Dodaj do ulubionych

Ceny idą w dół developerzy wprowadzają promocje

IP: *.autocom.pl 18.03.07, 17:05
Widać już lekki spadek cen a niektórzy developerzy zaczynają wprowadzać
promocje np do 31 marca 500 zl taniej co coś czego nie bylo przez ostatni rok.

Widać sporo nowych inwestycji a zwlaszcza juz budujących sie inwestycji,
które trudno sprzedać a zakończenie niedługo. Dzisiejsze targi pokazaly, że
sporo firm coś buduje np. leopard, gant itp a nie zaczeli jeszcze sprzedaży
do tego coraz więcej osób zaczyna sprzedawać nowe mieszkania po niższej cenie
niż developer!!!
Widać, że pierwsze oznaki zadyszki popytu widać przy takich cenach a buduje
się coraz więcej.
Za dwa lata może się okazać że po 6 tyś nie będzie miał kto kupić mieszkania
w pseudo apartamentowcu !!! oczywiście nie dotyczy ścisłego centrum
Obserwuj wątek
    • Gość: beta Re: Ceny idą w dół developerzy wprowadzają promoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 17:23
      ale się znasz :) pozazdrośćić wiedzy i analitycznego rozumowania:)z PiS u czy co
      ? taki " mondry" :)
    • Gość: misia ja 33 Re: Ceny idą w dół developerzy wprowadzają promoc IP: *.centertel.pl 18.03.07, 18:34
      jakie ceny idą w dół bo byłam i nie zauważyłam żeby coś staniało, chyba że
      mówisz o mnieszkaniach na dunajewskiego po 20.000 PLN/m2, a może tych na
      czystej i Zyblikiewicza po 15.000 PLN/m2, czy o tych na Prusa po 16.500 PLN/m2,
      może na Armii Krajowej po 15.000 PLN/m2 - wszystkie ceny brutto? Bo nie
      zauważyłem żeby jakieś ceny spadały. Ale na szczęście w tym segmencie w którym
      ja szukam (mieszkanie, a nie apartmą, w krowodrzy) ustabilizowały się i nie
      wzrosły za bardzo, ale spadków to ja tam nie widziałam. Choć może coś
      przeoczyłam więc daj mi znać. NA bieżanowie po 6.500 sprzedają jakiś badziew a
      ty mówisz o spadkach i promocjach. Że gdzie że jak bo szukałam ale nic nie
      znalazłam

Czekam na info

Pozdrawiam
    • Gość: misia ja 33 Re: Ceny idą w dół developerzy wprowadzają promoc IP: *.centertel.pl 18.03.07, 18:40
      a co do ślicznej i leoparda to nie można kredytować ich mieszkań bo oni kupili
      inwestycję w trakcie realizacji. pomiędzy budynkami sa 20 metrowe odległości, i
      wymagają 60 % wpłaty wstępnej a nie są właścicielami terenu. MOże oni mieli
      jakieś promocje choć szczerze w to wątpię bo jak pisałam wcześniej nie
      widziałam obniżek. Gdzie ludzie sprzedają mieszkania w niższej cenie niż
      developer bo jak masz jakieś to wrzuc ja odkupie od Ciebie, czy tez od kogoś
      tam. Bo jakoś nie widziałam żeby ktoś sprzedawał w cenie niższej niż
      developer??? Widziałam mieszkania w podgórzu w zeszłym roku po 5 - 8 tys, dziś
      można je odkupić po 12-16 tys za m2!!! więc gdzie te obniżki. Żałuję że nie
      kupiłam tego na bohaterów getta, bo mówili wstrzymaj się bo będzie taniej,
      poczekaj na jakąś nową inwestycję, że drożeć juz bardzo nie może i co? nie mam
      mieszkania, a mogłam, tylko posłuchałam niewłaściwych osób. Zła strasznie że
      wszystko drożeje,
      • Gość: kiki Re: Ceny idą w dół developerzy wprowadzają promoc IP: *.netcontrol.pl 18.03.07, 23:11
        W takim razie weż sobie kredyt i płać te 12 - 15 kafli za metr. Ja to za rok
        odkupie od twojego komornika po 6 - 7 za metr.
        • Gość: Krowa Muu Re: Ceny idą w dół developerzy wprowadzają promoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:32
          Jak już napisałem i powtarzam - promocja to dźwignia handlu! Na czym lepiej wyjdzie deweloper: na sprzedawaniu mieszkań po 6 tys. zł (bez negocjacji) czy po 6,5 tys. zł - dajemy upust 500 zł i wszyscy jakby bardziej zadowoleni:)
    • Gość: misia ja 33 Re: Ceny idą w dół developerzy wprowadzają promoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 08:55
      ja nie chcę kupować mieszkania po 15.000 PLN, ja się pytam gdzie są te obniżone
      ceny? bo byłam i nie widziałam ich na targach
      • Gość: Justkat Re: Ceny idą w dół developerzy wprowadzają promoc IP: *.autocom.pl 19.03.07, 18:27
        np. pronis wcześniej sprzedawal za ponad 7200 netto a teraz do 31.03 jest za
        6500 i coś im nie idzie sprzedaż tych dwóch bloczków :)
        • Gość: analityk Re: Ceny idą w dół developerzy wprowadzają promoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 00:42
          Ceny nie spadną,- niestety! Podstawowe materiały budowlane są w rękach
          monopolistów (stal, ceramika budowlana, cement), koszty pracy rosną. Inwestycje
          z środków unijnych dadzą lukratywne kontrakty firmom budowlanym i nie ma szans
          żeby budowali dla deweloperów tanio. Znaczącego wzrostu też nie będzie,
          ponieważ wcześniej ceny szły w górę wyłącznie z powodu ożywienia popytu (tanie
          kredyty i inwestycje kapitałowe) w połączeniu z brakiem równowagi po stronie
          podaży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka