Dodaj do ulubionych

ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 23:00
Obserwuj wątek
    • Gość: Klient Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:22
      niestety nic dobrego..... za blisko stawu i teren podmokły.....
      • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:59
        no cóż...tyle to ja też wiem. Chodziło mi raczej o postęp w
        pracach...jakieś fotki, nowe wiadomości czy cuś... :)
        • Gość: kika Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 19:41
          spoko.blok rośnie jak na drożdżach
    • Gość: norob Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 03.10.07, 06:32
      nowości są takie, że w końcu jest płyta nad całym budynkiem i kilka pustaków w 3
      i 4 klatce mniej więcej na wysokość otworów okiennych patrząc od strony klatek
      schodowych. od strony stawu prawie nic.
      jeśli postęp prac będzie nadal tak błyskawiczny to za jakieś 3 lata może
      osiągniemy dach :-(
      • Gość: norob Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 12.01.08, 20:32
        budowa przyspieszyła. blok praktycznie stoi. nad połową budynku (3 i 4 klatka)
        jest już dach. brak jeszcze okien i ścianek działowych. jeszcze to wszystko
        potrwa, ale przynajmniej się ruszyło - przerzucili pracowników z innej budowy i
        podziałało.
        • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 22:56
          widzę, że czuwasz nad pracami. Oby tak dalej. Daj znać, jak znowu
          będziesz coś wiedział.
          A jeżeli to nie tajemnica, to w której klatce będziesz mieszkał?
          może będziemy sąsiadami...

pzdr
          • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 17:14
            A co myślicie o okolicy? jakoś tak wieś bardziej przypomina a nie
            Kraków... A jak tam budowa, czy ktoś wie???
            • Gość: gość Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 88.220.112.* 28.05.08, 09:12
              Okolica spokojna, tylko czasami pociągi dokuczają. Z okien widac i
              SŁYCHAĆ! Obokm\ Staw Płaszowski dobry na spacery. Blisko sklep
              spożywczy ARGED (ul.Gromadzka) czy malutki osiedlowy przy blokach na
              ul.Krzywda. Gorzej z dojazdem i wyjazdem w godzinach szczytu.Troche
              trzeba postać w korku na Sarmackiej lub Krzywdy. Polecam objazd
              przez Saską.Pozdrawiam przyszłych sasiadów
              • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 23:52
                A ja się właśnie obawiałam , ze tam żadnego sklepu nie ma. I ta
                droga dojazdowa jakaś taka nieciekawa, same magazyny, jakieś budy
                stoją. Wolałabym żeby tam bloki jakieś powstały..

Pzdr
                • Gość: Gość AB Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 88.220.112.* 02.06.08, 08:33
                  Innych niż spożywcze sklepów pod dostatkiem. Przecież tylko "dwa
                  kroki" do TANDETY. Prócz 2 wspomnianych sklepów spożywczych jest
                  jeszcze przy TANDECIE warzywniak. Droga pod sam blok na Wodnej
                  faktycznie jaszcze polna, ale poza tym drogi ok. W weekendy problemy
                  z parkowaniem, bo niestety odwiedzający TANDETĘ zajmują wolne
                  miejsca parkingowe, pomimo zakazu wjazdu dla wszystkich prócz
                  mieszkańców. Ogólnie mieszka się ok.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 12:43
                    No to mnie pocieszyłeś. :) Ja nie znam dobrze Krakowa, nie jestem
                    stąd, ale tam gdzie teraz mieszkam jest pełno sklepów, aptek, szkoły
                    i hipermarket. Dlatego ciągle mam wrażenie, że jak nie ma w pobliżu
                    jakiegoś hiperu, to już życie zamarło... ;)
                    Jeżeli chodzi o parking, to spoko, mam miejsce wykupione w garażu.
                    Ale za to nie mam samochodu... :)

Dziękuję Ci za info
                    Pzdr
                    • Gość: Gość AB Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 88.220.112.* 02.06.08, 15:52
                      Przedszkole (na przeciwko Kościoła) na ul.Saskiej - 10 min
                      pieszo,lub na Podgórzu ul. Limanowskiego (tuz przed Cmentarzem
                      Podgórskim); szkoły niestety trochę dalej, ale dzieciaki też chodzą
                      pieszo co niektóre.Gorzej z Apteką, faktycznie w okolicy najbliższej
                      brak, ale myślę, że ogólnie ich nie brakuje, wiec wracając od
                      lekarza, trzeba od razu zrealizować recepty.Jeśli cos jeszcze
                      konkretnego Cie niepokoi lub masz inne pytania, pytaj. Postaram się
                      odpowiedzieć. Pozdrawiam
                      • Gość: Activ Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 16:38
                        ul. Wodna........ robactwo i komary od wody... tyle w temacie
                        • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 17:32
                          Naprawdę??? hmmm... wnioskuję z Twojej lakonicznej, aczkolwiek
                          dobitnej wypowiedzi, że wiesz, co mówisz. Znaczy się, że tam
                          mieszkasz. COż, skoro Ty przeżyłeś, to i może mnie się uda...
                      • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:41
                        Mam jeszcze jedno pytanko, teraz to już chyba naprawdę ostatnie :),
                        czy tam jest bezpiecznie? Chodzi mi o to, czy jak wyjdzie się
                        wieczorkiem na jakiś spacer czy coś, to czy trzeba nosić spluwe u
                        boku ;) czy można bez?
                        Wiem, że takie pytania powinno się zadawać ZANIM się kupi
                        mieszkanie, bo później to już jest "po ptokach", ale cóż... :)

pzdr
                        • Gość: Gość AB Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 88.220.112.* 03.06.08, 10:31
                          Bezpiecznie. Jako potwierdzenie - dzieciaki wieczorami same biegają
                          pod blokami. Parę lat temu były problemy z kradzieżami aut, ale sie
                          skończyły i naprawdę ok. Też tam mieszkam i nie mam problemu z
                          robactwem, komarami ... Pozdrawiam
                        • Gość: baszu Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 05.06.08, 10:05
                          witam Sąsiada :) ponoć na początku lipca mają nam oddawać mieszkania, wg
                          kierownika budowy, a może masz jakieś info na ten temat? byłeś oglądać swoje M?
                          jakie wrażenia? pozdrawiam i do przeczytania:)
                          • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 18:12
                            No witam sąsiada :) A i owszem, byłam oglądać. Nie rozmawiałam z
                            Panem K.(kierownikiem budowy), bo akurat był na urlopie, ale
                            uśmiechnęłam się ładnie do jakiegoś innego pana, który tam urzędował
                            i mnie oprowadził... :)
                            Tak się właśnie zastanawiałam, kiedy będzie mieszkanko do odbioru,
                            bo widać było, że już niewiele brakuje do końca prac. Czyli mówisz,
                            że za miesiąc...akurat ładnie podeschnie i można z wykończeniówką
                            zaczynać... :)

Ja jestem z I klatki sąsiedzie, a Ty? A jak Twoje wrażenia, powiedz.
                            Ja jestem baba, więc na budowach i innych takich się nie znam...może
                            mi coś podpowiesz, na co zwrócić uwagę i w ogóle... :)przy odbiorze
                            mieszkania...

pzdr
                            topolino
                          • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 18:52
                            Cześć Baszu
                            doczytałam w starych postach, że masz 28 lat (wtedy) i fajnego
                            męża :), a więc następna kobitka na Wodną się wprowadza. A ja
                            myślałam, że jesteś facetem, dlatego te moje pytania dotyczące
                            odbioru mieszkania... :)
                            Odezwij się jeszcze, w której klatce będziesz mieszkać? Nie wiesz,
                            czy budowę tego drugiego bloku będą rozppoczynać, jak skończą nasz?

pzdr
                            • Gość: baszu Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 25.06.08, 18:57
                              hej Sąsiadko :) jak miło wreszcie poznać Sąsiada w nowym, wymarzonym
                              M:)kupiliśmy mieszkanie w 3 klatce na parterze, po pierwszym oglądaniu wrażenie
                              było takie że strasznie małe te nasze 40kilka metrów :) no i jeszcze te debilne
                              donice na obiecanym tarasie:( ale co tam, mam nadzieję, że niedługo naprawdę
                              oddadzą mieszkania i że będzie można coś zacząć działać:)w sprawie drugiego
                              bloku sami sie zastanawiamy, tak prawdę mówiąc to ciekawa jestem czy sprzedali
                              tam wszystkie mieszkania, bo na stronie internetowej activa jeszcze jakieś są
                              niby do sprzedania:) ale ich strona nie jest jakoś sprawnie aktualizowana, bo
                              zdjęć z budowy naszego bloku nadal nie ma... :)może będziemy się kontaktować
                              mailowo?podam Ci swojego maila: baszu@poczta.fm i czekam na wiadomości:) do
                              przeczytania :)pozdrawiam
                              • Gość: dVt Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:20
                                nie sprzedali jeszcze mieszkań w drugim bloku. Z tego co wiem sporo
                                im jeszcze zostało tam do sprzedaży.
        • Gość: Wodnik Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 21:37
          Witam sąsiadów!
          Czy ktoś odebrał już swoje M na wodnej? Podobno ktoś słyszał, że już od lipca
          startują z odbiorem, natomiast w Activie podają, że we wrześniu bo przyłączy
          jeszcze nie ma.
          • Gość: baszu Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 149.156.189.* 31.07.08, 10:02
            no to ładnie, juz wrzesień... mnie w activie powiedzieli, że w
            sierpniu bo media... Wodniku, skontaktujmy sie może emailowo :)
            baszu@poczta.fm
            • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 10:06
              jak byłam oglądać mieszkanie na początku lipca, to jeszcze był
              trochę do zrobienia na klatkach schodowych, balkony nie pomalowane,
              nie było schodów przy wejściu... Ja liczę na drugą połowę sierpna
              albo początek września.
              A jak Wasze wrażenia "zaokienne" ? :)
              kiedy tam byłam, to po jeiorku pływało wielkie stado kaczek i
              młodych łabędzi... :)

pzdr dla sąsiadów
              • Gość: morales Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 194.153.115.* 19.08.08, 00:20
                Witam,
                przykro mi to pisać ale termin oddania Waszego bloku do użytku może
                się sporo przesunąć, jeżeli Activ tłumaczy to drugim budynkiem to
                poinformuję że dopiero w końcem lipca została wydana decyzja o
                ustaleniu warunków zabudowy nr AU-2/7331/2714/08 co jest pierwszym
                etapem -od tego momentu do zakończenia inwestycji mija 2 lata w tym
                przypadku szczerze w to wątpię bo sporo tam niejasności, wspomnę
                tylko iż decyzja na budowę tego Waszego bloku też została wydana z
                naruszeniem prawa.
                To nie jest solidny developer.
    • Gość: wiedz Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.ha3.agh.edu.pl 24.08.08, 22:35
      Wyluzuj kolego. Kupiłes w Mardimeksie. kupiłes u Lesia, i nawet w Activie. Każdy wątek komentujesz bez sensu. Daj spokój wiem, że przedszkole dopiero za tydzień.
      • Gość: morales Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 194.153.115.* 25.08.08, 19:12
        Ja jestem na luzie, nie jestem na szczęście klientem tej firmy (mam
        tu na myśli Activ Petera), co do mojego bez sensu - to nie obrażaj
        tylko sprawdź. Co do przedszkola to sorki ale Ty jesteś na tym
        etapie (wiara w bajki Activu), życzę Ci natomiast aby koniec był
        taki jak we wszystkich bajkach - szczęśliwy.
        pozdrawiam
        • Gość: kr To akurat nie było do Ciebie IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.08, 21:44
          Był tu tekst jakiegoś kretyna który w ciągu dwóch dni odpowiedział chyba w trzydziestu-czterdziestu wątkach, wieszcząc albo upadłość firmy, albo pisząc (o ile Ctrl+C, Ctrl+V można nazwać pisaniem) o tym, że inwestycja za bardzo się opóźnia i on się wycofuje. I temu podobne brednie we wszelkich możliwych wątkach.
          • Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 25.08.08, 22:24
            Ok,
            natomiast faktycznie mocno należy na Activ uważać, ta inwestycja
            faktycznie im nie idzie zgodnie z planem, co do samej firmy to
            porozmawiaj z kimś z TBS Południe (też Activ jest głównym
            udziałowcem) jakie numery im wycinali już po zasiedleniu, chodzi mi
            w szczególności o sprawę mediów - co i ciepłej wody,
            radzę mocno patrzyć na ręce, bo to bardzo chciwe ręce.
            Pozdrawiam
            • chamniak Re: To akurat nie było do Ciebie 25.08.08, 22:27
              własnie to nie było do ciebie. Widze ze wszystkie jego wypowiedzi zostały skasowane, i teraz wyglada jakbym odpisywał komus innemu :)
              Z innego postu znam sprawe Activu.
              • Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 26.08.08, 15:07
                ok,
                pozdrawiam
                • Gość: Gryfik Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.chello.pl 07.09.08, 23:05
                  Cześć:)

Zamierzam kupić mieszkanie w tym miejscu i zastanwiam się co oznaczają problemy
                  z mediami - czy mogłby Pan coś więcej na ten temat powiedzieć?
                  Byłabym wdzięczna:)

pozdrawiam
                  • Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 11.09.08, 02:39
                    witam,
                    sprawa mediów jest dość skomplikowana, do budynku podłączony jest
                    prąd i prowizorycznie woda, natomiast brak gazu zasilającego lokalną
                    kotłownię, oraz kanalizacji, z moich informacji wynika iż toczą się
                    rozmowy z właścicielami wspólnoty w której terenie media te się
                    znajdują (chodzi o kasę), jeżeli się dogadają to może w okresie 2mcy
                    będą w stanie przekazać mieszkania, jeżeli nie to potrwa to zapewne
                    wiele dłużej. Radzę zastanowić się nad treścią umowy bo jeżeli choć
                    trochę przypomina umowę zamieszczoną na ich stronie internetowej to
                    tak właściwie kupujący (przyszły Właściciel) punkt po punkcie
                    poddawany jest procesowi ubezwłasnowolnienia, co w przyszłości może
                    mieć fatalne skutki, bo niestety w przypadku zakupu mieszkania
                    problemy nie kończą się w momencie otrzymania kluczy.
                    pozdrawiam
                    • Gość: topolino Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 18:23
                      to uswiadom mnie, prosze, co jeszcze moze sie zdarzyc. tak zebym byla
                      przygotowana...
                      • Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 15.09.08, 17:25
                        To uświadamianie - nie wiem czy dam radę ;-),
                        "co jeszcze może się zdarzyć" - trudne pytanie nie podejmę się
                        udzielania odpowiedzi bo to trudno przewidzieć,
                        zwrócę może uwagę na parę kwestii -to jest wielkość działki jeżeli
                        zostanie na niej wybudowany drugi blok (w układzie takim jaki jest
                        zgłoszony w UM Krakowa)+ układ drogowy dla tych budyknków to nie
                        będziesz miała gdzie wyjść z psem o dziecku nie wspomnę,
                        zaparkowanie samochodu to już wyczyn, reasumując okropnie ciasno.
                        Należy również sprawdzić w jaki sposób będzie funkcjonowała lokalna
                        kotłownia bo jakie stwarza to problemy i ile może kosztować ciepła
                        woda gdy na niej zarabia "wyspecjalizowana" firma trudno określić
                        ale opisywano przypadki 4x więcej niż MPEC.
                        Znaczenie ma również kto będzie administrował budynkiem i ile to
                        będzie kosztować, może na tym etapie kupujący często o tym nie myśli
                        ale zaczyna bardzo intensywnie gdy dostanie "czynsz" do zapłacenia i
                        uśmiech mu gaśnie.
                        Pytanie bardzo obszerne, mam nadzieję że choć trochę moja odpowiedź
                        je wyczerpuje,
                        pozdrawiam,
                        • Gość: topolino Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 21:29
                          Dzięki za uświadomienie mnie ;), przydało się... :)człowiek się nie
                          zastanawia nad takimi rzeczami, tylko mieszkanie jest najważniejsze
                          a reszta... na drugi plan...

A teraz pytanie z innej beczki: Czy ktoś już odebrał swoje
                          mieszkanie??? Podobno miało się wszystko zakończyć do paźdiernika...
                          • Gość: ps Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.chello.pl 04.10.08, 16:44
                            na dzień 03.09.2008 oddano wstępnie 14 mieszkań. Może ktoś kto już odebrał
                            podpowie na co zwrócić głównie uwagę?
                            • Gość: Wodnik Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 19:27
                              "na dzień 03.09.2008 oddano wstępnie 14 mieszkań" - to bardzo ciekawa informacja
                              biorąc pod uwagę, że nie ma doprowadzonych mediów do tego bloku. Czy
                              rzeczywiscie ktos odebral te mieszkania - bez mediow ?!? - zima idzie, bedzie
                              zimno. Jezeli ktos zacznie wykanczac w tej chwili mieszkanie to za 6 m-cy
                              wszystko odpadnie i zacznie pękać.
                              • Gość: topolino Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 10:13
                                Wodniku, mogę Cię zapytać, skąd wiesz o tym, że nie ma mediów? Ty
                                też będziesz naszym sąsiadem czy tylko wkładasz przysłowiowy kij w
                                mrowisko? ;)
                                • Gość: W. Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 206.19.210.* 08.10.08, 14:10
                                  Niestety, takie są fakty.
                                • Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 08.10.08, 20:58
                                  Wystarczy pojawić się na budowie, polecam.
                                  • Gość: ps Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.chello.pl 11.10.08, 02:53
                                    Kolego Morales i wodniku, skoro nic nie wiecie to nie zabierajcie głosu.
                                    Przyłączy nie ma jeszcze zapewne dzięki WAM :) idźcie uzdrawiać świat dalej,
                                    powodzenia
                                    • Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 13.10.08, 07:25
                                      Tak, bo u mnie kupiłeś mieszkanie i dzięki mnie nie masz przłączy -
                                      dobre he he - co ma piernik do wiatraka? Stan Twojej wiedzy jest
                                      natomiast przygniatający (czyżby flustracja rosnącą ceną kredytu,
                                      spadającą ceną metra2 i brakiem mieszkania?).
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: W. Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 22:38
                                        Activ miał oddać mieszkania do 30.09. Nie ma drogi dojazdowej, nie ma mediów.
                                        Jak oddadzą mieszkania do 01.12 to będzie cud. Na razie jest tragedia.

Ma ktoś coś do dodania?
                                        • Gość: topolino Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 14:43
                                          Byłam tam i rzeczywiście macie rację, z mediami nie jest do końca sprawa
                                          załatwiona. Jeszcze się wstrzymam z odbiorem. Nie spieszy mi sie.
                                          • Gość: ZK Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:40
                                            Czy może być taka sytuacja ,żeby bezkarnie nie oddawac mieszkania w
                                            terminie zgodnie z umową?
                                        • Gość: ZK Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:41
                                          Grunt ,że Activ ma Twoje pieniądze, reszte ma w głębokim poważaniu.
                                          • Gość: piter Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 17:51
                                            Kiedy wreszcie wprowadzka? czy ktoś wie?
                                            • Gość: pytanie Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 213.134.186.* 23.11.08, 18:38
                                              No właśnie... w czym jest tak naprawdę problem?
                                              Kanalizacją? Wodą? Prądem?
                                              Czymś innym?
                                              A może ktoś już wie kiedy będzie można się wprowadzić(choćby mniej więcej)?
                                              • Gość: W. Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 19:06
                                                "podobno" do końca grudnia ma się wszystko szczęśliwie zakończyć. Jak będzie,
                                                czas pokaże.
                                                • Gość: , Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 07:50
                                                  Ciężko żałuje związku z firmą ACTIV ale już nie ma odwrotu. W
                                                  dodadku zabezpieczyli sobie w umowie administrowanie budynkiem do
                                                  końca 2012 roku. Czarno to widzę.
                                                  • Gość: mieszkaniec wodnej Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 213.134.186.* 14.12.08, 01:06
                                                    dzwonił ktoś/dowiadywał się ostatnio?
                                                    mnie też powiedzieli ze termin założenia mediów to 'do świąt', no ale to było
                                                    tak 2/3 tyg temu i ciekawy jestem czy to nadal aktualne.
                                                    no i o które święta chodzi :)
                                                  • Gość: akan Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.eranet.pl 14.12.08, 21:07
                                                    na boże narodzenie 2010 bedzie ciepło to wersja optymistyczna
                                                    ja radze koksiok kupic i tak grzac :)
                                                  • Gość: , Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 13:27
                                                    Do kosioka potrzeba koksu ,ktory trzeba składować w piwnicy. Piwnicy
                                                    nie ma bo wszytkie centymetry sprzedali jako miejsca postojowe.
                                                  • Gość: palacz Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 13:47
                                                    więc nie ma innego wyjścia jak tylko poświęcić parę miejsc- tu niech
                                                    się zgłoszą ochotnicy i wydzielić na tych miejscach powierzchnię do
                                                    składowania koksu. No nie ma innego wyjścia ... zima się zbliża a
                                                    zanosi się na to że będzie zimniutko........
                                                  • Gość: eh Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.comarch.com 16.12.08, 15:16
                                                    z tego co ja się dowiadywałem to maja podłączyć gaz do kotłowni(czyli mam
                                                    nadzieje ze to jest równoważne z tym ze zaczną grzać) w następnym tygodniu.
                                                    no ale tak ogólnie termin zamieszkania to styczeń?!?!?
                                                  • Gość: m Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.chello.pl 05.01.09, 13:26
                                                    Witam wszystkich. Rozmawiałam dziś z kierownikiem budowy i z
                                                    szanownym panem G. Podają dosc rozbiezne wersje, ale jak dla mnie
                                                    nie wyglada to kolorowo- bo ciągle nie ma zgody na przeprowadzenie
                                                    przyłączy przez sasiednią działkę, tzn zgoda jest ale jest nieważna -
                                                    i tu brawa dla prawników Activu, którzy nie zauważyli
                                                    1 "drobiazgu".. Natomiast pan G. twierdzi, że wszystko jest ok i juz
                                                    w czwartek bedzie mógł podać konkretne terminy.. Ale to samo mówił 5
                                                    m-cy temu..
                                                    Cieszę sie tylko, ze nie zdecydowałam się na wykańczanie mieszkania,
                                                    mimo ich zapewnień sprzed 3 m-cy o szybkim uruchomieniu ogrzewania.
                                                    Współczuje tym, którzy uwierzyli w te bajki i w zwiazku z obecnymi
                                                    temperaturami bedą np zmuszeni wymienić podłogi..
                                                    Zastanawiałam się, czy ktoś z Was myślał o tym, zeby pójść do
                                                    dobrego prawnika, powalczyć i spróbować wyegzekwować jakieś
                                                    odszkodowanie za to co robi nasz deweloper- czyli niewywiązywanie
                                                    się z umowy, nierzetelność, nieudolność itp- mówiać delikatnie..
                                                    Myślę, że można byłoby spróbować, ale na pewno wspólnymi siłami a
                                                    nie pojedynczo..

• Gość: mk Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 16:58
                                                    Witam,
                                                    zgody na przeprowadzenie przyłączy nigdy nie było ale to powiedzmy
                                                    mniejszy problem, większy to sprawy formalno prawne związane z
                                                    pozwoleniem na budowę i samą budową - tu odsyłam do UMK Wydział
                                                    Architektóry.
                                                    Dobrze że w porę się wycofałem.
                                                    Czasami chyba większą uwagę zwracamy na parametry techniczne
                                                    komputera w momencie zakupu niż podczas podobnej tylko dużo droższej
                                                    tranzakcji zakupu mieszkania.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: m Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.chello.pl 06.01.09, 23:43
                                                    Nie rozumiem- jak to "sprawy formalno prawne związane z pozwoleniem
                                                    na budowę i budową"? Przecież budynek stoi gotowy (pomijając brak
                                                    mediów) od kilku miesięcy, więc wydawałoby się, że temat pozwolenia
                                                    na budowę jest tematem dawno zamkniętym. A może o czymś nie wiem-
                                                    proszę zatem mnie oświecić.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: kisss złodzieje IP: *.eranet.pl 07.01.09, 14:18
                                                    najpierw daliscie sobie wcisanc mieszkania i odebrac protokołem
                                                    technicznym a teraz nie może uzytkowac od kilku miesiecy
                                                    ponoszac koszty utrzymania budynku - wyrolowali was na cacy
                                                    grozba i gadaniem na forum to im krzywdy nie zrobicie
                                                  • Gość: mk Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 18:33
                                                    Niestety mimo że logika podpowiada inaczej to fakty są zupełnie inne
                                                    (to niestety zdarza się polskim developerom), niestety mimo iż
                                                    bydynek stoi to z pozwoleniem już nie jest tak różowo. W momencie
                                                    kiedy byłem zainteresowany zakupem sprawdzałem dokumenty (chyba w
                                                    maju) stan prawny był taki że momentalnie się wycofałem mimo iż
                                                    zapewniena ze strony firmy A były zupełnie inne niż fakty. Nie wiem
                                                    jak sytuacja wygląda w chwili bieżącej ale obawiam się że nie
                                                    lepiej. Proponuję sprawdzic, tylko takie wysiłki należy czynic przed
                                                    wydaniem dyspozycji przelewu pieniążków, później sprawic aby
                                                    strumień zmienił kierunek jest praktycznie małoprawdopodobne.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: , Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 07:37
                                                    do m: dzisiaj jest czwartek ,pan G powiedział że wszystko się
                                                    wyjaśni. Dotrzyma wreszcie słowa czy to tylko dalsze brednie i
                                                    krętactwa ?
                                                  • Gość: aa Re: IP: 217.117.128.* 09.01.09, 09:05
                                                    Poczytajcie o podobnych problemach z Activem we Wrocławiu
                                                    www.wysoka.wroclaw.pl/viewtopic.php?f=14&t=648
                                                  • Gość: aa Re: IP: 217.117.128.* 09.01.09, 09:31
                                                    Czy ktoś z Was uzyskał od Activu oficjalną ( pisemną) odpowiedź z określeniem
                                                    końca tego koszmaru?
                                                    Co na to Miejski Rzecznik Praw Konsumentów, UOKiK (który już raz sprawą Activu
                                                    się zajmował), czy wreszcie Stowarzyszenie Budowniczych Domów i Mieszkań z
                                                    Kamiennej 19 w Krakowie(którego Activ jest członkiem wspierającym , i którego
                                                    logo dumnie używa na swej stronie internetowej).Czy ktoś próbował do nich
                                                    zwracać się z tym problemem?
                                                    Czy media nie byłyby w stanie pomóc?
                                                    Wreszcie wzorem Wrocławia można sformułować swoje postulaty względem Activu,
                                                    przesłać je im i niech zechcą odpowiadać na tym forum dla wiadomości
                                                    wszystkich.Co o tym myślicie?
    • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 11:31
      Jakie są najnowsze wersje terminu oddania mieszkań ? Przecież trzeba
      tą farsę już zakończyć!!!
      • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 12:30
        Ponawiam propozycję.Przesłać pytanie e-mailem do Activu i niech wypowiedzą się
        na forum, tak jak odpowiadali na pytania we Wrocławiu
        • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 12:48
          Przed chwilą wysłałem e-mail do KC z Activu z prośbą o odp.o następującej treści:

"Uprzejmie prosimy o ustosunkowanie się oficjalnym komunikatem poprzez dokonanie
          wpisu na forum do wątpliwości dotyczących terminu oddania mieszkań w bloku przy
          ul. Wodnej w Krakowie .Niżej podajemy adres internetowy forum.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=69003440&v=2&s=0 "
          Szacunek do klientów i troska o dobry wizerunek firmy wymaga odpowiedzi i mam
          nadzieję ,że taką uzyskamy.
          • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 12:57
            no i bardzo dobrze tylko obawiam się ,że oni nie mają nic sensownego
            do powiedzenia. Kłamać i kręcic przecież nie można w nieskończoność.
            • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 13:10
              Dajmy im szansę na sensowną odp. i egzekwujmy.Jeśli jej nie będzie trzeba będzie
              się zastanowić nad oficjalnymi, konkretnymi działaniami wobec Activu. Myślę ,że
              w takiej sytuacji należałoby zacząć od zwołania spotkania np. w garażu naszego
              bloku z udziałem np.TVP- Kroniki Krakowskiej, prawnika itp.
              • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:24
                Kronika i prawnik to sie już im należało w chwili "oddawania"
                mieszkan na koniec września. Przecież to rozbój w biały dzień ,żeby
                wciskać ludziom mieszkania w takim stadium. Minęły 3 miesiące i co
                dalej ?
                • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 13:32
                  Zaproponuj, ale sensownie i konkretnie.
                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:35
                    co zaproponować? przecież proponowana przez Ciebie Kronika i prawnik
                    jest sensowana i konkretna.
                    • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 13:43
                      Zatem zaczekajmy na odp Activu, gdyby jej nie było policzmy ile osób
                      komunikujących się na forum deklaruje udział w spotkaniu, ogłośmy je we
                      wspomnianym garażu i coś postanówmy.W kupie siła...Chyba,że masz coś lepszego
                      np. od razu prokuratura...?
                      • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:53
                        owszem ,niech zachowają się uczciwie i odpowiedzialne wobec
                        kupujących , niech ustalą i DOTRZYMAJĄ datę odbioru - NA PIŚMIE.
                        Wyslij litowne zapytanie za zwrotnym potwierdzeniem lub dostarcz
                        osobiście.
                        • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 13:58
                          możesz podać Twój adres e-mail?.pogadamy chwilę poza forum
                          • Gość: yarpee Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 09.01.09, 14:03
                            Hej, tez chetnie wezme udzial w spotkaniu w garazu bloku.. dajcie
                            znac co ustalicie w tej rozmowie poza forum.
                            • Gość: mk Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 16:12
                              Działania firmy i informacje, które przekazują są przynajmniej
                              niepełne sądząc z treści wypowiedzi, wczoraj prosiłem znajomego aby
                              sprawdził w urzędzie jak wygląda na dziś stan prawny tej inwestycji
                              przekazuję więc kilka istotnych informacji:

Wojewoda małopolski decyzją (WI.I.DS.7119-6-35-08) z dnia 01122008
                              uchylił decyzję udzielającą pozwolenia na budowę (AU-01-2.GBE.73531-
                              749/07) ponieważ została wydana z naruszeniem prawa i przekazał
                              sprawę do organu pierwszej instancji.
                              Macie poważny problem (egoistycznie-cieszę się że nie kupiłem).
                              • Gość: gość Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 10:33
                                Hej. A powiedz mi jak można cofnąć decyzję, wydaną 2 lata wcześniej, w momencie
                                jak wszystko jest już zbudowane? Na odwołanie decyzji jest jakieś 2 tygodnie
                                (jeśli dobrze sie orientuję), a potem jest już prawomocna. Więc o co chodzi? dzięki
                            • Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.centertel.pl 09.01.09, 19:15
                              Ja również jestem chętna na takie spotkanie.
                              Wczoraj usłyszałam od pana G, że w drugiej połowie miesiąca bedą
                              umawiać terminy podpisania aktów notarialnych, bo oczywiście
                              zakładają, że problem wszystkich mediów zostanie do tego czasu
                              rozwiązany, a jeśli nie- to twierdzą, że rozwiązany będzie do końca
                              miesiąca.. Nie dowiedziałam się konkretnie kiedy zostaną podłączone
                              poszczególne media- dziś p. G. miał uzyskać konkretne informacje z
                              gazowni- ale dziś niestety nie udało mi się do niego dodzwonić mimo
                              wielu prób..
                              Pozdrawiam.
                              • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 07:26
                                jeżeli mieszkasz w Krakowie to umów się z p G i niech Ci NA PISMIE
                                wyznaczy datę przekazania notarialnego bo telefonicznie to będą
                                podawać daty w nieskończoność. Zapytaj też czy to prawda ,że decyzja
                                na budowę została wydana bezprawnie i została cofnięta.Oczywiście,że
                                zaprzeczą to zapytaj dlaczego jest tak żle skoro jest tak dobrze.
                          • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 07:30
                            co to pomoże rozmawiać.Trzeba wybrać /w jak najkrótszym terminie/
                            delegacje umówic się na spotkanie z prezesem ,spisać ustalenia i
                            terminy i raz a porządnie sprawę załatwic. Potem ewentualnie kronika
                            i prokuratura.
                            • Gość: W. Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 10:25
                              Jestem za spotkaniem. Trzeba ustalić jakiś termin i miejsce. Niech się Activ
                              wypowie jak się sprawy naprawdę mają.
                              • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 10:59
                                miejsce to czywiscie garaż a termin niech ktoś wpisze.Trzeba się
                                szybko spotkać we własnym gronie i natychmiast udać sie na spotkanie
                                z prezesem.Ludzie którzy wyłożyli tyle gotówki nie mogą byc
                                traktowani jak niedorozwięte pachołki. Dość tego.
                                • Gość: piter Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 17:31
                                  dokładnie, trzeba się spotkac, jestem za! i to jak najszybciej
                                  wtorek 13.01, środa 14.01? i godzina?
                                  • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 10.01.09, 18:51
                                    moze byc wtorek, godzina obojetna
                                    • Gość: ka Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 213.134.186.* 10.01.09, 20:44
                                      Ja tez jestem chętny na spotkanie(wtorek, lub środa są ok, najlepiej wieczorem),
                                      podobno wczoraj podpisano umowę z zakładem energetycznym. Co nie oznacza, że
                                      będzie elektryczność natychmiast ponieważ P. KC wspomniał ze zakład energetyczny
                                      ma jakieś procedury i w efekcie za ok tydzień(jeśli mu wierzyć) ma być
                                      podpisywanie umów na dostawę prądu.
                                      • Gość: p Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 13:25
                                        proponuje spotkanie: garaż, wtorek, godzina 17.00 lub podajcie
                                        konkretnie inny termin
                                        • Gość: KA Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 213.134.186.* 11.01.09, 14:01
                                          Mnie osobiście bardziej by pasowała 18(łatwiej mi będzie zdążyć po pracy, ale
                                          się nie upieram).
                                          • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 11.01.09, 14:22
                                            o 19 mam inne spotkanie, wiec 17 ew 17:30 jak dla mnie
                                            • Gość: KA Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 213.134.186.* 11.01.09, 14:52
                                              no to niech będzie 17:30, wtorek 6 stycznia w garażach.
                                              • Gość: W. Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 18:29
                                                Ponieważ coraz więcej osób jest aktywnych i zaniepokojonych stanem rzeczy
                                                dotyczącym inwestycji Activu na ul. Wodnej, postanowiłem stworzyć dedykowane
                                                forum dla "przyszłych" mieszkańców, gdzie tworzenie, edycja oraz czytanie postów
                                                jest znacznie bardziej intuicyjne. Zapraszam wszystkich zainteresowanych do
                                                aktywnego uczestnictwa na forum dotyczącego "naszego" bloku: www.wodna.fora.pl
                                                • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 12.01.09, 08:30
                                                  Odnośnie, jak pisał jeden z poprzedników, unieważnienia decyzji o pozwoleniu na
                                                  budowę, chciałbym zwrócić uwagę,że nasza decyzja o pozwoleniu ma zupełnie inną
                                                  sygnaturę niż ta, którą podaje ów człowiek.
                                                  Chyba więc ,mam nadzieję ,że chodzi rzeczywiście o to ,aby nas dodatkowo wkurzyć.
                                                  Co do spotkania, to nie mogąc zabrać wcześniej głosu o jego terminie, niestety
                                                  nie będę mógł przybyć we wtorek. Nie wiem co ustalicie, ale wydaje mi się, że i
                                                  tak będzie konieczne jeszcze jedno spotkanie z udziałem Activu.Przydałoby się
                                                  kilka pisemnych ogłoszeń w tej sprawie w samym bloku (nie każdy odnalazł nas w
                                                  internecie).Na koniec serdeczna prośba , napiszcie o ustaleniach tego zebrania.
                                                  • Gość: ów mk Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 10:27
                                                    Ciekawe jak do tego doszedłeś - mam "nadzieję" że sprawdziłeś,
                                                    wydając takie pieniądze trzeba miec pewnośc (tym się różnimy).
                                                    Może zamiast pisac o nadzieji wykonaj pewną pracę i sprawdź to o
                                                    czym piszesz dokładnie.
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 12.01.09, 11:38
                                                    sprawdziłem,
                                                  • Gość: mk Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 12:45
                                                    Wątpię - ktoś z nas nie ma racji (chciałbym abym to ja mijał się z
                                                    prawdą)
                                                  • Gość: prawnik raczej ty się mylisz IP: *.technika.net.pl 12.01.09, 12:56
                                                    MK raczej ty się mylisz. Jeśli wojewoda uchylił decyzję pierwszej instancji i
                                                    przekazał do ponownego rozpatrzenia to nie można było rozpocząć budowy, gdyż
                                                    decyzja nie stała się ostateczna i do czasu postanowienia drugiej instancji
                                                    (wojewody) prace nie powinny być prowadzone.
                                                    Sytuacja jaką opisujesz może mieć miejsce, w przypadku odwołania się od decyzjo
                                                    wojewody do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego, gdyż decyzja drugiej instancji
                                                    staje się ostateczna, a jej zaskarżenie do sądu nie wstrzymuje wykonania (chyba
                                                    że Sąd zdecyduje o wstrzymaniu wykonalności) i można budować mimo toczącego się
                                                    postępowania.
                                                  • Gość: mk Re: raczej ty się mylisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 13:20
                                                    O widzisz - w końcu jakieś konkrety (właśnie takie odwołania miały
                                                    miejsce) jako "prawnik" powinieneś sprawę dokładniej sprawdzic bo
                                                    pewnie w sporze z A bez wsparcia prawnego się nie obejdzie.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: prawnik Re: raczej ty się mylisz IP: *.technika.net.pl 12.01.09, 13:33
                                                    To jeśli taka była procedura, zatem mieliśmy do czynienia z decyzją na podstawie
                                                    której można było budować. Jeśli po rozprawie sądowej doszło do jej uchylenia to
                                                    dojdzie do odpowiedzialności majątkowej Gminy Kraków. Dziwne jest tylko to że
                                                    podajesz iż decyzję uchylił wojewoda, w twoim pierwszym wpisie nie było nic o
                                                    sądzie.
                                                  • Gość: mk Re: raczej ty się mylisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 15:56
                                                    Ja tylko przytoczyłem informacje "najświeższe",cała procedura i
                                                    historia sprawy to już temat "dla Was" (trudno na forach pisac
                                                    szczegółowo o wielostronicowych dokumentach) jestem tu trochę jakby
                                                    poza obiegiem (dokonałem tu paru wpisów ponieważ na tym forum
                                                    dotarły do mnie jedne z pierwszych niepokojących sygnałów dot f-my
                                                    A, trochę z wdzięczności)
                                                    Tak masz rację - odpowiedzialnośc gminy Kraków - majątkowa - zgoda,
                                                    takie są fakty ale w tym układzie ile czasu zajmie wyprostowanie
                                                    sprawy? Ile Klienci będą czekac na mieszkania lub zwrot pieniędzy,
                                                    ile nerwów to będzie kosztowac, przecież pewnie duża grupa kupiła
                                                    mieszkanie na kredyt, który trzeba płacic a mieszkac w tym czasie
                                                    gdzie - wynajmowac (podwojenie kosztów)?
                                                    Chyba zgodzisz się ze mną że nie jesteście w komfortowej sytuacji (a
                                                    to czy piszę prawdę to jest sprawa trywialna do zweryfikowania można
                                                    to zrobic natychmiast (np jutro w godz pracy UMK).
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 12.01.09, 12:56
                                                    Przecież nie kupiłeś, ale to miło, że dobrze nam życzysz.Pozdrawiam i kończę ten
                                                    watek
                                                  • Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 26.01.09, 11:53
                                                    Heja. Z nowości to tyle, że jest zgoda na nową trasę. No i reszta
                                                    potrwa ok 3-mce. :((((((((((
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 13:04
                                                    zobaczcie jaka mamy odpowiedz od prezesa ACTIV na nasze zapytanie w spawie
                                                    terminu oddania mieszkań. No cóż ,poważna osoba nie będzie odpowiadac motłochowi
                                                    na forum. Hołota niech siedzi cicho i modli się ,żeby kiedykolwiek i cokolwiek
                                                    miała. Po to wysmażyli umowę przedwstępną o objętości powieści żeby pomieściła
                                                    wszystkie krętactwa bo gdyby ta umowa kierowana była uczciwymi zamiarami to by
                                                    się składała z 2 stron.
                                                  • Gość: KR Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.comarch.com 12.01.09, 14:11
                                                    no ale gdzie ta odpowiedź?
                                                  • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 12.01.09, 16:20
                                                    no wlasnie o to chodzi ze jej nie ma :-) co do Waszej polemiki z
                                                    cofnieciem pozwolenia, to dajcie sobie spokoj - przede wszystkim MK
                                                    skad wziales ten numer pozwolenia... nasz jest zupelnie inny. G dzis
                                                    powiedzial, ze spor z sasiadem jest rozwiazany i jutro ACTIV
                                                    podpisuje umowe z gazownia i kanalizacja. Zadzwonie jutro i zobacze
                                                    czy powie ze podpisane i co dalej.
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:47

to dzwoń i zaraz wpisz co ci powiedział. Wymagaj TYLKO konkretów.
                                                  • Gość: MW Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.kolornet.pl 12.01.09, 22:11
                                                    Jestem jednym z przyszłych lokatorów nieszczęsnego budynku na ul.
                                                    Wodnej. Słyszałem,że w dn 13.01.09r. ma być tam telewizja. Czy ktoś
                                                    z was to potwierdza lub też to słyszał.
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 13.01.09, 12:10
                                                    Ja też jestem bardzo zaintersowany konkretami, jeśli dojdzie do
                                                    jakiegoś wspolnego spotkania to chetnie wezme w nim udział. Trzba
                                                    raz a dobrze zakończyc tą farsę Z firma ActiV
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 13.01.09, 12:50
                                                    Dziś rozmawiałem z MK i już wiadomo ze napewno nie ma mowy na akty
                                                    notarialne w styczniu! Pan G oczywiście znowu sie przeszacował. Po
                                                    problemie z działką w sąsiedztwie którą już aktiv podobno zakupił-
                                                    gazownia ma 4 tyg na przeglądniecie dokumentów - które znów na
                                                    jakimś etapie może zakwestionować.... Ciekawe jak bedzie tym razem i
                                                    ile to potrwa...
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 13:47
                                                    może nie będzie tak żle.Przcież w gazowni nie muszą czytać tego
                                                    wniosku całe 4 tygodnie zwłaszcza ,że ACTIV powinien się sprężać bo
                                                    już ma dość nagrabione.
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 13.01.09, 14:25
                                                    hm.. wole zakłądać gorszy warjant. Pan G oswiadczył dziś ze był w
                                                    gazowni na spotkaniu z prawnikiem ale kobieta wzieła urlop na
                                                    żądnaie- znów zabrakło szczęśia. Prąd jest ponoć podpisany,
                                                    kanalizacja jest zgoda - ale UMK ma określić wysokośc opłaty za
                                                    wkopanie sie w drogę. Gaz i woda maja sie wyjaśnić jutro.... ciekawe
                                                    czy wreszcie się nam poszczęsci....
                                                  • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 13.01.09, 15:59
                                                    dokladnie, uslyszalem dzisiaj to samo, plus ze akty notarialne maja
                                                    byc podpisywane po 25 stycznia. Jutro o 9:30 jest umowiony z ta P
                                                    mecenas w gazowni. Jesli wszystko bedzie OK to gaz poplynie tego
                                                    samego dnia.
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 13.01.09, 17:25
                                                    Ah... czy popłynie to zobaczymy ja bardzo bym sobie i nam wszystkim
                                                    życzył aby skończyli te piekielne media do konca stycznia .... Ale
                                                    jestem pełen obaw bo juz nie raz nam obiecywano i co?
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 14.01.09, 16:06
                                                    czy ktyoś sie może dzis dodzwonił do Pana G? Bo nie wiem czy dogadał
                                                    sie w tej gazowni czy nie? bo nie da sie do niego dodzwonić!
                                                  • Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 14.01.09, 19:12
                                                    Ja też próbowałam kilkanaście razy w ciągu dnia i też bezskutecznie!
                                                    Mam pytanie - czy planowane na wczoraj spotkanie "w garażu" odbyło
                                                    się? Jeśli tak, to co udało się ustalić w kwestii naszych
                                                    ewentualnych wspólnych działań?
                                                  • Gość: bb Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 15.01.09, 11:29
                                                    Witam sąsiadów !! bardzo chętnie wezmę udział w następnym spotkaniu, za późno
                                                    przeczytałam o tym, które już się odbyło?? co parę dni otrzymujemy od pana G
                                                    informacje o "bulwersującym" -jak się wyraża pan G.- przesuwaniu spotkania w
                                                    gazowni :) ciekawe jak by nazwał ich ciągłe przesuwanie wszystkiego!! napiszcie
                                                    coś o ustaleniach
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:36
                                                    owszem przesuwaja wszytkie możliwe terminy ,ale to wg AVTIV jest
                                                    zgodne z umową przedwstępną. To że takie zachowanie uwłacza wszelkim
                                                    zasadom to o tym już milczą. Oni mają prawa a kupujący obowiązki.
                                                    Spotkania i ustalenia w gazowni i wszędzie trzeba było dokonywać
                                                    dwa lata wcześniej a nie pół roku po terminie oddania budynku. Teraz
                                                    trzeba kłamać ,unikać spotkań i telefonów ale kłamstwa to druga
                                                    skóra ludzi pracujących w tej firmie.
                                                  • Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 15.01.09, 13:47
                                                    załamka moi Drodzy! info z dzisiaj -> sieć gazowa musi iść inną
                                                    drogą i trzeba ją przeprojektować !!!! czujecie??????? Oznacza to
                                                    stworzenie nowego projektu, uzgodnienie i realizację. Póki co mamy
                                                    mróz, więc chyba się już domyślacie co to oznacza..... ręce mi
                                                    opadły. Czy ktoś jest czasowy w godzinach dziennych i może podejść
                                                    do gazowni i tam zapytać na czym polega problem?
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 15.01.09, 14:07
                                                    A co z wodą i kanalizacją, bo prąd ponoć ma być na koniec miesiąca.?
                                                    Czy ją także należy przeprojektować?
                                                    Czy istnieje jakaś szybsza ścieżka dla tego typu już w końcu rozpoczętych
                                                    działań?Czy też sprawa musi być rozpatrywana od samego początku.
                                                    Jeśli Acticv Investment nie chce nam tego powiedzieć pytajmy i naciskajmy w
                                                    wodociągach, gazach, energetyce.Może ktoś z Was potrafiłby coś zdziałać w tej
                                                    materii?
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:30
                                                    Jeśli naprawdę maja poprowadzić nową sieć .... To jest miazga nie będzie tych
                                                    mieszkań do końca tego roku! Uzgodnienia, ZUPT wreszcie wykonie.... Co za
                                                    bandyctwo ile można nas nabijać w butelkę!
                                                  • Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 15.01.09, 15:37
                                                    taa, nowa sieć to przesądzone. Jutro wizyta u projektanta, potem
                                                    miesiąc ma gazownia, miesiąc zatwierdzanie projektu, miesiąc nowa
                                                    sieć (sporo dłuższa niż ta dotychczasowa). Rzekomo ma nie być
                                                    problemów z własnością gruntów (problem, który zaistniał teraz).
                                                    Reasumując - baaaaaardzo optymistyczny wariant to min 3 miesiące. Z
                                                    naciskiem na minimum.
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 15:00
                                                    i co na to G ,który już umawiał do notariusza po 25 stycznia? Docenty z ACTIV
                                                    nawet swój honor spieniężyli bo gdzie tylko się pojawią to ciągnie się za nimi
                                                    smród i nieszczęście.
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 12:04
                                                    witam, dopiero dzisiaj odnalazłam forum dot.nieszczęsnej wodnej, czy
                                                    mozna prosic o jakies ustalenia z spotkania w garazu? bardzo chętnie
                                                    dołaczę do 'wojny' z activem. z tego co mnie udało sie ustalić, to
                                                    faktycznie pozwolenie na budowe zostao cofniete ale dla drugiego
                                                    bloku, który miał powstac obok "naszego", na chwile obecną
                                                    pozwolenie na przyłącze mediów dot. naszego bloku jest wstrzymane, w
                                                    sumie nawet zmieniony projekt nie wpłynał jeszcze do nadzoru
                                                    budowlanego, miałam nadzieję, że sytuacja sie jakos rozwiąże, tym
                                                    bardziej, że otrzymałam od pana G deklaracje pisemną, że do końca
                                                    stycznia będzie akt notarialny....cóż, teraz modlę sie, cby bank nie
                                                    wypowiedział mi umowy kredytowej. myslę, że pomysł z prawnikiem jest
                                                    jak najbardziej na miejscu i powinniśmy coś w tej kwestii szybko
                                                    dzialać...pozdrawiam
                                                  • Gość: * Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 19.01.09, 12:05
                                                    Pominę "wiele wnoszący do sprawy" komentarz poprzednika..
                                                    Czy spotkanie w garażu odbyło się? Jeśli przed nami rzeczywiście
                                                    wizja oczekiwania na mieszkania przez kolejne 3 miesiące- to może
                                                    spotkajmy się i zastanówmy wspólnie co możemy zrobić-przecież w
                                                    umowie(przypuszczam, że mamy takie same umowy przedwstepne)napisane
                                                    jest, że podpisanie aktów notarialnych miało się odbyć nie później
                                                    niż 30.09.08. Czy deweloper może bezkarnie nie wywiązywać się z
                                                    takiego obowiązku?
                                                  • Gość: * Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 19.01.09, 12:14
                                                    do "an"- oczywiście w pierwszym zdaniu mojego postu chodziło mi o
                                                    komentarz poprzednika - ale ten z 15.01, bo Twojego komentarza
                                                    jeszcze nie było:-)Pozdrawiam
                                                  • Gość: Kr Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.comarch.com 19.01.09, 13:19
                                                    odnośnie spotkania:
                                                    www.wodna.fora.pl/wodna-26,5/miejsce-data-i-godzina,7.html
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 19.01.09, 14:07
                                                    Podsumujmy, problem jest z gazem. A co z wodą i kanalizacją, bo ponoć prąd
                                                    będziemy podpisywać na koniec miesiąca...?
                                                    Podobno to nie wyklucza podpisywania od 26 stycznia umów notarialnych sprzedaży
                                                    mieszkania.Czy się mylę?
                                                  • Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 19.01.09, 14:16
                                                    Nie wiem, ale zastanów się, po co odbierać mieszkanie, w którym jest
                                                    zimno??? Poza tym odbiór niewykończonych mieszkań może oznaczać
                                                    późniejsze problemy z wyegzekwowaniem wykończenia, nie sądzicie?
                                                    pozdrawiam. PS. faktycznie problem jest tylko z gazem, bo gazownia
                                                    dostała sprzeciw od spadkobiercy działki, po której miała iść
                                                    pierwotnie sieć. Wiadomo - chodzi o kasę. Teraz trzeba się tylko
                                                    modlić, żeby gazownia zaaprobowała nową trasę, która jest sporo
                                                    dłuższa. Coś nowego w tej sprawie będzie podobno wiadomo pod koniec
                                                    tygodnia. Pozdrawiam
                                                  • Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 19.01.09, 15:36
                                                    Biorąc pod uwagę dotychczasowe doświadczenia z naszym developerem,
                                                    ja tez jestem pełna obaw czy po odbiorze mieszkania będziemy w
                                                    stanie cokolwiek jeszcze wyegzekwować.. No i rzeczywiście -po co nam
                                                    w srodku zimy mieszkania bez ogrzewania ( i wciąż również bez
                                                    wody..) A propos informacji o gazowni- ja dostałam informację, że to
                                                    gazownia zakwestionowała dokumenty złozone przez Activ, ze wzglądu
                                                    na to,ze zgoda udzielona przez jednego ze współwłaścicieli działki
                                                    przez które, została przeprowadzona "nasza"sieć-nie
                                                    jest "prawomocna" gdyż ta osoba, która udziliła zgody nie jest
                                                    formalnym właścicielem- owszem spadkobiercą-ale nie figuruje w
                                                    księgach wieczystych. To nie ma w tej chwili wiekszego znaczenia, bo
                                                    gazu wciąz nie mamy-chodzi tylko o to, że informacje które
                                                    uzyskujemy od poszczególnych pracowników AI też się od siebie
                                                    różnia..
                                                  • Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 19.01.09, 16:13
                                                    Weź pod uwagę fakt, że gazowni zależy na podłączeniu, bo to również
                                                    ich biznes i nie są po to, zeby przeszkadzać. Dowiedziałam się od
                                                    jednego pracownika z gazowni, ze projekt został cofnięty, bo dostali
                                                    sprzeciw od owego spadkobiercy, chcącego za to kasy. I nie ma się co
                                                    chłopom w gazowni dziwić, że nie chca kopać w działce kogoś, z kim
                                                    sprawy sa nieuregulowane. Więc gazownia tu niczemu winna nie jest,
                                                    tylko niedopatrzenia i zbyt późno zabranie się do sprawy przez
                                                    naszego dewelopera.
                                                  • Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 19.01.09, 21:25
                                                    Absolutnie nie twierdzę,że jest to wina gazowni! Oczywiście, że wina
                                                    leży po stronie developera, który zabrał się za temat mediów w
                                                    momencie zakończenia budowy.. Chodziło mi tylko o to,że podają
                                                    sprzeczne informacje, co tez dobrze o nich nie świadczy i w moich
                                                    oczach są z dnia na dzień coraz mniej wiarygodni..
                                                    Miejmy tylko nadzieję, że już niedługo to wszystko się skończy,
                                                    odbierzemy w końcu mieszkania i będziemy się ze sobą komunikować w
                                                    jakichś przyjemniejszych sprawach..
                                                  • Gość: nt Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 19.01.09, 15:18
                                                    Pan G zapewniał telefonicznie ze akty bedą po 25 stycznia.
                                                    Konsultowałem z prawnikiem czy brak doprowadzonych przyłaczy to
                                                    problem przy akcie notarialnym, ponoc nie ma to znaczenia dla
                                                    przekazania własności. Natomiast trzeba wydusic od Aktivu
                                                    oświadczenie dotyczące zakończenia prac z przyłączami oraz
                                                    oświadczenie że to firma aktiv jest odpowiedzialana za załatwienie
                                                    zgody na zasiedlenie budynku... Akty dla większości nas sa ważne bo
                                                    kredytujemy mieszkania dlatego wg mnie trzeba jak najszybciej
                                                    załatwic to przeniesienie własności...
                                                  • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 16:21
                                                    Jezeli podpiszemy akty notarialne bez doprowadzonych przyłączy, to
                                                    nie mamy gwarancji, że firma później doprowadzi tą sprawę do końca.
                                                    Zeby nie było tak, że to my jako właściciele już prawomocni będziemy
                                                    sami musieli sobie te media dołączać.
                                                  • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 16:29
                                                    poza tym nie mając mediów, nie jest możliwe sprawdzenie czy w
                                                    mieszkaniach dobrze działa ogrzewanie, czy nic nie przecieka i takie
                                                    tam podobne rzeczy. Wykańczanie mieszkań w takiej temperaturze tez
                                                    jest bez sensu.
                                                    Przedwstępne umowy nie były spisywane notarialnie, zatem
                                                    dochodzenie praw przed sądem z tytułu opóźnień w odddawaniu mieszkań
                                                    raczej nie wchodzi w grę. Teoretycznie można, ale rezultat
                                                    podejrzewam, że bedzie żaden.
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 19.01.09, 16:50
                                                    hm...
                                                    G powiedział ze w akcie bedzie zapis ze na nich ciązy dokończenie
                                                    inwestycji i zalatwiene pozwolenia na uzytkowanie. Macie racje ze Po
                                                    Aktivie mozna spodziewac sie wszystkiego... Ale już chyba też by
                                                    chcieli miec tą sprawę za sobą... G powiedział tez ze ta
                                                    zmiana "naszego gazociągu" to wg niego "korekta" zatem załatwienie
                                                    sprawy nie będzie trwac tak długo jak z projektem robionym od
                                                    początku. Powiedział za ZUPT będzie gotowy w środe... A to jest już
                                                    światełko w tunelu... Zobaczymy jakie inforamcje bedą w środe...
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 20.01.09, 09:30
                                                    Czy wiecie cos na temat jakiegoś spotakania z Panem G w tym tygodniu
                                                    w czwartek lub piatek na wodnej? Bo chetnie bym się wybrał.
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 13:41
                                                    witam, jesli chodzi o akt notarialny, to z tego co sie dowiedziałm
                                                    nie ma mozliwości przeniesienia własnosci, jesli budynek nie jest
                                                    gotowy do zasiedlenia,a wg inspektora nadzoru odpowiedzialnego
                                                    własnie za rejon w którym znajduje sie "nasz " blok, zasiedlenie
                                                    nie bedzie mozliwe dopóki on takiej decyzji nie podpisze,
                                                    konsultowałam to również z człowiekiem, który takimi sprawami
                                                    zajmuje się na codzień i niestety potwierdził. podobno activ ma już
                                                    wymagane 33% własności gruntu przez który ma pójść gaz, więc miejmy
                                                    nadzieję, ze w końcu cos się ruszy, oby tylko nie wpadli na pomysł
                                                    obciążenia nas kosztami całego tego bałaganu....apropos walki z
                                                    activem w sprawie ewent.odszkodowania to niestety nie mamy umów
                                                    przedwstepnych w formie aktu notarialnego, podobnko to tez stanowi
                                                    jakis problem, ponadto nie wiem jak wy, ale ja gdzieś w umowie
                                                    dopatrzyłam sie zapisu mozliwości opóznienia oddania inwestycji z
                                                    przyczyn administracyjnych, no cóż róznie na to mozna spojrzeć....
                                                  • Gość: prawnik złe informacje IP: *.technika.net.pl 20.01.09, 14:49
                                                    można przenieść własność nieruchomości mimo że nie ma ona pozwolenia na
                                                    użytkowanie. Wystarczy tylko projekt wyodrębnienia lokali i stosowne
                                                    zaświadczenie Wydziału Architektury. Sam nabywałem lokal bez pozwolenia na
                                                    użytkowanie (inwestor otrzymał je 2 miesiące później), a ja w umowie
                                                    zobowiązałem się do czasu uzyskania pozwolenia na użytkowanie tego lokalu nie
                                                    zasiedlać. Ważne dla mnie było to że sprawa była już w sądzie i czekała na
                                                    założenie KW (co trwa u nas blisko pół roku) i szybciej przestałem płacić
                                                    ubezpieczenie kredytu. Nie ma zatem żadnego przepisu, który zabraniałby
                                                    wydorębniania lokali bez pozwolenia na użytkowanie.
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 20.01.09, 14:50
                                                    Do momentu kiedy te opóźnienia nie są zawinione przez Activ Investment.
                                                    A są, bo zabrali się za sprawy przyłączy zdecydowanie zbyt późno.
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 12:27
                                                    ja tez kupowałem w 2000 roku mieszkanie w budynku ,który był w stanie surowym.
                                                    W akcie notarialnym było określone : w jakim terminie ma inwestycja byc
                                                    zakończona , przez kogo i za ile. Nie było żadnych problemów. Activ zamiast w
                                                    stosownym czasie zając się przyłączami to był już na etapie opracowywania
                                                    cennika za administrowanie. Skutki widzimy.
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:40
                                                    czy ktos z was bedzie sie decydował na podpisanie takiego aktu
                                                    notarialnego z activem? cały czas mam watpliwosci czy jest to dobra
                                                    decyzja ale bank cisnie..
                                                  • Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 21.01.09, 21:34
                                                    czy komuś z sąsiadów udało się dzis dodzwonić do p.G?? Jest środa-
                                                    jakieś newsy na temat uzgodnień ZUPT?
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 22.01.09, 15:59
                                                    wczoraj i dziś cały dzień próbuje dodzwonic sie do G i nic...
                                                    Na akt chyba sie zdecyduje jeśli bedzie jasny zapis o dokończeniu
                                                    inwestycji przez Activ... Prawnik poradził ze to raczej
                                                    bezpieczne.Szkoda tyko że wykończone mieszkanie musi czekać do... no
                                                    właśnie ciekawe do kiedy?
                                                  • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 22.01.09, 18:00
                                                    dokladnie, tylko zeby w akcie napisali do kiedy zobowiazuja sie podlaczyc wszystko
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 22.01.09, 18:05
                                                    Dodzwoniłem sie do G!, ZUPT narazie lezy i kwiczy. Trwaja uzgodninia
                                                    z gazownia trasy naszego nowego gazociągu... bez tych uzgodnien nie
                                                    można złozyc dokumentów do ZUPT-u. Aha noi akty notarialne
                                                    przesuneły się na początek Lutego (maja nam ponoć dać do wgladu -
                                                    przed podpisaniem- chodzi o zapisy odnosnie dokonczenia investycji)
                                                  • Gość: kriss27 Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.01.09, 14:39
                                                    ludzie ...nie dac im sie zbajerowac odnosnie zapisów w umowie ,
                                                    pozniej i tak niczego nie wwyciagniecie od nich - budynek musi byc
                                                    skończony !!!! a najlepiej to sobie pocztajcie o usterkach na
                                                    forum ludzi z okulickiego - moj dach na 7 piętrze poprawiali 3
                                                    razy za każdym razem wszystko spieprzyli -

PAMIETAJCIE

najpierw niech zrobia a dopiero pożniej cokolwiek podpsiywac !

a z 2 strony - jak mowią ze zrobią czy bedzie gotowe w lutym
                                                    to mnozyc to razy 2
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 17:04
                                                    witam
                                                    mam propozycję, abyśmy się spotkali wszyscy "zainteresowani", tylko może nie w
                                                    garażu, ale gdzieś gdzie można usiąść i porozmawiać, może uda nam się ustalić
                                                    jakąś strategię działania, osobiście wybieram się do prawnika, przez cały ten
                                                    kanał straciłam już "trochę" kasy, najem i bank, a nie wiadomo co dalej..
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.anwa.com.pl 26.01.09, 17:19
                                                    dokłądnie - też bym się spotakał i coś ustalił ...
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 20:30
                                                    może ktos zaproponuje dzien i godzinę, tak Żeby wszystkim pasowało
                                                    pozdr.
                                                  • Gość: Stellar Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 21:36
                                                    Moja propozycja to czwartek, piątek w godzinach wieczornych, koło 19:00. Miejsce: jakaś cicha kawiarnia lub pub w centrum.
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 20:54
                                                    Może coś nowego wiadomo na temat naszych problemów? Dzwoniłem do G ale stara
                                                    śpiewka trwają uzgodnienia....
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: 217.117.128.* 29.01.09, 10:14
                                                    Czy ktoś z Was próbował sprawdzić prawdziwość opowiadań Activu u źródeł tzn.w
                                                    wodociągach, gazowni, czy w energetyce.Czy tylko polegamy na coraz to nowych
                                                    wersjach Activu. Jeśli macie jakąś obiektywną wiedzę na ten temat, podzielcie
                                                    się. Przypominam ostatnia wersja Activu to prąd na koniec miesiąca (podpisywanie
                                                    indywidualnych umów),kanalizacja - włączenie pierwszy tydzień lutego, zaś woda i
                                                    gaz podlegają jeszcze uzgodnieniom ( ale ponoć na szybszej ścieżce).
                                                    Zawieranie notarialnych umów sprzedaży z wpisaną klauzulą o podpięciu wszystkich
                                                    mediów i przekazaniu do użytkowania zgodnie z zapewnieniami dyrektora biura
                                                    Activ Investment - G , miało rozpocząć się od 26 stycznia...
                                                  • Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: 57.66.197.* 29.01.09, 11:24
                                                    Pracownik gazowni potwierdził to co mówi Activ, tzn. że dostali
                                                    sprzeciw od tego rzekomego dziedzica działki i stąd cała sprawa z
                                                    nową trasą. Rzekomo w piątek ma być gotowa cała dokumentacja
                                                    związana z nową trasą i w środę w przyszłym tyg wizyta w Urzędzie
                                                    Ochrony Konsum (czy coś takiego). Brzmi jak światełko w tunelu.
                                                    Brakuje jeszcze jakiegoś podpisu prezesa z wodociągów. Tyle mi
                                                    wiadomo. pozdr.
                                                  • Gość: bb Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.chello.pl 29.01.09, 12:07
                                                    sąsiedzi mili spotykamy się ostatecznie czy to nieakualne? dobrze by było gdzieś
                                                    klapnąc na chwilkę i pogadać
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: 217.117.128.* 29.01.09, 12:23
                                                    dzięki
                                                  • Gość: IO Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.wios.lublin.pl 29.01.09, 15:08
                                                    Sąsiedzi nie śpijcie, spotkajmy się i razem spróbujemy ustalić coś sensownego
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.09, 16:17
                                                    gdzie i kiedy?
    • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 02.02.09, 13:51
      dziś zaczeli kopać kanalizację...
      • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 02.02.09, 14:22
        Brawo!!! Tak trzymać!
        • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 02.02.09, 15:59
          czyli dostali zielone swiatlo z gazowni? czy to odrebna sprawa..?
          • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 02.02.09, 16:05
            to odrębna sprawa.... ;(
            • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.02.09, 14:07
              dzisiaj G twierdzi, ze gazownia potwierdzila ze nowa trasa jest OK,
              ale teraz czekaja na jakies potwierdzenie od geodetow, a akty
              notiarialne juz do polowy lutego sie przesunely..
              • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 03.02.09, 15:07
                dokładnie,G potwierdził ze uzgodnione trasy maja akceptacje gazowni
                i wodociagów. Na moje pytanie z problemem przebiegu trasy
                właścicielami gruntów i "naszymi ulubionymi sąsiadami"- powiedział,
                że nie bedzie już zadnych problemów (czas pokaże). Jest szansa że
                zaczną kopać tą wode i gaz jeszcze w lutym... (tez zobaczymy), noi
                te akty maja byc po 15 lutego. Ciekawe dlaczego nonstop zmieniają
                termin aktów skoro mówili nam że nie będzie problemu z przepisaniem
                mieszkań bez dokończonych przyłączy... Aha noi dziś widziałem
                osobiście wzieli sie za kanalizację od jutra "wchodzą w drogę".
                Kanalizacja ma byc gotowa ponoć max. 1,5 tygodznia... Może to koniec
                naszego koszmaru... Jak myślicie? Pozdrawiam
                • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 03.02.09, 15:21
                  Nareszcie dobre wiadomości, ale tym razem musimy je konsekwentnie egzekwować,
                  czyli pilnować każdego podanego przez Activ terminu.
                  W tym wyliczeniu brak jest prądu, a ten miał być koniec stycznia, początek
                  lutego, czyli wg. ich zapewnień niebawem powinniśmy podpisywać umowy z ENION-em.
                  Jeśli coś wiecie na ten temat napiszcie
                  • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 15:55
                    jak odbierałam mieszkanie na Kurdwanowie też od activu pare lat
                    temu, to umowe na prąd podpisywałam razem z aktem notarialnym u
                    notariusza. nie wiem, czy to zbieg okoliczności, czy taka jest
                    praktyka...
                    • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.02.09, 17:31
                      podpisanie aktow sie przesuwa, bo nie maja zgody na podzial
                      wlasnosci budynku miedzy mieszkancow, nie pamietam jak sie ten
                      dokument nazywa, co moze pewnie oznaczac jeszcze nastepne problemy
                      • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 03.02.09, 18:13
                        Od kogo masz te informacje na temat barku zgody na wydzielenie
                        lokali? Czy to ma jakiś związek z brakiem przyłączy? Pozdr
                        • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 04.02.09, 01:40
                          G tak mi powiedzial ze akty beda podpisywane jak bedzie ta zgoda i ze to niby
                          formalnosc, tylko ze formalnosc sie przesunela z 25 stycznia na polowe lutego
                          • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 04.02.09, 09:35
                            Czy ktoś wie o co dokładniej chodzi z tą zgodą na podział?
                            • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 04.02.09, 15:52
                              dziura w drodze coraz większa... :) pozdr.
                              • Gość: kika Re: ACTIV - ul.Wodna - dyletanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 15:47
                                ttaaaadziura chyba w mozgu ...mieszkanie mialo być na czerwiec
                                zeszłego roku a zaraz to je bede miała czerwiec 2009 !!! i to
                                może .......
                                CAŁY ROK SPOZNIENIA - TO Ma byc FIRMA ??? to sa BADYLARZE zwykli ,
                                ktoś za to musi tam odpowiadac w tej firmie albo ci pracownicy sa
                                do dupy albo ktoś ten kto tym zarzadza - jakiś psedu DYLETANT

• Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - dyletanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 09:56
                                  To są ludzie którzy dobrze żyją dzięki ludzkiej łatwowierności i
                                  naiwności. Budownictwo ,zezwolenia ,terminy to dla nich temat obcy a
                                  wręcz wrogi. Dla nich ważna jest TYLKO TWOJA GOTÓWKA. Robotnicy
                                  którzy pracowali na tej budowie to juz w sierpniu mówili ,że jak to
                                  nieszczęście będzie gotowe za pół roku to będzie cud. Cudu jak widać
                                  nie ma a samopoczucie krętacze mają świetne. Słabościa kupujących a
                                  siłą Activu jest to ,że się wzajemnie nie znacie i z takich pyskówek
                                  na forum to oni sie śmieją.
                                  • Gość: mis Re: ACTIV - ul.Wodna - dyletanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:25
                                    KASA misie ...kasaaaa :)) oni tylko rozmawiaja - a jak wplacisz
                                    to zapominj zeby cos wyegzekwowac od nich

spokojnie jest takie powiedzenie ...nosil wilk razy
                                    kilka ................
                                    • Gość: gość gość Re: ACTIV - ul.Wodna - dyletanci IP: *.chello.pl 09.02.09, 14:48
                                      spie...j misiu jak nie twoja sprawa to sobie idz do teleturnieju cytować
                                      przysłowia
                            • Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 09.02.09, 15:20
                              Ludzie, co za bzdury tu niektórzy piszą to głowa mała. Miały być
                              tylko konkrety, a zrobiło się jak na każdym szmatławym forum - czyli
                              zero konkretów i jedno wielkie pieprzenie farmazonów.

Z nowości to tyle, że gazownia zatwierdziła projekt, w środę ma
                              trafić do ZUPTu.
                              • Gość: ciekawy Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.technika.net.pl 09.02.09, 15:28
                                co to jest ZUPT?
                                • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 11.02.09, 14:48
                                  konkrety:
                                  ZUPT czekamy do nastepnego tygodnia. PO odbiorze mampek mają zacząć
                                  kopać wodę i gaz. G jest przekonany że do końca lutego maja skończyć
                                  (przyłącza)- ciekawe. Odbiór wody i gazu ma być na bierząco zatem po
                                  wykonaniu prac mają byc gotowe protokoły odbioru które są niezbędne
                                  do wystąpienia o pozwolenie na użytkowanie ( jeśli wszystko jest ok
                                  to do 25 dni urząd miasta wydaje takie pozwolenie).Reasumując G jest
                                  myśli że najszybciej można bedzie sie wprowadzać przełom marca/
                                  kwietnia. Zobaczymy... P.S dostaliście list od Aktivu w sprawie
                                  spotaknia na którym mają być wyjasnione "wszystkie kwestie"?-ciekawe
                                  co to ozacza? . Pozdrawiam
                                  • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 19:34
                                    A kiedy taki list mamy dostać? Jak na razie nic mi o tym nie
                                    wiadomo...
                                    • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 20:37
                                      ponoć został wysłany w ubiegły piątek...
                                      • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 12.02.09, 08:29
                                        Żadnego listu nie otrzymałem, a ponoć jedynie te niewysłane nie dochodzą.
                                        Natomiast rzeczywiście od kilku tygodni ludzie z Activ Investment wspominali o
                                        tym ,że mają zorganizować spotkanie, na którym
                                        wyjaśnią sytuację. Cóż zobaczymy czy wreszcie choć jedna rzecz z ich obietnic
                                        się sprawdzi, czy też tradycyjnie jest to element ich wątpliwej strategii
                                        uspokajania swoich klientów...
                                        Kto pierwszy otrzyma oficjalną informację o spotkaniu niech wszystkich o niej
                                        tutaj powiadomi.
                                        • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 12.02.09, 18:27
                                          przyszedł list od Aktivu. Chcą sie umówic na spotkanie w związku
                                          z "nowym przebiegiem mediów"... Pozdrawiam
                                          • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 19:08
                                            Proponują jakąś datę spotkania czy my mamy sami ustalić?
                                            • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:13
                                              Chcą sie umawiać indywidualnie(ciekawe dlaczego ;),mamy sie spotykać z G po
                                              wcześniejszym umówieniu się telefonicznym z G.... pozdr
                                              • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 22:29
                                                Nie wiem jak wy uważacie, ale myślę, że absolutnie nie powinniśmy się spotykać
                                                na jakichś indywidualnych rozmowach, powinni zorganizować oficjalne spotkanie
                                                dla wszystkich zainteresowanych i podać jedną, wspólna wersję. Zresztą ciekawa
                                                jestem co chcą z nami omawiać, czyżby zmianę ceny??? Podczas ostatniej rozmowy z
                                                G..usłyszałam, że oczywiście koszty związane z nowymi przyłączami w żaden sposób
                                                nas nie dotyczą, ale kto ich tam wie, jeśli ktoś będzie miał jakieś info to
                                                bardzo proszę dajcie znać. nawiasem mówiąc, czemu wszyscy nie dostaliśmy tego
                                                zawiadomienia o spotkaniu ?!
                                                • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 12:16
                                                  Tez uważam że powinniśmy sie spotkać wszyscy, a jeżeli nie wszyscy,
                                                  to przynajmniej w jakichś dużych grupach. Indywidualnie to mogą
                                                  każdemu co innego mówić i nigdy nie będzie wiadomo jakie jest
                                                  oficjalne stanowisko activu.
                                                  PS. Listu jeszcze nie mam...
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 12:31
                                                    Wpuszczą was w maliny jeżeli będziecie się z nimi kontaktować
                                                    pojedynczo. Trzeba zorganizować spotkanie ale wszyscy przyszli
                                                    właściciele powinni być obecni i zadać zarządowi pierwsze pytanie:
                                                    dlaczego Was tak lekceważy. Potem to juz ustalenia oczywiście na
                                                    pismie podpisane przez zarząd Activ.
                                                  • Gość: sikorka Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 13.02.09, 13:58
                                                    dostaliśmy pismo i też uważam, że powinno się odbyć jedno spotkanie dla
                                                    wszystkich:) dajcie info jeśli ktoś już się umówił na spotkanie, a może odbył...
                                                    o co chodzi, na kolejne kłamstwa juz nie mam ochoty i szkoda czasu iść słuchać
                                                    kolejnych bzdur, jej jakby faktycznie na przełomie marca i kwietnia można się
                                                    było wprowadzić...miła wizja :)
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 19:38
                                                    Właśnie tez dostałam pismo....
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 20:40
                                                    pewno większość z nas dostała... więc trzeba się z nimi umówić koniecznie
                                                    wspólnie, zobaczymy czy się zgodzą?
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 18:55
                                                    też mam pismo, dziś przyszedl list... czy ktoś z was wie, czy activ
                                                    zgodzi sie na wspólne spotkanie? jezeli tak, to gdzie i kiedy?
                                                    i w ogóle,jak idą postępy prac?
                                                    pzdr
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 17.02.09, 17:41
                                                    Konczą kanalizację... pewno do konca tygodnia bedzie gotowa. Oby
                                                    ZUPT był na jutro... Pozdr
                                                  • Gość: siko Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 18.02.09, 07:54
                                                    pan G nie może się spotkać z nami wspólnie, bo to są indywidualne sprawy:)no i
                                                    jeszcze powiedział ze oni są dla NAS:) ma przekazywać kwestie związane z aktami
                                                    notarialnymi i opowiedzieć nam o co chodzi w naszym bloku:)
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 18.02.09, 14:17
                                                    Na moje pytanie do G czy jest ZUPT który miał byc dziś powiedział ze
                                                    mapy odbiera w poniedziałek... w piatek ma byc wiadomo kiedy zaczną
                                                    kopać wodę... trzeba zatem dzwonić znowu w piątek. Apropo aktów
                                                    notarialnych to w poniedziąłek mają coś ustalić bo ponoć notariusz
                                                    wraca z urlopu... Czy ktoś z Was był juz na
                                                    spotkaniu "indywidualnym " z G? Pozdr
                                                  • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 20.02.09, 13:29
                                                    Hej, napewno ktos byl juz na spotkaniu, czemu wszyscy milcza?
                                                  • Gość: M Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.kolornet.pl 20.02.09, 22:05
                                                    Witam wszystkich. W dniu 19.02 rozmawiałem z G i dowiedziałem się ,
                                                    że maja zacząć kopać wodę i gaz, ponieważ mają już zgodę od
                                                    właścicieli działek. G powiedział , że z końcem marca będą wszystkie
                                                    media w budynku i mieszkaniach. Według niego z początkiem kwietnia
                                                    będzie można się wprowadzić. Ale jak zwykle jest problem, ponieważ
                                                    nasi mili sąsiedzi z bloku obok złożyli u Wojewody pismo o cofnięcie
                                                    pozwolenia na nasz budynek. Pan G oświadczył, że nie powinnien
                                                    Wojewoda cofnąć pozwolenia. Czy ktoś z was wie co może być w
                                                    przypadku gdyby cofnięto pozwolenia i budynek nie dostanie zgody na
                                                    zamieszkanie od Nadzoru budowlanego?
                                                  • Gość: ja Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 22:09
                                                    wprowadzać to się będzie można jak będzie pozwolenie na użytkowanie, czyli po
                                                    wszystkich odbiorach ...jak prace skończą w marcu, to odbiory potrwają z miesiąc
                                                    i procedura w PINB do 60 dni ... oby się udało do końca wakacji wprowadzić.
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 11:38
                                                    czy ktoś wie może o co chodzi tym ludziom z sąsiedniego bloku? przecież teraz to
                                                    już chyba nie o kasę..jaki powód podają w tym piśmie do wojewody? że niby widok
                                                    im zasłonił nasz blok? bo nie potrafię zrozumieć o co im chodzi..
                                                  • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 17:50
                                                    Ło Matko!!! czyli to nie koniec problemów... czy można cofnąc
                                                    pozwolenie, jeżeli budynek JUŻ stoi i wszystkie papiery były ok? no
                                                    chyba że activ czegoś nie dopilnował...
                                                    Czy ktoś jeszcze był na spotkaniu z activem? coś jeszcze mowili? nie
                                                    mieszkam w Krakowie i nie wiem, czy jest sens przyjeżdżać na to
                                                    spotkanie...
                                                  • Gość: konstanty Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 17:56
                                                    teoretycznie - można; jeżeli papiery NIE BYŁY ok. ale jeszcze się to
                                                    w krakowie nie zdarzyło chyba... podobną sprawę ma obecnie murapol z
                                                    ul. cieszyńską - na stronie kroniki krakowskiej bodajże wydanie z
                                                    19.02 (link znajdziesz gdzieś w dyskusji o murapolu). pozdr.
                                                  • Gość: konstanty Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 18:10
                                                    ww6.tvp.pl/6272,20090219883991.strona

tu jest o budowie na cieszyńskiej i pozwoleniu
                                                  • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 20:38
                                                    To jest jakaś miazga... Już człowiek nie wie o co tym za....m sąsiadom chodzi.
                                                    Cały czas kłody pod nogi...Co się stało to się nieodstanie...
                                                    Dali by już spokój! Miejmy nadzieje, że te "papiery były ok".Kiedy się ten
                                                    koszmar skończy... Pozdrawiam
                                                  • Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 00:12
                                                    O ludzie - fajny klimat z sąsiadami nam się szykuje...ciekawe czy
                                                    będą w nas rzucać jajkami ;) a tak poważnie,to może chodzić o coś
                                                    innego niż widok? bo na logike innego powodu nie widzę... z G jestem
                                                    umówiona na środę - jak ktoś będzie wcześniej, to skrobnijcie coś.
                                                    Pozdrowionka
                                                  • Gość: sasiad Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 195.116.227.* 22.02.09, 12:48
                                                    Jak fajnie jak jest na kogo zrzucic-łamanie przepisów dyktowane
                                                    chęcią maksymalizowania zysków itd,itd wiele by tu pisac ale szkoda
                                                    czasu bo jest tu kilka konkretnych wpisów ale nikomu informacji nie
                                                    chciało się sprawdzic ale pełno bzdur "nr pozwolenia inny, starł się
                                                    z tablicy, Pan G powiedział". Szkoda że taka sytuacja zaistniała ale
                                                    winę ponosi tylko i wyłącznie firma która wzieła od Was pieniądze i
                                                    pewnie będzie chciec jeszcze wiecej. Wy nie jesteście dla nas
                                                    stroną - natomiast rozumiem postępowanie dewelopera jest banalnie
                                                    proste naginac przepisy lamac prawo brac pieniądze kłamac a winny
                                                    jest ktoś inny - zastanówcie się - firma z zapleczem prawnym
                                                    (spójżcie na swoje umowy) specjalizująca się w budowaniu tego typu
                                                    obiektów nie ma świadomosci łamania przepisów? Ma i miała od
                                                    początku.
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 20:15
                                                    witam, pozwolenia na budowę, jeśli blok stoi cofnąć nie można, inaczej
                                                    teoretycznie można, ale praktycznie jest to niewykonalne kiedy blok stoi, jeśli
                                                    nasi "mili" sąsiedzi złożyli wniosek do wojewody, to prosta drogą trafi on do
                                                    sądu administracyjnego, który rozpatrzy wniosek sugerując najprawdopodobniej
                                                    polubowne załatwienie sprawy, jeśli to się nie uda zasadzi odszkodowanie,
                                                    ciekawi mnie jakie uzasadnienie pojawiło się w w/w wniosku?? zazwyczaj takie
                                                    sprawy dot. kwestii naruszenia prawa budowlanego lub naruszenia interesów strony
                                                    wnioskującej, wypadałoby się dowiedzieć czegoś w tej kwestii, tylko kto nam
                                                    prawdę powie..najważniejsze dla nas jest to, że takie postępowanie nie koliduje
                                                    z bieżącymi sprawami tzn. po odbiorze wszystkich mediów, nadzór budowlany może
                                                    wydać pozwolenie na użytkowanie i możemy zamieszkać, podstawową sprawą dla nas
                                                    jest kwestai aktów notarialnych i odpowiedzialności dewelopera dot. ewentualnego
                                                    odszkodowania, a swoja drogą ta chęć osiągnięcia zysków, to chyba nie tylko ze
                                                    strony naszego dewelopera się pojawiła..dajcie znać, jeśli ktos będzie miał
                                                    jakieś info od pana g
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 20:18

swoją droga "sąsiada " poprosimy o konkrety, jeśli zabiera głos w dyskusji, bo
                                                    narazie to tak trochę " mowa - trawa"...
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 20:25
                                                    mam ogromna prośbę, ponieważ również nie jestem z Krakowa, czy ktoś kto będzie
                                                    miał spotkanie w najbliższym czasie może poprosić o wgląd do dokumentów dot.
                                                    konfliktu z sąsiadami, ewent. o podanie argumentów jakich używają i podanie ich
                                                    na forum? dzięki
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 07:02
                                                    faktycznie ,Activ ma zaplecze prawne ,wystarczy poczytać umowę. Jest
                                                    ona napisana prymitywnie ale jednostronnie korzystnie dla siebie ,z
                                                    myślą ,że jej nikt nie będzie dokładnie czytał a jeżeli już
                                                    kupujący dostrzeże ,że został oszukany to znająć polskie prawo i
                                                    sądy daje sobie spokój i czeka końca karnie i cierpliwe. Teraz jak w
                                                    końcu kiedyś dostaniecie te mieszkania to ze szczęscia nie
                                                    zauważycie ani jednej usterki a będzie ich nie mało. Zobaczcie tylko
                                                    jak wymalowane są klatki: maksymalnie rozcieńczona farba i "ciapy"
                                                    pokrywające niedoróbki.
                                                  • Gość: sasiad Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 09:46
                                                    mówisz "mowa trawa" - co do aspektów prawnych to sprawa trwa już dwa
                                                    lata i jest prawie segregator dokumentów w tej sprawie - ciekawe że
                                                    Wy dowiadujecie się o tym teraz trochę za mało chyba
                                                    interesowaliście się tą sprawą. Co zaś do aspektów finansowych to
                                                    odszkodoiwanie z tytułu podłączenia do działki DWÓCH budynków
                                                    (kanalizacja woda gaz) plus możliwość wybudowania miejsc postojowych
                                                    ze zjazdem wprost z naszej działki (nie pamiętam dokładnie ilu ale
                                                    coś w okolicach dwudziestu) plus służebność przejazdu po naszej
                                                    drodze to koszt 120 000zł. Zwołane było zebranie w obecności
                                                    notariusza udzieliliśmy zarządowi pełnomocnictwa do podpisania
                                                    porozumienia które było uzgodnione z firmą A, jednak w ostatniej
                                                    chwili firma A zmieniła zapisy umowy - i nic z tego nie wyszło (my
                                                    nie musimy niczego podpisywać).
                                                    To wszystko jest do sprawdzenia-dokumenty wszelkie ma deweloper -
                                                    jego chciwość wprowadziła Was w tą sytuacje.
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 24.02.09, 09:20
                                                    Drodzy Sąsiedzi, skoro sprawa ma już tak długą historię, to napiszcie na jakim
                                                    jest aktualnie etapie i jaka jest perspektywa jej definitywnego zakończenia.
                                                    Może się mylę, ale choćby istnienie terminów dla załatwiania spraw w
                                                    postępowaniu administracyjnym powinno ją posuwać do przodu. Zatem w czyich teraz
                                                    jest rękach wojewody, nadzoru budowlanego, sądu administracyjnego? Jeśli ktoś
                                                    zna procedury w tej materii proszę o informację.
                                                    I jeszcze jedno jak to się ma do podłączenia mediów, zawarcia umów, wreszcie
                                                    pozwolenia na użytkowanie i zamieszkania.
                                                    Czy sąsiadów wnioskodawców protestu dziwi,że Bogu ducha winni, podobni do nich,
                                                    chcemy zamieszkać w naszych mieszkaniach?
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:37
                                                    To jakim cudem a
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:39
                                                    To jakim cudem A podłączy media i otrzyma służeność jeżeli nie ma
                                                    ugody z sąsiadami?
                                                  • Gość: sasiad Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:47
                                                    Odpowiadając na pytanie - mam przed sobą pismo z dn 28 styczeń 2009
                                                    w którym Małopolski Urząd Wojewódzki w Krakowie Wydział
                                                    Infrastruktury .....................w sprawie stwierdzenia
                                                    nieważności decyzji Prezydenta Miasta Krakowa nr 296/07 z dnia
                                                    20.02.2007...................zwraca się o niezwłoczne przekazanie
                                                    całości akt sprawy I instancji dotyczących udzielenia pozwolenia na
                                                    budowę "budynku mieszkalnego wielorodzinnego........".....
                                                    Jaki jest dalszy tryb administracyjny nie wiem (na tym się nie znam).
                                                    Co do mediów (sam buduję domek) to sprawa jest prosta jeżeli sąsiad
                                                    ma coś co mnie interesuje to się z nim próbuję dogadać na jakich
                                                    warunkach mi swojego prądu wody itd użyczy ale już na tym etapie
                                                    muszę mieć alternatywę. W naszym przypadku chyba wybrał alternatywę
                                                    która pewnie będzie 2x droższa - w przeciwieństwie natomiast do mnie
                                                    nie ma to większego znaczenia bo koszty z tym związane pokryjecie
                                                    Wy, ja natomiast musiał bym wziąć większy kredyt.
                                                    Tak jak pisałem wcześniej mam cały segregator dokumentów związanych
                                                    z tą inwestycją sporo tam nieprawidłowości sprawa trwa od 2007 roku,
                                                    szkoda że tak póżno zainteresowaliście się sprawą - może już
                                                    dłużej "deweloper" nie mógł się zasłaniać innymi tj gazownia itp
                                                    brednie.
                                                    Ja osobiście nic do Was nie mam (podobnie myślę inni)- szczerze
                                                    współczuję-staliście się ofiarami chciwości jednostki i własnej
                                                    łatwowierności. Zebrali od Was ciężkie pieniądze ale winni są ONI
                                                    (sąsiedzi),swoich klientów umoczyli już we Wrocławiu czemu nie
                                                    zrobić tego w Krakowie.
                                                    "Za...ny" sąsiad
                                                  • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 24.02.09, 11:06
                                                    activ ma zakaz prowadzenia prac budowlanych na tej inwestycji co w ogole nie ma
                                                    zwiazku z przylaczem mediow. Po niedoszlej umowie z sasiednim blokiem, stworzone
                                                    zostaly 3 inne projekty przylaczy, w 2 pierwszych nie udalo sie uzyskac zgody
                                                    wszystkich wlascicieli gruntow przez ktore siec miala przebiegac, natomiast w 3
                                                    projekcie sa juz zgody wszystkich zainteresowanych i prace maja sie zaczac w tym
                                                    tygodniu. Jak juz beda media to activ moze do inspektoratu wystapic o pozwolenie
                                                    na uzytkowanie, bez wzgledu na decyzje, mieszkania moga zostac wtedy sprzedwane
                                                    i mozemy mieszkac.. jak to juz wiekrotnie bywalo przy okazji innych inwestycji

nie rozumiem po co sasiadom cale to zamieszanie i skladanie wnioskow o
                                                    uniewaznienie, w czym Wam ten blok przeszkadza? ostatecznie bloku tego nikt nie
                                                    wyburzy i tylko utrudniacie nam zycie opozniajac wszystko.

skoro w ogole zamierzaliscie podpisac jakas umowe z activem, to chyba wtedy Wam
                                                    nie przeszkadzaly domniemane uchybienia w dokumentacji itp, ale zaczely
                                                    przeszkadzac, kiedy pewnie activ nie chcial przystac na Wasze warunki..

jestem przekonany ze nas activ zadnymi kosztami nie obciazy, bo jesli sie nie
                                                    zgodzimy i doszloby do wypowiedzenia umow to nikt tych mieszkan nie kupi za taka
                                                    cene jaka my zaplacilismy
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 11:44
                                                    jeśli to nie tajemnica to ile zapłaciliście?
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 24.02.09, 11:27
                                                    Dzięki za informację, jednak trudno nas winić za postępowanie Activu zarzucając
                                                    jednocześnie brak zainteresowania sprawą. Kupowaliśmy w dobrej wierze mając do
                                                    wglądu prawomocne pozwolenie na budowę ( zresztą dzięki Bogu budynek jednak
                                                    powstał, więc chyba rozebrany nie będzie).Natomiast możliwość sprawdzenia
                                                    czegokolwiek w urzędach jest dość ograniczona, gdyż co zresztą mnie śmieszy nie
                                                    jesteśmy stroną w tej sprawie. Nawiasem mówiąc należałoby ją już zakończyć,
                                                    bowiem ten spór nikomu prócz Activu nie przyniesie korzyści.Chyba ,że to nasz
                                                    sąsiad chciałby zbyt wiele zarobić...
                                                  • Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:27
                                                    mam dziwne wrazenie że to jednak sasiad chciałby zbyt wiele, tylko,
                                                    że często takie postepowania w sądzie administracyjnym kończą się
                                                    jednak zasadzeniam niższego odszkowania niz roszczenie wnioskodawcy..
                                                  • Gość: sasiad Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:46
                                                    Postępowanie administracyjne a sprawa odszkodowania za możliwość
                                                    włączenia mediów to dwie różne sprawy,(na przebieg pierwszego
                                                    praktycznie nie ma się już wpływu o nieprawidłowościach inwestor
                                                    wiedział w momencie kopania fundamentów) o wysokości odszkodowania
                                                    pisałem wcześniej sama powierzchnia na której miała być ustanowiona
                                                    służebność jest warta 2x tyle.
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 24.02.09, 13:05
                                                    A co ma wartość powierzchni do ekwiwalentu za korzystanie z drogi,który jest
                                                    umowny.Chyba, że chcecie ją sprzedać.Zresztą nieistotne. Nic dodać nic ująć
                                                    tradycyjne polskie bagno.
                                                  • Gość: ktoś Do pseudozyczliwego sąsiada IP: *.su.krakow.pl 03.03.09, 17:04

Wie Pan co? Patrząc na to, co Pan robi tracę szacunek wobec
                                                    ludzkości.
                                                    Trzeba byc bezwzglednym człowiekiem , by z własnych pobudek,
                                                    utrudniać tylu ludziom wprowadzenie sie do mieszkań na które tak
                                                    dłogo czekamy.Jak Panu nie wstyd?I to jeszcze Pan sie uważa za
                                                    prawnika?Jakies nieporozumienie bo wydaje mi się ze to głownie od
                                                    ludzi z tej branzy wymaga sie humanitarnej postawy...Wykazał Pan
                                                    brak klasy i prosze tu nie wmawiać ludziom jak to jest tylko i
                                                    wyłacznie kwestia uprzejmosci i stania na strazy prawa z Panskiej
                                                    strony. Osmiesza się Pan tylko a każdy wie o co Panu chodzi.Czasy
                                                    Konrada Wallenroda juz sie skończyły.
                                                    Ciekawe jakie to uczucie miec na sumieniu krzywde tylu ludzi?Szkoda
                                                    cennego czasu na pisanie do kogos takiego jak Pan.Ciekwe co
                                                    człowieku z tego masz?Pieniądze?Czy radochę jak psychopata dreczacy
                                                    ludzi?
                                                  • Gość: ccccc Re: Do pseudozyczliwego sąsiada IP: *.su.krakow.pl 03.03.09, 17:05
                                                    Facet na pewno ma cos z głową albo po prostu jest bezwzględny. I
                                                    tak nie wygra.
                                                  • Gość: gryzli Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:42
                                                    czytałem uważnie co tu osoby z dwóch stron tzn sąsiad i mieszkańcy piszą,
                                                    wniosek jest jeden "jaka firma takie załatwianie i prowadzenie spraw". A
                                                    niestety patrząc obiektywnie na etapie projektowania i uzgadniania wszystkich
                                                    rzeczy niezbędnych do powstania budynków wraz z infrastrukturą było wiadomo że
                                                    mogą powstać jakieś problemy i należało mieć rozwiązania alternatywne a nie
                                                    liczyć na cud!Firma i tak przerzuci koszty na przyszłych lokatorów zapewne
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 24.02.09, 14:37
                                                    Na szczęście, jak pisali poprzednicy, o żadnych dodatkowych kosztach nie ma mowy
                                                    z wielu przyczyn więc skończmy ten wątek.
                                                  • Gość: nowy w g.. Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 194.153.115.* 24.02.09, 18:28
                                                    Ale g...no nam zgotował Ac.., a już tego co mówi "Pan" G (gdzie go
                                                    znależli) to słuchać się nie da bełkot że 60 czy 120 tys zablokowało
                                                    inwestycje wartą pewnie ze 20 mln!!!!!!!!!! Dobre wytłumaczenie ale
                                                    chyba dla dzieci. Czy ktoś ma wpisaną w tą broszurę gwarancję ceny?
                                                    bo ja nie! wiec koszty zawsze można zwiększyć. Sąsiedzi może h....
                                                    ale trudno odmówić im prawa do dbania o swoje, pi... że dużo -użo to
                                                    mi k..a kazali płacić za metr (co za 120tys w tym bloku można kupić
                                                    1/2kawalerki)?????!!!!!!!
                                                  • Gość: W. Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 23:42
                                                    Drodzy mieszkańcy, mam wrażenie, że za Nasze pieniądze doskonale bawi się Sąsiad
                                                    z Activem, licytując kto wyszarpie z kasy więcej. Prawda jest taka, że ktoś
                                                    powinien za to odpowiedzieć przed sądem i wypłacić Nam odszkodowanie. Też bym
                                                    chciał mieć 20 mln PLN przez 6 m-cy na lokacie i śmiać się ludziom w twarz. Być
                                                    może sąsiad i Activ to dobrzy znajomi (hipoteza).
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 25.02.09, 08:41
                                                    Trafna uwaga zobaczcie kto jest udziałowcem TBS na samym dole znalezionego w
                                                    internecie dokumentu (to chyba ten TBS?)w każdym razie
                                                    figuruje tam prezes Activu.

www.bip.krakow.pl/wladze/zarzadzenia/pliki/zp_795_03.pdf
                                                  • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 25.02.09, 10:23
                                                    na jakiej lokacie? przeciez ten budynek stoi juz od kwietnia 2008
                                                    roku, chyba podwykonawca za darmo go nie zrobil :-)
                                                  • Gość: MMM Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.um.krakow.pl 25.02.09, 12:11
                                                    WITAM. ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ O KONTAKT NA MAILA
                                                    wiwien333@interia.pl - PRZEŚLĘ PAŃSTWU DECYZJE I POSTANOWIENIA W TEJ
                                                    SPRAWIE Z URZĘDU MIASTA KRAKOWA ORAZ OD WOJEWODY MAŁOPOLSKIEGO.
                                                    POZDRAWIAM
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:39
                                                    na tym forum są wszyscy zainteresowani tym pasztetem i każdy
                                                    powinien podzielic się swoją wiedzą z innymi umoczonymi.
                                                  • Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:56
                                                    Myślę, że powinniśmy się spotkać w większym gronie i ustalić
                                                    wspólnie, co robimy dalej. Jakiś prawnik mile widziany.
                                                  • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 25.02.09, 14:24
                                                    raczej nie jakis, tylko taki ktory na prawie budowlanym sie zna, czy
                                                    jest ktos taki wsrod nas?
                                                  • Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 26.02.09, 10:27
                                                    Czy komuś udało się umówić na akt notarialny? W poniedziałek
                                                    usłyszałam, że jeszcze w tym tygodniu lub najpóźniej na początku
                                                    przyszłego tygodnia będą podpisywane pierwsze akty notarialne- czy
                                                    ktoś może potwierdzić, że ma wyznaczony termin?
                                                    I jeszcze jedno pytanie- czego dotyczą spotkania indywidualne z G.,
                                                    bo zakładam, że na pewno ktoś z sąsiadów już na takim spotkaniu był.
                                                  • Gość: b Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 26.02.09, 11:00
                                                    Nakreśleniu całej zaistniałej sytuacji (a ta prosta i klarowna nie
                                                    jest). Rozmowa nie na tel i nie na rozpisywanie się tutaj. Akty pod
                                                    koniec marca. Pozdrowienia.
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 27.02.09, 09:15
                                                    Czy ktoś z Was sprawdzał, czy mijający tydzień przyniósł jakiś postęp w kwestii
                                                    mediów tzn. czy mogą już kopać wodę i gaz?
                                                  • Gość: bb Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 27.02.09, 09:31
                                                    Będą to robić między 10 a 15 marca - wszystkie media mają być wtedy
                                                    podłączone.
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 27.02.09, 10:25
                                                    Dzięki, oby tak było!
                                                  • Gość: xx Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.kolornet.pl 02.03.09, 22:13
                                                    Drodzy Sąsiedzi!
                                                    Podpisuję się pod słowami kolegi-musimy się spotkac w większym gronie.
                                                    Mam znajomego prawnika. Prosze Was-narazie niczego nie podpisujcie!Bylismy na
                                                    spotkaniu z panem G. Od razu widac że jest nieszczery. Z resztą sami sobie
                                                    odpowiedzcie czy ktoś, kto ma czyste sumienie spotyka sie z klientami
                                                    indywidualnie a nie w grupie, czy jak jeden problem sie roziązał to jest juz
                                                    kolejny i to jakiś chory. Bo jak mozna cofnac coś, co jest prawomocne...
                                                  • Gość: abc Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.kolornet.pl 02.03.09, 22:33
                                                    Witam!
                                                    Proponuję abyśmy się zorganizowali i wynajęli prawnika, który by nas
                                                    reprezentował w rozwiązaniu tego problemu. Jakiekolwiek umowy notarialne o
                                                    których mówi dyrektor Activ Investment beda formułowane z udziałem prawników
                                                    Activu a oni siła rzeczy muszą dbac o interes tej firmy a nie nasz. Przydałoby
                                                    się wiedzieć jaki jest faktyczny stan prawny tej inwestycji .
                                                  • Gość: b Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 02.03.09, 22:48
                                                    Witam. Jak najbardziej popieram pomysł wspólnego spotkania. Proponuję umówić się w momencie, gdy będzie juz gotowy do wglądu projekt umowy przyżeczonej(podobno finalna wersja ma być przygotowana do końca tygodnia). Do tego czasu rozpytajcie sie o prawników i gromadźcie jak najwięcej dokumentów, tak żeby rozmowa na spotkaniu nie była jałowa.
                                                    Wstępnie proponuję spotkanie w sobotę 14.03 o godzinie 16 w garażu naszego bloku.
                                                  • Gość: A Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 10:04
                                                    WITAM, CZY JEST TAKA MOZLIWOŚĆ ABYSMY SPOTKALI SIĘ JAK NAJSZYBCIEJ,
                                                    NAWET DZISIAJ LUB JUTRO, MAM PEWNE INFORMACJE, KTÓRE SA DLA NAS
                                                    BARDZO ISTOTNE, ALE NIE NADAJA SIE NA FORUM.CZEKAM NA ODPOWIEDŻ.
                                                  • Gość: sss Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.03.09, 11:12
                                                    mozesz napisac na maila? yarpee@wp.pl
                                                  • Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 03.03.09, 11:24
                                                    napisz i do mnie: mossero@interia.pl
                                                  • Gość: bb Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.03.09, 11:51
                                                    i morzel@poczta.fm
                                                  • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.03.09, 12:03
                                                    ja moglbym dzisiaj o 19:15 zjawic sie w garazu
                                                  • Gość: A Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 12:15
                                                    W TAKIM RAZIE DZISIAJ 19,15,
                                                  • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.03.09, 12:31
                                                    ok
                                                  • Gość: luk Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.qumak.pl 03.03.09, 12:42
                                                    Napisz mi na maila lbratko@o2.pl co masz za informacje.
                                                  • Gość: ciekawy Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 12:57
                                                    kto to jest pan G.?????????
                                                  • Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 13:13
                                                    Pan G to taki rzecznik prasowy firmy Activ. Tyle tylko ,że jego
                                                    informacje nie zawierają nawet szczątkowych ilości prawdy. Co teraz
                                                    znów wyszło ciekawego? czy wreszcie na to bagno spadnie bomba?
                                                  • Gość: abc Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.su.krakow.pl 03.03.09, 14:39
                                                    Ja niestety nie dam rady dzisiaj przyjsc ale może uda mi się wyslac
                                                    kogos z rodziny.Wolalabym jutro np. o tej samej porze ale skoro
                                                    macie Państwo juz ustalone to może nie bedę robic zamieszania.
                                                    W razie potrzeby piszcie na adres aga-aga1@go2.pl
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: zainteresowana Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 03.03.09, 16:04
                                                    Postaram sie byc o 19.15,nie mniej jednak jesli to mozliwe prosze o informacje
                                                    na poczte malgorzata42@interia.pl
                                                  • Gość: NT Re: do A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:37
                                                    Bardzo proszę o informacje na maila: szybkijaktyper@gmail.com.

• Gość: znawca Re: do A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 09:05
                                                    słuchajcie po prostu trzeba się udać do gazety wyborczej i oni to
                                                    bez problemu opiszą w dodatku krakowskim jakim jest faktycznie
                                                    developerem firma Activ. Nie wiem po co marnujecie swój czas
                                                    spotykając się w garażach i spotykając się z jakim przedstawicielem
                                                    Activu który jak się okazuje robi z was baranów. Wiem że interwencje
                                                    poprzez artykuł w wyborczej czy też krakowskiej dają dużo więcej niż
                                                    puste spotkania.....
                                                  • Gość: kaniu Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta Krako IP: *.centertel.pl 04.03.09, 10:41
                                                    szkoda czasu na smieszne spotkania , robia nas w wała od
                                                    zeszłorocznych wakacjii i tak widze jest wszedzie na kazdej
                                                    inwestycji !!! tej firmy , zeruja na naiwności ludzi i tego ze
                                                    nikt nie pojdzie
                                                    do adwokata czy do gazety i tego nie opisze
                                                    Czy ma ktos znajomego w tych gazetach zeby dokladnie opisał ich
                                                    praktyki ?????

to speudo developer - za co sie biora to spieprza , jak czytam po
                                                    forach to Activ to tylko walące sie dachy , przeciekajace sufity ,
                                                    krzywe sciany , masa zwyklaego partactwa

mieszkanie zgodnie z umowa (albo dziwnych zapisow w umowie ) miało
                                                    byc na wakacje 2008 roku ........ jeszcze w zeszłym roku Pani Kasia
                                                    zapewaniała spokojnie ...prosze być cierpliwym bedzie napewno .....i
                                                    tak o trwa do DZIS !!!!!

DOSC TEGO !!!!

WYNAJAC TRZEBA PORZADNEGO ADWOKATA !!!!A W GAZETACH DOKŁADNIE OPISAC
                                                    JAK POSTEPUJA Z KLIENTAMI !!!!!!

• Gość: , Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 10:54
                                                    Po co szukać znajomych po gazetach? Przecież każdy dziennikarz
                                                    chętnie opisze wszystko z detalami tylko trzeba ich o tym
                                                    poinformować.
                                                  • Gość: xxx Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.kolornet.pl 04.03.09, 11:20
                                                    Może i racja- na pewno media bedą miały doskonały temat do nagłosnienia. TVN,
                                                    radio, gazety...Swoja droga myslę że trzeba sie spotykac i o tym rozmawiac bo za
                                                    chwile dadza nam akta notarialne do podpisania i możemy wpakowac sie w kolejne
                                                    kłopoty...
                                                  • Gość: liszek Re: kontakt artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 11:35
                                                    W wyboorczej kilka miesięcy temu widziałem artykuł pisany przez
                                                    Panią Aneta Zadroga więc można się z nią skontaktować a myślę ze z
                                                    chęcią opisze szczegóły waszego nieszczęścia
                                                  • Gość: , Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 11:39
                                                    no ale jezeli bedą podpisywane akty notarialne /kiedy?/ no to już
                                                    chyba koniec tych nieszczęść ?
                                                  • Gość: konstanty Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:50
                                                    ale już opisaywali inwestycję Uniwersu - poczytajcie na tym forum .
                                                    i nic to tak naprawdę nie dało ...
                                                  • Gość: ssioll Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:49
                                                    no pewnie lepiej siedzieć cicho i niech was dalej robia w konia...
                                                    LUDZIE opamiętajcie się !!!!!!
                                                  • Gość: zz Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: 57.66.197.* 04.03.09, 14:55
                                                    A powiedz mi co Ci tak na tym zależy, skoro (wnioskując z formy
                                                    wypowiedzi) to nie Twój interes...?
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.qumak.pl 04.03.09, 16:57
                                                    Szanownemu sąsiadowi chyba bardzo zależy na tym żebyśmy się procesowali z firmą
                                                    Activ, ale mi się wydaje, że trzeba najpierw spróbować załatwić to z nimi bez
                                                    sądów.
                                                    Coś mam wrażenie, że padliśmy ofiarą jakiś rozgrywek między firmą Activ a
                                                    szanownym sąsiadem Panem Cz. który chyba się na tym forum wypowiada.
                                                    Jeśli Pan sąsiad to czyta to chciałbym się spytać czy jest teraz zadowolony z
                                                    tego co osiągną i co tak na prawdę chciał Pan osiągnąć odwołując się od decyzji
                                                    prezydenta ? chyba Pan nie myśli, że ktoś wyburzy Panu teraz ten blok. Prawda
                                                    jest taka, że zaszkodził Pan najbardziej wszystkim rodzinom które miały tam
                                                    mieszkać a nie firmie Activ.
                                                    Mam nadzieję, że szanowny sąsiad pójdzie po rozum do głowy i postara się jakoś
                                                    to jeszcze odkręcić, bo prędzej czy później to my się tam wprowadzimy a nie
                                                    wiem czy będzie chciał Pan mieszkać w miejscu gdzie około 40 rodzin co dziennie
                                                    spogląda na Pana nienawistnym wzrokiem :-)

• Gość: konstanty Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:21
                                                    niestety podstawą naszego społeczeństwa jest ustrój sądów
                                                    powszechnych. sąsiad ma prawo się odwoływać i nie możesz go
                                                    zastraszać ani szantażować. fakt, ze wpłaciłeś pieniądze na konto
                                                    frimy activ i oczekujesz OD NICH aktu własności nie stawia
                                                    MIESZKAŃCA ponad prawem. nawet, gdy powołuje się na ilość 40 osób
                                                    OLEWAJĄCYCH na tym forum prawo.
                                                  • Gość: gonzo Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: 195.117.166.* 04.03.09, 18:22
                                                    Ja nie zauważyłem żeby to ktoś kogoś zastraszał i też nie zauważyłem
                                                    żeby ktoś olewał prawo na tym forum. Tylko nie wiem co sąsiadowi to
                                                    da, że utrudni życie inny. Ja nie twierdzę, że firma Activ jest w
                                                    porządku, ale sąsiad też nie jest. Sąsiad dobrze wie, że dla takiej
                                                    firmy jak Activ to, że cofnięto im pozwolenie nie będzie stanowiło
                                                    wielkiego problemu po prostu mogą to olać jak wiele innych spraw, ale
                                                    dla wielu mieszkańców którzy wzięli na te mieszkanie dość spore
                                                    kredyty to jest dramat. Oczywiście nie neguję prawa sąsiada do
                                                    odwoływania się w sądzie, ale oprócz prawa do sądów jest jeszcze coś
                                                    takiego jak zwykła ludzka przyzwoitość, a tej w moim odczuciu brakuje
                                                    zarówno po stronie przedstawicieli firmy Activ jak i sąsiada.
                                                  • Gość: konstanty Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 19:03
                                                    Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

Mam nadzieję, że szanowny sąsiad pójdzie po rozum do głowy i
                                                    postara się jakoś
                                                    > to jeszcze odkręcić, bo prędzej czy później to my się tam
                                                    wprowadzimy a nie
                                                    > wiem czy będzie chciał Pan mieszkać w miejscu gdzie około 40
                                                    rodzin co dziennie
                                                    > spogląda na Pana nienawistnym wzrokiem

to jest próba zastraszenia. jak na razie to ACTIV prowadzi
                                                    inwestycję z postępowaniem sądowym, a mieszkańcy próbują WYMUSIĆ na
                                                    sąsiedzie pożądane przez nich postępowanie. formalnie to już podlega
                                                    pod groźby karalne i JEST niezgodne z prawem. oczywiście, prawo
                                                    kalego takie zachowanie popiera... z poważaniem.
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: 195.117.166.* 04.03.09, 19:23
                                                    Ja Pana nie zastraszam, jeśli tak Pan odebrał moją wypowiedz to
                                                    przepraszam za nieopatrzne sformułowanie.

• Gość: zainteresowana Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.chello.pl 04.03.09, 20:10
                                                    Panie konstanty ,prosze sie nie emocjonowac,przeciez mieszkaniec na koncu swojej
                                                    wypowiedzi postawil usmieszek-dlaczego w panu tyle irytacji???.Prosze zjesc
                                                    kolacje i polozyc wygodnie glowe na kolanach malzonki a nastepnie wlaczyc sobie
                                                    ulubiony program tv i nie szukac dziury w calym .. dobrej nocki
                                                  • Gość: mira Re: Gazeta Wyborcz i Dziennik Polski plus Gazeta IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.09, 21:20
                                                    nie obrażajmy sie nawzajem ! nie mowmy tez że nasze problemy to
                                                    przez sasiada Activu !! bo to jest firma która prowadzi tego typu
                                                    działalnosci od ponad chyba 8 lat w krakowie - wiec po prostu nie
                                                    dopilnowali pewnych spraw i tyle ! a konsekwencje ponosimy MY -
                                                    PRZYSZLI MIESZKANCY
                                                    na nic mi tu dobre słowa i zapewnienia ze zaraz bedzie wszystko
                                                    dobrze .......bo tak to ja już słysze od roku !!!!!!

a wynajmuje mieszkanie i płace 1600 zł miesięcznie i jakoś nie sadze
                                                    zeby mi moj developer miał te pieniadze oddac !! czy dołożyc sie do
                                                    płacenia czynszu

Swojej zobowiazanie wypełniłam co do joty ! co do złotówki i w
                                                    terminie ......

Chciałabym zebysmy podjeli jakies kroki prawne i wynajeli
                                                    adwokata / kancelarie która przypilnuje naszego
                                                    interesu ...wydałam już prawie 300 tys. wiec znajde 1-2 tys zeby
                                                    kogos takiego opłacic

W grupie niech nas bedzie 10- 20 osob razy 1 tys złotych - i mam
                                                    porzadna obsługe prawna i zabezpiecznie ze za poł roku
                                                    znowu bedziemy tak saobie gadac na tym forum

PYTANIE DO WSZYSTKICH KIEDY MOŻEMY SIE SKRZYKNĄC - zorganizowac
                                                    spotkanie i sie dogadac wspolnie ????

działania prasowe jak najbardziej porzadane - jak któs ma kontakt z
                                                    ta dziennikarka to ja chetnie podam telefon , spotkam sie , czy
                                                    opisze w mailu wszystko to co oni wyprawiaja !

ONI NA TO LICZA ZE TAK ZŁATWIA TO PO CICHU !!!! I ZE MY NIC NIE
                                                    ZROBIMY !!!!

• Gość: a Re: Gazeta Wyborcz i Dziennik Polski plus Gazeta IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 21:25
                                                    przypominam, że kolejne spotkanie będzie miało miejsce we wtorek o 19 w
                                                    garażu,to informacja dla tych którzy nie dotarli wczoraj, pozdrawiam
                                                  • Gość: Misiek Re: Gazeta Wyborcz i Dziennik Polski plus Gazeta IP: *.su.krakow.pl 05.03.09, 13:32
                                                    Do Mira
                                                    Oczywiście, popieram ten pomysł. Należy jak najszybciej znaleźc
                                                    dobrego prawnika. Swoja drogą-ciekawe dlaczego od dwch dni Pan
                                                    Dyrektor G nie odbiera telefonów...To kpina.
                                                    Odnosnie spotkania-bedzie ono w najblizszy wtorek, o 19.00 pod
                                                    naszym blokiem.
                                                    Pozdrawiam
    • Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 09.03.09, 11:00
      Zaczęli kopać gaz! i wodę! pozdrawiam
      • Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 10.03.09, 21:59
        Proszę o informacje czy planowane na dziś spotkanie odbyło się i
        czy udało się ustalić jakąś wspólną strategię dalszego działania?
        • Gość: sikora Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 12.03.09, 16:57
          sąsiedzi z parteru!!! po dzisiejszym spotkaniu w siedzibie activu ustalono
          termin spotkania parterowiczów w sprawie oddzielenia tarasów "płotkami" na
          poniedziałek około godziny 15-15.30 w activie. zainteresowanych prosimy o
          przybycie albo kontakt na forum:)
          • Gość: * Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 12.03.09, 19:59
            Po jakim dzisiejszym spotkaniu w siedzibie Activu?
    • markoo27 Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? 13.03.09, 20:11
      Czy ktos z przyszlych wlascicieli zamierza podpisac akt notarialny,
      znajac aktualny stan prawny nieruchomosci (i zwiazanym z tym
      ryzykiem) jak rowniez niedokonczonych mediow? Nie jestem do konca
      przekonany.....
      • Gość: sikora Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 80.48.180.* 14.03.09, 10:10
        czy ktoś dostał na maila obiecany na ostatnim spotkaniu w activie projekt aktu
        notarialnego?
        • Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 16.03.09, 19:01
          podaj maila
          • Gość: sikora Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 17.03.09, 09:58
            baszu@poczta.fm
      • Gość: fsf Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 17.03.09, 10:08
        proponuję zrobić spotkanie wspólnotowe jeśli są już jakieś opinie prawników nt.
        aktu notarialnego. trzeba wspólnie ustalić konkretną treść spornych zapisów i
        przedstawić deweloperowi w celu naniesienia zmian.
        • Gość: piotrek Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 09:22
          popieram propozycję spotkania i przeanalizowania aktu, jestem za
          spotkaniem!

• Gość: xyz Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedzi IP: *.su.krakow.pl 19.03.09, 13:45
            Jesli ktoś z Państwa nie jest w kontakcie z naszą grupą, to proszę
            o pozostawienie maila z imieniem i nazwiskiem.Na tym forum lepiej
            nie pisac o pewnych sprawach.
            Pozdrawiam
            • Gość: m Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 19.03.09, 15:04
              Uprzejmie proszę o informacje na adres mag33@op.pl. Nazwisko podam
              jak będziemy już w kontakcie mailowym.
              Pozdrawiam. Sąsiadka :-)
              • Gość: e Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 18:23
                Bardzo proszę o informację na maila eewkach@op.pl sąsiadka z 1.
                kaltki :)
            • Gość: reno Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 18:27
              proszę o informację na mój mail, chętnie dołączę do grupy!
              reno@interia.pl
            • Gość: mk Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.ghnet.pl 19.03.09, 18:30
              Rowniez prosze o przeslanie informacji na temat planowanego
              spotkania a mail: mk2307@op.pl. pozdrawiam:)
              • Gość: fgf Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 20.03.09, 10:38
                Szanowni Wspólnicy Niedoli. Jaką macie gwarancję, że maila do siebie nie poda
                ktoś, kogo niekoniecznie chcielibyśmy informować o pewnych sprawach. To jest
                nieweryfikowalne na forum, a w ten sposób przekazujemy info nie wiadomo komu
                (np. sąsiadom zza płota, deweloperowi itd...). Proponuję spotkanie. Spora część
                z nas zna się już z widzenia. Ustalimy listę mailów, nazwiska mieszkańców i
                chętnych do podpisania się pod prawnikiem.
                • Gość: topolino Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 10:42
                  Popieram.
                  • Gość: Gus Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 17:23
                    Witam, moj mail to gustaff1@poczta.fm , jestem za spotkaniem i
                    wymianą informacji. Pozdrawiam
                    A jak z przyłączami? Już chyba powinny być gotowe???
                    • Gość: Gr. Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.ghnet.pl 06.04.09, 20:59
                      Chcialabym porozmawiac z osoba ktora podpisala juz akt notarialny. Czy Ktos,
                      kto podpisal juz akt notarialny moglby podac adres mailowy do siebie?
                      Pozdrawiam
                      • Gość: aa Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: 217.117.128.* 07.04.09, 09:10
                        Podaj swój, odpiszę.
                        • Gość: Gr Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.ipaper.com 08.04.09, 10:25
                          Hej - mk2307@op.pl. Z gory dziekuje.
                          • markoo27 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 08.04.09, 22:12
                            Bardzo prosze o dodanie mnie do komunikacji - moj adres to
                            markoo27@o2.pl, dziekuje i pozdrawiam
                            • Gość: izoldak Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 23:26
                              Czy ktoś weryfikował treśc aktu notarialnego u prawnika?
                              Czy ktoś podpisał może ten akt?
                              Posiadam jego treśc i mam duże wątpliwości co robic dalej.
                              A co z możliwością wykończenia mieszkań.
                              Nie jestem z Krakowa. Proszę o kontakt i ew. informacje na maila
                              izoldak@op.pl
                            • Gość: randy11 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 11:18
                              a ja mam taka prośbę - czy dla ludzi nie związanych ale ogólnie
                              zainteresowanych tematem ze względu na syt. na rynku możecie - tak
                              już kiedyś po fakcie - dać nam tu jakieś info jak się sprawy
                              pokończyły? życzę powodzenia i pozdrawiam.
                              • Gość: ; Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 12:53
                                oj kiedy to się skończy i jak? ale nie dajcie się i nie ustępujcie.
                                • Gość: gość gość Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 29.04.09, 12:50
                                  każdemu kto rozważa kupno mieszkania od activu - lepiej się przewietrzcie zanim
                                  podejmiecie tą głupią decyzję!!!
                                  dziadowskie wykonanie, mało kompetentni pracownicy w biurze, za to mistrzostwo w
                                  ściemnianiu i wpieraniu na siłę że wszystko jest super!!!
                                  • gosiaczek337 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 30.04.09, 00:15
                                    Nie mogę czytać tego steku bzdur !!!! Z firmą współpracuje dość długo. Jest
                                    solidna, rzeczowa, bloki są wykończone na pewno w wyższym standardzie niż w
                                    podobnej cenie u innych deweloperów. Laików, którzy nie znają się na
                                    budownictwie proszę o nie tracenie czasu na obrażaniu innych cenionych firm !!!!!
                                    • Gość: nowy w g Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: 194.153.115.* 30.04.09, 07:19
                                      Prowokacja??!!!!!!!!
                                      Jak można pisać takie bzdury, ciekawe na czym ta Twoja współpraca
                                      polega (polegała). To że nie mogę zamieszkać bo firma za nic ma
                                      podstawowe uregulowania prawne?
                                      To jest ten wysoki poziom? Chyba mocno potłukłaś sobie główkę.
                                      Gdybym wiedział omijał bym tą firmę szerokim łukiem.
                                      • gosiaczek337 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 01.05.09, 01:29
                                        No cóż widzę, że ma doczynienia z laikiem i dzieciakiem "Chyba mocno potłukłaś
                                        sobie główkę." Wszelkie dokumenty były poprawnie złożone przez firmę ACTIV. Fakt
                                        powstały tam problemy, ale nie dokońca z winy developera !!
                                        • Gość: nick Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 11:44
                                          a co mnie to interesuje z czyjej winy? ja mam dostać mieszkanie za które
                                          zapłaciłem. Ciekawe co byś mówiła gdybym za mieszkanie nie zapłacił i chciał je
                                          dostać, mówiąc że brak zapłaty jest nie do końca z mojej winy.
                                          Tą firmę omijać i posty pracowników na forum nic nie zmienią.
                                        • Gość: gość Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 06.05.09, 13:03
                                          potwierdzam. firmę omijać szerooookim łukiem. współpracowniczka się
                                          wypowiada. hahaha wolne żarty. nie do końca z winy activ? a co to znaczy?. jeśli
                                          jest to profesjonalna firma, a za taka się uważa, to powinna przewidzieć, że jak
                                          omija przepisy i robi "małe odstępstwa" od projektu to ktoś to może zaskarżyć i
                                          w konsekwencji np. wstrzymać budowę. oczywiście "tylko przez przeoczenie" nie
                                          informują o takich faktach kupujących, bo ktoś mógłby raty nie wpłacić.
                                          wszystkich uważają za winnych tylko nie siebie. jeszcze raz odradzam
                                          kupowanie u nich mieszkań!!!
                                          • Gość: , Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 13:52
                                            "nie do końca wina "Activ" a kogo to obchodzi czy do końca czy do
                                            połowy. Zebrali od ludzi mnośtwo pieniędzy i nie pora ,żeby teraz
                                            mierzyc winę. Od TAKICH ludzi i od TAKIEGO dewelopera to uciekać z
                                            daleka. Powinni się bawic w piaskownicy a nie naciągać nieświadomych
                                            ludzi.
                                            • Gość: gość Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 07.05.09, 10:16
                                              prawda jest taka, że jakby wszystko było ze strony activ zgodne z prawem i
                                              projektem, to nikt by nie był w stanie im blokować inwestycji. a skoro jest
                                              jednak inaczej to wina w 100% leży po stronie dewelopera i koniec. odradzam
                                              kupowanie u nich czegokolwiek
                                              • nyota100 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 12.05.09, 15:08
                                                "Szanowni Panstwo,

Jestem zainteresowany nabyciem mieszkania w budynku przy ul. Wodnej, a
                                                obserwujac dyskusje prowadzona na blogu, koniecznie chce zadac Wam kilka pytan:
                                                o dewelopera, jakosc jego robot, jego relacje z klientami. Czy mozecie mi
                                                Panstwo pomoc w podjeciu decyzji , czy utwierdzicie mnie w przekonaniu, ze zakup
                                                mieszkania w tym domu to dobra inwestycja, czy wrecz przeciwnie marnuje czas i
                                                pieniadze.

Czy deweloper dotrzymuje terminow ? Jak widze przy tej inwestycji wystepuja
                                                problemy z zasileniem budynku w media. Czy ktos wie kiedy realnie mozna
                                                spodziewac sie oddania budynku do uzytkowania ?

Czy prace dotyczace mediow beda wiazaly sie z jakimis dodatkowymi
                                                platnosciami na rzecz dewelopera ?

Jak oceniacie Panstwo jakosc wykonanych prac ? Czy nalezy spodziewac sie
                                                mnostwa poprawek gwarancyjnych i dlugiego ich usuwania ?

Jakie sa zalozenia dotyczace administrowania budynkiem ? Kto bedzie nim
                                                administrowal i jakiej wysokosci beda obowiazywaly stawki ?"

pozdrawiam
                                                • Gość: , Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:35
                                                  Jeżeli przeczytłeś chociaż troche wpisów to dlaczego masz
                                                  jakiekolwiek wątpliwości?. Np pytasz czy dotrzymuje terminów: termin
                                                  przekazania budynku do użytkowania minął 30 września 2008r. Budowa
                                                  na Wodnej to jeden wielki problem.
                                                  • nyota100 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 15.05.09, 23:12
                                                    Witam
                                                    Czy wiadomo na kiedy jest przewidziane oddanie mieszkań???
                                                  • nyota100 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 30.05.09, 16:23
                                                    czy ktos z Panstwa zna aktualna sytuacje dotyczaca pozwolenia na budowe (w jednym z wpisow zauwazylem informacje o toczacym sie postepowaniu o stwierdzenie niewaznosci decyzji)

- czy te problemy rzutuja w jakis sposob na brak pozwolenia na uzytkowanie budynku

- jaka jest aktualna sytuacja z zasileniem budynku w media

- czy ktos z Panstwa jest zainteresowany sprzedaza swoich praw do mieszkania (jezeli tak, to prosze o przeslanie umowy, ktora zawarli Panstwo z Activem
                                                  • Gość: , Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.09, 19:59
                                                    nyota 100: ty albo jesteś prowokatorem albo myślisz inaczej. Kto przy zdrowym
                                                    rozumie zainteresował by się takim zgniłym jajem.
                                          • gosiaczek337 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 05.06.09, 00:22
                                            BZDURY!!!! POPATRZCIE NA LICZBĘ szczęśliwie oddanych inwestycji !!!! ACTIV to
                                            na prawdę solidny developer !!!!!!!!!!!!!!!!
                                            • Gość: gość Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 08.06.09, 12:24
                                              gosiaczek a czy ty na pewno masz tak na imię? a może jednak kasia?
                                            • Gość: gosc Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 08.06.09, 12:28
                                              gosiaczek a czy Ty na pewno tak masz na imię? może jesteś np Kasią co czy chce
                                              czy nie chce kocha activ?
                                            • Gość: michal Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.ghnet.pl 18.06.09, 19:17
                                              no zajebisty developer 9 miesiecy w plecy przestań
                                              • Gość: mysia pysia Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 21:14
                                                ten blok to jeden wielki bubel. znowu wychodzi niesolidnosc activu...
                                                • Gość: , Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:24
                                                  Activ to dżuma i cholera w jednym.
                                                  • Gość: krak Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: 194.42.110.* 10.09.09, 23:58
                                                    Nie kupujcie mieszkań od Activu szkoda pieniędzy i waszych nerwów. To niesolidny
                                                    i nieuczciwy developer.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka