peteen 19.05.07, 16:24 jeden z najbardziej szanowanych w krakowie warszawiaków, pamiętający czasy, gdy polskie kluby bez problemów docierały do ćwierćfinałów, czy półfinałów europejskich pucharów w piłce nożnej... :c( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocinos Re: zmarł bernard blaut... 19.05.07, 22:01 Przywykłem, że nazwiska osób szanowanych pisze się z dużej litery ... Jestem anachroniczny? Bez urazy ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: zmarł bernard blaut... 19.05.07, 22:06 Siedemnaście lat temu w jego commodore zepsuł sie shift... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: zmarł bernard blaut... 20.05.07, 10:38 (*) Czy Jego mama to prof. Opieńska-Blaut wykładająca w swoim czasie biochemię w AM w Lublinie? Jeżeli tak, to razem z panem B. Blautem żegnaliśmy ją na cmentarzu przy ul. Lipowej w Lublinie(wtedy go poznałam). Dożyła sędziwego wieku (96 lat). Moje córki jako harcerki chodziły jej tam pomagać/, a ja zdawałam egzamin z biochemii u Pani profesor Opieńskiej-Blaut. Była bardzo wymagajaca, a piątke którą u niej otrzymałam bardzo sobie cenię. Pana Blauta kojarze takze z narciarkami biegaczkami w Zakopanem (dziennikarz sportowy). Cóż czas robi swoje porządki, zrobi to i z nami... (*) Odpowiedz Link Zgłoś