aga-74 07.05.07, 14:14 Czy naprawdę tak trudno jest zamknąć za sobą bramkę przy wejściu. Chcemy mieć bezpieczny kwartał, płacimy za ochronę i po co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
6azrael6 Re: bramka wejściowa 07.05.07, 17:05 Bramki z tego co zauważyłem, to głównie nie zamykają rumuny, które mieszkają na naszym osiedlu. Ostatnio jak chciałem takiej jednej zwrócić uwagę, to głupia k... szybko uciekała do swojej klatki i niestety nie zdążyłem ;). Odpowiedz Link Zgłoś
czy.ja.wiem Re: bramka wejściowa 07.05.07, 19:31 Poprawnosc polityczna nie pozwala nam powiedziec ze Romowie moga byc problematyczni bo zabrzmi to rasistowsko.A jesli chodzi o bramki to w jednym z kwartałow zalozono mechanzimy samozamykajce (podejrzewam ze na mieszkanie wyszlo to grosze) i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
6azrael6 Re: bramka wejściowa 07.05.07, 21:02 Na pewno Barcelona, ale słyszałem od znajomych którzy mieszkają w innych, że tam jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-74 Re: bramka wejściowa 08.05.07, 08:25 Napewno nie Barcelona, na ten temat była mowa jedynie na Zebraniu Wspólnoty A co do Romów, to zgadzam się - sama zwracałam uwagę kilka razy, to jedna podeszła i kopnęła z całej siły. Odpowiedz Link Zgłoś
6azrael6 Re: bramka wejściowa 08.05.07, 09:18 Na pewno Barcelona, bo sam widziałem i to nie jeden raz. Zwracanie uwagi Rumunom nic nie daje. Nasze uwagi i prośby o zamykanie bramki, nie stawianie samochodów w środku kwartału, jeśli nie mają miejsc postojowych itd, mają w głębokim poważaniu. To jest jak mówienie do ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
majkel.w Re: bramka wejściowa 08.05.07, 11:34 Baaaardzo nie lubie Romow - dobrze ze w moim kwartale ich nie ma. Toz to nie ludzie z tym ich zachowaniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
sopagent Re: bramka wejściowa 08.05.07, 11:00 A testowała już Sąsiadka samozamykacz, który jest zamontowany w dolnej bramce? Odpowiedz Link Zgłoś
aga-74 Re: bramka wejściowa 09.05.07, 10:17 Drogi Sąsiedzie, Sąsiadka nie testowała samozamykaczy przy dolnej bramce, bo zazwyczaj korzystam z bramy wjazdowej, a akurat ida od samochodu widze górną bramkę. Ale dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
n6260 Re: bramka wejściowa 14.05.07, 15:29 ja tylko czekam jak nam pod oknami w Barcelonie rozpala ognisko cyganskie i bedzie spiew, picie i mordobicie ;) swoja droga moze najwyzszy czas zeby wystosowac pismo do Zarzadcy aby WRESZCIE zaczal robic porzadek z samochodoami stojacymi gdzie popadnie we wnetrzu kwartalu oraz osobami niszczacymi to i owo?!? przeciez sa do cholery kamery i chyba cos widac na nich podejrzewam ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
the.y Re: bramka wejściowa 23.05.07, 17:19 Witam, jestem dokładnie tego samego zdania, Z tymi rumuńskimi burakami to na prawde przesada, robią wokół siebie syf na potęgę a jak sie im zwróci uwage to sie obrażają. po prostu trzeba ich tępić na każdym kroku, bo zmienić ich postępowania się nie da. jak juz kiedyś pisałem ... hitler wróć!! Apropos naszej nowej ochrony to chyba nie bardzo można na nich liczyć w temacie rumunów, bo dziadki emeryty ledwo sami stoją na nogach i czują sie jak w senatorium. pozdro dla sąsiadów (i sąsiadek oczywiście) The Y Odpowiedz Link Zgłoś
chieftain Re: bramka wejściowa 08.05.07, 10:19 Samozamykacze a właściwie ich parodia są w rzymie. Wcale nie spełniają swoich funkcji i właściwie trzeba je zmienić na inne. Tak więc jeśli chcecie sobie jakieś zamontować to zwróćcie uwagę na ich jakość i przydatność. Odpowiedz Link Zgłoś
paulusagain Re: bramka wejściowa 08.05.07, 20:12 w Rzymie w dolnej bramce i Barcelonie,bramki "powinny" same sie zamykać, ale to tylko teoria, zależy od siły z jaką sie puści klamke bramki :) a tłymaczxenie i pisanie na bramce informacji żeby je zamykać i tak nie pomoże, trzeba by podłaczyć czujniki, które by raziły prądem w razie "niezamknięcia bramki", albo ochrona niech leje ludzi po głowach !!! hmmmm, na ulicach w Londynie(Anglia) są kamery- wyrzucają papierosa na chodnik, zaraz słychac uwage z głośnika na słupie żeby go do kosza wrzucać- inwigilacja jest skuteczna! Odpowiedz Link Zgłoś
franeknordgreen Re: bramka wejściowa 09.05.07, 08:07 Jeżeli chodzi o zamykanie bramek to plagą są wynajmujący mieszkania studenci i studentki. Nie dość, że wrzeszczą w nocy, jak idiotki, to nie szanują naszej własności. Raz przyłapałem taką jedną na tym jak rzuciła niedopałek na chodzik. Obiecałem jej, że jeżeli znajdę niedopałki przy mojej klatce to wywlokę ją za kłaki z mieszkania (bo wiem gdzie mieszka) i będzie je zbierać osobiście. Na razie poskutkowało. Podszedłem także do administracji i właściciel mieszkania sfinansuje malowanie ścian w klatce, spaskudzonych przez jego uchlane stadko. Koniec z tolerowaniem buractwa. Co do domykaczy, to administracja powinna była je reklamować, bo kompletnie nie spełniają swojego zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-74 Re: bramka wejściowa 21.05.07, 14:30 W ten weekend na 7 moich wyjazdów z kwartału aż 5 razy wysiadałam z samochodu i zamykałam górną bramkę w Barcelonie. Odpowiedz Link Zgłoś
czy.ja.wiem Re: bramka wejściowa 21.05.07, 20:56 Normalnie Pani doktor Judym!Medal medaaaallllll! Odpowiedz Link Zgłoś
aga-74 Re: bramka wejściowa 22.05.07, 07:50 Chyba ten komentarz powyżej był zbędny ... Odpowiedz Link Zgłoś
cent-urion Re: bramka wejściowa 22.05.07, 20:30 Nie zgadzam sie, uwazam ze jestes bufonem albo nie zamykaja albo od razu zapros Gale i zrob sesje przy bramce! Odpowiedz Link Zgłoś
aga-74 Re: bramka wejściowa 23.05.07, 08:36 Uważasz mnie za bufona. Ciekawa jestem na jakiej podstawie mnie tak osądzasz. Znasz mnie? Osobiście uważam takie wpisy jak Twój i ten powyżej są poniżej poziomu. I nie stać ludzi na skomentowanie tematu, a jedynie na takie teksty. A wracając do tematu, na to co posiadam ciężko pracuje i szanuje to. Nie jestem zwolennikiem wyrzucania kasy w błoto. Widocznie tym co dają rodzice kasę nie potrafią jej uszanować, a przez to i pracy rodziców. Ale to już kwestia wychowania. Pogadamy jak zaczniesz pracować i wydawać kasę zarobioną przez samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś