello.pl 05.06.07, 21:19
          Może w takim razie warto pomyśleć nad inną inwestycją?

W ogóle nie rozumiem deweloperów i ludzi, którzy rezerwują czy kupują
          mieszkania, na które nie ma nawet pozwolenia na budowe.
          • Gość: meadan Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki IP: *.cable.ubr09.brad.blueyonder.co.uk 06.06.07, 16:39
            W moim przypadku nie warto juz myśleć nad żadną inną inwestycją, bo obecnie nie
            stać mnie już na mieszkanie w Krakowie (rezerwacji wstępnej dokonałem rok temu
            i wówczas cena za metr kwadratowy była jak dla mnie bardzo wysoka, ale się
            jednak zdecydowałem). W sumie to rozumię ludzi którzy "rezerwują czy kupują
            mieszkania, na które nie ma nawet pozwolenia na budowe" - deweloperów niestety nie.
            • Gość: podgórzanka Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki IP: *.boreknet.com 06.06.07, 18:27
              A cenę z umowy rezerwacyjnej masz na pewno gwarantowaną?
              • Gość: meadan Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki IP: *.cable.ubr09.brad.blueyonder.co.uk 06.06.07, 21:31
                Tak, cena jest gwarantowana, i deweloper ciągle upiera się, że jest w trakcie
                uzyskiwania pozwolenia ;)
            • Gość: kr Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:21
              W Krakowie to ewentualnie jeszcze opłaca się kupić mieszkanie jako inwestycję
              (licząc że ceny nieco pójdą w górę). Bo żeby mieszkać to taniej wynająć (czynszu
              za wynajem zapłacisz mniej niż samych odsetek).
              • Gość: ewa76 Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki IP: *.net.autocom.pl 07.06.07, 13:15
                Niestety taka rezerwacja nic niedaje, szczegolnie ze "gwarantuje" cene na
                poziomie 4K podczas gdy obecnie ceny sa na poziomie 6-7k no i koszty budowy
                obecnie sa znacznie wyzsze. Deweloper umie liczyc i swoje musi
                zarobic,niestety. Lepiej juz teraz pomysleco innym mieszkaniu ktore jest juz w
                budowie.
                • Gość: meadan Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki IP: *.cable.ubr09.brad.blueyonder.co.uk 07.06.07, 17:03
                  Dzięki za propozycje ;). Ja niestety (jeśli nic nie wypali z tej inwestycji)
                  podaruję sobie mieszkanie w Krakowie i zostawie je dla zamożniejszej części
                  polskiego społeczeństwa (a nawet chyba dla bardzo zamożnej).
                  ...a do Polski jeszcze wrócę ..bo Ją lubię ;)
        • pit_b1 Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki 08.06.07, 11:10
          A to ciekawe bo na początku tego tygodnia panie z Frontonu udzieliły mi
          informacji że mają nieoficjalną wiadowmość że dostali pozwolenie, oraz że
          przewidują podpisywanie umów na początek lipca.
          • Gość: meadan Re: Inwestycja "Fronton" przy ul. Grota Rowecki IP: *.cable.ubr09.brad.blueyonder.co.uk 08.06.07, 17:22
            Hej. Jeśli moge spytać czy też należysz do grona oczekujących na to pozwolenie?
            Jeśli tak, to fajnie byłoby jeśli moglibyśmy się skonsultować i porównać
            informacje jakich nam udzielono.
            Podaję do mnie maila - danielbo@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka