zywiecka.org 22.07.07, 20:56 No i co, wystarczy zapodać taki tytuł żeby ludzie odpisali dwa tysiące odpowiedzi? Ale o so chodzi ? Kamil zywiecka.org Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laenia Re: podgórze vs. nowa huta... 22.07.07, 21:24 No przecież wiadomo, że Podgórze to najpiękniejsza dzielnica Krakowa jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: podgórze vs. nowa huta... 22.07.07, 21:28 Ja tam wole NOWA HUTE :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: podgórze vs. nowa huta... 22.07.07, 21:38 www.google.pl/search?hl=pl&q=nowa+huta&lr= he he he he ..... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: podgórze vs. nowa huta... 22.07.07, 21:42 A i ja skromnie wpiszę sie do Podgórza - od paru lat tu mieszkam - i jest fajnie...)) pozdrawiam wszystkich gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Czesc Gosiu !!!! 22.07.07, 21:59 polski0001 napisał: > JAk po urlopiku Juz po ??!! Tak - juz po urlopie.... Było sporo niespodzianek...ale wszystko w porzadku .. Dziekuję - i rowniez serdecznie pozdrawiam..)) p.s. kiedy bedziesz w Krakowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Czesc Gosiu !!!! 22.07.07, 22:06 to fajnie ze urlop sie udał ja jeszcze musze troche poczekac bede kolo 18 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Czesc Gosiu !!!! 22.07.07, 22:08 To super !. Nalezy wreszcie zorganizowac jakies spotkanie...)) I co ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Czesc Gosiu !!!! 22.07.07, 22:13 gosia.43 napisała: > To super !. Nalezy wreszcie zorganizowac jakies spotkanie...)) > I co ? > > No napewno cos musimy zorganizowac noi o liste zakupow musze popytac Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Czesc Gosiu !!!! 22.07.07, 22:15 Oliwki.......i oliwka ..!! Pamietasz ? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Czesc Gosiu !!!! 22.07.07, 22:24 gosia.43 napisała: > Oliwki.......i oliwka ..!! Pamietasz ? > ))) Pamietam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Czesc Gosiu !!!! 22.07.07, 22:31 No to fajnie. Daj znać gdyby coś było jeszcze do kupienia oryginalnego...)))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Czesc Gosiu !!!! 22.07.07, 22:34 gosia.43 napisała: > No to fajnie. Daj znać gdyby coś było jeszcze do kupienia oryginalnego...)))) Napisze ci na maila ale to juz nie dzisiaj :-)) Popytam o olive u znajomych "działkowiczow" oni zawsze maja najlepsza i naj taniej !! Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Czesc Gosiu !!!! 22.07.07, 22:37 gosia.43 napisała: > Ukłony i buziaki...)))))) wzajemnie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: podgórze vs. nowa huta... 22.07.07, 21:47 Ooo, to coś takiego w Krakowie jest? Dzięki, może się kiedyś wybiorę pozwiedzać, choć to strasznie daleko! To chyba dalej niż Zakopane? Ale dam głowę, że Podgórze i tak piękniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: podgórze vs. nowa huta... 22.07.07, 21:48 > Ale dam głowę, że Podgórze i tak piękniejsze :) Nie ryzykuj bo ja stracisz :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: podgórze vs. nowa huta... 22.07.07, 21:56 polski0001 napisał: > > > Nie ryzykuj bo ja stracisz :-)) > Gdybym była z Nowej Huty, to bym mogła śmiało powiedzieć, że nie mam nic do stracenia :)) Ale jestem z Podgórza, więc głowę mam nie od parady. Odpowiedz Link Zgłoś
zywiecka.org Re: Podgórze tu było ? 23.07.07, 20:55 no wszystko OK ale Nowa Huta miała ponad 2 tysiące odpowiedzi, co do Podgórza to chyba nikt nie wątpi że to najładniejszy kawałek Krakowa :~) -- Kamil zywiecka.org/welcome Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Podgórze tu było ? 23.07.07, 21:00 i najfajniejszy...)) Poczekaj - doczekamy sie wielu wpisów. Nie pozwolimy wątkowi zginąć...)))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Podgórze tu było ? 23.07.07, 23:32 gosia.43 napisała: > i najfajniejszy...)) > Poczekaj - doczekamy sie wielu wpisów. Nie pozwolimy wątkowi zginąć...)))) Bede trzymał mocno strone Nowej Huty :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Podgórze tu było ? 23.07.07, 23:49 Ale przecież Nowa Huta ma tylko 327 wpisów, to Prokocim ma ponad 2000, a że należy do Podgórza, to jesteśmy górą :) PS Czy jest tu ktoś, kto chodził na mecze Garbarni na starym stadionie? Albo chociaż KS Borek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Podgórze tu było ? 23.07.07, 23:59 Niestety ! Ja na te mecze nie chodzę... )) p.s. A Podgórze mogłoby całkiem śmiało wchłonąć Prokocim..) Odpowiedz Link Zgłoś
zywiecka.org Podgórze żąda dostępu do morza ! 24.07.07, 11:14 wchłonąć Prokocim a potem całą resztę i odłączyć się od Krakowa. Podgórze żąda dostępu do morza ! -- Kamil zywiecka.org/welcome Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Podgórze żąda dostępu do morza ! 24.07.07, 11:41 Ale my zaledwie 90 lat temu zostalismy przyłączeni do Krakowa; może poczekajmy jeszcze, jak się sytuacja rozwinie :) Z dostępem do morza będzie problem, trzeba by było zrobić korytarz przez Nową Hutę. Odpowiedz Link Zgłoś
zywiecka.org Re: Podgórze żąda dostępu do morza ! 24.07.07, 18:20 >Ale my zaledwie 90 lat temu zostalismy przyłączeni do Krakowa No właśnie może już wystarczy. Nauczyliśmy krakusów pisać i czytać. Teraz trzeba się odłączyć, założyć własne suwerenne państwo, z walutą, wojskiem, ... chyba się troszkę rozpędziłem :) > Z dostępem do morza będzie problem, trzeba by było zrobić korytarz przez Nową H > utę. Kanał szerokości Nowej Huty :~) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Podgórze żąda dostępu do morza ! 24.07.07, 18:33 Nie ! Nie! słuchajcie jestesmy za bardzo zachłanni )) To nie popłaca... Musimy jeść małą łyzeczką...na poczatku a apetyt wzrośnie w miarę jedzenia i potrzeba nam wiecej ludzi do wpisów.... a później zobaczymy...)) pozdrawiam wszyskich z Podgórza gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Podgórze tu było ? 23.07.07, 23:50 A ja Podgórza obecnie... - a jeszcze parę lat temu trzymałabym Krowodrzę....)) A nie wiem jak bedzie kiedyś...))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Nieprawda , że ......Nowa Huta górą )))) 24.07.07, 22:28 zwycięży Podgórze ...) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Nieprawda , że ......Nowa Huta górą )))) 24.07.07, 22:28 zwycięży Podgórze ...) Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Nieprawda , że ......Nowa Huta górą )))) 24.07.07, 23:38 Już w podstawówce nas uczyli, że góra mapy Polski (Gdańsk itp.) jest w rzeczywistosci jej dołem, bo inaczej Wisła płynęłaby z dołu do góry, co jest niemożliwe. Więc patrząc na plan Krakowa, Nowa Huta (niby górą) jest bez wątpienia dołem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zywiecka.org Podgórze Rulez !! 26.07.07, 21:12 no i co, już po wszystkim ? nie piszemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 22:08 że tak się wtrące, Żywiecka to nie Podgórze, a Borek..:D Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 22:37 Nie...Borek to Borek, a Podgórze to Podgórze...:) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 22:44 carmen_80 napisała: > Nie...Borek to Borek, a Podgórze to Podgórze...:) My w Nowej Hucie nie mamy takich problemow :-)) hi hi hi hi.... Pozdrowienia z HUTY Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 22:48 No, jeśli wziąć pod uwagę, że Kraków się składa z 18 dzielnic, to tak. Ale chyba każdy szanujący się krakus uznaje historyczny podział na cztery dzielnice (ew. sześć), tak jak uznają go np. urzędy skarbowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 22:52 nie wiem co rozumiesz przez "szanujący się krakus" Bo ja od lat 17 uznaje nowy podział, który w tej chwili - biorąc pod uwagę ogromny rozrost się miasta jest bardziej czytelny... A jak już wspominasz o hostorii, to Podgórze to jest właśnie w kształcie obecnym, czyli tzw. stare Podgórze i przynajmniej wiem, że chodzi o ul. Limanowskiego na przykład, a nie o ul. Aleksandry czy też Żywiecką...gdzie kiedyś to była wioska pod Krakowem i z Podgórzem nie wiele miała wspólnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 23:04 Carmen, nie musisz mi opowiadać, jak to kiedyś było, bo jestem krakuską z dziada pradziada, właśnie ze Starego Podgórza. Nie potrafię wymienić jednym tchem wszystkich 18 dzielnic. Nowy podział jest niewątpliwie ułatwieniem dla urzędników, ale w świadomości Krakowian (przynajmniej starszych) funkcjonują cztery dzielnice: Podgórze, Krowodrza, Śródmieście i Nowa Huta. Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 23:17 Jak widzę, to trochę jałowa dyskusja... "Nowy" podział obowiązuje od lat 17, pora się przyzwyczaić... Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 23:33 E, cóż to jest - zaledwie 17 mgnień wiosny :) To jak błysk flesza. Musi jeszcze trochę wody w Wildze upłynąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 23:12 polski0001 napisał: > My w Nowej Hucie nie mamy takich problemow :-)) > hi hi hi hi.... > Pozdrowienia z HUTY > O ile nie jesteś z Czyżyn, Mistrzejowic, Bieńczyc albo Wzgórz Krzesławickich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 23:32 laenia napisała: > polski0001 napisał: > > > My w Nowej Hucie nie mamy takich problemow :-)) > > hi hi hi hi.... > > Pozdrowienia z HUTY > > > O ile nie jesteś z Czyżyn, Mistrzejowic, Bieńczyc albo Wzgórz Krzesławickich :) > ) > Jestem prawdziwym HUCIANEM :-)) Moze i nie mieszkam na stałe ale jestem... > Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 23:38 No i dobrze, że jesteś, bo przynajmniej nam wątek podbijasz. Porządny z ciebie człowiek, choć z Nowej Huty :) Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 23:44 laenia napisała: > No i dobrze, że jesteś, bo przynajmniej nam wątek podbijasz. Porządny z ciebie > człowiek, choć z Nowej Huty :) Bo my dobre człowieki jestesmy :-)) Licze na odwzajemnienie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
carmen_80 Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 22:46 A uściślając to właściwie Łagiewniki... Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Podgórze tu było ? 26.07.07, 22:54 Polana Żywiecka to dawne Błonia Borkowskie, a więc Borek jednak. Tak czy inaczej - Podgórze :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Podgórze tu było ? 27.07.07, 11:35 Umówmy się może , ze to Podgórze w szerokim tego słowa znaczeniu...bo inaczej krucho będzie. Póki co jest nas czworo i piąty polski nas zasila. )) Moze reszta na wakacjach ? - No przeciez nie jest możliwością , żeby tylko cztery osoby z forum były z Podgórza. pozdrawiam gosia Odpowiedz Link Zgłoś
zywiecka.org Re: Podgórze tu było ? 27.07.07, 20:12 W temacie Borku Fałęckiego pl.wikipedia.org/wiki/Borek_Fa%C5%82%C4%99cki To chyba wystarczy, czy nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zywiecka.org Re: Podgórze tu było ? 01.08.07, 21:24 Przepraszam że opuściłem wątek, praca normalnie... I jak będzie tysiąc czy sie poddajemy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Podgórze tu było ? 01.08.07, 21:29 Chyba Kamil żartujesz.. ) My - z Podgórza mamy sie poddać - wybij sobie to z głowy..i niech Ci to już więcej nawet na myśl nie przyjdzie .. gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Podgórze tu było ? 01.08.07, 22:34 Ja też z Polany Zywieckiej, ale nie sądzę, żeby udało się dogonić Prokocim! To są lata pisania... No i spotkan w realu. I tu, i tam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
zywiecka.org Re: Podgórze tu było ? 05.08.07, 23:44 No ale od czegoś trzeba zacząć. Możemy np. sprawdzać codziennie (raz w tygodniu?) listę obecności :~) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.43 Re: Podgórze tu było ? 06.08.07, 08:55 Przecież to nie są wyścigi i nie w tym rzecz by przegonić Prokocim...)) Od listy obecnośći ? - czy ja wiem ; jeżeli wątek nic innego nie wniesie oprócz tej listy..to umrze smiercią naturalną. Zobaczymy w którym kierunku się rozwinie i czy w ogóle i ilu forumowiczów znajdzie sie z Podgórza.... moze sa na wakacjach ?... gosia Odpowiedz Link Zgłoś
zywiecka.org Re: Podgórze tu było ? 08.08.07, 12:47 Nie, nie umrze. Codziennie podlewam moje dwa hibiskusy, to mogę też zaopiekować się wątkiem. Będę go głaskał, mówił do niego i co jakiś czas wyprowadzał na spacery :~) Odpowiedz Link Zgłoś