Dodaj do ulubionych

Misior i jego katastrofa

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 07:54
Z artykulu w GW:

- Znowu poszla fama, ze Cracovii kibicuja bandyci. A to przeciez nieprawda - mowil radny Jan Okonski (...)
- Wladze klubu powinny jednak dazyc do eliminowania takich osob [bandytow, karanych] ze stadionu - mowil podinspektor Orlicki.
- To niemozliwe - kwituje zdecydowanie Pawel Misior, prezes Cracovii - Takie rozwiazanie byloby KATASTROFA dla klubu.

Obserwuj wątek
    • m.in Re: Misior i jego katastrofa 06.06.03, 13:16
      tomku, policja nie radzi sobie z eliminacją bandytów
      i szuka kogoś, kto zrobi to za niego
      klub moze co najwyżej zabrać identyfikator
      ale od wejścia na swój stadion
      zadymy były, przypominam, na dwóch ostatnich meczach wyjazdowych

(w kwestii ostatniego: tramwaj którym jechałem - linii 15 - został zaatakowany
      przez niezwykle spokojnych i kulturalnych kibiców (???) w szalikach hutnika,
      których nie wiedzieć czemu policja rozpędziła strzałami z broni gładkulufowej)
      • tomcrac wytlumacz mi 06.06.03, 22:08
        > klub moze co najwyżej zabrać identyfikator

lub w ogole go nie wydawac! czy to tak trudno sprawdzic czy ktos byl wczesniej karany i za co? jezeli chodzi o to, ze na stadionie Cracovii nie ma burd, to tylko dlatego, ze kibicow z innych druzyn jest garstka, lub wcale ich nie ma. co do bandytyzmu na stadionie Cracovii: kiedys w przerwie bylem swiadkiem jak do normalnie wygladajacego mlodzienca podeszlo kilku 'nienormalnych' i poprosilo o kase, bo zbieraja na piwo: "nie masz? pokaz!" paranoja. jezeli kluby pilkarskie nie beda wydawac identyfikatorow bandytom, to im sie znudzi "kibicowanie" (dobry przyklad Wisla Krakow, kolega ktory czesto chodzi na mecze powiedzial, ze podczas meczu nie ma okrzyku przeciwko Cracovii, a na stadionie Cracovii mecz zaczyna sie od choralnego 'wisla to stara kurwa, wisla jebana jest, wisle trzeba pierdolic, ten wasz TS', latwo zapamietac)
        • Gość: tygiel Re: wytlumacz mi IP: *.chello.pl 07.06.03, 02:15
          czlowieku, to co mowisz to w czesci prawda ale to nie jest nic niezwyklego,
          niestety, niestety kradzieze sa wszedzie, na Leczu, Wisle czy Legii, a tyo ze
          zdazaja sie na 3 ligowej Cracovii to oczywiscie mozliwe chociaz osobiscie
          jeszcze czegos podobnego nie widzialem,

to o czym mowisz to nic takie dlaczego Cracovia akurat mialaby poniesc jakies
          wyjatkowe konsekwencje bo w porownaniu z niektorymi ekscesami wisly to
          jestesmy swieci

wspokmne tylko o:

wisla skroila kase i alkohol z hawekla o czym prasa nawet nie wspomina,
          zakatowali 4 gliniarzy,

skroili kwiaty kwiaciarce zeby dac pilkarzom

w NIemczech 1000 deportowanych kibicow wisly za wandalizm i kradzieze (zadnej
          wzmianki w krk prasie)

we Wloszech - kibice wisly demoluja hotele - wlascicilem wisly przylatuje
          najebany jak szpak z kiluset innymi osobistosciami polityki i sportu , polowa
          napierdolona w 4 dupy

kibce Cracovii nie sa swieci ale przestancie perdolic ze tylko my tacy jestesmy

zaraz sie zwala glosy "nozownicy" itp... a kto rzucil nozem w Diono Bagio
          frajerzy ?
          • Gość: tomCrac Re: wytlumacz mi IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 07:01
            > a to ze
            > zdazaja sie na 3 ligowej Cracovii to oczywiscie mozliwe chociaz osobiscie
            > jeszcze czegos podobnego nie widzialem,

bycie kibicem to nie tylko przyjscie na mecz i powrot do doma, za tym tez jest jakas wiez ktora laczy ludzi, a jak ja kurwa widze ze jeden czy drugi taka wiez ma w dupie to wybacz hanie solo, ale ja sie wole wypisac

> to o czym mowisz to nic takie dlaczego Cracovia akurat mialaby poniesc jakies
            > wyjatkowe konsekwencje bo w porownaniu z niektorymi ekscesami wisly to
            > jestesmy swieci

a gdzie ja napisalem, ze ma poniesc jakies konsekwencje?! nie chce zeby jakiekolwiek ponosila, bo kibicuje temu klubowi, ale w przeciwienstwie do ciebie jestem chyba bardziej obiektywny i uwazam, ze bandytow na meczach Cracovii nie powinno byc (chyba, ze to uwazasz za straszna konsekwencje)

> kibce Cracovii nie sa swieci ale przestancie perdolic ze tylko my tacy
            > jestesmy

alez skad! Wisla tez ma swoja bojowke, o ktorej ostatnio bylo slychac przed meczem z Lechem i co z tego?! oni nawet nie weszli na stadion, tylko zaczeli regularna bitwe z polaczonymi silami Cracovii i Lecha przed stadionem. tacy mnie w ogole nie obchodza, niech sie pozabijaja gdzies tam i bedzie spokoj. chodze na mecze Cracovii i widze, slysze, a klub udaje tylko, ze wszystko jest wporzadku, ze rozmawia, apeluje.
            • m.in Re: wytlumacz mi 07.06.03, 13:35
              Gość portalu: tomCrac napisał(a):
              > za tym tez jest jakas wiez ktora laczy ludzi, a jak ja kurwa widze ze jeden
              > czy drugi taka wiez ma w dupie to wybacz hanie solo, ale ja sie wole wypisac

no to trudno
              ale nnie licz na wieź z kiloma, kilkunastoma tysiącami osób
              ja mam swoją ekipkę z którą chodze na mecze (płci mieszanej) i jest fajnie

> uwazam, ze bandytow na meczach Cracovii nie powinno byc

ale tego tomku sie nie da tak łatwo zrobić
              jakby sie dało, to by w całej Polsce to zrobiono
              trzeba sobie odpowierdzieć na pytanie: kto ma tworzyć listy proskrypcyjne i na
              jakiej podstawie prawnej
              czy klub piłkarski ma tworzyć listy? ma je przechowywać? do kogo należy się
              odwołać w razie niezgpodzenia się z zakazem? czy ukaranie za udział w bójce to
              już skutkuje zakazem? a jeśli broniłeś swojej dziewczyny i bójka nie miała nic
              wspólnego ani z piłką ani z golfem?
              a bandyci niekarani?????
              kiedyś pewien gość skatował mojego kumpla, był kibolem od wielu (nieważne
              którego klubu), wiesz jaką miał kartotekę?? czystą. wiesz jak go policja
              łapała? nijak...

na jak długo ma byc zakaz (no ale właśnie... czego zakaz? wstępu na stadion?
              plac centralny nie jest na stadionie, okradane stacje benzynowe i sklepy też
              nie sa na stadionach, gościa z Gdyni zabito we Wrocławiu na ulicy, nie na
              stadionie, gościa z Wrocławia zabito na wiejskim parkingu, kilka lat temu
              kibica z Krakowa wyrzucono z pociągu - bynajmniej nie stadionowego, napad na
              piłkarzy /bodajże grzegórzeckiego/ był na stadionie, ale nie to nie widzowie
              zrobili tylko bojówkja która napadła na obiekt) itd

> a klub udaje tylko, ze wszystko jest wporzadku, ze rozmawia, apeluje.

nie udaje ale nie da sie "wrobić" w rozwiązywanie problemów z przestępczością

Z gangami i chuliganami nie radzą sobie: rodzice, szkoła, kościoły i związki
              wyznaniowe, kuratorzy, wychowawcy w więzieniach i poprawczakach, policja,
              prokuratura, sądy....

no więc mają sobie radzić władze klubów sportowych...
              co ty Tomku wypisujesz?????

bezradność służb państwowych, bezradność społeczna nie są powodami do
              oskarżania władz klubów sportowych o akceptowanie sytuacji
              jestem absolutnie pewien, ze kluby pomogą,
              ale na pewno nie załatwią za innych problemu

i tak pointując (a propos kultury)
              jeden nasz forumowy kolega, na moje oświadczenie, ze kibicuje pasom
              rzekł: o! żydek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka