polihistor 03.07.07, 23:31 Sezon ogórkowy w Krakowie trwa przez cały rok... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: 91.189.16.* 03.07.07, 23:58 Ulica Cichosza jest bezsensu. Cichosz to taki pedagog w dodatku żyjący. Z pewnością się ucieszy jesli powstanie jego ulica. Moze powinno sie odmienić i zamiast ul. cichosza zaproponowac ul. cichoszy. Byłoby przynajmniej porawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Uica Moralnego Niepokoju 04.07.07, 06:36 Myślę, że najlepszą nazwą byłaby ul. Moralnego Niepokoju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C. Nsor Ale czy bracia Kaczyńscy wyrażą na to swoją zgodę? IP: *.aster.pl 04.07.07, 08:25 Poza tym należy używać wyłącznie tyułów wymyślonych przez zlustrowanych artystów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Ale czy bracia Kaczyńscy wyrażą na to swoją z IP: *.bsk.vectranet.pl 04.07.07, 09:51 najlepszy tutaj tytuł pasuje - Zakutych łbów albo Moherowych beretów Odpowiedz Link Zgłoś
bellicose Poniedziałkowy Dół 04.07.07, 11:31 tam bym chciał mieszkać www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=krak%F3w&Submit.x=0&Submit.y=0&Submit=Szukaj&long=19.870594&lat=50.058711&type=3&scale=13 Odpowiedz Link Zgłoś
timbwolf3 Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 00:04 Propnuje ulice Bialego Misia lub Najaranej Anki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:08 Mnie osobiście podoba się "Poniedziałkowy dół". Warto zaznaczyć że ulica o tej nazwie już w Krakowie istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.chello.pl 04.07.07, 00:21 A mi sie podoba ulica "Gangsterska" albo "huligańska" pasowała by do kurdwanowa, albo os Kalinowego w Hucie. Odpowiedz Link Zgłoś
funnypunch Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 00:31 Każda nazwa lepsza niż ulica, obok której często przejeżdżam. Nazywa się "Odmętowa". Niechciałbym tam mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonntag A może listę IPN-u? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:42 Zważywszy na pionierską rolę Krakowa w najnowszej historii Polski, można by też nadawać nazwy z klucza IPN-u: poszkodowany grzebiący w aktach i ujawniony przezeń agent służb tajnych PRL-u. Na pierwszym miejscu proponuję syna, co to zadenuncjował własnego ojca - pisarza - jako agenta. Ulice powinny mieć w związku z tym nazwy podwójne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myway Oryginalnie to juz jest! IP: *.net.autocom.pl 04.07.07, 00:52 W Krakowie i tak są juz najoryginalniejsze nazwy ulic np. Poniedzialkowy dol (serio!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martika Re: Oryginalnie to juz jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 01:10 Pierwsze co przyszło mi do głowy to "Pod Papugami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Oryginalnie to juz jest! IP: *.mpg-gv.mpg.de 04.07.07, 08:01 hehe, albo ul. Dziwny Swiat :))) przynajmniej prafda :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mirza83 Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 01:37 ja bym zamieszkał na ulicy noszącej nazwę taką sama jakie jest moje nazwisko :) --- Ściśle Utajnione Kupie TanioMieszkanie Jak napisać pracę mgr? Wygraj ze mną w Cashflow Co i gdzie zjeść wKrakowie Odpowiedz Link Zgłoś
wisjab Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 01:46 Ulica "Prześlicznej wiolonczelistki" będzie się łatwo wpisywała we wszystkich dokumentach formularzach, okienkach w internecie, na kopertach itd., bo jest krótka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smocia ulice krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 01:55 mi najbardziej zapadła w pamięcie ulica "kupa" na kaziemiersim krakowie:D......boskie::D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: ulice krakowa 04.07.07, 08:09 Nawet nie wiesz skąd się wzięła nazwa. Jest historyczna. pl.wikipedia.org/wiki/Synagoga_Kupa urodzony na Kazimierzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: ulice krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:51 a wiesz co to słowo oznacza w jidysz? bo bynajmniej nei to, co myślisz :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek r. Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.cncdnh.east.verizon.net 04.07.07, 05:45 Bardzo chetnie zamieszkalbym na ulicy Hop Szklanke Piwa. Ale tak calkiem serio to Pomarancze i Mandarynki, Korowod, czy moze Nie Dokazuj. No i koniecznie Oprocz Blekitnego Nieba i Szal Niebieskich Cial krzyzujacy sie z Krakowskim Spleenem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeBop Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.um.krakow.pl 04.07.07, 08:25 A może ul. Dajmitejnocy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona290 Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 07:21 Podoba mi się ten pomysł bo troszkę za bardzo czasem poważny i wyniosły ten nasz Kraków. I spójności w nazewnictwie dotąd żadnej. Mogliby panowie nad tym radzący podglądnąc jak to zrobili inni panowiewe we Wrocławiu. Mieli tam dobry pomysł, który warto byłoby pzenieść do Krakowa. Każde osiedle ma spójne nazwy ulic. I niekoniecznie wyniosłe nazwy... Jakież to proste... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella eh, Krakusy.... 04.07.07, 08:28 Fajnie macie! U nas w Wawie beda pewnie beda nadawac inne nazwy na nowych osiedlach. Np. ulica Jedynie slusznych decyzji ministra Giertycha, ulica Kota najjasniej panujacego nam pana premiera, albo polecimy po nazwach koscielnych i zamiast ul Zlotej bedzie ulica Prezbiterialna - bo wiadomo zlotem diabel kusi. Albo taka Chmielna. Z chmielu robi sie piwo, piwo to alkohol - diabelski wynalazek, wiec zrobi sie z tego ulice Antyaborcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: eh, Krakusy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:09 ale jak przyjdzie nowa władza, to się może tam uda wcisnąć "Ballady o smutnym skinie" - moim zdaniem powinnie ten kawałek puszczać na każde powitanie przywódców (z) LPR... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Podpowiedzi dla krakusów: Brudna, Błotnista, IP: *.aster.pl 04.07.07, 08:28 Ciasna, Brzydka, jeszcze trochę takich by się znalazło. W końcu nazwy mają oddawać charakter miasta, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Podpowiedzi dla krakusów: Brudna, Błotnista, 04.07.07, 08:36 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > Ciasna, Brzydka, jeszcze trochę takich by się znalazło. W końcu nazwy mają > oddawać charakter miasta, prawda? Chrzanisz - Krakow jest super. Uwielbiam wpasc czasem do tego miasta i lyknac tamtejszej atmosfery. Nie lepszej, nie gorszej niz w Wawie, po prostu innej. pozdrawiam Krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olamisia Re: Podpowiedzi dla krakusów: Brudna, Błotnista, IP: *.rrd.com 04.07.07, 08:50 No to tak będzie.... ul. Mniej niż zero, ul. Autobiografii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyd tułacz Re: Podpowiedzi dla krakusów: Brudna, Błotnista, IP: *.ipt.aol.com 04.07.07, 14:52 Tylko nie Brudna. Brudno (Bródno)jest już w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_glupote Mieszkałem na Bródnie - syf taki, że ... 04.07.07, 16:11 jeszcze nie domyłem paznokci :) Wiwat Mokotów :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 08:52 I niech teraz angielski burak zapyta o ulicę Prześlicznej wiolonczelistki! Wytrzeźwieje zanim wymówi pierwszą część! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:48 niech sobie pan dyrektor doczyta co oznacza nazwa Azory i co upamiętnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matthew Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.autocom.pl 04.07.07, 10:04 Koniecznie powinien znaleść się w Krakowie także plac "Tera mnie to wali"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:04 a może ulica "ZChN zbliża się"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbiciel Krakowa Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: 213.197.144.* 04.07.07, 10:35 Gdzie mieszkasz ? Pod Budą Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? 04.07.07, 18:06 Gość portalu: Wielbiciel Krakowa napisał(a): > Gdzie mieszkasz ? Pod Budą We Wrocławiu jest ulica Psie Budy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juanita Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.chello.pl 04.07.07, 11:24 Jak dla mnie absolutnym hitem jest Izba wytrzeźwień na ulicy Rozrywka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: 213.199.205.* 04.07.07, 11:43 Według mnie to nie zbyt trafny pomysł. Może będzie jeszcze osiedle Śmieszne i ulice Brzęczyszczykiewicza i Psikutasa bez "S"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:03 A może ulica K..wy wędrowniczki?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meeeeeeee a ulica Gondola Jerzego Znad Wisły też będzie..?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccccc o azorachc IP: *.autocom.pl 04.07.07, 12:42 Azory to jeden wielki burdel. Pijaki, dresy i awanturnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.streamcn.pl 04.07.07, 13:40 "Poniedziałkowy dół" - to wg mnie najlepsza nazwa ulicy krakowskiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praktyczny Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: 84.38.160.* 04.07.07, 14:20 Najlepiej jeśli nazwa jest krótka (jednowyrazowa) i bez polskich znaków (to utrudnia życie). Idealnie byłoby jakby jeszcze wymowa angielska była podobna do polskiej (ale to można odpuścić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Beata z Albatrosa doczeka się swojej ulicy? IP: *.fema.krakow.pl 04.07.07, 15:05 Moim zdaniem powinno się wprowadzić nazwy ulic pochodzące od miast, na początek małopolskich- np Chrzanowska, Trzebińska, Limanowska itp Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 I czy ktoś jeszcze śmie zaprzeczyć że Kraków stary 04.07.07, 15:44 ale jary? W ilu polskich miastach rodzą się tak ciekawe pomysły jak w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś