Dodaj do ulubionych

Koniec bombek na Bieżanowie?

20.07.03, 16:15
Ehhh .. nio i koniec .. : "Uwaga pasażerowie nie jedziemy dalej prosze się
przesiąść do innego wagonu na Wielickiej" Taki komunikat można było usłyszeć
dziś w nowym tarmnwju który włąsnie wjeżdzał na Prkocim... po czym motorman
i cała zgraja wsiadła do starego akwarium ... jak myślicie ?? .. czy puszczą
bombki czy jednak MPK nei zaryzykuje .. i co .. stanie się coś ciekawego ..
bombek dochodzi a zapotrzebowanie maleje bo tylko 6 i 24 mogą być nowe ..
Obserwuj wątek
    • Gość: Locutus Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.07.03, 16:59
      Bo te jebane CHUJE-CYMBAŁY zamiast dokonać bieżącej naprawy łuku wolą wycofać
      skunksy do zajezdni... KURWA KURWA KURWA!!!
      • kalarep Re: Koniec bombek na Bieżanowie? 20.07.03, 17:34
        Dokłądnie jak napisałaś w temacie "Torowisko na Teligi" to jest głupota .. i
        teraz miałem nadzieje że cały tydzień bobmy na 3 będa a tu sądze że ich wogóle
        już nie będzie .. (na razie) .. po wypadku koło 16 widziałem 2 melony
        techniczne koło tego miejsca .. nie wie ktoś cio tam działali ?? .. bo nei
        sądze żeby znaczaco poprawili sytuacje .. a moze jednak ?? tam wymaga się
        skrócenia na weekend tramów do Prokocimia lub na dzień jeden .. i zrozbienie
        tego porzadnie !! .. już dawno to mówiłem... ehh a Wy że lepsze w GOPIE :P ..
        ale tam tarmy są bardziej wytrzymałe chyba .. bo już 2 eksces nowej 3 w
        osatnich tygodniach
        • Gość: mouset Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: 62.233.183.* 20.07.03, 18:11
          Może coś naprawią przy okazji przerzucania estakady nad Wielicką
        • Gość: Locutus Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 20.07.03, 18:36
          Nawet mnie nie denerwuj z DEFINITWYNYM końcem bombek w Bieżanowie...

A dzisiaj tory zapewne jeszcze bardziej się wyboczyły ze względu na upał i wsio
          dlatego... :-(

Ale remont jest konieczny...

Pozdrawiam!
          LOKI (wściekły, widząc stopiątki na osiedlu i dziesięć skunksów w zajezdni)
          • kalarep Re: Koniec bombek na Bieżanowie? 20.07.03, 18:52
            Może naprawią, ale wątpie w to .. bo po 1 nei za szybko zamkną Wielicką ..a po
            2 jak będą z estakadą robić to puszczą coś na trasie Dworcowa-
            Kurdwanów/Bieżanów...

LOKI nie dziwie się, ja też tam jeżdze codziennie w Twoją strone (Teligi) i
            tez czesto jechałem 3 nowa .. a teraz lipa:( ale jednak sadze ze nie
            definitywnie bo na co oni qrwa je dzadza ?? jak nigdzie nie moga jechac juz ??
            pozdro Smutny Kalarep
            • Gość: mouset Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: 62.233.183.* 20.07.03, 18:53
              To tak jakby PKP kupiło TGV, ale gdzie je puścić? Czarna komedia
              • balsen Re: Koniec bombek na Bieżanowie? 20.07.03, 21:18
                Mówicie o tym ostrym zakręcie z Wielickiej w Teligi?
                • Gość: mouset Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: 62.233.183.* 20.07.03, 21:20
                  Nie to chyba chodzi o łuk na Teligi na wysokości pogotowia
                  • kalarep Re: Koniec bombek na Bieżanowie? 20.07.03, 21:58
                    No tak .. nie ten ostry tylko troche dalej....
                    • Gość: mouset Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: 62.233.183.* 20.07.03, 21:59
                      Tam chyba remont był 10 lat temu
                      • Gość: Locutus Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.07.03, 01:15
                        Nie... to nie było tak dawno znowu... pamiętam, jak wsio jeździło do
                        Prokocimia, dodatkowy bus na trasie Bieżanów N. - Prokocim, a oni
                        remontowali... to było pod koniec ubiegłego wieku jakoś... 98? Może 99? Hmm :-/
                        Pamięć mam dobrą, ale krótką...

Pozdrawiam!
                        LOKI

PS. Szkoda tylko, że z pętlą nie zrobili w ogóle, a zakręt spartolili...
                        • Gość: mouset Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: 62.233.183.* 21.07.03, 01:37
                          A może było jak z Kalwaryjską
                          • Gość: Locutus Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.07.03, 23:58
                            HM? Wytłumacz, bo nie załapałem...
                        • Gość: HW Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.zine.net.pl 22.07.03, 10:16
                          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Nie... to nie było tak dawno znowu... pamiętam, jak wsio jeździło do
                          > Prokocimia, dodatkowy bus na trasie Bieżanów N. - Prokocim, a oni
                          > remontowali... to było pod koniec ubiegłego wieku jakoś... 98? Może 99? Hmm :-
                          /

Oj panowie panowie, niczym sie nie możecie pochwalić nawet pamięcią :-)
                          20 czerwca - 10 lipca 1998 - Remont pętli tramwajowej w Prokocimiu - I etap
                          remontu ul. Wielickiej
                          11 lipca - 10 sierpnia 1998 - Remont torowiska na ul.Wielickiej - II etap
                          (odcinek: Pętla Prokocim - Pętla Bieżanów Nowy)
                          • Gość: mouset Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.cm-uj.krakow.pl 22.07.03, 16:30
                            Pamietam że w II etapie czegoś nie zrobili, ale to chyba chodziło o petle BN
                            • Gość: Locutus Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.07.03, 01:22
                              Ano pętli... no i zjebali łuk na Teligi, jak widać na załączonym obrazku... :-(

Pozdrawiam!
                              LOKI
                          • Gość: Locutus Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.07.03, 01:22
                            No to dobrze napisałem! Co się czepiasz? ;-)

Pozdrawiam!
                            LOKI
                            • dziamber Re: Koniec bombek na Bieżanowie? 23.07.03, 14:07
                              Moze nie od razu koniec,ale po tym wykolejeniu na petli skladu 2015 to roznie
                              moze byc.
                              • Gość: Locutus Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.07.03, 00:14
                                W 2015 to tylko zwrotnica - się naprawiło... ale tego gówna na Teligi, które
                                wywaliło nam z torów 2011 nikomu się nie chce ruszyć... lenie śmierdzące... :-[

CMOXXX!
                                LOKI
                                • kuba203 Re: Koniec bombek na Bieżanowie? 24.07.03, 13:17

> tego gówna na Teligi, które
                                  > wywaliło nam z torów 2011 nikomu się nie chce ruszyć... lenie
                                  śmierdzące... :-[

Jak zwykle Loki najlepiej wie, co się dzieje, chociaż nawet nie wyszedł z
                                  domu :>
                                  Naprawiają :)
                                  • Gość: Locutus Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.07.03, 23:26
                                    Jestem tam codziennie... tyle, że zwykle po dwudziestej. A wtedy nie
                                    naprawiają. :-)))))

A tramy jak zwalniały, tak zwalniają. A trząść przestaje dopiero wieczorem, jak
                                    się ochłodzi i tory się trochę obkurczą.
                                    • locutas Re: Koniec bombek na Bieżanowie? 25.07.03, 08:25

> A wtedy nie
                                      > naprawiają. :-)))))

Może po 2 piwach nie widzisz już co się dzieje?
                                      • Gość: Locutus Re: Koniec bombek na Bieżanowie? IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.07.03, 00:17
                                        Widzę, widzę. Nie moja wina, że Ty się upijasz już jednym.
                                        • locutas Re: Koniec bombek na Bieżanowie? 26.07.03, 09:48
                                          Hahahahahahahahaha, zajrzyj na sasiedni watek, bomby do Biezanowa jezdza juz
                                          dzis, ale ty uparcie twierdziles, ze torow nie naprawili, to kto sie upil?

Z palcem w odbytnicy.
                                          • Gość: Locutus LOKI ODWOŁUJE BLUZGI IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.07.03, 00:29
                                            Nie twierdziłem, że nie naprawili, tylko że NIE WIDZIAŁEM, JAK NAPRAWIAJĄ. A to
                                            diametralna różnica.

W zaistniałej sytuacji odszczekuję wszystkie bluzgi poz adresem MPK i ZDiK'u,
                                            które padły w tym wątku oraz w wątku o torowisku na Teligi.

Brawo!
                                            Tak trzymać...

Ale coś mnie nadal męczy przysłowie "Jedna jaskółka wiosny nie czyni" :-/
                                            zobaczymy, co będzie dalej...

Pozdrawiam!
                                            LOKI
                                            • locutas Re: LOKI ODWOŁUJE BLUZGI 27.07.03, 11:17
                                              Jeden palec też jeszcze nic nie czyni, będziesz musiał po(sz)czekać
                                              jeszcze trochę...
    • Gość: Locutus Teligi street IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.07.03, 00:01
      A teraz niech mi ktoś wytłumaczy co tam z tym torowiskiem - niby naprawiano,
      bombkami nam obrodziło jak na choince (#3 i #13), ale trampy jak zwalniały na
      słynnym zakręcie do 10kmph tak zwalniają nadal...

Pozdrawiam.
      LOKI
      • locutas Re: Teligi street 28.07.03, 00:02
        bo moze szyny docieraja, zbyt glupi jestes, zeby na to wpasc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka