Gość: topolino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 23:00 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Klient Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:22 niestety nic dobrego..... za blisko stawu i teren podmokły..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:59 no cóż...tyle to ja też wiem. Chodziło mi raczej o postęp w pracach...jakieś fotki, nowe wiadomości czy cuś... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 19:41 spoko.blok rośnie jak na drożdżach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norob Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 03.10.07, 06:32 nowości są takie, że w końcu jest płyta nad całym budynkiem i kilka pustaków w 3 i 4 klatce mniej więcej na wysokość otworów okiennych patrząc od strony klatek schodowych. od strony stawu prawie nic. jeśli postęp prac będzie nadal tak błyskawiczny to za jakieś 3 lata może osiągniemy dach :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norob Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 12.01.08, 20:32 budowa przyspieszyła. blok praktycznie stoi. nad połową budynku (3 i 4 klatka) jest już dach. brak jeszcze okien i ścianek działowych. jeszcze to wszystko potrwa, ale przynajmniej się ruszyło - przerzucili pracowników z innej budowy i podziałało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 22:56 widzę, że czuwasz nad pracami. Oby tak dalej. Daj znać, jak znowu będziesz coś wiedział. A jeżeli to nie tajemnica, to w której klatce będziesz mieszkał? może będziemy sąsiadami... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 17:14 A co myślicie o okolicy? jakoś tak wieś bardziej przypomina a nie Kraków... A jak tam budowa, czy ktoś wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 88.220.112.* 28.05.08, 09:12 Okolica spokojna, tylko czasami pociągi dokuczają. Z okien widac i SŁYCHAĆ! Obokm\ Staw Płaszowski dobry na spacery. Blisko sklep spożywczy ARGED (ul.Gromadzka) czy malutki osiedlowy przy blokach na ul.Krzywda. Gorzej z dojazdem i wyjazdem w godzinach szczytu.Troche trzeba postać w korku na Sarmackiej lub Krzywdy. Polecam objazd przez Saską.Pozdrawiam przyszłych sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 23:52 A ja się właśnie obawiałam , ze tam żadnego sklepu nie ma. I ta droga dojazdowa jakaś taka nieciekawa, same magazyny, jakieś budy stoją. Wolałabym żeby tam bloki jakieś powstały.. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość AB Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 88.220.112.* 02.06.08, 08:33 Innych niż spożywcze sklepów pod dostatkiem. Przecież tylko "dwa kroki" do TANDETY. Prócz 2 wspomnianych sklepów spożywczych jest jeszcze przy TANDECIE warzywniak. Droga pod sam blok na Wodnej faktycznie jaszcze polna, ale poza tym drogi ok. W weekendy problemy z parkowaniem, bo niestety odwiedzający TANDETĘ zajmują wolne miejsca parkingowe, pomimo zakazu wjazdu dla wszystkich prócz mieszkańców. Ogólnie mieszka się ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 12:43 No to mnie pocieszyłeś. :) Ja nie znam dobrze Krakowa, nie jestem stąd, ale tam gdzie teraz mieszkam jest pełno sklepów, aptek, szkoły i hipermarket. Dlatego ciągle mam wrażenie, że jak nie ma w pobliżu jakiegoś hiperu, to już życie zamarło... ;) Jeżeli chodzi o parking, to spoko, mam miejsce wykupione w garażu. Ale za to nie mam samochodu... :) Dziękuję Ci za info Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość AB Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 88.220.112.* 02.06.08, 15:52 Przedszkole (na przeciwko Kościoła) na ul.Saskiej - 10 min pieszo,lub na Podgórzu ul. Limanowskiego (tuz przed Cmentarzem Podgórskim); szkoły niestety trochę dalej, ale dzieciaki też chodzą pieszo co niektóre.Gorzej z Apteką, faktycznie w okolicy najbliższej brak, ale myślę, że ogólnie ich nie brakuje, wiec wracając od lekarza, trzeba od razu zrealizować recepty.Jeśli cos jeszcze konkretnego Cie niepokoi lub masz inne pytania, pytaj. Postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Activ Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 16:38 ul. Wodna........ robactwo i komary od wody... tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 17:32 Naprawdę??? hmmm... wnioskuję z Twojej lakonicznej, aczkolwiek dobitnej wypowiedzi, że wiesz, co mówisz. Znaczy się, że tam mieszkasz. COż, skoro Ty przeżyłeś, to i może mnie się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:41 Mam jeszcze jedno pytanko, teraz to już chyba naprawdę ostatnie :), czy tam jest bezpiecznie? Chodzi mi o to, czy jak wyjdzie się wieczorkiem na jakiś spacer czy coś, to czy trzeba nosić spluwe u boku ;) czy można bez? Wiem, że takie pytania powinno się zadawać ZANIM się kupi mieszkanie, bo później to już jest "po ptokach", ale cóż... :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość AB Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 88.220.112.* 03.06.08, 10:31 Bezpiecznie. Jako potwierdzenie - dzieciaki wieczorami same biegają pod blokami. Parę lat temu były problemy z kradzieżami aut, ale sie skończyły i naprawdę ok. Też tam mieszkam i nie mam problemu z robactwem, komarami ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baszu Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 05.06.08, 10:05 witam Sąsiada :) ponoć na początku lipca mają nam oddawać mieszkania, wg kierownika budowy, a może masz jakieś info na ten temat? byłeś oglądać swoje M? jakie wrażenia? pozdrawiam i do przeczytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 18:12 No witam sąsiada :) A i owszem, byłam oglądać. Nie rozmawiałam z Panem K.(kierownikiem budowy), bo akurat był na urlopie, ale uśmiechnęłam się ładnie do jakiegoś innego pana, który tam urzędował i mnie oprowadził... :) Tak się właśnie zastanawiałam, kiedy będzie mieszkanko do odbioru, bo widać było, że już niewiele brakuje do końca prac. Czyli mówisz, że za miesiąc...akurat ładnie podeschnie i można z wykończeniówką zaczynać... :) Ja jestem z I klatki sąsiedzie, a Ty? A jak Twoje wrażenia, powiedz. Ja jestem baba, więc na budowach i innych takich się nie znam...może mi coś podpowiesz, na co zwrócić uwagę i w ogóle... :)przy odbiorze mieszkania... pzdr topolino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 18:52 Cześć Baszu doczytałam w starych postach, że masz 28 lat (wtedy) i fajnego męża :), a więc następna kobitka na Wodną się wprowadza. A ja myślałam, że jesteś facetem, dlatego te moje pytania dotyczące odbioru mieszkania... :) Odezwij się jeszcze, w której klatce będziesz mieszkać? Nie wiesz, czy budowę tego drugiego bloku będą rozppoczynać, jak skończą nasz? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baszu Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 25.06.08, 18:57 hej Sąsiadko :) jak miło wreszcie poznać Sąsiada w nowym, wymarzonym M:)kupiliśmy mieszkanie w 3 klatce na parterze, po pierwszym oglądaniu wrażenie było takie że strasznie małe te nasze 40kilka metrów :) no i jeszcze te debilne donice na obiecanym tarasie:( ale co tam, mam nadzieję, że niedługo naprawdę oddadzą mieszkania i że będzie można coś zacząć działać:)w sprawie drugiego bloku sami sie zastanawiamy, tak prawdę mówiąc to ciekawa jestem czy sprzedali tam wszystkie mieszkania, bo na stronie internetowej activa jeszcze jakieś są niby do sprzedania:) ale ich strona nie jest jakoś sprawnie aktualizowana, bo zdjęć z budowy naszego bloku nadal nie ma... :)może będziemy się kontaktować mailowo?podam Ci swojego maila: baszu@poczta.fm i czekam na wiadomości:) do przeczytania :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dVt Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:20 nie sprzedali jeszcze mieszkań w drugim bloku. Z tego co wiem sporo im jeszcze zostało tam do sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnik Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 21:37 Witam sąsiadów! Czy ktoś odebrał już swoje M na wodnej? Podobno ktoś słyszał, że już od lipca startują z odbiorem, natomiast w Activie podają, że we wrześniu bo przyłączy jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baszu Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 149.156.189.* 31.07.08, 10:02 no to ładnie, juz wrzesień... mnie w activie powiedzieli, że w sierpniu bo media... Wodniku, skontaktujmy sie może emailowo :) baszu@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 10:06 jak byłam oglądać mieszkanie na początku lipca, to jeszcze był trochę do zrobienia na klatkach schodowych, balkony nie pomalowane, nie było schodów przy wejściu... Ja liczę na drugą połowę sierpna albo początek września. A jak Wasze wrażenia "zaokienne" ? :) kiedy tam byłam, to po jeiorku pływało wielkie stado kaczek i młodych łabędzi... :) pzdr dla sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morales Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 194.153.115.* 19.08.08, 00:20 Witam, przykro mi to pisać ale termin oddania Waszego bloku do użytku może się sporo przesunąć, jeżeli Activ tłumaczy to drugim budynkiem to poinformuję że dopiero w końcem lipca została wydana decyzja o ustaleniu warunków zabudowy nr AU-2/7331/2714/08 co jest pierwszym etapem -od tego momentu do zakończenia inwestycji mija 2 lata w tym przypadku szczerze w to wątpię bo sporo tam niejasności, wspomnę tylko iż decyzja na budowę tego Waszego bloku też została wydana z naruszeniem prawa. To nie jest solidny developer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedz Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.ha3.agh.edu.pl 24.08.08, 22:35 Wyluzuj kolego. Kupiłes w Mardimeksie. kupiłes u Lesia, i nawet w Activie. Każdy wątek komentujesz bez sensu. Daj spokój wiem, że przedszkole dopiero za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morales Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 194.153.115.* 25.08.08, 19:12 Ja jestem na luzie, nie jestem na szczęście klientem tej firmy (mam tu na myśli Activ Petera), co do mojego bez sensu - to nie obrażaj tylko sprawdź. Co do przedszkola to sorki ale Ty jesteś na tym etapie (wiara w bajki Activu), życzę Ci natomiast aby koniec był taki jak we wszystkich bajkach - szczęśliwy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr To akurat nie było do Ciebie IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.08, 21:44 Był tu tekst jakiegoś kretyna który w ciągu dwóch dni odpowiedział chyba w trzydziestu-czterdziestu wątkach, wieszcząc albo upadłość firmy, albo pisząc (o ile Ctrl+C, Ctrl+V można nazwać pisaniem) o tym, że inwestycja za bardzo się opóźnia i on się wycofuje. I temu podobne brednie we wszelkich możliwych wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 25.08.08, 22:24 Ok, natomiast faktycznie mocno należy na Activ uważać, ta inwestycja faktycznie im nie idzie zgodnie z planem, co do samej firmy to porozmawiaj z kimś z TBS Południe (też Activ jest głównym udziałowcem) jakie numery im wycinali już po zasiedleniu, chodzi mi w szczególności o sprawę mediów - co i ciepłej wody, radzę mocno patrzyć na ręce, bo to bardzo chciwe ręce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chamniak Re: To akurat nie było do Ciebie 25.08.08, 22:27 własnie to nie było do ciebie. Widze ze wszystkie jego wypowiedzi zostały skasowane, i teraz wyglada jakbym odpisywał komus innemu :) Z innego postu znam sprawe Activu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 26.08.08, 15:07 ok, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryfik Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.chello.pl 07.09.08, 23:05 Cześć:) Zamierzam kupić mieszkanie w tym miejscu i zastanwiam się co oznaczają problemy z mediami - czy mogłby Pan coś więcej na ten temat powiedzieć? Byłabym wdzięczna:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 11.09.08, 02:39 witam, sprawa mediów jest dość skomplikowana, do budynku podłączony jest prąd i prowizorycznie woda, natomiast brak gazu zasilającego lokalną kotłownię, oraz kanalizacji, z moich informacji wynika iż toczą się rozmowy z właścicielami wspólnoty w której terenie media te się znajdują (chodzi o kasę), jeżeli się dogadają to może w okresie 2mcy będą w stanie przekazać mieszkania, jeżeli nie to potrwa to zapewne wiele dłużej. Radzę zastanowić się nad treścią umowy bo jeżeli choć trochę przypomina umowę zamieszczoną na ich stronie internetowej to tak właściwie kupujący (przyszły Właściciel) punkt po punkcie poddawany jest procesowi ubezwłasnowolnienia, co w przyszłości może mieć fatalne skutki, bo niestety w przypadku zakupu mieszkania problemy nie kończą się w momencie otrzymania kluczy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 18:23 to uswiadom mnie, prosze, co jeszcze moze sie zdarzyc. tak zebym byla przygotowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 15.09.08, 17:25 To uświadamianie - nie wiem czy dam radę ;-), "co jeszcze może się zdarzyć" - trudne pytanie nie podejmę się udzielania odpowiedzi bo to trudno przewidzieć, zwrócę może uwagę na parę kwestii -to jest wielkość działki jeżeli zostanie na niej wybudowany drugi blok (w układzie takim jaki jest zgłoszony w UM Krakowa)+ układ drogowy dla tych budyknków to nie będziesz miała gdzie wyjść z psem o dziecku nie wspomnę, zaparkowanie samochodu to już wyczyn, reasumując okropnie ciasno. Należy również sprawdzić w jaki sposób będzie funkcjonowała lokalna kotłownia bo jakie stwarza to problemy i ile może kosztować ciepła woda gdy na niej zarabia "wyspecjalizowana" firma trudno określić ale opisywano przypadki 4x więcej niż MPEC. Znaczenie ma również kto będzie administrował budynkiem i ile to będzie kosztować, może na tym etapie kupujący często o tym nie myśli ale zaczyna bardzo intensywnie gdy dostanie "czynsz" do zapłacenia i uśmiech mu gaśnie. Pytanie bardzo obszerne, mam nadzieję że choć trochę moja odpowiedź je wyczerpuje, pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 21:29 Dzięki za uświadomienie mnie ;), przydało się... :)człowiek się nie zastanawia nad takimi rzeczami, tylko mieszkanie jest najważniejsze a reszta... na drugi plan... A teraz pytanie z innej beczki: Czy ktoś już odebrał swoje mieszkanie??? Podobno miało się wszystko zakończyć do paźdiernika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.chello.pl 04.10.08, 16:44 na dzień 03.09.2008 oddano wstępnie 14 mieszkań. Może ktoś kto już odebrał podpowie na co zwrócić głównie uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnik Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 19:27 "na dzień 03.09.2008 oddano wstępnie 14 mieszkań" - to bardzo ciekawa informacja biorąc pod uwagę, że nie ma doprowadzonych mediów do tego bloku. Czy rzeczywiscie ktos odebral te mieszkania - bez mediow ?!? - zima idzie, bedzie zimno. Jezeli ktos zacznie wykanczac w tej chwili mieszkanie to za 6 m-cy wszystko odpadnie i zacznie pękać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 10:13 Wodniku, mogę Cię zapytać, skąd wiesz o tym, że nie ma mediów? Ty też będziesz naszym sąsiadem czy tylko wkładasz przysłowiowy kij w mrowisko? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 206.19.210.* 08.10.08, 14:10 Niestety, takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 08.10.08, 20:58 Wystarczy pojawić się na budowie, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.chello.pl 11.10.08, 02:53 Kolego Morales i wodniku, skoro nic nie wiecie to nie zabierajcie głosu. Przyłączy nie ma jeszcze zapewne dzięki WAM :) idźcie uzdrawiać świat dalej, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morales Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 194.153.115.* 13.10.08, 07:25 Tak, bo u mnie kupiłeś mieszkanie i dzięki mnie nie masz przłączy - dobre he he - co ma piernik do wiatraka? Stan Twojej wiedzy jest natomiast przygniatający (czyżby flustracja rosnącą ceną kredytu, spadającą ceną metra2 i brakiem mieszkania?). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 22:38 Activ miał oddać mieszkania do 30.09. Nie ma drogi dojazdowej, nie ma mediów. Jak oddadzą mieszkania do 01.12 to będzie cud. Na razie jest tragedia. Ma ktoś coś do dodania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 14:43 Byłam tam i rzeczywiście macie rację, z mediami nie jest do końca sprawa załatwiona. Jeszcze się wstrzymam z odbiorem. Nie spieszy mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZK Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:40 Czy może być taka sytuacja ,żeby bezkarnie nie oddawac mieszkania w terminie zgodnie z umową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZK Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:41 Grunt ,że Activ ma Twoje pieniądze, reszte ma w głębokim poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 17:51 Kiedy wreszcie wprowadzka? czy ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 213.134.186.* 23.11.08, 18:38 No właśnie... w czym jest tak naprawdę problem? Kanalizacją? Wodą? Prądem? Czymś innym? A może ktoś już wie kiedy będzie można się wprowadzić(choćby mniej więcej)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 19:06 "podobno" do końca grudnia ma się wszystko szczęśliwie zakończyć. Jak będzie, czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 07:50 Ciężko żałuje związku z firmą ACTIV ale już nie ma odwrotu. W dodadku zabezpieczyli sobie w umowie administrowanie budynkiem do końca 2012 roku. Czarno to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec wodnej Re: To akurat nie było do Ciebie IP: 213.134.186.* 14.12.08, 01:06 dzwonił ktoś/dowiadywał się ostatnio? mnie też powiedzieli ze termin założenia mediów to 'do świąt', no ale to było tak 2/3 tyg temu i ciekawy jestem czy to nadal aktualne. no i o które święta chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akan Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.eranet.pl 14.12.08, 21:07 na boże narodzenie 2010 bedzie ciepło to wersja optymistyczna ja radze koksiok kupic i tak grzac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 13:27 Do kosioka potrzeba koksu ,ktory trzeba składować w piwnicy. Piwnicy nie ma bo wszytkie centymetry sprzedali jako miejsca postojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 13:47 więc nie ma innego wyjścia jak tylko poświęcić parę miejsc- tu niech się zgłoszą ochotnicy i wydzielić na tych miejscach powierzchnię do składowania koksu. No nie ma innego wyjścia ... zima się zbliża a zanosi się na to że będzie zimniutko........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.comarch.com 16.12.08, 15:16 z tego co ja się dowiadywałem to maja podłączyć gaz do kotłowni(czyli mam nadzieje ze to jest równoważne z tym ze zaczną grzać) w następnym tygodniu. no ale tak ogólnie termin zamieszkania to styczeń?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.chello.pl 05.01.09, 13:26 Witam wszystkich. Rozmawiałam dziś z kierownikiem budowy i z szanownym panem G. Podają dosc rozbiezne wersje, ale jak dla mnie nie wyglada to kolorowo- bo ciągle nie ma zgody na przeprowadzenie przyłączy przez sasiednią działkę, tzn zgoda jest ale jest nieważna - i tu brawa dla prawników Activu, którzy nie zauważyli 1 "drobiazgu".. Natomiast pan G. twierdzi, że wszystko jest ok i juz w czwartek bedzie mógł podać konkretne terminy.. Ale to samo mówił 5 m-cy temu.. Cieszę sie tylko, ze nie zdecydowałam się na wykańczanie mieszkania, mimo ich zapewnień sprzed 3 m-cy o szybkim uruchomieniu ogrzewania. Współczuje tym, którzy uwierzyli w te bajki i w zwiazku z obecnymi temperaturami bedą np zmuszeni wymienić podłogi.. Zastanawiałam się, czy ktoś z Was myślał o tym, zeby pójść do dobrego prawnika, powalczyć i spróbować wyegzekwować jakieś odszkodowanie za to co robi nasz deweloper- czyli niewywiązywanie się z umowy, nierzetelność, nieudolność itp- mówiać delikatnie.. Myślę, że można byłoby spróbować, ale na pewno wspólnymi siłami a nie pojedynczo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 16:58 Witam, zgody na przeprowadzenie przyłączy nigdy nie było ale to powiedzmy mniejszy problem, większy to sprawy formalno prawne związane z pozwoleniem na budowę i samą budową - tu odsyłam do UMK Wydział Architektóry. Dobrze że w porę się wycofałem. Czasami chyba większą uwagę zwracamy na parametry techniczne komputera w momencie zakupu niż podczas podobnej tylko dużo droższej tranzakcji zakupu mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.chello.pl 06.01.09, 23:43 Nie rozumiem- jak to "sprawy formalno prawne związane z pozwoleniem na budowę i budową"? Przecież budynek stoi gotowy (pomijając brak mediów) od kilku miesięcy, więc wydawałoby się, że temat pozwolenia na budowę jest tematem dawno zamkniętym. A może o czymś nie wiem- proszę zatem mnie oświecić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisss złodzieje IP: *.eranet.pl 07.01.09, 14:18 najpierw daliscie sobie wcisanc mieszkania i odebrac protokołem technicznym a teraz nie może uzytkowac od kilku miesiecy ponoszac koszty utrzymania budynku - wyrolowali was na cacy grozba i gadaniem na forum to im krzywdy nie zrobicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 18:33 Niestety mimo że logika podpowiada inaczej to fakty są zupełnie inne (to niestety zdarza się polskim developerom), niestety mimo iż bydynek stoi to z pozwoleniem już nie jest tak różowo. W momencie kiedy byłem zainteresowany zakupem sprawdzałem dokumenty (chyba w maju) stan prawny był taki że momentalnie się wycofałem mimo iż zapewniena ze strony firmy A były zupełnie inne niż fakty. Nie wiem jak sytuacja wygląda w chwili bieżącej ale obawiam się że nie lepiej. Proponuję sprawdzic, tylko takie wysiłki należy czynic przed wydaniem dyspozycji przelewu pieniążków, później sprawic aby strumień zmienił kierunek jest praktycznie małoprawdopodobne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: To akurat nie było do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 07:37 do m: dzisiaj jest czwartek ,pan G powiedział że wszystko się wyjaśni. Dotrzyma wreszcie słowa czy to tylko dalsze brednie i krętactwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: IP: 217.117.128.* 09.01.09, 09:05 Poczytajcie o podobnych problemach z Activem we Wrocławiu www.wysoka.wroclaw.pl/viewtopic.php?f=14&t=648 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: IP: 217.117.128.* 09.01.09, 09:31 Czy ktoś z Was uzyskał od Activu oficjalną ( pisemną) odpowiedź z określeniem końca tego koszmaru? Co na to Miejski Rzecznik Praw Konsumentów, UOKiK (który już raz sprawą Activu się zajmował), czy wreszcie Stowarzyszenie Budowniczych Domów i Mieszkań z Kamiennej 19 w Krakowie(którego Activ jest członkiem wspierającym , i którego logo dumnie używa na swej stronie internetowej).Czy ktoś próbował do nich zwracać się z tym problemem? Czy media nie byłyby w stanie pomóc? Wreszcie wzorem Wrocławia można sformułować swoje postulaty względem Activu, przesłać je im i niech zechcą odpowiadać na tym forum dla wiadomości wszystkich.Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 11:31 Jakie są najnowsze wersje terminu oddania mieszkań ? Przecież trzeba tą farsę już zakończyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 12:30 Ponawiam propozycję.Przesłać pytanie e-mailem do Activu i niech wypowiedzą się na forum, tak jak odpowiadali na pytania we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 12:48 Przed chwilą wysłałem e-mail do KC z Activu z prośbą o odp.o następującej treści: "Uprzejmie prosimy o ustosunkowanie się oficjalnym komunikatem poprzez dokonanie wpisu na forum do wątpliwości dotyczących terminu oddania mieszkań w bloku przy ul. Wodnej w Krakowie .Niżej podajemy adres internetowy forum. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=69003440&v=2&s=0 " Szacunek do klientów i troska o dobry wizerunek firmy wymaga odpowiedzi i mam nadzieję ,że taką uzyskamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 12:57 no i bardzo dobrze tylko obawiam się ,że oni nie mają nic sensownego do powiedzenia. Kłamać i kręcic przecież nie można w nieskończoność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 13:10 Dajmy im szansę na sensowną odp. i egzekwujmy.Jeśli jej nie będzie trzeba będzie się zastanowić nad oficjalnymi, konkretnymi działaniami wobec Activu. Myślę ,że w takiej sytuacji należałoby zacząć od zwołania spotkania np. w garażu naszego bloku z udziałem np.TVP- Kroniki Krakowskiej, prawnika itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:24 Kronika i prawnik to sie już im należało w chwili "oddawania" mieszkan na koniec września. Przecież to rozbój w biały dzień ,żeby wciskać ludziom mieszkania w takim stadium. Minęły 3 miesiące i co dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 13:32 Zaproponuj, ale sensownie i konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:35 co zaproponować? przecież proponowana przez Ciebie Kronika i prawnik jest sensowana i konkretna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 13:43 Zatem zaczekajmy na odp Activu, gdyby jej nie było policzmy ile osób komunikujących się na forum deklaruje udział w spotkaniu, ogłośmy je we wspomnianym garażu i coś postanówmy.W kupie siła...Chyba,że masz coś lepszego np. od razu prokuratura...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:53 owszem ,niech zachowają się uczciwie i odpowiedzialne wobec kupujących , niech ustalą i DOTRZYMAJĄ datę odbioru - NA PIŚMIE. Wyslij litowne zapytanie za zwrotnym potwierdzeniem lub dostarcz osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 09.01.09, 13:58 możesz podać Twój adres e-mail?.pogadamy chwilę poza forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarpee Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 09.01.09, 14:03 Hej, tez chetnie wezme udzial w spotkaniu w garazu bloku.. dajcie znac co ustalicie w tej rozmowie poza forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 16:12 Działania firmy i informacje, które przekazują są przynajmniej niepełne sądząc z treści wypowiedzi, wczoraj prosiłem znajomego aby sprawdził w urzędzie jak wygląda na dziś stan prawny tej inwestycji przekazuję więc kilka istotnych informacji: Wojewoda małopolski decyzją (WI.I.DS.7119-6-35-08) z dnia 01122008 uchylił decyzję udzielającą pozwolenia na budowę (AU-01-2.GBE.73531- 749/07) ponieważ została wydana z naruszeniem prawa i przekazał sprawę do organu pierwszej instancji. Macie poważny problem (egoistycznie-cieszę się że nie kupiłem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 10:33 Hej. A powiedz mi jak można cofnąć decyzję, wydaną 2 lata wcześniej, w momencie jak wszystko jest już zbudowane? Na odwołanie decyzji jest jakieś 2 tygodnie (jeśli dobrze sie orientuję), a potem jest już prawomocna. Więc o co chodzi? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.centertel.pl 09.01.09, 19:15 Ja również jestem chętna na takie spotkanie. Wczoraj usłyszałam od pana G, że w drugiej połowie miesiąca bedą umawiać terminy podpisania aktów notarialnych, bo oczywiście zakładają, że problem wszystkich mediów zostanie do tego czasu rozwiązany, a jeśli nie- to twierdzą, że rozwiązany będzie do końca miesiąca.. Nie dowiedziałam się konkretnie kiedy zostaną podłączone poszczególne media- dziś p. G. miał uzyskać konkretne informacje z gazowni- ale dziś niestety nie udało mi się do niego dodzwonić mimo wielu prób.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 07:26 jeżeli mieszkasz w Krakowie to umów się z p G i niech Ci NA PISMIE wyznaczy datę przekazania notarialnego bo telefonicznie to będą podawać daty w nieskończoność. Zapytaj też czy to prawda ,że decyzja na budowę została wydana bezprawnie i została cofnięta.Oczywiście,że zaprzeczą to zapytaj dlaczego jest tak żle skoro jest tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 07:30 co to pomoże rozmawiać.Trzeba wybrać /w jak najkrótszym terminie/ delegacje umówic się na spotkanie z prezesem ,spisać ustalenia i terminy i raz a porządnie sprawę załatwic. Potem ewentualnie kronika i prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 10:25 Jestem za spotkaniem. Trzeba ustalić jakiś termin i miejsce. Niech się Activ wypowie jak się sprawy naprawdę mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 10:59 miejsce to czywiscie garaż a termin niech ktoś wpisze.Trzeba się szybko spotkać we własnym gronie i natychmiast udać sie na spotkanie z prezesem.Ludzie którzy wyłożyli tyle gotówki nie mogą byc traktowani jak niedorozwięte pachołki. Dość tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.09, 17:31 dokładnie, trzeba się spotkac, jestem za! i to jak najszybciej wtorek 13.01, środa 14.01? i godzina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 10.01.09, 18:51 moze byc wtorek, godzina obojetna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 213.134.186.* 10.01.09, 20:44 Ja tez jestem chętny na spotkanie(wtorek, lub środa są ok, najlepiej wieczorem), podobno wczoraj podpisano umowę z zakładem energetycznym. Co nie oznacza, że będzie elektryczność natychmiast ponieważ P. KC wspomniał ze zakład energetyczny ma jakieś procedury i w efekcie za ok tydzień(jeśli mu wierzyć) ma być podpisywanie umów na dostawę prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 13:25 proponuje spotkanie: garaż, wtorek, godzina 17.00 lub podajcie konkretnie inny termin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 213.134.186.* 11.01.09, 14:01 Mnie osobiście bardziej by pasowała 18(łatwiej mi będzie zdążyć po pracy, ale się nie upieram). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 11.01.09, 14:22 o 19 mam inne spotkanie, wiec 17 ew 17:30 jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KA Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 213.134.186.* 11.01.09, 14:52 no to niech będzie 17:30, wtorek 6 stycznia w garażach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 18:29 Ponieważ coraz więcej osób jest aktywnych i zaniepokojonych stanem rzeczy dotyczącym inwestycji Activu na ul. Wodnej, postanowiłem stworzyć dedykowane forum dla "przyszłych" mieszkańców, gdzie tworzenie, edycja oraz czytanie postów jest znacznie bardziej intuicyjne. Zapraszam wszystkich zainteresowanych do aktywnego uczestnictwa na forum dotyczącego "naszego" bloku: www.wodna.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 12.01.09, 08:30 Odnośnie, jak pisał jeden z poprzedników, unieważnienia decyzji o pozwoleniu na budowę, chciałbym zwrócić uwagę,że nasza decyzja o pozwoleniu ma zupełnie inną sygnaturę niż ta, którą podaje ów człowiek. Chyba więc ,mam nadzieję ,że chodzi rzeczywiście o to ,aby nas dodatkowo wkurzyć. Co do spotkania, to nie mogąc zabrać wcześniej głosu o jego terminie, niestety nie będę mógł przybyć we wtorek. Nie wiem co ustalicie, ale wydaje mi się, że i tak będzie konieczne jeszcze jedno spotkanie z udziałem Activu.Przydałoby się kilka pisemnych ogłoszeń w tej sprawie w samym bloku (nie każdy odnalazł nas w internecie).Na koniec serdeczna prośba , napiszcie o ustaleniach tego zebrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ów mk Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 10:27 Ciekawe jak do tego doszedłeś - mam "nadzieję" że sprawdziłeś, wydając takie pieniądze trzeba miec pewnośc (tym się różnimy). Może zamiast pisac o nadzieji wykonaj pewną pracę i sprawdź to o czym piszesz dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 12.01.09, 11:38 sprawdziłem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 12:45 Wątpię - ktoś z nas nie ma racji (chciałbym abym to ja mijał się z prawdą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik raczej ty się mylisz IP: *.technika.net.pl 12.01.09, 12:56 MK raczej ty się mylisz. Jeśli wojewoda uchylił decyzję pierwszej instancji i przekazał do ponownego rozpatrzenia to nie można było rozpocząć budowy, gdyż decyzja nie stała się ostateczna i do czasu postanowienia drugiej instancji (wojewody) prace nie powinny być prowadzone. Sytuacja jaką opisujesz może mieć miejsce, w przypadku odwołania się od decyzjo wojewody do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego, gdyż decyzja drugiej instancji staje się ostateczna, a jej zaskarżenie do sądu nie wstrzymuje wykonania (chyba że Sąd zdecyduje o wstrzymaniu wykonalności) i można budować mimo toczącego się postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: raczej ty się mylisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 13:20 O widzisz - w końcu jakieś konkrety (właśnie takie odwołania miały miejsce) jako "prawnik" powinieneś sprawę dokładniej sprawdzic bo pewnie w sporze z A bez wsparcia prawnego się nie obejdzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: raczej ty się mylisz IP: *.technika.net.pl 12.01.09, 13:33 To jeśli taka była procedura, zatem mieliśmy do czynienia z decyzją na podstawie której można było budować. Jeśli po rozprawie sądowej doszło do jej uchylenia to dojdzie do odpowiedzialności majątkowej Gminy Kraków. Dziwne jest tylko to że podajesz iż decyzję uchylił wojewoda, w twoim pierwszym wpisie nie było nic o sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: raczej ty się mylisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 15:56 Ja tylko przytoczyłem informacje "najświeższe",cała procedura i historia sprawy to już temat "dla Was" (trudno na forach pisac szczegółowo o wielostronicowych dokumentach) jestem tu trochę jakby poza obiegiem (dokonałem tu paru wpisów ponieważ na tym forum dotarły do mnie jedne z pierwszych niepokojących sygnałów dot f-my A, trochę z wdzięczności) Tak masz rację - odpowiedzialnośc gminy Kraków - majątkowa - zgoda, takie są fakty ale w tym układzie ile czasu zajmie wyprostowanie sprawy? Ile Klienci będą czekac na mieszkania lub zwrot pieniędzy, ile nerwów to będzie kosztowac, przecież pewnie duża grupa kupiła mieszkanie na kredyt, który trzeba płacic a mieszkac w tym czasie gdzie - wynajmowac (podwojenie kosztów)? Chyba zgodzisz się ze mną że nie jesteście w komfortowej sytuacji (a to czy piszę prawdę to jest sprawa trywialna do zweryfikowania można to zrobic natychmiast (np jutro w godz pracy UMK). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 12.01.09, 12:56 Przecież nie kupiłeś, ale to miło, że dobrze nam życzysz.Pozdrawiam i kończę ten watek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 26.01.09, 11:53 Heja. Z nowości to tyle, że jest zgoda na nową trasę. No i reszta potrwa ok 3-mce. :(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 13:04 zobaczcie jaka mamy odpowiedz od prezesa ACTIV na nasze zapytanie w spawie terminu oddania mieszkań. No cóż ,poważna osoba nie będzie odpowiadac motłochowi na forum. Hołota niech siedzi cicho i modli się ,żeby kiedykolwiek i cokolwiek miała. Po to wysmażyli umowę przedwstępną o objętości powieści żeby pomieściła wszystkie krętactwa bo gdyby ta umowa kierowana była uczciwymi zamiarami to by się składała z 2 stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.comarch.com 12.01.09, 14:11 no ale gdzie ta odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 12.01.09, 16:20 no wlasnie o to chodzi ze jej nie ma :-) co do Waszej polemiki z cofnieciem pozwolenia, to dajcie sobie spokoj - przede wszystkim MK skad wziales ten numer pozwolenia... nasz jest zupelnie inny. G dzis powiedzial, ze spor z sasiadem jest rozwiazany i jutro ACTIV podpisuje umowe z gazownia i kanalizacja. Zadzwonie jutro i zobacze czy powie ze podpisane i co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:47 to dzwoń i zaraz wpisz co ci powiedział. Wymagaj TYLKO konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.kolornet.pl 12.01.09, 22:11 Jestem jednym z przyszłych lokatorów nieszczęsnego budynku na ul. Wodnej. Słyszałem,że w dn 13.01.09r. ma być tam telewizja. Czy ktoś z was to potwierdza lub też to słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 13.01.09, 12:10 Ja też jestem bardzo zaintersowany konkretami, jeśli dojdzie do jakiegoś wspolnego spotkania to chetnie wezme w nim udział. Trzba raz a dobrze zakończyc tą farsę Z firma ActiV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 13.01.09, 12:50 Dziś rozmawiałem z MK i już wiadomo ze napewno nie ma mowy na akty notarialne w styczniu! Pan G oczywiście znowu sie przeszacował. Po problemie z działką w sąsiedztwie którą już aktiv podobno zakupił- gazownia ma 4 tyg na przeglądniecie dokumentów - które znów na jakimś etapie może zakwestionować.... Ciekawe jak bedzie tym razem i ile to potrwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 13:47 może nie będzie tak żle.Przcież w gazowni nie muszą czytać tego wniosku całe 4 tygodnie zwłaszcza ,że ACTIV powinien się sprężać bo już ma dość nagrabione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 13.01.09, 14:25 hm.. wole zakłądać gorszy warjant. Pan G oswiadczył dziś ze był w gazowni na spotkaniu z prawnikiem ale kobieta wzieła urlop na żądnaie- znów zabrakło szczęśia. Prąd jest ponoć podpisany, kanalizacja jest zgoda - ale UMK ma określić wysokośc opłaty za wkopanie sie w drogę. Gaz i woda maja sie wyjaśnić jutro.... ciekawe czy wreszcie się nam poszczęsci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 13.01.09, 15:59 dokladnie, uslyszalem dzisiaj to samo, plus ze akty notarialne maja byc podpisywane po 25 stycznia. Jutro o 9:30 jest umowiony z ta P mecenas w gazowni. Jesli wszystko bedzie OK to gaz poplynie tego samego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 13.01.09, 17:25 Ah... czy popłynie to zobaczymy ja bardzo bym sobie i nam wszystkim życzył aby skończyli te piekielne media do konca stycznia .... Ale jestem pełen obaw bo juz nie raz nam obiecywano i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 14.01.09, 16:06 czy ktyoś sie może dzis dodzwonił do Pana G? Bo nie wiem czy dogadał sie w tej gazowni czy nie? bo nie da sie do niego dodzwonić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 14.01.09, 19:12 Ja też próbowałam kilkanaście razy w ciągu dnia i też bezskutecznie! Mam pytanie - czy planowane na wczoraj spotkanie "w garażu" odbyło się? Jeśli tak, to co udało się ustalić w kwestii naszych ewentualnych wspólnych działań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 15.01.09, 11:29 Witam sąsiadów !! bardzo chętnie wezmę udział w następnym spotkaniu, za późno przeczytałam o tym, które już się odbyło?? co parę dni otrzymujemy od pana G informacje o "bulwersującym" -jak się wyraża pan G.- przesuwaniu spotkania w gazowni :) ciekawe jak by nazwał ich ciągłe przesuwanie wszystkiego!! napiszcie coś o ustaleniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:36 owszem przesuwaja wszytkie możliwe terminy ,ale to wg AVTIV jest zgodne z umową przedwstępną. To że takie zachowanie uwłacza wszelkim zasadom to o tym już milczą. Oni mają prawa a kupujący obowiązki. Spotkania i ustalenia w gazowni i wszędzie trzeba było dokonywać dwa lata wcześniej a nie pół roku po terminie oddania budynku. Teraz trzeba kłamać ,unikać spotkań i telefonów ale kłamstwa to druga skóra ludzi pracujących w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 15.01.09, 13:47 załamka moi Drodzy! info z dzisiaj -> sieć gazowa musi iść inną drogą i trzeba ją przeprojektować !!!! czujecie??????? Oznacza to stworzenie nowego projektu, uzgodnienie i realizację. Póki co mamy mróz, więc chyba się już domyślacie co to oznacza..... ręce mi opadły. Czy ktoś jest czasowy w godzinach dziennych i może podejść do gazowni i tam zapytać na czym polega problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 15.01.09, 14:07 A co z wodą i kanalizacją, bo prąd ponoć ma być na koniec miesiąca.? Czy ją także należy przeprojektować? Czy istnieje jakaś szybsza ścieżka dla tego typu już w końcu rozpoczętych działań?Czy też sprawa musi być rozpatrywana od samego początku. Jeśli Acticv Investment nie chce nam tego powiedzieć pytajmy i naciskajmy w wodociągach, gazach, energetyce.Może ktoś z Was potrafiłby coś zdziałać w tej materii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:30 Jeśli naprawdę maja poprowadzić nową sieć .... To jest miazga nie będzie tych mieszkań do końca tego roku! Uzgodnienia, ZUPT wreszcie wykonie.... Co za bandyctwo ile można nas nabijać w butelkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 15.01.09, 15:37 taa, nowa sieć to przesądzone. Jutro wizyta u projektanta, potem miesiąc ma gazownia, miesiąc zatwierdzanie projektu, miesiąc nowa sieć (sporo dłuższa niż ta dotychczasowa). Rzekomo ma nie być problemów z własnością gruntów (problem, który zaistniał teraz). Reasumując - baaaaaardzo optymistyczny wariant to min 3 miesiące. Z naciskiem na minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 15:00 i co na to G ,który już umawiał do notariusza po 25 stycznia? Docenty z ACTIV nawet swój honor spieniężyli bo gdzie tylko się pojawią to ciągnie się za nimi smród i nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 12:04 witam, dopiero dzisiaj odnalazłam forum dot.nieszczęsnej wodnej, czy mozna prosic o jakies ustalenia z spotkania w garazu? bardzo chętnie dołaczę do 'wojny' z activem. z tego co mnie udało sie ustalić, to faktycznie pozwolenie na budowe zostao cofniete ale dla drugiego bloku, który miał powstac obok "naszego", na chwile obecną pozwolenie na przyłącze mediów dot. naszego bloku jest wstrzymane, w sumie nawet zmieniony projekt nie wpłynał jeszcze do nadzoru budowlanego, miałam nadzieję, że sytuacja sie jakos rozwiąże, tym bardziej, że otrzymałam od pana G deklaracje pisemną, że do końca stycznia będzie akt notarialny....cóż, teraz modlę sie, cby bank nie wypowiedział mi umowy kredytowej. myslę, że pomysł z prawnikiem jest jak najbardziej na miejscu i powinniśmy coś w tej kwestii szybko dzialać...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 19.01.09, 12:05 Pominę "wiele wnoszący do sprawy" komentarz poprzednika.. Czy spotkanie w garażu odbyło się? Jeśli przed nami rzeczywiście wizja oczekiwania na mieszkania przez kolejne 3 miesiące- to może spotkajmy się i zastanówmy wspólnie co możemy zrobić-przecież w umowie(przypuszczam, że mamy takie same umowy przedwstepne)napisane jest, że podpisanie aktów notarialnych miało się odbyć nie później niż 30.09.08. Czy deweloper może bezkarnie nie wywiązywać się z takiego obowiązku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 19.01.09, 12:14 do "an"- oczywiście w pierwszym zdaniu mojego postu chodziło mi o komentarz poprzednika - ale ten z 15.01, bo Twojego komentarza jeszcze nie było:-)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kr Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.comarch.com 19.01.09, 13:19 odnośnie spotkania: www.wodna.fora.pl/wodna-26,5/miejsce-data-i-godzina,7.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 19.01.09, 14:07 Podsumujmy, problem jest z gazem. A co z wodą i kanalizacją, bo ponoć prąd będziemy podpisywać na koniec miesiąca...? Podobno to nie wyklucza podpisywania od 26 stycznia umów notarialnych sprzedaży mieszkania.Czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 19.01.09, 14:16 Nie wiem, ale zastanów się, po co odbierać mieszkanie, w którym jest zimno??? Poza tym odbiór niewykończonych mieszkań może oznaczać późniejsze problemy z wyegzekwowaniem wykończenia, nie sądzicie? pozdrawiam. PS. faktycznie problem jest tylko z gazem, bo gazownia dostała sprzeciw od spadkobiercy działki, po której miała iść pierwotnie sieć. Wiadomo - chodzi o kasę. Teraz trzeba się tylko modlić, żeby gazownia zaaprobowała nową trasę, która jest sporo dłuższa. Coś nowego w tej sprawie będzie podobno wiadomo pod koniec tygodnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 19.01.09, 15:36 Biorąc pod uwagę dotychczasowe doświadczenia z naszym developerem, ja tez jestem pełna obaw czy po odbiorze mieszkania będziemy w stanie cokolwiek jeszcze wyegzekwować.. No i rzeczywiście -po co nam w srodku zimy mieszkania bez ogrzewania ( i wciąż również bez wody..) A propos informacji o gazowni- ja dostałam informację, że to gazownia zakwestionowała dokumenty złozone przez Activ, ze wzglądu na to,ze zgoda udzielona przez jednego ze współwłaścicieli działki przez które, została przeprowadzona "nasza"sieć-nie jest "prawomocna" gdyż ta osoba, która udziliła zgody nie jest formalnym właścicielem- owszem spadkobiercą-ale nie figuruje w księgach wieczystych. To nie ma w tej chwili wiekszego znaczenia, bo gazu wciąz nie mamy-chodzi tylko o to, że informacje które uzyskujemy od poszczególnych pracowników AI też się od siebie różnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 19.01.09, 16:13 Weź pod uwagę fakt, że gazowni zależy na podłączeniu, bo to również ich biznes i nie są po to, zeby przeszkadzać. Dowiedziałam się od jednego pracownika z gazowni, ze projekt został cofnięty, bo dostali sprzeciw od owego spadkobiercy, chcącego za to kasy. I nie ma się co chłopom w gazowni dziwić, że nie chca kopać w działce kogoś, z kim sprawy sa nieuregulowane. Więc gazownia tu niczemu winna nie jest, tylko niedopatrzenia i zbyt późno zabranie się do sprawy przez naszego dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 19.01.09, 21:25 Absolutnie nie twierdzę,że jest to wina gazowni! Oczywiście, że wina leży po stronie developera, który zabrał się za temat mediów w momencie zakończenia budowy.. Chodziło mi tylko o to,że podają sprzeczne informacje, co tez dobrze o nich nie świadczy i w moich oczach są z dnia na dzień coraz mniej wiarygodni.. Miejmy tylko nadzieję, że już niedługo to wszystko się skończy, odbierzemy w końcu mieszkania i będziemy się ze sobą komunikować w jakichś przyjemniejszych sprawach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nt Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 19.01.09, 15:18 Pan G zapewniał telefonicznie ze akty bedą po 25 stycznia. Konsultowałem z prawnikiem czy brak doprowadzonych przyłaczy to problem przy akcie notarialnym, ponoc nie ma to znaczenia dla przekazania własności. Natomiast trzeba wydusic od Aktivu oświadczenie dotyczące zakończenia prac z przyłączami oraz oświadczenie że to firma aktiv jest odpowiedzialana za załatwienie zgody na zasiedlenie budynku... Akty dla większości nas sa ważne bo kredytujemy mieszkania dlatego wg mnie trzeba jak najszybciej załatwic to przeniesienie własności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 16:21 Jezeli podpiszemy akty notarialne bez doprowadzonych przyłączy, to nie mamy gwarancji, że firma później doprowadzi tą sprawę do końca. Zeby nie było tak, że to my jako właściciele już prawomocni będziemy sami musieli sobie te media dołączać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 16:29 poza tym nie mając mediów, nie jest możliwe sprawdzenie czy w mieszkaniach dobrze działa ogrzewanie, czy nic nie przecieka i takie tam podobne rzeczy. Wykańczanie mieszkań w takiej temperaturze tez jest bez sensu. Przedwstępne umowy nie były spisywane notarialnie, zatem dochodzenie praw przed sądem z tytułu opóźnień w odddawaniu mieszkań raczej nie wchodzi w grę. Teoretycznie można, ale rezultat podejrzewam, że bedzie żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 19.01.09, 16:50 hm... G powiedział ze w akcie bedzie zapis ze na nich ciązy dokończenie inwestycji i zalatwiene pozwolenia na uzytkowanie. Macie racje ze Po Aktivie mozna spodziewac sie wszystkiego... Ale już chyba też by chcieli miec tą sprawę za sobą... G powiedział tez ze ta zmiana "naszego gazociągu" to wg niego "korekta" zatem załatwienie sprawy nie będzie trwac tak długo jak z projektem robionym od początku. Powiedział za ZUPT będzie gotowy w środe... A to jest już światełko w tunelu... Zobaczymy jakie inforamcje bedą w środe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 20.01.09, 09:30 Czy wiecie cos na temat jakiegoś spotakania z Panem G w tym tygodniu w czwartek lub piatek na wodnej? Bo chetnie bym się wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.09, 13:41 witam, jesli chodzi o akt notarialny, to z tego co sie dowiedziałm nie ma mozliwości przeniesienia własnosci, jesli budynek nie jest gotowy do zasiedlenia,a wg inspektora nadzoru odpowiedzialnego własnie za rejon w którym znajduje sie "nasz " blok, zasiedlenie nie bedzie mozliwe dopóki on takiej decyzji nie podpisze, konsultowałam to również z człowiekiem, który takimi sprawami zajmuje się na codzień i niestety potwierdził. podobno activ ma już wymagane 33% własności gruntu przez który ma pójść gaz, więc miejmy nadzieję, ze w końcu cos się ruszy, oby tylko nie wpadli na pomysł obciążenia nas kosztami całego tego bałaganu....apropos walki z activem w sprawie ewent.odszkodowania to niestety nie mamy umów przedwstepnych w formie aktu notarialnego, podobnko to tez stanowi jakis problem, ponadto nie wiem jak wy, ale ja gdzieś w umowie dopatrzyłam sie zapisu mozliwości opóznienia oddania inwestycji z przyczyn administracyjnych, no cóż róznie na to mozna spojrzeć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik złe informacje IP: *.technika.net.pl 20.01.09, 14:49 można przenieść własność nieruchomości mimo że nie ma ona pozwolenia na użytkowanie. Wystarczy tylko projekt wyodrębnienia lokali i stosowne zaświadczenie Wydziału Architektury. Sam nabywałem lokal bez pozwolenia na użytkowanie (inwestor otrzymał je 2 miesiące później), a ja w umowie zobowiązałem się do czasu uzyskania pozwolenia na użytkowanie tego lokalu nie zasiedlać. Ważne dla mnie było to że sprawa była już w sądzie i czekała na założenie KW (co trwa u nas blisko pół roku) i szybciej przestałem płacić ubezpieczenie kredytu. Nie ma zatem żadnego przepisu, który zabraniałby wydorębniania lokali bez pozwolenia na użytkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 20.01.09, 14:50 Do momentu kiedy te opóźnienia nie są zawinione przez Activ Investment. A są, bo zabrali się za sprawy przyłączy zdecydowanie zbyt późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 12:27 ja tez kupowałem w 2000 roku mieszkanie w budynku ,który był w stanie surowym. W akcie notarialnym było określone : w jakim terminie ma inwestycja byc zakończona , przez kogo i za ile. Nie było żadnych problemów. Activ zamiast w stosownym czasie zając się przyłączami to był już na etapie opracowywania cennika za administrowanie. Skutki widzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:40 czy ktos z was bedzie sie decydował na podpisanie takiego aktu notarialnego z activem? cały czas mam watpliwosci czy jest to dobra decyzja ale bank cisnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 21.01.09, 21:34 czy komuś z sąsiadów udało się dzis dodzwonić do p.G?? Jest środa- jakieś newsy na temat uzgodnień ZUPT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 22.01.09, 15:59 wczoraj i dziś cały dzień próbuje dodzwonic sie do G i nic... Na akt chyba sie zdecyduje jeśli bedzie jasny zapis o dokończeniu inwestycji przez Activ... Prawnik poradził ze to raczej bezpieczne.Szkoda tyko że wykończone mieszkanie musi czekać do... no właśnie ciekawe do kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 22.01.09, 18:00 dokladnie, tylko zeby w akcie napisali do kiedy zobowiazuja sie podlaczyc wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 22.01.09, 18:05 Dodzwoniłem sie do G!, ZUPT narazie lezy i kwiczy. Trwaja uzgodninia z gazownia trasy naszego nowego gazociągu... bez tych uzgodnien nie można złozyc dokumentów do ZUPT-u. Aha noi akty notarialne przesuneły się na początek Lutego (maja nam ponoć dać do wgladu - przed podpisaniem- chodzi o zapisy odnosnie dokonczenia investycji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss27 Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.01.09, 14:39 ludzie ...nie dac im sie zbajerowac odnosnie zapisów w umowie , pozniej i tak niczego nie wwyciagniecie od nich - budynek musi byc skończony !!!! a najlepiej to sobie pocztajcie o usterkach na forum ludzi z okulickiego - moj dach na 7 piętrze poprawiali 3 razy za każdym razem wszystko spieprzyli - PAMIETAJCIE najpierw niech zrobia a dopiero pożniej cokolwiek podpsiywac ! a z 2 strony - jak mowią ze zrobią czy bedzie gotowe w lutym to mnozyc to razy 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 17:04 witam mam propozycję, abyśmy się spotkali wszyscy "zainteresowani", tylko może nie w garażu, ale gdzieś gdzie można usiąść i porozmawiać, może uda nam się ustalić jakąś strategię działania, osobiście wybieram się do prawnika, przez cały ten kanał straciłam już "trochę" kasy, najem i bank, a nie wiadomo co dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.anwa.com.pl 26.01.09, 17:19 dokłądnie - też bym się spotakał i coś ustalił ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 20:30 może ktos zaproponuje dzien i godzinę, tak Żeby wszystkim pasowało pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stellar Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 21:36 Moja propozycja to czwartek, piątek w godzinach wieczornych, koło 19:00. Miejsce: jakaś cicha kawiarnia lub pub w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 20:54 Może coś nowego wiadomo na temat naszych problemów? Dzwoniłem do G ale stara śpiewka trwają uzgodnienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: 217.117.128.* 29.01.09, 10:14 Czy ktoś z Was próbował sprawdzić prawdziwość opowiadań Activu u źródeł tzn.w wodociągach, gazowni, czy w energetyce.Czy tylko polegamy na coraz to nowych wersjach Activu. Jeśli macie jakąś obiektywną wiedzę na ten temat, podzielcie się. Przypominam ostatnia wersja Activu to prąd na koniec miesiąca (podpisywanie indywidualnych umów),kanalizacja - włączenie pierwszy tydzień lutego, zaś woda i gaz podlegają jeszcze uzgodnieniom ( ale ponoć na szybszej ścieżce). Zawieranie notarialnych umów sprzedaży z wpisaną klauzulą o podpięciu wszystkich mediów i przekazaniu do użytkowania zgodnie z zapewnieniami dyrektora biura Activ Investment - G , miało rozpocząć się od 26 stycznia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: 57.66.197.* 29.01.09, 11:24 Pracownik gazowni potwierdził to co mówi Activ, tzn. że dostali sprzeciw od tego rzekomego dziedzica działki i stąd cała sprawa z nową trasą. Rzekomo w piątek ma być gotowa cała dokumentacja związana z nową trasą i w środę w przyszłym tyg wizyta w Urzędzie Ochrony Konsum (czy coś takiego). Brzmi jak światełko w tunelu. Brakuje jeszcze jakiegoś podpisu prezesa z wodociągów. Tyle mi wiadomo. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.chello.pl 29.01.09, 12:07 sąsiedzi mili spotykamy się ostatecznie czy to nieakualne? dobrze by było gdzieś klapnąc na chwilkę i pogadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IO Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.wios.lublin.pl 29.01.09, 15:08 Sąsiedzi nie śpijcie, spotkajmy się i razem spróbujemy ustalić coś sensownego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.09, 16:17 gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 02.02.09, 13:51 dziś zaczeli kopać kanalizację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 02.02.09, 14:22 Brawo!!! Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 02.02.09, 15:59 czyli dostali zielone swiatlo z gazowni? czy to odrebna sprawa..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 02.02.09, 16:05 to odrębna sprawa.... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.02.09, 14:07 dzisiaj G twierdzi, ze gazownia potwierdzila ze nowa trasa jest OK, ale teraz czekaja na jakies potwierdzenie od geodetow, a akty notiarialne juz do polowy lutego sie przesunely.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 03.02.09, 15:07 dokładnie,G potwierdził ze uzgodnione trasy maja akceptacje gazowni i wodociagów. Na moje pytanie z problemem przebiegu trasy właścicielami gruntów i "naszymi ulubionymi sąsiadami"- powiedział, że nie bedzie już zadnych problemów (czas pokaże). Jest szansa że zaczną kopać tą wode i gaz jeszcze w lutym... (tez zobaczymy), noi te akty maja byc po 15 lutego. Ciekawe dlaczego nonstop zmieniają termin aktów skoro mówili nam że nie będzie problemu z przepisaniem mieszkań bez dokończonych przyłączy... Aha noi dziś widziałem osobiście wzieli sie za kanalizację od jutra "wchodzą w drogę". Kanalizacja ma byc gotowa ponoć max. 1,5 tygodznia... Może to koniec naszego koszmaru... Jak myślicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 03.02.09, 15:21 Nareszcie dobre wiadomości, ale tym razem musimy je konsekwentnie egzekwować, czyli pilnować każdego podanego przez Activ terminu. W tym wyliczeniu brak jest prądu, a ten miał być koniec stycznia, początek lutego, czyli wg. ich zapewnień niebawem powinniśmy podpisywać umowy z ENION-em. Jeśli coś wiecie na ten temat napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 15:55 jak odbierałam mieszkanie na Kurdwanowie też od activu pare lat temu, to umowe na prąd podpisywałam razem z aktem notarialnym u notariusza. nie wiem, czy to zbieg okoliczności, czy taka jest praktyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.02.09, 17:31 podpisanie aktow sie przesuwa, bo nie maja zgody na podzial wlasnosci budynku miedzy mieszkancow, nie pamietam jak sie ten dokument nazywa, co moze pewnie oznaczac jeszcze nastepne problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 03.02.09, 18:13 Od kogo masz te informacje na temat barku zgody na wydzielenie lokali? Czy to ma jakiś związek z brakiem przyłączy? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 04.02.09, 01:40 G tak mi powiedzial ze akty beda podpisywane jak bedzie ta zgoda i ze to niby formalnosc, tylko ze formalnosc sie przesunela z 25 stycznia na polowe lutego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 04.02.09, 09:35 Czy ktoś wie o co dokładniej chodzi z tą zgodą na podział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 04.02.09, 15:52 dziura w drodze coraz większa... :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: ACTIV - ul.Wodna - dyletanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 15:47 ttaaaadziura chyba w mozgu ...mieszkanie mialo być na czerwiec zeszłego roku a zaraz to je bede miała czerwiec 2009 !!! i to może ....... CAŁY ROK SPOZNIENIA - TO Ma byc FIRMA ??? to sa BADYLARZE zwykli , ktoś za to musi tam odpowiadac w tej firmie albo ci pracownicy sa do dupy albo ktoś ten kto tym zarzadza - jakiś psedu DYLETANT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - dyletanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 09:56 To są ludzie którzy dobrze żyją dzięki ludzkiej łatwowierności i naiwności. Budownictwo ,zezwolenia ,terminy to dla nich temat obcy a wręcz wrogi. Dla nich ważna jest TYLKO TWOJA GOTÓWKA. Robotnicy którzy pracowali na tej budowie to juz w sierpniu mówili ,że jak to nieszczęście będzie gotowe za pół roku to będzie cud. Cudu jak widać nie ma a samopoczucie krętacze mają świetne. Słabościa kupujących a siłą Activu jest to ,że się wzajemnie nie znacie i z takich pyskówek na forum to oni sie śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: ACTIV - ul.Wodna - dyletanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:25 KASA misie ...kasaaaa :)) oni tylko rozmawiaja - a jak wplacisz to zapominj zeby cos wyegzekwowac od nich spokojnie jest takie powiedzenie ...nosil wilk razy kilka ................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość gość Re: ACTIV - ul.Wodna - dyletanci IP: *.chello.pl 09.02.09, 14:48 spie...j misiu jak nie twoja sprawa to sobie idz do teleturnieju cytować przysłowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 09.02.09, 15:20 Ludzie, co za bzdury tu niektórzy piszą to głowa mała. Miały być tylko konkrety, a zrobiło się jak na każdym szmatławym forum - czyli zero konkretów i jedno wielkie pieprzenie farmazonów. Z nowości to tyle, że gazownia zatwierdziła projekt, w środę ma trafić do ZUPTu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.technika.net.pl 09.02.09, 15:28 co to jest ZUPT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 11.02.09, 14:48 konkrety: ZUPT czekamy do nastepnego tygodnia. PO odbiorze mampek mają zacząć kopać wodę i gaz. G jest przekonany że do końca lutego maja skończyć (przyłącza)- ciekawe. Odbiór wody i gazu ma być na bierząco zatem po wykonaniu prac mają byc gotowe protokoły odbioru które są niezbędne do wystąpienia o pozwolenie na użytkowanie ( jeśli wszystko jest ok to do 25 dni urząd miasta wydaje takie pozwolenie).Reasumując G jest myśli że najszybciej można bedzie sie wprowadzać przełom marca/ kwietnia. Zobaczymy... P.S dostaliście list od Aktivu w sprawie spotaknia na którym mają być wyjasnione "wszystkie kwestie"?-ciekawe co to ozacza? . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 19:34 A kiedy taki list mamy dostać? Jak na razie nic mi o tym nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 20:37 ponoć został wysłany w ubiegły piątek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 12.02.09, 08:29 Żadnego listu nie otrzymałem, a ponoć jedynie te niewysłane nie dochodzą. Natomiast rzeczywiście od kilku tygodni ludzie z Activ Investment wspominali o tym ,że mają zorganizować spotkanie, na którym wyjaśnią sytuację. Cóż zobaczymy czy wreszcie choć jedna rzecz z ich obietnic się sprawdzi, czy też tradycyjnie jest to element ich wątpliwej strategii uspokajania swoich klientów... Kto pierwszy otrzyma oficjalną informację o spotkaniu niech wszystkich o niej tutaj powiadomi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 12.02.09, 18:27 przyszedł list od Aktivu. Chcą sie umówic na spotkanie w związku z "nowym przebiegiem mediów"... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 19:08 Proponują jakąś datę spotkania czy my mamy sami ustalić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:13 Chcą sie umawiać indywidualnie(ciekawe dlaczego ;),mamy sie spotykać z G po wcześniejszym umówieniu się telefonicznym z G.... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 22:29 Nie wiem jak wy uważacie, ale myślę, że absolutnie nie powinniśmy się spotykać na jakichś indywidualnych rozmowach, powinni zorganizować oficjalne spotkanie dla wszystkich zainteresowanych i podać jedną, wspólna wersję. Zresztą ciekawa jestem co chcą z nami omawiać, czyżby zmianę ceny??? Podczas ostatniej rozmowy z G..usłyszałam, że oczywiście koszty związane z nowymi przyłączami w żaden sposób nas nie dotyczą, ale kto ich tam wie, jeśli ktoś będzie miał jakieś info to bardzo proszę dajcie znać. nawiasem mówiąc, czemu wszyscy nie dostaliśmy tego zawiadomienia o spotkaniu ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 12:16 Tez uważam że powinniśmy sie spotkać wszyscy, a jeżeli nie wszyscy, to przynajmniej w jakichś dużych grupach. Indywidualnie to mogą każdemu co innego mówić i nigdy nie będzie wiadomo jakie jest oficjalne stanowisko activu. PS. Listu jeszcze nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 12:31 Wpuszczą was w maliny jeżeli będziecie się z nimi kontaktować pojedynczo. Trzeba zorganizować spotkanie ale wszyscy przyszli właściciele powinni być obecni i zadać zarządowi pierwsze pytanie: dlaczego Was tak lekceważy. Potem to juz ustalenia oczywiście na pismie podpisane przez zarząd Activ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorka Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 13.02.09, 13:58 dostaliśmy pismo i też uważam, że powinno się odbyć jedno spotkanie dla wszystkich:) dajcie info jeśli ktoś już się umówił na spotkanie, a może odbył... o co chodzi, na kolejne kłamstwa juz nie mam ochoty i szkoda czasu iść słuchać kolejnych bzdur, jej jakby faktycznie na przełomie marca i kwietnia można się było wprowadzić...miła wizja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 19:38 Właśnie tez dostałam pismo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 20:40 pewno większość z nas dostała... więc trzeba się z nimi umówić koniecznie wspólnie, zobaczymy czy się zgodzą? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 18:55 też mam pismo, dziś przyszedl list... czy ktoś z was wie, czy activ zgodzi sie na wspólne spotkanie? jezeli tak, to gdzie i kiedy? i w ogóle,jak idą postępy prac? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 17.02.09, 17:41 Konczą kanalizację... pewno do konca tygodnia bedzie gotowa. Oby ZUPT był na jutro... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siko Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 18.02.09, 07:54 pan G nie może się spotkać z nami wspólnie, bo to są indywidualne sprawy:)no i jeszcze powiedział ze oni są dla NAS:) ma przekazywać kwestie związane z aktami notarialnymi i opowiedzieć nam o co chodzi w naszym bloku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 18.02.09, 14:17 Na moje pytanie do G czy jest ZUPT który miał byc dziś powiedział ze mapy odbiera w poniedziałek... w piatek ma byc wiadomo kiedy zaczną kopać wodę... trzeba zatem dzwonić znowu w piątek. Apropo aktów notarialnych to w poniedziąłek mają coś ustalić bo ponoć notariusz wraca z urlopu... Czy ktoś z Was był juz na spotkaniu "indywidualnym " z G? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 20.02.09, 13:29 Hej, napewno ktos byl juz na spotkaniu, czemu wszyscy milcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.kolornet.pl 20.02.09, 22:05 Witam wszystkich. W dniu 19.02 rozmawiałem z G i dowiedziałem się , że maja zacząć kopać wodę i gaz, ponieważ mają już zgodę od właścicieli działek. G powiedział , że z końcem marca będą wszystkie media w budynku i mieszkaniach. Według niego z początkiem kwietnia będzie można się wprowadzić. Ale jak zwykle jest problem, ponieważ nasi mili sąsiedzi z bloku obok złożyli u Wojewody pismo o cofnięcie pozwolenia na nasz budynek. Pan G oświadczył, że nie powinnien Wojewoda cofnąć pozwolenia. Czy ktoś z was wie co może być w przypadku gdyby cofnięto pozwolenia i budynek nie dostanie zgody na zamieszkanie od Nadzoru budowlanego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 22:09 wprowadzać to się będzie można jak będzie pozwolenie na użytkowanie, czyli po wszystkich odbiorach ...jak prace skończą w marcu, to odbiory potrwają z miesiąc i procedura w PINB do 60 dni ... oby się udało do końca wakacji wprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 11:38 czy ktoś wie może o co chodzi tym ludziom z sąsiedniego bloku? przecież teraz to już chyba nie o kasę..jaki powód podają w tym piśmie do wojewody? że niby widok im zasłonił nasz blok? bo nie potrafię zrozumieć o co im chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 17:50 Ło Matko!!! czyli to nie koniec problemów... czy można cofnąc pozwolenie, jeżeli budynek JUŻ stoi i wszystkie papiery były ok? no chyba że activ czegoś nie dopilnował... Czy ktoś jeszcze był na spotkaniu z activem? coś jeszcze mowili? nie mieszkam w Krakowie i nie wiem, czy jest sens przyjeżdżać na to spotkanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 17:56 teoretycznie - można; jeżeli papiery NIE BYŁY ok. ale jeszcze się to w krakowie nie zdarzyło chyba... podobną sprawę ma obecnie murapol z ul. cieszyńską - na stronie kroniki krakowskiej bodajże wydanie z 19.02 (link znajdziesz gdzieś w dyskusji o murapolu). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 18:10 ww6.tvp.pl/6272,20090219883991.strona tu jest o budowie na cieszyńskiej i pozwoleniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 20:38 To jest jakaś miazga... Już człowiek nie wie o co tym za....m sąsiadom chodzi. Cały czas kłody pod nogi...Co się stało to się nieodstanie... Dali by już spokój! Miejmy nadzieje, że te "papiery były ok".Kiedy się ten koszmar skończy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 00:12 O ludzie - fajny klimat z sąsiadami nam się szykuje...ciekawe czy będą w nas rzucać jajkami ;) a tak poważnie,to może chodzić o coś innego niż widok? bo na logike innego powodu nie widzę... z G jestem umówiona na środę - jak ktoś będzie wcześniej, to skrobnijcie coś. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 195.116.227.* 22.02.09, 12:48 Jak fajnie jak jest na kogo zrzucic-łamanie przepisów dyktowane chęcią maksymalizowania zysków itd,itd wiele by tu pisac ale szkoda czasu bo jest tu kilka konkretnych wpisów ale nikomu informacji nie chciało się sprawdzic ale pełno bzdur "nr pozwolenia inny, starł się z tablicy, Pan G powiedział". Szkoda że taka sytuacja zaistniała ale winę ponosi tylko i wyłącznie firma która wzieła od Was pieniądze i pewnie będzie chciec jeszcze wiecej. Wy nie jesteście dla nas stroną - natomiast rozumiem postępowanie dewelopera jest banalnie proste naginac przepisy lamac prawo brac pieniądze kłamac a winny jest ktoś inny - zastanówcie się - firma z zapleczem prawnym (spójżcie na swoje umowy) specjalizująca się w budowaniu tego typu obiektów nie ma świadomosci łamania przepisów? Ma i miała od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 20:15 witam, pozwolenia na budowę, jeśli blok stoi cofnąć nie można, inaczej teoretycznie można, ale praktycznie jest to niewykonalne kiedy blok stoi, jeśli nasi "mili" sąsiedzi złożyli wniosek do wojewody, to prosta drogą trafi on do sądu administracyjnego, który rozpatrzy wniosek sugerując najprawdopodobniej polubowne załatwienie sprawy, jeśli to się nie uda zasadzi odszkodowanie, ciekawi mnie jakie uzasadnienie pojawiło się w w/w wniosku?? zazwyczaj takie sprawy dot. kwestii naruszenia prawa budowlanego lub naruszenia interesów strony wnioskującej, wypadałoby się dowiedzieć czegoś w tej kwestii, tylko kto nam prawdę powie..najważniejsze dla nas jest to, że takie postępowanie nie koliduje z bieżącymi sprawami tzn. po odbiorze wszystkich mediów, nadzór budowlany może wydać pozwolenie na użytkowanie i możemy zamieszkać, podstawową sprawą dla nas jest kwestai aktów notarialnych i odpowiedzialności dewelopera dot. ewentualnego odszkodowania, a swoja drogą ta chęć osiągnięcia zysków, to chyba nie tylko ze strony naszego dewelopera się pojawiła..dajcie znać, jeśli ktos będzie miał jakieś info od pana g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 20:18 swoją droga "sąsiada " poprosimy o konkrety, jeśli zabiera głos w dyskusji, bo narazie to tak trochę " mowa - trawa"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 20:25 mam ogromna prośbę, ponieważ również nie jestem z Krakowa, czy ktoś kto będzie miał spotkanie w najbliższym czasie może poprosić o wgląd do dokumentów dot. konfliktu z sąsiadami, ewent. o podanie argumentów jakich używają i podanie ich na forum? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 07:02 faktycznie ,Activ ma zaplecze prawne ,wystarczy poczytać umowę. Jest ona napisana prymitywnie ale jednostronnie korzystnie dla siebie ,z myślą ,że jej nikt nie będzie dokładnie czytał a jeżeli już kupujący dostrzeże ,że został oszukany to znająć polskie prawo i sądy daje sobie spokój i czeka końca karnie i cierpliwe. Teraz jak w końcu kiedyś dostaniecie te mieszkania to ze szczęscia nie zauważycie ani jednej usterki a będzie ich nie mało. Zobaczcie tylko jak wymalowane są klatki: maksymalnie rozcieńczona farba i "ciapy" pokrywające niedoróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 09:46 mówisz "mowa trawa" - co do aspektów prawnych to sprawa trwa już dwa lata i jest prawie segregator dokumentów w tej sprawie - ciekawe że Wy dowiadujecie się o tym teraz trochę za mało chyba interesowaliście się tą sprawą. Co zaś do aspektów finansowych to odszkodoiwanie z tytułu podłączenia do działki DWÓCH budynków (kanalizacja woda gaz) plus możliwość wybudowania miejsc postojowych ze zjazdem wprost z naszej działki (nie pamiętam dokładnie ilu ale coś w okolicach dwudziestu) plus służebność przejazdu po naszej drodze to koszt 120 000zł. Zwołane było zebranie w obecności notariusza udzieliliśmy zarządowi pełnomocnictwa do podpisania porozumienia które było uzgodnione z firmą A, jednak w ostatniej chwili firma A zmieniła zapisy umowy - i nic z tego nie wyszło (my nie musimy niczego podpisywać). To wszystko jest do sprawdzenia-dokumenty wszelkie ma deweloper - jego chciwość wprowadziła Was w tą sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 24.02.09, 09:20 Drodzy Sąsiedzi, skoro sprawa ma już tak długą historię, to napiszcie na jakim jest aktualnie etapie i jaka jest perspektywa jej definitywnego zakończenia. Może się mylę, ale choćby istnienie terminów dla załatwiania spraw w postępowaniu administracyjnym powinno ją posuwać do przodu. Zatem w czyich teraz jest rękach wojewody, nadzoru budowlanego, sądu administracyjnego? Jeśli ktoś zna procedury w tej materii proszę o informację. I jeszcze jedno jak to się ma do podłączenia mediów, zawarcia umów, wreszcie pozwolenia na użytkowanie i zamieszkania. Czy sąsiadów wnioskodawców protestu dziwi,że Bogu ducha winni, podobni do nich, chcemy zamieszkać w naszych mieszkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:37 To jakim cudem a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:39 To jakim cudem A podłączy media i otrzyma służeność jeżeli nie ma ugody z sąsiadami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 10:47 Odpowiadając na pytanie - mam przed sobą pismo z dn 28 styczeń 2009 w którym Małopolski Urząd Wojewódzki w Krakowie Wydział Infrastruktury .....................w sprawie stwierdzenia nieważności decyzji Prezydenta Miasta Krakowa nr 296/07 z dnia 20.02.2007...................zwraca się o niezwłoczne przekazanie całości akt sprawy I instancji dotyczących udzielenia pozwolenia na budowę "budynku mieszkalnego wielorodzinnego........"..... Jaki jest dalszy tryb administracyjny nie wiem (na tym się nie znam). Co do mediów (sam buduję domek) to sprawa jest prosta jeżeli sąsiad ma coś co mnie interesuje to się z nim próbuję dogadać na jakich warunkach mi swojego prądu wody itd użyczy ale już na tym etapie muszę mieć alternatywę. W naszym przypadku chyba wybrał alternatywę która pewnie będzie 2x droższa - w przeciwieństwie natomiast do mnie nie ma to większego znaczenia bo koszty z tym związane pokryjecie Wy, ja natomiast musiał bym wziąć większy kredyt. Tak jak pisałem wcześniej mam cały segregator dokumentów związanych z tą inwestycją sporo tam nieprawidłowości sprawa trwa od 2007 roku, szkoda że tak póżno zainteresowaliście się sprawą - może już dłużej "deweloper" nie mógł się zasłaniać innymi tj gazownia itp brednie. Ja osobiście nic do Was nie mam (podobnie myślę inni)- szczerze współczuję-staliście się ofiarami chciwości jednostki i własnej łatwowierności. Zebrali od Was ciężkie pieniądze ale winni są ONI (sąsiedzi),swoich klientów umoczyli już we Wrocławiu czemu nie zrobić tego w Krakowie. "Za...ny" sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 24.02.09, 11:06 activ ma zakaz prowadzenia prac budowlanych na tej inwestycji co w ogole nie ma zwiazku z przylaczem mediow. Po niedoszlej umowie z sasiednim blokiem, stworzone zostaly 3 inne projekty przylaczy, w 2 pierwszych nie udalo sie uzyskac zgody wszystkich wlascicieli gruntow przez ktore siec miala przebiegac, natomiast w 3 projekcie sa juz zgody wszystkich zainteresowanych i prace maja sie zaczac w tym tygodniu. Jak juz beda media to activ moze do inspektoratu wystapic o pozwolenie na uzytkowanie, bez wzgledu na decyzje, mieszkania moga zostac wtedy sprzedwane i mozemy mieszkac.. jak to juz wiekrotnie bywalo przy okazji innych inwestycji nie rozumiem po co sasiadom cale to zamieszanie i skladanie wnioskow o uniewaznienie, w czym Wam ten blok przeszkadza? ostatecznie bloku tego nikt nie wyburzy i tylko utrudniacie nam zycie opozniajac wszystko. skoro w ogole zamierzaliscie podpisac jakas umowe z activem, to chyba wtedy Wam nie przeszkadzaly domniemane uchybienia w dokumentacji itp, ale zaczely przeszkadzac, kiedy pewnie activ nie chcial przystac na Wasze warunki.. jestem przekonany ze nas activ zadnymi kosztami nie obciazy, bo jesli sie nie zgodzimy i doszloby do wypowiedzenia umow to nikt tych mieszkan nie kupi za taka cene jaka my zaplacilismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 11:44 jeśli to nie tajemnica to ile zapłaciliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 24.02.09, 11:27 Dzięki za informację, jednak trudno nas winić za postępowanie Activu zarzucając jednocześnie brak zainteresowania sprawą. Kupowaliśmy w dobrej wierze mając do wglądu prawomocne pozwolenie na budowę ( zresztą dzięki Bogu budynek jednak powstał, więc chyba rozebrany nie będzie).Natomiast możliwość sprawdzenia czegokolwiek w urzędach jest dość ograniczona, gdyż co zresztą mnie śmieszy nie jesteśmy stroną w tej sprawie. Nawiasem mówiąc należałoby ją już zakończyć, bowiem ten spór nikomu prócz Activu nie przyniesie korzyści.Chyba ,że to nasz sąsiad chciałby zbyt wiele zarobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:27 mam dziwne wrazenie że to jednak sasiad chciałby zbyt wiele, tylko, że często takie postepowania w sądzie administracyjnym kończą się jednak zasadzeniam niższego odszkowania niz roszczenie wnioskodawcy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:46 Postępowanie administracyjne a sprawa odszkodowania za możliwość włączenia mediów to dwie różne sprawy,(na przebieg pierwszego praktycznie nie ma się już wpływu o nieprawidłowościach inwestor wiedział w momencie kopania fundamentów) o wysokości odszkodowania pisałem wcześniej sama powierzchnia na której miała być ustanowiona służebność jest warta 2x tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 24.02.09, 13:05 A co ma wartość powierzchni do ekwiwalentu za korzystanie z drogi,który jest umowny.Chyba, że chcecie ją sprzedać.Zresztą nieistotne. Nic dodać nic ująć tradycyjne polskie bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Do pseudozyczliwego sąsiada IP: *.su.krakow.pl 03.03.09, 17:04 Wie Pan co? Patrząc na to, co Pan robi tracę szacunek wobec ludzkości. Trzeba byc bezwzglednym człowiekiem , by z własnych pobudek, utrudniać tylu ludziom wprowadzenie sie do mieszkań na które tak dłogo czekamy.Jak Panu nie wstyd?I to jeszcze Pan sie uważa za prawnika?Jakies nieporozumienie bo wydaje mi się ze to głownie od ludzi z tej branzy wymaga sie humanitarnej postawy...Wykazał Pan brak klasy i prosze tu nie wmawiać ludziom jak to jest tylko i wyłacznie kwestia uprzejmosci i stania na strazy prawa z Panskiej strony. Osmiesza się Pan tylko a każdy wie o co Panu chodzi.Czasy Konrada Wallenroda juz sie skończyły. Ciekawe jakie to uczucie miec na sumieniu krzywde tylu ludzi?Szkoda cennego czasu na pisanie do kogos takiego jak Pan.Ciekwe co człowieku z tego masz?Pieniądze?Czy radochę jak psychopata dreczacy ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccccc Re: Do pseudozyczliwego sąsiada IP: *.su.krakow.pl 03.03.09, 17:05 Facet na pewno ma cos z głową albo po prostu jest bezwzględny. I tak nie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzli Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:42 czytałem uważnie co tu osoby z dwóch stron tzn sąsiad i mieszkańcy piszą, wniosek jest jeden "jaka firma takie załatwianie i prowadzenie spraw". A niestety patrząc obiektywnie na etapie projektowania i uzgadniania wszystkich rzeczy niezbędnych do powstania budynków wraz z infrastrukturą było wiadomo że mogą powstać jakieś problemy i należało mieć rozwiązania alternatywne a nie liczyć na cud!Firma i tak przerzuci koszty na przyszłych lokatorów zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 24.02.09, 14:37 Na szczęście, jak pisali poprzednicy, o żadnych dodatkowych kosztach nie ma mowy z wielu przyczyn więc skończmy ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy w g.. Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 194.153.115.* 24.02.09, 18:28 Ale g...no nam zgotował Ac.., a już tego co mówi "Pan" G (gdzie go znależli) to słuchać się nie da bełkot że 60 czy 120 tys zablokowało inwestycje wartą pewnie ze 20 mln!!!!!!!!!! Dobre wytłumaczenie ale chyba dla dzieci. Czy ktoś ma wpisaną w tą broszurę gwarancję ceny? bo ja nie! wiec koszty zawsze można zwiększyć. Sąsiedzi może h.... ale trudno odmówić im prawa do dbania o swoje, pi... że dużo -użo to mi k..a kazali płacić za metr (co za 120tys w tym bloku można kupić 1/2kawalerki)?????!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 23:42 Drodzy mieszkańcy, mam wrażenie, że za Nasze pieniądze doskonale bawi się Sąsiad z Activem, licytując kto wyszarpie z kasy więcej. Prawda jest taka, że ktoś powinien za to odpowiedzieć przed sądem i wypłacić Nam odszkodowanie. Też bym chciał mieć 20 mln PLN przez 6 m-cy na lokacie i śmiać się ludziom w twarz. Być może sąsiad i Activ to dobrzy znajomi (hipoteza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 25.02.09, 08:41 Trafna uwaga zobaczcie kto jest udziałowcem TBS na samym dole znalezionego w internecie dokumentu (to chyba ten TBS?)w każdym razie figuruje tam prezes Activu. www.bip.krakow.pl/wladze/zarzadzenia/pliki/zp_795_03.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 25.02.09, 10:23 na jakiej lokacie? przeciez ten budynek stoi juz od kwietnia 2008 roku, chyba podwykonawca za darmo go nie zrobil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.um.krakow.pl 25.02.09, 12:11 WITAM. ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ O KONTAKT NA MAILA wiwien333@interia.pl - PRZEŚLĘ PAŃSTWU DECYZJE I POSTANOWIENIA W TEJ SPRAWIE Z URZĘDU MIASTA KRAKOWA ORAZ OD WOJEWODY MAŁOPOLSKIEGO. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 12:39 na tym forum są wszyscy zainteresowani tym pasztetem i każdy powinien podzielic się swoją wiedzą z innymi umoczonymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:56 Myślę, że powinniśmy się spotkać w większym gronie i ustalić wspólnie, co robimy dalej. Jakiś prawnik mile widziany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 25.02.09, 14:24 raczej nie jakis, tylko taki ktory na prawie budowlanym sie zna, czy jest ktos taki wsrod nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 26.02.09, 10:27 Czy komuś udało się umówić na akt notarialny? W poniedziałek usłyszałam, że jeszcze w tym tygodniu lub najpóźniej na początku przyszłego tygodnia będą podpisywane pierwsze akty notarialne- czy ktoś może potwierdzić, że ma wyznaczony termin? I jeszcze jedno pytanie- czego dotyczą spotkania indywidualne z G., bo zakładam, że na pewno ktoś z sąsiadów już na takim spotkaniu był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 26.02.09, 11:00 Nakreśleniu całej zaistniałej sytuacji (a ta prosta i klarowna nie jest). Rozmowa nie na tel i nie na rozpisywanie się tutaj. Akty pod koniec marca. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 27.02.09, 09:15 Czy ktoś z Was sprawdzał, czy mijający tydzień przyniósł jakiś postęp w kwestii mediów tzn. czy mogą już kopać wodę i gaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 27.02.09, 09:31 Będą to robić między 10 a 15 marca - wszystkie media mają być wtedy podłączone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 27.02.09, 10:25 Dzięki, oby tak było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.kolornet.pl 02.03.09, 22:13 Drodzy Sąsiedzi! Podpisuję się pod słowami kolegi-musimy się spotkac w większym gronie. Mam znajomego prawnika. Prosze Was-narazie niczego nie podpisujcie!Bylismy na spotkaniu z panem G. Od razu widac że jest nieszczery. Z resztą sami sobie odpowiedzcie czy ktoś, kto ma czyste sumienie spotyka sie z klientami indywidualnie a nie w grupie, czy jak jeden problem sie roziązał to jest juz kolejny i to jakiś chory. Bo jak mozna cofnac coś, co jest prawomocne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.kolornet.pl 02.03.09, 22:33 Witam! Proponuję abyśmy się zorganizowali i wynajęli prawnika, który by nas reprezentował w rozwiązaniu tego problemu. Jakiekolwiek umowy notarialne o których mówi dyrektor Activ Investment beda formułowane z udziałem prawników Activu a oni siła rzeczy muszą dbac o interes tej firmy a nie nasz. Przydałoby się wiedzieć jaki jest faktyczny stan prawny tej inwestycji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 02.03.09, 22:48 Witam. Jak najbardziej popieram pomysł wspólnego spotkania. Proponuję umówić się w momencie, gdy będzie juz gotowy do wglądu projekt umowy przyżeczonej(podobno finalna wersja ma być przygotowana do końca tygodnia). Do tego czasu rozpytajcie sie o prawników i gromadźcie jak najwięcej dokumentów, tak żeby rozmowa na spotkaniu nie była jałowa. Wstępnie proponuję spotkanie w sobotę 14.03 o godzinie 16 w garażu naszego bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 10:04 WITAM, CZY JEST TAKA MOZLIWOŚĆ ABYSMY SPOTKALI SIĘ JAK NAJSZYBCIEJ, NAWET DZISIAJ LUB JUTRO, MAM PEWNE INFORMACJE, KTÓRE SA DLA NAS BARDZO ISTOTNE, ALE NIE NADAJA SIE NA FORUM.CZEKAM NA ODPOWIEDŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.03.09, 11:12 mozesz napisac na maila? yarpee@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 217.117.128.* 03.03.09, 11:24 napisz i do mnie: mossero@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.03.09, 11:51 i morzel@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.03.09, 12:03 ja moglbym dzisiaj o 19:15 zjawic sie w garazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 12:15 W TAKIM RAZIE DZISIAJ 19,15, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 57.66.197.* 03.03.09, 12:31 ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.qumak.pl 03.03.09, 12:42 Napisz mi na maila lbratko@o2.pl co masz za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 12:57 kto to jest pan G.????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 13:13 Pan G to taki rzecznik prasowy firmy Activ. Tyle tylko ,że jego informacje nie zawierają nawet szczątkowych ilości prawdy. Co teraz znów wyszło ciekawego? czy wreszcie na to bagno spadnie bomba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.su.krakow.pl 03.03.09, 14:39 Ja niestety nie dam rady dzisiaj przyjsc ale może uda mi się wyslac kogos z rodziny.Wolalabym jutro np. o tej samej porze ale skoro macie Państwo juz ustalone to może nie bedę robic zamieszania. W razie potrzeby piszcie na adres aga-aga1@go2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 03.03.09, 16:04 Postaram sie byc o 19.15,nie mniej jednak jesli to mozliwe prosze o informacje na poczte malgorzata42@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: do A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:37 Bardzo proszę o informacje na maila: szybkijaktyper@gmail.com. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: do A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 09:05 słuchajcie po prostu trzeba się udać do gazety wyborczej i oni to bez problemu opiszą w dodatku krakowskim jakim jest faktycznie developerem firma Activ. Nie wiem po co marnujecie swój czas spotykając się w garażach i spotykając się z jakim przedstawicielem Activu który jak się okazuje robi z was baranów. Wiem że interwencje poprzez artykuł w wyborczej czy też krakowskiej dają dużo więcej niż puste spotkania..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaniu Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta Krako IP: *.centertel.pl 04.03.09, 10:41 szkoda czasu na smieszne spotkania , robia nas w wała od zeszłorocznych wakacjii i tak widze jest wszedzie na kazdej inwestycji !!! tej firmy , zeruja na naiwności ludzi i tego ze nikt nie pojdzie do adwokata czy do gazety i tego nie opisze Czy ma ktos znajomego w tych gazetach zeby dokladnie opisał ich praktyki ????? to speudo developer - za co sie biora to spieprza , jak czytam po forach to Activ to tylko walące sie dachy , przeciekajace sufity , krzywe sciany , masa zwyklaego partactwa mieszkanie zgodnie z umowa (albo dziwnych zapisow w umowie ) miało byc na wakacje 2008 roku ........ jeszcze w zeszłym roku Pani Kasia zapewaniała spokojnie ...prosze być cierpliwym bedzie napewno .....i tak o trwa do DZIS !!!!! DOSC TEGO !!!! WYNAJAC TRZEBA PORZADNEGO ADWOKATA !!!!A W GAZETACH DOKŁADNIE OPISAC JAK POSTEPUJA Z KLIENTAMI !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 10:54 Po co szukać znajomych po gazetach? Przecież każdy dziennikarz chętnie opisze wszystko z detalami tylko trzeba ich o tym poinformować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.kolornet.pl 04.03.09, 11:20 Może i racja- na pewno media bedą miały doskonały temat do nagłosnienia. TVN, radio, gazety...Swoja droga myslę że trzeba sie spotykac i o tym rozmawiac bo za chwile dadza nam akta notarialne do podpisania i możemy wpakowac sie w kolejne kłopoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liszek Re: kontakt artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 11:35 W wyboorczej kilka miesięcy temu widziałem artykuł pisany przez Panią Aneta Zadroga więc można się z nią skontaktować a myślę ze z chęcią opisze szczegóły waszego nieszczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 11:39 no ale jezeli bedą podpisywane akty notarialne /kiedy?/ no to już chyba koniec tych nieszczęść ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:50 ale już opisaywali inwestycję Uniwersu - poczytajcie na tym forum . i nic to tak naprawdę nie dało ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssioll Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:49 no pewnie lepiej siedzieć cicho i niech was dalej robia w konia... LUDZIE opamiętajcie się !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: 57.66.197.* 04.03.09, 14:55 A powiedz mi co Ci tak na tym zależy, skoro (wnioskując z formy wypowiedzi) to nie Twój interes...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.qumak.pl 04.03.09, 16:57 Szanownemu sąsiadowi chyba bardzo zależy na tym żebyśmy się procesowali z firmą Activ, ale mi się wydaje, że trzeba najpierw spróbować załatwić to z nimi bez sądów. Coś mam wrażenie, że padliśmy ofiarą jakiś rozgrywek między firmą Activ a szanownym sąsiadem Panem Cz. który chyba się na tym forum wypowiada. Jeśli Pan sąsiad to czyta to chciałbym się spytać czy jest teraz zadowolony z tego co osiągną i co tak na prawdę chciał Pan osiągnąć odwołując się od decyzji prezydenta ? chyba Pan nie myśli, że ktoś wyburzy Panu teraz ten blok. Prawda jest taka, że zaszkodził Pan najbardziej wszystkim rodzinom które miały tam mieszkać a nie firmie Activ. Mam nadzieję, że szanowny sąsiad pójdzie po rozum do głowy i postara się jakoś to jeszcze odkręcić, bo prędzej czy później to my się tam wprowadzimy a nie wiem czy będzie chciał Pan mieszkać w miejscu gdzie około 40 rodzin co dziennie spogląda na Pana nienawistnym wzrokiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:21 niestety podstawą naszego społeczeństwa jest ustrój sądów powszechnych. sąsiad ma prawo się odwoływać i nie możesz go zastraszać ani szantażować. fakt, ze wpłaciłeś pieniądze na konto frimy activ i oczekujesz OD NICH aktu własności nie stawia MIESZKAŃCA ponad prawem. nawet, gdy powołuje się na ilość 40 osób OLEWAJĄCYCH na tym forum prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: 195.117.166.* 04.03.09, 18:22 Ja nie zauważyłem żeby to ktoś kogoś zastraszał i też nie zauważyłem żeby ktoś olewał prawo na tym forum. Tylko nie wiem co sąsiadowi to da, że utrudni życie inny. Ja nie twierdzę, że firma Activ jest w porządku, ale sąsiad też nie jest. Sąsiad dobrze wie, że dla takiej firmy jak Activ to, że cofnięto im pozwolenie nie będzie stanowiło wielkiego problemu po prostu mogą to olać jak wiele innych spraw, ale dla wielu mieszkańców którzy wzięli na te mieszkanie dość spore kredyty to jest dramat. Oczywiście nie neguję prawa sąsiada do odwoływania się w sądzie, ale oprócz prawa do sądów jest jeszcze coś takiego jak zwykła ludzka przyzwoitość, a tej w moim odczuciu brakuje zarówno po stronie przedstawicieli firmy Activ jak i sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstanty Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 19:03 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): Mam nadzieję, że szanowny sąsiad pójdzie po rozum do głowy i postara się jakoś > to jeszcze odkręcić, bo prędzej czy później to my się tam wprowadzimy a nie > wiem czy będzie chciał Pan mieszkać w miejscu gdzie około 40 rodzin co dziennie > spogląda na Pana nienawistnym wzrokiem to jest próba zastraszenia. jak na razie to ACTIV prowadzi inwestycję z postępowaniem sądowym, a mieszkańcy próbują WYMUSIĆ na sąsiedzie pożądane przez nich postępowanie. formalnie to już podlega pod groźby karalne i JEST niezgodne z prawem. oczywiście, prawo kalego takie zachowanie popiera... z poważaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: 195.117.166.* 04.03.09, 19:23 Ja Pana nie zastraszam, jeśli tak Pan odebrał moją wypowiedz to przepraszam za nieopatrzne sformułowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Gazeta Wyborcz i Dzeinnik Polski plus Gazeta IP: *.chello.pl 04.03.09, 20:10 Panie konstanty ,prosze sie nie emocjonowac,przeciez mieszkaniec na koncu swojej wypowiedzi postawil usmieszek-dlaczego w panu tyle irytacji???.Prosze zjesc kolacje i polozyc wygodnie glowe na kolanach malzonki a nastepnie wlaczyc sobie ulubiony program tv i nie szukac dziury w calym .. dobrej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: Gazeta Wyborcz i Dziennik Polski plus Gazeta IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.09, 21:20 nie obrażajmy sie nawzajem ! nie mowmy tez że nasze problemy to przez sasiada Activu !! bo to jest firma która prowadzi tego typu działalnosci od ponad chyba 8 lat w krakowie - wiec po prostu nie dopilnowali pewnych spraw i tyle ! a konsekwencje ponosimy MY - PRZYSZLI MIESZKANCY na nic mi tu dobre słowa i zapewnienia ze zaraz bedzie wszystko dobrze .......bo tak to ja już słysze od roku !!!!!! a wynajmuje mieszkanie i płace 1600 zł miesięcznie i jakoś nie sadze zeby mi moj developer miał te pieniadze oddac !! czy dołożyc sie do płacenia czynszu Swojej zobowiazanie wypełniłam co do joty ! co do złotówki i w terminie ...... Chciałabym zebysmy podjeli jakies kroki prawne i wynajeli adwokata / kancelarie która przypilnuje naszego interesu ...wydałam już prawie 300 tys. wiec znajde 1-2 tys zeby kogos takiego opłacic W grupie niech nas bedzie 10- 20 osob razy 1 tys złotych - i mam porzadna obsługe prawna i zabezpiecznie ze za poł roku znowu bedziemy tak saobie gadac na tym forum PYTANIE DO WSZYSTKICH KIEDY MOŻEMY SIE SKRZYKNĄC - zorganizowac spotkanie i sie dogadac wspolnie ???? działania prasowe jak najbardziej porzadane - jak któs ma kontakt z ta dziennikarka to ja chetnie podam telefon , spotkam sie , czy opisze w mailu wszystko to co oni wyprawiaja ! ONI NA TO LICZA ZE TAK ZŁATWIA TO PO CICHU !!!! I ZE MY NIC NIE ZROBIMY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Gazeta Wyborcz i Dziennik Polski plus Gazeta IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 21:25 przypominam, że kolejne spotkanie będzie miało miejsce we wtorek o 19 w garażu,to informacja dla tych którzy nie dotarli wczoraj, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Gazeta Wyborcz i Dziennik Polski plus Gazeta IP: *.su.krakow.pl 05.03.09, 13:32 Do Mira Oczywiście, popieram ten pomysł. Należy jak najszybciej znaleźc dobrego prawnika. Swoja drogą-ciekawe dlaczego od dwch dni Pan Dyrektor G nie odbiera telefonów...To kpina. Odnosnie spotkania-bedzie ono w najblizszy wtorek, o 19.00 pod naszym blokiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NT Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.anwa.com.pl 09.03.09, 11:00 Zaczęli kopać gaz! i wodę! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 10.03.09, 21:59 Proszę o informacje czy planowane na dziś spotkanie odbyło się i czy udało się ustalić jakąś wspólną strategię dalszego działania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikora Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 12.03.09, 16:57 sąsiedzi z parteru!!! po dzisiejszym spotkaniu w siedzibie activu ustalono termin spotkania parterowiczów w sprawie oddzielenia tarasów "płotkami" na poniedziałek około godziny 15-15.30 w activie. zainteresowanych prosimy o przybycie albo kontakt na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 12.03.09, 19:59 Po jakim dzisiejszym spotkaniu w siedzibie Activu? Odpowiedz Link Zgłoś
markoo27 Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? 13.03.09, 20:11 Czy ktos z przyszlych wlascicieli zamierza podpisac akt notarialny, znajac aktualny stan prawny nieruchomosci (i zwiazanym z tym ryzykiem) jak rowniez niedokonczonych mediow? Nie jestem do konca przekonany..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikora Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 80.48.180.* 14.03.09, 10:10 czy ktoś dostał na maila obiecany na ostatnim spotkaniu w activie projekt aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: 62.121.135.* 16.03.09, 19:01 podaj maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikora Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 17.03.09, 09:58 baszu@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsf Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.chello.pl 17.03.09, 10:08 proponuję zrobić spotkanie wspólnotowe jeśli są już jakieś opinie prawników nt. aktu notarialnego. trzeba wspólnie ustalić konkretną treść spornych zapisów i przedstawić deweloperowi w celu naniesienia zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: ACTIV - ul.Wodna - Czy są jakieś nowości??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 09:22 popieram propozycję spotkania i przeanalizowania aktu, jestem za spotkaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedzi IP: *.su.krakow.pl 19.03.09, 13:45 Jesli ktoś z Państwa nie jest w kontakcie z naszą grupą, to proszę o pozostawienie maila z imieniem i nazwiskiem.Na tym forum lepiej nie pisac o pewnych sprawach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 19.03.09, 15:04 Uprzejmie proszę o informacje na adres mag33@op.pl. Nazwisko podam jak będziemy już w kontakcie mailowym. Pozdrawiam. Sąsiadka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 18:23 Bardzo proszę o informację na maila eewkach@op.pl sąsiadka z 1. kaltki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reno Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 18:27 proszę o informację na mój mail, chętnie dołączę do grupy! reno@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.ghnet.pl 19.03.09, 18:30 Rowniez prosze o przeslanie informacji na temat planowanego spotkania a mail: mk2307@op.pl. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgf Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 20.03.09, 10:38 Szanowni Wspólnicy Niedoli. Jaką macie gwarancję, że maila do siebie nie poda ktoś, kogo niekoniecznie chcielibyśmy informować o pewnych sprawach. To jest nieweryfikowalne na forum, a w ten sposób przekazujemy info nie wiadomo komu (np. sąsiadom zza płota, deweloperowi itd...). Proponuję spotkanie. Spora część z nas zna się już z widzenia. Ustalimy listę mailów, nazwiska mieszkańców i chętnych do podpisania się pod prawnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolino Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 10:42 Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gus Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 17:23 Witam, moj mail to gustaff1@poczta.fm , jestem za spotkaniem i wymianą informacji. Pozdrawiam A jak z przyłączami? Już chyba powinny być gotowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gr. Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.ghnet.pl 06.04.09, 20:59 Chcialabym porozmawiac z osoba ktora podpisala juz akt notarialny. Czy Ktos, kto podpisal juz akt notarialny moglby podac adres mailowy do siebie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: 217.117.128.* 07.04.09, 09:10 Podaj swój, odpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gr Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.ipaper.com 08.04.09, 10:25 Hej - mk2307@op.pl. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
markoo27 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 08.04.09, 22:12 Bardzo prosze o dodanie mnie do komunikacji - moj adres to markoo27@o2.pl, dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izoldak Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 23:26 Czy ktoś weryfikował treśc aktu notarialnego u prawnika? Czy ktoś podpisał może ten akt? Posiadam jego treśc i mam duże wątpliwości co robic dalej. A co z możliwością wykończenia mieszkań. Nie jestem z Krakowa. Proszę o kontakt i ew. informacje na maila izoldak@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: randy11 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 11:18 a ja mam taka prośbę - czy dla ludzi nie związanych ale ogólnie zainteresowanych tematem ze względu na syt. na rynku możecie - tak już kiedyś po fakcie - dać nam tu jakieś info jak się sprawy pokończyły? życzę powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 12:53 oj kiedy to się skończy i jak? ale nie dajcie się i nie ustępujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość gość Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 29.04.09, 12:50 każdemu kto rozważa kupno mieszkania od activu - lepiej się przewietrzcie zanim podejmiecie tą głupią decyzję!!! dziadowskie wykonanie, mało kompetentni pracownicy w biurze, za to mistrzostwo w ściemnianiu i wpieraniu na siłę że wszystko jest super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek337 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 30.04.09, 00:15 Nie mogę czytać tego steku bzdur !!!! Z firmą współpracuje dość długo. Jest solidna, rzeczowa, bloki są wykończone na pewno w wyższym standardzie niż w podobnej cenie u innych deweloperów. Laików, którzy nie znają się na budownictwie proszę o nie tracenie czasu na obrażaniu innych cenionych firm !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy w g Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: 194.153.115.* 30.04.09, 07:19 Prowokacja??!!!!!!!! Jak można pisać takie bzdury, ciekawe na czym ta Twoja współpraca polega (polegała). To że nie mogę zamieszkać bo firma za nic ma podstawowe uregulowania prawne? To jest ten wysoki poziom? Chyba mocno potłukłaś sobie główkę. Gdybym wiedział omijał bym tą firmę szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek337 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 01.05.09, 01:29 No cóż widzę, że ma doczynienia z laikiem i dzieciakiem "Chyba mocno potłukłaś sobie główkę." Wszelkie dokumenty były poprawnie złożone przez firmę ACTIV. Fakt powstały tam problemy, ale nie dokońca z winy developera !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 11:44 a co mnie to interesuje z czyjej winy? ja mam dostać mieszkanie za które zapłaciłem. Ciekawe co byś mówiła gdybym za mieszkanie nie zapłacił i chciał je dostać, mówiąc że brak zapłaty jest nie do końca z mojej winy. Tą firmę omijać i posty pracowników na forum nic nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 06.05.09, 13:03 potwierdzam. firmę omijać szerooookim łukiem. współpracowniczka się wypowiada. hahaha wolne żarty. nie do końca z winy activ? a co to znaczy?. jeśli jest to profesjonalna firma, a za taka się uważa, to powinna przewidzieć, że jak omija przepisy i robi "małe odstępstwa" od projektu to ktoś to może zaskarżyć i w konsekwencji np. wstrzymać budowę. oczywiście "tylko przez przeoczenie" nie informują o takich faktach kupujących, bo ktoś mógłby raty nie wpłacić. wszystkich uważają za winnych tylko nie siebie. jeszcze raz odradzam kupowanie u nich mieszkań!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 13:52 "nie do końca wina "Activ" a kogo to obchodzi czy do końca czy do połowy. Zebrali od ludzi mnośtwo pieniędzy i nie pora ,żeby teraz mierzyc winę. Od TAKICH ludzi i od TAKIEGO dewelopera to uciekać z daleka. Powinni się bawic w piaskownicy a nie naciągać nieświadomych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 07.05.09, 10:16 prawda jest taka, że jakby wszystko było ze strony activ zgodne z prawem i projektem, to nikt by nie był w stanie im blokować inwestycji. a skoro jest jednak inaczej to wina w 100% leży po stronie dewelopera i koniec. odradzam kupowanie u nich czegokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
nyota100 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 12.05.09, 15:08 "Szanowni Panstwo, Jestem zainteresowany nabyciem mieszkania w budynku przy ul. Wodnej, a obserwujac dyskusje prowadzona na blogu, koniecznie chce zadac Wam kilka pytan: o dewelopera, jakosc jego robot, jego relacje z klientami. Czy mozecie mi Panstwo pomoc w podjeciu decyzji , czy utwierdzicie mnie w przekonaniu, ze zakup mieszkania w tym domu to dobra inwestycja, czy wrecz przeciwnie marnuje czas i pieniadze. Czy deweloper dotrzymuje terminow ? Jak widze przy tej inwestycji wystepuja problemy z zasileniem budynku w media. Czy ktos wie kiedy realnie mozna spodziewac sie oddania budynku do uzytkowania ? Czy prace dotyczace mediow beda wiazaly sie z jakimis dodatkowymi platnosciami na rzecz dewelopera ? Jak oceniacie Panstwo jakosc wykonanych prac ? Czy nalezy spodziewac sie mnostwa poprawek gwarancyjnych i dlugiego ich usuwania ? Jakie sa zalozenia dotyczace administrowania budynkiem ? Kto bedzie nim administrowal i jakiej wysokosci beda obowiazywaly stawki ?" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:35 Jeżeli przeczytłeś chociaż troche wpisów to dlaczego masz jakiekolwiek wątpliwości?. Np pytasz czy dotrzymuje terminów: termin przekazania budynku do użytkowania minął 30 września 2008r. Budowa na Wodnej to jeden wielki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
nyota100 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 15.05.09, 23:12 Witam Czy wiadomo na kiedy jest przewidziane oddanie mieszkań??? Odpowiedz Link Zgłoś
nyota100 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 30.05.09, 16:23 czy ktos z Panstwa zna aktualna sytuacje dotyczaca pozwolenia na budowe (w jednym z wpisow zauwazylem informacje o toczacym sie postepowaniu o stwierdzenie niewaznosci decyzji) - czy te problemy rzutuja w jakis sposob na brak pozwolenia na uzytkowanie budynku - jaka jest aktualna sytuacja z zasileniem budynku w media - czy ktos z Panstwa jest zainteresowany sprzedaza swoich praw do mieszkania (jezeli tak, to prosze o przeslanie umowy, ktora zawarli Panstwo z Activem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.09, 19:59 nyota 100: ty albo jesteś prowokatorem albo myślisz inaczej. Kto przy zdrowym rozumie zainteresował by się takim zgniłym jajem. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek337 Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz 05.06.09, 00:22 BZDURY!!!! POPATRZCIE NA LICZBĘ szczęśliwie oddanych inwestycji !!!! ACTIV to na prawdę solidny developer !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 08.06.09, 12:24 gosiaczek a czy ty na pewno masz tak na imię? a może jednak kasia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.chello.pl 08.06.09, 12:28 gosiaczek a czy Ty na pewno tak masz na imię? może jesteś np Kasią co czy chce czy nie chce kocha activ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.ghnet.pl 18.06.09, 19:17 no zajebisty developer 9 miesiecy w plecy przestań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia pysia Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 21:14 ten blok to jeden wielki bubel. znowu wychodzi niesolidnosc activu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:24 Activ to dżuma i cholera w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: ACTIV -u.Wodna, Poszukiwani pozostali sasiedz IP: 194.42.110.* 10.09.09, 23:58 Nie kupujcie mieszkań od Activu szkoda pieniędzy i waszych nerwów. To niesolidny i nieuczciwy developer. Odpowiedz Link Zgłoś