Dodaj do ulubionych

Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy?

03.07.07, 23:31
Sezon ogórkowy w Krakowie trwa przez cały rok...
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: 91.189.16.* 03.07.07, 23:58
      Ulica Cichosza jest bezsensu. Cichosz to taki pedagog w dodatku żyjący. Z pewnością się ucieszy jesli powstanie jego ulica. Moze powinno sie odmienić i zamiast ul. cichosza zaproponowac ul. cichoszy. Byłoby przynajmniej porawnie.
      • tetlian Uica Moralnego Niepokoju 04.07.07, 06:36
        Myślę, że najlepszą nazwą byłaby ul. Moralnego Niepokoju :)
        • Gość: C. Nsor Ale czy bracia Kaczyńscy wyrażą na to swoją zgodę? IP: *.aster.pl 04.07.07, 08:25
          Poza tym należy używać wyłącznie tyułów wymyślonych przez zlustrowanych
          artystów!
          • Gość: mm Re: Ale czy bracia Kaczyńscy wyrażą na to swoją z IP: *.bsk.vectranet.pl 04.07.07, 09:51
            najlepszy tutaj tytuł pasuje - Zakutych łbów albo Moherowych beretów
            • bellicose Poniedziałkowy Dół 04.07.07, 11:31
              tam bym chciał mieszkać

www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=krak%F3w&Submit.x=0&Submit.y=0&Submit=Szukaj&long=19.870594&lat=50.058711&type=3&scale=13
    • timbwolf3 Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 00:04
      Propnuje ulice Bialego Misia lub Najaranej Anki
    • Gość: Dexter Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:08
      Mnie osobiście podoba się "Poniedziałkowy dół". Warto zaznaczyć że ulica o tej
      nazwie już w Krakowie istnieje...
      • Gość: Krakus Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.chello.pl 04.07.07, 00:21
        A mi sie podoba ulica "Gangsterska" albo "huligańska" pasowała by do kurdwanowa, albo os Kalinowego w Hucie.
    • funnypunch Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 00:31
      Każda nazwa lepsza niż ulica, obok której często przejeżdżam. Nazywa
      się "Odmętowa". Niechciałbym tam mieszkać.
    • Gość: sonntag A może listę IPN-u? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:42
      Zważywszy na pionierską rolę Krakowa w najnowszej historii Polski, można by też
      nadawać nazwy z klucza IPN-u: poszkodowany grzebiący w aktach i ujawniony
      przezeń agent służb tajnych PRL-u. Na pierwszym miejscu proponuję syna, co to
      zadenuncjował własnego ojca - pisarza - jako agenta. Ulice powinny mieć w
      związku z tym nazwy podwójne....
      • Gość: myway Oryginalnie to juz jest! IP: *.net.autocom.pl 04.07.07, 00:52
        W Krakowie i tak są juz najoryginalniejsze nazwy ulic np. Poniedzialkowy dol (serio!).
        • Gość: Martika Re: Oryginalnie to juz jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 01:10
          Pierwsze co przyszło mi do głowy to "Pod Papugami"
          • Gość: pawel Re: Oryginalnie to juz jest! IP: *.mpg-gv.mpg.de 04.07.07, 08:01
            hehe, albo ul. Dziwny Swiat :))) przynajmniej prafda :))
    • mirza83 Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 01:37
      ja bym zamieszkał na ulicy noszącej nazwę taką sama jakie jest moje nazwisko :)

---
      Ściśle Utajnione
      Kupie TanioMieszkanie
      Jak napisać pracę mgr?
      Wygraj ze mną w Cashflow
      Co i gdzie zjeść wKrakowie
    • wisjab Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 01:46
      Ulica "Prześlicznej wiolonczelistki" będzie się łatwo wpisywała we wszystkich
      dokumentach formularzach, okienkach w internecie, na kopertach itd., bo jest
      krótka.
    • Gość: smocia ulice krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 01:55
      mi najbardziej zapadła w pamięcie ulica "kupa" na kaziemiersim
      krakowie:D......boskie::D:D:D:D
      • lesio5 Re: ulice krakowa 04.07.07, 08:09
        Nawet nie wiesz skąd się wzięła nazwa. Jest historyczna.
        pl.wikipedia.org/wiki/Synagoga_Kupa
        urodzony na Kazimierzu
      • Gość: ubawiony Re: ulice krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:51
        a wiesz co to słowo oznacza w jidysz?
        bo bynajmniej nei to, co myślisz :P
    • wujo601 Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 04:46
      testylko
    • Gość: wojtek r. Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.cncdnh.east.verizon.net 04.07.07, 05:45
      Bardzo chetnie zamieszkalbym na ulicy Hop Szklanke Piwa. Ale tak calkiem serio to Pomarancze i
      Mandarynki, Korowod, czy moze Nie Dokazuj. No i koniecznie Oprocz Blekitnego Nieba i Szal Niebieskich
      Cial krzyzujacy sie z Krakowskim Spleenem.
      • Gość: BeBop Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.um.krakow.pl 04.07.07, 08:25
        A może ul. Dajmitejnocy ?
    • Gość: ona290 Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 07:21
      Podoba mi się ten pomysł bo troszkę za bardzo czasem poważny i wyniosły ten
      nasz Kraków. I spójności w nazewnictwie dotąd żadnej. Mogliby panowie nad tym
      radzący podglądnąc jak to zrobili inni panowiewe we Wrocławiu. Mieli tam dobry
      pomysł, który warto byłoby pzenieść do Krakowa. Każde osiedle ma spójne nazwy
      ulic. I niekoniecznie wyniosłe nazwy... Jakież to proste...
    • anahella eh, Krakusy.... 04.07.07, 08:28
      Fajnie macie! U nas w Wawie beda pewnie beda nadawac inne nazwy na nowych
      osiedlach. Np. ulica Jedynie slusznych decyzji ministra Giertycha, ulica Kota
      najjasniej panujacego nam pana premiera, albo polecimy po nazwach koscielnych i
      zamiast ul Zlotej bedzie ulica Prezbiterialna - bo wiadomo zlotem diabel kusi.
      Albo taka Chmielna. Z chmielu robi sie piwo, piwo to alkohol - diabelski
      wynalazek, wiec zrobi sie z tego ulice Antyaborcyjna.
      • Gość: x Re: eh, Krakusy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:09
        ale jak przyjdzie nowa władza, to się może tam uda wcisnąć "Ballady o smutnym skinie" - moim zdaniem powinnie ten kawałek puszczać na każde powitanie przywódców (z) LPR...
    • Gość: warszawiak Podpowiedzi dla krakusów: Brudna, Błotnista, IP: *.aster.pl 04.07.07, 08:28
      Ciasna, Brzydka, jeszcze trochę takich by się znalazło. W końcu nazwy mają
      oddawać charakter miasta, prawda?
      • anahella Re: Podpowiedzi dla krakusów: Brudna, Błotnista, 04.07.07, 08:36
        Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> Ciasna, Brzydka, jeszcze trochę takich by się znalazło. W końcu nazwy mają
        > oddawać charakter miasta, prawda?

Chrzanisz - Krakow jest super. Uwielbiam wpasc czasem do tego miasta i lyknac
        tamtejszej atmosfery. Nie lepszej, nie gorszej niz w Wawie, po prostu innej.
        pozdrawiam Krakow.
        • Gość: olamisia Re: Podpowiedzi dla krakusów: Brudna, Błotnista, IP: *.rrd.com 04.07.07, 08:50
          No to tak będzie....
          ul. Mniej niż zero, ul. Autobiografii :)
      • Gość: Żyd tułacz Re: Podpowiedzi dla krakusów: Brudna, Błotnista, IP: *.ipt.aol.com 04.07.07, 14:52
        Tylko nie Brudna. Brudno (Bródno)jest już w Warszawie.
        • pies_na_glupote Mieszkałem na Bródnie - syf taki, że ... 04.07.07, 16:11
          jeszcze nie domyłem paznokci :)
          Wiwat Mokotów :)
    • wlodwoz Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 08:52
      I niech teraz angielski burak zapyta o ulicę Prześlicznej wiolonczelistki!
      Wytrzeźwieje zanim wymówi pierwszą część!
    • Gość: znafca Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:48
      niech sobie pan dyrektor doczyta co oznacza nazwa Azory i co upamiętnia...
    • Gość: matthew Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.autocom.pl 04.07.07, 10:04
      Koniecznie powinien znaleść się w Krakowie także plac "Tera mnie to wali"!
    • Gość: x Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:04
      a może ulica "ZChN zbliża się"?
    • Gość: Wielbiciel Krakowa Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: 213.197.144.* 04.07.07, 10:35
      Gdzie mieszkasz ? Pod Budą
      • rezurekcja Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 18:06
        Gość portalu: Wielbiciel Krakowa napisał(a):

> Gdzie mieszkasz ? Pod Budą

We Wrocławiu jest ulica Psie Budy.
    • Gość: juanita Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.chello.pl 04.07.07, 11:24
      Jak dla mnie absolutnym hitem jest Izba wytrzeźwień na ulicy Rozrywka;-)
    • Gość: Krakus Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: 213.199.205.* 04.07.07, 11:43
      Według mnie to nie zbyt trafny pomysł. Może będzie jeszcze osiedle Śmieszne i
      ulice Brzęczyszczykiewicza i Psikutasa bez "S"?
      • Gość: franek ul. taniookazjaskarpetypolecam IP: *.ericsson.net 04.07.07, 11:50
      • Gość: gość Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:03
        A może ulica K..wy wędrowniczki?...
    • Gość: meeeeeeee a ulica Gondola Jerzego Znad Wisły też będzie..?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:52
      • Gość: cccccc o azorachc IP: *.autocom.pl 04.07.07, 12:42
        Azory to jeden wielki burdel. Pijaki, dresy i awanturnicy!
    • Gość: wanda Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.streamcn.pl 04.07.07, 13:40
      "Poniedziałkowy dół" - to wg mnie najlepsza nazwa ulicy krakowskiej :-)
      • Gość: Praktyczny Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: 84.38.160.* 04.07.07, 14:20
        Najlepiej jeśli nazwa jest krótka (jednowyrazowa) i bez polskich znaków (to
        utrudnia życie).
        Idealnie byłoby jakby jeszcze wymowa angielska była podobna do polskiej (ale to
        można odpuścić).
    • Gość: Wojtas Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.fema.krakow.pl 04.07.07, 15:05
      Moim zdaniem powinno się wprowadzić nazwy ulic pochodzące od miast, na początek
      małopolskich- np Chrzanowska, Trzebińska, Limanowska itp
    • guru133 I czy ktoś jeszcze śmie zaprzeczyć że Kraków stary 04.07.07, 15:44
      ale jary? W ilu polskich miastach rodzą się tak ciekawe pomysły jak w Krakowie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka