Dodaj do ulubionych

Dwie godziny bez lekarza

IP: *.net.autocom.pl 10.05.07, 00:26
A ja nie strajkuję - sprywatyzowałem się 2 lata temu ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: glina Dwie godziny bez lekarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 01:13
      A może zrobimy 2 godziny bez policjanta??
      Bandyci pewnie wtedy wybiorą na swój cel te "biedne" domki i bryki lekarzy :))))
      • Gość: Davidian Re: Dwie godziny bez lekarza IP: *.bph.pl 10.05.07, 06:56
        I bardzo dobrze.. mam nadzieje ze dojdzie w koncu do jakiegos wiekszego
        protestu lekarzy i moze niekumaty Religa zrezygnuje ze stolka
    • Gość: optymista Lekarzu ulecz sie sam!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 07:20
      Nawet gdyby zarabiali 10 razy wiecej to niektorzy "lekarze",najczesciej
      kier.,dyrektorzy, o r d y n a t o r z y /funkcyjni/ maja takie apetyty, potrzeby
      zyciowe,ze dla nich to wszysko malo,malo,malo!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: student dziennikar Lekarzu, lecz się sam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 07:23
      I wyjedź na zachód w pierony jasne i nie wracaj już nigdy do ziemi ojczystej!
      • Gość: e Re: Lekarzu, lecz się sam! IP: *.ifj.edu.pl 10.05.07, 09:26
        Taaa.... tylko nie biora pod uwage ile zarabiaja inni wysoko wyszktalceni
        ludzie w Polsce. Owszem prawnicy i informatycy zarabiaja, ale tylko oni. A 5tys
        brutto dla kogos, kto wlasnie studia skonczyl, to parodia. Za co?
    • ewano2 Dwie godziny bez lekarza 10.05.07, 09:35
      Hehe... Żadna nowość! W jednej z nowohuckich przychodni taki "strajk" to norma!
      Dwa razy w trakcie godzin przyjęć lekarze robią sobie godzinną przerwę!!!
      (Zawsze się zastanawiałm jak to się ma do kodeksu pracy, gdzie podczas 8 godzin
      pracy przysługuje 15 minutowa przerwa?)
    • irini Dwie godziny bez lekarza 10.05.07, 18:18
      Cóż. Do specjalisty i tak trzeba czekać kilka miesięcy, a może jak bedą krócej
      leczyc, to popełnią mniej błędów i mniej osób się przekręci ... Cóż za straty
      dla przedsiębiorstw pogrzebowych.
    • Gość: pacjentka strajkujmy wszyscy!!! bo za mało zarabiamy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:20
      Drodzy lekarze! Powinniście więcej zarabiać, tak jak i wszyscy pracujący
      Polacy!!! Więc wszyscy zacznijmy strajkować!!!

Mam dość strajków lekarzy! Może ja też i moi znajomi zaczniemy strajkować????
      Może wszyscy zacznijmy strajkować i mówić jak nam źle w Polsce!!! To jest
      pomysł... ehh... Autobusy by przestały jeździć, sklepy by byly zamknięte, kina
      by nie funkcjonowały, ludzie by się nie budowali, elektryczności by nie było,
      wody w kranach itp!!! Rewelacja! Zacznijmy wszyscy narzekać, że za mało
      zarabiamy!
      Ja też studiowałam!!! I też muszę ciężko pracować, żeby się utrzymać!!! I na
      żadnym etapie rozwoju zawodowego nie jest i nie było prosto i łatwo.
      I nie zgadzam się, żeby lekarze zarabiali 5 tysięcy ot tak po prostu! Nie
      zgadzam się!
      Zgadzam się natomiast, że warunki pracy obecnie dla lekarzy są ciężkie. Tylko,
      że w dużej mierze winny jest system, zadłużające się szpitale... itp. Zresztą
      są lekarze, którzy zarabiają "dobrze..." Są "kliki". Może niech lekarze zaczną
      od siebie, od swojego środowiska...! Bo cena wizyty u dobrego specjalisty w
      dużym mieście to min. 200 złotych!!! I przemnóżmy to przez ilość przyjętych
      pacjentów. Niech lekarze zaczną od swojego środowiska, a nie zwalają na
      zmęczenie! Bo kierowca autobusu też może powiedzieć, że jest zmęczony, bo
      kierowanie i stanie w korkach jest męczące, a dyskusje ze zdenerwowanymi ludźmi
      stresujące!

Jeżeli każdy ucziwie pracujący Polak dostanie podwyżki... to w porządku. Ale w
      innym przypadku ja się nie zgadzam!!! I mam dość...! Mam dość tego, że czekam 3
      mce na termin do specjalisty, a nagle się okazuje, że termin przepadł, bo
      lekarz jest np na urlopie, albo poświęca mi 5 min. przepisując leki na wejściu,
      a przy okazji rozmawiając przez telefon albo rozmawiając z innym lekarzem,
      który ma jakieś "pilne" pytanie!...

W Polsce jest pewien procent mądrych lekarzy!!! Takich naprawdę z powołaniem!
      Szkoda, że jest ich tak mało!

Drodzy lekarze! Powinniście więcej zarabiać, tak jak i wszyscy pracujący
      Polacy!!! Więc wszyscy zacznijmy strajkować!!!
    • turpin nader pouczajaca lektura 10.05.07, 20:59
      Oczywiscie mam na mysli lekture wiekszosci wypowiedzi w tym watku,
      reprezentatywnych, jak sadze, dla co bardziej ogladzonych warstw polskiego
      spoleczenstwa (komputer umieja zapuscic, na klawiatrzue pisac i 'Wyborcza'
      czytaja).

Potwierdza to moje przypuszczenia, ze lekarze w Polsce to grupa spoleczna,
      ktora nie tylko zeszla na dziady, ale jest na dodatek gleboko znienawidzona.
      Po czesci sami na to zapracowali, po czesci nie. Ich strajk nie ma zadnego
      poparcia ani nawet sladow zrozumienia poza samym srodowiskiem lekarskim.

Strajk albo nie skonczy sie niczym, albo spowoduje upadek rzadu i bardzo
      mozliwe, ze nowe wybory do Sejmu. Blizniaki Jednojajowe to etatowe klotniki i
      nikomu jeszcze z niczego nie ustapili. Ani troche.

Z duzym zainteresowaniem ogladam sobie ten nader ciekawy spektakl. Dodam
      jeszcze, ze z bezpiecznej odleglosci, zarabiajac w Funtach Szterlingach mniej
      wiecej tyle, ile strajkujacy chcieliby zarabiac w zlotowkach. Nikt nie
      zazdrosci mi tu ani mojego domu, ani pojazdu. I po co Wam ten strajk, koledzy?
    • Gość: też lekarz Dwie godziny bez lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:21
      Moi Drodzy.
      Co za durne Wasze uwagi, Drodzy Internauci.
      Czy ludzie nie rozumieją problemu? Tylko w ten sposób - strajkując - lekarze
      pokazują spłeczeństwu i rządzącym, że ich zawód też trzeba szanować i właściwie
      doceniać, jak każdy inny. To nie jest żadna służba zdrowia, jak dawniej nam
      wszystkim wmawiano i nadal się to robi! Pracodawca bowiem płaci za ratowanie
      życia, a płaci nam grosze! I to jest oburzające! Łapówki? Gdzie ich nie ma?
      Niezbędna jest reforma opieki zdrowia, nie żadnej "śłużby".
      Zawód lekarza, czy pielęgniarki - nie jest służbą. Lekarz pracuje na zasadzie
      umowy o pracę. Za pracę należy się zapłata. Przeczytajcie wszyscy artykuł na ten
      temat Prof. Jedrzejczaka w Gazecie Wyborczej z 5-6 maja 2007, to może stanie się
      dla Was jasne o co tu chodzi.Jakoś nikt słów tego wspaniałego Lekarza nie
      cytruje w mediach.
      Z poważaniem.
      • Gość: pacjentka każdemu należy się podwyżka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:44
        Ale w każdym zawodzie pracują wspaniali ludzie. I każdemu uczciwie pracującemu
        Polakowi należy się podwyżka! Każdemu!!! Nie tylko lekarzowi!!!
    • Gość: pacjentka mamy mądrych lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:49
      p.s. ale jedno jest bezdyskusyjne. Mamy bardzo mądrych lekarzy w Polsce... i
      jednak żal by było jakby ich zabrakło :( I mówię tu o tym lekarzach z
      powołaniem, nie tych co biorą, nie tych co przyjmują "swoich" pacjentów bez
      kolejek..., nie tych co mają "5 minut" na każdego pacjenta. Mam na myśli tych
      naprawdę porządnych lekarzy, których na szczęście miałam okazję spotkać!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka