Dodaj do ulubionych

KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !!

IP: *.veranet.pl 23.04.07, 19:37
Kto decyduje się na zakup mieszkania na Gustawa Morcinka - jakie za i przeciw?

Dla mnie za:
- cena
- ustawne mieszkania, w tym 2-poziomowe
- blisko zalew i dużo zieleni

Przeciw:
- okolica starych budynków na os.zesławice
- słaba komunikacja (1 autobus)
- budynek socjalny i cegielnia

Za to wszystko cena ok 4600metr (gwarantowana)

Jakie opcje wasze? Jakieś inne lepsze inwestycje w zbliżonej kwocie?????????

Wpisujecie co o tym sądzicie? Kto już zarezerwował mieszkania ????????
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.multisoft.com.pl 26.04.07, 12:34
      ja rezerwowałem 2 pok co do przeciw to może coś sie wykombinuje z socjalnymi
      podobno w przyszlości maja być tam inne inwestycje moze będzie spoko teren
      ogrodzony
      a co do umowy ktoś coś już wie bo przeciagają ,budowa rozpoczęcie III/IV i chyba
      nic się nie dzieje
      będzie coś z tego czy nie
      pozdrawiam
      • Gość: dobry wójek Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.chello.pl 26.04.07, 17:58
        mam kolege który jest kierownikiem w firmie która będzie wam stawiać te bloki i
        powiedział że wszystko sie opózni bo nie ma jak wjechac na budowe ciężkim
        sprzętem a po za ty zastanówcie sie nad otoczeniem tych bloków. w koło są
        tylko jakieś meliny i wylęgarnia żuli. cegielnia ma sie dobrze i na pewno jej
        nie zamkną więć smród z niej gwarantowany i widoki komina z drugiej strony
        macie starą oczyszczalnie ścieków i socjale rumunów tak więc będą wam sr...li
        pod ogrodzenie i zaglądać do samochodów itd . co do zmiany ceny to nie był bym
        taki pewny bo krak -sytem już nie jednego przekręcił na kasie.
    • Gość: monika Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: 212.244.59.* 27.04.07, 14:44
      NIE MA ZA
      • Gość: gość Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.chello.pl 28.04.07, 14:58
        Oczywiście że jest za CENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Morcinek Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.veranet.pl 30.04.07, 22:14
      Byłem dziś na terenie miejsca budowy, rzeczywiście zadupie, ile cyganów tam się
      pęta, uh... aż mi się zimno zrobiło jak patrzyli na mnie..... Rozmawiałem z
      panią ze sklepu, powiedziała coś niemiłego że jak chyba samolotem przylecą z
      dźwigiem to wybudują bo inaczej nie wjadą bo niby którędy, obawiam się czy
      dobrze że zarezerwowałem (II blok 38m). Ma ktoś wtyki w Krak-systemie?
      • Gość: gość Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.multisoft.com.pl 09.05.07, 10:37
        i co dalej nic nie wiecie co z budowa
        pozdrawiam
        • Gość: gość Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.chello.pl 09.05.07, 17:35
          Podobno przejazd już mają tylko wykonawca się wycofał i mają wybrać innego w
          przyszłym tygodniu
    • Gość: Beata Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:47
      Cześć,
      przeglądam informacje na temat nowych inwestycji (sprawa przyszłościowa) i
      zaciekawiło mnie co piszecie n/t Gustawa Morcinka - bo mieszkam tam od kilku
      lat. Nie znam nikogo z Krak Systemu !!!, ani treści zawieranych umów, więc nie
      będę polemizować o obsłudze klientów i warunkach sprzedaży. Chciałam jednak
      uspokoić ewnt. zainteresowanych, że Cyganie nie stanowią dla naszego otoczenia
      żadnego (!)zagrożenia. Więcej szumu i awantur oraz szkód robią "goście" z
      os.Piastów i Boh.Września. Rumunów nie widać wogóle w okolicy. Autobus to
      rzeczywiście mankament zwłaszcza dla dzieci dojeżdżających do szkoły, lecz przy
      wzroście liczby mieszkańców może udałoby się "załatwić" dodatkową linię.
      Brakuje też "prawdziwego" sklepu.
      Dla wszystkich zastanawiających się jeszcze, proponuję jednak zorganizować
      sobie kilkugodzinną wycieczkę po okolicy, żeby przekonać się dlaczego większość
      z nas mieszkających w tym miejscu nie myśli o przeprowadzce.
      (Po godzinie 23-ciej jest cisza. Jest dużo zieleni i czystsze powietrze niż w
      innych rejonach miasta, ptaki nas budzą i usypiają. Można spotkać na łąkach
      sarny, bażanty, zające; po rzece pływają dzikie kaczki. Prawdziwy raj dla
      wielkiej ilości i rodzaju ptaków stanowią dwa zbiorniki wodne - jest to również
      ulubione miejsce wypoczynku, wędkarskich połowów przez wielu naszych znajomych).
      Ktoś może zarzucić, że mam niewielkie wymagania - ale mieszka tutaj wiele
      fajnych ludzi i mnie się tu po prostu podoba.
      P.S. Podobno budowa już ruszyła, nie sprawdzałam, bo w czasie dni świątecznych -
      wczoraj szłam tamtędy, oczywiście nie ma żadnych oznak trwającej budowy.
      Pozdrawiam :))
      • Gość: gość Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.chello.pl 08.06.07, 12:52
        To nie wiem jak patrzyłaś budowa ruszyła już kopia pod fundamenty
    • Gość: joasia Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 12:33
      Zdecydowanie więcej za niż przeciw. Bzdury o Cyganach i żulerni pozostają
      bzdurami. W budynku socjalnym mieszka jedna rodzina cygańska i jest to
      absolutnie nieuciążliwe sąsiedztwo. Nie wiem, skąd wiadomości jakoby stare
      osiedle było czymś negatywnym. Są tu starsze budynki, są również bloki, w
      których osobiście kupiłam mieszkanie, bo było naprawdę piękne z superbalkonem,
      ustawne. Mieszkają tu ludzie, jak wszędzie, może o tyle jest spokojniej i
      bezpieczniej, że wszyscy się znają przynajmniej z widzenia. W nowszych blokach w
      większości młode małżeństwa, ludzie wykształceni, sympatyczni. Nigdzie bym się
      stąd nie wyprowadziła. a co do budowy, to postępuje i ci, którzy się tu
      zdecydują zamieszkac, na pewno będą zadowoleni. Ja jestem.
      • Gość: gib Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.pl 30.07.07, 14:14
        Cześć Joasiu

Chcę cię zapytać o cegielnię bo mam rezerwację na Morcinka. Czy jest uciążliwa
        i czy nie śmierdzi dym z kominów? Czy to prawda że w pobliżu jest oczyszczalnia
        ścieków i co z jej "uciążliwością" ?

Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 16:09
          Przepraszam, że się wtrącam i odpowiadam na pytanie skierowane do
          Joasi, ale też tam mieszkam (w nowszym bloku) i jestem ogólnie
          zadowolona. Oczyszczalnia lokalna była, ale już jest dawno
          zlikwidowana, a wszystkie budynki podłączone do sieci miejskiej.
          Co do cegielni - to rzeczywiście były uciążliwości np. na drodze
          dojazdowej - gdy na wiosnę trwało szaleństwo na materiały budowlane.
          Na ul.Morcinka stały przez pewien czas w 1,5 km kolejce samochody
          ciężarowe po cegłę i pustaki. Z tego co mi wiadomo, to nadal w
          cegielni pracuje sporo mieszkańców osiedla (w tym obsługa suszarni i
          pieca), więc pilnują, żeby dymu nie było zbyt wiele. Mieszkałam
          wcześniej w centrum Nowej Huty (Plac Centralny) i musicie mi
          wierzyć, że tam było i jest o wiele gorzej. U nas przynajmniej nie
          czuć "tytoniów" i wiatry znad "Sendzimira" też nas raczej omijają.
          Cieszę się na nowe towarzystwo przyszłych mieszkańców - bo
          przynajmniej nie będą snobami. A może razem uda się wymyślić coś
          pożytecznego dla wszystkich i ożywić pozytywnie okolicę.
          Pozdrawiam, Wanda.
          • Gość: gib Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.pl 24.08.07, 08:01
            Witam

Bardzo Ci dziękuję Wando za informację.Kupiłem tam mieszkanie więc
            każda jest cenna.Mam jeszcze pytanie o mieszkańców budynku
            socjalnego.Samo otoczenie tego bloku ,te zdewastowane garaże i hala
            są okropne,ale czy mieszkańcy są rzeczywiście spokojni ?

Pozdrawiam serdecznie
            • Gość: gość Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 13:39
              Witam ponownie, Masz rację mówiąc, że otoczenie jest "okropne". Ja
              przechodzę tamtędy zazwyczaj tylko 1 raz na tydzień (w niedzielę do
              kościoła) ale nie mogę się do tego przyzwyczaić. Sądzę, że
              należałoby więcej naciskać na Panią-radną do Rady Dzielnicy NH
              zamieszkującą na naszym osiedlu, (lub na kogoś innego mającego
              rozeznanie i możliwości zadziałania) żeby dowiedziała się jakie są
              plany na przyszłość dot. tego miejsca (barak + hala) i przekazała
              władzom miejskim nasze stanowisko w sprawie ewent. przeniesienia
              mieszkańców w inne miejsce (???), wyburzenia hali itp.
              Co do zamieszkujących budynek socjalny, rzeczywiście większość to
              osoby niezaradne życiowo (lub zbyt leniwe/biedne?), żeby zmienić
              swój los; często nadużywają alkoholu. Do mnie nigdy nie docierały
              informacje o większych awanturach. Mieszkający tam Romowie dla
              otoczenia są b. grzeczni. Uważam, że znacznie więcej awanturują się
              tzw. "porządni ludzie" lub młodzież przybywająca do nas z
              sąsiednich "zaprzyjaźnionych" osiedli. Spróbuję zapytać kogoś
              mieszkającego najbliżej "Waszego" miejsca, czy mają odmienne zdanie
              na ten temat. Pozdrawiam i życzę udanej realizacji tego
              przedsięwzięcia. Jeśli będzie nas więcej chcącyh zmienić to miejsce
              na lepsze, wierzę, że damy radę :)) Wanda
              • Gość: obserwator Przenieść? Ale gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 15:27
                Czytam ten wątek tak z ciekawości, jak zresztą większość wątków w dziale
                architektura. I szczerze pisząc jak przeczytałem:

> Sądzę, że
                > należałoby więcej naciskać na Panią-radną do Rady Dzielnicy NH
                > zamieszkującą na naszym osiedlu, (...) żeby (...) przekazała
                > władzom miejskim nasze stanowisko w sprawie ewent. przeniesienia
                > mieszkańców w inne miejsce

to nie mogłem zostawić bez komentarza.

Sorry, ale Zesławice to odległe i - niestety dla Was - mało atrakcyjne
                (górniczo/przemysłowe - takimi były i takimi zgodnie z przygotowywanym MPZP
                pozostaną) peryferia Krakowa. Tak się składa, że właśnie w takich miejscach
                lokuje się budownictwo socjalne.
                Gdzie więc chcielibyście przenieść tych mieszkańców?
                Komy podrzucić kukułcze jajo?
                Prusy?
                Kocmyrzów?
                A może w ogóle poza Małopolskę?

O ile jeszcze mógłbym zrozumieć mieszkańców, którym pod nos wsadzono takich
                sąsiadów (kiedy nabyliście mieszkania? kiedy utworzono mieszkania socjalne?) to
                protesty osób, które ŚWIADOMIE kupują tam mieszkania i zaraz potem protestują
                przeciwko sąsiedztwu są po prostu bezczelnością.

I to nie dotyczy tylko tego miejsca - niestety podobne sprawy i protesty
                powtarzają się na wielu osiedlach w Krakowie. Wam nie podobają się sąsiedzi -
                więc ich wysiedlić, innym nie podoba się budowa ulicy (a przecież jak kupowali
                mieszkanie to była w planach), jeszcze inni protestują przeciwko reaktywowaniu
                linii kolejowej (a przecież dev zapewniał, że jest do likwidacji).

No sorry - nie oczekujcie cudów, zmiany całego otoczenia i zepchnięcia problemów
                do sąsiadów tylko dlatego, że WY się gdzieś osiedlacie.
                • Gość: Bartek Re: Przenieść? Ale gdzie? IP: *.devs.futuro.pl 16.09.07, 19:41
                  Witam mam zarezerwowane mieszkanie przy ulicy Morcinka budowane przez krak
                  system. Jedno co mnie zdziwiło i to bardzo iż w umowie którą otrzymałem od
                  firmy krak-system jest podana miejscowość zastów. Czy rzeczywiście jest to ta
                  sama okolica czy też Państwo mieli wpisaną mieswjcowość zastów?
                  • Gość: AM Re: Przenieść? Ale gdzie? IP: *.chello.pl 16.09.07, 20:28
                    Witam mam również zarezerwowane mieszkanie faktycznie granice administracyjne
                    konczą się na działce i inwestycja podchodzi już pod zastów dla mnie nie ma
                    znaczenia a ty w którym bloku zakupiłes
                    pozdrawiam
                    AM
                    • Gość: Bartek Re: Przenieść? Ale gdzie? IP: *.devs.futuro.pl 16.09.07, 21:09
                      Cześć, dzięki za szybką odpowiedź. Powiem tak mam jutro rano zamiar podpisać
                      umowę. Mieszkanie jest na parterze w bloku numer 3. Mam do Ciebie pytanie
                      odnośnie tej działki czy według Ciebie ul. Morcinka rzeczywiście jest w
                      zastowie? Jak patrzyłem na mapę to zastów jest zdecydowanie dalej od ul.
                      Morcinka. Ważne jest to co w umowie a nie to co pisze w internecie ze chodzi o
                      ul. Morcinka. Byłem przy ulicy Morcinka rzeczywiście coś się tam buduje ale nie
                      zwracałem uwagi kto to buduje. Czy rzeczywiście Krak-System? Czy byleś w tej
                      okolicy? Czy nie wiesz jak jest rzeczywiście z tymi rumunami i miejscowymi
                      lumpami jak to podawano na tym forum?
                      • Gość: AM Re: Przenieść? Ale gdzie? IP: *.chello.pl 16.09.07, 22:10
                        Hej ja też mam na parterze .
                        Buduje faktycznie Krak System, byliśmy kilka razy w tej okolicy nie jest
                        źle.Mieszkają tam też normalni ludzie jak wszyscy
              • Gość: gib Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: *.pl 21.09.07, 11:24
                Witaj Wando,

Dziękuję Ci za dotychczasowe informacje.
                Czy udało Ci się dowiedzieć jeszcze czegoś ? :-)

Pozdrawiam serdecznie
                • Gość: Sylwia Re: KRAK SYSTEM Morcinka - za i przeciw ?? !! IP: 185.227.190.* 27.10.19, 00:44
                  Hey,
                  Mam prośbę, czy możecie powiedziec cos więcej o mieszkaniu w
                  Zeslawicach ? Chciałbym kupić tam mieszkanie, a slyszalam negatywne opinie o mieszkańcach i ogolnie o blokach socjalnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka