Gość: alex Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.nowytarg.pl 23.10.07, 12:15 zwyrodnialcy ;-( brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kraków Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: 81.21.200.* 23.10.07, 12:21 Mordercy, sadyści, ja bym im zamrażał palce azotem, a potem rozbijał młotkiem, niech umierają w męczarniach i ich rodziny też!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Tatry: Turyści zabili niedźwiadka 23.10.07, 12:30 Na idiotów i zwyrodnialców, analogicznie jak na kiboli- chuliganów-bandytów stadionowych, skuteczna jest tylko natychmiastowa kara, w tym dotkliwa kara finansowa, wg ogłoszonego na terenie TPN cennika. Np. 2 lata prac społecznie użytecznych na terenie TPN plus 100.000 zł grzywny (przeliczonej z Euro) za zabicie misia (grzywna i kara odrębnie dla każdego współuczestnika przestępstwa), odpowiednie inne kary i grzywny za zabójstwo innych zwierząt, objętych ochroną w rezerwacie TPN i nie tylko w tym rezerwacie. System kar i monitoring ścisłych rezerwatów przyrody powinien być objęty międzynarodową współpracą, a powinno to uregulować prawo unijne. Pomijając już sprawę tych zwyrodnialców. Każdy miś zastany na naszych terenach TPN jak i na terenie państw sąsiadujących powinien być objęty międzynarodową obserwacją i ścisłym nadzorem ze strony służb obsługi TPN, w tym całodobowym monitoringiem, od urodzenia aż do śmierci. Dlaczego wszystkie misie nie mają wszczepionych chipów rejestracyjnych coś w rodzaju GPS dla zwierząt, umożliwiających zdalną (satelitarną) obserwację ich przemieszczania i zimowania? W razie pojawienia się misia w okolicy szlaków turystycznych - powinien być natychmiast wysyłany patrol-celem zawrócenia misia w teren niedostępny dla turystów. Może doczekamy się innych rozwiązań ochronnych, znanych z rezerwatów przyrody w Afryce -np. sieci elektronicznych pastuchów, kamer internetowych, całodobowych, nadzorowanych automatycznie, satelitarnie. Wszczepiony chip powinien reagować impulsem, bolesnym dla misia, na sygnał wysłany z automatycznych pastuchów-nadajników, strzegących terenu ścisłego rezerwatu , niedostępnego dla turystów. Nadajniki naziemne powinny emitować sygnał odstraszający misia, zanim zbliży się do granicy rezerwatu i głosem (nie)ludzkim informować turystów o zakazie zbliżania się do granicy rezerwatu. Równocześnie włączałaby się automatyczna kamera internetowa, przekazująca obraz do nadzoru TPN. Dalsze zbliżanie się do granicy ścisłego rezerwatu powinno wywołać bolesne impulsy w systemie nerwowym misia. Misie nauczyłyby się, że sygnał oznacza potrzebę odwrotu, bo dalszy spacer w niepożądanym kierunku powoduje nieprzyjemne odczucia (delikatne elektrowstrząsy). Rozumiem, że wielu na tym forum pomyśli, iż to nie dla misiów, ale dla niegodziwych pseudoturystów należy ustawić pastucha elektronicznego i wysyłać im elektrowstrząsy. Niektórym zwyrodnialcom na dwóch łapach” powinno się (przymusowo) wszczepić chipy – aby monitorować ich położenie i zapobiegać przestępczym wyczynom. Ale prawda jest okrutna, parki krajoznawcze, rezerwaty przyrody na całym świecie trzeba izolować od ludzi, chronić przed ludźmi i negatywnym następstwom rozwoju przemysłu i urbanizacji dla środowiska naturalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
olabu Powinno się usypać takich ludzi 23.10.07, 12:35 Powinno się usypać takich ludzi, tak samo jak się usypia niebezpieczne zwierzęta. W ogóle to jak można zamordować misia! Trzeba być naprawdę potworem :(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka 23.10.07, 12:43 Na idiotów i zwyrodnialców, analogicznie jak na kiboli- chuliganów-bandytów stadionowych, skuteczna jest tylko natychmiastowa kara, w tym dotkliwa kara finansowa, wg ogłoszonego na terenie TPN cennika. Np. 2 lata prac społecznie użytecznych na terenie TPN plus 100.000 zł grzywny (przeliczonej z Euro) za zabicie misia (grzywna i kara odrębnie dla każdego współuczestnika przestępstwa), odpowiednie inne kary i grzywny za zabójstwo innych zwierząt, objętych ochroną w rezerwacie TPN i nie tylko w tym rezerwacie. System kar i monitoring ścisłych rezerwatów przyrody powinien być objęty międzynarodową współpracą, a powinno to uregulować prawo unijne. Pomijając już sprawę tych zwyrodnialców. Każdy miś zastany na naszych terenach TPN jak i na terenie państw sąsiadujących powinien być objęty międzynarodową obserwacją i ścisłym nadzorem ze strony służb obsługi TPN, w tym całodobowym monitoringiem, od urodzenia aż do śmierci. Dlaczego wszystkie misie nie mają wszczepionych chipów rejestracyjnych coś w rodzaju GPS dla zwierząt, umożliwiających zdalną (satelitarną) obserwację ich przemieszczania i zimowania? W razie pojawienia się misia w okolicy szlaków turystycznych - powinien być natychmiast wysyłany patrol-celem zawrócenia misia w teren niedostępny dla turystów. Może doczekamy się innych rozwiązań ochronnych, znanych z rezerwatów przyrody w Afryce -np. sieci elektronicznych pastuchów, kamer internetowych, całodobowych, nadzorowanych automatycznie, satelitarnie. Wszczepiony chip powinien reagować impulsem, bolesnym dla misia, na sygnał wysłany z automatycznych pastuchów-nadajników, strzegących terenu ścisłego rezerwatu , niedostępnego dla turystów. Nadajniki naziemne powinny emitować sygnał odstraszający misia, zanim zbliży się do granicy rezerwatu i głosem (nie)ludzkim informować turystów o zakazie zbliżania się do granicy rezerwatu. Równocześnie włączałaby się automatyczna kamera internetowa, przekazująca obraz do nadzoru TPN. Dalsze zbliżanie się do granicy ścisłego rezerwatu powinno wywołać bolesne impulsy w systemie nerwowym misia. Misie nauczyłyby się, że sygnał oznacza potrzebę odwrotu, bo dalszy spacer w niepożądanym kierunku powoduje nieprzyjemne odczucia (delikatne elektrowstrząsy). Rozumiem, że wielu na tym forum pomyśli, iż to nie dla misiów, ale dla niegodziwych pseudoturystów należy ustawić pastucha elektronicznego i wysyłać im elektrowstrząsy. Niektórym zwyrodnialcom na dwóch łapach” powinno się (przymusowo) wszczepić chipy – aby monitorować ich położenie i zapobiegać przestępczym wyczynom. Ale prawda jest okrutna, parki krajoznawcze, rezerwaty przyrody na całym świecie trzeba izolować od ludzi, chronić przed ludźmi i negatywnym następstwom rozwoju przemysłu i urbanizacji dla środowiska naturalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiKa Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.strzecha.ds.polsl.pl 23.10.07, 12:44 Powinno się ich ukamieniować. Niech poczują to samo, co ten biedny misio. Mogę pierwsza rzucić kamien... Odpowiedz Link Zgłoś
bezrobotny55 Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka 23.10.07, 12:52 Przepraszam za poidwójny wpis, ale ten drugi chciałem zamieścić w pierwszej setce wpisów, na początku, aby pobudzić jakieś konstruktywne pomysły. Może ktoś z TPN, albo ze służb zbliżonych do kół rządowych i ochrony przyrody dotrzen do naszych wypocin i coś skorzysta!. Nie udało się. Nie w kamieniowaniu lub topieniu idiotów (tych ciągle przybywa i chyba są już w większości "niedokształciuchów") jest metoda, ale w skutecznym zabezpieczeniu chronionych gatunków, ginącej flory i fauny, przed głupotą ludzi. Co w sprawie ochrony misiów zrobiły wladze TPN, jakie maja plany i możliwość sensownego wykorzystania środków unijnych i światowych organizacji ochrony środowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
anesta =============TPN=============== 23.10.07, 13:24 Proponuję oprócz wpisow na forum wysylać równiez maile do TPN sekretariat@tpn.pl i przy okazji do prukuratury w Zakopanem, bo pewnie ichniejszy oddział zajmie się tą sprawą - maile mozna próbowac kierowac na oddział w Nowym Sączu okregowa@prokuratura-nowysacz.pl. Misiowi nie wrócimy zycia, ale postarajmy sie ukarac tych bandytów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.aster.pl 23.10.07, 12:44 najchętniej bym tych ludzi wsadziła do worka i w tym strumyku utopiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario JAK TAK MOŻNA?!?!?!?!?!?!?! pytam się!!!!! IP: *.chello.pl 23.10.07, 12:49 trzeba być potworem, żeby zrobić coś takiego. mam nadzieję, że im też nikt nie okaże litości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw do worka i utopic w potoku , tych "turystów'' IP: *.aster.pl 23.10.07, 12:50 STRASZNIE TO SMUTNE!biedny niedzwiadek, niewinny skazany na smierc przez debili. Oni powinni dostac kilka lat wiezienia a skonczy sie pewnie na karze grzywny.. mam nadzije ze tak niebedzie biedny misio,taki slodki:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZNANIAK Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: 212.244.176.* 23.10.07, 12:57 Dajcie tych gnojków w moje ręce a cała "szóstka" bedzie cierpiała tak jak ten mis i jego matka w tej chwili. Pod sąd zasrańców !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: 212.160.102.* 23.10.07, 12:58 Ja bym tych sku..synów ukamieniowała publicznie Odpowiedz Link Zgłoś
carolinuss Co dalej????? 23.10.07, 12:59 Ciekawa jestem jak ta sprawa potoczy się dalej. Mam nadzieję, ze nie rozmyje się, nie zostanie umorzona, jako niska szkodliwość społeczna, ani nie zakończy sie wyrokiem w zawieszeniu! Czy wspaniali pseudoturyści są już przesłuchiwani??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:00 Tak malo mamy w polsce niedzwiedzi a oni go utopili no to sie poprostu w glowie nie miesci jakbym ich spotkala to chyba bym porzadnie wpie..la. CO za idioci!!!!!! debile i wandale!!!! akurat ten niedzwiadek sie na nich rzucil ja pierdziele wkurza mnie takie cos, ludzie sa poprostu podli DO WIEZIENIA Z WAMI BRUTALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka z Holadnii Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.speed.planet.nl 23.10.07, 13:01 Cos okropnego , niedowiary i jeszcze wszystko filmowali tak jakby chcieli byc w gazecie . W Tatry sie idzie aby przyjemnosc miec w przyrodzie a nie aby byc waznym w telewizji . Mam nadzieje ze beda odpowiedzialni za to co zrobili. Wstyd z takich polakow az mnie wstet bierze jak to czytam . Sku..ele.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:02 moim zdaniem nie powinni byli zabijac tego bezbronnego niedzwiadka...nie sadze ze ten zwierzak w mogl zrobic komus krywde...sadysci!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izka Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:04 Myśle że powinni dostac za to bardzo surowa karę. A nawet to samo co zrobili temu bezbronnenu zwierzaczkowi! Nigdy nie miałam doczynienia z niedźwiedziem i nie wiem w jaki sposób bym postąpiła ale na pewno nie zabiła bym go a tym bardziej pózniej nie wrzuciciła do potoku !!!!!!!! :'( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.adm.agh.edu.pl 23.10.07, 13:05 Morderstwa nie można puścić płazem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajta Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.10.07, 13:06 Powinni odpowiadać karnie, jak za morderstwo, bo morderstwa się dopuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.07, 13:06 Jestem wstrząśnięty, od ponad doby czuję się bardzo żle z tym faktem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azja Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: 213.172.177.* 23.10.07, 13:13 Po tym wszystkim dochodzę do smutnego wniosku: nie wszystkich ludzi można wpuszczać do lasu !!! Las jest Domem dla Zwierząt, a niektórzy ludzie powinni pozostać w Miastach a nie pchać się do lasu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.07, 13:31 Wiele nad tym myślałem, od wczoraj, kiedy to dowiedziałem się o całej sprawie. To naprawdę zabija moją wiarę w ludzi. Wraz z misiem umarło więc coś więcej. Jak oni mogli? I jak mogą teraz spokojnie z tym faktem żyć? To bulwersujące. Mam naprawdę nadzieję, że wymiar sprawiedliwości zrobi z nimi co trzeba, by po pierwsze nigdy nie zapomnieli o tym co zrobili, a po drugie, by już nikt nie dopuścił się podobnych czynów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu_lu Tatry: Turyści zabili niedźwiadka IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.07, 13:47 powinno się srogo karać w Polsce za takie przestępstwa, ci którzy krzywdzą zwierzęta nie boją się kary. zamkną ich na 48 jak dobrze pójdzie wpłacą kaucje po 500zł i marny mandat dostaną albo prace społeczną. szkoda mi tego niedźwiadka, aż się serce kroi. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 od pierwszej informacji mi tu coś nie pasowało... 23.10.07, 14:02 co to za "turyści"? no teraz już wiadomo troch więcej. brak mi słów na tych, sku####ynów! życze im krótkiej acz intensywnej odsiadki. 3 lata na haremie im otworzy oczy na wrażliwość słabszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: od pierwszej informacji mi tu coś nie pasował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 14:50 Nie widzicie ze ten artykul jest lewy? Wczesniej byl inny o innym tytule, dopiero pozniej zmienili na taki.. Szcczegółow nie znacie..Eh, wszedzie populisci. Odpowiedz Link Zgłoś