Dodaj do ulubionych

Gdzie mozna zrobic PLAKAT???

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 20:55
mam problem - mam zdjecia i negatyw i chce zrobic z
jednego z nich plakat. tzn. powiekszyc do rozmiarow na
oko 60x80cm i wydrukowac nie na zwyklym papierze, ale
na wlasnie takim "plakatowym" (jak chocby plakaty,
ktore mozna kupic w empiku)

gdzie w Krakowie mozna cos takiego zrobic??
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: Gdzie mozna zrobic PLAKAT??? IP: *.net.autocom.pl 19.05.03, 21:21
      a gdzie mozna kupic jakis oryginalny plakat
      w empiku nie maja!
      • Gość: SEVEN Re: Gdzie mozna zrobic PLAKAT??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 21:29
        Gość portalu: ada napisał(a):

> a gdzie mozna kupic jakis oryginalny plakat
        > w empiku nie maja!

ranyy, maja, a czy oryginalne, czy nie to mnie nie
        interesuje, chcialem zilustrowac o co mi chodzi.
    • emka_1 Re: Gdzie mozna zrobic PLAKAT??? 19.05.03, 21:52
      na oko wychodzi formatA1 (594x847 mm), może być kłopot, bo chętniej używany
      jest B1(707x1000mm). Zapytaj w Omeko na Zawiłej tel.261 01 01. Podobno robią
      wydruki cyfrowe jakości offsetu,dowolne formaty, ale nie sprawdzalam.
      • skks Re: Gdzie mozna zrobic PLAKAT??? 19.05.03, 21:54
        Jak to prawda to masz buzi!! od starego dziadka:) alem się oszukał:)
        • Gość: SĄD BOŻY Re: Gdzie mozna zrobic PLAKAT??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 23:07
          Copy centre na Mazowieckiej.
          • mikolaj7 Re: Gdzie mozna zrobic PLAKAT??? 20.05.03, 19:34
            Gość portalu: SĄD BOŻY napisał(a):

> Copy centre na Mazowieckiej.

ta jasne, zszedlem spora czesc i poza tym, ze przemoklem
            do suchej nitki to nic nie znalazlem
      • Gość: mikolaj7 Re: Gdzie mozna zrobic PLAKAT??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 21:57
        emka_1 napisała:

> na oko wychodzi formatA1 (594x847 mm), może być kłopot, bo chętniej używany
        > jest B1(707x1000mm).

akurat format nie jest taki istotny, byleby bylo dosc duze:)

Zapytaj w Omeko na Zawiłej tel.261 01 01. Podobno robią
        > wydruki cyfrowe jakości offsetu,dowolne formaty, ale nie sprawdzalam.

super, dzieki za informacje !!
        • Gość: trudny Re: Gdzie mozna zrobic PLAKAT??? IP: *.kraksystem.pl / 192.168.5.* 19.05.03, 23:36
          Np. PUNKT przy Mogilskiej naprzeciw Plivy...ale Ty sobie życzysz naprawdę jeden
          egzemplarz?
          trudny
          • mikolaj7 Trudny !!! 20.05.03, 19:37
            Gość portalu: trudny napisał(a):

> Np. PUNKT przy Mogilskiej naprzeciw Plivy...ale Ty sobie życzysz naprawdę jeden
            >
            > egzemplarz?

chodzi o prezent:) mamy zdjecie (i negatyw jesli jest
            potrzebny), a chcemy z niego zrobic "plakat". jedna, dwie
            sztuki najwyzej. nie mam zamiaru nic rozlepiac na miescie,
            nie o to mi chodzi:)) czy takie cos bede mogl zrobic tam na
            mogilskiej? i jakbys mi moze dokladniej opisal gdzie to
            jest, bo ja nie jezdze tamtedy i nie wiem, gdzie jest Pilva:(
            • Gość: Zbigniew Pliva:) IP: 80.48.20.* 20.05.03, 19:52
              www.pliva.pl/kontakt.html
            • Gość: trudny Mikołaju IP: *.kraksystem.pl / 192.168.5.* 21.05.03, 00:18
              Jutro , a właściwie rano zadzwonię do nich i zapytam czy to mozliwe...
              To jest bardzo dobry punkt ( nazywa się PUNKT) i jeśli idzie o profesjonalne
              przygotowanie druku to jeden z najszybszych i najlepszych w Krakowie...
              Pracują całodobowo, jednak teraz to już nawet nie mam siły mocować się z
              nimi...rano powiem Ci czy tak i jeśli to jak...albo sobie sam podzwonisz...
              trudny
              Według mnie można to zrobić jednak obawiam się że to dość kosztowna
              fanaberia..są jeszcze też miejsca gdzie chyba robią wielkoformatowe wydruki
              inne niż Cromalin i chyba to właściwsze. Ktoś wspominał o tym miejscu przy
              Mazowieckiej a zapewne jest takich więcej...
              • Gość: trudny Re: Mikołaju IP: *.kraksystem.pl / 192.168.5.* 21.05.03, 00:32
                Oj, jednak ja chyba już się nie nadaję do myślenia...
                To nie ma najmniejszego sesu...przecież żeby zrobić coś w sposób o jakim
                myślałem należy mieć pełną przygotowalnię jak do noramalnego druku...
                Tak jakbyś przygotowywał jakiś nakład, inaczej to jeden wydruk w technice o
                jakiej pomyślałem byłby nie kosztowniejszy, ale raczej nieprzyzwoicie drogi...
                jakość oczywiście jest znakomita...jednak to nie ma najmniejszego sensu.
                Rano Mikołaju zadzwonię do Punktu i zapytam czy mogą Ci pomóc...
                A potem poślę Ci telefon i personalny kontakt...
                jeśli oczywiście własnie tam coś poradzą.
                Jest jeszcze taki jakiś wydrukowujący chyba przy Wielopolu..zaraz przy
                banku...idąc do Rynku po prawej stronie...
                trudny
                • trudny2002 Re: Mikołaju 21.05.03, 08:57
                  Otóż Mikołaju niestety PUNKT nie robi wydruków o jakie Tobie chodzi...możesz
                  tam zrobić pełne przygotowanie każdej poligrafii , a w tym i wydruki próbne
                  właśnie w wyjątkowo dobrej jakościowo technice o której wspominałem , ale żeby
                  to zrobić należy przejść właśnie pełny proces przygotowania, a to jest dość
                  kosztowne.
                  Natomiast powiedzieli mi, że może taka firma DJaf...i to o ile wiem jest gdzieś
                  w okolicy Ronda Mogilskiego, ale też i kiedyś była w Bronowicach więc może
                  nadal jest. Wydaje mi się , ze widziałem też reklamę w Podgórzu , gdzieś w
                  okolicy Rynku Podgórskiego...
                  No wypada Ci chyba poszukać telefon do tego Djaf-a i rozpytać konkretnie.
                  Więc przepraszam, ze ten punkt niestety ale jeśli kiedyś chciałbyś jakieś
                  plakaty, albo Bóg wie co drukować, mozesz w ciemno kierować się na Mogilską 69
                  telefon np.4106234 albo 4106230...to bardzo rzetelny i naprawdę profesjonalny
                  adres
                  Pozdrawiam...
                  trudny
                  Jest też taki punkt ksero przy Floriańskiej i tam chyba również oferują wydruki
                  cyfrowe tyle, ze nie wiem do jakiego formatu...
                  • mikolaj7 Re: Mikołaju 21.05.03, 11:07
                    Trudny, bardzo dziekuje Ci za pomoc!!

przejde sie na wielopole, poszukam tez DJaf`a
                    • jottka m7 21.05.03, 11:14
                      na politechnice, na wydziale lądówki (warszawska), w piwnicy pod rektoratem,
                      obok cukierni jest taki punkt od ksero i plotowania, tam powinni zrobić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka