Dodaj do ulubionych

Brygadozmiany Lokiego

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 16.06.03, 17:49
Wreszcie znalazłem chFilkę wolnego czasu i zabrałem się za usensownienie
brygadospisów - moją pracę można krótko podsumować: omnie z zadupia do
ścisłego centrum!!!

A oto sugerowane zmiany:

Linia #172:
Brygady 11, 15, 17, 19 idą do Woli i zaczynają być obsługiwane świniakami.

Linia #128:
Brygady 01, 03, 07 nadal obsługiwane przez Bieńczyce, ale zabieramy stamtąd
MANy i zapodajemy świniaki.

Linia #501:
Brygady 01, 03, 09, 11, 13 przechodzą do Płaszowa i zaczynają być obsługiwane
scaniami CN94UA;
Brygady 05, 07, 15 pozostają w Bieńczycach, ale zaczynają być obsługiwane
MANami NG313

Linia #114: Brygada 03 przechodzi na Wolę i zaczyna być obsługiwana
świniakiem.

Tym sposobem zyskujemy linię #501 obsługiwaną w całości taborem
niskopodłogowym.

Następnie robimy małą wymianę wewnątrz zajezdni między liniami #114 i #124 -
wszystkie OmniCity z tej pierwszej zamieniają się z ALBami z tej drugiej -
#124 jedzie przez ścisłe centrum miasta i powinno być obsługiwane
reprezentacyjnym taborem.

Niestety nie posiadam brygadospisu linii #194, ale sugerowałbym wymianę
brygad płaszowskich obsługiwanych scaniami CN94UB z częścią brygad wolskich
#502. Tym sposobem #502, które jedzie przez ścisłe centrum miasta, zyskuje
(przynajmniej częściową) obsługę taborem nowoczesnym i całkowicie
niskopodłogowym. Sugerowałbym także wymianę brygady 502-09 wewnątrz zajezdni
z którąkolwiek brygadą linii #103 obsługiwaną scanią CN94UB

Koniec rozpracowywania brygad. Proszę o opinię. Zwłaszcza kolegę Mouseta,
który ma autobiusty w jednym palcu.
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Brygadozmiany Lokiego IP: 62.233.183.* 16.06.03, 20:11
      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Linia #172:
      > Brygady 11, 15, 17, 19 idą do Woli i zaczynają być obsługiwane świniakami.
      >
      Tu już sie nie zgadzam, 02 dla świniaka i 173-04 , a na 172 na 11 i 15

> Linia #128:
      > Brygady 01, 03, 07 nadal obsługiwane przez Bieńczyce, ale zabieramy stamtąd
      > MANy i zapodajemy świniaki.
      Nie! Świniaki na 105-04 i 444-02 , a jeden na 128 ale 13, bo najkrócej jedzie

> Linia #501:
      > Brygady 01, 03, 09, 11, 13 przechodzą do Płaszowa i zaczynają być obsługiwane
      > scaniami CN94UA
      > Brygady 05, 07, 15 pozostają w Bieńczycach, ale zaczynają być obsługiwane
      > MANami NG313
      >
      501-11 to gimbus, świniaka!

> Linia #114: Brygada 03 przechodzi na Wolę i zaczyna być obsługiwana
      > świniakiem.
      Bez zmian (j.w.)

> Tym sposobem zyskujemy linię #501 obsługiwaną w całości taborem
      > niskopodłogowym.
      >
      Oprócz 501-11

> Następnie robimy małą wymianę wewnątrz zajezdni między liniami #114 i #124 -
      > wszystkie OmniCity z tej pierwszej zamieniają się z ALBami z tej drugiej -
      > #124 jedzie przez ścisłe centrum miasta i powinno być obsługiwane
      > reprezentacyjnym taborem.
      Jawohl!!!!!!! i przy udziale 179

> Niestety nie posiadam brygadospisu linii #194, ale sugerowałbym wymianę
      > brygad płaszowskich obsługiwanych scaniami CN94UB z częścią brygad wolskich
      > #502. Tym sposobem #502, które jedzie przez ścisłe centrum miasta, zyskuje
      > (przynajmniej częściową) obsługę taborem nowoczesnym i całkowicie
      > niskopodłogowym. Sugerowałbym także wymianę brygady 502-09 wewnątrz zajezdni
      > z którąkolwiek brygadą linii #103 obsługiwaną scanią CN94UB
      Oczywiście na 502 przechoidzą: 194-01, 04, 07 zawsze Omni, ponadto 103-02 i 12
      • Gość: Locutus Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.06.03, 06:13
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> Gość portalu: Locutus napisał(a):
        >
        > > Linia #172:
        > > Brygady 11, 15, 17, 19 idą do Woli i zaczynają być obsługiwane świniakami.
        > >
        > Tu już sie nie zgadzam, 02 dla świniaka i 173-04 , a na 172 na 11 i 15

NA #173 JUŻ WYSTARCZAJĄCO DŁUGO WOZIŁEM DUPĘ ŚWINIAKAMI. MA ZOSTAĆ TAK JAK
        MÓWIŁEM... #172 NAWET NIE ZAHACZA O CENTRUM (ANI O 1 ANI O 2 OBWODNICĘ) I JAKO
        LINIA JEŻDŻĄCA PO ZADUPIACH MOŻE MIEĆ ŚWIŃSKĄ OBSŁUGĘ...

>
        > > Linia #128:
        > > Brygady 01, 03, 07 nadal obsługiwane przez Bieńczyce, ale zabieramy stamtą
        > d
        > > MANy i zapodajemy świniaki.
        > Nie! Świniaki na 105-04 i 444-02 , a jeden na 128 ale 13, bo najkrócej jedzie

MUSISZ ZABRAĆ OBYDWA MANY Z #444, BO NA 105 SIĘ NIE ZGODZĘ - POD DWORCEM
        POWINIEN STAĆ REPREZENTACYJNY TABOR. WYSTARCZĄ JUŻ ŚWINIAKI NA #129, KTÓRE
        PSUJĄ OBRAZ MIASTA. ALE MOIM ZDANIEM RUCZAJ MOŻE PRZEŻYĆ TO, CO BIEŻANÓW
        PRZEŻYWAŁ DO WYJAZDU OMNI NA TRASY - CZYLI LINIOWE ŚWINIAKI.

> > Linia #501:
        > > Brygady 01, 03, 09, 11, 13 przechodzą do Płaszowa i zaczynają być obsługiw
        > ane
        > > scaniami CN94UA
        > > Brygady 05, 07, 15 pozostają w Bieńczycach, ale zaczynają być obsługiwane
        > > MANami NG313
        > >
        > 501-11 to gimbus, świniaka!

501-11 KURSUJE OD ÓSMEJ DO DWUDZIESTEJ TRZECIEJ, NIE BARDZO CIĘ ROZUMIEM,
        DLACZEGO NIE MIAŁBY BYĆ OBSŁUGIWANY OMNIĄ?

>
        > > Linia #114: Brygada 03 przechodzi na Wolę i zaczyna być obsługiwana
        > > świniakiem.
        > Bez zmian (j.w.)

ŚWINIAKI NA RUCZAJ I JUŻ!!! I TAK IM ZOSTANIE #124

> > Tym sposobem zyskujemy linię #501 obsługiwaną w całości taborem
        > > niskopodłogowym.
        > >
        > Oprócz 501-11

RAZEM Z 501-11

>
        >
        > > Następnie robimy małą wymianę wewnątrz zajezdni między liniami #114 i #124
        > -
        > > wszystkie OmniCity z tej pierwszej zamieniają się z ALBami z tej drugiej -
        >
        > > #124 jedzie przez ścisłe centrum miasta i powinno być obsługiwane
        > > reprezentacyjnym taborem.
        > Jawohl!!!!!!! i przy udziale 179

FUCKTYCZNIE. W OGÓLE NA #124 MOGŁYBY BYĆ SAME OMNIE... PRZYKŁADOWO 124-05 I 124-
        13 DO PŁASZOWA I OBSŁUGA OMNIAMI, A 179-03 I 179-08 NA WOLĘ I OBSŁUGA JELCZAMI
        M181MB. ZOSTAJE TYLKO PROBLEM BRYGADY 124-09, ALE MYŚLĘ, ŻE JEDEN ODKURZACZ NA
        LINII NIE BĘDZIE SIĘ ZA BARDZO RZUCAŁ W OCZY.

>
        > > Niestety nie posiadam brygadospisu linii #194, ale sugerowałbym wymianę
        > > brygad płaszowskich obsługiwanych scaniami CN94UB z częścią brygad wolskic
        > h
        > > #502. Tym sposobem #502, które jedzie przez ścisłe centrum miasta, zyskuje
        >
        > > (przynajmniej częściową) obsługę taborem nowoczesnym i całkowicie
        > > niskopodłogowym. Sugerowałbym także wymianę brygady 502-09 wewnątrz zajezd
        > ni
        > > z którąkolwiek brygadą linii #103 obsługiwaną scanią CN94UB
        > Oczywiście na 502 przechoidzą: 194-01, 04, 07 zawsze Omni, ponadto 103-02 i 12

I TU SIĘ JAK WIDZĘ ZGADZAMY.

POZDRAWIAM CIĘ GORĄCO!!!
    • Gość: Misiek K Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.chello.pl 16.06.03, 21:38
      > Linia #172:
      > Brygady 11, 15, 17, 19 idą do Woli i zaczynają być obsługiwane świniakami.

172 wbrew pozorom ma spory potok pasazerski, juz Ci kiedys o tym pisalem laczy
      wszystkie wazniejsze osiedla polnocnego i zachodniego Krakowa z Nowa Huta.
      >
      > Linia #128:
      > Brygady 01, 03, 07 nadal obsługiwane przez Bieńczyce, ale zabieramy stamtąd
      > MANy i zapodajemy świniaki.

absolutnie niet - linie kursujace na osiedla gdzie nie ma tramwaju, jak Ruczaj
      czy Pradnik Czerwony czy Rzaka, powinny miec priorytet i najlepszy tabor, aby
      rekompensowac pasazerom brak tramwaju.
      tak wiec wlasnie linie typu 105, 128, 114, 124 czy 444 powinny miec MAN'y czy
      Omni.
      >
      > Linia #501:
      > Brygady 01, 03, 09, 11, 13 przechodzą do Płaszowa i zaczynają być obsługiwane
      > scaniami CN94UA;
      > Brygady 05, 07, 15 pozostają w Bieńczycach, ale zaczynają być obsługiwane
      > MANami NG313
      >
      501 przy jego potokach, zwlaszcza w porannym szczycie to mam watpliwosci czy
      jakikolwiek autobus poza ikarusem by sobie poradzil, a Omni to juz najmniej...

> Niestety nie posiadam brygadospisu linii #194, ale sugerowałbym wymianę
      > brygad płaszowskich obsługiwanych scaniami CN94UB z częścią brygad wolskich
      > #502. Tym sposobem #502, które jedzie przez ścisłe centrum miasta, zyskuje
      > (przynajmniej częściową) obsługę taborem nowoczesnym i całkowicie
      > niskopodłogowym. Sugerowałbym także wymianę brygady 502-09 wewnątrz zajezdni
      > z którąkolwiek brygadą linii #103 obsługiwaną scanią CN94UB

Scanie niespecjalnie nadaja sie na linie przyspieszone. Jelcze na 502 sprawuja
      sie moim zdaniem bardzo dobrze.

• Gość: mouset Re: Brygadozmiany Lokiego IP: 62.233.183.* 16.06.03, 22:05
        Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> 172 wbrew pozorom ma spory potok pasazerski, juz Ci kiedys o tym pisalem
        laczy wszystkie wazniejsze osiedla polnocnego i zachodniego Krakowa z Nowa Huta.
        No i co z tego? Dwa świniaki nie zaszkodza tym osiedlom, a na pewno nie spadek
        f do 12

> absolutnie niet - linie kursujace na osiedla gdzie nie ma tramwaju, jak
        Ruczaj
        > czy Pradnik Czerwony czy Rzaka, powinny miec priorytet i najlepszy tabor, aby
        > rekompensowac pasazerom brak tramwaju.
        > tak wiec wlasnie linie typu 105, 128, 114, 124 czy 444 powinny miec MAN'y czy
        > Omni.
        OK ale nie na brygadach dwuwjazdowych

> 501 przy jego potokach, zwlaszcza w porannym szczycie to mam watpliwosci czy
        > jakikolwiek autobus poza ikarusem by sobie poradzil, a Omni to juz najmniej...
        Odkurzacze poradzą sobie

• Gość: Locutus Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.06.03, 06:05
        Po pierwsze: uprzywilejowanie kogokolwiek tylko dlatego, że nie ma dostępu do
        trampu jest śmieszne... a już najbardziej zabawne jest uprzywilejowanie kurdwy,
        która nie dość, że mam dostęp do trampu to jeszcze ma najlepszy tabor trampowy
        w Kraku...

ZTCW Świniak jest krótszy od Omni... więc omnia sobie lepiej poradzi na #501 od
        świniaka. Poza tym jako linia przejeżdżająca przez ścisłe centrum powinna być
        obsługiwana porządnym taborem...

No i ostatnia sprawa: odkąd MPK jest MPK na liniach przyspieszonych (a dawniej
        pospiesznych) zawsze jeździły scanie. To zaczęło się zmieniać dopiero
        niedawno... a ja już po prostu nie mogę wytrzymać wycia silników w gniotach na
        #502... dlatego do szkoły jeżdżę #173, że mam pewność, że zawsze trafię na
        cichuteńkiego ALBa... a na #502 te okropne hałasujące gnioty... nawet jak
        puszczę cd-playera na maxa to i tak nie słysze muzyki tylko silnik... OMNIE NA
        #502!!!
        • Gość: mouset Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 17.06.03, 08:47
          Omnie na 502 ze 103i 194!!!!!!!!!!!!!

Oto kolejny postulat kluu 428!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
          • Gość: Locutus Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.06.03, 06:59
            Tak jest!

Mouset! Trzeba utrzeć nosa wątpiącym i zarejestrować wreszcie naszą organizację!
        • Gość: Misiek K Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.chello.pl 17.06.03, 09:28
          > ZTCW Świniak jest krótszy od Omni... więc omnia sobie lepiej poradzi na #501
          od
          >
          > świniaka.

a porownales sobie na przyklad moc silnika??

a ja już po prostu nie mogę wytrzymać wycia silników w gniotach na
          > #502... dlatego do szkoły jeżdżę #173, że mam pewność, że zawsze trafię na
          > cichuteńkiego ALBa... a na #502 te okropne hałasujące gnioty...

no kwestia gustu loki, ja na przyklad nie chodze do 173 tylko do 444 wlasnie
          dlatego ze tam wiem ze mi duszna i telepiaca sie alb'a nie podjedzie tylko
          wywietrzony i wygodny jelcz lub man. nie znosze jezdzenia ALB'a ostatnio mialem
          te watpliwa przyjemnosc bo musialem dojechac na CM. batowicki z dworca i
          pryznam ze w tloku ledwo wytrzymalem zeby sie po prostu nie porzygac. tylko ze
          jak wysiadlem bylem caly mokry. rzeczywiscie skandynawska sauna.
          dlatego ja z kolei obedre ze skory kazdego kto wpadnie na pomysl ladowania tych
          zlomexow na 444.
          • Gość: Locutus Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 18.06.03, 06:58
            Nie bój żaby, my Ci tylko świniaki zafundujemy... a one mają taki mocny
            silnik... no i wentylację lepszą nawet od jelczańskiej... hihihihihihi...
            • pavlack Re: Brygadozmiany Lokiego 18.06.03, 08:10

> Nie bój żaby, my Ci tylko świniaki zafundujemy... a one mają taki mocny
              > silnik... no i wentylację lepszą nawet od jelczańskiej... hihihihihihi...

Całe szczęście, że Wy NIC nie możecie nam zafundować ani zmienić...
              Co najwyżej możecie nam piwo zafundować :D
              • Gość: mouset Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 18.06.03, 11:42
                Piwo? nigdy! klub 428 pije wyłącznie gin z tonikiem
                A właśnie że sie postaramy aby COŚ zmienić
                • pavlack Re: Brygadozmiany Lokiego 18.06.03, 16:43

> Piwo? nigdy! klub 428 pije wyłącznie gin z tonikiem

Hehe, a może martini wstrząśnięte nie mieszane? :)

> A właśnie że sie postaramy aby COŚ zmienić

No to czekam na rezultaty :-)
                  • Gość: mouset Re: Brygadozmiany Lokiego IP: 62.233.183.* 18.06.03, 17:42
                    Wstrząsnąć to należy panem Bumble Bee
                    • Gość: Locutus Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.06.03, 09:10
                      Ej... Mouset... mów za siebie... ja tam pifko całkiem lubię - zwłaszcza Warkę
                      Strong oraz Heinekena... a Pavlackowi nie zafundujemy, bo by nas potem
                      prokuratura ścigała za rozpijanie nieletnich... ;-P

Tak na marginesie - Mouset, kiedy my się wreszcie zarejestrujemy... trzeba
                      chyba 15 członków, co nie? Więc musimy jakichś zebrać... i do roboty!
                      • Gość: mouset Re: Brygadozmiany Lokiego IP: 217.96.109.* 19.06.03, 16:05
                        Myślę nad rejestracją, niestety trzeba aż pietnastu, a tylu zaufanych ludzi,
                        którzy nas poklepią a za chwilę poliżą dupę MPK lub ZDIK nie widzę, na moje oko
                        max. dziewięć luda
                        Co do piwka Heineken yes!!!!!
                      • Gość: Misiek K Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.chello.pl 19.06.03, 21:45
                        a Pavlackowi nie zafundujemy, bo by nas potem
                        > prokuratura ścigała za rozpijanie nieletnich... ;-P

a cos Ty sie tak na te biedna prokurature uparl?
                        nie slyszalem jeszcze o czyms takim jak przestepstwo rozpijania nieletniego,
                        moze masz na mysli, art. 208kk, ale tam jest mowa o rozpijaniu maloletniego
                        jesli dobrze pamietam, a znaczenie tych dwoch zwrotow jest nieco inne.
                        • Gość: Locutus Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.06.03, 22:40
                          No przecia żartuję sobie... ;-) trochę luzu trzeba w życiu!!!
        • Gość: Michał Wojtaszek Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 18:26
          > No i ostatnia sprawa: odkąd MPK jest MPK na liniach przyspieszonych (a
          dawniej
          > pospiesznych) zawsze jeździły scanie. To zaczęło się zmieniać dopiero
          > niedawno...

A niedomyślasz się, dlaczego zdjęto Scanie z linii przyspieszonych??????

a ja już po prostu nie mogę wytrzymać wycia silników w gniotach na
          > #502... dlatego do szkoły jeżdżę #173, że mam pewność, że zawsze trafię na
          > cichuteńkiego ALBa... a na #502 te okropne hałasujące gnioty... nawet jak
          > puszczę cd-playera na maxa to i tak nie słysze muzyki tylko silnik... OMNIE
          NA
          > #502!!!

Nie wyobrażam sobie Omni ( no może przegubową :D ) na 502. To byłaby istna
          rzeźnia zwłaszcza rano......
          Za to Jelcze jako tako sprawują się na tej linii.

A Ikarusy jeżdżą na liniach takich, a nie innych dlatego, bo są to najbardziej
          obciążone linie w mieście. Nie wiem jak wy, ale ja nie wysyłałbym najlepszych
          autobusów na najgorsze linie. Do 501 często nie można wejść, podobnie jest na
          przykład ze 139.

Michał Wojtaszek

• Gość: mouset test na inteligencję do pracy w MPK IP: 62.233.183.* 18.06.03, 20:19
            Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> A Ikarusy jeżdżą na liniach takich, a nie innych dlatego, bo są to
            najbardziej
            > obciążone linie w mieście. Nie wiem jak wy, ale ja nie wysyłałbym najlepszych
            > autobusów na najgorsze linie. Do 501 często nie można wejść, podobnie jest na
            > przykład ze 139.

Jaki logiczny wniosek należałoby wyciągnąć z tego faktu?
            Na podstawie odpowiedzi odpowiem kto nadaje się do pracy w MPK
            • Gość: Michał Wojtaszek Re: test na inteligencję do pracy w MPK IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 20:50
              > Jaki logiczny wniosek należałoby wyciągnąć z tego faktu?
              > Na podstawie odpowiedzi odpowiem kto nadaje się do pracy w MPK

Boszeeeeeee....... Na prawdę nie macie zielonego pojęcia o funkcjonowaniu
              komunikacji miejskiej......... może zajmiecie się czymś innym......??

• Gość: mouset Re: test na inteligencję do pracy w MPK IP: 62.233.183.* 18.06.03, 21:25
                Odpowiedź wymijająca i niepełna!!!!!!!!!
                • Gość: Locutus Re: test na inteligencję do pracy w MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.06.03, 09:16
                  Po przeczytaniu odpowiedzi kolegi Michała "Życzliwego" Wojtaszka zrobiło mi się
                  smutno... MPK kieruje się CHORĄ logiką... i nie należy udawać, że jest w
                  porządku, jeżeli tak naprawdę jest do bani...

Po pierwsze: scanie CN94UB chyba są takiej samej długości jak gnioty (w
                  przeciwieństwie do CN113CLL, które i tak dwie jeżdżą z powodzeniem na #502,
                  przy czym jedna z nich - brygada 502-09 - wykonuje najbardziej obciążony kurs o
                  7:08) i spokojnie mogłyby jeździć na #502, a wyglądałyby o wiele bardziej
                  reprezentacyjnie niż rozsypujące się gnioty...

Po drugie: myślę, że na tak obciążonej linii jak #501 właśnie przydałyby się
                  autobusy osiemnastometrowe (scania CN94UA, man NG313) zamiast
                  szesnastoipółmetrowych świniaków... i nie pojmuję logiki, którą Ty
                  przedstawiasz...

Pozdrawiam.
                  • pavlack Re: test na inteligencję do pracy w MPK 19.06.03, 11:35

> MPK kieruje się CHORĄ logiką... i nie należy udawać, że jest w
                    > porządku, jeżeli tak naprawdę jest do bani...

Nie wiesz co piszesz człowieku, naprawdę nie wiesz co piszesz...

> Po pierwsze: scanie CN94UB chyba są takiej samej długości jak gnioty

ROTFL.
                    Traktor z dwoma przyczepami też jest takiej samej długości jak gniot. zy to
                    oznacza, że należy wozić ludzi traktorami?

Pojemność się liczy. A w OmniCity jest mniej miejsca niż w gniocie.

> Po drugie: myślę, że na tak obciążonej linii jak #501 właśnie przydałyby się
                    > autobusy osiemnastometrowe (scania CN94UA, man NG313) zamiast
                    > szesnastoipółmetrowych świniaków... i nie pojmuję logiki, którą Ty
                    > przedstawiasz...

501 jest linią tak obciążoną, że jedyne co na niej mogłoby jeździć to świniaki
                    albo MANy NG313 (bo to trwałe autobusy). Niestety przegubowe OmniCity są zbyt
                    delikatne.

Poza tym znów piszesz o długości... a tu nie tylko to się liczy - liczy się
                    rozplanowanie miejsca w środku. Dane producenta to jedno, a wyniki miezależnych
                    pomiarów to drugie.
                    Polecam spojrzeć tu: infobus.com.pl/kraj/35/tabela.htm
                    Wynika z tego, że rzeczywista pojemność Ikarusa 280 i MANa NG313 rózni się
                    zaledwie o 6 miejsc na korzyść tego drugiego. Myślę, że ze Scanią byłoby
                    podobnie.

Więc radziłbym nie używać więcej argumentu długośći, bo on nic nie znaczy.
                    • Gość: Locutus Re: test na inteligencję do pracy w MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.06.03, 14:09
                      1. OmniCity ma o wiele większy komfort podróży niż gniot.
                      2. Jeżeli omnie jeżdżą na #152, które w szczycie jest zaprane tak, że ludzie
                      ledwo wsiadają, jeżeli jeżdżą na #192, do którego czasami ludzie nie wsiadają,
                      bo nie ma gdzie, to na #501 i #502 też mogą.
                      3. Jak widzę tą komunistyczną logikę, to mi się smutno robi. Sugeruję wszystkie
                      omnie puścić na takie linie jak #183, czy #137 - tam obciążenie jest małe i nie
                      powinny się za szybko zużyć...
                      • Gość: mouset Re: test na inteligencję do pracy w MPK IP: 217.96.109.* 19.06.03, 16:06
                        O właśnie, dlaczego dla oszczędności nie dadzą na 137?
                      • pavlack Re: test na inteligencję do pracy w MPK 19.06.03, 19:42

> 1. OmniCity ma o wiele większy komfort podróży niż gniot.

Ale jest od niego mniej pojemna.

Każdy pasażer powie Ci, że woli jechać luźniejszym gniotem niż wypchaną
                        OmniCity. Dla pasażera komfort podróżowania to przede wszystkim przestronność
                        autobusu, a dopiero później takie pierdółki jak wygląd autobusu, jakość
                        wykończenia, czy tapicerka siedzeń...

> 2. Jeżeli omnie jeżdżą na #152, które w szczycie jest zaprane tak, że ludzie
                        > ledwo wsiadają, jeżeli jeżdżą na #192, do którego czasami ludzie nie
                        wsiadają,
                        > bo nie ma gdzie, to na #501 i #502 też mogą.

Akurat na 192 Omnie jeżdżą z powodu Portu Lotniczego... Poza tym 192 i 152 są
                        MNIEJ wypchane od 501 i 502.

> 3. Jak widzę tą komunistyczną logikę, to mi się smutno robi. Sugeruję
                        wszystkie
                        >
                        > omnie puścić na takie linie jak #183, czy #137 - tam obciążenie jest małe i
                        nie
                        >
                        > powinny się za szybko zużyć...

183 i 137 nie. Ale np. 103 (na której jeżdżą), 172 (na której jeżdżą) już tak -
                        są to właśnie dobre autobusy na takie linie (zapełnienie dość duże, ale nie
                        wypchane do granic możliwości).
                        • Gość: mouset Re: test na inteligencję do pracy w MPK IP: 217.96.109.* 19.06.03, 20:00
                          pavlack napisał:

> Każdy pasażer powie Ci, że woli jechać luźniejszym gniotem niż wypchaną
                          > OmniCity. Dla pasażera komfort podróżowania to przede wszystkim przestronność
                          > autobusu, a dopiero później takie pierdółki jak wygląd autobusu, jakość
                          > wykończenia, czy tapicerka siedzeń...
                          Fakt jak mam qrwa 217 zapchany do granic możliwości to nie będę patrzył na
                          tapicerkę bo jej nawet nie dojrzę, zwiekszyć czestotliwość dla wszystkich!!!!

> Akurat na 192 Omnie jeżdżą z powodu Portu Lotniczego... Poza tym 192 i 152 są
                          > MNIEJ wypchane od 501 i 502.
                          Turystów jest jak na lekarstwo w 192, wolą taxi już lepiej oddelegować dwie
                          Omnie na 5xx do lotniska z centrum , miałoby to większy sens, a nie jak w 192,
                          wpakują po kilka walich an siedzenia i jadą qrwa zadowoleni a w chełmie już
                          nikt nie wsiądzie

> 183 i 137 nie. Ale np. 103 (na której jeżdżą), 172 (na której jeżdżą) już
                          tak - są to właśnie dobre autobusy na takie linie (zapełnienie dość duże, ale
                          nie
                          > wypchane do granic możliwości).

Nie tylko że nadajesz się do MPK, ale od razu na stanowisko kierownicze! Po to
                          kupujemy nowe wozy aby je oszczędzać , zajebista logika! Pusta Omni na 103
                          półpusta na 172, a czemu nie na 173, tam jeszcze drzwi się zamykają
                          • pavlack Re: test na inteligencję do pracy w MPK 19.06.03, 20:06
                            Już Michał pisał - jak już mamy niedługo wycinać stare wozy (Ikarusy) to
                            właśnie je należy dorżnąć do granic możliwości, a najnowsze oszczędzać. Dlatego
                            też po wyrżnięciu Ikarusów na 501 typuję ALBy lub M181MB.

A co do zapełnienia 172 - ty chyba faktycznie nigdy nie widziałeś tej linii w
                            szczycie... Ja za to widuję ją CODZIENNIE i w zależności od pory dnia i
                            kierunku widuję tu tłumy (oczywiście pustki też są, ale poza szczytem). I to
                            naprawdę jest ważna linia!
                            • Gość: mouset Re: test na inteligencję do pracy w MPK IP: 217.96.109.* 19.06.03, 20:14
                              Zrozum ze widzisz ją na nieco innym odcinku niż ja!!! Na Opolskiej nie jest tak
                              pełna jak u Ciebie, za to do 138 wsiadnie graniczy z cudem, wniosek: należałoby
                              pomyśleć nad zamianą 138 Azory - Opolska - Pasterza - Andersa -CAHTS i przegub
                              co 12 minut, 172 Bronowice mleczko - Opolska - Bora - Łowińskiego - CAHTS,
                              krótki co 12 minut
                              • pavlack Re: test na inteligencję do pracy w MPK 19.06.03, 20:31
                                W sumie niezły pomysł. Zainteresuj tym radę dzielnicy :D
                                • Gość: Locutus Bogini ratuj mnie przed empekowską logiką!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.06.03, 22:44
                                  Wystarczy nasz klub, jak go wreszcie zarejestrujemy :-P

A odnośnie Omni na #172 - szlag mnie trafia, gdy je tam widzę, a na #124 przez
                                  ścisłe centrum miasta pomyka sobie ALB... sorry, Pavlack, może Ty widzisz w tym
                                  logikę... ale ja zero - dlaczego najlepszy tabor ma jeździć po zadupiach nie
                                  zbliżając się nawet do centrum, a koło zabytków w najbardziej reprezentacyjnych
                                  miejscach Krakowa mają być tak reprezentacyjne busy jak alby i świniaki...
                                  • pavlack Re: Bogini ratuj mnie przed empekowską logiką!!! 20.06.03, 08:54
                                    Po pierwsze, to nie są zadupia.
                                    Po drugie, mieszkańcom tamtych rejonów też się coś należy. Oni tak samo płacą
                                    podatki i mają takie same prawo do Omni jak mieszkańcy Ruczaju, Bieżanowa czy
                                    jeszcze czegoś innego.
                                    Po trzecie, skończ już wreszcie z tym lamentowaniem nad Omniami na 172, bo jest
                                    ich zaledwie 3 (i czasami zdarza się zamiast nich ALB) a twoja paplanina robi
                                    się już nudna.
                                    • Gość: mouset Re: Bogini ratuj mnie przed empekowską logiką!!! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 20.06.03, 09:32
                                      Gwoli ścisłości, jest ich średnio 3, od 1 do 5
                                      A czemu na moje zadupie nic ładnego nie jedzie?
                                      też place i wymagam, a ulice niezniszczone oszczędziłyby tabor
                                      Była CLL na 247 to sq zabrali
                                      • Gość: Locutus Re: Bogini ratuj mnie przed empekowską logiką!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.06.03, 00:16
                                        Daj spokój, nie widzisz, że Pavlack się przypierdala nie ze względu na stawiane
                                        tezy, ale na osobę, która je stawia?

Pavlack... no właśnie... Bieżanów ma takie samo prawo do Omni, jak te zadupia :-
                                        P OMNIE NA BIEŻANÓW!!! Hihihihi...

A jeśli naprawdę nie rozumiesz mojej motywacji przesunięcia Omni z zadupi do
                                        centrum, to albo jeszcze jesteś dzieckiem, albo jesteś ślepy, albo po prostu
                                        wyjątkowo mnie nie znosisz...
                                        • Gość: mouset Re: Bogini ratuj mnie przed empekowską logiką!!! IP: 62.233.183.* 21.06.03, 10:12
                                          Omnie są wspólnym dobrem! hihihi,
                                • Gość: mouset Re: test na inteligencję do pracy w MPK IP: 217.96.109.* 19.06.03, 23:02
                                  Która, obie linie przejeżdżają przez 5 dzielnic?
                                  • Gość: Locutus Re: test na inteligencję do pracy w MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.06.03, 01:57
                                    Co?
                                    • Gość: mouset Re: test na inteligencję do pracy w MPK IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 20.06.03, 11:14
                                      Którą radę dzielnicy zainteresować ,
                    • Gość: mouset test zdany IP: 217.96.109.* 19.06.03, 16:19
                      Uprzejmie informuję że Michał W. i Pavlack zdali test i mogą pracowac w MPK,
                      prawidłowa odpowiedź brzmiała: należy zwiększyć częstotliwość 501 i obsadzić
                      nowym taborem, skoro tylko MAN jest porównywalny z ikarem to prosze dwa many
                      zdjąć z 444
                      • pavlack Re: test zdany 19.06.03, 19:32

> Uprzejmie informuję że Michał W. i Pavlack zdali test i mogą pracowac w MPK,
                        > prawidłowa odpowiedź brzmiała: należy zwiększyć częstotliwość 501 i obsadzić
                        > nowym taborem,

Zapłać za zwiększenie częstotliwości 501. Kup nowy tabor. Wtedy pogadamy.

> skoro tylko MAN jest porównywalny z ikarem to prosze dwa many
                        > zdjąć z 444

Ja o tym nie decyduję. Zwróć się do miasta/rady dzielnicy/w ostateczności do MPK

No właśnie, zwróć się, zacznij coś sam działać. Przez (przepraszam za
                        wyrażenie) pierdolenie na forum albo dzwonienie do Krakowskiej to nic nie
                        zdziałacie.
                        • Gość: mouset Re: test zdany IP: 217.96.109.* 19.06.03, 19:40
                          Forum jest od głośnego myślenia, nie mam siły już pisać skad nalezy zabrać
                          tabor, a pisać do władz przy ich bierności nie ma sensu, lepiej zająć tym prasę
                        • Gość: ADAŚ Re: test zdany IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 19:41
                          pavlack napisał:

> No właśnie, zwróć się, zacznij coś sam działać. Przez (przepraszam za
                          > wyrażenie) pierdolenie na forum albo dzwonienie do Krakowskiej to nic nie
                          > zdziałacie.

Och, ta dzisiejsza młodzież - jaka rozbrykana hihihi !!!
                          A tak serio
                          Te słowa to nie do Mouseta. Dzięki niemu wielu ludzi - Kuźniczan może
                          podziękować za poprawienie stanu komunikacji w rejonie osiedla.
                          Także nie trafiłeś bracie i wydaje mi się, że Mousetowi należą się słowa
                          przeprosin.
                          • Gość: mouset Re: test zdany IP: 217.96.109.* 19.06.03, 19:52
                            Na starych kumpli zawsze moge liczyć, oj długo nie znajdziemy chyba 15 do
                            rejestracji klubu 428, ale kolega zza kontuaru podpowiada że mozna już coś
                            założyć od 3 wzwyż, to tylu nas jest

A co do Kuźnicy, no cóż ja nie mam złudzeń że 177 (śp) czy 137 zawdzięczamy
                            zainteresowaniu ZDIku BumbleBee czy MPK, a nawet nie rady dzielnicy IV, jeżeli
                            niektórzy tak uważają to trudno , może gdyby nie mieszkali na peryferiach to
                            trochę inaczej popatrzyliby na problem, ale jak ma się co 10 minut pusty
                            autobus to się w d.... przewraca, tu słowa podziękowania dla własnie gazety
                            Krakowskiej, często wyśmiewanej, tylko zwróćcie uwagę które lokalne medium
                            porusza sprawy osiedli? może się mylą czasem okrutnie, ale komu sie nie podoba
                            to nie kupuje
                            • Gość: ADAŚ Re: test zdany IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 20:08

> Na starych kumpli zawsze moge liczyć

W tym wypadku nawet gdybym nie był nim to aż samo się prosiło, aby tak napisać,
                              bo wiem ile musiałeś się nagonić i naprzykrzyć tym biurwokratom zza biurek
                              popijających kawusię i plotkujących między sobą o bzdurach, aby wypracować to
                              co jest. Może nie jest to idealne, ale pewnie nadal jeździłbyś samymi wiochami.
                              Ten kto mieszka w innych rejonach tak naprawdę nigdy tego nie pojmie.

A co do "Krakowskiej". Są w niej kwiatki, ale ona właściwie jako jedyna jest
                              blisko ludzi i ich problemów - nie tylko komunikacyjnych. Dlatego ją cenię i
                              codziennie kupuję. Dziennik zresztą też. Jednak ten daleko jest w tyle od
                              opisywania trosk prostych mieszkańców. Szkoda.
                              A co do telefonów (to tak do Pawełka naszego), to te często dają efekty.
                              Ja wydzwaniałem za "11" (kiedy nie jeździła), za powrotem "204" na Nowosądecką
                              (gdy kursowała przez Malborską) - no i co, jakiś odzew był a co najlepsze dało
                              efekt. Ktoś dzwonił za wyświetlaczami. Ciotka bredziła, że to za droga impreza
                              (część z Was oczywiście mówiło TAK SAMO), a jednak dało się. Sama Gazeta, a
                              właściwie jej specjaliści spełnili postulaty. Więc nie napierdalajcie na nią,
                              bo naprawdę służy nam wszystkim i można do niej się zwrócić ze swoimi
                              problemami.
                              A za te wyświetlacze należy jej się nagroda od MPK, dożywotnia reklama na
                              jednym składzie - hihihi.
                              • Gość: Locutus Walne zebranie prezydium Klubu 428. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.06.03, 22:50
                                Z tego, co widzę, to sprawa wyświetlaczy utknęła w martwym punkcie.
                                Zaprogramowano je na pewno w DD451-DD455 i chyba jeszcze (ale nie jestem
                                pewien, więc proszę mnie zweryfikować) w DD441-DD450. I koniec. Została reszta
                                R&M a także wszystkie Pixele i Mobiteki... co dalej???

Aha, panowie. Sugeruję walne zebranie zarządu w celu przedyskutowania wspólnej
                                strategii na przyszłość i ujednolicenia stanowiska (chociaż jak na razie
                                jesteśmy we wszystkim nadzwyczaj zgodni). Co wy na to? Napiszcie, kiedy wam
                                pasuje... ja będę niedostępny w dniach 21.06., 26.-30.06. oraz 5.07. Reszta jak
                                na razie jest wolna. Czekam na propozycje - we trójeczkę przy pifku, z
                                niezbędnymi rozpiskami (liczę na brygadospisy Mouseta).
                                • Gość: mouset Re: Walne zebranie prezydium Klubu 428. IP: 217.96.109.* 19.06.03, 23:01
                                  Hehehe, ja jestem niedostępny 27-29.06 i 2.07
                                  Kiedy nasz patron Adam XII jest dostępny?
                              • Gość: mouset Re: test zdany IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 20.06.03, 11:21
                                Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> bo wiem ile musiałeś się nagonić i naprzykrzyć tym biurwokratom zza biurek
                                > popijających kawusię i plotkujących między sobą o bzdurach, aby wypracować to
                                > co jest.
                                No ale kilka osób uważa że nie można zakłócać nabożnego porządku w urzedach i
                                biurwach

Może nie jest to idealne, ale pewnie nadal jeździłbyś samymi wiochami.
                                >
                                > Ten kto mieszka w innych rejonach tak naprawdę nigdy tego nie pojmie.
                                No są na to dowody na piśmie poniżej
                          • pavlack Re: test zdany 19.06.03, 20:01
                            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Te słowa to nie do Mouseta. Dzięki niemu wielu ludzi - Kuźniczan może
                            > podziękować za poprawienie stanu komunikacji w rejonie osiedla.

Jeśli to dzięki niemu powstały 177/477 a obecnie 137, to zwracam honor.

Moje słowa były tu skierowane ogólnie do wszystkich, którzy tylko narzekają na
                            forum a nic nie robią.
                            • Gość: mouset Pavlacku, sojuszniku IP: 217.96.109.* 19.06.03, 20:06
                              Teraz zgadzamy się w 120%, ktokolwiek się czegoś domaga powinien coś zrobić ,
                              Pavlack robi przy zabytkach ja przy Kuxnicy itd.
                              A Bumble Bee i Majchrowski nie robią nic biorąc tak ciężka forsę jak wszystkie
                              zezłomowane 102
                      • Gość: Misiek K Re: test zdany IP: *.chello.pl 19.06.03, 21:53

> Uprzejmie informuję że Michał W. i Pavlack zdali test i mogą pracowac w MPK,
                        > prawidłowa odpowiedź brzmiała:

bo moze w przeciwienstwie do reszty szanownego towaryzstwa bywaja na
                        zajezdniach, znaja temat. wiedza i rozumieja pewne kwestie jak na przyklad to
                        ze nowy tabor sie oszczedza by dluzej byl nowy, czy to ze nie da sie osiagnac
                        wykorzystania taboru 100%.

pociesze Was, miasto ma wielka chec by nasz ukochany milosciwie panujacy w
                        zdiku pan T, przejal calosc dzialu rozkladow. on i jego spolka beda je ukladac
                        i wtedy, jak zajma sie tym urzednicy to bedziemy miec tak cudowne rozklady
                        jazdy i rozdzialy taboru ze wtedy jeszcze zatesknicie za logika i porzadkiem
                        MPK.
                        • Gość: mouset Re: test zdany IP: 217.96.109.* 19.06.03, 22:53
                          Ad 1 Nikt z nas nie chce 100% eksploatacji tylko podniesienia z 70 do 80 %,
                          chodzi raptem o kilka wozów, którymi można wyekwipowac 501, przynajmniej część

Ad 2 Co do wielu rozkładów MPK mam spore watpliwości czy były układane na
                          trzeźwo, więc może ZDIK niech sie teraz wypowie, nie mam qrwa dłużej ochoty
                          znosic faktu że o 21.20 jadą dwa autobusy a następne dwa o 22.30
                          • Gość: Misiek K Re: test zdany IP: *.chello.pl 19.06.03, 23:30
                            > Ad 2 Co do wielu rozkładów MPK mam spore watpliwości czy były układane na
                            > trzeźwo, więc może ZDIK niech sie teraz wypowie,

I dzieki takiej wlasnie chorej logice od czternastu lat ten kraj nie moze wyjsc
                            z pozostalosci komunizmu. Wiesz Ty jednak nadal zyjesz w glebokim PRL'u.
                            Brakuje Ci barejowskiego surrealizmu na codzien wiec wyszukujesz go na
                            przystankach MPK. Wprost nie potrafisz zyc bez urzedniczej wszechwladzy -
                            uwazasz ze panaceum na wszystko jest by urzednik sie tym zajal.
                            a prawda jest taka ze wlasnie jedynym lekarstwem na to co sie dzieje to dac
                            mozliwie jak najszersze pole do dzialania dla mpk.
                            • Gość: Locutus Re: test zdany IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.06.03, 02:00
                              Wiesz co... ostatnio zaczynałem zmieniać o Tobie zdanie na lepsze... jak widzę
                              niepotrzebnie... jeżeli uważasz, że korelacja rozkładów jest w porządku, to...
                              a zresztą... zwisa mi to i powiewa... dośc już mam denerwowania się różniastymi
                              deklami... teraz będę tylko czytał i polewał...
                              • pavlack Re: test zdany 20.06.03, 08:50
                                Hehe, ja już od dawna czytam i polewam... :D
                                Tylko tak się składa, że z kogoś innego :D
                                • Gość: mouset Re: test zdany IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 20.06.03, 11:22
                                  no to polewajcie
                            • Gość: mouset Re: test zdany IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 20.06.03, 09:36
                              Popełniasz ogromny błąd w interpretacji, ubierz okulary i poczytaj jak to
                              Adaś , Loki i ja jesteśmy PRZECIWKO biurwokracji, a bareizm trzeba wyszukać na
                              przystankach, nie masz go u siebie, to przyjdź do mnie, qrwa nie mam ochoty
                              stacgodzinę na przystanku bo właśnie odjechało stado autobusów, wiem ze
                              mieszkasz na osiedlu gdzie nie ma takich problemów i byc może ten fakt tak Ci
                              zawęża perspektywy
                              • Gość: Misiek K Re: test zdany IP: *.chello.pl 20.06.03, 09:48
                                > Popełniasz ogromny błąd w interpretacji, ubierz okulary i poczytaj jak to
                                > Adaś , Loki i ja jesteśmy PRZECIWKO biurwokracji,

ciesze sie, dzikeuje za wyjasnienie,
                                Kiedys Ci juz chyba pisalem , ze o ile cele mamy podobne to w metodach sie
                                raczej nie zgadzamy. mniejsza o to. pozdro, MK
                                • Gość: mouset Re: test zdany IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 20.06.03, 09:54
                                  Szczerze powiedziawszy nie przedstawiłes swoich metod, (albo ja ich nie
                                  zauważyłem)
                                  • Gość: Locutus Re: test zdany IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.06.03, 00:19
                                    Gdzie ja tu miałem wazelinę? Hihihihihi... zaraz Ci zaprezentujemy metody Miśka
                                    K... tylko bądź grzecznym Mousetkiem i ściągnij majteczki... Hihihihi

No dobra, przyznaję się, pijany jestem... a co mi tam...
                                    • Gość: mouset Re: test zdany IP: 62.233.183.* 21.06.03, 10:13
                                      ROTFL
                                      • Gość: Locutus Re: test zdany IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.06.03, 13:13
                                        Nie wiem, czy gdybym był trzeźwy, to odważyłbym się napisać to samo... ale tak
                                        to chyba niestety wygląda, hihihihihi...

Pozdrowienia!
    • kuba203 Re: Brygadozmiany Lokiego 18.06.03, 18:04
      Ale jesteście śmieszni :))
      Każdy tylko chce na swoje osiedle to, co najlepsze, a Ikary tylko tam, gdzie
      można komuś na złość zrobić :DD
      • Gość: mouset Re: Brygadozmiany Lokiego IP: 62.233.183.* 18.06.03, 18:22
        Ja mam maxi racjonalny pomysł: ikary na szczytowe brygady, no może oprócz 173-
        10 i 130-04
        • kuba203 Re: Brygadozmiany Lokiego 18.06.03, 18:26

> Ja mam maxi racjonalny pomysł: ikary na szczytowe brygady, no może oprócz
          173-
          > 10 i 130-04

Mnie się to akurat wydaje logiczne, tylko że to faktycznie nie wszędzie może
          się udać. Na 173 Ikary się sprawdzały moim zdaniem, ja bym nie miał nic
          przeciwko :))
        • Gość: Misiek K Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.chello.pl 18.06.03, 20:41
          > Ja mam maxi racjonalny pomysł: ikary na szczytowe brygady,

Jak dla mnie malo racjonalny, bo bedzie to oznaczac, ze na maratonach pojada
          nowe wozy - M181, omnie, many...
          a stare ikarusy beda jezdzic mniej czyli bedzie sie je oszczedzac przy okazji
          zajezdzajac nowy tabor.
          A zazwyczaj robi sie dokladnie odwrotnie, zajezdzic to co juz i tak wkrotce sie
          wykasuje a przyoszczedzic to nowe zeby jak najdluzej jezdzilo (oczywiscie juz
          po okresie docierania, kiedy jezdzi sie duzo, by wykryc wszystkie ewentualne
          usterki).
          • Gość: mouset Re: Brygadozmiany Lokiego IP: 62.233.183.* 18.06.03, 20:42
            No oczywiscie, zwłaszcza ze na 164, 172, 179, 173 tak są zamęczane że zjeżdzają
            o 17, 18, max 19
      • Gość: Locutus Re: Brygadozmiany Lokiego IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 19.06.03, 09:20
        Kuuubaaaa... nie zauważyłeś, że zupełnie zrezygnowałem z przerzucenia scanii
        CN94UA na #173? A muszę powiedzieć, że cholernie mi na tym zależy... tylko po
        prostu nie ma to mocnych, racjonalnych podstaw. Za to scanie na #502, które
        przejeżdża przez praktycznie całą pierwszą obwodnicę, a więc najściślejsze
        centum miasta reprezentowałyby miasto lepiej niż na jakiejś #194... a reszta
        zmian proponowanych przeze mnie w ogóle nie dotyczy linii dojeżdżających do
        Bieżanowa... więc nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka