Dodaj do ulubionych

Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie

IP: *.chello.pl 17.04.07, 23:11
w...
Obserwuj wątek
    • Gość: krakus wyp... IP: *.chello.pl 17.04.07, 23:12
      • Gość: Janek Re: wyp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:24
        a oczywiscie z towarem wjezdzalyby tiry bo na plecach by nie przynosili tych
        flaszek
        jesli otrzymaja zgode bedziemy robic blokade
        • Gość: tmk Re: wyp... IP: *.malopolska.mw.gov.pl 18.04.07, 08:59
          może pociągi i samoloty
          bo do sklepów spożywczych oczywiście ciężarówki z coca-colą nie przyjeżdżają
          • znajomy_jennifer_lopez Zdrowa żywność 19.04.07, 12:38
            Teraz będzie można oblepione muchami i brudem starych bab suche rogale zapić chemikaliami Coca-Coli. Smacznego.
      • Gość: Camparis Re: wyp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 09:19
        ale wam współczuję ...
        to już to miasto nie potrafi samo wyremontować sobie wózków? musi być wszędzie
        coca-cola? nie mogą władze miasta zrobić nic same?

na szczęście we Wrocławiu by to nie przeszło
        pozdrawiam Kraków
        Wrocławianka
      • Gość: krakus II Ty, Krakus, ty masz naprawde nierówno pod sufitem. IP: *.chello.pl 19.04.07, 21:23
    • Gość: x widziales prezentacje Krakowa:))) hihihihihi IP: *.crowley.pl 17.04.07, 23:22
      Widzieliscie ten osrany golebnik z papy na Rynku?

Co za kretyn go tam postawil???
      Toz to bylby obciach w najgorszej zafajdanej dziurze a tu w "Stoleczno-
      Krolewskim" Krakowie golebnik z czarnej osranej papy na srodku rynku przy
      Muzeum Narodowym i kawiarni Noworolski
      • Gość: krakus Re: widziales prezentacje Krakowa:))) hihihihihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:39
        Coca cola powinna wprowadzic prawdziwe bajgle z Nowego Jorku, ktore bardzo
        szybko wyparly by z rynku te coraz wstretniejsze buly z pszennej maki
        nieslusznie zwane obwarzankami.
        • Gość: emmek Re: widziales prezentacje Krakowa:))) hihihihihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:47
          Gołębnik z czarnej osranej papy prezentuje się bardzo ohydnie, chociaż prawdą
          jest, że gołębie zasrałyby doszczętnie płytę w tym miejscu, bo chcą siedzieć za
          płotkiem.
          Ten cholerny płotek jest źródłem wszelkiego zła.
        • Gość: krakuska ble IP: *.chello.pl 18.04.07, 00:06
          Bajgle dzisiejsze są niejadalne, fakt, ale coca jeszcze gorsza :((
    • fnoll kupa koli i pipsiu coli spada sprzedaż 18.04.07, 00:15
      te napoje kolorowane są passe - ciekawe, czy urzędnikowskie muzeum o tym wie?
    • Gość: powaga Kogoś chyba Bóg opuścił....Pomysł idiotyczny. IP: *.77.classcom.pl 18.04.07, 00:31
      Pieniądze to nie wszystko. Ważna jest też tradycja, zwłaszcza w takim miescie
      jak Kraków.

Może wogóle dajmy McDonaldowi wyłącznośc na dystrybucję obwarzanków. Na pewno
      solidnie zapłacą.

Pomysł idiotyczny, licze na ostry sprzeciw decydentów.
    • Gość: eeeee Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.wolfson.cam.ac.uk 18.04.07, 00:43
      boze, ale profanacja!
      to zdjecie az mnie powalilo na ziemie;

oczywiscie, ze kasa sie liczy ale wszystko ma swoje granice;
      chyba, ze zrobic tak czasowo na okres np. tylko jubileuszu ale za naprawde
      spore pieniadze (w koncu kasa to jednak kasa :-))))

• lucusia3 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 09:08
        Ej, ludziska. Cola chce ozdabiać logo wózki i sprzedawać swoje napoje, a obwarzanki sobie zostaną takie jakie były. Mnie to absolutnie nie przeszkadza. Niech te wózki będa czerwone, na 100% wyjdzie ładniej niż to co nasz "plastyk" obstalował obecnie dla naszych ulic. Ja tu bym sie własnie jego, a nie Coli czepiała. On oszpeca miasto w dramatyczny sposób - dlaczego wózki musiały byc identyczne, dlaczego parasole na Rynku mają byc identyczne. Czyzby tu chodziło o korzyści od firm, które będą zamówienia jednolitych urządzeń realizować. Jeżeli to nie chodzi o przekupstwo, a o gust, to pan Stokłosa nadaje się jedynie do chińskiego obozu pracy, a nie do Krakowa, gdzie podstawą była, jest i będzie indywidualność.
        • lucusia3 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 09:11
          Przed indywidualnością dla Krakowian jest jedynie zysk, tak więc jeśli Coca Cola duuuzo zapłaci dla nas 9a nie dla pana plstyka), to pewnie nikt by się nie oburzał o reklamy na wózeczkach, jeśli już moga byc na Sukiennicach, autobusach, muzeach. No może pan plstyk, on też jest w koncu z Krakowa.
        • Gość: mimi9930 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 11:23
          LUCUSIA3
          ależ ty jesteś głupia!!! wyobraż sobie pstrokaciznę na Rynku Głównym, nie masz
          gustu kobieto...
          • lucusia3 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 12:39
            Nooo, ty masz rację...
            Wszystko powinno być takie jednolite, eleganckie. Stalowo-szare na przykład...
            • Gość: gruszkakrk a parasole RMF-u?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:04
              dlaczego na stoiskach kwiaciarek, a raczej kwiaciarzy mogą być parasole RMF-u,
              natomiast na wózkach z preclami nie może być logo coca-coli?? hmm według mnie
              można by coś takiego spróbować zrobić za dobrą kaske, która by była naprawdę
              dobrze spożytkowana, a nie przepadła by gdzieś. Na początek można by to
              wprowadzić na okres próbny np 2 lat myślę ze i coca-coli by się opłaciło i
              Naszemu miastu/nam:)
              pzdr
            • Gość: reaper Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.stat.gov.pl 19.04.07, 08:33
              o, ja właśnie tak lubię, stal i szkło
    • Gość: tez krakus Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 01:39
      E tam, nie przejdzie, bo w związku ze zwiększonymi obrotami musieliby im kasy
      fiskalne kupić.

Coca-coli podpowiadam tańsze rozwiązanie: wyposażyć sprzedawców w czerwone
      kurteczki, polarki i t-shirty z firmowym logo. I oczywiście płacić za ich
      noszenie 200-300 zł na miesiąc. Żaden plastyk nie przyczepi się...
    • cracovpl reklama tylko piekarni 18.04.07, 02:14
      dlaczego na wozkach mialaby byc reklama napojow? niech reklamuja sie piekarze!!!
    • Gość: pająk Mam pomysł! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 02:23
      Proponuję do tego wszystkiego umieścić na dziedzińcu Wawelu wielopiętrową
      makietę butelki Coca-Coli zwieńczoną zamiast kapsla "głową Mitoraja". Jestem
      pewien, że pan prof. Dźwigaj za odpowiednią opłatą opracuje znakomity projekt.
      Monument powinien syczeć, pogwizdywać, a także emitować muzykę pana Piotra
      Rubika, na której napisanie również powinny znaleźć się fundusze z kasy miasta.
      U podnóża tej wiekopomnej i niewątpliwie jubileuszowej instalacji umieściłbym
      marmurową tablicę z napisem: Prezydentowi Miasta - wdzięczni Krakowianie!
    • Gość: Tomi Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: 212.33.154.* 18.04.07, 05:44
      Ciekawe co na to Pan Czesiek z Florianskiej?
      A swoja droga, rzeczywiscie to juz nie ten smak co dawniej, dziadostwo od kilku
      lat pieka. Niestety...
      • Gość: mimi9930 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:48
        nie aż takie dziadostwo, i nie wszędzie. Ja kupowałam precle na Nowym Kleparzu,
        tuż przy wejściu : chrupkie, smak niezapomniany, ale to było dość dawno,
        ostatnio nie mozna kupic naprawdę dobrych precli, chyba, że ktoś obejdzie całe
        misto i ma akurat szczęście.
        Reklama coca-coli to bardzo kiepski pomysł. Wystarczy, że parasole na rynku sa
        w ostrych barwach, koszmar estetyczny...
        • Gość: Kolega Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.autocom.pl 18.04.07, 20:12
          A gdzie Ty widziałeś inne niż piwa parasole na rynku?
    • Gość: Krakowianka istnieja projekty studentow ASP WFP na takie wozki IP: *.fema.krakow.pl 18.04.07, 07:03
      A moze by tak firma Coca-cola, jesli juz koniecznie chce wkroczyc w krajobraz
      Krakowa zwrocila sie do Krakowskiej ASP na Wydzial Form Przemyslowych, Katedra
      Projektowania Produktu? Wiem, ze kilka lat temu u prof Piotra Bozyka powstal
      taki profesjonaly i designerski projekt WÓZKA NA KRAKOWSKIE OBWARZANKI. Byla to
      nawet zdajsie praca dyplomowa.
      W ten sposob firma moglaby sie pozytywnie zapisac w Krakowie a przy okazji
      promowac dobry design.
      NAPRAWDE WARTO!!!
      • Gość: anita bajgiel i Coca-Cola maja wiele wspolnego, naprawde IP: 195.94.195.* 18.04.07, 07:25
        bajgiel - przysmak zydowski, Coca-Cola - firma zalozona przez bogatych Zydow w
        USA, znienawidzona przez to w krajach arabskich, swego czasu, w latach 50-tych,
        zona wlascieciela byla ikona mody - supergwiazda Joan Crawford, boska twarz Coli
        • Gość: Eddie Re: bajgiel i Coca-Cola maja wiele wspolnego, nap IP: 195.150.133.* 18.04.07, 07:52
          Anito, a co ma piernik do wiatraka? I co ma bajgiel do krakowskiego precla? Nie
          mówiąc już o Arabach?! My chyba na Bliskim Wschodzie nie mieszkamy i nie musimy
          się przejmować tym, co Arabowie lubią a czego nie? Natomiast, oczywiście,
          jestem przeciwny pomysłowi Coca-Coli - w tym momencie władzom miasta może wydać
          sie kuszący, ale niesie sporo zagrożeń na przyszłość, choćby "zawłaszczenie"
          przez koncern naszego poczciwiny i oznaczenie go "TM".
          • Gość: real Re: bajgiel i Coca-Cola maja wiele wspolnego, nap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:27
            jak to "co ma piernik do wiatraka". to są poszlaki żydowskiego spisku, kolejna odsłona antypolskiego ataku, kto tego nie widzi to chyba głupi jest.a te precle, przyjrzyjcie się dobrze, chodzimi o ich sploty, układają się w masońskie symbole i na pewno są koszerne, chodzi o to, żeby nas zmuszać do jedzenia koszernego i popijać koszerną kolą w której sa narkotyki
    • Gość: Mi-Ki Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie IP: 195.150.133.* 18.04.07, 07:46
      Po pierwsze: wózki powinny być w barwach Krakowa - czyli niebieskie, a nie
      czerwone. Coca-Cola kusi pieniedzmi na jubileusz - czy budżet tej imprezy wciąż
      jest otwarty? To trochę dziwne. I rzestańcie wreszcie używać
      słowa "obwarzanek", bo w Krakowie mówi się "precel" !
      • Gość: mimi9930 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:51
        Mi-Ki
        jesteś wielki!!! precle są tylko w Krakowie, obwarzanki to inna bajka...
      • bosman_plama Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 09:10
        Gość portalu: Mi-Ki napisał(a):

> Po pierwsze: wózki powinny być w barwach Krakowa - czyli niebieskie, a nie
        > czerwone. Coca-Cola kusi pieniedzmi na jubileusz - czy budżet tej imprezy
        wciąż
        >
        > jest otwarty? To trochę dziwne. I rzestańcie wreszcie używać
        > słowa "obwarzanek", bo w Krakowie mówi się "precel" !

He he, to Pepsi powinna wejść w ten pomysł, jej barwy też są niebieskie:).
        Zgrzyt byłby mniejszy:).
      • Gość: yoda (Krakowianin Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.ists.pl 18.04.07, 15:34
        Skąd przyjechałeś baranie!!!!!!!!!!!!!!!!! W Krakowie zawsze były
        obwarzanki!!!! To takie okrągłe z solą lub makiem, a ostatnio z sezamem lub )o
        zgrozo!!!) o smaku pizzy. Precel to coś takiego co przypomina 8. Też z solą lub
        makiem. I oba produkty od lat są krakowskie, ale nie mozna ich mylić. Zresztą
        wiekszości forumowiczów wszystko się myli. Zapamietajcie raz na zawsze -
        obwarzanek jest ogrągły, precel w kształcie ósemki a bajgiel to tradycyjny
        wyrób żydowski, przed woją dostępny rółwnież w Krakowie.
      • Gość: pepsikooo Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.nat.n4u.krakow.pl 19.04.07, 09:15
        precel to jest co innego łajzo
    • Gość: sasanka Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie IP: *.hsd1.ca.comcast.net 18.04.07, 07:57
      NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: irekkacz to skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:15
      moze by urzednikom napisac naczole np. Pepsi, a zamiast garniturów ubierac ich
      w stroje z napisem np. Subaru albo Daewoo, przeciez to jak sprzedawanie sie za
      pieniadze
    • Gość: Listekklonu Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:17
      Chyba zacznę bojkotować obwarzanki :(((
    • Gość: Zaotawić obwarzank NIE NIE NIE NIE od coli jest lepszy kwas solny IP: 213.17.150.* 18.04.07, 09:17
      Gupole
      • Gość: ccc Coca-cola lapy precz od obwarzanków!!!! IP: *.betanet.pl 18.04.07, 09:29
    • Gość: oskarek Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:57
      Preeecleeee, świeżutkieeee, chrupiąceeee, kupujcie, miłeee panieee iii panowiee
      preeecelki.....
    • Gość: Kat Wiocha-a może cały Kraków zakleimy bannerami ?!!! IP: 195.75.207.* 18.04.07, 11:02
      pieniądze to nie wszystko! To chamska macdonaldyzacja Krakowa!!! nie zgadzam
      się!
    • Gość: T. Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie IP: *.chello.pl 18.04.07, 11:50
      Ja niechcę ometkowanego wózka z moim ulubionym przysmakiem. Nawet za cenę
      słabszego jubileuszu !! to co sukiennice pomalujemy na czerwono też (przyda im
      się odnowa ) NIE
    • cover_wielki Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 13:23
      uuu tego po Krakowie się nie spodziewałem, żeby rozpatrywać taka nikczemną
      propozycje. Wyp...... z tym czerwonym, wózki drewniane z logo Krakowa a nie
      jakąs colą, co to Krakow wasalem Atlanty
    • Gość: Ewa77 Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 14:20
      co za durny pomysl. Moze ewentualnie mala plakietka jak chcą zasponsorwoacnwoe
      wozki... elegancke, retro , pasujace do Rynku
    • rejent1 Re: Coca-Cola chce sprzedawać obwarzanki w Krakow 18.04.07, 14:38
      No tak zaprośmy na Rynek Coca-Cola i debili z LPR to bedzie
      pięknie.Zgroza !!!!!!!!!! Kończ waśc wstydu oszczędź.Ja stanę na Rynku a debile
      z LPR niech mi wbiją nóż w plecy z napisem Coca-Cola i przejadą wózkiem z
      obwarzankami też z napisem Coca-Cola.
    • Gość: pidżi A komunistom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:47
      nie udało się przemalować krakowskich tramwajów na czerwono
      • Gość: :) tramwaje krakowskie kiedys byly czerwone IP: *.betanet.pl 18.04.07, 19:26
        • Gość: pidżi Re: tramwaje krakowskie kiedys byly czerwone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 20:30
          kiedy?
          • Gość: pidżi Re: tramwaje krakowskie kiedys byly czerwone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 20:33
            już znalazłem - 1949-62.
        • roroism Re: tramwaje krakowskie kiedys byly czerwone 19.04.07, 08:28
          ludziku..jak już pewnie wiesz....u nas były niebieskie, jak w biało-niebieskiej
          fladze miasta (wisła te rzeczy), warszawa miała czerwone...
    • sebastian64 może logo Coca-Coli na Wawelu 19.04.07, 08:32
      Zaniedługo wasi urzędnicy wpadną na pomysł żeby dach Wawelu pomalować na
      czerwono i nanieść na to logo Coca-Coli...
      Szkoda waszego pięknego miasta.

pozdrowienia z Hanysowa
      • Gość: fupa Re: może logo Coca-Coli na Wawelu-chyba tak! IP: *.chello.pl 19.04.07, 10:15
        Gdyby Coca-Cola przemalowała dach Wawelu, choćby na czerwono, to nie
        musielibyśmy się wstydzić, że jest tak tandetnie pomalowany na zielono.
        Wstydzić się musiałem oprowadzając gości, było widać, że dach i rynny
        są "patynowane" na olejno, zresztą razem z przyległą ścianą, która zresztą też
        ma wygląd wnętrza bramy przy piwiarni.
    • pastor Dlaczego wózki mają być czerwone??? 19.04.07, 08:38
      Czerwony ma tyle wspólnego z Krakowem, co nasze miasto z Warszawką. Ciekawe, że
      na meczach Celticu reklamy Coca-Coli są zielone - tak, jak barwy The Bhoys.
      Wózki niech staną, ale w jakimś mniej wściekłym kolorze i jedynie z niewielkim,
      dyskretnym logo. I, oczywiście za DUUUUUŻĄ kaskę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka