Dodaj do ulubionych

Najbrzydsze reklamy na pierwszej trasie turystów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:22
"Od władz miasta dostaliśmy obietnicę, że służby porządkowe zajmą się
"zwycięzcą" niechlubnego rankingu"

rozmach godny obecnych włodarzy naszego miasta. a już myślałem, że to powążne
przedsięwzięcie.

jako pomysł na następną wielką akcję GW i miasta proponuję wytypowanie miejsc
w krakowie gdzie biją i kradną. wtedy zagłosujemy na to najbardziej
dokuczliwe, a miasto łaskawie wyśle jakiś patrol.

śmiech na sali. dziękuję, nie głosuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: dyrygent basztowa!!! IP: *.76.classcom.pl 18.04.07, 21:53
      a co z Basztowa i tymi plastickami biało czerwonymi na cała kamienice
      reklamujaca apteke .czy w tym niescie qwa nikt nie ma oczu!!!!
      • Gość: strażnik miejski płachty reklamowe na budynku w którym jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 00:07
        LOT..kamienica wygląda jak jakiś płatny (komu..ile..??) słup ogłoszeniowy...
        • lucusia3 Re: płachty reklamowe na budynku w którym jest 19.04.07, 09:17
          Nie bójcie się, pan plastyk miejski - od pewnego czasu mój ulubieniec - na 100% nie zajmie się LOTem, płachta apteki, bo nic na tym nie zyska. zajmie się usuwaniem reklam jednych piw, kosztem innych, jedych firm, kosztem innych. Wygrywa, zapewne ten, kto da więcej. Za jakis czas będziemy mieli wszystko ładnie ujednolicone i będzie wiadomo, kto wygrał licytację.
      • Gość: :O) autorze artykulu czy ty jestes kompletnym debilem? IP: 81.144.219.* 19.04.07, 17:01
        Szyldy potwroki to akurat to co najmniej szpeci to miasto - przejedz sie po
        uliczkach i zauwaz ze wiekszosc kamienic potrzebuje totalnego remontu, ulice
        maja ogromne dziury, smierdzi, jest szaro i BRUNDO!!!
        A ten kretyn tutaj z szyldami wyjezdza i twierdzi, ze to szpeci miasto...
        Miasto potrzebuje totalnego remontu i tzw 'facelfit'!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        RECE OPADAJA jak sie czyta takie artykuly!
    • fnoll jako restaurator zmobilizowałbym pracowników 18.04.07, 21:57
      by głosowali wraz z rodzinami na konkurencyjne lokale ;)
    • Gość: krakus Jeszcze są wandale, to też problem IP: *.kur.kolornet.pl 18.04.07, 22:05
      np. wczoraj widziałem poniszczone plakaty sprzeciwiające się dewiantom na
      homoparadach. Monitoring to chyba najlepsze rozwiązanie.
      • malpiarnia Re: Jeszcze są wandale, to też problem 19.04.07, 00:14
        zerwac, wlepic mandat + areszt
        pomoze , slowo daje pomoze
      • Gość: arbeitsdisziplin Re: Jeszcze są wandale, to też problem IP: *.ghnet.pl 19.04.07, 00:34
        moze by tak ciebie wysprzątać?ryja trochę przetrzepać?
        • loader Jeszcze są politycy 19.04.07, 07:50
          jeszcze są politycy i wszechpolacy. to też problem!
          • lucusia3 Re: Jeszcze są politycy 19.04.07, 09:15
            No wszechpolaków nalezałoby wysprzątać. Nie dość, że szpecą miasto, ale są poważnym zagrożeniem porządku publicznego.
    • Gość: qh Najbrzydsze reklamy na pierwszej trasie turystów IP: *.ghnet.pl 19.04.07, 08:06
      plastyk miejski ( co to za stanowisko ?) niech się zainteresuje kioskiem na
      parkingu na Pl.Św.Ducha , który przypomina obite dechami budy z targu pod
      Gubałówką w Zakopanem
      takiego kiosku nie ma w całym centrum i nie wiedzieć czemu przez tyle lat stoi
      prawdopodobnie bezprawnie gdyż dzierżawca parkingu pobierał od niego czynsz a
      nie miał do tego prawa
    • Gość: m Re: Najbrzydsze reklamy na pierwszej trasie turys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 08:53
      a zobaczcie jak wyglada poczatek Grodzkiej od Rynku nr 4, 6 obwieszone
      reklamami jak jarmarkowe budy, wyglada to strasznie!, a Gazeta pisze ze byl
      robiony porzadek na Grodzkie....
    • Gość: krakus Najbrzydsze reklamy na pierwszej trasie turystów IP: *.filg.uj.edu.pl 19.04.07, 09:15
      mówimy o reklamach a na drogach dojazdowych do miasta wiszą plakaty wyborcze
      miejskich urzędników z wyborów parlamentarnych. trasa 780 wiodonca zlitniska do
      centrum Krakowa
      • Gość: :) Krakus a pisac po polsku umiesz ??? IP: *.betanet.pl 19.04.07, 10:16
        polecam powrot do podstawowki
    • Gość: sonia Najbrzydsze reklamy na pierwszej trasie turystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:55
      jestem byłą mieszkanką Krakowa ale często przyjeżdzam ze znajomymi do Krakowa w
      celach turystycznych chcę pochwalić się moim miastem , wielokrotnie jednak jest
      mi wstyd moja dzielnica Kazimierz tak piękna i bogata w zabytki jest brudna
      zaniedbana nie ma gdzie zaparkować samochodu - szkoda bo to zniechęca do
      powtórnego odwiedzenia tego pięknego zakątka
    • Gość: Robert Najbrzydsze reklamy na pierwszej trasie turystów IP: 195.94.195.* 19.04.07, 14:27
      Tu już właściwie nie chodzi o to, czy są brzydkie czy nie, są na pewno elementem
      wskazującym na nasz poziom gospodarki. W Wielkiej Brytanii czułem się dziwnie,
      nie widząc czasami żadnych reklam. Po prostu widzą, że mamy wszystko, kto wie
      czy nie za wiele.
    • Gość: jkrak Najbrzydsze reklamy na pierwszej trasie turystów IP: 80.50.251.* 19.04.07, 16:29
      skoro nie wolno i jest na to paragraf -przepis ...czemu nie wysla tam straży
      miejskiej z mandatem , po tygodniu kontrola i nastepny mandat , po nastepnym
      znowu kontrola i mandat ...mysle ze przy 5 wizycie i mandacie wlasciciele kapną
      sie że nie odpuszczą i sciągną ....w tedy stranik idzie na nastepna ulice i to
      samo z premedytacja i punktualnościa ..mysle że do 5-6 ulicy juz nie bedzie
      musial iśc bo rozejdzie sie że robia to skrupulatnie , bez przeprosze tylko
      mandat i egzekucja od razu w kwocie itd ...ale miasto wli wysylac na razie
      strażnikow na kierowców ....a o tym pisać raz w rku 1-2 artykuły ..i tak bedzie
      za rok , i za rok ..
    • Gość: Mega_Faflun Najbrzydsze reklamy na pierwszej trasie turystów IP: *.versanet.de 19.04.07, 16:57
      Nie tylko krakow ma z tym problemy w toruniu jest podobnie piekny gotyk badz
      inna epoka upstrzona kolorowym plastikiem niczym tandeta z jarmarkow czy ludze
      naprawde nie maja smaku?
    • cover_wielki Re: Najbrzydsze reklamy na pierwszej trasie turys 19.04.07, 18:56
      O co tu kurna chodzi ?

"Jacek Stokłosa niejednokrotnie wzywał odpowiedzialnych za nielegalne
      wywieszenie tych reklam do ich usunięcie. Jak widać - bez rezultatu."
      - no i co dalej ? siedzi się na dupie, tak ?

"Wszystkie te reklamy łamią zarówno prawo budowlane, jak i ustawę o ochronie
      zabytków - ubolewa Jacek Stokłosa."
      - no i co dalej ? ? ? oj ktoś tu ma miekkie serce, a jak sie ma miękie serce to
      trzeba miec twarda dupe, nie radzisz sobie chłopie.

"Monity do nadzoru budowlanego nic nie dają, a samowolnie zdjąć takiego
      szkaradztwa nie mogę, bo jego właściciel mógłby mnie oskarżyć o zniszczenie
      jego mienia - wyjaśnia Jacek Stokłosa."
      - trzeci raz nie zapytam. Takie retoryczne pytanie Straż Miejska to tam jest ?
      a prokuratura ?

To może jeszcze jeden miły spacerek po mieście w towarzystwie redaktora z
      gazety. Powodzenia.
    • Gość: Pinezka Marna to pociecha ale we Wrocławiu jest dość... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 19:27
      ...podobnie.
      U was i u nas jednak najbardziej mnie wkurzają ohydnie brudne, ofajdane przez
      ptaki tzw. markizy. Trzeba być ostatnia fleją, zeby coś takiego mieć nad
      własnym sklepem. Albo kipiące odpadkami śmietniki w dni wolne od pracy.
      Może czas pomyśleć o jakimś programie edukacyjnym polskich
      miast "turystycznych". Programie, który pokazałby róznicę i nauczył podstaw
      estetyki oraz zdrowego rozsądku reklamowego.
    • Gość: włodziu miszcz O gustach siem nie dyskutóje . Ja lubiem szyldy . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 19:50
      Są takie seksy .
    • Gość: Ktoś A może to brudny, paskudny Kraków szpeci reklamy? IP: *.digis.net 19.04.07, 20:11
      W paru miastach mieszkałem, w Polsce i za granicą. Kraków był najgorszy.
      • Gość: Pinezka Akurat najgorszy! Wszędzie jest podobnie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.07, 20:31
        ... bo jesteśmy narodem brudasów o niskim poczuciu estetyki i odpowiedzialności
        za otoczenie.
      • keradk Re: A może to brudny, paskudny Kraków szpeci rekl 19.04.07, 20:38
        ale wy dupicie ludzie. byliscie w londynie? jedynie city wyglada lepiej od
        krakowa, ale o szyldy piwa nikt sie jakos nie burzy. a przeciez Londyn sporo
        jest od krakowa starszy. a picadilly? na samym srodku ogromne neony reklamowe -
        i co? sa wizytowka miasta. a dookola jest tak samo brudno jak w krakowie.
        szczerze? krakow jest sporo czystszy od londynu jak sie wezmie pod uwage
        calosc. dopiero od londynem - w watford i okolicach jest czysto.

Artykul jest beznadziejny...
    • Gość: Taylor Czego znowu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:35
      Dla wielu osób to są ważne sprawy. Chciałbym żyć w kraju gdzie po wyjściu na
      ulicę widać ład i porządek a nie wizualne śmietnisko. Może to kogoś zdziwi, ale
      tu wpadają czasem turyści, w cywilizowanych krajach obowiązują pewne ścisłe
      normy co do wysokości szyldów, ich rozmieszczenia... Wszystko ma wyglądać tak
      aby nie szpeciło architektury. To są istotne sprawy dla wizerunku kraju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka