Dodaj do ulubionych

Univers Szwaii Aneksy

IP: *.2-0.pl 02.08.07, 21:32
Cze!
Czy jest tu ktoś kto ma mieszkanie w blokach A lub B (pierwszy etap)?
Temin oddania miał być na czerwiec 2007 a teraz podobno ma być na październik
2007 - uniwers podpisuje aneksy do umów w tej sprawie, czy ktoś z Was już
taki aneks podpisał? Bo pobono aneksy zawierają ostre podwyżki cen? Czy to
prawda?
pozdr;
AK
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Univers Szwaii Aneksy IP: 62.153.139.* 03.08.07, 11:07
      Witam,
      Mam mieszkanie w bloku A ale jeszcze żadnego aneksu nie podpisywałam. Skąd masz
      takie informacje o podwyżkach cen? z tego co wiem od Universu aneksy nie
      przewidują zmiany cen, dotyczą tylko przesunięcią terminu.
      Pozdrawiam
    • Gość: kaka Re: Univers Szwaii Aneksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:08
      a skad masz takie info? czy to nastepna plotka?
    • Gość: gość Re: Univers Szwaii Aneksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 21:52
      Niestety ale banieczka z cenami już pękła.
      Ludzie nabrali kredytów i po prostu już więcej nie wezmą.
      A i pojawiły się oferty kupna rezerwacji mieszkania i... leżą.
      Obok mnie sąsiad sprzedaje mieszkanie już 4 miesiąc.
    • Gość: budynek A Re: Univers Szwaii Aneksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:21
      spokojnie spokojnie - tez jestem wqrwiony na univers ale widzialem propozycje pisma aneksu,a tam wrecz sie tlumacza/chwala, ze przesuniecie terminu wynika z tego,ze nie chca ludzi w konia robic i cen nie podnosza. ale terminy podawane w tym pismie wbily mi noz w plecy: do konca marca 2008 zakonczenie budowy a do konca czerwca 2008 przeniesienie aktu wlasnosci - MIAZGA. nie wiem w koncu do konca co sie kryje pod rozumianym przez nich zakonczeniem budowy bo caly czas twierdza ze oddadza budynki do wykanczania na przelomie pazdziernik listopad
      • Gość: klient Re: Univers Szwaii Aneksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:04
        to prawda z tymi terminami to smiech na sali, klimat podobno polega na tym ze bedzie mozna odebrac klucze i wykanczac mieszkanie w listopadzie ale jakos mi sie nie chche w to wierzyc, za duzo jeszcze jest tam do zrobienia wiec obawiam sie ze przyszly rok bedzie dopiero realny, reasumujac fakt tak duzego przesuniecia w terminie generuje koszty rzedu podniesienia ceny mieszkania ca. 400 pln na metrze przynajmniej w moim wypadku, wiec niech nie pieprza ze cen nie podnosza bo wynajmowac trzeba caly czas a odsetki z kredytu nie w kij dmuchach o ubezpieczeniu kredutu nie wspomne a wracajac do meritum to jak na razie i tak mamy tylko i wylacznie zapewnienia universu i pisma jakiejs tam pani prawnik ktore mogą jak poprzednio okazac sie nic nie warte, a najbardziej mnie wkurr.. jak pisza ze powinnismy sie cieszyc ze cen nie podnosza i umow nie zrywaja i w sumie to mamy tanie mieszkanie, jak kupowalem to takie byly rynkowe ceny i tyle, kupujac od kogos innego juz dawno by mieszkal i w sumie mialbym o wiele tansze mieszkanie albo moglbym sobie dokupic kilka metrow wiecej. tylko ze to polska i jest miejsca dla takich biznesmenow pseudo zreszta
        • Gość: budynek A Re: Univers Szwaii Aneksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:12
          o widze, ze mamy podobne cudowne odczucia.
          dobrze, ze zamiast mnie na spotkaniu byla zona bo bym chyba tam komus zdrowo w ryj wyjeb...l. Jak czytalem w domku pismo to az mna telepalo, wynika z niego, ze rzeczywiscie powinnismy im wrecz kwiaty kupowac i calowac po tylkach, ze nie podnosza cen. chociaz szczerze mowiac troszke mnie to uspokoilo-przynajmniej w tej kwestii. a co do odsetek w banku to rzeczywiscie dostajemy zdrowo po tylkach-odsetki trzeba placic, a kapital sie nie zmniejsza. o losie... to polska tu sie ciezko oddycha. ale co tam - Maszeruj Albo Gin
        • Gość: budynekA Re: Univers Szwaii Aneksy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:24
          jak bedziesz cos wiedzial wiecej to napisz:
          budyneka@op.pl

ja jestem czesto na budowie wiec tez chetnie sie podziele info z sasiadami przyszlymi - i hope
          • Gość: Pan X Re: Univers Szwaii Aneksy IP: *.ghnet.pl 31.08.07, 16:41
            o których budynkach pieszecie o A i B?
          • Gość: Pan-Y Propozycja spotkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 19:47
            A może byśmy się tak spotkali kiedyś na tej budowie? Chodzi
            oczywiście o mieszkańców bud. A i B ?
            pozdr;
    • mrafalek Kupie mieszkanie na Szwaii 10.09.07, 20:54
      Poszukuje mieszkania na szwaii ok 50m2 nie na parterze.
      jesli splacasz kredyt nie ma problemu odsprzedaj mi i zainkasuj zysk.
      Z powazaniem Rafal.
      mrafalek@hotmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka