Dodaj do ulubionych

studia - tylko państwowe renomowane uczelnie

IP: *.chello.pl 28.06.07, 13:47
Porada dla kończących studia - nie wybierajcie pod żadnym pozorem prywatnej
szkoły wyższej. sam kilka lat temu popełniłem ten błąd i tego żałuje
zmarnowane kupę kasy i zero perspektyw a dyplom tyle znaczy co ten kupiony ze
stadionu dziesięciolecia a może nawet mniej.....
Więc zastanówcie się dwa razy zanim popełnicie ten błąd.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Dzięki za radę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 23:04
      Ale może zrobisz coś podyplomowo na państwowej uczelni i będziesz miał lepsze
      perspektywy! Powodzenia...
    • Gość: tereskaa Re: studia - tylko państwowe renomowane uczelnie IP: *.chello.pl 05.07.07, 15:41
      dziwne ..ja skonczylam prywatną szkole krakowską i obronilam sie rok
      temu.skonczylam tam prawo.jestem z malego miasteczka i bardzo skromną
      osobą ..myslalam ze nie mam szans na prace.
      studia robiłam zaoczne .
      i co?
      miesiąc po obronie od razu dostalam prace i to w jednej z najlepszych
      kancelarii adwokackiej.a był konkurs i byli wsród mnie studenci z ujotu.wybrali
      mnie.
      byłam z biednej rodziny a teraz zarabiam ponad okolo 3,5 tysiąca na reke za
      miesiąc.i stac mniena mieszkanie w kraku i na wszystko.także nie liczy sie
      uczelnia a wiedza i umiejetnosci.ja nie mailam pleców tak jak wiekszosc ludzi a
      i tak dałam rade i jestem dumna a praca mi sie bardzo podoba.pozdrawiam.
      • Gość: tereskaa przepraszam za błedy w zdaniach w poscie wyzej IP: *.chello.pl 05.07.07, 15:46
        ale bardzo sie spiesze pisząc to:)\
        a wiem ze zaraz ktoś mnie posądzi ze jestem idiotka bo nie umiem pisac
        poprawnie i powie ze dlatego ze prywatna kończyłam:)haha wbrew opiniom u mnie
        na roku spotkalam tak inteligentnych ludzi ,ze byłam w szoku ,ze takim mozna
        być czlowiekiem.ale byli tez tacy którzy olewali wszystko jak na kazdej uczelni.
        mam porównanie bo konczyłam AP W Krakowie i to co tam było to dopiero
        tragedia.zdarzali sie ludzie którzy nie wiedzieli jak sie wysłowić i sami
        przyznali sie potem ze im tata załatwil wstep bez egzaminów :)
        • Gość: ala Re: przepraszam za błedy w zdaniach w poscie wyze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:26
          Oj, Teresko! Jak na kogoś kto kończył taki kierunek to jesteś bardzo
          chaotyczna. Z przykrością stwierdzam,że na poważne stanowisko to strach taką
          osobę zatrudnić. Nie do przyjęcia jest tłumaczenie swoich błędów brakiem
          czasu . Odpowiedzialny człowiek jest zorganizowany .
    • Gość: popart Re: studia - tylko państwowe renomowane uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:42
      Moja przyjaciolka w zeszlym roku skonczyla integracje europejska na KSW i choc
      w trakcie studiow narzekala na poziom to teraz jest zadowolona. Dzieki tej
      szkole jest teraz na fajnym i calkiem niezle platnym stazu z mozliwoscia
      przyszlego zatrudnienia. W trakcie studiow zrobila tez na uczelni certyfikat z
      jezyka angielskiego, podciagnela sie bardzo z francuskiego i opanowala od
      postaw jezyk hiszpanski. Fakt, ze ona sie bardzo przykladala do nauki. Wniosek:
      jak ktos chce to poradzi sobie tez po szkole prywatnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka