Gość: Ja IP: *.betanet.pl 11.04.07, 22:53 teraz zeby zwiedzic kombinat trzeba tam pracowac. Widze ze redaktorzy "Gazety" znow dali plame, bo studenic i uczniowe tez nie moga zwiedzac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Baton Nowohucki kombinat nie dla każdego IP: *.chello.pl 11.04.07, 22:53 a ja sobie chodze po kombinacie,teraz obecnie trwa tam rozbiurka pierwszej hali na kombinacie,piekna hala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ja tez sobie chodze po Kombinacie ja tam pracuje IP: *.betanet.pl 11.04.07, 23:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkesss Re: ja tez sobie chodze po Kombinacie ja tam prac IP: *.net.autocom.pl 11.04.07, 23:52 Czy oni powariowali ?!?!?! Wszyscy mieszkańcy Huty i wszyscy jej "aktywiści" niezależnie od tego z jakiego obozu pochodzą walczą niczym zgłodniałe psy o KAŻDEGO TURYSTĘ !!! A te ćmoki odcinają potencjalne źródło pieniędzy !!!!! Przecież turystyka staje się, jeśli już nie jest - jedną z podstawowych gałęzi zysku !! Zastanówcie się ! Na pewno da się znaleźć jakieś rozwiązanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: ja tez sobie chodze po Kombinacie ja tam prac IP: *.earth.pl 12.04.07, 00:07 zysku dla kogo? dla hindusa?toz to on juz ma tyle kasy ze te 10 pln za wejscie czy ile tam sieplaci nie zrobi na nim wrazenia hdkpckhutnik-krakow.xt.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowak Re: ja tez sobie chodze po Kombinacie - syndyk IP: 83.238.100.* 13.04.07, 10:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mau Re: Nowohucki kombinat nie dla każdego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:08 Studenci metalurgii na AGH jakos tam wchodza =] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tampa Re: Nowohucki kombinat nie dla każdego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:10 I mstudenci elektroniki też ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: mialo byc: nie widza IP: *.chello.pl 12.04.07, 16:31 a ja ani nie pracuje ,jestem studentem ale z zadnych tu wymienionych uczelni i kierunkow ,a i tak wchodze i ogladam sobie co chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: mialo byc: nie widza IP: *.chello.pl 12.04.07, 16:31 biuro turystyczne działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodeta Re: Nowohucki kombinat nie dla każdego IP: *.netcontrol.pl 12.04.07, 16:52 i studenci geodezji też :) Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: Nowohucki kombinat nie dla każdego 13.04.07, 01:10 mam przepustkę wazną do końca czerwca i sobie wchodzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Nowohucki kombinat nie dla każdego IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.07, 04:18 A ja jestem z geografii i o 13 tez tam bede... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocałójta wójta ale wybiórcza pie..... IP: 62.29.136.* 13.04.07, 07:54 sendzimir to nie muzeum, tylko działająca huta - nic dziwnego, że nie chcą aby im przeszkadzano w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Nowohucki kombinat nie dla każdego 13.04.07, 08:20 Halo, halo! To już nie komunistyczny "raj", gdzie propaganda sukcesu miała pomóc zapomnieć o niegodziwych warunkach życia, a do zakładów produkcyjnych ciągnięto Polaków na siłę, a w porywach kazano tam wykonywać pracę "w czynie społecznym". Zawsze wychodziło z tego wielkie g., a zakłady na czas wycieczek musiały wstrzymywać produkcję. Firma ma prawo sama decydować, czy chce gości, czy nie. Zakład ma produkować i zarabiać pieniądze, a nie bawić się w niańkę, a dzieci i młodzież, tudzież dorośli niech sobie pohasają po łące i sami zabiorą się do roboty zamiast leniuchować.Czy Polacy nauczą się kiedyś, co to jest uczciwa praca? Są tacy, którzy zgłębili tę sztukę, ale lenie nie szczędzą im przykrych słów z zawiści. Nie każdemu Macierewicz, Lepper, kaczory czy giertysie dadzą ciepłą posadkę w zamian za donos lub loda zrobionego pod biurkiem :P Gość portalu: Ja napisał(a): > teraz zeby zwiedzic kombinat trzeba tam pracowac. Widze ze > redaktorzy "Gazety" znow dali plame, bo studenic i uczniowe tez nie moga > zwiedzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psrt A me pytanie brzmi: IP: *.gdynia.mm.pl 13.04.07, 08:22 po kiego grzyba w ogóle zwiedzać ten kombinat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wies zpo co? Re: A me pytanie brzmi: IP: *.earth.pl 13.04.07, 08:30 po to aby taki grzyb jak ty wiedzial co, gdzie i jak sie robi w takim molochu by wszystko dzialalo sprawnie i bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: A me pytanie brzmi: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:52 O, właśnie!! Cóż może być ciekawego - dla zwiedzających spoża branży - w oglądaniu jakichś suwnic itp.? Przemysł - rzecz potrzebna, ale z bliska zwłaszcza wygląda przygnębiająco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embart Re: A me pytanie brzmi: IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 13.04.07, 10:12 > ale z bliska zwłaszcza wygląda przygnębiająco... dla wielbicieli FengShui na pewno, natomiast ja mimo że nie jestem związany z przemysłem uwielbiam oglądać takie rzeczy. Dla mnie jest to taki sam cud techniki jak piramida Chejhopsa czy katedra św. Piotra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocałójta wójta Re: A me pytanie brzmi: IP: 62.29.136.* 13.04.07, 10:32 zgadzam się :) polecam "Wielkie rzeczy" na discovery - ostatnio zresztą pokazywali jakąś hutę z usa - robi wrażenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie te igielke w Re: A me pytanie brzmi: IP: *.chello.pl 13.04.07, 14:00 maszyna do szycia singr w prezencie dla Nowej Huty a zem musial wlasna reklame usuwac :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz K. Niby to w Polsce , ale już nie jest polskie. IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 13.04.07, 14:23 To jest efekt bandyckich sprzedaży w okresie panowania towarzysza Olka i jego grupy przebierańców z byłej PZPR ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Niby to w Polsce , ale już nie jest polskie. IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 13.04.07, 17:03 To jest najsmutniejsza informacja w tym dniu. Polska ginie w morzu obojętnosci własnych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelkono Nowohucki kombinat nie dla każdego IP: *.chello.pl 13.04.07, 15:30 Durny nagłówek artykułu. Nowa Huta to jedna z dzielnic Krakowa i każdy może tam wejść. To coś innego niż Kombinat (ew. Huta im. Tadeusza Sendzimira, ew. HTS)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert 77 Nowohucki kombinat nie dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:40 Ciekaw jestem czy wpuszczoby Mnie bez zezwolenia. W latach 50-tych projektowałem i nadzorowałem budowę różnych elementów , wtedy "Huty im Lenina" !!. R K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sen o kaczolandzie Re: Nowohucki kombinat nie dla każdego... IP: *.natpool1.outside.ucf.edu 13.04.07, 15:57 Czy Huta im. Lenina zostanie teraz symbolem "pazernego kapitalizmu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik Nowohucki kombinat za psie grosze IP: *.mad.east.verizon.net 13.04.07, 15:46 juz nigdy Polska nie bedzie producentem stali ale Mitall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik Nowohucki kombinat IP: *.mad.east.verizon.net 13.04.07, 15:49 Czy ktos wie co sie dzieje z ministrem co sprzedal to wszystko za psie grosze? Pewnie jest juz w jakims cieplym kraju z kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Nowohucki kombinat nie dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 17:22 a kiedy jest dzień Hutnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLO Nowohucki kombinat nie dla każdego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:13 Ludzie dajcie sobie spokój ze zwiedzaniem.Tam się pracuje .A przewodnik nawija turystom że to zabytek.Zabytek to był za komuny i upadającej hucie potrzebny był każdy grosz .Poza tym ciekawe jak byście się czuli gdyby w waszym miejscu pracy szwendali się turyści i oglądali was jak małpy w ZOO. DECYZJE DYREKCJI UWAżAM ZA SłUSZNą.HUTNIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Kolo wez nie pisz takie pie.. bo ja pracuje.... IP: *.betanet.pl 13.04.07, 21:28 tam i mi to nie przeszkadza, A małpa to jestes ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Nowohucki kombinat nie dla każdego IP: *.devs.futuro.pl 17.04.07, 18:46 ja nie rozumiem dlaczego niemal na każdym forum musi się znaleźć post że gazeta czegoś tam do końca nie sprawdziła. to nowe hobby łapać gazetę za słówka? jeśli ktoś uważa jakieś źródło za niewiarygodne niech go nie czyta. a uwagi kieruje bezpośrednio do redakcji. oczywiście nie wprowadzam żadnej cenzury tylko sygnalizuję że dla czytającego mnie jest to łagodnie mówiąc irytujące niestety przez to że skarb państwa pozbył się huty na łapu capu przyjdzie nam jeszcze zjeść worek soli. mittal w ciągu roku odzyskał swój wkład w polskie huty stali, wciąż zarabia wyprzedając spółki i ma gdzieś to że dla miasta jest to teren atrakcyjny inwestycyjnie i turystycznie. swego czasu radni bardzo chcieli się pozbyć huty, rząd się jej pozbył i wygląda na to że koniec końców znów wylano dziecko z kąpielą. mądry polak po szkodzie albo i przed szkodą i po szkodzie głupi Odpowiedz Link Zgłoś