Dodaj do ulubionych

bramka wejściowa

07.05.07, 14:14
Czy naprawdę tak trudno jest zamknąć za sobą bramkę przy wejściu. Chcemy mieć
bezpieczny kwartał, płacimy za ochronę i po co?
Obserwuj wątek
    • 6azrael6 Re: bramka wejściowa 07.05.07, 17:05
      Bramki z tego co zauważyłem, to głównie nie zamykają rumuny, które mieszkają na
      naszym osiedlu. Ostatnio jak chciałem takiej jednej zwrócić uwagę, to głupia
      k... szybko uciekała do swojej klatki i niestety nie zdążyłem ;).

• czy.ja.wiem Re: bramka wejściowa 07.05.07, 19:31
        Poprawnosc polityczna nie pozwala nam powiedziec ze Romowie moga byc
        problematyczni bo zabrzmi to rasistowsko.A jesli chodzi o bramki to w jednym z
        kwartałow zalozono mechanzimy samozamykajce (podejrzewam ze na mieszkanie
        wyszlo to grosze) i po sprawie.
        • amor_nova Re: bramka wejściowa 07.05.07, 20:57
          A który to kwartał?
          • 6azrael6 Re: bramka wejściowa 07.05.07, 21:02
            Na pewno Barcelona, ale słyszałem od znajomych którzy mieszkają w innych, że tam
            jest podobnie.
            • aga-74 Re: bramka wejściowa 08.05.07, 08:25
              Napewno nie Barcelona, na ten temat była mowa jedynie na Zebraniu Wspólnoty
              A co do Romów, to zgadzam się - sama zwracałam uwagę kilka razy, to jedna
              podeszła i kopnęła z całej siły.
              • 6azrael6 Re: bramka wejściowa 08.05.07, 09:18
                Na pewno Barcelona, bo sam widziałem i to nie jeden raz. Zwracanie uwagi
                Rumunom nic nie daje. Nasze uwagi i prośby o zamykanie bramki, nie stawianie
                samochodów w środku kwartału, jeśli nie mają miejsc postojowych itd, mają w
                głębokim poważaniu. To jest jak mówienie do ściany.
                • majkel.w Re: bramka wejściowa 08.05.07, 11:34
                  Baaaardzo nie lubie Romow - dobrze ze w moim kwartale ich nie ma. Toz to nie
                  ludzie z tym ich zachowaniem....
              • sopagent Re: bramka wejściowa 08.05.07, 11:00
                A testowała już Sąsiadka samozamykacz, który jest zamontowany w dolnej bramce?
                • aga-74 Re: bramka wejściowa 09.05.07, 10:17
                  Drogi Sąsiedzie, Sąsiadka nie testowała samozamykaczy przy dolnej bramce, bo
                  zazwyczaj korzystam z bramy wjazdowej, a akurat ida od samochodu widze górną
                  bramkę. Ale dzięki za info.
              • n6260 Re: bramka wejściowa 14.05.07, 15:29
                ja tylko czekam jak nam pod oknami w Barcelonie rozpala ognisko cyganskie i
                bedzie spiew, picie i mordobicie ;)
                swoja droga moze najwyzszy czas zeby wystosowac pismo do Zarzadcy aby WRESZCIE
                zaczal robic porzadek z samochodoami stojacymi gdzie popadnie we wnetrzu
                kwartalu oraz osobami niszczacymi to i owo?!?
                przeciez sa do cholery kamery i chyba cos widac na nich podejrzewam ?!?
                • the.y Re: bramka wejściowa 23.05.07, 17:19
                  Witam,
                  jestem dokładnie tego samego zdania, Z tymi rumuńskimi burakami to na prawde
                  przesada, robią wokół siebie syf na potęgę a jak sie im zwróci uwage to sie
                  obrażają. po prostu trzeba ich tępić na każdym kroku, bo zmienić ich
                  postępowania się nie da. jak juz kiedyś pisałem ... hitler wróć!! Apropos
                  naszej nowej ochrony to chyba nie bardzo można na nich liczyć w temacie
                  rumunów, bo dziadki emeryty ledwo sami stoją na nogach i czują sie jak w
                  senatorium.

pozdro dla sąsiadów (i sąsiadek oczywiście)
                  The Y
                  • makitheman Głupcze... 23.05.07, 20:22
                    Żeś głupi taki od tego czytania...
        • chieftain Re: bramka wejściowa 08.05.07, 10:19
          Samozamykacze a właściwie ich parodia są w rzymie. Wcale nie spełniają swoich
          funkcji i właściwie trzeba je zmienić na inne.
          Tak więc jeśli chcecie sobie jakieś zamontować to zwróćcie uwagę na ich jakość
          i przydatność.
          • paulusagain Re: bramka wejściowa 08.05.07, 20:12
            w Rzymie w dolnej bramce i Barcelonie,bramki "powinny" same sie zamykać, ale to
            tylko teoria, zależy od siły z jaką sie puści klamke bramki :) a tłymaczxenie i
            pisanie na bramce informacji żeby je zamykać i tak nie pomoże, trzeba by
            podłaczyć czujniki, które by raziły prądem w razie "niezamknięcia bramki", albo
            ochrona niech leje ludzi po głowach !!!
            hmmmm, na ulicach w Londynie(Anglia) są kamery- wyrzucają papierosa na chodnik,
            zaraz słychac uwage z głośnika na słupie żeby go do kosza wrzucać- inwigilacja
            jest skuteczna!
            • franeknordgreen Re: bramka wejściowa 09.05.07, 08:07
              Jeżeli chodzi o zamykanie bramek to plagą są wynajmujący mieszkania studenci i
              studentki. Nie dość, że wrzeszczą w nocy, jak idiotki, to nie szanują naszej
              własności. Raz przyłapałem taką jedną na tym jak rzuciła niedopałek na chodzik.
              Obiecałem jej, że jeżeli znajdę niedopałki przy mojej klatce to wywlokę ją za
              kłaki z mieszkania (bo wiem gdzie mieszka) i będzie je zbierać osobiście. Na
              razie poskutkowało. Podszedłem także do administracji i właściciel mieszkania
              sfinansuje malowanie ścian w klatce, spaskudzonych przez jego uchlane stadko.
              Koniec z tolerowaniem buractwa. Co do domykaczy, to administracja powinna była
              je reklamować, bo kompletnie nie spełniają swojego zadania.
              • aga-74 Re: bramka wejściowa 21.05.07, 14:30
                W ten weekend na 7 moich wyjazdów z kwartału aż 5 razy wysiadałam z samochodu i
                zamykałam górną bramkę w Barcelonie.
                • czy.ja.wiem Re: bramka wejściowa 21.05.07, 20:56
                  Normalnie Pani doktor Judym!Medal medaaaallllll!
                  • aga-74 Re: bramka wejściowa 22.05.07, 07:50
                    Chyba ten komentarz powyżej był zbędny ...
                    • cent-urion Re: bramka wejściowa 22.05.07, 20:30
                      Nie zgadzam sie, uwazam ze jestes bufonem albo nie zamykaja albo od razu zapros
                      Gale i zrob sesje przy bramce!
                      • aga-74 Re: bramka wejściowa 23.05.07, 08:36
                        Uważasz mnie za bufona. Ciekawa jestem na jakiej podstawie mnie tak osądzasz.
                        Znasz mnie? Osobiście uważam takie wpisy jak Twój i ten powyżej są poniżej
                        poziomu. I nie stać ludzi na skomentowanie tematu, a jedynie na takie teksty.
                        A wracając do tematu, na to co posiadam ciężko pracuje i szanuje to. Nie jestem
                        zwolennikiem wyrzucania kasy w błoto. Widocznie tym co dają rodzice kasę nie
                        potrafią jej uszanować, a przez to i pracy rodziców. Ale to już kwestia
                        wychowania.
                        Pogadamy jak zaczniesz pracować i wydawać kasę zarobioną przez samego siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka