Dodaj do ulubionych

Najprzyjemniej żyje się w Krakowie i... Groningen

IP: *.ramtel.pl 02.08.07, 22:26
To totalna bzdura.
Publiczna służba zdrowia w Krakowie najbardziej skorumpowana w całej Polsce.
Jakość i dostępność usług na najniższym poziomie. Rzekoma renoma Klinik
Uniwersyteckich UJ to mit. Przeciętny szpital na Sląsku jest bije te Kliniki
UJ.
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim Re: Najprzyjemniej żyje się w Krakowie i... Groni IP: *.ak7.petroinform.com 02.08.07, 22:42
      Co to znaczy "nieskażony powszechną komercją"? To chyba propagandowe ble-ble-
      ble. Komercja to m.in. banki i firmy co oznacza dodatkowe miejsca lepiej
      płatnej pracy.
    • tw.zenek Najwięcej głosów na Kraków oddali pewnie 02.08.07, 22:50
      pijani Angole. Nie da się ukryć, że im się na pewno w Krakowie "przyjemnie żyje"
      • Gość: kriss Re: he he he he IP: 195.225.251.* 03.08.07, 01:59
        No i mamy piękny przykad naszej polskiej mentalnośći...

otrzymaliśmy świetne, drugie miejsce w międzynarodowym konkursie i wierze że

bylo to poprzedzone naprawde gruntowną analizą, i co? i zamiast gratulacji to

pierwsze 3 komentarze są takie, że Nie! bo naprawde to jest najgorzej, a wogóle

to szpital do niczego, a w chodniku dziura

no to ja będę pierwszy :)

Cieszę się z sukcesu Miasta w którm mieszkam!
        • Gość: mario Re: he he he he IP: 89.171.107.* 03.08.07, 12:26
          ale to my sami dalismy sobie to miejsce. Nie jest ono wynikiem analiz tylko np
          samouwielbienia, które jest u nas mocno widoczne aczkolwiek słabo poparte. To
          taka mała megalomania regionalna. Ale podobno o to chodzi. Chociaż czasem można
          by realniej spojrzeć na otoczenie... pozdro z fajnego miasta - krakowa
    • Gość: Muchomor Re: Najprzyjemniej żyje się w Krakowie i... Groni IP: *.crowley.pl 03.08.07, 08:53
      Skąd oni wzięli taką informację? Na stronie urban audit nie ma nic o tym.
      Chyba angielskim turystom w stanie upojenia jest tu najprzyjemniej i to oni
      głosowali a nie mieszkańcy.
      Co tu jest przyjemnego?: korki, turyści, smród spalin, roztapiający się asfalt,
      dziurawe ulice, brak możliwości poruszania się rowerem, marna ilość porządnych
      firm żeby się zatrudnić, długo by tak wymieniać. Zabytki aż tak bardzo
      poprawiają komfort zycia?
      Jeżeli tak przyjemnie jest w Krakowie to pójdźmy dalej - w przeciętnym małym
      miasteczku polskim jest dużo przyjemniej niż w Londynie czy Paryżu !!!
      • Gość: malu Re: Najprzyjemniej żyje się w Krakowie i... Groni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 10:07
        Mnie sie zyje bardzo przyjemnie :) Zawsze kiedy jestem za granica bardzo
        tesknie za moim miastem. Brak porządnych firm, ktore cie zatrudnia? No coż,
        trzeba bylo bardziej zadbac o wyksztalcenie, bo w tym miescie konkurencja jest
        duza. A na dziury i spaliny, brak sciezek rowerowych jest jedna rada - zmiataj
        na wioske. Ja wole poczekac az sie cos zmieni a poki co nie narzekam, nie mysle
        o tym =]
        • Gość: Muchomor Re: Najprzyjemniej żyje się w Krakowie i... Groni IP: *.crowley.pl 03.08.07, 10:28
          TO mam zostać doktorem? - kto zatrudnia doktorów chyba tylko uczelnie?
          Możesz mi wymienic ile koncernów ma centrale w Krakowie? ja znam tylko jedną.
          jestem z krakowa od urodzenia ale mam zamiar to zmienić!
          A konkurencja nie przeczę - duża. Pełno uczelni a poważnych firm nie przybywa.
          • Gość: wk Re: Najprzyjemniej żyje się w Krakowie i... Groni IP: *.chello.pl 03.08.07, 13:08
            muchomor jak chcesz duzo pracy to przeprowadz sie pod wrocław . tam na 100%
            dostaniesz robote w lg lub podobnych za 600 zł. polecam . a w krakowie
            ptrzebujemy wykwalifikowaną kadre np 1000 miejsc w shell polska, 300 w
            motoroli. kilkaset w capgemini, philip morris polska, man, tata international
            itp to tylko pare firm ktore poszukują pracowników - masz odpowiednie
            kwalifikacje? jak nie to zapraszam do łopaty do irlandii
    • Gość: logo Kraków jest ok IP: *.autocom.pl 03.08.07, 11:38
      Jeździłem trochę po Polsce oraz Europie i obraz miasta nasuwa mi się tylko
      jeden:
      - Różnorodność form spędzania wolnego czasu jest ogromna.
      - Komunikacja miejska oraz komunikacja Krakowa z innymi miastami europejskimi i
      polskimi jest dobra.
      - Oświata jest na dobrym poziomie, co potwierdzają różne rankingi (ilość
      uczelni wyższych i kierunków, jakie oferują - do koloru do wyboru).
      - Opieka zdrowotna jest jedną z lepszych w Polsce.
      - Bezpieczeństwo i czystość miasta (z wyjątkiem psich odchodów) jest dobre.
      - Okolice Krakowa (te bliższe jak i te dalsze) oferują kolejne atrakcje: Tatry,
      Beskidy, Park ojcowski, Puszcza Niepołomicka i wiele innych.

Czy Kraków to idealne miasto? Oczywiście, że nie. Ma wiele wad, które mnie
      mniej lub bardziej denerwują, ale w porównaniu z innymi miastami Europy a
      zwłaszcza Polski wypada bardzo dobrze. Wenecja, Barcelona, Nowy Jork i inne, w
      których byłem są warte odwiedzenia, ale często również przereklamowane.

Co do poprzednich postów, to zawsze się znajdą ludzie zgorzkniali, którym nigdy
      nic nie pasuje i nie odpowiada. Zawsze narzekają bez względu na to jak dobrze
      by nie było i zamiast być zadowolonym, że ktoś docenił (po raz kolejny) Kraków,
      to biadolą jak to jest źle (żeby, chociaż krytykowali Kraków za jego faktyczne
      wady). Dobrze to określił forumowicz "kriss" jako "polską mentalność". Ja to
      nazywam "polaczkowem" - wieczne narzekanie nawet, jeśli dzieje się coś
      pozytywnego.

Podsumowywując. Ja jestem zadowolony z mieszkania w Krakowie (mieście
      przyjaznym mieszkańcom) i zawsze kiedy wracam z delegacji, na które jeżdżę
      często, wracam z przyjemnością.
      • Gość: toni Re: Kraków jest ok IP: 84.7.116.* 03.08.07, 15:23
        Ja znam oba miasta i nie ma co ich do siebie porownywac. W Holandii jest
        czysto, nie ma zaparkowanych samochodow na chodnikach ( jak w Krakowie ),
        szpitale sa czyste, ludzie pracuja solidnie, chodniki bez usterek.
        Krakow bez tanich samolotow (tez to sie skonczy ) i taniej konsumpcji, nie
        bedzie mial tyly turystow.
      • Gość: KR Re: Kraków jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 20:47
        Całkowicie się zgadzam z logo. Mieszkam tu 60 lat, znam + i - Krakowa. Plusów
        jest zdecydowanie więcej! Jestem optymistą.
        • adria231 Re: Kraków jest ok 04.08.07, 04:21
          Wreszcie kilku optymistów. Kraków jest wspaniałym miastem.Ja to wiem.I cieszę
          się,że dane mi jest tutaj żyć .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka